Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2007.02.05 0 0 267
Ezeket eleinte én is próbáltam, de aztán leszoktam róluk, mert mindkettő fűrészpor-jellegű volt, azaz annyira száraz, hogy élvezhetetlen. Ha ilyen ételeket készítek, akkor inkább a normál módszerhez folyamodom, nem a kifacsart és száraz maradékot használom fel.

Üdv: dy
Előzmény: háj bye (264)
BAJAI 'SAJÁTNEVES' Creative Commons License 2007.02.05 0 0 266

 

Üdv!

 

Használta-e valaki, mi a véleménye róla?

 

Drink´n Fit Juicer

 

Köszönet: Mijo

 

Vork12 Creative Commons License 2007.02.04 0 0 265

Sziasztok!!!

Tanácsotokat kérném. Segítsetek, hogy a lent emlitett problémát megtudjam oldani.

 

 Minden évben sok almánk terem. Szoktam csinálni alma levet. Nem tudom úgy megcsinálni, hogy ne barnuljon meg. A szőlő levem sem valami tiszta. Kissé zavaros.

Mikor kell beletenni a citromsavat, és hogyan?

háj bye Creative Commons License 2007.02.01 0 0 264
Én a répa rostjait néhányszor a piskótába kevertem, az alma jó pitébe de a máktölteléket is lazítja.
A mit mivel a Testkontrollból megtudod.
Előzmény: Dódy (259)
promike Creative Commons License 2007.01.21 0 0 263

különbség van a prés és a centrifuga közt az előbbi alacsonyfordulatú és több lé kinyerésére alkalmas  ezért alémennyiség nem fordulatfüggő.

 

egyáltalán nem baromság, ha az akkor mire alapozod állításaid ?

Előzmény: TTAMAS (203)
promike Creative Commons License 2007.01.21 0 0 262

No vegyészke, akkor végezd el a következő kísérletet:

vegyél egy gyógyászati segédeszköz boltban vizelet tesztcsíkot,s egyél sok húst vizsgáld meg a vizelet kémhatását,majd fogyasz frissen facsart lehetőleg bio citromot hármat négyet és egy óra múlva ismét vizsgáld meg a vizeleted kémhatását a ph 1-1.5 el emelkedni fog céklával még látványosabb a dolog :)

amúgy előbb tapasztalj aztán fikázzl

 

Előzmény: TTAMAS (116)
FORB Creative Commons License 2007.01.02 0 0 261
Sziasztok, végigolvasatam a fórumot, én perpill

a Bosch MES 101; 350 W(lehet a számot elirtam de eza zegyetlen modelljük van) - 20 000HUF kkörüll van, anyukámnak ilyen van tudom milyen, kipróbáltam. Nemtudom elég száraz e a maradék ami kijön, viszont mindent visz, nem szivárog, csöpög...szimpatikus darab.

a sokat emlegetett Philips cucina HR 1821

és a Moulinex Frutti pro 300W
(http://www.moulinex.hu/moulinex/prodhu.aspx?k=91&i=973)
15000Huf körül van

között hezitálok. Valakinek van tapasztalata a moulinexszel kapcsoltatosan esetleg?

Köszönöm előre is!
Dydand Creative Commons License 2006.11.23 0 0 260
Továbbra sem értelek, nekem nem nagyon marad nedves semmi sem, kíváncsi lennék milyen e tiéd (lehet, hogy gyári hibás?) Nem ilyesztgetni akarlak ám, csak szimplán csodálkozom a dolgon!

A habbal én azt játszom, hogy megiszom:) Reggelenként, mikor a cékla alapú koktélomat iszom (vagy répával, vagy zellerrel, vagy uborkával, stb.), akkor -mivel amúgy is rohan az ember reggel- szimplán leveszem a kiöntő tetejét és -kevés almaecettel dúsítva és elkeverve- öntöm pohárba. Egy darabig én is kísérleteztem azzal, hogy a tetőt fent hagyva öntöttem ki, de aztán leszoktam róla. A kinézettel reggel nem nagyon törődöm (amúgy is álmos vagyok még;)

Erről én is hallottam, de nem mélyedtem igazán bele abba, hogy mit mivel lehet összekeverni és inni. Őszinte leszek: én ezt egy újabb "agyszüleménynek" tartom, kémiai alapját nem nagyon látom a magyarázatoknak, így nálam a humbuk kategóriát képviseli.

Üdv: dy

Előzmény: Dódy (259)
Dódy Creative Commons License 2006.11.19 0 0 259

Feladom a maradékkal való kísérletezést, tényleg nem éri meg.

Egyébként nem csak a répára gondoltam, nekem mindegyik gyümölcs, zöldség maradéka túl nedvesnek és soknak tűnt. Másokkal is beszéltem erről, de ez így természetes.  Végül is az árához képest egész jó kis gép. Kezdem megszeretni. 

