Keresés

Részletes keresés

-carcass- Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3935

Jesszus!Elég csúnya...:-o

Előzmény: Babetta72 (3934)
Babetta72 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3934

 

He got stung by a bee. :) Eszem is meg szegénykét! Zsebit is mindig ugy féltjük, a méhektől meg a darazsaktól pedig nyáron reptükben ugrált utánuk!

 

Babetta72 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3933

nekünk mikor tavasszal volt a pocak műtét az orvos azt mondta hogy ő nem rak rá gallért mert ő állatkinzásnak tartja, jól össze volt varrva a seb, jó sebtapasz, és körbe kis szoknya géz... mi is szabin voltunk vele aludtunk, és figyeltünk h ne nyuzza, párszor oda oda nyult mondtuk h nem szabad aztán nem piszkálta, csak néha nyalogatta magát... szerintem ha vele vagy figyelsz rá nem lesz gond. 3 naponta elég volt cserélni a gézt , meg akkor raktunk uj sebtapaszt mikor a régit ledobta hogy ne huzzuk a szőrét. (habár ez nem ivartalanitás volt, de végig volt vágva a pocakja). Tény hogy a szoknyától nem volt depis, már mikor tudott mozogni, rendszerint ugrándozott meg játszott volna... ugy kellett csitiani... a gallértól meg ha jól tudom depisek lesznek egy jó időre... persze ez is biztos hogy kutyája válogatja!

Kitty07 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3932

Sziasztok!

 

Jövőhét elején viszem a gyerekemet ivartalanításra, már éberen kapom vissza. Az lenne a kérdésem, hogy nektek mi a tapasztalatotok, a gallér kapcsán? Az én kutyám elég izgága és szereti magát tisztogatni, bolházni elég rendesen. Mondjuk itthon leszek szabin vele egy hetet. A másik kutyánkat sajnáltuk, róla le vettük a gallért, pár nap múlva vissza is kellett vinni, mert kicsit szétnyílt a seb. Várok mindenféle tapasztalatot az ivartalanítás kapcsán. Köszi előre is.

Babetta72 Creative Commons License 2013.10.04 0 0 3931

Ügyes várakozás a reggelire....

 

Eddig tartott.... a lefotózhatatlan nyújti yoga pózban ...

 

 

 

 

 

Babetta72 Creative Commons License 2013.10.01 0 0 3930

Sziasztok!

 

Mint azt én már megfigyeltem (gondolom ti is) minden csak szokás, szoktatás kérdése. A kutya pedig okosabb mint azt az ember gondolná. A miénk legalább is nagyon az! :) Pl ülőre ugrálásért pici korba szigorú újságpapir picsázás járt otthon... majd jött a felnövés, nagymama néha néha vigyázott rá, és mi cserébe azt mondtuk, a kaja, és a rágás szabályt tartsa be, amugy azt csinál vele amit akar! (unoka pótló a nagymamának) Igy is lett, játék, és ágyban fekvés van dögivel! Ha beérünk nagymamához az első hogy nyaljuk a szánkat, mert itt kaja lesz méghozzá valami finom falat, sajt, füstölt husi, stb, valamint az első hogy ugrás a kanapéra, és kucorodás. Node teszi ezt nagymamánál... nálunk ajtók kinyit, bejárati ajtóba megállunk, gyerére bejövünk az előszobába, küszöbnél megállunk, gyerére megyünk egy kört a lakásba, lecsekkolunk mindent és mindenkit, akár többször is, majd vagy beugrunk a vackunkba jelezve hogy már fáradt vagyok, vagy állunk a bejárati ajtóba hogy na mennék (kivéve kaja időbe mert akkor száj nyalogatva körbe körbe ügetünk mint egy díszló). Aztán amint megkajáltunk már az előszobába ugatva rohanunk kifele... (rossz szokás, hogy néha evés közbe is ugatunk, voffogunk :D) A takarózás nálunk se erősség. Nyáron! volt hogy este már dideregtünk a helyünkön (szerintem fáradtság lehetett este 11 körül) mert kb 27 fok volt a lakásban, takarót ráraktuk, reggelre már nem volt rajta, most is van hogy a kisházból is kicibálja, és ugy ül bent. Mindig mondom neki hogy milyen mama lesz ha nem takargatja magát... viszont feküdni azt midenen szeret... lábtörlő (régen rágtuk) mostmár csak oda viszi a számára tetsző helyre, és ráfekszik, ugyanigy a rongyokkal. És valaki irta hogy nyáron sem keresett árnyékot... nahát zsebi a 35 fokban is kint feküdt a napon, és megállapítottuk hogy nem hidegvérű, mert olyan szinten elhalálozott a nap melegétől hogy mikor odamentünk szólítottuk felnézett, hogy hagyjatok, majd felvettük, és mint valami rongybaba hisztizett hogy rakjuk már vissza szunyázni.... aztán kis fürcsi akkor kicsit felélénkült majd gondtalanul ujra vissza főni a napra! :)

