Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2011.08.23 0 0 12872

a tabletta teljesen leallitja a szaporodo rendszeredet, a ciklusodat. nem epul fel nyalkahartya a mehben, meg ernek petesejtek, nincs tuszorepedes. a tabletta szedese a problemadat elfedi, de sajnos nem oldja meg. szoval majd ha babat akarsz, mindenkeppen erdemes hormonvizsgalatot csinalnod, hogy minden okes-e.

 

Az Ergam csepp minden, csak nem kimeletes:D ezt mondjuk lehet sejteni abbol, hogy Apranaxot adnak ra, ami egy nagyon eros fajdalomcsillapito (figyelem holgyek: menstruacios gorcsokre adjuk, de fogfajasra es izuleti fajdalmakra is nagyon hatasos).

 

ha nem bizol az orvosodban es a rakszures/gyogyszerfelirason kivul masra is kellene, tenyleg valtani kell.

Előzmény: abc12321 (12871)
abc12321 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 12871

Köszönöm a segítséget.

A 12 héttel még boldog is lettem volna:) Pont azért kezdtem újra tablettát szedni, mert mióta abbahagytam, 22-24 naponta jött meg, 6-7 napig tartott, jó erős görcsökkel kiegészítve. Eléggé szívás volt, hogy 1 hónapból 2 hetet menstruálok.

 

Az orvosomban kicsit megrendült a bizalmam (nem emiatt), váltani is akarok, szerencsére rákszűrésen kívül nem sűrűn kell nőgyógyászhoz mennem. Ebben a kérdésben egyszer hallgattam rá, az Ergam+Apranax kombival nem voltam sokkal előrébb, mintha nem vettem volna be semmit. Ő azt mondta, kb. 2 napig fog tartani nagyon gyengén, utólag meg azt, hogy ennek működnie kellett volna. Most erre mit mondjak?!

Előzmény: Mikolt (12870)
Mikolt Creative Commons License 2011.08.23 0 0 12870

ha pontosan, rendben szeded (orara pontosan) keves az eselye a pecsetelesnek. lehet, de kevesse valoszinu.

 

a menstruacionak biologiai szempontbol fogamzasgatlas alatt semmifele funkcioja nincsen. ugysincs peteeres es nyalkahartya felepules. kizarolag azert terveztek igy a gyogyszereket, mert a kezdet kezdeten meginterjuvolt nok meglepoen magas szazaleka valaszolt ugy, hogy nem szedne be olyan gyogyszert, ami mellett nem jon meg neki. sokan megtisztulasnak, vagy noiesseguk jelenek tartjak a ciklusonkenti verzest, aminek az elmaradasa rosz elojel, piszkossagerzetnek ertekelik.

 

a magam reszerol EN biztosan nem kepesztek azert, hogy evi 12 hetet verezzek, jol elvagyok evek ota menzesz nelkul.

 

az Ergam csepp mehosszehuzodas idez elo, ami nem megszunteti a menzeszt, hanem leroviditi. az Apranax pedig az Ergam cseppek altal kivaltott eros gorcsokre fajdalomcsillapito. en tuti nem adnam ezt nyaralasra keszulo nonek.

 

mindazonaltal felhivom a figyelmedet, hogy en nem vagyok orvos, csak szuleszno, sokeves fogamzasgatlasi tapasztalattal. ha az orvosod velemenye elter az enyemtol, az orvosodra hallgass.

Előzmény: abc12321 (12869)
abc12321 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 12869

Köszi a választ, végül ezt csináltam, szedtem tovább, ha már így alakult. Ha nem tartok szünetet a 2 levél között, így, hogy most kezdtem újra, az nem lesz nagyon durva a szervezetemnek? Sosem hagytam ki a gyógyszermentes hetet, mennyire valószínű a pecsételés a 2 levélnél? A betegtájékoztató írja, hogy előfordulhat, a dokim meg teljesen elzárkózik ettől a megoldástól, szerinte nem szabad szünet nélkül szedni, akármit írnak, így hiába is kérdezném. (Ő egyszer az Ergam csepp+Appranax tabletta kombinációt ajánlotta, az nem jött be.)

Előzmény: Mikolt (12868)
Mikolt Creative Commons License 2011.08.22 0 0 12868

igen, okoz. konnyen lehet, hogy vegig fogod pecsetelgetni az egesz ciklust.

