Keresés

Részletes keresés

kaktusz7 Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1076
Monty
Mit kell érteni azon, hogy az inzulinnak 10-30 perc a felezési ideje? Ugyanazt jelenti, mint a radioaktív anyagoknál, vagyis önmagától bomlik így, vagy pedig azt, hogy a vérben kimutatható inzulin mértéke feleződik, mert akkor annak nagy része a glukóz hasznosítására használódik el?
Másik kérdés.
A szervezet tényleg tud fruktózt is raktározni?
Előzmény: Monty (1073)
yodamastah Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1075
Monty!

Igazad van az inzulin tema tul van lihegve. Foleg a mi esetunkben. Azonban az elhizott, eltunyult emberek eseteben lehet hogy nem annyira. Ha jol vagyok informalva az o esetukben az inzulinerzekenyseg (aszem ez a neve) nem tul jo. Vagyis a kajak utan kovetkezo inzulin loket tul nagy a normalishoz kepest. Bar ezt is elmagyarazhatod hogy igy van e, es hogyan is mukodik :)) Szoval ha nekunk nemis annyira, sokaknak igen csinjan kene banni a szenhidratokkal.

Egyebkent en mindig beszamolom akardio edzeseket. Heti 1-2 brigazast megtartok minimum. Dieta alatt johet tobb, de heti 6x mar nem fogom csinalni az tuti :)

Most probalok felszedni egy kis sulyt, hat ebben meg lesz mit tanulnom :) Marmint kaja oldalrol. Most folyamatosan +500kcal-on vagyok. Nem merek tobbet.... namajd okosodok ebbol is :)

Előzmény: Monty (1073)
PDani Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1074
Monty!

A válaszom: HIIT-es hét után 75 kilóba 20 helyett jó ha 16* bele tudok gugolni. Szerintem ez mindent megmagyaráz!

Monty Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1073
jennyla,
"Az barátom duci nagymamája 90 éves ,és csak az öregség a baja."
Na igen, mindannyian fel tudnánk hozni igen idős embereket példaként, akik keményen bagóznak, ennek ellenére merészség lenne kijelenteni, hogy a dohányzásnak semmi káros hatása nincsen.
"Sok orvos barátom van ,de még egyiktől se hallottam ,hogy kifejezetten a súly vezet problémákhoz"
A túlsúly "közvetlen" káros hatása, hogy erőteljesen amortizálja az inakat, szalagokat, izületeket, előidézi a gerincoszlop kopását.
A túlsúly ugyanakkor tünetként jelzi, hogy valami nincs rendben a keringéssel és az anyagcserével. Ennek következtében alakulhatnak ki szív- és érrendszeri betegségek, II. típ. cukorbetegség, epekő, stb.

PDani,
"Bocsesz, hogy az előző hozzászólásomban Robzonnak néztelek. :-) Remélem, megbocsájtható."
:)
"Ha heti 1-nél többször végzi az ember, akkor megy az izom, mint állat, ezerrel."
Tényleg, most már +kérdezem, hogy ezt miből tudjátok megállapítani?

yodamastah,
"Szoval visszaveszek amennyire lehet. Inkabb varok meg par evet, aztan mikor mar tenyleg tapasztaltabb leszek, akkor nyitom nagyra a pofamat, es adok tanacsokat :)"
Remélem, ezt nem azért írtad, mert kioktatónak tűnt a válaszom... Semmi értelme "visszavenni", írd le, amit tudsz, és ahogy tudod, én meg megírom, ha máshogy tudom. (Vagy ha nem tudom :)
"Konkretan arra gondoltam hogy a 0% az 0% zsir, es nem 0% kaloria."
Erre azt tudom mondani, mint az egyszeri miniszterelnök: na és? :)
"De arra probaltam ravilagitani, hogy a nep tomi magaba a 0%os zsirtartalmi kajakat oszt jol elhizik rajta ugyanugy."
Ebben igazad van, csak a joghurt volt erre rossz példa, mivel a (legalábbis az általam ismert) gyüölcsjoghurtokban szénhidrát is kevesebb van. Amúgy joghurtban eleve olyan kevés van mindenből (vizet kivéve :), hogy nincs olyan ember a világon, aki joghurttól hízott volna el. :)
"En csak azt hallom mindenhonna, hogy a (nem megfelelo) szenhidrat fogyasztas (foleg magaban) nagy vercukor ingadozasokat okoz, es magasan tartja az inzulinszintet."
Nem nagyon tudja magasan tartani, mivel az inzulinnak nagyon kicsi a felezési ideje (10-30 perc). Az egész inzulin dolog szerintem túl van dimenzionálva. Elég, ha arra gondolunk, hogy a különféle táplálékkiegészítők (pl. kreatin) megfelelő felszívódásához szükséges inzulinszintet milyen nehéz elérni (50-100 g glükóz, ill. néhány őrült eleve inzulinnal böködi magát).
"A ketogen alatt a vercukor is bazi alacsony. Azert nem voltam ehes"
Én eléggé éhes voltam, legalábbis az elején. Az volt a rossz, hogy hiába ettem a kib**tt szalámit, ugyanolyan éhes maradtam, nyilván mert nem állt helyre a vércukorszintem. :)
"Es miert? Most kb ugy csinalom, hogy 5 napig alacsony szenhidrat, aztan 2 napig magas szenhidrat bevitel. 5 nap -500 kcal, 2 nap +500."
Ja, így már más, magas szénhidrát bevitelről eredetileg nem volt szó. :)
"Egyebkent sok emberrel konzultaltam az utobbi idoben, (Neten forumokon) es sokan csinjan bannak a kardioedzesekkel."
Hát igen, én is korábban a netről szedtem az ismereteimet. Az a baj, hogy testépítés/fitnessz témakörben se szeri se száma az olyan irományoknak/véleményeknek, amik finoman szólva szakmailag nem kellően megalapozottak. Nem könnyű a búzát elválasztani az ocsutól, főleg, hogy néha szakkönyvnek látszó tárgyban is elképesztő marhaságokat lehet olvasni. :)
"Azonban sokan azzal jonnek, hogy hosszu dieta alatt, igen erosen eszi az izmot a tul sok aerob. "
Na igen, ebben lehet valami, csak éppen nem az aerob, hanem a diéta miatt. Hogy is néz ki ez a diéta? Eleve negatív energiaegyensúlyból indulunk ki az edzések energiaigényét persze nem vesszük figyelembe, tehát legyen 2700 kcal. (Egyszer kiszámoltam, hogy nekem még a pihenőnapon is legalább 3000 a "fogyasztásom", na mindegy.) Eleve kicsit kevesebbet eszünk, nehogy véletlenül is több legyen az eltervezettnél, az 2500. Lejön az emésztési veszteség (amivel persze senki sem szokott számolni), kb. 20% (lehet több is, kevesebb nem nagyon), az már csak 2000 kcal. Mivel még a laza aerob edzés is elég sok energiát használ fel a folyamatos volta miatt, ezért aztán jócskán negatív az energiamérlegünk, aminek következtében persze, hogy ég az izom is.
"Mas. Velemenyed szerint mennyire gatja a novekedesnek (izom) a sok aerob?"
Ha rendesen kajálsz és jó ütemben tervezed meg az edzéseidet, akkor semennyire. Nézd meg pl. a kajakosokat. :) Nem megy gyorsan a dolog, az igaz, de így sokkal jobb lesz a keringésed, ami az én értékrendem szerint sokkal fontosabb, mint a gyors izomnövekedés.
Folyt. köv. mert már így is hosszú voltam. :) Ha érdekel Titeket, akkor röviden összefoglalok egy érdekes triatlonos vonatkozású cikket, különös tekintettel a táplálkozással kapcsolatos részekre.

