Keresés

Részletes keresés

La Rosa Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44315

Vannak dolgok, amiktől a jóérzésű emberek írtóznak. Sztem ilyen a rasszizmus minden formája. A rasszizmus nem más, mint "ok nélküli gyűlölet". Ha valaki ebben leli örömét, hát tegye, de ezzel legalább ne hivalkodjon.

A sajtószabadság fogalma nem abban merül ki, hogy másokat meg lehessen sérteni emberi méltóságukban.

Előzmény: Vesalius (44314)
Vesalius Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44314

jó dolog értelmes emberekkel beszélgetni, akár vitatkozni is, de az első rasszista megjegyzésre vagy más hasonló baramságbeszédre az illető örökre moderálva...,

 

Hát igen, Szalai Annamária vagy ki biztosan díjazná ezt a hozzáállást. Éljen a sajtószabadság.

Előzmény: őspalotai (44312)
La Rosa Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44313

Üdv a fedélzeten!

Sikerült elgörgetned azokat a villányi flaskákat? Mert ha szükség lenne rá, esetleg segíthetek meginni...

Előzmény: őspalotai (44312)
őspalotai Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44312

... ha már exxon...

tudomásomra jutott, hogy ez az illető egy "levélben" azt állította, hogy a személyes ismerőse vagyok..., kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ez szemenszedett hazugság, semmilyen szinten sem vagyok Szabó Attila ismerőse, egyszer láttam életemben kb 2 percig de már erre sem igen emlékszem, fényképről sem ismerném fel, valamint azt sem tudom mi az a wendel-banda, és soha az életben nem voltam diszkóban...

továbbá kijelentem, hogy sem zsoltihoz a békához, sem a hétszűnyű kapanyányi monyókhoz nem fűz semmiféle személyes kapcsolat, és biztos vagyok abban is, hogy nem is fog...

 

a fórum ötlete szerintem jó..., a téma az "uccán" hever, annak ellenére hogy egyes monyók szerint a politika nem más mint egy audi gyár, a politika igenis egy ennél jóval tágabb fogalom, "minden politika" idézte bástya elvtársat a volt polgármester is, és valóban..., mostanság különösképpen minden politika, a közélet, a kultúra, a nyugdíj, a közbiztonság, a rigófütty... minden politika lett...

 

az, hogy Várpalotán lehetséges e megnézni egy filmet egy moziban, az politika, hogy hány tornya van egy várnak az politika, hogy nincs közvilágítás az politika...

 

ami viszont nem tartozna ide, az az, hogy pl.

- tud e a kapanyányi monyók hottentottául?

- hány db konyhai robotgép van a hétszűnyű birtokában?

- miért van kétfejű sas a zsolti kokárdáján, és milyen érzelmek fűzik a habsburg birodalomhoz?

stb...

 

jó dolog értelmes emberekkel beszélgetni, akár vitatkozni is, de az első rasszista megjegyzésre vagy más hasonló baramságbeszédre az illető örökre moderálva..., a kapanyányi monyókkal beszélgessen a háromfejű sárkány...

Előzmény: csak egyszer (44306)
La Rosa Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44311

Természetesen meg lehet próbálni.

Persze az sem lenne jó, ha az esetleges új topik politikamentes lenne, de persze a politika mellett is akadhatna számtalan olyan téma, amiről érdemes lehetne beszélgetni.

Pl kultúráról, sportról, hobbikról, a kisállattartástól az érmegyűjtésen keresztül a szobanövényekig. Túrázásokról, gasztronómiáról, könyvekről, zenékről, bulikról...

Kicserélhetnék a gondolataikat a nyugdíjasok, a kismamák, a "sportbuzik", a sörivók, vagy akik a töményre esküsznek.

Elképzelhetőnek tartom, ha rákapnának, akár többen felkeresnének egy ilyen jellegű topikot, mint azt, amelyikben elvileg kötelező lenne a direkt politizálás.

Meg köll próbálni. Azt mondják a puding próbája az evés...

Előzmény: csak egyszer (44306)
La Rosa Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44310

és most a hollandus nyelvtudásával nem is kérkedett...

Érdekes dolog, hogy többnyire azok ágálnak mindenféle "papírok" ellen, akik nem rendelkeznek ilyenekkel.