 

Pár kép, az otthoni kertrendezés közbeni kapu szabályról (ez persze nem mindig meg ilyen ügyesen), valamint kis alvás nagymama, és sógi ölében, meghalva... meg hogy nyuszikát ki nem visszük csak a szobában....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ncsk Creative Commons License 2013.09.29 0 0 3929

A miénk meg mindenre ráfekszik. Kiteszek egy plédet a gyereknek, már rajta fekszik. Kiviszem a matracot szellőzni, 1 perc és rajta fekszik, Kinyitom a nyugágyat elfordulok a törölközőmért, már rajta fekszik... és még sorolhatnám :)

-carcass- Creative Commons License 2013.09.29 0 0 3928

Üdv!

A miénk eléggé kőfejű. Kihúzgál mindent maga alól és nem hajlandó elbújkálni sem egyéb helyekre az udvaron (pedig lenne hová). Nyáron is ez van. Inkább kínlódik a napon, minthogy elbújjon oda, ahonnan lem látja az utcát.

Egyébként a miénk nem rövidszőrű.

 

Előzmény: bonicska1 (3926)
bonicska1 Creative Commons License 2013.09.29 0 0 3927

Újra regisztráltam,ez az indapass megőrjít,ezen a néven vagyok mostmár,nem a szomojszán! :)

Előzmény: bonicska1 (3926)
bonicska1 Creative Commons License 2013.09.29 0 0 3926

Sziasztok! Nem attól jó-vagy rossz az állattartó,hogy kint,ill.bent tartja a kutyáját,hanem attól hogy -hogy bánik az állatával. És itt teljesen mindegy,hogy kutya macska,vagy tyúkról beszélünk. Mégha a végén a tányérban is végzi az állat,akkor is lehet neki szép életet nyújtani,míg él. Nekem ez a véleményem. Én bent tartom a kutyusaim,sőt mindenhová felmehetnek,családtagok. Ha kint tartod,arra azért figyelj oda,hogy ha nagyon hideg van,akkor legyen hová elbújnia. Az ilyen kistestű,rövidszőrű kutyusok könnyen tüdőgyulladást kapnak. Szép napot!

bicajosegér Creative Commons License 2013.09.27 0 0 3925

"Mondjuk 3 évig járólapra még ülni sem volt hajlandó, mert hogy hideg a fenekének :)"

 

Ezen jót nevettem... :)

 

Előzmény: ncsk (3923)
-carcass- Creative Commons License 2013.09.26 0 0 3924

Neked kicsit erősebb a kötődésed a kutyádhoz. Ennyi, van ilyen.

Én egész másképp viszonyulok a kutyánkhoz. Nekem elképzelhetetlen - legyen tél vagy nyár - hogy a kutya bent legyen a lakásban, az meg főleg, hogy felmásszon fotelba, ágyra és még ott is aludjon. Én úgy vagyok vele, hogy neki kint a helye. Így nőtt fel, ezt szokta meg, nem is akar bejönni. A gyerekek kint eljátszanak vele, de behozni ők se akarják.

Nyaraláskor se visszük magunkkal. Van aki addig ellátja. 

Ma itthon voltam és figyeltem, hogy mit csinál. Leköti magát, kárt nem csinál. Nagyrész kipiheni az éjszakai műszak fáradalmait.

Télre majd valahogy majd kicsi hőszigetelést applikálok a kecójára.

Remélem ettől még nem leszek rosszabb gazdi, mint bárki más.;-)

Előzmény: bicajosegér (3918)
ncsk Creative Commons License 2013.09.26 0 0 3923

Szerintem szeretitek ti ezt a tacsit eléggé, nem lesz gond.  Hallgass a megérzéseidre. Ha úgy látod kint boldogabb, akkor tuti nem teszel rosszat ha kint van, ha meg majd látod, hogy kezd dideregni, majd beviszitek. Kialakul ez :) Az enyém pl. a nyár kellős közepén is betakarva alszik, komolyan nem is értem hogy nem sül meg néha és ugyan kimehetne, de ő meg nem akar. Mondjuk 3 évig járólapra még ülni sem volt hajlandó, mert hogy hideg a fenekének :)

Előzmény: Babetta72 (3922)
Babetta72 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 3922

Sziasztok!