Előzmény: yodamastah (1070)
PDani Creative Commons License 2000.10.01 0 0 1072
Jaja, én is tudom igazolni a kezdeti testsúlyvesztést. Én pl. amikor még 25%-nál mozogtam és elkezdtem a zsírgyilkolást anno. tavasszal, akkor az első két héten zutty le 6 kilaj, amiből 4 kiló biztos, hogy víz volt.
PDani Creative Commons License 2000.10.01 0 0 1071
Yodamastah!

Honnan vetted, hogy vannak alacsony szénhidrátos napjaim? Merthogy tényleg vannak. :-) Én a következőket csinálom: 3 napban gondolkozom, első nap: 2200kcal 50feh./30szénh./20zsír ; második nap: 2400kcal 40feh./40szénh./20zsír ; harmadik nap: 2700kcal 30feh./50szénh./20zsír ; az első nap nincs mozgás, a második nap 1 óra bicaj, a harmadikon a gyúrás maradt. És így folytatódik kb. Novemberig, amikorra remélem, hogy 8% alá kerülhetek. A kaják, amiket alacsony szh. napokon eszem: félzsíros túró, sovány sajt, csirke/pulykahús, fehérjepor, lenmagolaj, olívaolaj (meglegyen a linol és a linolénsav egyensúlya :-)) + barnakenyér, tej(nem 0%-os, hanem 2,8-as). Egyébként olyan nagyon nem érdekel, hogy most 0%-os, vagy 2,8%-os tejet iszom, szoktam fehérkenyeret is enni, kávét tejszínnel... a lényeg, hogy a betervezett kalóriamennyiséget bevigyem napi 8 étkezéssel, ezek a kis dolgok pedig hangyafaszányi különbséget jelenthetnek csak, ha jelentenek egyáltalán.

Monty!
Bocsesz, hogy az előző hozzászólásomban Robzonnak néztelek. :-) Remélem, megbocsájtható..

yodamastah Creative Commons License 2000.09.30 0 0 1070
Miamano!

Kicsit felve valaszolok, mert Monty batyo mellett nehez okosnak lenni :) Nem azert mintha kotozkodo lenne, csak tulzottan vagja a temat, en meg tulzottan szeretnem vagni a temat :))

Szoval az 5 nap alatt 3kg fogyasrol. En most nyomtam egy 3-4 hetes fogyasztas, mivel a nyaron 1-2x elengedtem magam es vissza kellett pakolnom magam 10% ala. Namost mikor atalltam kaloriadeficitbe, es kezdtem a szenhidratok eros megvalogatasat, azonnal lement par nap alatt 2-3kg. De sajnos ez tobbnyire viz, es glikogen. Heti .5 - .7kg a max amit zsirbol lehet fogyni (altalanossagban nezve). Bar el tudom kepzelni hogy egy olyan sportolo mint Monty, a napi 3-4 oras bicajozassal tobbet tud :)

Szoval amiert a gyumolcskura elott nem fogytal talan: Nem jol belott dieta (tul sokat ettel, vagy tul keveset, de inkabb az elobbi).

Ha latvanyosan ment le zsir akkor nincs mit magyarazni itt... :) De ha csak kilok mentek le az nem sokat er. Az is lehet hogy A sok gyumolcs jo kis tisztitokurakent mukodott, es jo sok bor alatt foloslegesen visszatartott viztol megszabadultal.

Egy tapasztalt zsirgyilkos mar a kritikus terleteken levo zsirmennyiseg osszecsipesebol megmondja hogy most jo iranyban halad e. Meg borredot se kell merni. Fogd meg a zsirt magadon ahol a legtobb van, es ha hetrol hetre kevesebb akkor oke. Ha nem , akkor nem oke :)

Monty!
Szoval visszaveszek amennyire lehet. Inkabb varok meg par evet, aztan mikor mar tenyleg tapasztaltabb leszek, akkor nyitom nagyra a pofamat, es adok tanacsokat :)