Persze szerintem sem szükséges nyelvvizsga bizonyítvány ahhoz, hogy valaki beszéljen, idegen nyelveken, azt viszont kötve hiszem, hogy valaki, aki saját bavallása szerint jól beszél egy nyelvet, az ne tudna levizsgázni legalább középfokon...

Előzmény: deskedode (44308)
La Rosa Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44309

Én azért lehet, hogy benne lennék egy olyan várostromban, ahol a szopacsra lehetne lőni. Ha akarom elhiszem, ha akarom nem, amit a pm asszony állít, mármint, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete "nehéz, de nem reménytelen". (Merthogy szerintem sajnos reménytelen, de bár ne legyen igazam) De ha csak azt feltételezzük, hogy nehéz, annak is a jó részét a szopacsnak köszönhetjük.

Mert legyünk őszinték magunkhoz, nem a világválság volt az oka elsősorban a várpalotai történéseknek, hanem a mérhetetlen butaság, dilettantizmus, és a vele kéz a kézben járó arrogancia. És akkor most esetleg hajlandó vagyok eltekinteni attól a feltételezéstől, hogy készakarva ártottak volna a városnak. Bár voltak olyan megnyílvánulások is, mint pl a PAFE ügye, amikor ezt sem lehet egyértelműen kizárni.

Szóval ha várostrom akkor megérdemelné itt egy-két palacsinta, hogy a városlakók megostromolják őket, és a sikeres "harc" után jól valagba is rúgják mindegyiket, akik ilyen helyzetbe hozták a várost...

 

Előzmény: csak egyszer (44305)
deskedode Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44308

Hogy a szarba jön ez ide?

Előzmény: Törölt nick (44307)
csak egyszer Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44306

Hát, lehet, hogy ennél még az Exxon is jobb volt! Papi, Boy, nem megyünk át egy értelmesebb topikra? Múltkor is felvetettem már, de nem reagáltatok. Nyissunk egy újat, ahol tudunk értelmes dolgokról beszélgetni (nem helyi és országos politika). Mi szóltok?

csak egyszer Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44305

Szerinted oltári nagy szükség lenne itt egy várostromra? Ez nem az Egri Csillagok, de úgy látom, neked nagy gyakorlatod lehet a promotálásban!

 

Előzmény: palota43 (44288)
csak egyszer Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44304

Akkor meg mi a faszt akarsz, ha úgysem lehet csinálni semmit?! Biztosan csak unalomból írogatod ide a hülyeségeidet. Tényleg ne humorizálj a devecseri iszapömlésen, mert az ott lakók nem vennék jó néven, és azok sem, akik együtt éreznek velük! Hidd el nekem, nincs elvészve ez a város, még akkor sem, ha ipari környezete nem túl felemelő. Rengeteg értelmes és tehetséges ember él itt, akik ki vannak éhezve a kulturára. Nem gondolod, hogy ők is szívesen elmennének a programokra a túristákon kívül?! Tévedsz!

Előzmény: 1n (44285)
csak egyszer Creative Commons License 2010.11.20 0 0 44303

A helyesírás ellenőrző programot ajánlom figyelmedbe! Talán akkor komolyabban vesznek!

Előzmény: palota43 (44294)
deskedode Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44300

Promóció, vásárlóerő, holtszezon és mindezt prezentálni is lehet. Ezeket a jól csengő szakszavakat NÁ szájából lehetett hallani az elmúlt négy évben nem egyszer. Nem jött be. Kell ezt még erőltetni?

Előzmény: deskedode (44299)
deskedode Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44299

Van egy 43 éves ismerősöm, aki a kodolányira járt turizmus szakra, de nem diplomázott le, mert nem tud angolul és 2006-2010-ig Várpalota város polgármestere volt. Nem ösmered véletlenül?

Előzmény: palota43 (44290)
La Rosa Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44298

Szintén a SÉK-ben olvasom, hogy a pm asszony szerint tíz felett van azoknak a szerződéseknek a száma, amelyeket a volt pm 2010-ben jegyzői ellenjegyzés, vagy testületi hozzájárulás nélkül írt alá. Ezek hosszúlejáratúak, és a város szempontjából kedvezőtlenek. Ilyen többek között a PAFE, és a járóbeteg ellátás, ami miatt itt ezeken az oldalakon is "téptük a pofánkat" nem is keveset.

