Keresés

Részletes keresés

MGa Creative Commons License 2000.11.18 0 0 421
TaNGó

Azt hogy vége lett sajnáltam, de nem tagadom azt sem, hogy a vége felé már kicsit terhes volt a siker. Ráadásul nem jöttünk már ki igazán zeneileg az Ákossal, ezért sok újat nem alkothattunk volna tovább ebben a felállásban.
A sikereit igazából magának köszönheti, ezért én nem haragszom rá a szóló dolgai miatt.
Az egyetlen ami mellbe vágott, az egy 2-3 évvel ezelőtti koncertje -sajnos már nem tudom melyik lemez bemutatója volt-, amikor is az "Adjon isten..."-el fejezte be a koncertet. Ez véleményem szerint nagyon hozzátartozott a Bonanza koncertekhez, a közönség mindig tudta, ha ez lemegy, akkor van vége a bulinak. Sajnálom hogy erre nem volt új, jobb ötlete. Azóta nem voltam több koncertjén. Amit még kicsit furcsának tartottam, az a régi Bonanza számok feldolgozása. Nem tudom ez minek kellett, de ez van. Amúgy most jó a viszony közöttünk.

totyus

Jól írtad :) De azt kell mondjam nem tudom már. Mivel az alap DAT-ról ment, legtöbbször más-más számot próbáltunk. A búcsúkoncertről azt tudom mondani, hogy nem volt igazán méltó lezárása a pályafutásunknak. Illetve maga a koncert jól sikerült, de közöttünk bizony elég nagy ellentét volt akkor, és néhány rajongó elmondása szerint ez látszott is. Én egyébként nagyon szerettem koncertezni.

totyus Creative Commons License 2000.11.18 0 0 420
MGa, mesélj egy kicsit a búcsúkoncertről!
Belépő kérdés: Melyik dalt játszottátok el ott a soundchecken ( jól írtam? ) ?
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.18 0 0 419
Nem sajnálod a feloszlást és Ákos egyedüli sikerét amelyet együtt alapoztatok meg?
Előzmény: MGa (418)
MGa Creative Commons License 2000.11.18 0 0 418
Kedves robbantomester !

Én valóban az vagyok akinek mondom magam, természetesen tudom hogy ezt páran megkérdőjelezik majd, de ez benne van a dologban.
Ha egyáltalán lesznek kérdések, akkor majd igyekszem azokat úgy megválaszolni, hogy bizonyítsák is személyem valódiságát.

A kérdéseidre a következőket tudom mondani :

1, Nem vagyok multimilliomos, az viszont igaz hogy vannak vállalkozásaim
2, Ezek viszont távolról sem autósboltok, és én soha nem is foglalkoztam ilyesmivel. A bonanza utolsó éveiben kezdtem el számítógép alkatrészekkel kereskedni, és ezt csináltam egészen 1998-ig.

üdv
MG

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.18 0 0 417
Ha végig olvastad a topicot,akkor igazold azokat az írásokat,melyek a Menczel G. nevéhez kapcsolódtak.
Emlékezetből néhány:multimilcsi,autósboltja van...de biztosan van még hozzá kapcsolódóan néhány állítás.
Az egyes szám harmadik személy alkalmazása pedig azon oknál fogva történt,mert az ördög tudja ki vagy Te valójában.
Előzmény: MGa (416)
MGa Creative Commons License 2000.11.18 0 0 416
Sziasztok

Meglepődtem mikor megláttan hogy van ilyen topic is, mivel a zenekar már régen feloszlott.
Végigolvastam a hozzászólásokat ami nagyon érdekes volt számomra, mert annak idején sajnos nem sok visszajelzés volt a közönségtől, "csak" a rengeteg rajongói levél amiben viszont nem sok kritika fogalmazódott meg.
Persze ez mostmár nem sokat számít, de tényleg érdekes volt olvasni mennyi mindent máshogy láttatok akkor mint az valójában történt.
Ha valakinek van esetleg kérdése, szívesen válaszolok ha tudok :).

üdv
M.Gábor

G.T. Creative Commons License 2000.11.17 0 0 415
Hi to ALL!

GroundZero, Clairvoyance: A Farkas Karcsi(az énekes/egyik billentyűs) azt mondta nekem, hogy az a szám annó egy ilyen dance-es sláger szerű dolognak készült, ebből csináltak klippet is. Hallotam tőlük jobb dalszövegeket is. Ének ügyben szerintem elég bénák voltak, a zenei rész az már nem volt olyan rossz ahhoz képest, hogy mivel dolgoztak. Karcsi azóta instrumentális zenével foglalkozik, amúgy egy elég segítőkész, jófej arc. Mellesleg kishazánkban szerintem ő ismeri legjobban a D-20-ast. (Kb. 10 éve megvan neki.)

