Keresés

Részletes keresés

beaglebigi Creative Commons License 2010.01.23 0 0 132166
Sziasztok!
2010. január 14.én eltünt a kutyusom.1,5 éves szuka Westie.
Helyileg Gyulárol tünt el.
Ismertetője: Házilag otthon lett megnyirva, alsó fogsora kissé kusza, a háta bal oldalás seb találhato!
Aki tud rola vmit kérem jelentkezzen!!!
Tel.: +36 30 59 54 776

Nagyon várom haza!!
Légyszives Ti is tegyétek ki ezt az üzenetet minél több helyre, ezzel is segítsetek nekem!!!!!
Köszönöm szépen!!
-Kátya- Creative Commons License 2010.01.23 0 0 132165
Szia Mimi ! Itt megtaláltalak ...bár már nem most voltál itt...
Előzmény: mimi7575&Lara (132137)
marjaikrisztian Creative Commons License 2010.01.22 0 0 132164
Még egy jó tanács: a kerítést térhálóból kell vagy ajánlott elkészíteni.
Nálam példáúl a kennel sima fonott hálóval volt megcsinálva és a szukám szétrágta.
De ez csak egy jó tanács!!
Előzmény: megaracska (132163)
megaracska Creative Commons License 2010.01.22 0 0 132163
koszonom koszonom es koszonom a valaszokat. nagyon sokat segitettetek a dontesunkben. arra jutottunk hogy iden meg nem lesz kiskutyank. iden bovitjuk a hazunk nem lenne ra annyi idonk amennyit szeretnenk. de jovore belepek a klubbotokba es bigli gazdik leszunk mi is :-)))
(ja es a keritest is meg kell csinaljuk ezek szerint, mert a labrador szetragta es van rajta jopar lyuk)
bigülbaba Creative Commons License 2010.01.20 0 0 132162
Nagyon helyesen teszed, hogy előzetesen érdeklődsz, nem akkor kezdesz segítséget kérni, amikor már kialakult problémákra kell(ene) megoldást találni, bár minden kutyát vásárló így tenne!
Ezek után csak azt tudom tanácsolni, hogy fogadd meg azok tanácsát, intelmét, akik felhívják a figyelmet a nehézségekre - nyilván nem irigységből akarnak "lebeszélni" a fajtáról. Ezek a vélemények értelemszerűen önzetlenek és nem is alaptalanok, szemben azokéval, akik pusztán érzelmi alapon (mert szeretik a saját kutyájukat) "mindenkinek" ajánlják, nem beszélve azokról, akiknek érdekük fűződik ahhoz, hogy valakit beagle vásárlásra beszéljenek rá.

A fajta "különlegessége" elsősorban abban áll, hogy falkavadászatra tenyésztették ki, amiből egy pozitív jellemvonás következik: nem agresszív, mindenféle (ember-. kutya-) társasághoz jól alkalmazkodik. De ugyanebből következik az is, hogy rosszul viseli az egyedüllétet, más fajtáknál még erősebben igényli a társaságot. Egy unatkozó beagletől pedig az isten mentsen, mert mint már az előttem szólók írták, igen kreatív fajta, kifogyhatatlan abbéli öteletekből, hogy mivel is foglalhatná el magát. Ennek pedig jobbik esetben "csak" a kert látja kárát (ha kint lakik), rosszabbik esetben megtalálja a lehetőséget, hogy elinduljon az orra után (ld. vadászösztön) - ezért olvashatsz annyi elveszett/talált beagleről.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a beagle kezelhetetlen fajta, ezt sok-sok boldog beagle elégedett gazdája is tanúsíthatja, de kétségtelen, hogy igen tudatos és következetes foglalkozást/nevelést igényel, amire nem biztos, hogy egy kisgyermeke(ke)t nevelő anyukának mindig marad ideje és energiája.
Ha ezeket tudod biztosítani, akkor egy jó helyről* hozott kiskutyával sok örömöd lehet.

*jó hely alatt nem feltétlenül a díjnyertes szülőket értem, de a törzskönyv kétségtelenül nagyobb (ha nem is teljes!) biztonságot jelent az örökletes betegségektől való mentességre. Még fontosabb azonban, hogy milyen az a környezet, ahonnan a (legalább) 8 hetes kiskutyát elhozod, hogyan töltötte az életét nagyban meghatározó első hónapokat.
Fontos, hogy személyesen győződj meg, hol hogyan tartották, hogyan bántak vele és ne vegyél olyan személytől, olyan helyről kiskutyát, akiről nincs kifejezetten jó véleményed.