A kérdés most már csak az, hogy vajon mi késztethette árpádsávost ezeknek a szerződéseknek az aláírására, és, hogy elkerülheti-e emiatt a büntetőjogi felelősségre vonást.

Mert ugye nekünk itt nem a hagyókkal, lázárokkal, és budaikkal kell foglalkoznunk elsősorban, amikor karnyújtásnyira itt vannak a saját gazembereink is, akik a rájuk ruházott hatalommal a jelek szerint visszaéltek.

Már ha hihetünk a pm asszonynak...

És vajon terhel-e másokat is felelősség árpádsávoson, és a szopacson kívül? Miért működhetett ez a város négy éven keresztül úgy, mint a városvezetők hitbizománya?

La Rosa Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44297

balassademagóg kifogyott az ötletekből. Magunk között szólva nem volt sok belőle. A nevekkel tudniillik foglalkozott már egyszer nem is olyan régen a SÉK első oldalán.

A névválasztás felelősségére hívja fel a szülők figyelmét, mert aki rossz nevet választ a csemetéjének, az egy életen át tartó gúnyolódásnak teheti ki.

Mert, hogy nézne az ki, szegezi mellünknek a kérdést, ha egy temetkezési vállalkozót Hamletnek, egy takarítónőt meg Oféliának hívnának?

Itt meg is jegyzi, hogy talán Svédországban, a gyerekeknek csak három hónapos korukban kell véglegesíteni a nevüket, mert akkor már megmutatkoznak a "karakter jegyeik".

Azért ez már nem semmi. Mert ugye három hónapos korban már kialakul a  gyermekek egyénisége, és bátran elnevezhetjük az egyiket Lajosnak, mert az Isten is mozdonyvezetőnek teremtette, a másikat meg Patriknak, mert a vak is láthatja, hogy ügyvéd lesz belőle...

Nemtom balassademagógot orvos látta már?

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44296

Laknál csak a 8-as mellett, biztosan más lenne a véleményed!!!

Előzmény: palota43 (44290)
Ez csak egy KaCsa! Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44295

Figyelj már rám!

44256

Ha elolvasod biztosan tudni fogod, nem igaz, hogy:

Ez csak egy KaCsa!

Előzmény: palota43 (44281)
palota43 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44294

ezt a hangnemet azért, már bocs, de kikérem magamnak

 

néja olvasgattam a topikot, de sokszor felfordult a gyomrom tőle

 

nem rúgtak ki sehonnan

nem is vagyok sértődött, csak egyszerűen nagyon felháborít, hogy még ebben a városban is, ahol ennyire kevés a pénz, ilyen szemérmetlenül lehet lopni

 

és ez nem csupán sárdobálás meg anyázás, mert ez tisztán látszik a neten fennlévő dokumentumokból

 

mert kérem ne egymást anyázzuk, hanem a konkrét dolgokkal kellene foglalkkozni, nem????

 

egyébként meg csak kíváncsi voltam a hét kéz melítése utáni reakciókra

 

meg arra, hogy van-e látogatottsága a topiknak

 

tényleg, ezt mérik valahol? (nem a hozzászólások számát, hanem a megnyitást)

öregpalotai(?) Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44293

palota43!

Hol a f@szba voltál négy évig, amikor ezek a megnyilvánulások elsikkadtak volna a többi mocsok mellett? Későn érő tipus vagy, vagy csak most sikán kiqrtak a helyedről és ekézel? De csak így tovább, fog ez menni!

Előzmény: palota43 (44283)
palota43 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 44292

Kár, hogy ez a hét kéz szoc.szöv. nem dobott fel senkit...

vagy már nem olvassa senki a topikot. vagy eddig is csak pár ember olvasta. hát, pedig egyszer úgyis kiderül a turpisság

dörmögő-dömötör Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44291

"...Álmomban két macska voltam és játszottam egymással..."

