Keresés

Részletes keresés

landsmann Creative Commons License 2007.03.31 0 0 358

Nézdd, szerintem a piáról először is mondj le. Legalább is jó időre. Majd ha nem lesz semmi tünet, akkor lehet próbálkozni, de csak finoman. Egyrészt az agynak, ami esetleg sérült, egyáltalán nincs szüksége alkoholra. A másik, még össze is töröd magad. Az agy úgyis próbálja helyre hozni magát, de ez nem mindig sikerül maradéktalanul. Viszont ehhez időre van szüksége, hosszú hónapokra.

Írás közben a tévesztés nálam is megvan, némileg javult  ahelyzet a korábbihoz képest, de nem múlt el teljesen, vélhetően már nem is fog, pedig nálam 2 éve kezdődött. Igaz, nem agyrázkódás volt, hanem infarktus, de ez lényegtelen most. Attól, hogy a CT nem mutatott semmit, nem azt jelenti, hogy minden rendben. Lehet, hogy MR vizsgálat mutatott volna valamit. A két vizsgálat nem csereszabatos teljesen egymással. A CT inkább a koponya és részei mechanikus állapotát mutatja meg, míg az MR inkább magának az agynak az állapotát.

Ami a légnyomás változást érinti, lehet hogy érezni fogod. Mikor időjárás változás van, pontosabban még abból semmit nem lehet észrevenni, de a légnyomás már meredeken zuhan, na olyankor iszonyat szar napjaim tudnak lenni. Van szerencsén tapasztalni, mert itt van az orrom előtt egy időjárás állomás, amin bármikor nyomon tudom követni a légnyomás változását.

A kábítószereket meg úgyszintén nem javaslom. Van elég baja az agynak, ne terheld még azzal is.

A felriadások is ismerősek, nekem is volt benne részem. Érdekes módon az éjszakai alvásokkal nem volt gond. Baj a nappali alvásokkal volt. Minden kis apró, halk hangváltozásra úgy riadtam, mintha valami hatalmas hangerő szólalt volna meg. Eléh volt, ha zene után beszéd volt a tv-ben, vagy egy dokumentum filmet megszakítottak reklámmal.

Sőt, volt még egy érdekes dolog, amit most így 2 év után 1-2 alkalommal ismét tapasztaltam. Mégpedig az, ha valami hirtelen hangtól megijedtem, akkor amit láttam, az hirtelen egy kis időre kivilágosodott. Tehát olyan, mintha a tv-n a fényerőt egy tized másodpercre nagyon feltekernénk, aztán meg le.

Én azt javaslom, próbálj meg türelmesebb lenni és jobban vigyázz magadra. Pia, fű, azokat teljesen mellőzd.

Előzmény: g_e_r_g_o (356)
g_e_r_g_o Creative Commons License 2007.03.30 0 0 357
Még egy-két érdekesség, az agyrázkódásosoknak:

Ebben az agy feszültnek érzésében nekem az segített a legjobban a megnyugvásban, hogy a kényelmes testhelyzet megtalálása után próbáltam csak a légzésemre koncentrálni, és semmi másra nem gondolni.

A fű csak erősíti a tüneteket, nem segít.

A CT-vizsgálatot én csukott szemmel csináltam, és az utolsó sorozat első három felvételét éreztem. Aztán a doktor néni persze hülyének nézett, amikor mondtam.

Másnak is a CT-eredmény kézhez kapása max. másfél perccel a vizsgálat után történt? Kicsit tartok attól, hogy nem nézték át rendesen a képeket, mert én voltam az utolsó, és a doktor néni kicsit kelletlenkedett, mert már nem várt mást arra a napra.
g_e_r_g_o Creative Commons License 2007.03.30 0 0 356
Sziasztok!

Visszaolvastam a topicot, és sokat tanultam. Remélem mostanában idevetődik valaki, aki tud valamit tanácsolni, vagy bíztatót mondani nekem is.

Két hónapja szenvedtem agyrázkódást. Részegen, biciklivel estem egy nagyot. Utána az első napokban szédülés, hányinger jelentkezett. Egy héttel utána még éreztem, hogy nem tudok rendesen koncentrálni, tévesztve gépelek (attól ijedtem meg igazán, hogy az aknakeresőben folyton tévesztek :S). El is mentem a helyi neurológushoz, aki Lucetam és Valeriana szedését írta elő egy hónapig. Ezek a panaszok már az első napokban megszűntek a szedés kezdete után, és szerencsére azóta sem jelentkeztek.

