Keresés

Részletes keresés

Böszőke Creative Commons License 2014.05.30 0 0 19936

Margó,

arra én is nagyon kíváncsi lennék,honnan tudják,hogy most ők kapnak?? mert én nagyon sokszor fordulok,míg mindent kihordok a csineknek,s eközben a madarak a szokásos csivitelésüket hallatják,de amikor nekik hozok valamit,felélénkülnek , kifejezetten odafordulnak és majd kiesnek a szemükön:)Nagyon mulatságos,színleg még szidom is őket,hogy micsoda piszokfajzat haspókok:)

Előzmény: sz.margo (19935)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.30 0 0 19935

Sziasztok, szép napot!

 

Tücsi is megvan, most is itt ül a monitoron, de már alápakolok, nehogy megint idetojjon nekem!:)...ma is nagyon hideg van, remélem ma már nem fog itt esni, volt elég!...jó lenne már a virágaimat nyugalomban tudni, nem folyton le-fel, ki-be rakosgatni!:(

 

Látod Elzi a Tücsim nem sokat énekel, azzal nem zavar, de a hasáért annál jobban odavan!...ha meghallja hajnalban véletlenül a hangom, vagy meglát ha kimegyek a WC-re, már egyből nyivákol, de olyan erőszakos, hogy mindig muszáj őt először ellátnom...és estefelé is ezt teszi, a paprikamagért!

Böszőke Creative Commons License 2014.05.30 0 0 19934

hahó!!!

 elveszett mindenki??Nálunk semmi újság,Csőrit csak agyonütöm előbb utóbb,esténként beragad és nem lehet lecsapni sem,ha rászólok csak egy pillanatra hallgat el,de aztán folytatja:(Többi is jól van.

Kellemes napot mindenkinek!

 

Hogy van a kanári szülőpár???

Előzmény: sz.margo (19933)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.28 0 0 19933

Hamar elkiabáltam, hogy 2 napig nem esett, 10 óra után már gyülekeztek a felhők és hamarosan egy hatalmas csattanás után meg is nyíltak az ég csatornái némi jéggel kleverve hatalmas eső jött, ami szerencsére egy óra alatt már tovább is állt, de már ismét gyülekeznek a felhők:(

 

Pár fotó, a délelőtti vihar érkezése előtt, majd utána egy kis jégmaradék az erkélyen, ahova teljesen bevert az ajtóig, a ládákat beljebb raktam a szekrényre, de ott is sz.rrá áztak és állt a jég a földjükön:(..

 

 

 

 

 

sz.margo Creative Commons License 2014.05.28 0 0 19932

Sziasztok, végre kellemes az idő, nincs hőség!:)...bár már megint fekete felhőket látok Ny-felől:(...de már legalább 2 napot megúsztunk eső nélkül!:)

 

Tücsim tegnap jól lefosta a képernyőmet, mire észrevettem, hogy nem szemeben ül velem, már folyt lefelé:)...most is itt őrzött végig, de már figyelem hogyan ül, csak felém fordulva teheti és hátulra teszek alá valamit:)

 

Legyen szép, kellemes napotok!

 

Judit szaporodnak a tojások?...Katica tündériek a kis papik!:)

madárka91 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 19931

Hehe, Madártej, milyen jópofa név :-))) Hogy ez eddig nem jutott eszembe :-)

Előzmény: Böszőke (19930)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.26 0 0 19930

Sziasztok!

 

Katica,

írigylésre méltó milyen élményekben van részed a gyűrűzés kapcsán:)

 

Nekem Madártej a kedvenc színű papagájom,de a másikok is szépek:)

Előzmény: madárka91 (19929)
madárka91 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 19929

Őket már leválasztottam :-) Most hímből lett több. Ha jól láttam, 4 hím és 2 tojó. Lett egy gyönyörű égszínkék, tiszta anyja, de ő a legkisebb, még az odúban van. Szívesen megtartanám ha lenne helyem....

