Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Cgo Creative Commons License 2000.06.20 0 0 150
AUE,

emberek es pofonok... ha en beleszeretek egy kocsiba, akkor legfeljebb nem a seggfejnel veszem meg, azzal, hogy ok kepviselik a markat, meg nem ok a marka.

Előzmény: Az Utolsó Európai (148)
whitening Creative Commons License 2000.06.20 0 0 149
Sziasztok!
En is Punto II vasarlason gondolkozom, nagyon meggyözö a felszereltseg es design.
HLX vagy Sporting-on gondolkozom, de a Sporting szinpatikusabb a 6 sebesseges valto miatt.
Sporting tulajdonosok, pl. Mongoose, mi a velemenyetek a 6 sebesseges valtorol, fogyasztas vegsebesseg, stb.

Milyen garanciat ad a FIAT a puntoihoz?

Az Utolsó Európai Creative Commons License 2000.06.20 0 0 148
Ehhez egy érdekes adalék:

Autómegrendelés ügyben jártam egy szalonban, szándékosan nem írok márkát, nem Fiat volt. A helyszínre telefonos egyeztetés után mentünk, mert nem tudtuk, van-e szombaton értékesítés. A hölgy szerint volt.
Megérkezvén 20 percen át végighallgathattuk, amint az előttünk lévő ügyfelet valami ordenáré hangnemben oktatja a szalon alkalmazottja, hogy egy hitelkérelemhez mit kell és mit nem kell beszerezni. Szerencsétlen szelíd emberke leforrázva távozott, én már ekkor rosszul éreztem magam.
Balsejtelmeim beigazolódtak, velünk hasonló kurtasággal bántak el. Kiderült, hogy szombaton mégsem rendelhető autó. Foghegyről bekínáltak nekünk egy raktáron lévő gépet, amely nem egyezett az elképzeléseinkkel, rendelésre illetve további tárgyalásra vonatkozó kérésünket az eladó elhárította. Mindezt fensőbbséges és kioktató hangnemben.
Annyira felforrt az agyvizem, hogy ösztönösen nekiálltam más lehetőséget keresni. Határozott érzésem volt, hogy ezt az incidenst egyelőre képtelen vagyok lenyelni, és ha ebbe a márkába ülnék be, mindig eszembe jutna a jövőben.
Ezért hát Fiatom lesz a jövő héttől, ami szintén egy alternatíva volt, csak nem oda mentem először. Úgy gondolom tehát, hogy igenis komoly vevőket is el lehet riasztani egy márkától, akár nem megfelelő bánásmóddal is.

Előzmény: Cgo (147)
Cgo Creative Commons License 2000.06.20 0 0 147
Mongoose,

szerintem a freemail hack-re gondolt...
Az igazsag szerintem mindket oldalon ott van valahol, hisz a Puntokat ugy viszik, mint a cukrot (es nem csak a tolvajok), az eladok el vannak maguktol szallva; es hat persze vevok is akadnak mindenfelek ha ez az incidens elvette a markatol!!!! a kedvet, akkor lehet, hogy valoban csak olyan vevo volt, aki a nagy melegben bemegy a klimatizalt szalonba :)

Előzmény: Mongoose (146)
Mongoose Creative Commons License 2000.06.20 0 0 146
Kedves movte!

Bár igazából az írásodból kiderül, hogy egy autószalon nevében adsz "magyarázatot a bizonyítványodra" de ahhoz már nincs elég bátorságod, hogy az a neved hozzáadásával tedd meg.
Elősször azt hittem, hogy egy jó hozzászólás lesz amelyben értékeled az építő kritikát. De látom, hogy ez nem igazán ment.
Csak hoggy tudd én is a kereskedelemben dolgozom de amit leírtál az nem más mint egy nagy DUMA!
Egy kereskedőnek az alapvető feladata az, hogy kiszolgálja a vevőket és az, hogy elégedetten távozzon tőle a vevő.
A Ti autószalonotoknak ez nem sikerült. Sőt bosszúsan rossz élményekkel ment el tőletek egy vevő. Jobb helyeken ezeket a tapasztalatokat értékelni szokták és elemezni, hogy mi lehetett a gond.
Ugy nem modok azzal újjat, hogy azért még kedvesen oda lehet szólni a betérő vevőnek, hogy szíves türelmét kéred és amint itt végzel rögtön jössz. 1 mondat 5 másodperc és a vevő is jobban érzi magát.