 

Köszönöm a hozzászólásokat, mind két oldalét. Természetesen ha valójában hideg lesz zsebi sem lesz kint, hisz értelem szerüen megfagyna. Viszont (mivel nyáron ehhez szokott) sokkal jobban élvezi most a kint létet, mint mikor lakásban egyik helyről fekszik a másikra (kivéve ha mi is vele fekszünk, de erre azért kevés időnk van...) tehát ha a lakásba ténykedünk ő is császkál körülöttünk, de idővel megy ki a bejárati ajtóhoz hogy lecsekkolt minket mostmár menne... reggel is ez van, előszoba kinyit, rohan egyet a lakásban hogy este nem tüntünk e el, lecsekkolja páromat is , és miután beporszivózta a reggelit, még ki se nyitom a bejárati ajtót már rajtrakészen rohan hogy megugassa a nagyvilágot... és reggel mikor indulunk melóba (ha nem késve) akkor az az első hogy hozza a lasztit és játszunk... szerencsére nem az a afajta kutya aki leül a sarokba és didereg, függetlenül attól hogy milyen idő van, de ezt a szülein is láthattuk mikor elhoztuk otthonról (ők a hóból ugrottak elő nagy farokcsóvával). Sőt amióta megvan a háza esténként (pedig volt már este 10 fok körül is) volt hogy jutifalattal hivtam be aludni az előszobába, mert olyan jól elovolt kint. És mikor esett az eső sem volt másmilyen a kedve, ezt észrevettük a betonon sáros tappancsból, meg a + 2 lukból a kertbe, tehát akkor is virgonckodott, nem hesszelt a házban elbujva.

 

 

Persze mindenkinek más a véleménye, jól is van ez igy, de nem gondolom hogy emiatt rossz embernek kéne éreznem magam. Ha bezárva tartanám, akkor érezném magam rosszul, és amikor vele foglalkozunk, tőlünk, és a család többi tagjától is rengeteg szeretet kap.  

bicajosegér Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3921

Mi is elkényeztetjük őket.
A tacsi most is itt alszik mellettem, égnek meredő lábakkal.
Az enyém rövidszőrű törpe, meg is fagyna odakint.
Reggel ha kiengedjük ő is gyorsan spurizik vissza a melegbe. :)
Meg alapból is mindig a sarkunkba van...

 

Előzmény: Kitty07 (3919)
Kitty07 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3920

Hozzáteszem nekem is szálkászőrű tacsim van, és úgy kell reggelente kirugdosni pisilni. Este meg fúrja magát a pléd alá. Szóval tény, hogy a tacskó nem az a szibériai fajta.

Előzmény: Kitty07 (3919)
Kitty07 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3919

Reméljük, hogy nem csak aludni lesz beengedve! Az enyémek is ha hazaérünk bent vannak velünk. Mondjuk nálunk el is vannak kapatva. Elolvasva az előzményeket teljesen egyetértek veletek!

Előzmény: bicajosegér (3918)
bicajosegér Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3918

Természetesen nem akartam a hozzászólásommal senkit megbántani.
Semmi problémám azzal, ha addig kint van a kutty amíg nem vagyunk otthon.

Az enyémek is kitűnően elvannak addig kint, de ha otthon vagyunk természetes, hogy a közelünkben, velünk akarnak lenni. Ez pedig a hideg beálltával azt jelenti, hogy többnyire a lakásban vagyunk...
Ha olvastad Babetta72 előző hozzászólásait, ott leírta, hogy télen is csak az előszobába és csak aludni szándékozik beengedni a kutyát. Akkor mindenki próbálta erről lebeszélni...
Most meg látjuk a picurt egy kutyaházban...
Én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen kis teremtmény odakint, a család meg odabent. Meg is szakadna a szívem, de szerintem az övé is...

 

 

 

Előzmény: Kitty07 (3917)
Kitty07 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3917

Az én kutyáim is napközben kint vannak, szigetelt kutyaházban. Akkor most én is rossz ember vagyok?? Az emberek dolgozni is járnak bármilyen meglepő és olyankor nem biztos, hogy az a jó megoldás ha bezárod a lakásba. Kivéve panel.