Utána a legnagyobb problémát az okozta(okozza), hogy egy kis olvasástól, filmnézéstől, vagy bármi olyantól, ami egy kis izgalmat okoz, "zizi" lett a fejem. Ez azt jelenti, hogy feszültséget érzek benne, itt-ott fájogat, néha úgy érzem, mintha egy nedves törölközőt tartanának a tarkómhoz, és ha ez sokáig tart, akkor el is álmosodok. Ezek a tünetek 1 óra pihenés után megszűnnek, és a fájogatás sem komoly fejfájás, hanem pár percig, vagy pillanatig tartó "fájogatás".

Ezek a panaszok fokozatosan gyengültek, és már az 5.-6. hét fele úgy éreztem, hogy egy-két sör a barátokkal már belefér. Várakozásaimmal ellentétben az egy-két sör az mindig javított az állapotomon(bár lehet, hogy az oka a javulásnak pszichés volt, hogy a barátaimmal sörözhettem). Ezért pont hét hétre a balesettől, múlt pénteken úgy döntöttem, hogy jobban kirúgok a hámból, és a hazafele úton még egy traumát elszenvedett a fejem(hosszú sztori, elmesélem, ha vki kiváncsi). Pár kék-zöld foltal megúsztam, nem kapott nagyon nagy ütést a fejem(valószínüeg).

Nem tudom, hogy a kemény berúgástól, vagy a fejemet ért tarumától, de másnapra a korábbi panaszok visszatértek. Erősebben, mint valaha, és azóta csak egy nagyon kicsit enyhültek.

Tegnapelőtt elmentem CT-re is, ami szerencsére nem mutatott ki semmit. Azóta kicsit jobban vagyok(lehet, hogy ez is pszichés alapon). Elaludni könnyen tudok, de rendszeresen felriadok. Néztem ma reggel egy filmet, és közben a szokásos "ziziség" is jelentkezett, de próbáltam nem törődni vele. Aztán amikor elkezdtem rágcsálni vmit, az állkapcsom mozgására valami a halántékomban hangossan pattogott (dondolom egy ér). Aztán persze para, film kikapcs, csendben meditálás, a "ziziség" elmúlik.

Mire ezt megírtam, természetesn megint előjöttek a tünetek, a pattogás is. Azért írtam, mert vasárnap utazom nyolc napra Belgiumba, nem pihenni, amit sok dolog miatt nem tudok lemondani. Eléggé parázok, hogy mi lesz ott, a repülőn a légnyomástól stb. Egyébként meg semmi hasznosat nem tudok így csinálni, pedig a suli miatt már igyekezni kellene.

Rendbe fogok jönni? Várhatóan mikor?
Érdemes tartani a légnyomásváltozástól, vagy az 1 hét pögréstől?

Bocs a regény miatt. Próbáltam teljes képet adni az állapotomról.
Gergő
wawabagus Creative Commons License 2007.03.07 0 0 355

Ok. Köszi a segítséget!

De egyébként tényleg olyan, hogy sok ingerre van szüksége, hogy meglegyen az optimális aktivitás szintje (megjegyzem én megörülnék, ha akár egy napot is úgy kéne végig csinálnom, mint ahogy ő ezt folyamatosan teszi). De tényleg ellátja (befejezi) a munkáját, sőt most nevezték ki...

De majd még pontosabban kikérdezem, hogy is van a kávé és a többi részlet. Szokásai stb.

Szóval köszi!

Majd még lehet visszajövök, ha megtudtam valami fontosnak tűnő részletet.

Y

Előzmény: landsmann (354)
landsmann Creative Commons License 2007.03.07 0 0 354

Nos, ahogy írod is, ebből már látszik, hogy alapjaiban rosszul van szervezve a napirendje. Ezek után nem is csodálom hogy nem tud aludni.

Először is, a kávét drasztikusan csökkenteni kell, normális időben étkezni. Képtelen vagyok elhinni, hogy ha valaki egyszerre ezer dologgal foglalkozik, akkor azt mindet maradéktalanul ellátja. Kevesebb dologgal foglalkozzon egyszerre. Aztán mikor eljön a lefekvés ideje, akkor tud normálisan aludni. De a kávé és a Seduxen az kiüti egymást, úgyhogy a gyógyszert sürgősen tegye le. A sok kávé miatt a szervezet nem tud elfáradni, hogy szükségéát érezze az alvásnak. Ennek súlyos következményei lesznek. A szervezetet nem lehet kizsákmányolni, megbosszulja magát.

