Keresés

Részletes keresés

clairvoyance Creative Commons License 2000.11.22 0 0 478
GZ: MGa úr eltűnt, talán ezért is szünetel a topic. Hiszen a kérdések neki lettek szegezve és közben (teljesen jogosan) elfelejtettünk egymással kommunikálni! Kíváncsi vagyok, mikor tér vissza...
GroundZero Creative Commons License 2000.11.22 0 0 477
Na, mi történt, techno-testvérek??? Ha mosok fogat, akkor visszajöttök? :)))))

Gro

GroundZero Creative Commons License 2000.11.22 0 0 476
Persze, persze, bocsika, az a 86 félregépelés volt, akkor még nem is volt bonanza, ugyebár... Itt van a kezemben a kazetta: 1989 november 26, vagyis majdnem napra pontosan 11 éve...

amióta itt van (G)öröm ide jönni, olyan kultúrált lett a hangulat...

Abszolúte 1&értek!!! Mintha illemtanóra lenne, és ez nagyon jó, nem? Thx, Martin Gábor mester!

Ja, ha már itt tartok, még 1 kérdés vendésünkhöz: neked sosem voltak szövegíróri ambícióid/próbálkozásaid? Asszem, kicsit úgy lettél elkönyvelve, hogy te voltál a csapatban a profi billentyűs, jóképű lányokkedvence fiú. épp ezért túlzott értelem/intelligencia nélkül. Ez nyilván értelmetlen átalánosítás, de pölö kíváncsi lennék, hogy néz(ne) ki egy MGa-szöveg. Akár emilben is :)

Köszönettel: Gro

Clair: bocsika, de te jössz a maillel. Olvastam a te hosszódat, és válaszoltam is rá. És a rencer szerint meg is kaptad. Arra várom a válaszodat.

Köszönettel: Gro

Bonanza rulez!

Internettel: Gro

Előzmény: Szigi101 (475)
Szigi101 Creative Commons License 2000.11.21 0 0 475
GroundZero: Mivel a BB 89-90 óta koncertezik, ezért gyanítható, hogy ebből az időből származhat a koncertfelvételed. 86-os semmiképpen nem lehet... :-)))

Egyébként csúcs vagy, nagyon jó dolgokat vágtál ki, remélem Gábor nem ijed meg, és nem menekül el a topicból, mert amióta itt van, öröm ide jönni, olyan kultúrált lett a hangulat...

Előzmény: GroundZero (474)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.21 0 0 474
Igean, láttam azt a videot (vagy valami ilyesmit), de télleg nem teljes az se. Pedig én odavagyok a teljes koncertekért, valszín ezért szerztem be sok bootleg DM-koncertfelvételt is - bár egyik sem ér fel a 84es Hamburgival... Amúgy van nekem egy teljes, vágatlan BB-koncertfelvételem, kicsit régi, tán 86-os, még a Jel előtti, Dunaújváros, ha úgy vesszük, bootleg az is :))) Úgy kezdődik, hogy Ákos azt mondja: "Elnézést kérünk a fél órás késésért...". Bombasztiq egy intro, nem? :)) És azon hallottam a Coming Around magyar verzióját is.
Előzmény: Szigi101 (471)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.21 0 0 473
A Búcsúdalban ha yol emléxem szerepel, csak a séró más kicsit. Igaz?
Előzmény: Szigi101 (470)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.21 0 0 472
MGa pajtás, szíves megértésedben bízva átbogarásztam az első 100 beszólást, és kiválogattam belőlük pár állítást, véleményt, amihez biztosan volna hozzáfűznivalód, meg tudod őket erősíteni, avagy cáfolni. Kicsit hosszú a lista, de asszem, mindnyájunkat érdekelnének a válaszok. Ha lesz türelmed válaszolni mindre, akkor majd folytatom a 2. 100zal :)))

Íme, a gyűjtemény:

Kiderült, hogy annak idején a Banzai és Fábián közt semmiféle szerződés nem volt. Az egész baráti alapon történt és megbíztak egymásban.

Kíváncsi vagyok, hogy a többi nagy zenekarokhoz hasonlóan, vajon a Bonanza Banzai tagjai is színpadra állnak-e mégegyszer együtt? Vajon lerombolnák-e a saját mítoszukat, ha ismét megpróbálnák?

én minden albumon érzek azért egy-két töltelékszámot.