Még egy-két kérdés. Mit csinálsz a habbal? Összekevered a lével vagy leválasztod? Összekeverve furán néz ki, de nem rossz. Tisztán a hab : borzalmas. Tisztán a lé: nagyon finom.

Hallottam, hogy nem célszerű minden gyümölcsöt összekeverni. Van valami szabály arra, hogy mit-mivel lehet együtt fogyasztani, de nem találtam rá. Esetleg tud valaki segíteni?

 

Előzmény: Dydand (258)
Dydand Creative Commons License 2006.11.08 0 0 258
Szia!

Nekem is ugyanez a típus van és teljes mértékben elégedett vagyok vele.

A répa (vagy cékla) miatti elszíneződések eltűntetését ne is próbáld, nem fog menni. Valószínűsítem, hogy most a belső kosárra és a körülötte lévő alkatrészekre gondolsz. Ne félj, lassanként majd a neonzöld kifolyónyílás is barnás színt fog kapni ;)))

A répát -nálam- nagyon jól feldolgozza, nem értem mi lehetett Nálad a gond. Természetesen a tv-ben mutogatnott típusok minimál ára 30-35 KHUF, így biztosan jobb hatékonysággal is dolgozhatnak, bár pont a répáról nem mondható ez el, hiszen -ahogy írtam is- azt nagyon jól kicentrizi.

Maradék hasznosítás lehet, pl. almáéból rögtön egy finom rétest, répáét pizzára, margarinos kenyérre, cékláét salátához, szószokhoz stb. Én azt vettem észre, hogy -mivel a legtöbb maradék elég száraz- nem olyan ízeket kapsz, mint ha eredetiben (azaz centri nélküli zöldségekből-gyümölcsökből) készítenéd el azt az adott ételt. Magyarán csak azért, hogy most fel legyen használva én nem készítek egy szárazabb, ízetlenebb ételt (persze lehet dúsítani, de akkor már ott van az ember, ahol a part szakad...) Ráadásul a legtöbb dolgot keverni szoktam: pl almát répával, vagy céklát zellerrel, retekkel, így már egészen más lenne pl. egy almás rétes íze :)

Üdv: dy
Előzmény: Dódy (257)
Dódy Creative Commons License 2006.11.07 0 0 257

Sziasztok!

Most vettem egy Philips HR 1821 centrit. Azonnal ki is próbáltam. Alma-narancs keverékét egészen jó hatékonysággal dolgozta fel, következett a paradicsom, ami szintén jó, végül a répa. Azt vettem észre, hogy ami visszamarad, az még elég sok nedvességet tartalmaz. Amit a tv-ben láttam, az sokkal szárazabb volt. Lehet hogy a 200 w teljesítmény az oka? Egyébként az árához ( 12000,-) képest nem tűnik rossznak.

Még ki kell találnom, hogyan lehet hasznosítani a maradékot.

Ha van valakinek ezzel kapcsolatban ötlete, ossza meg velem.

A répa elszínezte a fehér alkatrészeket.Mivel lehet eltüntetni? A cif nem működik.

Szívesen olvasnék még hasznos tudnivalókat, recepteket.

herom Creative Commons License 2006.09.03 0 0 256
Más típusú gépem van, de céklát elég sűrűn préselek. Talán azért írták, mert amikor már fel van szedve a cékla, és több napot-hetet (vagy télen hónapot) áll, akkor már nagyon nehezen viszi, kínlódik vele. Ilyenkor viszont frissen gyönyörűen préseli, mint pl. a sárgarépát. Sok lé is jön ki belőle.
Előzmény: mancika25 (252)
herom Creative Commons License 2006.09.03 0 0 255

Köszönöm lányok (?) az ötleteket! Igen az evés működik, már akkor veszem észre magam, hogy inni is kéne rá, mikor már meg akarok fulladni.

Közben észrevettem hogy ha a hulladékot még egyszer áteresztem még viszonylag sok lé jön ki (8 dl lé hulladékából még 2 dl). Pedig PowerJuicer-em van, úgy tűnt hogy jól kifacsarja. Így már nem annyira sajnálom kidobni.

Bevált a sárgarépás krumplikrémleves, és a sárgarépás-rizses zöldségfasírt. Sárgarépatorta? Hát ha nem is tortád, de muffint azt hiszem kipróbálom majd egy kis vízzel vagy más folyadékkal pótolom a lét.

Köszi

herom

zsuzsu001 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 254
egy citrom levét rácsavarod és megeszed. Én nagyon szeretem.
ZsuR Creative Commons License 2006.08.26 0 0 253
Sajnalom - de kidobom. Olvastam, hogy lehet lefagyasztani, es kesobb felhasznalni (pl hamis csontleves, zoldsegle, amivel lehet izesiteni), de soha nem probaltam, mert annyi nem jott ossze soha, tarolgatni meg . . .