Előzmény: wawabagus (353)
wawabagus Creative Commons License 2007.03.07 0 0 353

De, tudtommal tényleg elég sok kávét iszik. Meg, ami rossz, hogy elég későn eszik. Egész nap szinte semmit, majd 5-6 körül mindent :-D. Gondolom ez sem nevezhető túl jónak. De valószínű, hogy nem csak ezek lehetnek az okok miatt, mer tényleg nagy a probléma. Szed néha Seduxent, de az már alig hat rá.  

Meg eleve iszonyúan pörgő életet él. Nagyon aktív ember, száz dolognak kell történnie egyszerre, hogy jól érezze magát. Ez gondolom eleve a személyiségéből adódik.

Köszönöm, akkor beleolvasok ebbe az oldalba!!

Köszi

Y

Előzmény: landsmann (352)
landsmann Creative Commons License 2007.03.07 0 0 352

Az álmatlanságnak nagyon sok oka lehet. Mindenképpen orvoshoz kellene mennie. Nem lehet, hogy a napi pörgős mivoltát kávéval és energiaitallal nyeri, éppen azért, mert amúgy fáradt lenne? A szervezetében rendszrresen felhalmozódik az élénkítőszerek hatóanyaga, így kevceset tud aludni. Viszont máésnap megint fáradt lenne és fogyaszt élénkítő italokat. Aztán ezzel egy ördögi körforgás indul be.

Minden esetre, nézdd meg a http://mobilarena.hu/f.php?mod=40&id=453753 címet, ott vannak tanácsok elalvásra, háta segít neki valamelyik.

Előzmény: wawabagus (351)
wawabagus Creative Commons License 2007.03.07 0 0 351

Kedves valaki, aki segíteni tud!

ÁLmatlanságról szeretnék többet megtudni, hátha tud segíteni itt valaki.

Van egy ismerősöm, aki nem tud aludni. Már hosszú évek óta. Olyan szinten, hogy elalszik pl. 11-12-kor és felébred éjszaka 2-kor. És ez így megy nap, mint nap, míg ki nem merül annyira, hogy pl 5-6 naponként összehoz egy 6 órás alvást (ez a rekord).

Olvasgattam a neten az okoról, de nekéz összeraknom mi is lehet az oka.

A lány nagyon pörgős nap közben, még így is, hogy nem alszik. Ennek ellenére nem hiszem, hogy pl mániás-depressziós lenne. Az meg főleg valószínűtlen, hogy sima depressziós, mert nagyon vidám ember alapból.

Szóval tanácstalan vagyok.

Tud esetleg valaki erről az álmatlanságról többet mondani. Lehetséges gyógymódokról?

Nagyon köszönöm a segítséget.

 

Athlay Creative Commons License 2007.02.03 0 0 350

Hát annyit tudok mondani, hogy amikor nekem agyvérzésem volt, akkor voltak kisebb látászavaraim, mert a vérömlenyt körülvevő folyadék nyomta a látóidegeket.

Azóta ez felszívódott és a problémák teljesen megszüntek.

Előzmény: soyman (349)
soyman Creative Commons License 2007.01.27 0 0 349

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni ismertek e olyan embert akinek kettős látása volt és elmúlt már?!

Nekem egy baleset következtében koponyaalapi törésem volt és fennmaradt a kettős látás.Hallottam,hogy agyvérzés következtében is előfordulhat.

Azért kérdezem mert hátha tudna valaki tanácsot adni, mert az orvosok szerint 'csak várjak majd elmúlik'. De én szeretném ha ez mihamarabb lenne!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 348
Gondolkodik a gerincvelő

január 26. péntek 15:01

[MTI]

A gerincvelő nem egyszerűen csak végrehajtja az agy utasításait, hanem az agyhoz hasonlóan önállóan működik, az egyes idegszálak aktivitásában ugyanis ugyanaz a rendszertelenség észlelhető meg, mint az agyi idegsejteknél - figyelték meg dán és litván neurológusok.

A dán J. Hounsgaard professzor, R. W. Berg frissen doktorált neurológus és a litván dr. A. Alaburda felnőtt teknőcök gerincvelőjében található motorikus idegszálak tüzelési és gátlási mintáit figyelték, és a várakozással ellentétben nem periodikus, hanem véletlenszerű jelsorozatokat láttak - írták a kutatók a Science című amerikai tudományos folyóiratban.

Az eddig általánosan elfogadott hipotézis szerint a motorikus idegek mechanikusan engedelmeskednek, működésükben nincs semmi véletlenszerű. A valóságban viszont még a pontosan azonos lábmozdulatok során sem ismétlődött meg az idegszálak aktivitási mintája.