Azzal a BB feat...akármi CD-vel az volt a bibi, hogy még a BB működése alatt - Ákos egyáltalán nem tudott róla - adták ki némethonban, aztán szépen beszivárgott Mo.-ra. Nagyban hozzájárult a BB feloszlásához az a - egyébként szörnyű gagyi - lemez.

Az 1984 és a Pillanat emlékműve között 7 hónap telt el... manapság meglepő lenne egy évben 2 stúdiólemezt kihozni. A kekeckedő embernek az az érzése, hogy a - 91.04.05.-én bejelentett - BS koncert miatt kellett gyorsan valami újat kiadni. De én nem vagyok kekeckedő ember...:-).

A Bonanza rengeteget próbált nyúlni a DM-tól, csak nem sikerült nekik.

amibe szerintem a fiúk igenis húztak a DM felé, az a látványstratégiájuk volt.

Personal Jesus lihegése az Ősi lángban, a Morpet által is említett Behind The Wheel eleje a Támadásban, a Stripped eleje a Szerelemistenben

Egy tényleg zeneértő barátom szerint az Érinthetetleneket zeneileg egyértelműen a Shake The Disease ihlette

Ákoska néhány 'ősi dal új erőre kapott' -ként aposztrofálta ezt (Régi és új), ehhez képest valahol azt nyilatkozta, hogy a csapat szavazott, hogy rárakják-e ezeket az a oldalra, vagy várjanak, míg egy teljes albumnyi új szám lesz, és o volt az, aki csak újakat akart, a másik két tag ragaszkodott ahhoz, ami végül is lett...

teljesen máshogy tudom a Régi és új történetét. 93-ban ugye Ákos elkészítette a Karcolatokat, majd őszre a So Much Larger-t, miközben HZS és MG külföldön gagyiztak. Ekkortájt mát teljesen megromlott a kapcsolat a HZS&MG vonulat és Ákos között, viszont 1993 októberére ki kellett jönnie az új anyagnak - a szerződések értelmében. Ákos egy elkeseredett pillanatában elkészítette a Búcsúdal c. dalt - ez volt az első dal, amely elkészült az albumról, majd jött a Vers mindig ugyanaz marad. Ez viszont csak három szám egy tízszámos albumra!!! Most mi lesz? Az lett, hogy remixeltek párat. A Calypso remixét már játszották az Elmondadott turnén is (ahol is ugye az Egyveleg a Calypso-Újra élsz-Induljon a banzáj! volt), ezt rá is tették az albumra, és még csináltak 4 mixet. Eközben Ákos próbált írni valamit, de már valószínűleg inkább a Test-en járt az esze, így nem sok jó sült ki a dologból. Elkészült még az Éjjel a városban, ami egy brilliáns dal, de a szövege - hm, hát nem egy költészeti remekmű, valamint a Symphonica, ami ugye instrumentális. Az 5 remixsszel együtt ez már 9 dal. Az utolsóként elkészült dal pedig a Régi és új volt, amely néhányak szerint csak egy eröltetett címadó felvétel lett, ám szerintem a régi, Bonanzás Ákos és az új Indián Ákos vívódása (másik értelmezés szerint a régi techno és az új discosabb techno csatája a Régi és új).

MEGNEMERŐSÍTETT HÍREK SZERINT STÚDIÓBAN VAN KOVÁCS ÁKOS, HAUBER ZSOLT ÉS MENCZEL GÁBOR. (2000.06.02)

Szigi101 Creative Commons License 2000.11.21 0 0 471
GroundZero: Van ennek a koncertnek egy videófelvétele, vagy csak én láttam? Azon van pl. Like The Rain, Provokatőr és Szárnyas fejvadász is - bár az sem lehet a teljes felvétel, mert pl. Nem érdekel meg nincsen (ami ugye rajta van a Monumentumon...).
Előzmény: GroundZero (469)
Szigi101 Creative Commons License 2000.11.21 0 0 470
MGA:

Értem. Akkor eszerint alaptalan az a megállapítás, ami erősen tartja magát néhány Bonanzás körben, hogy a Visszatérnék, valamint a Nincsen magyarázat teljes egészében a Te műved lenne. (?).

A Jóslat albumból végül is miért is maradtál ki?

A Búcsúdal klipben szerepelsz még?

Tavaly ősszel, amikor Hauber Zsolt lenn volt a Pecsában, Te voltál az mellette??? :-))) (de jó suta kérdés).

