Keresés

Részletes keresés

Harcos89 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 2453

Úgy látom még mindig nem változott semmit sem a Penny környékén a helyzet.

Verrumal Creative Commons License 2013.03.31 0 0 2452

Tisztelt Parancsnokod   nekem nem a Pennyvel volt konkrétan bajom hanem a vezetősséggel hogy jobb esetben a szemedbe nyalnak a hátad mögött meg kibeszélnek. Meg hogy R1es beosztásban hirtelen 5 fele menjek úgy hogy időre legyen készen minden meg jó is legyen meg ne is basszanak le. Erre példa volt olyan hogy este időre 10 perc alatt takaritsak föl, öltözzek át és hadjam el a boltott. Esélyem nem volt senkitől segitséget kérni mivel 2en voltunk az egész boltban.  Szóval eddig is csak a vezetőséget szidtam meg azokat akik létra tetején vannak.  

Előzmény: Parancsnokod (2450)
lujzzy Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2451

Én mint kívülálló és hozzátartozó, csak azt látom, hogy az utolsó bőrt is lehúzzák mindenkiről. S mivel odafent féltik a területi és régió vezetők a seggüket, most egyfolytában figyelmeztetéseket osztogatnak a legapróbb hibáért is. Szinte már modva csinált okokból, mert olyan árut is bevesz, amin a csomagolásból adódóan egy kis hibát vélt felfedezni. Nevetséges!!! Kedves vezetők, attól, hogy neki fogtak a piros lapok osztogatásának a bolt még nem fog jobban menni (sőt itt még jól is megy), ezzel inkább lejáratják őket! A nagyfőnöknek nem ezt kellene fel mutatni, hanem a szép eredményeket!! S talán Önöknek sem állna kifelé a rúdjuk. 12 óra munka után senki sem érdemli ezt meg!! Ezzel azt fogják elérni, hogy inkább feladják a munkájukat a dolgozók, s csináljanak a kezdőkkel amit akarnak!! Erre nyilván azt felelik, hogy egy helyre van száz, hát hajrá!

 

Parancsnokod Creative Commons License 2013.03.23 0 0 2450

Látom ezt a fórumot az utóbbi időben már csak én tartottam életben! Örülök hogy minden görbe kiegyenesedett , senkinek nincs panasza sem Vásárlónak sem kereskedőnek nevezett árufeltöltőnek. Látom pár megfutamodó dolgozó még szidja a Penny-t, de hát ilyenek is kellenek. A lényeg hogy minden rendben, az üzlet megy.

Kókány Mókány Professzor Creative Commons License 2013.03.01 0 0 2449

Igazi Pennys duma ez a kitartás,de a kűrülménye ezt a fajta együttérzést hozzák ki az emberből.Jómagam is ,mint volt Pennys, kitartásozok,de nem hallottam senkitől előtte,én éreztem így.És lám,nem vagyok egyedül.

Verrumal Creative Commons License 2013.02.28 0 0 2448

Végre 2 év után megszabultam ettől a cégtől. Holnap utolsó műszak és vége. Írány egy magyar több kisebb boltal rendelkező céghez. Kívánok mindenkinek jó munkát meg kitartás.
Verrumal voltam tiszántúlról ( csak kérdés hogy melyik oldalról nézzük :D )

Subrina Creative Commons License 2013.02.13 0 0 2447

Tévedés ne essék nem a munka zavar, dolgozok ha kell akár napi 10 órát is. Bevallom job szájizzel végezném a munkám ha látnám hogy az irodákban az egyenlő vagy alacsonyabb végzettségü  kolléganők is hasonló feltételek között dolgoznának! Nekik miért nem kell munkaruha (formaruházat)? Miért végezheti ülve a munkáját? Megemelt asztalnál nyugodtan dolgozhatnának állva is, igy költségmegtakaritás lenne a szék ára és többen elférnének egy térben. Nekik miért nem kell a munkaterületüket takaritani? Szerintem bőven beleférne az idejükbe! Miért nincs kártéritési kötelezettségük? Nagyon sok tévedésük van amit súlyos ezrekért kell korrigálni. Miért nem figyelik Őket is biztonsági emberek és miért nem mérik a teljesitményüket? Miért kiváltságosabbak Ők?

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.07 0 0 2446

Ezt nézzétek meg! GigaLOL

 

Parancsnokod Creative Commons License 2013.02.04 0 0 2445

Várom az okokat és történeteket! Tudom azzal hogy itt beszélgetünk róla, megoldani nem tudjuk a problémákat. Mégis hátha olvassa olyan személy is aki tehet  valamit hogy ne legyen ez egy személytelen kapcsolat vásárló és kereskedő között!