Előzmény: Miamanó (1069)
Miamanó Creative Commons License 2000.09.30 0 0 1069
Sziasztok, régen jártam erre.
Csak a tapasztalatomat szeretném közzétenni, kiváncsi vagyok mi a véleményetek.Év elején hallgattam Robson tanácsaira, elkezdtem szobabiciglizni, futni, mozogni, egészségesen enni. Ment ez pár hónapig, ha egy két nap mozgás nélkül telt el, hiányérzetem volt, és egyébként tök fitt voltam. De a mérleg nem mutatott semmit. Aztán jött egy két húzósabb munka, napi 12-16 óra, mozgásra nem jutott idő, némi nem túl egészséges kaja és a mérleg nyelve mégsem billent szerencsére előre. Aztán jött a nyár, munka ide vagy oda kezdtem magam rosszul érezni, és hogy a fene egye meg mégiscsak kéne valami drasztikusabb (bár tudva, hogy ez hosszú távon nem vezet jóra), valami lökés és aztán biztos könnyebb tartani. Szóval akárhogy is hímezem, hámozom, kezembe akadt egy nőknek való újság (nem tudom melyik) amiben olvastam egy gyümölcskúráról. Mivel amúgy is szeretem a gyümölcsöt, gondoltam mit veszthetek vele, mégiscsak eszem (nem koplalok). Két hétig csináltam (néha nagyon nem volt könnyű mondjuk egész nap dinnyét enni, hogy arról a napról ne is beszéljek, amikor 20-20 deka aszalt szilvát és mazsolát kellett enni, el lehet képzelni, még szerencse, hogy egész nap otthon voltam), szóval a lényeg. Az 5. nap 3 kg-ot fogytam és a 2. hét végére még egyet, ami nem túl sok (de tudom, hogy nem egészséges), de fantasztikus látványos változás ment végbe rajtam!!! Mindenhonnan ment le, olyan ruhákat tudtam hordani amik már több éve porosodnak a szekrényemben és ugyan most is van még rajtam kb. 5 kg felesleg, de valahogy nagyon soványnak éreztem magam és mindenki megjegyezte, hogy mi történt. És mindez azóta is maradt, holott mozgásra sajnos most sincs időm (jó ez nem igaz, napi félóra biztos jutna, de inkább alszom 6-7 órát, minthogy abból is elvegyek). Mindez már két hónapja így van, igaz a kajára figyelek, de némi édesség azért jut az étrendembe.Igazából a szemléletemben történt változás, most már nem kövérnek, hanem soványnak képzelem magam, és sokkal jobban hiszek magamban. Átált bennem a "kövérkép" és megindult a fogyási folyamat, mégha esetleg most stagnál is. De ez az év eleji intenzívebb dolgoktól nem indult be! Miért nem? Miért érzem úgy (mégha hiszek is Robsonnak, aki remélem nem fogja mindjárt azt írni, hogy igenis visszafogom hízni, mert ez nem működik), hogy mégis kell egy lökés, ami elindítja az embert a megfelelő úton?
Nálam mindenesetre így jött be.
Mi a véleményetek?
Üdv, jó alakot mindenkinek.
kkorte Creative Commons License 2000.09.29 0 0 1068
udv mindenkinek!
lehet, hogy ez nem eppen a temaba vag, de hatha tudna segiteni nekem valaki.
nagyon-nagyon sok a csikom a combomon es a csipomon (olyan, mintha repedezett lenne a borom), es fogalmam sincs, hogy mit kene veluk csinalnom, egyaltalan lehet-e valamit! nem drasztikus fogyastol van, mert egyelore meg csak most tartok -2 kilonal :), es mar evek ota ilyen..

koszi: kkorte

Monty Creative Commons License 2000.09.29 0 0 1067
realdoko,
"Ha viszonylag keményen diétázom (azaz 500-1000 kcal között eszem), de nem akarok izmot veszíteni, akkor milyen testmogást ajánlotok?"
500-1000 kcal között törvényszerűen vesztesz izmot, akár sportolsz, akár nem. Ne csináld. Ez a fajta koplalás egyfelől veszélyes (pár hozzászólással lejjebb kifejtettem, hogy miért), másrészt hosszabb távon értelmetlen, mivel a szervezeted ilyenkor átáll vésztartalékra, és amikor abbahagyod a koplalást, a "víztől is hízol". Ezt akár még szó szerint is lehet érteni, mivel az éhezés törvényszerűen dehidratációval jár együtt (akármennyit is iszol), amikor abbamaradnak a sanyarú körülmények, a szervezet ezen a téren is próbálja helyrehozni az elszenvedett károkat. :)
Előzmény: realdoko (1066)
realdoko Creative Commons License 2000.09.29 0 0 1066
Ha viszonylag keményen diétázom (azaz 500-1000 kcal között eszem), de nem akarok izmot veszíteni, akkor milyen testmogást ajánlotok?
Gondolom, ez már egy lerágott csont, de annyifélét írtok itt az aerob meg az intervallum edzés, nekem ez elég zavaros.
Most szobabiciklizem meg súlyzózgatok (+kung fu edzés), de nagyon parázom ettől, mert egyszer ugyanígy ettem mint most mozgás nélkül, s végére úgy éreztem magam mint valami pondró vagy meztelen csiga vagy löttyedt lufi vagy nem is tudom.
Szóval mit javasoltok?
a n y w a y Creative Commons License 2000.09.29 0 0 1065
sziasztok, lenne két kérdésem a testzsír% méréssel kapcsolatban: ez az, amikor meg kell markolni valami műszerfélét, és kiírja, hogy x % ? Ha igen, hogy működik (a tenyeremben ugyanolyan arányban van zsír, mint máshol?) és hol lehet ezt megnézetni?
thx: a.
yodamastah Creative Commons License 2000.09.29 0 0 1064
Pdani!

CSak nem HIT? :D Vegre talalok mas HIT-ert :) Enis most kezdem erosen csokkenteni edzest. (Heti 2 teljes testrol heti 2 osztott-ra) Erekesen hangozhat, mert heti 2 bicaj, 2 sulyzos, es megy le a zsir mint allat. PErsze a dietara baromira odafigyelek. Mit eszel alacsony szenhidratos napokon?
(2 het mulva kezdem a 2 honapos bulkot ;)

Előzmény: PDani (1062)
yodamastah Creative Commons License 2000.09.28 0 0 1063
"Érdekes, hogy nem Te vagy az első, akitől ezt hallom. Valami konkrét példával alá tudnád támasztani eme állításodat?"

Konkretan arra gondoltam hogy a 0% az 0% zsir, es nem 0% kaloria. Persze azert jo hogy nincs benne telitett zsir, es azert nincs akkora hatasa, mintha szolocukrot nyomna az illeto (az is 0%os :) De arra probaltam ravilagitani, hogy a nep tomi magaba a 0%os zsirtartalmi kajakat oszt jol elhizik rajta ugyanugy. (Pl fogyokurazo 100kilos kolleganom nyomja a puffasztott rizst)

"Azzal is vitatkoznék, hogy a cukor hízás szempontjából rosszabb, mint a zsír. Akkor rosszabb, ha túltelítetted a szénhidráttároló kapacitásodat."......."Az alacsony inzulinszintnek semmi köze az éhséghez! Legfeljebb annyiban, hogy az éhséget elsősorban az alacsony vércukorszint okozza."

Hat igen ehez te ertesz jobban. En csak azt hallom mindenhonna, hogy a (nem megfelelo) szenhidrat fogyasztas (foleg magaban) nagy vercukor ingadozasokat okoz, es magasan tartja az inzulinszintet. Az elobbi (ha igaz) ehsegerzetet kelt, az utobbi meg gatja a zsiregetesnek. (De te ugyis tudod pontosan :)

Igen valoban baromsagot irtam. A ketogen alatt a vercukor is bazi alacsony. Azert nem voltam ehes :P

Nekem egyszeruen sokkal jobban megy a szintentarto -500kcal, ha elveszem a kemenyitos szenhidratokat a kajabol, es hozzaadok egy kis zsirt (mogyorovaj, oliva, lenmag). Ha pl gyumolcsot, rozskenyeret is ettem, allandoan lestem mikor ehetek mar....