 

 

palota43 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44290

Ez így van. A turizmust lehet fejleszteni, lennének alapok és lennének máshol nem található vonzerők is. A városnak csak ezeket kihasználva kellene egy jövőképet felállítania, terveznie. Aztán jönnek a kapcsolatok... amiről a polgármesterünk beszélt. (de a turizmusból itt nem fogunk megélni - amúgy is Várpalota vásárlóereje a béka feneke alatt van, tehát a turistákat kiszolgáló infrastruktúra meghalna a holtszezonban, amikor a lakosságból kellene megélnie - itt megkockáztatom, hogy egy darab nívós étterem sem élne meg)

 

Mert ha vannak elképzelések, ahhoz tessék megtalálni a befektetőket - meg tessék lobbizni a minisztériumban, hogy az ezekre alapuló pályázatokat írják ki! Én már nagyon várom, de egyre türelmetlenebb vagyok, mert már eltelt sok-sok idő - a polgármetserasszony már április óta ogy.képviselő.....

 

De beszélhetünk akér a belvárosról is. ahhoz is kellene, hogy legyen a városnak elképzelése, hogy hol milyen profilú cégeknek adja ki a bérleményeit - na és tessék azt prezentálni, meghirdetni - országosan. mert magától nem jön a befektető.

 

Igen, de az ipari parkba sem jönnek a vállalkozók maguktól.

Általában itt is kell, hogy legyen a városnak elképzelése, plusz kell legyen kínálata - és ezt be is kell tudni mutatni. tehát a kínálatunkat oda kell dugni a befektetők orra elé, hogy észrevegyenek bennünket.

 

jut eszembe, 8-as elkerülő..... valaki magyarázza el nekem, legyen szíves, hogy miért kell az nekünk? (ezt most nem cinizmusból írom, hanem komolyan kérdezem, mert tanácstalan vagyok az ügyben - egyedül a túl nagy forgalom miatt?)

én csak azt látom, hogy ha megépülne ne/vagy ad'j Isten, akkor Palota=Csór. és hozzánk a madár se fog bejönni. még a távolsági autóbuszok is kikerülnek minket, és minden egyéb. na akkor az én véleményem szerint leírhatjuk Várpalotát, mert eltűnik a térképről. Szóval én ezt a projektet nem értem.

Előzmény: voroscsillag (44289)
voroscsillag Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44289

Hali!

Az en alapveto problemam azzal van,hogy a varos jovojet kizarolag a turizmusra alapozzak.Ez Varpalota adottsagaival nem fog menni.Sem Fehervar sem Veszprem nem kizarolag a turizmusbol el,sot.Veszpremben pl csak egy het az elet-amikor utcazene-fesztival van-attol az egy hettol eltekintve a belvarosa kong az uressegtol.Fehervaron pedig 2 ipari park is tele van ugye,mig Palotan az az egy inci-finci park is ures.Bocs,ott az AHI-Roofing plusz a Meszaros Jozsi szervize.Ennyi.Emlitetted a banyalatogatast.A palotai banyat 96-ban zartak be tudomasom szerint,tarnak elarasztva vizzel-oda lemenni tenyleg katasztrofa-turizmus lenne-a visszateres korantsem garantalt.Egy banyamuzeum kb akkora erdekodesre tarthatna szamot,mint a vegyesz-muzeumunk a varban.Ismerem a tatbanyai es a brennbergbanyai banyamuzeumot-egyik elott sincsenek hosszu tomott sorok.Paintball-palya nem rossz otlet,de azt meg nehogy mar az onkormanyzat vigye.Tele a varos vallalkozokkal,kockaztassak csak ok a sajat penzuket.

Munkahely,munkahely,munkahely.Ez kivezetheti a varost a jelenlegi helyzetebol es en nem latom,hogy az idegenforgalom-ami Palotan egyenlo a nullaval-tomegesen igenyelne uj munkavallalokat.Viszont ha az ipari parkot sikerulni feltolteni gyarakkal-akar kiicsikkel is-az jelentosen javitana a varos helyzeten.A polgarmester-kisasszony azzal kampanyolt ugye,hogy csak Palota szamit.Meg hogy o ugye kormanyparti kepviselo es a dolog termeszetebol fakadoan neki vannak megfelelol nexusai,amiket a varos erdekeben ki tud majd hasznalni.Nosza rajta!A orszaggyulesben adott a negyharmad,az onkormanyzatnal 8:3 a fityesz folenye-elvileg semmi sem akadalyozza a kibontakozast.Lassuk a medvet-es a kibontakozast!