Elnézést a túl hosszúra nyúlt fejtegetésért!
Előzmény: megaracska (132157)
Bömby Creative Commons License 2010.01.20 0 0 132161
…jajjjj, megaaracsak nem szerettelek volna megbántani!!! J Biztos rosszul fogalmaztam! Csak nagyon elszomorít az a sok menhelyes beagle és az olyan beírások; ….. „hogy különben elaltajuk” L ! + a nagy sétákon látott beagle-k akiknek csak a kiengedős póráz szabadsága jut L még az erdőben,  kutyás játszókon is, mert a gazdik képtelenek kezelni a saját kutyájukat!

 

„ugyanolyan kutyanak tunik mint a tobbi”  ezt felejtsd el! Persze, hogy minden kutyával kell foglalkozni, szeretgetni, tanítgatni stb. Itt ezt x 10-el! Nagyon önfejű, akaratos és ehhez párosul az okossága! Ez még emberben is félelmetes J

 

Ujfullandi, németjuhász kontra beagle! Kb. mint egy otthonülő, szófogadó stréber gyerek és egy hiperaktív kamasz! J)) Aki persze imád mindenkit, de csak maga és a hasa után J

 

Előzmény: megaracska (132157)
Beóca Creative Commons License 2010.01.20 0 0 132160
Igaz, nem nekem tetted fel a kérdést, de attól speciális, hogy hozzájuk nagyon következetesnek kell lenni, mert ők nem olyanok mint a német juhászok, ők a saját érdekeit előrébb tartják, mint a gazdáit, természetesen megfelelő neveléssel (pozitív megerősítés, jutalomfalatos tanítás, agresszió teljes hiánya a nevelésből !!!) semmi gond nem jelentkezik az együttélésben!!! Ja és jóóóó nagy adag humorérzék kell a neveléséhez..... :DDD

Itt van pár videó, hogy lásd, mennyire agyafúrtak is tudnak lenni, ha a saját érdekeikről van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=mt1dnoxGdyI
És itt látni, hogyha egy beagle unatkozik, akkor mindenre képes...
Előzmény: megaracska (132157)
Beóca Creative Commons License 2010.01.20 0 0 132159
Ha egy kicsit visszaolvasol, akkor megtalálod az indokokat! ;)
Előzmény: Bömby (132156)
marjaikrisztian Creative Commons License 2010.01.20 0 0 132158
Szia megaracsak.
Nem szeretnék beleszóni,de szerintem úgy értette hogy más szabályok vonatkoznak erre a fajtára mint az összes többire.
Jó magamnak is vannak már egy jó ideje és nekem is voltak előtte más fajtájú kutyáim.
Tehát a beagle egészen más mint a többi fajta!
Nagyon okosak és ezt úgy értsd hogy a probléma megoldó képességük valam i eszméletlenül kifejlett!De azt se felejtsük el (ami nagy előny)hogy semmilyen agressiót nem mutat ez a fajta.Persze hozzá kell tenni hogy megfelelő,környezet és családi háttér is kell hozzá!!!!
Ha tudok segíteni valamiben nyugudtan keress!!
countrycrystalkennel@freemail.hu
Előzmény: megaracska (132157)
megaracska Creative Commons License 2010.01.20 0 0 132157
Koszonom a valaszokat!

Bömby: en videki lany vagyok nem az elso kutyam lesz. volt mar jopar kutyusunk de mind nagytestu. (ujfullandi, bernathegyi, nemetjuhasz es egy shar pei. sajnos csak 2 evig lehettem gazgaja egy tunderi csivavanak aki beltenyeszet volt es leallt a veseje :-((() ezek a kutyak mind a szuleimnel voltak a mieink, miota kulon elek toluk sajat kerteshazban azota egy labradorom volt. nekem o mar nagytestu volt, sokba kerult a kajaja es hat... iszonyat nagy aknakat hagyott maga utan.(ot sajnos elloptak :() nem kinezetre valaszotottuk a beaglet hanem korbekerdeztem nehany beagle gazdit mindenki nagyon ajanlotta. szerintem nemcsak a beagle kutyaval kell foglalkozni es nemcsak neki kell nagy a ter.szeretet igenye pedig minden kutyanak nagyon nagy. aruld el kerlek mitol specialis ez a fajta? nekem ugyanolyan kutyanak tunik mint a tobbi. mindenkepp erdekel a valaszod!
Előzmény: Bömby (132155)
Bömby Creative Commons License 2010.01.19 0 0 132156

Miért költözött el a fórum? :(

 

Előzmény: Beóca (132154)
Bömby Creative Commons License 2010.01.19 0 0 132155

megaracska!