"Az, hogy tök felesleges. Így ha az edzésekkel javitottál a glikogéntároló kapacitásodon, azt szépen vissza is fejlesztheted."

Es miert? Most kb ugy csinalom, hogy 5 napig alacsony szenhidrat, aztan 2 napig magas szenhidrat bevitel. 5 nap -500 kcal, 2 nap +500. Ugy tunik mukodik. Bar lehet hogy most rontom eppen el a raktarozo kepessegemet :) Velemeny? Szerintem az edzesekkel eleg jol leuritem magam, aztan meg jol feltoltom... Nem pozitiv iranyban tolja ez el a tarolokepesseget?

Intervallum edzes bejott. Bar csinjan banok vele. Keverem a simaval. Most zsir% ugy 9 korul. 10mm a hasamon a borredo. Egyebkent mire tippeltel? :))

Egyebkent sok emberrel konzultaltam az utobbi idoben, (Neten forumokon) es sokan csinjan bannak a kardioedzesekkel. Te regebben azt mondtad hogy megfelelo feherjebevitel mellett nem kell felni az izomvesztestol. Azonban sokan azzal jonnek, hogy hosszu dieta alatt, igen erosen eszi az izmot a tul sok aerob.

Mas. Velemenyed szerint mennyire gatja a novekedesnek (izom) a sok aerob? AZt ugye tudjuk hogy Robzon szinte mindennap fut, megis pakol fel izmot, de azert nem vagyunk egyformak. Rengeteg ember mocsok mod tuledzene magat heti 5 nap gyurassal, es mindennapi futassal. Legtobb helyen azt ajanljak, hogy ha izmot akarok felpakolni, akkor okosan lojjem be a dietat (+500kcal) es hanyagoljam az aerobot. Ugysem fogok tudni egyszerre zsirbol fogyni, es izmot epiteni. Vagyis fogok tudni de nagyon nehezen fog menni.

Hu bazi hosszu lett es ha latom felig offtopic.

Nemerdekel mostmar igy hagyom :)

Előzmény: Monty (1061)
PDani Creative Commons License 2000.09.28 0 0 1062
Csak 1-2 hozzászólás erejéig!

Bár Robz' nem tőlem kérdezted az intervallumot, de én is tudok válaszolni: Ha heti 1-nél többször végzi az ember, akkor megy az izom, mint állat, ezerrel. Szerintem a legjobb, ha az ember 2 hetente egyszer használja.
Egyébként az éhségérzetről a zsírégető időszakban csak annyit, hogy 2 hét után megszűnik. Szerintem alacsony szénhidrát+magasabb zsír jelenlétében ez a 2 hét akár 1 hétre is lecsökkenthető.
Egyébként magamról annyit, hogy lassan 4 hete nyomom a zsírégetést. Most ~12% vagyok, erőnlétben nem csökkenek, heti 0,7 kg távozik, ha mindent jól csinálok. Ja és csökkentettem a mozgások számát heti 2*0,5 óra súlyzózásra(nehéz súlyok, alacsony ismétlési szám, 2 perces pihenők, izomcsoportonként max. 3 sorozat, zsírégetők kiiktatva); heti 2*1 óra bicó 130-140 pulzuson. Ja és mellékesen kitűnően érzem magamat. Örülök, hogy - ellentétben az előző zsírégető ciklussal - nem távozott izom.

Monty Creative Commons License 2000.09.28 0 0 1061
Wuck,
"Addig OK, hogy ha nincs elég oxigén, akkor nem megy a béta-oxidáció. De ha csupán ez történik, akkor az anaerob küszöb környékén elégetett zsírmennyiséget magasabb pulzusszám mellett is elégetjük, tehát nem lassul a zsírégetés, csak a felhasznált szénhidrát lesz több. Így van ez?"
Jó lenne, ha így lenne, de sajnos nem így van. Intenzívebb terhelésnél már eleve a jóval könnyebben mobilizálható energiaforrások (szénhidrátok) részesülnek előnyben a zsírsavak rovására, még akkor is, ha nagyobb részben aerob a terhelés. Jó közelítéssel akkor kapod meg a zsírégetési tartomány felső határát, ha az anaerob küszöbből kivonsz 20-at. Természetesen ezen pont felett is van zsírégetés, csak éppen rohamosan esik vissza az elégetett zsírsavak aránya a szénhidráthoz képest. Hogy jót is mondjak: ha már elérsz egy bizonyos edzettségi szintet, akkor az aerob izomrostjaid olyan mértékben adaptálódnak, hogy nagy terhelés mellett is jóval több zsírt tudsz elégetni, mint korábban.

yodamastah,
"A vilag legnagyobb nephulyitese a 0%os gyumolcsjoghurt. Zsir nincs benne, de cukor az van boven, ami hizas szempontjabol rosszabb mint a zsir (inzulin miatt)."
Érdekes, hogy nem Te vagy az első, akitől ezt hallom. Valami konkrét példával alá tudnád támasztani eme állításodat? Én összehasonlítgattam néhány (közel) 0%-os joghurt összetételét a "hagyományossal", és mindegyiknek alacsonyabb volt a szénhidráttartalma is. De eleve olyan kevés szénhidrát és zsír van a joghurtokban, hogy tök felesleges túlspilázni ezt a kérdést szerintem.
Azzal is vitatkoznék, hogy a cukor hízás szempontjából rosszabb, mint a zsír. Akkor rosszabb, ha túltelítetted a szénhidráttároló kapacitásodat.
"Alacsony szenhidrat tartalmu, magasabb zsirtartalmi dieta meg jobb is (nem ketogenra gondolok) mivel a folyamatos alacsony inzulinszint miatt nem ehes az ember."
Az alacsony inzulinszintnek semmi köze az éhséghez! Legfeljebb annyiban, hogy az éhséget elsősorban az alacsony vércukorszint okozza. Tehát a fenti mondatodnak inkább az ellenkezője lehet igaz.
"Bar errol kivancsi vagyok mi a velemenyed Monty. Marmint a megemelt zsirbevitel mellett alacsony szenhidratrol."
Az, hogy tök felesleges. Így ha az edzésekkel javitottál a glikogéntároló kapacitásodon, azt szépen vissza is fejlesztheted.
A tegnapi szado-mazo edzés után jutott eszembe, hogy +kérdezzem: Neked hogy jött be az intervallumedzés zsírégetés ügyileg? (Van egy tippem, de nem árulom el. ;)
Majd még írok, most mennem kell.

