Keresés

Részletes keresés

GroundZero Creative Commons License 2000.10.12 0 0 358
Nézd, Sky, nálam is az első 3 volt az, ami a világomba leginkább behallatszott. De ez van, a fiúk közben felnőttek.
Előzmény: Sky (355)
Szigi101 Creative Commons License 2000.10.12 0 0 357
Sky: Szerintem a jó időben hagyta abba a Bonanza. Mind a Régi és újért, mint a Jóslatért nagyon nagy kár lenne (persze ebbe jó adag szubjektívitás is vegyül - a kedvenc, ill. kevésbé kedvelt albumaimat jól ismeritek.)

BB erősségei:

- lendület
- szöveg
- hangulat

BB gyengeségei:

- egy idő utántól némi önismétlés
- kevés fejlődés albumról albumra

Így most hirtelen ennyi.

Előzmény: Sky (355)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.12 0 0 356
... és imigyen szóla a Nagy Hang:
Nagyot szóltál, te pompás, Törött Keret!
Sok heves bohó közt e hidegvér rang,
Képzeletben szorítom szólásodért kezed.
Előzmény: A Broken Frame (354)
Sky Creative Commons License 2000.10.12 0 0 355

Végigolvasgattam az utolsó hozzászólásom óta beírt dolgokat. Kicsit megijedtem, hogy a szélsőséges vélemények vitája megöli a topicot, de remélem, most már mindenki megnyugodott és kilábalt a depiből!
Egy hete csak a Hűséget hallgatom és nekem egyre jobban tetszik. Én is sok (asszem 5) BB koncertet megjártam + 1 Ákos, de én nem hasonlítgatom össze a két zenét. Régebben persze én sem szerettem Ákost (és nem is jártam koncertekre. Dacból?), mert nekem a BB volt az igazi, és árulásnak éreztem azt, amit Ákos művelt kezdetben. De már rájöttem, hogy a BB feloszlása nem csak Ákoson múlott és hogy inkább pozitívum, hogy ő a zenén keresztül próbálja továbbra is megvalósítani önmagát.(Szóval igényes zenész maradt.) Ma már nem szinti zenét várok, ha Ákosnak új albuma jelenik meg. Igazából én mindig is a szövegeit szerettem, de mára - az őt körülvevő zenészek segítségével - zeneileg is kiforrott. Főleg a dackorszakomnak köszönhetően - amikor felfigyeltem nem szinti együttesekre is(Nirvana, Prodigy, Cure, VOYAGE!) - ma már értékelni tudom a rock zenét is, így azt is, amit Ákos megszólaltat saját bevallása szerint.
Én imádtam a BB-t(jó zene és szöveg), de ma már Ákost is szeretem a sajátos stílusával, és persze nyitott vagyok sok hasonló stílusú zenére is! Persze a DM-BB vonal a kedvencem, ezért is érdekelne a Shape, Clair és a Popu zenéje is.(A 4 mp3-at már lementettem.)
Itt Szegeden jelenleg nincs egy olyan klub sem, ami olyan zenét nyomna, mint a nemrég bezárt Dark New Wave Club!!! Ez évekig nagyon jó helye volt a szegedi és Szegeden tanuló DM-ot, BB-t, Cure-t és hasonló Zenét szerető fiataloknak, de a RockTárat (ahol a klub kéthetente működött) szeptemberben - működési engedély hiányára hivatkozva - bezárták. Remélem, ahogy az évek alatt már jó néhányszor, most is sikerül találnia Szkepáéknak egy helyet, amely befogadja a klubot! Tényleg, Veszprémben van ilyen hely?
Visszatérve a topic témájához: én még most sem igazán tudom, hogy annak idején pontosan miért hagyta abba a BB, de a Régi&új-at ill. Jóslatot(hattyúdal) én is gyengébbnek éreztem! Nekem az első 3 (klasszikus) album a kedvencem. Én a Bonanza helyében az Elmondatott után hagytam volna abba, ha már egyszer abba akarták hagyni! Ti ezt hogy gondoljátok?

Sky

A Broken Frame Creative Commons License 2000.10.12 0 0 354
azt álmodtam, papírvágó olló vagyok
kivágva minden off hozzászólást
merthogy én lennék a Cenz Ura
de akkor most ezt is ki kéne vágnom
ezen a ponton ért véget az álmom
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.12 0 0 353
MarK: folytatjuk priv-ben? A cimem tudod.
Előzmény: clairvoyance (352)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.12 0 0 352
MarK ?!?, csak 2 dolog és befejeztem:

1.) Egyáltalában nem írtam cinikusan a Shape koncertekről (visszaolvastam magam). Csak fáj neked a dolog, ha a Shape-ről olyat mondanak, amit nem szeretnél hallani. Ez természetes. Nálam is így van a CLV esetén, de próbálom elfogadni a dolgokat. És te mondod a Zoránra, hogy nem bírja a kritikát? Szal' nem voltam se cinikus, se geci.
"mintha a Shape-nek bizony 3 PeCsa koncert után (te Úristen!) már megasztároknak kellene lenniük..." Nem is mondta senki, csak azt, hogy
ahhoz képest szerintem...
"csak reálisan ennek nem látom lehetőségét" Utoljára, mert már fáraszt: nem is ismered, csak az első anyagunkat, egy hallgatás (?? annyi se?!) erejéig, akkor honnan ez az okoskodás? Cinizmus?