A felfedezés tükrében újra kell gondolni, hogy a gerincvelőben összefutó sok ezer idegszál hogyan irányítja az izmokat, és az egész bonyolult rendszer együttműködése során hogyan jön létre a mozdulat. A megfigyelések arra utalnak, hogy a gerincvelő idegsejtjeinek belső rendszere az agykéreg szerkezetéhez hasonló - olvasható a koppenhágai egyetem által kiadott sajtóközleményben.

 

 

 

.........ezert parancsot is lehet adni neki, hogy dolgozzon hibatlanul !!! :)

landsmann Creative Commons License 2007.01.13 0 0 347

Üdv mindenkinek!

 

Látom, nagy a pangás. Mindenki egészséges? Az dícséretes.  Én most éppen rossz passzban vagyok. Tegnap is elég ramatyul voltam. Persze most sem minden oké.

pk20 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 346
Boldog Új Évet mindenkinek!
landsmann Creative Commons License 2006.12.14 0 0 345

Vagy három héttel ezelőtt újra a régi kúra szerint szedem a dilibogyókat. Az az igazság, hogy nem hittem volna hogy ilyen lassú lesz a  javulás. Gyakorlatilag alig veszek észre pozitív változást. Érdekes módon a gyógyszer szedésének befejezte után 2 nappal olyan szarul lettem, amire már több mint másfél éve nem volt példa.

A hangulatom most is rohadt szar, olyan vagyok mintha kótyagos lennék. Nagyon rossz érzés, olyan mintha szédülnék is, meg nem is. Csak abban bízok, mire minden annyira helyre jön mint korábban, nem telik el egy újabb év.

Athlay Creative Commons License 2006.12.06 0 0 344
Hát nekem volt stroke idén nyáron, igaz ez vérzéses volt nem agyi infarktus. Okozott egy kis kényelmetlenséget, de teljesen felépültem belőle.
Előzmény: Cumbanchero (342)
landsmann Creative Commons License 2006.12.01 0 0 343

Szia!

 

Én is érintett vagyok a dologban. Átestem iylenen, de nem ilyen súlyos a helyzet, nomeg én még fiatal vagyok, főleg ehhez a betegséghez. Tulajdonképpen rajtam nem látszik, nem lehet észrevenni a nyavaját, de én nap mint nap tapasztalom ennek a következményeit. Ha valamiben tudok segíteni, megteszem, kérdezz!

 

Üdvözlettel: Landsmann

 

Előzmény: Cumbanchero (342)
Cumbanchero Creative Commons License 2006.12.01 0 0 342
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Édesanyám néhány hónapja esett át agyi infaktuson, ennek következményeképpen, hogy sajnos hemiplég lett.
Szeretnék minél többet megtudni a stroke betegségekről. Konkrétan az agyi infaktus érdekel. Olyan emberek tapasztalataira, véleményére lennék kíváncsi, akik átestek rajta, vagy környezetükben történt agyi katasztrófa. A másik kérdésem, hogy szükségem lenne szociális segítségre. Hova fordulhatok?

 

Köszönöm

pk20 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 341
agyrázkódásom volt, és valószínű abból maradt vissza a fejfájás...:( Egyébként Maorex-et szedek, nem túl nagy sikerrel.
Előzmény: szivarvány (340)
szivarvány Creative Commons License 2006.11.28 0 0 340
milyen típusú fejfájásod van és mit szedsz rá? velem is szedettek a migrénre divascant, kefalgint, semmelyik sem volt jó!
Előzmény: pk20 (339)
pk20 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 339
Úgy látszik mindenkinek visszatértek a problémái, nekem sem szűnik a fejfájás, pedig a gyógyszerkúra felénél tartok. ezek szerint ez nem jött be..... ráadásul a dokim már nem rendel többet, úgyhogy egy másikat kellett keresnem, két hét múlva megyek hozzá... meglátjuk mi lesz.
Előzmény: landsmann (337)
szivarvány Creative Commons License 2006.11.27 0 0 338

sziasztok!

én "kevert szorongásos depressziós zavar epizódikusan fellépő pánikrohamokkal" betegségben szenvedek, erre rivotrilt és citapramot szedek, de már sokfélét próbáltam.

a másik betegségem a migrén. kaptam rá bogyót és végbélkúpot és beutalót ct, eeg és mr vizsgálatokra.

van itt olyan, aki ezektől szenved?

Előzmény: landsmann (337)
landsmann Creative Commons License 2006.11.27 0 0 337
Kísérletezeés nem vált be. Tegnap is rosszul voltam. Újra elkezdem szedni a Nootropilt. Az nem megoldás, hogy minig azon izguljak, mikor leszek szarul.
bözsike22 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 336

Sziasztok!

 

Bár kislányom nem csak neurologiai eset ő most 19 hónapos és Neurofibromatozisa van másnéven Recklinghausenkor.