Előzmény: Wuck (1056)
jennyla Creative Commons License 2000.09.28 0 0 1060

Sziasztok

Az barátom duci nagymamája
90 éves ,és csak az öregség a baja.
Sok orvos barátom van ,de még egyiktől se hallottam ,hogy kifejezetten a súly vezet problémákhoz ,inkább az italozás ,sport nélküli élet ,depresszió.

yodamastah Creative Commons License 2000.09.28 0 0 1059
Jennyla!

Faterom vilag eleteben 'duci' volt. Most is az. Vidam jo humoru ember. Szeretik sokan. Csak eppen 50 evesen annyi betegsege van, hogy lassan szamolni is nehez lesz. Es a legtobb a taplalkozasra/elhizasra vezetheto vissza.

Ennyit a boldog duci eletrol.

Előzmény: jennyla (1057)
lanina Creative Commons License 2000.09.26 0 0 1058
Sziasztok!

Eladnám mágnesfékes használt biciklimet ráépített pulzusmérővel mondjuk 25ezerért annak, aki el is tudja innen vinni /Petőfi híd Budai hídfő/

jennyla Creative Commons License 2000.09.24 0 0 1057

Sziasztok

Ez a írás nagyoň "éedekes"
"
Akinek nem éri meg ezt az emberi mértékkel nevetségesen csekély erőfeszítést, hogy lefogyjon, az fuldokoljon szépen a zsírjában élete végéig, gebedjen bele a lépcsőmászásba, ne találjon ruhát magának, bujdokoljon egész nyáron, ne merjen megszólítani egy másik neműt (vagy azonost ha azt szereti), röhögjék ki a szórakozóhelyeken, ne kapjon normális munkát, és képzelje azt, hogy jópofa és vidám dolog pufinak lenni. "

Tehát: a férjem duci (én igy szeretem,nagyon tetszik ,szeretem a testét :o))nagyon jó humora van ,nem panaszkodik .
Meg van magával elégedve ,nyáron strandolunk,táncolni járunk ...és leszarom ,ha valaki ki röhögi(ez csak az illetőről vonja le az emberségét).Szóval teljesen boldog életet lehet élni ducin ...sőt :o)
J

Előzmény: cedar (1029)
Wuck Creative Commons License 2000.09.22 0 0 1056
Sziasztok!

Lehet hogy most butaságot kérdezek, vagy valahol már elhangzott a válasz, de most lusta vagyok utánanézni. Homályosítsatok föl kérlek a zsírégetés felső pulzuskorlátjának rejtelmeiről. Addig OK, hogy ha nincs elég oxigén, akkor nem megy a béta-oxidáció. De ha csupán ez történik, akkor az anaerob küszöb környékén elégetett zsírmennyiséget magasabb pulzusszám mellett is elégetjük, tehát nem lassul a zsírégetés, csak a felhasznált szénhidrát lesz több. Így van ez?

hackz Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1055
Szia Robzon!

Teljesen igazad van amikor felveted a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok kérdését. Ezek valóban nélkülözhetetlenek a szervezet ÉPÍTÉSÉHEZ. Az általam taglalt módszer lényege az, hogy a szervezet abbahagyja a sejtépítést és átáll lebontásra, amikor is szerintem nincs szüksége ezen esszenciális anyagokra, vagy legalábbis rövidebb ideig elvan nélkülük. Akit a dolog biokémiája komolyabban érdekel, "fasting" szóra kereséssel számos linket talál a Neten.

Edzésintenzitás:

Az év 345 napján én is eszem rendesen (húst nem) és rendszeresen sportolok. Böjt közben általában nem végzek súlyzós edzést, az általam említett esetben erőfelmérés jelleggel, kíváncsiságomat kielégítendő végeztem. Az eredmény arról győzött meg, hogy erőszintem - és vélhetően izomtömegem - egy hét koplalás után sem csökkent. Természetesen ez nem nagy ismétlésszámú szériamunka volt. Ott már belép az a tényező, hogy a szervezet nem bírja olyan ütemben bontani a zsírt, hogy az intenzív erőkifejtés alatt energiával folyamatosan ellássa. Ezt támasztotta alá számomra következő próbálkozásom a résztávos futóedzéssel, ami, mint írtam nem igazán ment.

.........Ha edzés előtt nem vágom be a lyó kis szénhidrát turmixomat már gyengébb vagyok, és ez természetes is intenzív anaerob tréningnél. ........

Talán nem is olyan természetes. A szervezetben mindig - még éhgyomorra is - van annyi tartalék, hogy egy nem túl hosszú intenzív edzéshez elegendő energiát szolgáltasson. Nálam, amikor maratont futok, ez kb a 35-37. kilométernél következik be. Másoknál előbb, vagy később. A kerékpárosok és a triatlonosok "eléhezésnek" hívják azt amikor elfogy az "üzemanyag". Anaerob tevékenységnél - súlyzózni mindig éhgyomorra szoktam - eddig a szintig soha nem jutottam el. Teljesítményemet inkább visszafogta, ha fáradtan edzettem.

Erőszintem valóban nem túl magas. A konkrét esetben erőfelmérésként fekvenyomást végeztem. 90 kg-ot hétszer sikerült kinyomnom, ami eggyel több volt, mint az egy héttel azelőtti. Sajnos 120 kg-nál tovább még soha nem jutottam fekvenyomásban. Ennek persze az is az oka, hogy pár éve elkezdtem maratonokat futni újabban meg triatlon versenyeken veszek részt. Ezek mellett egyszerűen nem erősödök tovább. Hallottam olyan vélekedést, hogy a futás "lerázza" a felsőtest izmait. De az is lehet, hogy több időt kellene a teremben tölteni, amire viszont jelenlegi életmódom mellett nem látok lehetőséget.

Amit a gyors fogyásról írsz azzal alapvetően egyetértek. Valóban az életmódváltás a legfontosabb. Egy viszonylag gyorsabb kezdeti fogyást követő radikális életmódváltás elvezethet oda, hogy a leadott kilókat az ember nem szedi vissza, sőt szép lassan tovább fogy. Sok embernek kell a kezdeti siker, hogy legyen ereje és türelme a lassúbb fogyáshoz. 1994-ben első maratonom előtt 97 kg-ot nyomtam. Azóta évről évre megy le a súlyom, bár 3-4 kg-os visszesések előfordulnak. Most 81-et mutat a mérleg.