2.) Én a sértő jellegű dolgokért, ami a gyengepontod és lélekbetiprásért bocsánatot kértem. Te nem, de nem is vártam. Minden jót!

még off

szigi: elküldenéd a poem-véleményezést a címemre? Kíváncsi vagyok! Kösz!

BB téma: szerintetek mik az erősségei és mik a gyengéi a BB daloknak?

Előzmény: MarK (349)
MarK Creative Commons License 2000.10.12 0 0 351
Befejeztem (mindenféle - BB, Ákos, Shape - tekintetben).
Ne kapkodjuk ennyire a levegőt, mert túl azon, hogy igazad van, azért véleményem szerint még ennyi OFF-ot (kezdetben ON-nal vegyítve) simán elbír a topic...
Remélem, hogy hamarosan ez a sok OFF is megérdemel egy topicot - most még nem!
:-))))
Előzmény: GroundZero (350)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.12 0 0 350
Már bocs, MarK, de szerintem az, hogy ennyi offot, ami ráadásul vastagon magánflame is, nem rakunk egy topikba, teljesen független attól, hogy hányan írnak bele, nem? Pontosan - többek között - ezért nem írtam én sem igazán soha a DM topikodba: amikről épp folyt a szó - soxor nem DM, jegyzi meg halkan gonosz felem, bár igazad van abban, hogy ha eccer nincs új anyag, akkor is kell valamiről dumálni -, szal, amiről épp beszélgettetek, arról nem tudtam volna mit írni... Tessék erre a dologra nyitni egy topikot, ha már emilben nem megy, esküszöm egy szót sem szólok!!!
Előzmény: MarK (349)
MarK Creative Commons License 2000.10.12 0 0 349
GroundZero, Clairvoyance: azért ezt még leírom jó? Egyébként rajtad és Clairvo-n kívűl Bert a 3. Ennyi. A többiek(?) csak elvétve írtak. Valóban elkanyarodtunk, asszem nem volt szándékos. A Shape meg lett említve és ilyenkor persze én "automatice" reagálok.

Szigi: a "gecizés" az a cinizmus volt, ahogy a koncertekről írt. Én is írhattam volna ilyen gúnyosan pl olyan dolgokról, amikről Clairvo-nak régebben privátban írtam, hogy figyeljenek oda. Az TÉNY és abban igaza volt, hogy Shape koncerten nincs őrjöngés és sokan kimentek (bár így is min. annyian szoktak lenni, mint bármely más átlag koncerten - ha nem többen), de ez úgy lett beállítva, mintha a Shape-nek bizony 3 PeCsa koncert után (te Úristen!) már megasztároknak kellene lenniük... A realitás az, ami jelenleg van, és nem hiszem, hogy ez vmiféle színvonalgyengeséggel/-csökkenéssel magyarázható.

Clairvoyance: "édes" ?!?
1. A fentiek tükrében (is) tehát nekem nem azzal van bajom, hogy szereted-e, v. sem (de nyílván örülök annak, ha vkinek (neked is) tetszik), hanem a talán (általad is elismert) irígységből fakadó cinizmussal és téves következtetésekkel.
2. "Nem olvastad el, mit írtam rá??"
De igen. Elismerted, hogy jogosan promotálom őket a DM topicban (bár szerintem ez nem attól függ, hogy az én topicom-e, vagy sem), csak az egy kicsit megtévesztőnek hatott, amikor 'az érdeklődésnek oka van' (v. vmi ilyesmi) mondatom után azt írtad: persze, mert nyomatom őket...
3. ""Keveset tudsz még, az a baj." Ezt elismerem. Nem lehet mindenki csúcstapasztalt."
Igen. Épp azt írtam, hogy mi sem vagyunk azok. Mondjuk egy Ákos kaliberű ember már elmondhatja (hogy on-abb is legyek... :-))).
4. "Mégis eldöntötted (csak nem te vagy GÁBOR)."
Nem. Nem döntöttem el. Majd Ti eldöntitek (+persze a közönség, körülmények, lehetőségek, stb.) Fejlődőképességről nem írtam, lehet, hogy évek múlva Ti lesztek az aktuális magyar "star"-ok, csak reálisan ennek nem látom lehetőségét (megjegyzem a Shape-nél sem).
"annyit sem fogtok elérni, mint a Shape"
Kiragadsz egy részletet a zárójeles rész nélkül - így könnyű.
Clairvoyance-ról szóló beszámolót(?) meg végképp nem írtam...
5. "Sajnálom, hogy MÉGIS megsértődtél (ez immár egyértelmű) és elvesztetted a szokásos józan írásmódodat. Lám csak, lám."
Lám, lám, erre azt tudom írni, hogy a 342.-ben visszafogtam magam... :-))))))