 

en at csinalnam, hogy szednem tovabb rendesen az elso naptol, aztan amikor elfogyott a level, szunet nelkul szednem tovabb a kovetkezo levelet es csak annak a vegen tartanek szunetet.

Előzmény: abc12321 (12867)
abc12321 Creative Commons License 2011.08.20 0 0 12867

Kedves Mikolt vagy valaki hozzáértő!

 

Hosszabb kihagyás után most kezdem úra a fogamzásgátló szedését (Yadine). A nőgyógyászommal úgy beszéltük meg, hogy a menszesz 5. napján kezdem el szedni. Viszont valami pillanatnyi elmezavarban most 1. nap és bevettem az elsőt. Okoz-e valami gondot, ha most kihagyok 3 napot és az 5. napon (ahogy eredetileg szedtem volna) elkezdek szedni egy teljes 21-es csomagot? Vagy jobb, ha várok 1 hónapot és akkor kezdem rendesen szedni? (Egy fix utazás miatt is maradtunk az 5. napban, hogy ne akkor jöjjön meg, így viszont pont megszívom.)

 

Köszönöm a választ.

Mikolt Creative Commons License 2011.07.21 0 0 12866

itt szeretnem megemliteni, hogy nagyon nem etikus es nagyon veszelyes dolog hasznalt gyogyszert vasarolni, eladni. ngyon sok a gyogyszerhamisitasi eset. a vevo nem lehet biztos abban, hogy a jo penzert vasarolt szerrel nem okoz-e nagyobb kart, mint hasznot maganak.

 

az eladonak meg azt tudom tanacsolni, hogy vigye vissza a vasarlasi helyre, ha mar par nap alatt eldontotte, hogy a Nuvaring "nem valik be".

Előzmény: Andi anyu (12865)
Andi anyu Creative Commons License 2011.07.21 0 0 12865

 Sziasztok!Eladó 2 db Nuvaring hüvelygyürű bp-en az ecseri metrónál, mivel nem vát be! Ármegegyezés szerint ,mondasz egy árat(én 12-ért vettem 3db-t , most ebben hónapban) A terméket bontatlanul, hütőbe tartom, és 2évig még jó. Ugyan itt Jasminelle 2 db eladó szintén bontatlanul érd: babakocsi2011@gmail.hu

Mikolt Creative Commons License 2011.07.20 0 0 12864

remelem, hamarosan terhes kerdeseket teszel fel:)

Előzmény: wawabagus (12863)
wawabagus Creative Commons License 2011.07.20 0 0 12863

Szia!

Köszi, hogy írtál.

Hát, ezt dobra a gép.

Szerintem elmegyek ahhoz a műtős pasihoz, de előbb megcsinálom a diplomámat meg a védésemet.

Köszi!

Y

Előzmény: Mikolt (12862)
Mikolt Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12862

szep kis tortenet, es igaza van az orvosodnak, az egy petefeszek is okozhat emelkedett FSH-t. latod, ez az, amit mondok, hogy minden mindennel osszefugg.

 

mioma: azok sajnos olyanok, hogy ahogy jonnek, ugy mehetnek, nehezen is lathatok ultrahangon, tehat siman elkepzelheto, hogy a masik orvos nem latta.

 

nekem azert tetszik a Kaalis doki javaslata, mert mutet kozben eleg sok dolgot eszrevehetnek, amit rogton helyre is tudnak hozni egy esetleges lombik elott. egy feltarasnal konkretan latjak, hogy valami ott van, vgy sem, nem pedig tippelnek, mint ultrahangon.

Előzmény: wawabagus (12861)
wawabagus Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12861

Szia!

Köszi a leírást.

 

Hát eléggé bonyolult a helyzet.

Műtétem volt endometriózis miatt, meg mióma miatt meg terratóma miatt /mint ezek műtét közben fedeződtek fel/.

 

Volt egy hasi műtétem és kivették az egyik petefészkem. Már hogy ezt mind egy műtét alatt "kezelték".

 

Elvileg a régi dokim szerint maradt még egy kis mióma, ami kifelé nő tehát nem zavarhat be terhességbe.

 

Elmentem a Kaali intézetbe, ahol csináltak hormon vizsgálatot, meg átjárhatóságit.

 

A hormonok közül ez a FSH volt totál határ felett, a vezetékek átjárhatók.