........Hosszú böjttel az anyagcsere lelassul, a raktározási hajlam fokozódik.
.......

Érdekes felvetés a raktározási hajlamról. Én a tavaszi böjtöm óta ezt nem tapasztaltam, de lehet hogy csak az intenzív aerob edzések miatt maradt el a hízás. A bogarat mindenesetre a fülembe tetted, utána olvasok.

Üdv és jó fogyást.

Előzmény: Robzon (1054)
Robzon Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1054
Hackz!
Nyilván senki nincs birtokában az abszolút igazságnak, meg az is biztos, hogy mindenkinek a saját útját kell járni, de azért – ha +bocsátc – lenne néhány megjegyzésem:
1. Az szerintem is biztos, hogy nem kell minden nap enni, és heti egy, vagy havi egy-három nap méregtelenítő böjtölés előnyünkre válhat.
2. Csak testzsír elégetéséből nem képes a szervezet elegendő energiához jutni, nem is beszélve a működéshez szükséges egyéb esszenciális anyagok hiányáról. A hosszabb böjt - szerintem - mindenképp káros, sporttal kombinálva meg még inkább. Ha te nem éreztél erőszint csökkenést, akkor az csak azért lehet, mert „nincs erőszinted”, alacsony intenzitású edzést végzel, nem próbálod a maximumot kiadni magadból, és innentől értelmetlen is a súlyzós edzés (legalábbis nem fejleszt). Ha edzés előtt nem vágom be a lyó kis szénhidrát turmixomat már gyengébb vagyok, és ez természetes is intenzív anaerob tréningnél.
3. Ha a böjtölési időszakokat váltogatod ősmocsok zabálással („mértékkel ugyan de már én is ehetek kedvenc diós, whiskyben áztatott banánnal tuningolt palacsintámból”, „magam is nagy csokifogyasztó vagyok”) akkor szabályosan arra „edzed” a testedet, hogy zsírosodjon. Hosszú böjttel az anyagcsere lelassul, a raktározási hajlam fokozódik.
„gyors fogyás élményében”-hez: Azt kellene minden túlsúlyosnak, és fogyni vágyónak felfogni, hogy a zsír ami rajta van nem maga a betegség, hanem csak egy tünet. A tünetikezelés itt sem hoz tartós megoldást, hiába fogy le két hét alatt húsz kilót, ha egy hónap múlva visszahízik harmincat, mivel agyilag semmi se változott nála, ugyanolyan gányokat eszik megint. Ezért nem számít, hogy mennyi idő alatt fogy le a páciens, az számít csak, hogy menyi idő alatt képes kialakítani azt az életmódot ami majd egy élethosszig tartó egészséges és szép testhez vezet. És ha ez megvan, akkor menthetetlenül szép lesz és karcsú, ha nem holnapra, akkor majd jövőre, ez már mindegy.
hackz Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1053
Kedves Topiktársak!

Szurkolok mindannyiotoknak az áhított fogyás eléréséhez. Vallom, hogy a sikerhez számtalan út vezet. Ezek egyike a 0 kalóriabevitel, más néven a BÖJTÖLÉS. Itt most szigorúan az egészség érdekében tartott koplalásról beszélek.

Az emésztés - egyénektől függően - 2-4 nap alatt áll le. Ezt az időszakot a kezdők nehezen vészelik át, hisz nagyon mélyen bennünk élő reflexszel kell szakítani: vagyis, ha éhes vagyok eszem.

Én a harmadik nap reggelétől már nagyon jól érzem magam. Vannak persze nehezebb percek és órák, melyeket többnyire az intenzív salakanyag kiválasztás okoz, de ezek elmúlnak.

A 8-10 napos koplalás végén nagyon lassan, 3-4 nap alatt térek vissza a normál étkezésekhez.

A sportot nem kell abbahagyni. Én továbbra is heti 50-70 kilométert futok, persze lassúbb iramban. A futások során pulzusmérőt használok. Ha pulzusom eléri a tejsavképződési küszöböt, lassítok, esetleg sétára váltok. Ugyanezt teszem, ha a vérnyomáscsökkenés miatt szédülést érzek.

Tapasztalt böjtölők a szakirodalom szerint akár 30-40 napig is folytatják!! Egy barátom a 41. napig csinálta. Ebből persze nem szabad sportot űzni. Tapasztalat, vagy orvosi felügyelet híján senkinek nem javaslom, hogy 5-6 napnál hosszabbal kezdjen.

Mivel normál étkezés esetében a szervezet energiáinak több mint harmadát emésztésre és az anyagcsere fenntartására fordítja, a fogyás a koplalás alatt nem olyan gyors, mint gondolnánk. Nálam kb. bejött a szakirodalom által írt napi 500 grammos zsírvesztés. Ez 10 nap alatt 5 kg. Természetesen ez a súlyvesztés a víz és a glikogén veszteségen felül értendő.

Bár a szakkönyvek azt írták, hogy a böjt nem jár izomvesztéssel én erősen kételkedtem, ezért az első böjtöm 5. napján lementem a konditerembe és felmértem az erőállapotomat. Legnagyobb megdöbbenésemre teljesítményem az előző héthez képest semmit sem csökkent. A felmérést megismételtem a 10 napos böjt után egy héttel és ugyanazt az eredményt kaptam. Idén tavasszal futásban mértem fel a teljesítményemet. Azt tapasztaltam, hogy az intenzív futások nagyon rosszul mentek, viszont amint visszatértem a normális kerékvágásba, 6 km-en egyéni csúcsot futottam. Most csütörtök óta nem eszem. Vasárnap futottam 31 kilométert és nem volt a szokásosnál nehezebb. Azt hiszem a szervezet a lassú, de tartós futáshoz be tudja állítani a zsírégetés sebességét, én legalábbis ezt tapasztalom.

Tulajdonképpen a fogyás csak egyik célom ezzel az egésszel. Csaknem ennyire fontos, hogy a szervezet megszabadul nagyon sok, évek során felhalmozódott salakanyagtól. A 10 nap után teljesen újjászületek, erősnek és könnyűnek érzem magam.

Sokak szemében ez az egész őrültségnek tűnik. Bevallom, amikor először olvastam róla nekem is ez volt a véleményem. Aztán több kudarcba fulladt próbálkozást követően tavaly ősszel hirtelen könnyű lett a koplalás és szinte végig élveztem a dolgot. Voltak persze nehezebb pillanatok, de ezek elmúlnak. Utána pedig nagyon jól éreztem magam. A súlyfeleslegemet leadtam, bőröm kisimult, nem kellett ételeimet agyonfűszerezni, mert anélkül is nagyon jól éreztem mindennek az ízét.