Előzmény: Ficzek Úr (2443)
Ficzek Úr Creative Commons License 2013.02.01 0 0 2444

jav: undorító formában fejezik ki.

Ficzek Úr Creative Commons License 2013.02.01 0 0 2443

Meg kell mondjam,nem sok fogalmad van a kereskedelemről,és ezt nem bántásból írom. Mit vársz amikor sok cégnél mérhetik a pénztárosok teljesítményét az 1 óra alatt elvégzett szkennelésüket? Az állásuk függ attól hogy jók legyenek a mutatóik,nem érnek rá mosolyogni. Mit gondolsz amikor az egyik multinál(költséghatékonyság miatt) alig van pénztáros,mert a bolti dolgozókat ültetik be,akiknek így nincs idejük a területüket tölteni,szavidőzni,rendberakni? Mit vársz amikor az egyik hálózat több boltjába alap a 2 hét alatt ledolgozott 12 nap,és a 9és fél órás munkaidő? Mindez minimálbérért. Amikor a biztonságiak egyik feladata a dolgozók szemmel tartása és kamerával figyelése.Lehetne még sorolni akár reggelig. Tudomásul kell venni hogy a cégek a legkisebb ráfordítással akarják a legtöbb profitot termelni,ebbe a munkabér vastagon benne van,kevesebb és képzetlen emberrel kell dolgozni(majd betanul vagy kirúgjuk),ez a leg költséghatékonyabb.30 éve vagyok a szakmában,és el kell hogy mondjam hogy ez már nem az.Ez már a legmocskosabb kapitalizmus.Főleg az idősebb korosztály viseli rosszul(a vevők oldaláról),ők még emlékeznek hogy mi volt régen.A fiatalabbak meg rohannak mindíg,ők csak annyit tudnak hogy az eladó értük van,és ezt sokszor undorító formában.Ha lesz időm még írok néhány érdekességet,hátha kissé jobban megérted az okokat.

Előzmény: Parancsnokod (2440)
Subrina Creative Commons License 2013.01.30 0 0 2442

Átvehetnéd a mi boltunk vezetését! Szerintem nagy sikert aratnál!

Előzmény: Parancsnokod (2441)
Parancsnokod Creative Commons License 2013.01.30 0 0 2441

Félreértés ne essék, azért mert én főiskolát később egyetemet végeztem nem nézek le egyetlen képzetlen embert sem. Valamikor is voltak takaritónők akik beletartoztak a bolt életébe ,fontos volt a munkájuk és velük ugyanolyan viszonyban voltam mint az eladókkal. Senkitől nem kérhető számon miért nem tanult tovább, csak mindenkit a képességei szerinti állásban alkalmaztak, aki pedig megérdemelte azt a munkahely tanitatta és nem gyorstalpalón. Csak egy kérdés! Jelenleg hány olyan eladó van aki egy papircetlin ceruzával kitudná számolni egy vásárló bevásárlókocsijában lévő aru ellenértékét, közel annyi idő alatt mind ha pénztárgéppel számolna? Szerintem egyikük sem. Pedig valamikor a boltos igy számolt, tévedés nélkül és emlékezett rá ha másnap valaki reklamált! Pedig akkor is volt kb annyi vásárló mint most , és akkor is volt aki 50 tételt vásárolt! Na ilyen egy kereskedő, nem a mai rakodómunkások és hajcsárjaik. Na és a higiénia? Akkor: tiszta bolt, ápolt boltosnő. Ma: viszonylag tiszta bolt (ahol a papok táncolnak), a boltosnők meg nézzenek bele a tükörbe és értékeljék magukat. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! Nem akarok megbántani senkit, de ismerjék el van igazság az irásaimban!