 

Hétvégén voltam odús örvös légykapó gyűrűzésen. Nagyon édesek voltak:

Mesterségesen kirakott odúk voltak, 4-ben voltak pici légykapók, a többiben cinke volt, de már kirepültek. Egyben viszont egészen más lakót találtunk, egy nagy pelét:

 

A szülők:

A szülők még egy odatévedő csuszkát is üldözőbe vettek, amint meglátták hogy az odú közelében tartózkodik. Érdekes volt figyelni, milyen harciasak tudnak lenni ezek a pici madarak is a kicsik védelmében.

madárka91 Creative Commons License 2014.05.25 0 0 19928

Háát 7 óra kotlás után már esélyes hogy annyi neki (ha egyáltalán fias volt). Azért szokták ajánlani hogy csúcsával lefelé tegyük a tojást, hogy ne ragadjon le a sárgája. Nagy baja nem lesz tőle ha oldalára tetted, csak jótanácsként mondtam hogy hogy praktikus.

Előzmény: Morzsanya (19926)
Morzsanya Creative Commons License 2014.05.25 0 0 19927

Ja. és elfelejtettem írni, ma már énekelt a fiú :)  Nem vitte túlzásba, de magától kezdte, de elég halkan bátortalanul.

Előzmény: madárka91 (19925)
Morzsanya Creative Commons License 2014.05.25 0 0 19926

Szia! 

Köszönöm a segítséget. Sajnos az első tojás már meleg volt tegap mire kivettem, kb 7 órát ült már rajta mire szereztem műtojást. akkor ezt már vissza se tegyem? Mi lett vele? Vattára fektettem a 2 tojást, nem csücsökkel lefele, hanem oldalára. evvel is rosszat csináltam?

Előzmény: madárka91 (19925)
madárka91 Creative Commons License 2014.05.25 0 0 19925

Szia!

 

Mielőtt még kivennéd alóla a tojásokat, egy fontos dolog: ha már ült 1-2 órát a tojáson, vagy annyit, amennyi idő elég ahhoz, hogy felemelegedjen, már ki ne vedd alóla. Ha műtojást akarsz használni, akkor azt úgy kell, hogy figyeled mikor tojik a madár (észre lehet venni mert erőlködik, liheg a fészken tátott csőrrel) és utána mikor végzett rögtön elveszed a tojást, mielőtt még felmelegíthette volna. Ezután praktikus magkeverékbe állítani a hegyesebb végével lefelé, mert ott stabilan áll és védve van. Nem kell teljesen beleásni csak félig beállítani. Ezt a tojáselvevős dolgot minden reggel el kell játszani, az első 3 tojásig. Utána mikor jön a negyedik, visszateszed a többit is mellé és onnantól számolhatod a 14 napot (kotlásidő). Míg kotlik, nem kell neki semmilyen tojás és egyéb nasi, csak a napi adag magkeverék és víz. Ha kotlás alatt is adod a tojást, lehet hogy a tojóra épp nem lesz hatással, de a hím annyira bepörög tőle hogy lehajtja a fészekről is a tojót mert állandóan párzani akar, a tojások is megsérülhetnek így. Ha kiszámolod hogy kb. mikor kell kelni az elsőnek, előző nap rakj be tojásos eleséget, hogy ha esetleg akkor kel ki mikor nem vagy ott, rögtön tudjon etetni. Az első órákban még inkább csak begytejjel etet a szülő. Zöldség tényleg nem javasolt, azzal majd akkor lehet próbálkozni ha kirepültek a kicsik és ismerkednek a felnőtt kajákkal.

A főtt fürjtojás nagyon jó, ehhez adhatsz gyári eleséget is (az orlux is jó ami épp van) és még csíráztatott magot is ehetnek. Egyvalami viszont mehet nekik gyümik közül: az alma. Ezt mi is mindig adjuk neveléshez.