Sorolhatnám még tovább a jótékony hatásait, de azt javaslom, akit érdekel orvosi felügyelettel, vagy tapasztalt böjtölő segítségével próbálja ki.

Aki pedig őrültségnek tartja, az fogyjon azon a módon, ahogy saját meggyőződése diktálja neki, amihez sok sikert kívánok.

Ha az ember alacsony kalóriabevitellel sanyargatja magát, elérheti ugyanazt az fogyást, mint a böjtölő, csak ő nem két napig, hanem végig kinlódni fog, ráadásul elmarad az utóbbinál tapasztalt nagyon intenzív méregtelelítés.

Hosszú távon mindenképpen az életmódváltozás hoz eredményt. Táplálkozásban kissé eltolni a hangsúlyt a zöldségek és a gyümölcsök felé, emellett beépíteni életvitelünkbe a rendszeres sportot. Ezzel nem lesz részünk a gyors fogyás élményében, viszont tartósan karcsúak maradhatunk.

Én próbálom a kettőt kombinálni. Böjt után mindig újult erővel vetem magam a sportba és a táplálkozásra is jobban ügyelek.

Most a hatodik napnál tartok és nagyon jól érzem magam. Ebédszünetben elmegyek futni, este pedig csinálok egy nagy adag palacsintát a fiamnak és arra gondolok, hogy egy hét múlva mértékkel ugyan de már én is ehetek kedvenc diós, whiskyben áztatott banánnal tuningolt palacsintámból. :-))

Jó egészséget, tartós fogyást mindenkinek.

hackz Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1052
Kedves Zsuzsa!

Ne keseredj el és főleg ne legyen bűntudatod, hogy egy kicsit lazítasz. Ha már nem kell tanulnod, minden szépen visszaáll a rendes kerékvágásba.

Én magam is nagy csokifogyasztó vagyok, és általában is nagyon szeretek enni. Tavaly tavasszal minden nap mértem a testsúlyomat és azt találtam, hogy kb 100 km lefutása vitt le tartósan egy kilót. Ez persze egyénenként változhat. Leghatásosabb a nagyon lassú, de hosszú ideig tartó futás, mert az alatt a testednek van ideje megtanulni a zsír égetését. Tehát ha bírod szusszal, ne 5-8 kilométert fuss, hanem 40-50 percet. Ha nehezen megy 4-7 percenként nyugodtan sétálj egy-egy percet, majd folytasd a futást.

Sok sikert.

Üdv.

H.

Előzmény: zsuzsa (1050)
szerencsefel Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1051
Hajrá Zsuzsa! : ))

Én tavasszal már jobban szeretnék mutatni az új brinyómon. Te is azért fogysz, hogy megvehesd magadnak Pyxist, hogy megérdemeld?? : )))))

Előzmény: zsuzsa (1050)
zsuzsa Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1050
Istenem, már 5. hete olyan jól ment, hogy este finom futás, torna, alig vacsora, no csokoládé.
Már egész lapos kezdett lenni a hasam.
De most csütörtökig éjjel nappal tanulnom kell és hajnaltájt az nem megy csokoládé nélkül :-(((

Biztassatok kicsit legyszives : mennyi kalóriát fogyaszt a futás? Annakidején edzőtáborokban
egyfolytában evés mellett is 55-ről 49 -re fogytam 2 hét alatt, anyám rosszul volt..
Ha valaki minden nap fut mondjuk 5-8 kilometert + okosan eszik, akkor mi várható Karácsonyra? ( valaki itt karácsonyig akart megkarcsusodni)

PDani Creative Commons License 2000.09.10 0 0 1049
Delfy2!

Tökigazuk van az alattam felszólalóknak! ELL KÉNE FOGADNOD A TANÁCSAI(N)KAT!!!!! Ha te karácsonyig le akarsz fogyni még 30-40 kilót?!?!?!?!?!?!?!, egyrészt megeszem a kalapom, ha ez összejön, másrészt, ha összejönne, amit kétlek, akkor a plasztikai sebész szikéjének örülnél a legjobban karácsonykor, azegyszer biztos. :-(

Egy másik idevonatkozó dolog, hogy 1,5 hete elkezdtem zsírégetni. Most vagyok 14%-os, a tervem, hogy 2 hónap alatt levigyem 10% alá. Mondjuk ha az idő több is lesz, az se baj, inkább ne menjen le izom, ez itt a lényeg! Egyébként 1,5 hét alatt nekem is lement 3,5 kiló. Ebből én kb. 2,5-3kg-ra saccolom a glikogén és a víz távozását.

yodamastah Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1048
delfy2!

Higyj Montynak, ugy nagyjabol tudja mit beszel.
De ha egyszeruen matematikat alkalmazva megnezuk hogy 12kg zsir az kb 115200 kcal energiat jelent. ennyi energiat tuti hogy nem falt fel a tested 32 nap alatt... Ebbol a 12kgbol elso par nap alatt eleg sok izomglikogen mehetettt le ami ugy e sok vizet is jelent. Ezt mindig erdemes beleszamolni... A legtobb villamfogyokura ezen apalszik. 7 nap alatt siman le lehet adni egy csomo vizet, glikogent, meg izmot. Ja persze egy kis zsir mellett :)

Sok sok iromanyt atbongesztem, es a legtobb helyen figyelmeztettek, hogy ha a kaloriadeficit meghaladja a 800-1000 kcal-t akkor jol oda lehet cseszni az anyagcseret. Nem hulyeseg a lassu fogyas, egyszeruen nem lehet bizonyos merteknel zsirbol gyorsabban fogyni. Bar nagyon magas testzsirszazaleknal hmmmm.... nemtom. De akkor is, az energiamegmaradas ugye... a zsir ell kell hogy egjen.... Ha nincs edzes, es negativ kaloriaegyensuly van, akkor az eletfolyamatok mukodesere (foleg az izmoknak) zsir hasznal a szervezet. De tuti nem a tobbszoroset mint amennyi energia szukseges :)

Mas

Talan a legbossszantobb dolog amit hallani szoktam, az a zsirszegeny/ zsirmentes kajak temaja. Mint Monty is emlitette, a zsirok es a feherjek esszencialisak. A vilag legnagyobb nephulyitese a 0%os gyumolcsjoghurt. Zsir nincs benne, de cukor az van boven, ami hizas szempontjabol rosszabb mint a zsir (inzulin miatt). A zsirral csak azert erdemes vigyazni, mert a nagy kaloriatartalma miatt konnyen tuleszi magat vele az ember. A telitett zsirok pedig nem tul egeszsegesek. Ennyi. Tocsogo zsirban uszo kajan is lehet fogyni. Siman. Sot. Alacsony szenhidrat tartalmu, magasabb zsirtartalmi dieta meg jobb is (nem ketogenra gondolok) mivel a folyamatos alacsony inzulinszint miatt nem ehes az ember. (Bar errol kivancsi vagyok mi a velemenyed Monty. Marmint a megemelt zsirbevitel mellett alacsony szenhidratrol.)