Előre is köszi a válaszokat.

Előzmény: GroundZero (469)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.21 0 0 469
LoviGabi: én a teljes koncertre gondoltam, az elejétől a végéig minden számmal, minden szünettel. Persze az előbbiek a lényegesebbek :) És őszintén szólva nagyon nehezen tudom elhinni, hogy nem létezik ilyen agnyag. Bár eddig mindenhonnan ezt a választ kaptam :(((

Gro

Előzmény: LoviGabi (465)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.21 0 0 468
Na, hová tűnt el a nagy lelkesedés? Mostanában úgy pörgött a topic, mint zárlatos Bíró Ica.

Közeledünk a félezer felé...

clairvoyance Creative Commons License 2000.11.21 0 0 467
MGa: Először is, kösz a válaszokat!

"-Nem gondoltál arra hogy egy új csapattal elindulj, vagy esetleg tehetséges kezdő zenekarnak segíteni, mint manager,producer,stb..?
-Írsz még számokat?"

Ezek engem is igen érdekelnek!! :-))

Más: a QUARTZ az mi is volt pontosan?

trend Creative Commons License 2000.11.21 0 0 466
na, erre én is kiváncsi lennék
Előzmény: LoviGabi (465)
LoviGabi Creative Commons License 2000.11.21 0 0 465
Hello all.

Elôször is: üdv MGa 'druszámnak' /Gáborok így egymás közt :)/. Végre egy igazi bennfentes!
Egyébként nem értem, miért csoda hogy egy már rég megszűnt zenekarnak még vannak rajongói. Vegyük pl. a Beatles-t... az még nálatok is sokkal régebben oszlott fel :)

GroundZero:
"Uccsó kérdésem: szerinted van vmi esélye, hogy megszerezzem akárhonnan a Pillanat Emkékműve utáni grand BS-koncert teljes hanganyagát???"

Itt most a 'Bonanza LIVE Banzai' cimen kiadott 12 számos album _vágatlan_ verziójára gondoltál?

Eredendô kérdésem MGa-hoz ezzel kapcsolatban: körülbelül mennyi elkészült dal nem került fel a kiadott albumaitokra? S van -e (bár erôsen hiú) remény, hogy ezek valaha napvilágra kerülnek?

LoviGabi

Előzmény: GroundZero (435)
Cyroo Creative Commons License 2000.11.21 0 0 464
Üdv,

Köszönöm a választ!
"nem sok esélyt látok rá."- Ennek bizony nem örülök. :-((((((
Még néhány kérdés:
-Nem gondoltál arra hogy egy új csapattal elindulj, vagy esetleg tehetséges kezdő zenekarnak segíteni, mint manager,producer,stb..?
-Írsz még számokat?
-Neked is meg van az összes Bonanza Banzai album? :-))

Hirtelen ennyi,
Köszi.

Előzmény: MGa (456)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.20 0 0 463
Asszed nem tudtuk ezt itt már rég? :)))))

És persze azzal is tisztában vagyunk, hogy HZS is csak azért volt a bandában, mert fhansziául, ugyebár, dHavé ZSahan. Nincs itt titok :)

Amúgy nemtom, észleled-é, hogy mióta itt vagy, milyen példás itt a hangnem??? Hálás köszönet érte!!!

Gro

Előzmény: MGa (462)
MGa Creative Commons License 2000.11.20 0 0 462
Jahh, Patronának üzenem hogy azért lettem ám Menczel Gábor, mert akkor a monogrammom MG, csakúgy mint Martin Gore-nak :)))) Róla koppintottam :))
Előzmény: GroundZero (458)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.20 0 0 461
MGa köszönöm a korrekt válaszaidat.
morpet Creative Commons License 2000.11.20 0 0 460
Köszi a választ!
Előzmény: MGa (459)
MGa Creative Commons License 2000.11.20 0 0 459
Korábban nagyjából egyformán vettünk részt a munkában. Külön stílusunk biztos volt, de ez a BB-nél igazán nem jött ki, mivel a számokat közösen hangszereltük, és a végső hangzás tekintetében ez a legfontosabb. Mint tudjuk egy alapból lehet borzalmat is, és jót is csinálni. Sok esetben pl. jobb a remix mint az eredeti, pedig a szám ugyanaz.
Sajnos manapság elég ritkán hallgatok zenét. Magyart egyáltalán nem -illetve csak amit a rádiókban hallok-, külföldiből pedig nagyon vegyes. Érdekes módon nagyon megkedveltem a néger zenéket, de sokszor hallgatok Enya-t, vagy maiak közül mondjuk a kicsit dallamosabb dolgokat mint pl. a Sash!. És természetesen még mindig szivesen hallgatom a DM régebbi lemezeit.