 

Ja, műtojást vehetsz a verseny utcában a Keletinél, a Galamb Hungária centrumban. Azt hiszem verseny u. 14. Többféle méret is van belőle ott ahogy láttam, szóval kanárinak is biztos van. Én eddig sima kereskedésekben nem láttam ilyet. Ezt az egy helyet ismerem, de még lehet van más is ahol van.

Előzmény: Morzsanya (19919)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19924

Nem lehet, hogy atka?...sajnos van ilyen, nekem is volt az egyiknek, amiből torokatka lett és ráment a légzőszervére is, sajnos el is pusztult:(

A másik pedig simán megvakult, valószínű agyvérzés féle miatt...ha csak gyulladás azt talán egy kis kamillás mosogatással lehetne javítani, de hogyan lehetne megoldani, azt sajnos én sem tudom, mert mindig megfogdosni őket elég macerás nekik, lehet, hogy többet árt, mint használ:(...sajnos én nem tudok más tippet adni! Az atkára jó az Ivermectin csepp!..de óvatosan lehet csak egy-egy cseppet a nyakára esetleg...

Előzmény: RegosBendeguzABecsuletes (19922)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19923

Szia,

 a szem az kényes terület,nem olyan amit megtippel az ember,de én is voltam hasonló helyzetben és sikerült meggyógyítani,de vényre kapható szemcseppet hozott a szomszédom,ápolónő és tudott hozni.

Megpróbálom elmondani hogy nézett ki:kicsit beszűkült és valami barnás réteg volt rajta,sikerült szépen kikezelni.Ő sem volt már fiatal,nem is tudtam a korát,mert állatkereskedésben vettem...,

Előzmény: RegosBendeguzABecsuletes (19922)
RegosBendeguzABecsuletes Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19922

Sziasztok!

 

A kanárimnak valami van a szemével pár hete, próbáltam neki vitaminos cseppeket meg sok finom és egészséges kaját adni, hátha kicsit összeszedi magát, de nem nagyon változik. Elég öreg már. 

 

Van valami tippetek esetleg?

 

Csak a bal szeme, de picit a jobb szemén is látszik, talán valami gyulladásféle. Ezt leszámítva egészségesnek tűnik, nem gubbaszt, eszik rendesen. 

sz.margo Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19921

Elzi most itt is klassz idő van, már nem esik és kellemes tiszta a levegő, ezt én is szeretem, végre nincs nagy hőség sem!:)

Jó korán virágzanak a büdöskéid, pedig én is már márc-ban elvetettem a magját, de a múltkori hideg kicsit visszafogta őket, meg volt ahol először nem kelt ki és utána kellett még vetnem, azok pláne kisebbek még, de van elég idejük, majd virágozhatnak, ha a hangyák megint ki nem rágják, mert most is sokat látok már sajnos, ahogy végigszántják a földet:(...nem tudom mit lehetne ellenük csinálni, már tavaly is ilyen gondom volt, azért száradtak el és jó részüket ki is kellett húzkodnom már aug.-ban:(...aztán ősszel ismét kikelt a kiszórt mag és még nov-ben is majdnem kinyíltak a szép időben:)

 

Judit szerintem se színezz, az csak a tenyésztők dolga, akik eladják és így akarnak szebb színeket csinálni!...nekünk jó az eredeti színük is!:)

Biztos jó kis apuka lesz a Barnuskád, ahogy az én Pirkóm is az volt,k mindig etette a mamát, de a fiókákat is leginkább ő, amíg a mama inkább csak a maga bögyét tömte:)...én nem cseréltem ki a tojikat és egy nap különbséggel mind ki is kelt, csak az utolsó volt kicsit lemaradva, ő kisebb lett, de jó egy hónap múlva már ő is utolérte őket:)...ahogy gondolod!...majd Katica is mond még ezügyben is valamit, biztosan!

 

Lassan ebédidő, jó étvágyat nektek!

 

Böszőke Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19920

Sziasztok!