Az egy dolog, hogy nem értesz a kereskedelemhez de amint látom a számítástechnikában is dilettáns vagy és még hírdeted is és fenyegetőzésre használod.
Kiváncsi vagyok ahogy a hacker haverjaid meghackolják az Index fórumát kiszedik a hozzászóló IP címét a rengeteg közül és utánna IP cim alapján (!!!) kinyomozzák a felhasználó lakcímét (!!!!).
Igazán mókás volt.
Mindenek előtt javasol, hogy a fenyegetőzés helyett egy önértékelési - kereskedelmi oktatáson vegyél részt. Utánna pedig villogtathatod a hacker havarjaidat.
És akkor talán nem fogod magad ilyen súlyos módon lejáratni!

Mongoose

Jah: és lehet próbálni engem is hackelni. Csak nehogy ráfaragjál....

Előzmény: movte (143)
I. Blasius Creative Commons License 2000.06.20 0 0 145

Movte!

Én ugyan nem kedvelem a Fiatokat, és eszem ágában sincs venni, de azért egy ilyen fenyegetőzős hozzászólás, miszerint aki kritizálni meri a szalonotokat, azt megvereted minősít titeket. Ezek szerint, aki az autóvásárlás utáni elégedettségi kérdőívet (persze lehet, hogy a Fiatnál nincs ilyen, a Fordnál volt) sem a szátok íze szerint tölti ki, azt is megvereted, vagy esetleg hekkerekkel veszel rajta elégtételt?

Egy nyilvános fórumon nem jó ilyenekkel fenyegetőzni, hiszen ha ebből esetleg egy vásárló pert csinálna, miután elégtételt vettél rajta, ti lehúzhatnátok a rolót.
(ettől függetlenül, lehet, hogy ebben az ügyben neked van igazad, de azért fenyegetőzni nem kell, arról nem is beszélve, hogy a Btk bünteti, ha valaki kényszerítés bűncselekményével akar valakit rágalmazásért bocsánatkérésre kötelezni.

Előzmény: movte (143)
Cgo Creative Commons License 2000.06.20 0 0 144
Ez sem volt kemenyebb, mint az eredeti hozzaszolas... Kar, hogy az Auto-motor/FIAT Punto II-re jottek a Fikazok mindenkit/Fikazd az anyad topic helyett. Na mindegy, ilyen a szolasszabadsag. Aki szereti az olasz kocsikat, ugyis mindig olaszt fog venni alias vevok es eladok jonnek-mennek, az olasz kocsi viszont orok es halhatatlan :)
Előzmény: movte (143)
movte Creative Commons License 2000.06.19 0 0 143
Hey mindenki!
Nagyon örülök,hogy a Fiat ennyire népszerű téma.
Annak is örülök,hogy néhányan kritizálják a típust illetve a márkánál dolgozók munkáját.Miért ? Mert tanulságos és egyfajta tükröt tart elénk.Igaz , hogy mi akik képviseljük a márkát nap mint nap ezzel foglalkozunk és igyekszünk megfelelni minden vásárlónak.(ami ugye nem könnyű,mert nincs két egyforma belőlük.)és az is igaz,hogy mindenki követ el hibákat.Ezeket meg lehet oldani és lehet tanulni belőlük...DE!
Ha már kritizál minket valaki a NET nyilvánossága előtt talán venni kéne a fáradságot,hogy a teljes történetet adjuk közre.A megfogalmazás minősíti a levélírót de a hazugság nem tesz senkit sem nagyobbá.Marlowe biztosan már vettél egy 3milliós autót ugye? Sőt talán az is eszedbe jut,hogy látogatásodkor mi dolgoztunk és nem az utánad jövőkkel,hanem az előtted érkezettekkel akik mellesleg már vígan használják az új autójukat.
Valószínüleg a közértben sem kell Neked sorba állni....mert Te olyan vagy.Azt hiszem sem nálunk sem máshol nem azért vagyunk,hogy lefeküdjünk a kedves ügyfélnek,hanem hogy megfelelően tájékoztassuk mindazokról a dolgokról amik segíthetik a döntést egy új autó vásárlásakor.Nem hiszem,hogy minden egyes érdeklődő mellé személyzetet kellene biztosítani,hiszen ez sehol a világon nincs így.Ott ahol a napi személyzet száma vetekszik a napi látogatók számával , természetes hogy azonnal segítenek a vásárlóknak.Nálunk ahogy láttad két emberre négy ügyfél jut egyszerre.Senki sem unatkozott akkor hanem DOLGOZOTT.Valószínüleg ezt azért nem vetted észre mert azzal voltál elfoglalva hogy hogyan is kategorizáld az ott dolgozókat.És ha valóban szőke némbereknek tartottad őket,már az első pillanatban......akkor Te nem is autót vásárolni jöttél,nem is az autókat vetted észre......
Erről ennyit.