A Populär-tól talán két számot ha hallottam, azok viszont nekem tetszettek.

Előzmény: morpet (457)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.20 0 0 458
Köszönöm a válaszokat.
Az a "magánban" csak Clairre vonatkozik??? Szerintem eme topikban nincs olyan tag, aki ne szeretne találkozni veled. Igaz, tagok???

Mindegyikünk szerette a DM-et, és több hasonló külföldi zenekart. A zenészek 99%-át /beleértve a külföldieket is/ inspirál valamilyen már meglévő banda akiket szeret, vagy azonosulni tud a zenéjükkel.
Patrona, hallod??? :))))))

Gro

Előzmény: MGa (456)
morpet Creative Commons License 2000.11.20 0 0 457
Írtad, hogy a Jóslat zenéje teljes egészében Zsolt munkája. A korábbi albumoknál (például az Elmondatottnál) milyen volt - nagyvonalakban - ez az arány? Volt (neked illetve Zsoltnak) saját 'stílusotok' szerinted a Bonanzán belül?

Milyen (külföldi vagy magyar) zenéket hallgatsz manapság? (Hűséget és Ultrát nem, azt már tudjuk.)

Ismerted a Populär együttes zenéjét? Volt róla - emitt közzétehető - véleményed?

Előzmény: MGa (456)
MGa Creative Commons License 2000.11.20 0 0 456
Huhhh, van pár kérdés úgy látom, akkor próbálok válaszoni szépen sorban :))
Először is biztosíthatok mindenkit, hogy én valóban én vagyok. :)

GroundZero

"..valóban voltál korábban "Duranos"???"
Helyesen megfogalmazva, szerettem a Duran-t is, meg még vagy ezer féle zenét abban az időben, de nem voltam elvakult rajongója egyiknek sem. A hajam tényleg volt olyan béna is, de előtte még Jampi is voltam kacsa séróval.:) Persze ez még jóval a zenekar megalakulása előtt volt /lehettem vagy 14-15 éves/. Később a legnagyobb hatással kétség kívül a DM volt rám.
B feat. BR -ügyről : Az valóban nagyon rossz lett. Megkeresett minket egy német producer, és felajánlott egy külföldi lemezszerződést, de Ákos nélkül. Mivel a viszonyunk akkoriban amúgy sem volt túl fényes, belementünk a dologba. Ez pont a búcsúkoncert idején volt. Mi úgy kötöttük a német producerrel a szerződést, hogy az elkészült anyag nem kerülhet be Magyarországra. Ezt részéről tartotta is, de ismeritek mi a helyzet ebben az országban.:) Szépen behozták páran feketén, és ebből volt a probléma. A lemezt amúgy nem igazán mi csináltuk, csak a mi számainkből készült. Valójában egy Angol srác rakta össze az egészet, persze mi is kint voltunk ez idő alatt a németországi stúdióban. A stílusa pedig olyan volt amilyet a producer akart, mivel ott teljesen máshogy mennek a dolgok mint nálunk. Azt hogy itthon rosszul fogadták nem csoda, többek között ezért sem engedtük hogy bekerüljön az országba. Tudtuk hogy tőlünk nem ezt szokták meg, így semmi értelme behozni. Nagyon kivonatosan ennyi a sztori.

"szerinted jelen van/lesz még a technopop"
Ezt nem tudom, de szerintem nem igazán.

Sajnos vágás után legtöbbször megsemmisítik az eredeti kópiákat, így sok esélyt nem látok rá hogy megszerezd. /nekem sincs meg/

TaNGó

"Mivel foglalkozol most?"
Szoftver fejlesztéssel és hasonlókkal.

Igen, kapok még jogdíjakat. Ákossal kapcsolatos kérdésedet nem értem pontosan, de ha a koncertjein játszott BB számokra gondolsz akkor a válaszom, nem.

Cyroo

Minden ellenkező híreszteléssel szemben nem rajtam múlik a dolog. De konkrétan a kérdésede válaszolva, nem sok esélyt látok rá.