G.t.

Előzmény: GroundZero (413)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.16 0 0 414
Mindenkinek ajánlom a www.spn.nu nevezetű holland Synth-Pop Network-ot. Rengeteg együtteshez találtok linkeket, és a "C" betűs bandák között van egy (mindezidáig az egyetlen) magyar zenekar is. Khmm, khmm. :-)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.16 0 0 413
"Vezess, mert megtaláltalak,
Szeress, mert megkivántalak..."

Már bocsánat, de ez egy elég gyenge rím... Sőt. biztosan volt nekik jobb is, nem?

Előzmény: Szigi101 (412)
Szigi101 Creative Commons License 2000.11.16 0 0 412
G.T.:

"Vezess, mert megtaláltalak,
Szeress, mert megkivántalak..."

Clairvoyance:

Nem hiszed el, hogy 1 hónapja már megirtam, és még nem küldtem el... :-))))) Na majd ma este, oké? (remélem tudok netezni otthon).

A "buli" nem volt túl nagy, kb. 25-en voltunk és még csak nem is énekeltünk. Felengedtek minket a BS-hez egyébként a jó fej őrző-védő bácsik, ezúton köszönet Nekik! :-))))

Milyen PUF kazit kértem én tőled? A "Szajhák és Partizánok"-at?

Előzmény: G.T. (410)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.14 0 0 411
"Na, RÓLUK meg lehet a véleményetek, mármint hangzásilag!!!" Na, akkor mit szólsz a régi Clairvoyance-hoz? AZ is olyan 1984 szinten van.

Topi1984: "De, nekem akkor is nagyon tetszenek a dallamaik". Azok valóban gyönyörűek, nem is arról irtunk, hanem arról, hogy nem foglalkoztak hangszínek gyártásával (pedig meg lett volna a lehetőségük). Na, nekünk ennyi előnyünk van a bandában, hogy a régi albumnál az XP-10-zel nem igazán lehetett nyerő dolgokat produkálni. Igaz-e, trend? Szóval a dallamokban voltak nagyágyúk a srácok és nem egyedi hangzások kialakitásában.

G.T. Creative Commons License 2000.11.14 0 0 410
Sziasztok!

MarK: Persze, ismerem a Populärt, de csak egy két számot hallottam tőlük. Azok tetszettek. Amit most NEO-ként csinálnak azt nagyon bírom.

Ha már a régi szintipop csapatoknál tartunk, hallott valaki a New Generation-ről?

G.t.

Előzmény: MarK (407)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.14 0 0 409
Tapintatosan meg lettem fedve a tekintetes és mostanában egyre inkább charmos Clair szaki által, hogy nem látogatom a topikot, pedig a shape vs clairvoyance feud már rég befejeztetett. nos, ahhoz, amiről mostanában beszéltetek, nem sokat tudnék hozzáfűzni, lévén a szintikhez nem értek, de érdeklődéssel olvastam róluk, mert sajnálom, hogy nem értek hozzájuk.

Ha már itt vagyok, és a régi, gagyi hangokkal dolgozó csapatokat szapuljuk, hadd jelentkezzek a versenyre a magam 5Let-ével :)))) Na, RÓLUK meg lehet a véleményetek, mármint hangzásilag!!! Kész ciki, hogy szerettem őket :)))))

ÉS AKKOR IS ÉLJEN A TRIO!!! Mármint hangzásilag!!! Verhetetlenek, nem? :))))))))))))

Gro

trend Creative Commons License 2000.11.14 0 0 408
hello!

Akkor akit érdekel a november 18-ai TREND koncert, annak egy friss info:
2000.11.18.
Enter fesztivál, Szabad Művelődés Háza, Székesfehérvár Vidám Parki tónál
fellépés várható időpontja: 19:20 perc.

MarK Creative Commons License 2000.11.14 0 0 407
Az újaktól kérdezem, hogy a Populärt ismeritek-e? :-)))
Előzmény: Topi1984 (406)
Topi1984 Creative Commons License 2000.11.14 0 0 406
clairvoyance, trend:

Elfogadom amit írtatok, és tényleg nem vagyok szintetizátor-guru... De, nekem akkor is nagyon tetszenek a dallamaik és nem szeretem, ha rosszat mondanak Róluk.... :)

Előzmény: clairvoyance (405)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.13 0 0 405
Hé, már megint egyet kell hogy értsek veled! Nem lesz ennek jó vége! :-))))
Előzmény: trend (404)
trend Creative Commons License 2000.11.13 0 0 404
Ha már megszólítattak:
"talán nem kellene a Bonanza emlékét rombolni ilyen technikai szöveggel !"