Gondolom nemsokára ugyan ezeken az oldalakon bocsánatot fogsz kérni a lányoktól,és egy márka illetve egy cég szolgáltatásai miatt-legyenek jók vagy rosszak-nem egy emberbe fogsz belerúgni.
Mindenesetre ha elfelejtődne ez a bocsánatkérés,
köszönhetően néhány jó nevű hekkernek igyekezni fogok hogy emlékeztesselek erre a mulasztásodra.
Ja és még nem tudtam eldönteni,hogy a lakcímedet megadjam-e a "némberek"férjeinek...

Attiska Creative Commons License 2000.06.19 0 0 142
Sziasztok!

Mi a különbség az ötajtós ELX meg a HLX között? Épp itt az ideje, hogy a 6 éves 75 ELX-et lecseréljem. A közelemben levő Fiat szalonban nagyon bunkók voltak, és nem mondtak semmi érdemlegeset, másik szalonba idő hiányában meg nem jutottam el, ezért fordulok hozzátok.

Mongoose Creative Commons License 2000.06.19 0 0 141
Hali!

A Koncz KFT-t én is ajánlom. Amelett, hogy ismerem a tulajt amelett én is úgy szoktam oda annak idején, hogy ott "emberszámba" veszik nem csak a vevőt hanem azt is aki szervízre viszi az autót...

GT: Én is csak a 95 utánit (Punto GT első frissításe) ajánlom mert azok már javított változatok az első szériához képest.
Könnyű felismerni őket onnan, hogy azokban már van ABS-is.

Al-fan Creative Commons License 2000.06.15 0 0 140
Sajó!
Bár én nem vagyok olyan nagyon "Fiathoz érto szakember", amit tudok, azt megosztanám : eloször is : igen kevés a megkímélt GTturbo ! Sok agyonhajtott, lepusztított, törött van belolük itthon, tehát mindenképpen ajánlatos alaposan átnézetni egy szakszervízben. Célszeru a késobbi modelleket választani, asszem 95 közepétol (?) volt bennük a kulcsba integrált immobilizé (FIAT Code néven). A külföldrol behozottak szinte mindegyike törött volt, ezekkel pláne vigyázni kell. DE : ha kifox egy igazán jót akkor olyan , mint az álom ! Irgalmatlanul megy, ha még nem ismered, meg fox lepodni !
A többi oshonos topclakótól bocs, hogy beleszóltam !
Előzmény: Sajó (139)
Sajó Creative Commons License 2000.06.15 0 0 139
Ha már ennyi Fiathoz értő ember van itt, had kérdezzem meg nem tud e valaki mesélni a '94 v. '95-ös évjáratú 1.4 turbo motoros Puntokról. Nagyon jól jönne bármilyen info.
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2000.06.15 0 0 138
A mérleg másik oldala:

Fiat Koncz. Érkezésünkkor körülvettek, elbeszélgettünk a tervezett modellről, próbaút, prospektus, felszereltségi és extralista, hitelkonstrukciók vizsgálata, profin és segítőkészen.
Egy másik mosdó, a törülköző ugyanaz? :-)

Előzmény: marlowe (137)
marlowe Creative Commons License 2000.06.14 0 0 137
Sziasztok !

Most kicsit off leszek, de talán hasznos info..