Ez egy idegrendszeri daganatos megbetegedés.

Egyesületet szeretnénk létrehozni,ami folyamatban van.

Keressük sorstársainkat.

És azokat akiknek Café au lait foltjai vannak!

Szeretettel várunk minden érintettet a fórumunkba.

 

http://www.fw.hu/recklinghausenkor

 

Köszönöm ha megkerestek minket!

landsmann Creative Commons License 2006.11.11 0 0 335

Nem is tudom mire véljem a dolgokat. De cefet szarul voltam tegnap. Meg még ma is, de már nem annyira. Egyelőre nem tudom eldönteni hogy azért mert a Nootropilt már nem kell szednem, vagy azért mert amúgy is ramatyul lettem volna. Kísérletezgetek magammal, majdcsak látom mi sül ki belőle. Vérnyomás rendben van, azt rendszeresen mérem. Csak az a borzasztó erős szédülés ne lenne. Inkább a fejem fájna, vagy bármi, csak ne a szédülés. Természetes velejárója a szédülésnek a hányinger. Ki is dobtam a rókabőrt rendesen. Ha eljön az ideje és meg kell dögleni, legalább ne ilyen körülmények között. Szép csendben, egyszer nem felébredni, vagy egyszer felbukni azt annyi. De hónapokig, évekig vegetálni, azt nem akarok.

Most ott tartok, mint másfél évvel ezelőtt.  Egy pár óra alatt eltűnt minden, ami a gyógyulásra emlékeztetett. Remélem nem kell újabb másfél évet várnom, hogy ugyanolyan jól érezzem magam, mint az elmúlt hónapokban.

Jól ismert érzés ez a tegnapi szédülés. Volt már ilyen korábban. Annyira megvisel, hogy 2-3 hét kell mire teljesen, vagy majdnem teljesen elmúlik minden rossz közérzet, bizonytalanság. Egész nap álmos, fáradt vagyok, fáradtak a végtagjaim, mintha egy hete nem aludtam volna. Közben meg 9-10 órákat alszok, hétvégén meg még többet.

Athlay Creative Commons License 2006.11.10 0 0 334

Nos általában agyi érproblémák esetén a CT meg az MRI nem ad 100%-os infót, ezért csinálják ezt a vizsgálatot. A különféle érrendellenességek esetén sok mindent lehet csinálni, van ugye a műtét meg sugársebészet meg neuroradiológiai módszerek, ez ugye attól függ, hogy mit érdemes az adott esetben.

 

De szerintem felesleges ezen agyalnod, hogy mit kezelnek és hogyan, amíg azt sem tudod van e valami ilyen problémád egyáltalán.

Előzmény: bvg (333)
bvg Creative Commons License 2006.11.09 0 0 333
úristen, ez brutálisan hangzik!! dehát a CT sokkal modernebb nem, és azzal is látszik? Abban tud vki segíteni hogy hogy kezelik az aneurizmát?
Athlay Creative Commons License 2006.11.08 0 0 332

Nos, az érfestés nagyjából azt jelenti, hogy a combodnál bevezetnek az artériába egy katétert, amit feltolnak egészen az agyi erekig. Ott befecskendeznek kontrasztanyagot, majd röntgenképeket csinánlnak, amik szépen fogják mutatni az agyi erek hálózatát.

 

Na most ez így elég rémesen hangzik pedig tulajdonképpen csak az érzéstelenítő szurit érzi az ember, utána max azt, hogy matatnak valami a combján.

Ami igazából a szívás az az, hogy utána egy napig folyamatosan feküdni kell, ami szerintem marha nehezen elviselhető.

Előzmény: bvg (329)
landsmann Creative Commons License 2006.11.08 0 0 331

Most jöttem haza a neurológustól. Letelt a 6 hónap az utolsó látogatásom óta. A Nootropilt most szüneteltetjük. Áprilisba kell visszamenni. Írt fel egy nyugtatófélét. Azt nem szedem rendszeresen, csak ha úgy látom hogy kell.

Remélem a Nootropil nélkül is marad a helyzet és nem lesz rosszabb.

howardcarter Creative Commons License 2006.11.07 0 0 330

Szia!

Én csak azt tudom tanácsolni, hogy minél hamarabb menj el egy neurológushoz! A tünetet, amit leírtál okozhatja egy agyi aneurysma megrepedése, de természetesen alapos kivizsgálásra van szükség.

Előzmény: bvg (329)
bvg Creative Commons License 2006.11.07 0 0 329
Köszi! És mi az az érfestés? Hogy csinálják?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!