 

Margó,

virágzanak a büdöskéim:)Felhős már  az ég,de eddig kinn voltam 8 óra óta,most nekem nagyon kellemes az idő,a nap is sütött,szél sem erős és nem égetett,csak jólesően langyos volt .Minden sarkig tárva!!ezt szeretem:)

 

Judit,

én mindig sima háztartási kekszet teszek a lágyeleségbe,úgy tudom a piros paprika is jó színező és legalább természetes anyag.Ne terheld a máját mesterséges színezővel ,a tenyésztők is elismerik,hogy nem jó nekik,akkor minek.Szépek ezek a kismadarak anélkül is!Persze a te döntésed....

 

Előzmény: sz.margo (19916)
Morzsanya Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19919

Köszönöm a tanácsokat. Te kicserélted műtojással a tojásokat? Tarka egész nap rajta ül, alig száll le róla. Mondta az előző gazdijuk, hogy nagyon jó költőpár! Barna sokszor odamegy néha még rak is Tarka csörébe valamit, és sokszor ott ül alatta csendben és vigyáz rájuk. Tarka néha kijön enni, nyújtózik egyet aztán spuri vissza a fészekbe. Remélem kapok tojást és remélem elfogadja. Olyan rossz érzés beleavatkozni a folyamatba és be nyúlni a fészekbe, meg elvenni a kis féltett tojásait :(

 

Előzmény: sz.margo (19918)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19918

Még annyit Judit, hogy nem kell ám szerintem túlzottan a szabályokhoz sem ragaszkodni!:)...én semmi extra kaját nem adtam nekik sosem, mégis szépen felnőttek a picik is!...ez is olyan, mint a gyereknevelés, mennél jobban el vannak kényeztetve, annál rosszabb!:)...gondolj a kinti madarakra, ők is nevelnek, pedig senki nem adja nekik a vitaminokat stb. megkeresik amit kell!:)

A zöldet viszont valóban jobb akkor elhagyni, nehogy hasmenést kapjanak a gyerekek!...a magkeverék és a tojásos-kekszes, esetleg répás kaja szerintem elég, de azért majd Katica megmondja!

Előzmény: Morzsanya (19917)
Morzsanya Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19917

Katica! Segíts nekem kérlek. Hol kapok műtojást? Eddig 2 boltban voltam, és még kettőt hívtam, de nincs. 4db elég lenne?

Illetve vegyek-e valami különleges kaját. A piros tojásos mézes orluxra gondoltam ,jelenleg a sárga van itthon előző madárkám után. Ebből kaptak már 3x. Gondolom ennyitől nem lesz bajuk és feltehetően sárgák sem lesznek :)  Répába szoktam keverni, de mást nem tettem eddig bele. Mit keverjek még a répa + Piros tojásos cucchoz? Holnap megint kapnak főtt  fürjtojást, abba nagyon értékes dolgok vanna. Aztán gondoltam, ha megvan az összes tojás és már csak kotlik, akkor a kikelésig visszaveszek kicsit a tojásosból. Ha kikelnek a kicsik az első napokban tényleg nem szabad még répás zöldséges kaját odatenni? Akkor mivel kell etetni őket és meddig? Segítenél ebben? Lehet, hogy nem is lesz semmi a tojásokból, de azért reménykedem :) Izgalomba vagyunk ez az első ilyen eseményünk :)

Előzmény: madárka91 (19908)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19916

Sziasztok!