Előzmény: bicajosegér (3916)
bicajosegér Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3916

Sosem fogom megérteni, miért vesz valaki törpe tacsit ha utána kib....a az udvarra. :(

 

Előzmény: Babetta72 (3914)
Zernovics Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3915

Csak kikerül :(

Előzmény: Babetta72 (3914)
Babetta72 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 3914

 

A kisasszonynak sikerült kiszemelnie a hétvégén hazahozott 160as sétabotomat! :) Igaz a házba nem fér be... teljesen :D Kisháza, oldalt 1cm fa 3 hungaro 1 fa, felül (a magasság miatt) 15 cm hungaro+ujságpapir +5 cm fa, alul 3 hungaro, 2fa, egy fix padlószőnyeg meg egy tucat rongy, az ajtó magassága nyáron nagyobbitható! :)

új mokka Creative Commons License 2013.09.23 0 0 3913

Köszi a válaszokat! A paprikás megoldást kipróbáltuk már , az be is vált, csak  miután végigment az ajtófélfákon , akkor jött a fal. Viszont a sprét megpróbáljuk, remélem beválik. Ma reggel azt találtam ki, hogy odaraktam a helyére 1-1 olyan ruhát,amit persze már nem sajnálok, ami az enyém és a férjemé, remélem beválik. Szép napot mindenkinek!

Előzmény: -carcass- (3909)
Babetta72 Creative Commons License 2013.09.23 0 0 3912

Az erős paprikás dolgot én is hallottam már a dolgok megvédésére... tényleg elég drasztikus de baja nem lesz tőle, és jól az eszébe vési hogy azt nem szabad... az hogy elkapattátok, szerintem nem jó kifejezés, de tény hogy azért csinálja, mert nem érti hogy most hirtelen miért nem annyit foglalkoztok vele mint eddig... sajnos az ugye tény hogy a kutyáknak nagyon fontos a rendszer, és ha abból kibillennek, akkor viselkednek úgy mint ahogy azelőtt nem! :)

 

 

Qkorica Creative Commons License 2013.09.21 0 0 3911

Mi pedig Budapesten a XIII. kerületben, két kutyafuttató között....

Előzmény: szomojsza (3910)
szomojsza Creative Commons License 2013.09.21 0 0 3910

Szolnok-Szandaszölősön lakunk,egy 16 lakásos társasházban. Itt is van 1-2 kutyus,de nehéz összehozni a találkozást,meg nem mindenki szereti ha odavisszük a mieinket. Van saját udvara a háznak,de nagyon sok a gyerek,és nem minden szülő szereti,ha a kutyák oda mennek. Mi ,ha jó idő van úgy oldjuk meg,hogy kibringázunk velük a közelben lévő Tisza gátra és ott elengedjük őket,sétálunk velük. Ott néha összefutunk kutyusokkal is. De jó volna egy kis közösség,akikkel összejárhatnánk. Volt itt 2 fiatal pár,az eggyiknek francia buldogjuk,a másiknak egy westi kutyusuk volt,velük nagyon jól kijöttek,volt nagy hancúr,meg minden,de sajnos elköltöztek. Hát ez van!

Előzmény: Qkorica (3908)
-carcass- Creative Commons License 2013.09.21 0 0 3909

A szomszédomnak volt egy foxija. Mivel elég nagy disznóólat csinált a lépcsőn, mikor az előtetőt megcsinálták a bejárat fölé, szépen megcsinálták a korlátot stb és egy ötletes ajtóval a kutyát kizárták a lépcsőről. Erre frankón elkezdte a korlátot kívülről lebontani-szétrágni.

Szomszéd berágott és erőspapikával bekente amit a kutya elér. Egy napig se tartott a történet, elég hamar megtanulta a kutyus, hogy mi e helyzet. Kicsit drasztikusnak tűnhet, de hatásos volt.

Előzmény: új mokka (3904)
Qkorica Creative Commons License 2013.09.21 0 0 3908

Hol van az a környék?

Előzmény: szomojsza (3907)
szomojsza Creative Commons License 2013.09.20 0 0 3907

Nagyon édesek játék közben a kis gézengúzok! Olyan jó lenne,ha itt a környékünkön is lennének ilyen kistermetű,vagy (az lenne a legszuperebb) tacskók,akivel játszhatnának kedvükre. Még az a szerencse,hogy itt vannak egymásnak,mert megölné őket az unalom!!!

 

 

 

 

Előzmény: Babetta72 (3901)
szomojsza Creative Commons License 2013.09.20 0 0 3906

Szia! Szerintem nem érti,hogy miért változtak meg a dolgok. Ezzel akarja felhívni a figyelmeteket. Ha észre veszed mikor éppen csinálja,szidd meg,(utólag nincs értelme,úgyse fogja érteni)ha nem használ,akkor ha egyedül kell hagynod zárd oda,ahol nem tud nagy kárt tenni. Vannak olyan kencék,vagy spray-ek,amik kimondottan arra vannak,hogy ne rágjon a kutya,színtelen,szagtalan,de nagyon rossz íze van,ha elkezdi rágni,rögtön abba hagyja. Remélem sikerül leszoktatni...!

Előzmény: új mokka (3904)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!