A repatortahoz nem lenne jo - nincs benne le!!! Pedig kell.
Előzmény: herom (250)
mancika25 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 252
Most vásároltam egy Severin ES 3559 német gyártmányú gyümicentrifugát,600 Watt a teljesítménye. Szeretném megtudni, hogy aki már kipróbálta, mi a véleménye erről a gépről.Azt írja, hogy céklát nem lehet benne centrifugálni, miért?
soppingfüggő Creative Commons License 2006.07.22 0 0 251
Sárgarépa torta?
Előzmény: herom (250)
herom Creative Commons License 2006.07.15 0 0 250

Sziasztok!

 

Látom többen készítetek sárgarépalevet. Ti a hulladékával mit csináltok? Kidobni sajnálom (bár a vége mindig az), próbálom enni vagy főzéshez felhasználni, de még az igazi megoldást nem találtam meg.

soppingfüggő Creative Commons License 2006.04.19 0 0 249
A MM-ban láttam egy monstrum gyc-t, ami a TV shoposnak egy koppintása lehet.
franca Creative Commons License 2006.04.13 0 0 248

Kedves Kevin, engem érdekelne a németországi bolt címe.

Franca

 

Előzmény: Kevin (61)
Dydand Creative Commons License 2006.04.05 0 0 247
Nekem is fontos szempont volt, hogy kompakt méretű legyen. Persze valamit valamiért: ez kicsi, aranyos, az én mini konyhámban is elfér, cserébe viszont nem tudsz egész almát beletenni (mondjuk azt nem is tennék amúgy sem), és kisebb a hulladék- és a folyadéktartálya is. De azóta is maximálisan meg vagyok elégedve vele, pedig nyüstölöm rendesen...
Előzmény: BlueBird (246)
BlueBird Creative Commons License 2006.04.05 0 0 246

Ez azért barátibb ár, mint a 38e : ) Meg nekem nem is kéne nagy gép, nem tudnám hová rakni.

Köszönöm : )

Előzmény: Dydand (245)
Dydand Creative Commons License 2006.04.05 0 0 245
Semmi gond:)

12.600 HUF volt.
Előzmény: BlueBird (244)
BlueBird Creative Commons License 2006.04.05 0 0 244
Bocsánat, Dydand.
Előzmény: BlueBird (243)
BlueBird Creative Commons License 2006.04.05 0 0 243
Igen, de Dydant a kisebbik verziót vette meg.
Előzmény: TTAMAS (242)
TTAMAS Creative Commons License 2006.04.05 0 0 242

239:

 

- igazándiból az árához képest (38ezer) muzsikál egy kicsit kevésbé, mint vártam.

Előzmény: BlueBird (241)
BlueBird Creative Commons License 2006.04.05 0 0 241
Bocsi, hogy ilyen anyagias vagyok, de mennyibe került?
Előzmény: Dydand (237)
Dydand Creative Commons License 2006.04.04 0 0 240
Én csak az árához képest fejeztem kia csodálkozásomat - ennyi pénzért már illett volna valami "nagyot" is mutatnia.... :)

De örülök ám, hogy megbékéltél vele! A lényeg az, ha jól érzi magát az ember.
Előzmény: vilmarkirti (239)
vilmarkirti Creative Commons License 2006.04.04 0 0 239
Azért nem olyan tragikus a helyzet, már egészen megszoktam - igazándiból az árához képest (38ezer) muzsikál egy kicsit kevésbé, mint vártam. Az orrcsöpögés meg a legszándékosabb dolog, amire büszkék is, mert így, hogy előredől az egész gép, a kiömlőnyílással együtt, állítólag több lé jön ki... Viszont az, hogy mindent egyben be lehet adagolni, és izomból ledarál mindent, az azért nagyon szimpatikus benne. :)
Amúgy szép nagy kemény, kerek almákat szoktam darálni vele, és úgy vettem észre, hogy az elsőből nagyon sok elmegy kenőanyagnak, azért tűnik úgy, hogy kevésbé hatékony vele, ha többet darálok, akkor azért jobb az arány.
Előzmény: Dydand (237)
soppingfüggő Creative Commons License 2006.03.23 0 0 238
Azért egyet ne felejtsetek el, alma és alma közt óriási difi van. A jonagoldot pl. kiválóan tudtam préselni a múlt héten, az Idaredet még ősszel sem. Az sem mindegy mennyire lédús ugyanaz a fajta, (mióta és hol tárolták stb stb) vagyis az hogy 4 almából 2 deci lett háááát...ez így elég kevés info. Talán a legjobb lényerő a nyári alma ami viszonylag  kicsi és kemény és tényleg nyáron kapható.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!