 

Nálunk már fél 7 óta dörgött, villámlott és több rótában volt egy-egy jókora záporeső, legalább nem kell odalent ma öntözni a virágokat:)...ennyi minden másnap eshetne és utána már süthetne a nap is!:)

 

Látom zajlanak az események, Judit végre megjött az első toji is, aztán hogy fias lesz-e az majd eldől?!:)

Én nem színeztem a piros kanáriimat, a fiókák is szép narancssárgák lettek, szebbek, mint a nagyon mesterséges műpirosak:)...szerintem mindegy milyen kekszet teszel a tojáshoz, nekem most korpovitom van, mert én nem eszem cukrosat...de régen sima háztartásit adtam nekik is, meg reszelt répát is próbálhatsz bele, a régiek imádták, sajnos a Tücsim azt sem eszi meg, de neki már tojást is nagyon ritkán adok, csak ha valami kajánkba főzök néha, de a friss szülőknek majd naponta kell, mert majd azzal etetnek, ha lesz miket!:)...addig még nem kell sok, csak 1-2-szer tán hetente, a Katica jobban tudja az ilyen szabályokat:)

Előfordul ám sajnos, hogy a tojó akkor is tojik, ha nincs megtermékenyítve, majd elválik volt-e valami etye-petye köztük:)

 

Ikdikó látod milyen kis ügyesek, okosak ezek a kis madarak?...az ösztöne valahogy megérezte a cicát!:)...jó, hogy nem ugrott le a kalitkájára, szívbajt kapott volna szegényke!:)

 

Elzikém neked is jó tevékenységet, én is teszem az itthoni dolgaimat, egy kis takarítás, sütögetés stb.:)...most megint jobban megeredt, már nem dörög...de olyan sötét van mint este, lehet, hogy délig el sem áll már!:(....nem hiszem, hogy Tücsi is nagyon ki akarna jönni, bár szabad az útja:)

 

Legyen szép napotok és jó hétvége!:)

zildi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19915

Reggel érdekes dolog történt. Pirikét kitettem az erkélyre, ha nagy forroság lesz, be kell hozni, addig is élvezze a levegőt. Arra lettem figyelmes, hogy tekergeti felfelé a fejét és vészt jósló hangokat hallatt. Kimenem, a lányom cicája nézett nagy szemekkel lefelé a felső erkélyről. A cicét előbb megértem, hogy észre vette a madárkát, de ez a csöpp állatt hogyan vette észre a fenti cicát!? Hangja nem volt, csak nézett és Pirike megérezte, nagyon érdekes!

 

Morzsanya Creative Commons License 2014.05.24 0 0 19914

Sziasztok!

Ma reggel megérkezett az első tojás :) Ezek szerint hamar megszokták a helyüket, holnap lesz 2 hete, hogy itt vannak a madárkák. A párom kedden hajnali 5 órakor hallott nagy röpködést és visítozást a jómadarak irányából :)

Nem tudom lesz e belőle valami? Most megyek megnézem ha kinyit a bolt, van-e műtojásuk.

 

A lágyeleségbe milyen kekszet lehet/kell reszelni? A bronzoknak piros eleséget kell adni? 

Mikor Tarka kijön a fészekből enni inni, akkor Barna odaül a fészek mellé és őrzi :) Olyan aranyosak .

Morzsanya Creative Commons License 2014.05.23 0 0 19913

Sziasztok!

Én is benézek egy kicsit.

Tarka vasárnap óta szorgalmasan építi a fészket. Már emeletes fészek, mert annyi zsepit behordott. Most már szinte egész nap benne ül. Nem tudjátok minek mikor még tojás sincs benne? A fészeképítési ceremóniához képest mikor kellene párzaniuk? :) Barna egy fatökű, csak akkor énekel egy nagyon keveset, ha kiveszem onnan, amúgy némábbak mint mikor idekerültek. Néha játszok le nekik kanári csicsergést.

Barna odaül a fészek mellé mikor Tarka benne ül, és némán ül mellette és vigyáz rá.

Mikor kinyitom a kiskalitka ajtaját, hogy visszamehet a nagyba, akkor rögtön haza megy, nem akar kint lenni. Mindig nyitva van a kalitkájuk ajtaja (meg bukóra az ablakunk is) de eszükbe sem jut kijönni :)

Néha egymás csöréből esznek :)

Szerintetek lehetnek még ebből kismadarak?