Viszont "plusz poénként" egyból mondta a doki, hogy a méhben benn is van mióma, amit kizárja a terhességet. Meg plusz ez a hormon dolog. Furcsa mondjuk, hogy erről a miómáról az előző doki nem beszélet nekem. Nem hiszem hogy 3 hónappal korábban ezt nem lehetett látni hüvelyi ultrahangon.

 

Újabb műtétet ajánlott a kaalis doki, amivel /szerinte 2 lépésben/ kiszednék a miómát bentről.

 

Hát itt tartok az orvoslátogatásban.

 

A káális doki műtétet javasol, meg sperma vizsgálatot a barátomban és úgy menjek vissza. És akkor átbeszéljük hogy legyem mi legyen. A doki szerint amiatt is lehet, hogy magas a FSH, hogy csak egy petefészkem van.

 

Szóval közepesen rózsás a dolog...

Dehát a következő lépésnek műtétet javasol.

 

Hát nem tudom mennyire lehetséges teherbe esni ilyen méhhel...

Gondoltam egy pontosabb MRI nem ártana...

Szerinted?

 

Előzmény: Mikolt (12860)
Mikolt Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12860

probalok vilagosan fogalmazni: a noi hormonalis ciklus a hipotalamusz-agyalapi mirigy-petefeszek tengely iranyitasa alatt all. az egeszet ugy kell elkepzelni, mint egycsatahajot. van a fokapitany (hipotalamusz), vannak az egyes reszlegek (agyalapi mirigy) es a reszlegeken belul a kis specialis funkciokat ellato csapatok (petefeszek). tegyuk fel, jon az ellenseg, agyuval kene loni ra. hiaba vannak lent az agyuk a hajo gyomraban, az agyutoltok csak akkor latnak munkahoz, ha erre a kapitanytol utasitast kapnak. es persze az egesz egy iszonyu bonyolult rendszer, minde mindennel osszfugg, egyik hormon mennyisege hat a masik elvalasztasara es viszont.

 

na most az FSH hormonnak nagyon fontos szerepe van. stimulalja a tuszoerest tobbek kozott. ehhez X mennyisegu hormon elegendo. ha ez a mennyiseg X+7, az azt jelenti, hogy az adott szervezetben valamilyen oknal fogva sokkal kevesbe erzekenyek a petefeszkek erre a stimulusra, vagy nincs minek stimulalodni es ezert erolkodik a szervezet.

 

hiaba van akarmennyi osztrogen, adott esetben nem szamit.

 

mivel a hormonok mennyisege gyakran valtozik, es az egyes eltereseknek is tobbfele oka lehet, azt gondolom, erdemes megvarni az orvosod velemenyet, o ismeri az oszes elozmenyedet es a leleteidet is.

Előzmény: wawabagus (12859)
wawabagus Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12859

Szia, de attól ösztrogén meg progeszteron termelődik, vagy az is egyre csökken?

 

Előzmény: Mikolt (12858)
Mikolt Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12858

tulajdonkeppen a klimax az, hogy elveszted az erzekenyseget az FSH-ra... nem, a fogamzasgatlo nem segit ezen sajnos. sajnos nem jo dolog, ha tul magas az FSH, erre keszitsd fel magad.

Előzmény: wawabagus (12857)
wawabagus Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12857

Szia!

Köszi a választ.

Értem, tehát nem fogynak el, csak nehezebben reagálnak.

És akkor ha jól értem, ettől még nem alakul ki klimax, legfeljebb meddőség.

 

És szerinted a fogamzásgátló emelheti a FSH szintet?

 

Köszi

Előzmény: Mikolt (12855)
Mikolt Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12856

ilyenkor nem fogynak el a petesejtek a szo szoros ertelmeben, csak valami miatt nehezebben reagalnak az erest beindito hormonra a megfelelo receptorok.

Előzmény: wawabagus (12854)
Mikolt Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12855

az FSH a tuszok ereset stimulalja. minel alacsonyabb, annal konnyebben stimulalhatok a petefeszkeid (hiszen annal kevesebb kell belole). az orvosoddal kell megkonzultalni (a tobbi leleted ismereteben), hogy hogyan, merre tovabb, mi okozza, mennyire visszafordithato.

Előzmény: wawabagus (12853)
wawabagus Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12854

Plusz még azt szeretném kérdezni, hogy "elfogyan a petesejtek" az egyenlő a klimaxal?