Jó tanács Fiat vásárlás előtt állóknak: kerüljétek el messzire a Bajcsy-Zsilinszky utcai M0 autócentrumot ! Én ma voltam ott érdeklődni, megbeszélt időpontra mentem, a két nő szóba sem állt velem, az egyik a kezembe nyomott egy árjegyzéket, csak úgy "várj, öcsi a sorodra" módra.. A másik egyfolytában az utánam érkezettekkel volt elfoglalva, gondolom, ahhoz a stílushoz szokott, hogy ha valaki akar valamit, majdcsak rálép a másik nyakára, az élet kegyetlen, stb... Olyanról, hogy a vevő megbecsülése, odafigyelés, stb.. azt hiszem elfelejtettek szólni nekik a kenyéradóik, akik a hidrogénezett hajat alighanem magasabb prioritásúként kezelték a felvételnél. Nekik azt hiszem mindegy, hogy egy liter tejet meg három zsemlét, vagy egy 3 milliós autót árulnak. Egy ideig néztem ki a fejemből, aztán otthagytam őket, hogy csak úgy porzott utánam..

Nekem kicsit elgondolkodtató, hogy ez a két némber az én irányomban nem csak az M0 nevű multinacionális vállalatbirodalmat :) képviselte, hanem számomra igenis ők a Fiat emberei, függetlenül attól, hogy csak viszonteladók, én velük állok -állnék- kapcsolatban. Az esetből én távolabbi következtetéseket is levontam.. ezek után nem csak az M0-tól ment el a kedvem, hanem a Fiat vásárlástól globálice is. Attól tartok ugyanis, hogy ez csak a mosdó volt, és én nem biztos hogy a törülközőre is kívéncsi vagyok..

Na, ennyi. Üdv Nektek !

prb Creative Commons License 2000.06.13 0 0 136
Már lehet rendelni 3 ajtós HLX-et 2625000-ért. ABS, klíma, ködlámpa, hátsó fejtámlák, elektromos tükrök, plüs ülés amivel többet tud 260000 felárért. Gondolkodom, hogy átülök egy ilyenbe.
Sporting Creative Commons License 2000.06.09 0 0 135
Hali!

Minden Sporting (Cinquecento, Seicento, Punto I, Punto II) tulajdonos figyelmébe:

Hamarosan indul a Fiat Sporting Club! Ha érdekel valakit, akkor mail-ben jelezze!

Pilóta Creative Commons License 2000.05.30 0 0 134
Angelnet: ELX-et lehet kapni, HLX csak ötajtósban van, a www.fiat.hu-n megtalálható minden. Az alapáruk:

ELX 3a 1.2 16V : 2365000
Sporting 1.2 16V : 2585000
HLX 5a 1.2 16V : 2695000

Más. Ma voltam a Fiat M0-nál, és azt mondták, hogy kp. fizetés esetén 2% kedvezményt adnak (levásárolható extrák formájában). Ezt én kevésnek találom, mert több barátom is vett Opelt mostanában, és mindenkinek csont nélkül megadták az 5%-t ismerős és cimbi nélkül. Nem tudtok jobb kereskedést?

Előzmény: angelnet (132)
Pilóta Creative Commons License 2000.05.30 0 0 133
Szerintem a szekvenciális váltónak van automata üzemmódja meg kézi üzemmódja is. Ez utóbbiban kb. úgy működik, mint egy 6-fokozatú kézi váltó. Mondjuk ez csak tipp, rosszul tudom?

Előzmény: Mongoose (131)
angelnet Creative Commons License 2000.05.30 0 0 132
Valaki tudja, hogy van-e es lehet-e kapni
a Sportingon kivul 3 ajtost 16V motorral.

Punto II.16v ELX 3a. ?
Punto II.16v HLX 3a. ?
Ha vannak ilyenek, akkor mi az aruk.

Mongoose Creative Commons License 2000.05.30 0 0 131
Középen van a kapcsoló. Eősször hülyén néz ki illetve azt hiszed, hogy hülye helyen van.
Én is így voltam vele, de a mindennapi használatban bebizonyította, hogy nagyon jó.

Pilóta.
Az automata autóknak mindíg rosszabb a manuális váltósoknál a gyorsulás...

Mongoose

Előzmény: angelnet (130)
angelnet Creative Commons License 2000.05.30 0 0 130
Sziasztok!

Lenne egy buta kerdesem:
A Punto II-ben hol vannnak az elektromos-ablak
gombjai, csak nem a kozepkonzolon!?
...az nagyon idetlen lenne.....

Pilóta Creative Commons License 2000.05.24 0 0 129
Sziasztok!