Böszőke Creative Commons License 2014.05.23 0 0 19912

szia Margó,

nem tűntem el,be-benéztem, ide is ,amoda is,nálunk semmi újság,már itt is nemszeretem meleg van.ráadásul a szél úgy tűnik sosem megy szabadságra...Hajnalban keltem Csőrikének hála,de 8 órára készen voltam a főzéssel,jól kiszellőztettem,aztán becsukogattam.Tegnap este jól bespricceltem a kaktuszokat.

 

Szép napot kívánok!

Előzmény: sz.margo (19910)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.23 0 0 19911

Bocsi most látom, hogy ez a kép már volt!...kár, hogy itt nem lehet utólag módosítani, ahogy a másik fórumon:(

Előzmény: sz.margo (19910)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.23 0 0 19910

Sziasztok!

 

Tán strandolni mentetek ebben a nyári melegben, hogy senki be sem nézett ide?:)

Most aztán nem panaszkodhatunk, illetve dehogynem!:)..már kiégnek a virágaim és öntözni kell a ház előtt is, pedig a sok eső után azt hittem jó ideig nem  kell, de tegnap kicsit átültetgettem néhány virágpalántát, hát estére mind kifeküdtek nekem:(, remélem azért felélednek, miután kaptak egy kis vizet!:)..az erkélyen is 32 fok volt, pedig a nap rá sem sütött a hőmérőre, már a napellenző is félig leengedve, szegény virágok csak kókadnak, most meg leég a bimbójuk, talán ki sem fognak nyílni, hülye ez az idő, télből egyből kánikula, csak bírja valaki!:(

 

Tücsikém itt énekelget mellettem, néha odébbáll az ajtó tetejére, de már várja, hogy menjek kifelé:)...megyek is, mert vár a mosógép és egyéb teendőim is!

 

Legyen kellemes, szép nyárias napotok!

 

Itt éppen a Kállai.S. Andrást figyelte az Euróvizíós fesztiválon:)

 

 

 

sz.margo Creative Commons License 2014.05.21 0 0 19909

Sziasztok!

 

Katica nagyon édesek a kis papik, ilyenkor mindig eszembe jut az én Norbikám, aki annyira szelíd volt, de utána már egyik sem, amiket még vettünk és utána álltam át a kanáriara:) Na akkor egy szerencsétlen kis papi el is ment világgá, meg sem találtam:(...ahogy véletlenül kinyitottam az ajtaját, rögtön a kitárt erkély felé rohant és huss ki is ment, rögtön mentem utána, érdeklődtem is a szomszédoknál, de sehol nem találtam. Szóval a kanárik sokkal óvatosabbak, ezt már megtapasztaltam és hívásra vissza is jönnek, ha látják a kalitkájukat és a kaját, akkor főleg!:)....persze most már tényleg próbálok észnél lenni a Tücsivel is, inkább nem engedem ki, amikor többféle dolgot csinálok egyszerre és minden tárva-nyitva:)

 

Ma is szép időnek mutatkozik, végre láthatjuk a napocskát!:)

Legyen kellemes, szép napotok, neked meg jó munkát a melóhelyeden is!

 

 

madárka91 Creative Commons License 2014.05.20 0 0 19908

Az a sárga szín az erkély elülső üvegfala :-) Mivel közvetlen rá lett építve. De ott szoktak napozni is fürdés után, mert gondolom az üvegen át jó meleg jön.

Előzmény: zildi (19907)
zildi Creative Commons License 2014.05.20 0 0 19907

nagyon szépek! Mi az a sárga fény, melegít, vagy a színe emlékeztet a napra?

Pirike ma ismét az erkélyen volt, nagyon fürdött és most tollászkodik. Az erkélyre most nagyon sok cinke jön fürödni, azokkal is beszélget, mert sok kicsi van, azok folyamatosan csipognak.

Reméljük jó helyre kerülnek a madárkák!

 

 

 

Előzmény: madárka91 (19905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!