Előzmény: Ficzek Úr (2439)
Parancsnokod Creative Commons License 2013.01.30 0 0 2440

Na és rendjén van ez igy? Amikor a képzett kereskedők gyárakban dolgoznak, vagy éppen mint az elöttem lévő irásban olvasható volt, képzettség nélküli müszakvezető kénye kedve szerint ugrálnak! Gyerekkorom jut eszembe , sokszor küldött anyám boltba de mind a maszek mind az akkori áfész boltban(pedig megyeszékhelyen laktam) név szerint ismert minden eladó és én név szerint minden eladót. Köszöntünk pár szót váltottunk, megdicsértem ha csinosak voltak új frizura stb.. Ők viszont engem ugyanúgy. Abban az időben sok termék volt ami hiánycikknek volt minősitve, érdekes mindig próbáltak mindenkinek juttatni akik a törzsvásárlójuknak számitott. Szóval valamiféle kötödés és segitőkészség volt bennük.Segitettek önzetlenül!! Ma ha bemegyek egy boltban bármerre nézek tudatlan robotemberek pakolnak akik nem köszönnek, nem engednek meg egy mosolyt maguknak a vevő felé. Itt mutatkozik meg a képzettség hiánya! Gondolom most sok bolti dolgozó küld el melegebbre magában és gondol a sok kibirhatatlan vásárlóra, és valahol igazuk is van. Abban az időben az emberek többsége békésen állt a sorban, nem háborgott, nem képzelte magát kiskirálynak mert 10 milliós autóval érkezett, stb.. Szóval mi vevők is mások voltunk! Emlékszem a szomszédunk egy özvegy izületi betegségben szenvedő hölgy volt, és sosem mentem úgy boltba hogy ne néztem volna be hozzá hogy nem-e kell neki valami. Mindezt ingyen!!!!! Közben pár szem cukorkát vagy egy csokit adott de azt is olyan lelkiismeretfurdalással fogadtam el!

Előzmény: Ficzek Úr (2439)
Ficzek Úr Creative Commons License 2013.01.25 0 0 2439

Csak egy apróság a leírtak igazolására:tegnap találtam egy hirdetést,hogy az Aldi keres vezetőket középfokú,nem feltétlenül kereskedelmi végzettséggel!Na ilyen helyen tanítsák meg a szakmát a vezetők akár a beosztottaknak,akár másnak ha már nekik sem kötelező a kereskedelmi végzettség.

Előzmény: Parancsnokod (2434)
Parancsnokod Creative Commons License 2013.01.23 0 0 2438

Bocsánat Atya, de valamit féreértettél! Én is azt irom hogy igenis vonják felelőségre a vezetőket akik igy bánnak a dolgozóikkal (jelen esetben a tanulóval). Tanulják meg hogy a beosztottak egészségéért és testi épségéért felelőséggel tartoznak! Pontosan azt kifogásoltam hogy nem rendelkeznek sem kereskedői sem vezetői képzettséggel. Magam is sajnálom a kislányt, ma egy olyan emberrel aki vállalja az iskolát az ingyenmunkát azért hogy képezze magát, bizva abban hogy ezzel munkához, megélhetéshez jut azt tisztelni, segiteni kell! Nem megalázni. A vezetői szégyelljék magukat. Ez volt irásaim lényege!

Előzmény: Atya1000 (2437)
Atya1000 Creative Commons License 2013.01.23 0 0 2437

Azért kiváncsi lennék arra ha a te gyermeked álítana haza ilyen problémákkal akkor is így vélekednél???

Ja és még anyit hogy igen megalázák azokat akik nem nyalnak és nem tiporják el a másikat.

Előzmény: Parancsnokod (2432)
Atya1000 Creative Commons License 2013.01.23 0 0 2436

Szia!

Csak egy pici segítség hogy ha nem csináltok semmit akkor másokal is így fognak elbánni és ráadásul hogy ha egy ügyvédnek elmondjátok a problémátokat akkor elég csak egyszer elmondani nem kell 50-szer. Ja és már csak azért is feljelenteném mert az ilyen emberek megérdemlik a büntetést.

Előzmény: Törölt nick (2428)
Subrina Creative Commons License 2013.01.22 0 0 2435

Mint például a műszakvezetőm! Amikor ketten vagyunk szinte suttog velem , érdeklődik bájvigyorral mindenről ami velem történt. Amikor már van 10 vásárló a boltban akkor már 15 méterről kiabál hogy ha végeztem mossak fel de siessek mert már előkészitett nekem 2 raklapot amit sürgős lenne kihozni. Neki gyorstalpaló eladóija van a 8 általános mellé, nekem ker.érettségim, és 5 évvel fiatalabb nálam!

Előzmény: Parancsnokod (2434)
Parancsnokod Creative Commons License 2013.01.21 0 0 2434

Igen, és akkor itt jön az hogy a legalapvetőbb müvelséggel sem rendelkező, 8 általánost talán elvégzett emberek kezébe adják a vezetést. Szegény a szellemi képességeivel nem tud a felszinen maradni, és elkezd besugó lenni. Először csak jelentgeti ki mit hogyan csinál később amikor meg nem tud már újat mondani, saját maga kreál történeteket. Igy lesz mindenkiből aki csak dolgozik és nem nyal munkakerülő, tolvaj stb, stb..  ő pedig szépen ezalatt eltulajdonit minden tőle telhetőt úgyhogy egy kézmozditást sem dolgozik a cégnek.