Attól megváltozik a hormon háztartás?

Bocs, ha hülyeség a kérdés...

 

wawabagus Creative Commons License 2011.07.19 0 0 12853

Sziasztok!

35 éves vagyok.

Az FSH homrmon szintem 17. A labor határértékei /0-10/.

Ez a magas FSH szint jelezhet korai klimaxot?

 

Köszi!

muzsa Creative Commons License 2011.07.18 0 0 12852

Igen, Hajdú Krisztina nagyon jó amniocentézisben, méhlepényezésben, jól hallottad.

Előzmény: padlizsán 007 (12849)
padlizsán 007 Creative Commons License 2011.07.18 0 0 12851

Köszi a választ!

Előzmény: Mikolt (12850)
Mikolt Creative Commons License 2011.07.18 0 0 12850

ha biztos benne, hogy nem tartana meg beteg babat, erdemes megcsinaltatni, ha megtartana, akkor nem. igen/nem valaszt csak az ad, a tobbi talalgatas (az UH es a kombinalt teszt is)

 

H. K. szonografus-nogyogyasz, nem tudom, csinal-e biopsziat, de igazabol barkiben meg lehet bizni, aki csinalt mar par ilyet.

Előzmény: padlizsán 007 (12849)
padlizsán 007 Creative Commons License 2011.07.18 0 0 12849

Sziasztok!

 

Kolléganőm 37 évesen IVF-vel esett teherbe, ikreket vár.

13+3-nál az Istenhegyin kombinált teszten a vérvétel eredménye ugyan jó lett, de az egyik baba esetében az UH szerint a nyaki redő kicsit nagyobb, mint a max. érték. így 1:65 jött ki arra a babára Down-kórra. Méhlepény-biopsziát javasolnak neki erősen.

Mi a véleményetek erről?

Illetve jól tudom, hogy az Istenhegyin Dr. Hajdú Krisztina csinálja ezt a vizsgálatot, és ő nagyon-nagyon jó ebben?

Köszönöm.

töltöttcsirke Creative Commons License 2011.07.02 0 0 12848

volt már itt valamelyik olvasónak furcsa nőgyógyászati élménye? amit érdemes lenne megosztani a nagyérdeművel?

quizas Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12847

Nálunk a negyediknél volt így. Apa kitett a sarkon, leparkolta a kocsit (éjszaka), közben megszületett a gyerek. Pedig AZONNAL mentünk, a legelső jelnél.

Nem szerettem volna otthon szülni...

Előzmény: Mikolt (12846)
Mikolt Creative Commons License 2011.06.23 0 0 12846

remelem, nem idegenkedsz az otthonszulestol:)

Előzmény: kicsinap (12845)
kicsinap Creative Commons License 2011.06.23 0 0 12845

Á dehogy. Valahol a 28. hét környékén volt.

 

A szüléseimnél több ujjnyi tágulással értem már be, a harmadiknál konkrétan a kitolási szakaszban. 15 perccel a kórházba érkezés után már megvolt a gyerek.

Előzmény: Mikolt (12844)
Mikolt Creative Commons License 2011.06.23 0 0 12844

ez csak nem a szulesed napja volt?:) mert akkor normalis. az UH nem centimeter, az egszsegugy nem egzakt tudomany. legalabbis ez a resze nem.

 

nem kszitettem statisztikat, de a 12. hetig szokott lenni ilyen, igen.

Előzmény: kicsinap (12843)
kicsinap Creative Commons License 2011.06.23 0 0 12843

Köszönöm.

Amúgy a méhszáj tényleg érdekes, nekem ugyanazon a napon a harmadik gyereknél 3 orvos 3 eredményt mondott: 2100, 2110 és 2111. Na ez azért már nagyon nem mindegy. De állítólag nekem valami csavar is van a méhnyakamban (átvitt értelemben), UH_val is nagyon nehezen mérték meg, centiméteres különbségeket mértek...

 

Mennyire gyakori amúgy, hogy a szívhang, normál petezsák és emberió megléte után elhal az embrió? (mondjuk itt a bartánőmnél más volt, mert ő 9 hetesen ment csak el orvoshoz, tehát nem tudjuk, hogy előtte mi volt a helyzet)

Előzmény: Mikolt (12837)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!