Ja meg valami. Irtad hogy fontos a 3l viz bevitele. Hat nem akarom mondani, de napi 3l viz az egyaltalan nem extra. Mindenkinek fontos lenne annyit benyomnia. Egyszeruen 3l viz bepakolasa minden egyes embernek egy alap dolog kene hogy legyen. En van hogy 6-8at is eltuntetek konnyeden. Nyaron a nagy melegben 10l is lement neha, foleg ha edzes is volt aznap.

De megis a lenyeg hogy jol erzed magad es fogysz. Csak aztan ne add fel. Annyi bizonyos. Ha leall a mostani fogyasod, akkor tobbet kell enned. VIsszaallitani az anyagcseret, meg ha hizol is kicsit kozben, aztan folytasd csak.

Mindenkepp egyel zsirt is. Lenmagolajat ha lehet.

Jo zsirgyilkolast...

Monty Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1047
Kedves Delfy!

"Írtad még az "elégtelen fehérje és telítetlenzsír bevitel"-t. Errol tudnál nekem írni egy pár sort, mert sajnos (beismerem) nem sokat tudok az egészséges táplálkozásról - ha ez annak a része - és nem nagyon értem, hogy erre miért és milyen mértékben van szükségem."
Az 1032-es hozzázszólásomban volt erről szó, de úgy tűnik, azt teljes egészében ignoráltad. Na akkor mégegyszer, kicsit bővebben:
A fehérjék az emésztés során aminosavakra bomlanak le, majd később szintetizálódnak a szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlen proteinek. A teljesség igénye nélkül: aktin, miozin (izomsejtek alkotórészei), kollagén (kötőszövet), hemoglogin, mioglobin (oxigén szállítás, tárolás), albumin (zsírsav szállítás), immunfehérjék, hormonok (pl. inzulin, glukagon), receptorok, enzimek. Ezek fenntartására bizonyos mennyíségű fehérjét el kell fogyasztani (absz. minimum: napi 35-40g, de sport és fogyókúra esetében ennek a dupláját is szokták javasolni).
A telítetlen zsírok fő alkotóelemei a biológiai membránoknak (ide még fehérjék is kellenek, ezt az előbb elfelejtettem), szükségesek különféle hírvivők szintéziséhez (pl. prosztaglandinok, prosztaciklinek), vitaminok, hormonok szállításához, az idegrendszer helyes működéséhez. A többszörösen telítetlen zsírsavakat egyébként a vitaminok közé is szokták sorolni (F).
"Pl. a doktorno, aki "szúrkál", kb. 15 éve - persze nem 600 kcal-t eszik - úgy étkezik, hogy nagyon kevés zsiradékot használ és mégis makk egészséges! Érdekes módon! Ugye?"
A "nagyon kevés" nem ugyanaz a "semmi"-vel! Ha megvan az a minimális mennyiség a többszörösen telítetlen zsírsavakból, akkor nincs baj. Én 10g-ot tanultam, mint minimális szükségletet, de ehhez több zsiradékot be kell vinni, ugyanis "tisztán" nem fordulnak elő (Jó forrás: tökmag, lenmag, halak). Csak összehasonlítás végett: zsírokra az RDA érték 80g.)
Egyébként a káros hatások nem azonnal jelentkeznek, mint ahogy általában krónikus vitaminhiány esetében sem. Sokszor évek kellenek, amíg kiderül, hogy mondjuk az idegrendszert maradandó károsodás érte. (Mert érheti a teljesen zsírmentes táplálkozástól.)
"Egyet értek veled abban, hogy KELL mozogni is (bár szerintem az elején nincs ereje az embernek) és jól hangzik a "pulzuskontrolos aerobedzés + diéta módszer" is, nagyon szimpatikus... viszont egy kis baj van a "ha jól tervezik meg" - el!!! Ki tervezi meg nekem????"
Most kicsit zavarban vagyok, de szerintem arról volt szó, hogy én. Legalábbis magánlevelezésünk alapján minden erre utalt. Persze lehet, hogy félreértettem valamit, vagy olyan igényeid vannak, aminek én, az egyszerű kerékpáros-kémikus nem tudok megfelelni.
"A borcsíkosodással kapcsolatban igazad van és én is nagyon sajnálom, hogy nem figyeltem magamra hamarabb.. de már az elhízástól is kialakulnak csinos kis zebrácskák, sajnos. "
Erről nem tudtam, csak a cellulitiszről, de az biztos, hogy ilyen tempójú fogyás esetében akkora a térfogatváltozás, aminek a követéséhez a bőr egyszerűen nem elég rugalmas, ergo az illetőnek a legtöbb esetben olyan lesz a bőre, mint a nápolyi masztiff feje. És azt már baromi nehéz helyrehozni.
"A heti 1% testsúlycsökkenés" pedig nekem nagyon kevésnek tunik! :( 1 hónappal ezelott még 120 kg voltam, ami azt jelent, hogy mostanra 5 kilót kellett volna fogynom, ugye??? (Most tartok -12 kilónál :) Hidd el, hogy ha 1 hónap kemény munka után egy túlsúlyos emberkébol csak 5 kiló jön le... nem fogja folytatni!!! Legalább is ÉN biztos nem. Akaratero ide vagy oda, sajnos nincs elég! :(("
Nahát itt bújik ki a szög a zsákból, nevezetesen hogy Neked a mozgás nem az egészséged megőrzéséhez szükséges életmódváltozás lett volna, hanem "kemény munka", a siker mérőszáma meg az, hogy mennyi idő alatt mennyit lehet fogyni.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy elvben bringával is lehetne egy hét alatt 3 kilót fogyni tisztán zsírból. Azért elméletben, mert aki oda eljut, hogy heti 1000 km-t le tud tekerni, annak már nem nagyon van leadnivaló 3 kilója. (Kivéve Jan Ullrich néha ;).

Előzmény: delfy2 (1046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!