Előzmény: Ficzek Úr (2433)
Ficzek Úr Creative Commons License 2013.01.20 0 0 2433

Tévedésbe vagy. Nem oktat senki senkit,egyszerűen ingyen munkaerőről van szó.Különben is a Penny típusú cégeknél a szakmát nem lehet oktatni,az ugyanis sokkal összetettebb dolog mint amit ott csinálnak,ezért lehet vezető akár nővér végzettséggel is valaki.Ugyan ez van a Tesconál is ahol minden mozdulat amit el kell végezni le van írva,csak meg kell tanulni.Hihetetlen,de a kereskedelmi végzettség az hátrány két okból is: az egyik hogy magasabb bért kell fizetni,a másik hogy aki komolyan tanulta a szakmát az tud gondolkodni, amire ezeknél a cégeknél semmi szükség.

Előzmény: Parancsnokod (2430)
Parancsnokod Creative Commons License 2013.01.20 0 0 2432

Azért ennyire drasztikusan mégsem kellene eljárni a vétkesekkel szemben "Fagyi úr"! Én először is meghallgatnám a másik oldal verzióját az esetről megkérdezném a többi alkalmazott véleményét és a Biztonsági szolgálatot is. Egyoldalúan itélkezni nem lehet még akkor sem ha 90%-ban tartom valószinünek a felháborodott Apa igazát! Fegyelmezni csak ezután tartanám etikusnak, de ott helyben ahol az incidens történt nem egy a vétkesek számára idegen helyen ahova többé talán sosem mennek és senki nem emlékezne rájuk már egy év mulva. Sokkal nagyobb szégyen lenne számukra ha a megszokott helyen a megszokott vásárlók között vezekelnének, és a sértett család is láthatná akár naponta is őket bünhődni. Akik ermészetesen visszatérő vásárlók lennének újból az üzletbe , ezzel is erősitve a Penny stabilitását a hazai kereskedelemben!

Előzmény: Fagyi! (2431)
Fagyi! Creative Commons License 2013.01.18 0 0 2431

Nagy vagy Parancsnok! Igazad van nevelni kell a renitens dolgozót nem kirúgni. Én biztos létrehoznék egy fegyelmezőboltot a részükre, mondjuk az Ország közepén valahol. Akire panasz van vagy nem hozza a kivánt teljesitményt azt odaküldeném bizonyos időre, 2 hét és fél év közt lenne a a ledolozandó bünti. Heti 6 nap, nyitástól zárásig. Első lépésként megszüntetném a békahasználatot, kézben kellene mindent kartont kihordani nekik. Elvenném a takaritógépet, vödörviz, felmosórongy. Mire visszamennének a küldő boltba olyanok lennének mint a kezesbárány!

Előzmény: Parancsnokod (2429)
Parancsnokod Creative Commons License 2013.01.18 0 0 2430

Mindezek mellé lenne mégegy kérdésem is. Itt a topikban is olvastam hogy boltvezetők és helyettesek többsége semilyen kereskedelmi végzettséggel nem rendelkezik. Van aki virágkötő van aki cipőfelsőrészkészitő, félreértés ne essék nem nézem le őket ezek is fontos szakmák de ilyen képesitéssel hogy oktathatnak kereskedelmet egy okj-s végzettséget adó képzéshez amikor ők maguk is csak betanitott munkások. Szakmai gyakorla oktatásához még a mult század elején is minimum mestervizsga volt szükséges. Sajnos ezért is van a sok modortalan áruházi alkalmazott akik nem tanultak kereskedelmi etikettet. Más az elvárt viselkedés egy gyári szalagmunkánál és Ügyfelekkel (jelen esetben Vásárlókkal) foglalkozó munkahelyen. Ismét világossá vált számomra a régi mondás " Az iskola nem hazudik"

Előzmény: Törölt nick (2428)
Parancsnokod Creative Commons License 2013.01.18 0 0 2429