Clairvoyance már a nagy részét leírta a mondanivalómnak, csupán egy apró hozzáfüzés. Magam is félig-meddig bonanzán nőtem fel (és még sok más zenén), tehát nem utálom őket, CSAK: nem szeretem a szemellenzőséget. Tisztába kell lenni a hibákkal is, tökéletes munka nincsen! Azzal hogy ezeket a hibákat felhozzuk, még nem hiszem, hogy a bonanza emlékét rombolnám.

Előzmény: Topi1984 (400)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.13 0 0 403
PONTOSÍTÁSOK:

"a Neo, ami extraigényes banda" ezt a hangzásvilágra értettem. Más tészta, hogy olyan felszereléssel, mint ők, mindenki qrva jól szólna. Persze ettől még nagyon kenik-vágják a témát a srácok. Csak nekem ezek a zenék érzelemsivárok. Csupán (?) ennyi a bajom velük. Ezért jó a Faithless sok dala (Salva Mea, stb.). Modern, profi hangszínek és ami a lényeg: muzsika érzelmekkel.

"Jelentem, elkészült." Szóval a szintimen kész van, ezt még felveszem MP3-ba és NEM stúdió körülmények között jön rá az ének. A minősége igy elég silány lesz, de volt már rosszabb is. A hangsúly nem ezen lesz.

clairvoyance Creative Commons License 2000.11.13 0 0 402
Hi, szigi!

Na, milyen volt a buli? Egyedül valahogy nem volt kedvem menni!

Különben lógsz még nekem egy véleményezéssel (versek), én neked pedig egy PUF kazival. Kell?

GZ: mail mindjárt megy..

Topi1984:

"Szerintem nagyon jól kihasználták az akkori lehetőségeiket, és újszerű hangzásokat használtak." Nem tudom, szinti témában mennyire vagy otthon, de trend-et kell, hogy védjem. A BB min. 99%-ban preset, azaz előre beállított hangszíneket használt. Ez azt jelenti, hogy szerintem bár qrva jó a zenéjük és egy zenész használhat preseteket (én is szoktam még most is), de nem árt, ha usereket is gyárt, azaz a saját fantáziája által megalkotott hangzásokat készít. Szóval az "újszerű hangzások" nem az ő érdemeik voltak, hanem a hangszerfejlesztőké. Persze nekem a másik véglet pl. a Neo, ami extraigényes banda, de sok helyen kevésnek találom a dallamvilágot, monotonnak a témákat (persze vannak zseniális részek is benne). Ma egy jó zenésznek nemcsak zeneszerzői vénával kell bírnia, hanem a szintik minél teljesebb körű ismeretével és kihasználtságával is rendelkeznie is kell. Persze ez forditva is igaz, de nálam a főszerep a ZENÉé.

"Szabi: Örülnék, ha hoznál nekem anyagot, az előzetes letöltött cucc alapján nagyon jónak igérkezik az I want you now-tok!
Jelentem, elkészült. Azt hiszem, nagyon le fogsz döbbenni! Hogy miért? Titok (nem, nem az Ákos dallal mixeltem egybe)!! Majd meghallod!

"Na, meghallgattam a Frei dossziés kazit. Elég jó"
Ízlések és pofonok, én inkább gyatrának mondanám.

"Szerintem a Hauber még mindíg ugyanazokat a szintiket használja, mint a Bonanza idejében:-)))))))))))))))))))" Szerintem rosszabbakat! :-) Ennyi a véleményem röviden HZS (Hozsó=Hauber Zsolt??) mai tevékenységéről.

Szigi101 Creative Commons License 2000.11.10 0 0 401
Akkor végső kihirdetés:

November 12.-én a BS mellett megemlékezünk a Bonanza feloszlásának hatodik évfordulójáról. Szeretettel várunk mindenkit!
(különösen nagy műsorra ne számítsatok, de az biztos, hogy énekelni fogunk...).

Előzmény: Topi1984 (400)
Topi1984 Creative Commons License 2000.11.10 0 0 400
Hello !

trend:
Bocs a belepofázásért, de talán nem kellene a Bonanza emlékét rombolni ilyen technikai szöveggel ! Lehet, hogy Neked (ill. a barátodnak) gagyik voltak a hangok, de a nagyon sok rajongó számára nem, sőt !
Szerintem nagyon jól kihasználták az akkori lehetőségeiket, és újszerű hangzásokat használtak.