Azt hiszem, a leírásotok alapján és ránézésre is beleszerettem az autóba, úgyhogy el is kezdtem nézegetni a katalógust. Egy dolog nem világos csupán: a gyári adatok szerint a 6-fokozatú szekvenciális váltóval szerelt modell végsebességre és gyorsulásra is rosszabb a hagyományosnál, ez pedig ellenmond a józan eszemnek... tényleg így van, és ha igen, mi az oka?

Pilóta

Artifact Creative Commons License 2000.05.22 0 0 128
Ezeket a gyönyörű képeket honnan szedted?
A fiatpunto.com on csak kicsiben vannak meg.

Köszi előre is:

Artifact

Előzmény: Mongoose (93)
snuki Creative Commons License 2000.05.07 0 0 127
Ez a lopási hullám érdekelni mivel több felől érdekelt vagyok. Mert puntoII van és riasztó beszereléssel foglalkozom.Azt tudja e valaki ,hogy milyen technikával viszik el a kocsit (zártörés,zárkihúzás,ablaktörés vagy rablás).Azt tudom ,hogy a gyári immobilisert kicseréli a tolvaj tehát az szart se ér.Mondjuk nekem van cascom ,de ettől még ellophatják az autót.Arról ne is beszéljek ha elrabolják a kocsit a biztosító nem fizet és ez elég gyakori mostanában.
Artifact Creative Commons License 2000.04.10 0 0 126
Ha FIAT Alfa, vagy egyéb olasz autós szervíz kell, akkor melegen ajánlom:
ifj. Kanyik Antalt
CÍM: Budapest VIII. Ker., Koszorú u. 7.
TEL: 3137-091 / 06209-415-933

Én az Alfa 75-ösömet javítattom nála, de nagyon meg voltam eddíg elégedve.

Ja.
Most rendeltem egy Punto II HGT-t :)

Barát Creative Commons License 2000.03.24 0 0 125
"Egy 1,6M-os kiskocsit választottam ki és az után érdeklődtem (punto).
Ha 1M-t befizetsz mint kezdőrészlet, és 36 havi törlesztést kérsz akkor 16xxx Ft a részlet. "

Az Auto Piacban is van egy ilyen táblázat, de úgy folytatódik, hogy ezután az autó árának 40 %-áért kerül a tulajdonodba!

pampalini Creative Commons License 2000.03.24 0 0 124
Lízingelés az SPQR-nél (utánaérdeklődtem):
Egy 1,6M-os kiskocsit választottam ki és az után érdeklődtem (punto).
Ha 1M-t befizetsz mint kezdőrészlet, és 36 havi törlesztést kérsz akkor 16xxx Ft a részlet. + Van 9500 Ft, ebben benne van az eredetvizsga, stb. + 12500 a kezelési ktsg.
Ennyi nem több. + Egy évi ingyenes casco, és egy év garancia. Tehát Kúúúrvára megéri (annak akinek van egy milkája, nekem nincs).
Előzmény: Az Utolsó Európai (108)
Al-fan Creative Commons License 2000.03.22 0 0 123
Line !
Sajnos a Punto és Bravo lopásokban igaz a hír: nekem a biztosítós azt mondta, hogy a nagy lopáshullám egy ukrán maffia több száz darabos (!)
megrendelésének volt köszönheto. Foleg Punto, de Bravo is ment. A kiskocsit alkatrésznek is vitték, egy bandát le is füleltek, akik az Örs Vezér tér környékérol vitték a szegény verdákat.
De most már kissé lecsendesült a dolog. Két védelem lehet (már amennyire) : jó indításgátló meg Casco.
A lízingrol nem feledkeztem meg, holnap megpróbálok küldeni vmit.
Előzmény: Line (121)
Mongoose Creative Commons License 2000.03.22 0 0 122
Pont most olvastam egy kimutatást miszerint a Punto a 3. leggyakrabban elopott autó....
Kommentárként talán annyit, hogy az én Punto I-emet annak idején 3X akarták ellopni...
Előzmény: Line (121)
Line Creative Commons License 2000.03.22 0 0 121
S még egy kérdés hozzátok, gyakorló FIATosokhoz:
mennyire lopják a Punto/Bravokat?
Eddig, mint gyarló japán autós, viszonylag nyugodtan alhattam: Hondákhoz nem nagyon nyúltak. De vajh mennyire kell izgulnom a fenti márkáknál?

Csákó!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!