 

Nem akarlak megbántani, de a méret miatt ne vegyél beagle-t!!!! Első kutyának nem is nagyon ajánlanám!

 

Beagle egy nagyon "speciális" kutya! Azért van az, hogy sok beagle kerül utcára, menhelyre, 5-6 gazdihoz, mert az aranyos, drága pofája és a bánatos szeme azt váltja ki az emberekből, hogy ez olyan mint a plüss kutyus a gyerek ágyán, akkor vegyünk ilyet!!! DE NEM!!!!! Minden beagle-s egyetért abban, hogy rendesen "megszenvedett" a kutyával míg olyan lett amilyennek ő szeretné. Nagyon, nagyon, nagyon sok gonddal jár egy beagle!

Megmondom őszintén akik úgy jönnek oda, hogy - de édes, stb. stb. azokat lebeszélem a fajtáról.  Beagle-hez egy határozott és következetes  gazda kell, rengeteg szabadidővel mert különben úgy a fejedre nő, hogy megőrülsz és közben néz rád az ártatlan szemeivel, hogy - most mi van, ő nem is érti??? :) Hatalmas Blaha Lujza!! :)

 

Ha ajánlhatom nézd meg a www.beagle-club.hu oldalt! Ott rengeteg kutyus várja, hogy örökbe fogadják és még el is olvashatod, hogy milyen is az igazi BEAGLE. Ha nem készülsz föl belőle, nagy meglepetések fognak várni.

 

--- ja és füves kert, nem lesz sokáig füves :D

 

 

Előzmény: megaracska (132153)
Beóca Creative Commons License 2010.01.19 0 0 132154
Szia!

Nagyon jó döntés....ha minden tényezőt megfelelően mérlegeltek! :)

Igen, lehet kint tartani, ha megfelelő kutyaháza van, ami megfelelően szigetelt és jól ki van bélelve (télen mondjuk szalmával)...akkor semmi baja nem lehet a kutyusnak télen sem!

Azért azt jó tudni, hogy a beagle falka kutya, ezért számára a legfontosabb, hogy minél többet lehessen a gazdáival, így hiába a nagy kert, számára a foglalkozás, együttlét sokkal fontosabb, a sok séta, és hogy szellemileg is jól lefárasszátok...

A nagy kert ellenére a kutya könnyen unalomba tud esni, akkor aztán mehet felfedezni a környéket, emiatt kell a beagle biztos kerítés!!!

Gyerekekkel jól kijön....de ez minden kutyafajtára igaz, ha megfelelően van szocializálva és tanítva a kutyus! :) De azért a felügyelet mindig kell!!!

Nem igazán van fajtaspecifikus betegsége, ami mostanában gyakrabban előfordul sajnos az a beagle pain, és az epilepszia, de természetesen körültekintő tájékozódással ez lecsökkenthető szinte 0-ra, tehát megfelelő helyről kell hozni a kiskutyust! Korának megfelelő oltásokkal, féregtelenítéssel kell rendelkeznie, és fontos, hogy a szülei is megfelelően legyenek szűrve, és ne felelőtlen pároztatással legyenek életre hívva a kicsi....

Tavasszal amúgy is sok alom szokott születni, úgyhogy biztos találtok ebben az időben megfelelő korú kölyköt! Tenyésztőket itt találsz:http://beagle.lap.hu/

Szívesen segítünk megfelelő tenyésztőt választani, és a további kérdéseidre is szívesen válaszolunk....de a fórum elköltözött, úgyhogy a jövőbeni segítségért kéretik ide fordulni:Beagle Bagázs! ;)

Várunk szeretettel!
Előzmény: megaracska (132153)
megaracska Creative Commons License 2010.01.19 0 0 132153
sziasztok!

szeretnek venni egy beagle kislany kutyat. igazabol azert esett erre a fajtara a valasztasunk, mert nem szeretnenk nagy testu kutyat de egesz piciket sem.
lennenek kerdeseim mielott a csaladba fogadnank.
Lehet kinnt tartani akar telen is? kertes hazunk van de a hazba nem johetne be. van kutyahaz, nagy fuves kert.
Kicsi gyerekek melle mennyire ajanlott?
Van e ennek a fajtanak sajatos betegsege amire figyelni kell a jovoben?
Aprilis kornyeken szeretnenk venni, hogy kolyoknek ne a hidegbe jojjon majd. van remeny ebben az idotajban kolyokkutyara? esetleg tudtok tenyesztot ajanlani?