Előzmény: trend (396)
G.T. Creative Commons License 2000.11.10 0 0 399
Sziasztok!

Én annó a Sugárban a Fotex-records-ban 400 Ft ért vettem meg ezt a Hauber CD-t. Mintha mostanában is látta volna egy-egy példányt. Nem túl nagy szám, de 400 Ft-ot megér. A Robotok téma tényleg jó, tetszik még a Jövő autói is.

G.t.

Előzmény: patrona (398)
patrona Creative Commons License 2000.11.09 0 0 398
Szabi: Örülnék, ha hoznál nekem anyagot, az előzetes letöltött cucc alapján nagyon jónak igérkezik az I want you now-tok!

Na, meghallgattam a Frei dossziés kazit. Elég jó, bár a Robotok "theme" elég Krafis lett, viszont a többi cucc nagyon Bonanzás. Szerintem a Hauber még mindíg ugyanazokat a szintiket használja, mint a Bonanza idejében:-)))))))))))))))))))

GroundZero Creative Commons License 2000.11.09 0 0 397
GT pajtás, kimerítő magyarázatodat teljes mértékben elfogadtam :)))
Előzmény: G.T. (395)
trend Creative Commons License 2000.11.09 0 0 396
Újar egy ismerösöm hozzászolását tolmácsolom (sajna nincs lehetősége beírni - hála a gonosz kapitalista fönöknek :-) ):

"A BB az első (talán a másodikat is) albumát javarészt tényleg KORG
M-1-gyel csinálta. Lehet, hogy használták a fos W-30-at is. Biztos, hogy
nem használták az EMULATOR-t. Megbízható forrás szerint az a gép olyan
rossz állapotban volt, hogy ha beletettél egy floppy-t, akkor az beleesett
a gépbe. Csak KIB@SZOTT JÓL NÉZ KI!!! (Mert EMU!!!) EMAX II is volt nekik
(még koncerten is), de én nem hallom ki. Igazándiból semmilyen különleges
mintát nem hallok ki. 99%-ban gagyi rolandok gagyi preset hangszíneit
használták."

ennyi

G.T. Creative Commons License 2000.11.09 0 0 395
Sziasztok!!

Clair, Trend: O.K. Biztos én vagyok túl elfogult a saját hangszeremmel kapcsolataban.
Ezek szerint Clairvoyance te jól ismered mivel nyomult a BB. Én azért gondoltam, hogy főleg Rolandal nyomták, mert ammennyire tudom az Intermusica rendesen támogatta őket. Szerintem a Valami véget ért-ben tisztán lehet hallani D-20-as preseteket. Nekem az 1984 (az egyik kedvenc albumom) is elég D-20 nak tűnik, leszámítva persze a samplingeket. Biztos nem én telefonáltam neked szinti ügyben.

GroundZero: Azt, hogy mivel készültek az Lső CV számok két, több helyen is láttam ill olvastam. Előszöris Clair-ék honlapján aztán volt róluk egy kis cikkecske meg egy kép az egyik fellépésükről a Zenész Magazinban. Végül az Index Midi fórumán is hírdette eladásra a két gépet, meg kért tanácsot, hogy milyen cuccot vegyen. Amúgy meg elég nagy szinti mániákus vagyok, úgyhogy általában utánanézni melyik zenekar mit használ.

G.t.

Előzmény: GroundZero (393)
GroundZero Creative Commons License 2000.11.08 0 0 394
Bámulatos, hogy ebben a BB topikban mennyi mindent meg lehet tudni a szintikről! :))))))
GroundZero Creative Commons License 2000.11.08 0 0 393
Télleg, GT bajtárs, honnan is tudod te, hogy miloyen szintikkel készültek az első CV-szémok???????????????????????
Előzmény: G.T. (387)
clairvoyance Creative Commons License 2000.11.08 0 0 392
Oksa. Szerintem egy Roland Juno 106 nagyon illene a szobámba. :-) A Korg Poly 800-ról mi a véleményed? Te melyiket javaslod? A MOSS kártyát a Tritonhoz vagy a Junot? A Jupiter milyen árban mozog? Más analóg szintit (120.000 alatt) tudnál javasolni?

"hogy mégis csak tudd, hogy kikkel lépnél fel" Kösz, ismerem a zenéteket. :-) Mégiscsak "disp"-esek vagyunk mindketten.

Ha tudok, megyek Fehérvárra..

Előzmény: trend (391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!