üVegpohár

Nincs igazán kedvencem, de inkább a régebbi számok kedvesek nekem, még ha mai szemmel béna is a hangszerelés. :)

trend

Nem tudom milyen zenét játszana. De bizonyos korlátok miatt túl sok irány nem lett volna.

clairvoyance

1, Ezt a Zsolttól kéne megkérdezni, azt a lemezt már teljesen ő csinálta.
2, Mindegyikünk szerette a DM-et, és több hasonló külföldi zenekart. A zenészek 99%-át /beleértve a külföldieket is/ inspirál valamilyen már meglévő banda akiket szeret, vagy azonosulni tud a zenéjükkel.
3, Azért, mert nekünk nagyon rossz hangszereink voltak jó ideig. Abban az időben kezdett csak elterjedni a Sampler, ráadásul ami akkor volt /EMULATOR II, EMAX stb./ iszonyú drágák voltak. Ezeket mi nem tudtuk megfizetni, és még a stúdiókban sem álltak rendelkezésre jó ideig. Mire elterjedtek és lement az áruk, addigra gyakorlatilag vége lett a zenekarnak.
4, Azt inkább le sem írom :) Az egyetlen Sampler amihez hozzáfértünk, az az eszement szar Roland S-770 volt. Hát nem egy Emulator az biztos. Főleg hogy mára már rendelkezem Emu-val, így látom -illetve hallom- miből maradtunk ki annak idején.
5, Ezt egy korábbi válaszomban olvashatod.
6, Nincs róla véleményem, egyiket sem hallottam.
7, Ezt inkább magánban beszéljük meg.

Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.11.20 0 0 455
Nono, azért a Perverzitás meg esetleg a Boszorkányszombat is, azok igenis jók voltak. A Perverzitás annyira poénos szám, mindig fetrengtem a röhögéstől, amikor hallgattam.
Előzmény: Törölt nick (446)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.20 0 0 454
Szegény MGa! Ennyi kérdést. De legalább fellendült a topic!!
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.20 0 0 453
Ismerem a Scooter számot. Nekem nem jön be, uncsi. Ha ének lenne szövegelés helyett, akkor val.színűleg jobban tetszene. Mindenesetre ha ezzel kezdték volna pályafutásukat, biztos, hogy ma nem itt tartanának. Szerintem ez nem is olyan siker, mint pl. a Move your ass és társai (persze messze igényesebb).

A Kozmix új albumát még nem hallottam, de nem is szeretném. Persze érhetik az embert még meglepetések.

Az a lényeg, hogy mi, "átalakuló szintipop együttesek" egy dologról ne feledkezzünk meg a nagy modernizálás közepette, a lényegről: a zenéről.

MarK Creative Commons License 2000.11.20 0 0 452
Hallgasd meg a Scooter új maxiját (She"s the Sun), vagy az új Kozmix lemezt...
Vagy pl. de/Vision, Paradise Lost
A koncertről mailben...
Előzmény: clairvoyance (449)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.20 0 0 451
Díszvendég lehetne esetleg MGa. :-)))

GZ: most te jössz maillel! Oksa?

clairvoyance Creative Commons License 2000.11.20 0 0 450
Bocs, ez még offabb lesz.

MarK: a Shape benne lenne egy veszprémi buliban jövőre (legjobb egyetemista szórakozóhelyen) egy DM est keretében? Persze mi is játszanánk (trendéket is hívtam, és Zoránékat is szeretném). Utána pedig jó kis buli lenne. So?

clairvoyance Creative Commons License 2000.11.20 0 0 449
MarK: lám, még eggyel bővült a naívok klubja. :-)

"A klasszikus szintipop feeling-nek manapság már tényleg nincs sok esélye, de ilyen alapokon azért lehet, maibb hangzású igényes zenét írni..."

Mondatod teljesen egyezik a véleményemmel. Valóban lehet ilyen zenét írni, csak az már nem lenne sikeres (persze tudjuk, hogy sikeresség és igényesség nem egyezik sokszor). Én is 80-as években és popban gondolkozok, de próbálom mai ruhába bújtatni új a CLV dalokat. Új együttesemben, a Charme-ban viszont már a gondolkodásmódot is formálni próbálom. Legyen az alap is mai. Hiszem, hogy már az alapokat is meg kell változtatni! Majd klubban dumcsizunk, lesz miről.

MGa: tudom, felesleges mondani, de azért dec. 1.: HDMFC a Pecsában, feltehetőleg az új DM számmal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!