ennyi lenne a kerdesem, nem banom ha kiegeszititek a tudnivaloim a kutyarol :-))

elore is koszonom!
marjaikrisztian Creative Commons License 2010.01.12 0 0 132152
Nagyon szép kis "bestia" !
Előzmény: vsanci (132151)
vsanci Creative Commons License 2010.01.09 0 0 132151
Ja a képek...


vsanci Creative Commons License 2010.01.09 0 0 132150
Sziasztok!
Sajnos családi okok miatt meg kell váljunk szeretett kutyusunktól Bennytől.
10 hónapos trikolor kan.
Nagyon inteligens és okos kutya. Nagy mozgásigényű így csak kertes házba ajánlom. Minden egyebet adunk vele (játékok, ház, póráz stb.) a kutya Szegeden van.
Ha bármi kérdés lenne keressetek.
E-mail: vsandor@dualcomp.hu
Tel: 20-344-3445

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/5/5/0/THM_0006986550.jpg

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/5/5/7/THM_0006986557.jpg
marjaikrisztian Creative Commons License 2010.01.02 0 0 132149
Sziasztok.
leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 132148
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildi
Kriszti,Biggie,Maya Creative Commons License 2009.10.04 0 0 132147
A Balatoni Beagle Club szeretettel meghív minden kedves beagle tulajdonost és rajongót a Zádorvári túrájára!!

A túra időpontja: 2009. október 25. (vasárnap)

Gyülekező: délelőtt 10 és fél 11 között Barnag falujában
(Barnag egy utcás kis falu!)

A részvétel ingyenes!

Vizet hozzatok magatokkal, kullancs ellen kezeljétek le a kutyáitokat és kérünk minden szukás gazdit, hogy tüzelő ebet senki se hozzon!

Érdeklődés, útbaigazítás a szervezőknél az alábbi elérhetőségeken:

Szedlák Andrea :
semmibeagle@freemail.hu
30/386-2203
vasijazzes Creative Commons License 2009.09.25 0 0 132146
szia!megnéztem mind a 4 videót! Nagyon édes és aranyos!Máris megkedveltem!:DDDD
Előzmény: a_bigli (132086)
Peszti 689 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 132145

 Baszki, így még az életben nem izzadtam le!

 

 

 földig lóg a nyelvem!
Előzmény: Peszti 689 (132144)
Peszti 689 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 132144

 oké, liheghetsz fél percet, aztán tűnés!

 

 

 hova lettél öcsigolyó? Gyere vissza, Tofi nem úgy gondolja!
Előzmény: Peszti 689 (132143)
Peszti 689 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 132143

Na mégegyszer, a múlkori játszópajti:

 

 

 adj egy puszit, aztán fussunk tovább!

 

 

 vigyázz Émi, túl közel jön, megint meg kell ijesztenem!
Előzmény: Peszti 689 (132142)
Peszti 689 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 132142

A büdös francba, elszállt az összes kép, amit feltettem!!:(((

 

Hirtelen azt hittem, Émi az az alsón, de bocsi ez sértés Lizára nézve! :P

Előzmény: tkandy (132132)
sugar# Creative Commons License 2009.09.20 0 0 132141
Köszönöm szépen a választ! Sajnos Ausztria egy kicsit messze van :( Én is csak a 4Tappancsot találtam a neten.
Előzmény: bigülbaba (132140)
bigülbaba Creative Commons License 2009.09.19 0 0 132140
Jajj! 4Tappancs a helyes név!!!
ITT
Előzmény: bigülbaba (132139)
bigülbaba Creative Commons License 2009.09.19 0 0 132139
Nem tudom HelLopez jár-e még erre, ezért válaszolok helyette.
Ő Ausztriában tanul.
Amit ő tanul, ahhoz hasonlót Mo-n talán a 4Mancs-nál lehet tanulni.
A magyar kutyaiskolák -és nyilván az oktató képzés is - még a "poroszos", erőszakosabb, kikényszerítős módszerekre épülnek, ami őrző-védő kutyáknál működhet, de pl. a beaglenél biztosan nem a legeredményesebb.
Előzmény: sugar# (132138)
sugar# Creative Commons License 2009.09.19 0 0 132138
Szia HelLopez! Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan lesz valakiből kutyatréner? Hol lehet megtanulni ezt? Válaszodat előre köszönöm!
Előzmény: HelLopez (123579)
mimi7575&Lara Creative Commons License 2009.09.18 0 0 132137
Én a hörcsögös és a tengerimalacos fórum miatt jövök ide,és akkor már benézek a biglisbe is-megszokásból.
Előzmény: reki és vadóc (132136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!