Bizok benne hogy a Penny megfelelő büntetést szab ki a vétkes boltvezetőre és helyettesére! Az ilyen egyének szerintem nem alkalmasak vezetői feladatok ellátására! Szégyeljék magukat főleg azért hogy ilyen esetek kerülnek a közvélemény elé , ezzel  rontva mulkáltatójuk jóhirét! Hiába tesz meg az áruházlánc minden tőle telhetőt a vásárlók maximális kielégitése érdekében ha ilyen felelőtlenek a dolgozók. Tudtommal a boltvezetőnek és helyettesének is ugyanúgy kell dolgoznia mint a többi dolgozónak, nem az irodában trécselni és a beosztottakat ugráltatni. Remélem ha központilag egy kis ejnyebejnyével elintézik is az esetet, a közvetlen vezetőjük kitalál nekik az eset súlyához mért büntetést. Véleményem szerint nem a megrovás, nem a bércsökkentés, nem az elbocsátás az elrettentő büntetés, hanem a vezetői jogköreik megvonása, és a lehető legalacsonyabb beosztásban való dolgoztatásuk meghatározott ideig, aminek letelte elött önmagátol csak valamilyen büntetés terhe mellet távozhatna. Névjegykártyájukon pedig jól olvashatóan jelölném hogy fegyelmezés alatt állnak! Talán akkor tudatosulna bennük hogy nekik felelniük kell a beosztottjaikért és ne az legyen a napi feladatuk hogy melyik dolgozóbol lehetne bolondot csinálni.

Előzmény: Törölt nick (2428)
Atya1000 Creative Commons License 2013.01.17 0 0 2426

Szép nap minden dolgozó nőnek és férfina!

Mit szoltok ahoz hogy a P...... a megnyújtott keze a B Sz

Mahatka Creative Commons License 2013.01.15 0 0 2425

Az emberek fejébe egyetlen gondolatot kellene elültetni:

 

a Penny, a Tesco, a Lidl, az Aldi kiviszik az országból a pénzt, és nemcsak a hasznot, hanem a beszerzések ellenértékét is, amin szintén tetemes haszon van, a hazai boltok, mint Coop, CBA, kis üzletek pedig nem viszik ki az országból. Ha meg nem viszik ki, akkor itt tudnak alkalmazni sok dolgozót, itt költik el beszerzésre... tehát az itthoniak életszínvonalát emelik!

 

Én már rég nem járok máshová csak hazai üzletbe, piacra, termelőkhöz, mert azt akarom, hogy az a pici pénz is a magyaroké legyen!

 

Ha a hazai vállalkozásokat erősítenék vásárlásokkal az emberek, akkor több jutna nekik is. És higgyétek el, aminek eleje van, annak vége is, lebomlik egysze a globalista világ is, szerintem ez nincs olyan nagyon messze.

 

Aki attól retteg, hogy elveszíti az állását, ne rettegjen, hanem kezdje tervezni a saját üzletét /szolgáltatását! Hangya effektus... nincs a vlágon semmi, amit sok kis hangya szét ne tudna hordani.

No, csak ezt kellene értelmezni, és mindannyian boldogabbak lennénk!

Előzmény: senora58 (2418)
Róóózi Creative Commons License 2013.01.10 0 0 2424

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy az aszódi Penny Market-ben a biztonsági őröket melyik biztonsági szolgálatnál alkalmazza?

senora58 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2423

Üdv !  Akikkel egykor kezdtem, 18 emberből ma már SENKI nem dolgozik a Penny-nél  Hatan egyszerre az első héten felálltak, és nem a munka mennyisége, hanem a bánásmód miatt, néhányukat a próbaidő alatt, néhányukat pedig annak lejárta után különböző koholt indokkal küldték el. Én voltam az egyetlen aki maga döntött így, ijedős pedig végképp nem vagyok, csak erős az önbecsülésem.          

                 BUÉK !

Előzmény: Sundri bundri (2420)
senora58 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2422

üdv !   Valóban elbeszélünk egymás mellett ! Én nem beláttam hogy nem megy, a fizikai és a pénztári ( szkennelési ráta, pontosság )  teljesítményem jobb volt mint sok fiatalé, akik este 10-kor esetenként sírtak a fáradtságtól, alig vonszolták magukat, és állandóan hiányt fizettek. Nem mondom hogy nem voltam iszonyú fáradt estére, de a korom ellenére jobb állapotban voltam mint ők. Ez a 40 éves ( 1972-től 2011-ig ) kereskedelmi munka és csaknem 20 év sport következménye lehet.  Egyszerűen nem akartam folyamatos stresszben rabszolga lenni, mert az egészségem többet ér ! Tudatos döntés volt. Ha igazán beszélgetnél, írok privit hamarosan.  BUÉK !

Előzmény: Parancsnokod (2419)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!