Előzmény: 1n (44285)
palota43 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44288

Kalandjáték

2 hetes kemény katonai kiképzés - tábor

katonai technikai bemutató és díszszemle (lásd Kecskeméti repülőnap) évente 1x

ipari műemlék - Bakony Hőerőmű

Bányamúzeum - igazi bányával + országos bányásznap (bányászkórusok találkozója, bányászvárosok sportrangadói stb. ...)

 

sok-sok együttműködővel

de biztosan meg lehetne valósítani

 

én a török-magyar tábort, Thury-napokat sem tartom elvetemült ötletnek, csak ki kell jól találni (nagy területen tábor - egy évvel előtte toborozni a táborba a katonákat - hadi kiképzés, várostrom, ...) - és promóció - mert anélkül nem megy

 

 

palota43 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44287

Zollferein, Németország:

 

http://www.zollverein.de/index.php?f_categoryId=3

 

ezt érdemes megnézni, ipari műemlék, látogatóközpont, szórakoztatóközpont, galéria, koncertterem ......

 

persze biztosan millirádokba kerül - de nagyon jó!

ehhez a Bakony Hőerőműre lenne szükség

 

 

 

La Rosa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44286

Lehetne ezt még finomítani...

A lőtér adott. Vannak éleslövészetek is. Bizonyára lennének vállalkozó szellemű kalandorok, akik persze pénzért, a helyszínen szeretnének egy ilyet túlélni. Még több pénzért akár vissza is lőhetnének.

Parányi maszek háborúkat lehetne itt vívni, és az életben maradottakat meghívni a várba, egy ostrom játékra... Csak egy maradhat!

Előzmény: 1n (44285)
1n Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44285

Helló! Tudom, hogy ez már egy régi lerágott csont, de szerintem várjátékkal és egyebekkel nem csábíthatóak Vpalotára az emberek (túristák) mert ebből a szempontból hátrány Veszprém és Székesfehérvár közelsége, mindkét helyen valljuk be klasszabb főterek kellemes teraszos kávézók várják a pihenni vagy nézelődni vágyókat!

Az én ötletem arra épül ami csak várpalotán megnézhető. Szerintem lehetne bányalátogatásokat szervezni, esetleg építeni egy "Szocialista szellem vasútját" Bacsó után szabadon! Túrákat és piknikeket az inotai salakdombokhoz, Egyszóval roncsderbi és katasztrófatúrizmus. Innen már csak egy köpésre van a Devecseri és Kolontári iszapömlés, bár utóbbin nem szeretnék humorizálni, de olvastam itt a netem, hogy buszos utakat szerveztek oda valakik és nem ingyen! És ne feledjük a kies lőtereinket, ahol az érdeklődők festékkel lődöhetnék egymást kikapcsolódásféleképpen.

Előzmény: voroscsillag (44237)
La Rosa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44284

Ó, ó. Ez legyen a legnagyobb gondja-baja a városnak, hogy a gazdáknak nagy tökük van.

Ne legyünk már annyira bigottak, mint a tömjénzsoltok...

Ha ezt a kisember találta ki annak különösen örülhetünk, mert ez a tréfa egyáltalán nem olyan otromba, mint amilyen az úttörőavatás volt annak idején.

Előzmény: palota43 (44283)
palota43 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 44283

Közművelődés Várpalota 2010.

 

2010. november 13-án

13.00 órától 16.00 óráig

a Jó Szerencsét Művelődési Központ

Dr. Szíj Rezső kamaratermébe

Márton napi vigasságunkra

 

Felhívjuk a kedves Gazdák figyelmét a

 

„Kinek van a legnagyobb töke?”

című versenyünkre, amire várjuk méreten felüli terméseiket!

 

Kikérem magamnak a hangnemet Dr. Szíj Rezső nevében is!

Hajrá kultúra, hajrá közművelődés!

Ez a példája annak, hogyan legyünk nagyon viccesek és alpáriak...

 

Hajrá közművelődési igazgató úr!

én ilyet nem engednék meg közművelődés címén

 

és állítólag ki is van plakátolva, pl. a tájház oldalára!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!