Szigi:
"Az a gond, hogy pl. tavaly nyáron többen ugráltak, mint mondjuk az utolsó Pecsa-fellépésen."
Tavaly Ti ugráltatok, idén pedig senki. Fentebb írtam, hogy ez nem ugrálós-bulizós zene. Sőt, az első Popu koncerteken Babos Norbinak sem nagyon ugráltak... :-))
"Az emberek automatikus elfordulása pedig semmiképpen nem a BB-t majmoló együtteseknek köszönhető, hiszen a Shape-et nagyon sokan szvükbe zárták 98-99 körül (pl. én is), és ugyanezek nagy része el is fordult tőlük 99 vége-2000 körül (pl. én is...). Az okok a szokásosak (énekhang, szöveg, tempó).
Az elfordulást azokról írtam, akik ma is kimennek a PeCsa koncertekről... Akik konkrétan a Shape-től fordultak el, nos semmi esetre sem a nagyrésze (SZERINTEM :-))), csak rólad tudok, sőt idén nőtt meg igazán az érdeklődés (mi így tapasztaljuk). Okok: énekhang - ismert(a régebbi dalok stúdiófelvételek, az újabbak még nem), szöveg, tempo: nem változott. ?

Végül: harag nincs senkivel (mint írtam, nálam ez nem a teszik/nem tetszik függvényében alakul ki - hülye lennék, ha így lenne...)

További jó beszélgetést kívánok a BB-ról!
:-))))

clairvoyance Creative Commons License 2000.10.12 0 0 348
Még egy utolsó mozzanat a részemről: én a magam részéről bocsánatot kértem, de minden egyes szavamat vállalom, ennek ellenére ("annyit sem fogtok elérni, mint a Shape"), nem szeretném tovább folytatni ezt a dedós stílust. Még egyszer: agyban én is ovis voltam, belátom. A fenti közlemény viszont már nem tény, hanem nagy ívből lenézés (most finom voltam). Jó lenne közszemlére tenni a Shape-véleményezésemet. Kb. az, amit Szigi mondott. Igényes zene, feledhető ének, kb. megfelelő dalszövegek, lassú vontatottság, gyönyörű DM feldolgozás, remek hangszínek. Szerintem én nem fikázok, csak néha előbb gondolkodok, mint írok.

GZ, szigi: térjünk vissza a BB-hez, jó? Valami téma? Szerintetek lesz új BB album az esetleges emlékkoncertre? Ákos hány lemezt ad még ki?

Üdv,
Szabolcs, aki nyugvófélben van

Szigi101 Creative Commons License 2000.10.12 0 0 347
MarK: Négyszer olvastam el Clairvoyance ominózus hozzászólását, de negyedszerre sem találtam benne "gecizést".

???????????????????????????????????????????????

"3 PeCsa koncerttel reálisan azt lehet elérni, amit jelenleg elért az együttes. Sokan ismerik őket, de ugrálni és szövegeket kiabálni még nyílván nem fognak. Az emberek automatikus elfordulása pedig érthető, köszönhető a nagyrészt a BB-t majmoló magyar csapatok többségének, akik az elmúlt 10 években felléptek."

Az a gond, hogy pl. tavaly nyáron többen ugráltak, mint mondjuk az utolsó Pecsa-fellépésen. Az emberek automatikus elfordulása pedig semmiképpen nem a BB-t majmoló együtteseknek köszönhető, hiszen a Shape-et nagyon sokan szvükbe zárták 98-99 körül (pl. én is), és ugyanezek nagy része el is fordult tőlük 99 vége-2000 körül (pl. én is...). Az okok a szokásosak (énekhang, szöveg, tempó). Amúgy volt nálam a Shape CD, és zeneileg kurva igényes, gratulálok! (Léted éneke fantasztikus ebből a szempontból, Populärnek is becsületére válna). A probléma már csak a szöveg/hang résszel van (hang: lsd. sokak, szöveg: lsd. Ákos).
O.K., nincs harag, ugye? :-)

Előzmény: clairvoyance (344)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.12 0 0 346
Na, végigolvastam...

Clair, vagy MarK küldj már egy emilt, ha ismét érdemes lesz idejönni, OK?
Meg Bertnek, meg Sziginek, mega többieknek is, akik szemlátomást szintén nincsenek azóta.

köszi.

GroundZero Creative Commons License 2000.10.12 0 0 345
Bocs fijjúk, vagyis Clair és MarK, de szerintem ezt a vitát már nem ebben a topikban kéne folytatnotok, henm IRL, vagy emilben. Esetleg nyissatok neki egy topikot. De ne itt, könyörgöm!!!
Előzmény: MarK (341)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.12 0 0 344
Ó, Mark édes! Asszem irtam mar, hogy jó a Shape zenéje (szubjektív), a régebbi véleményem mondjuk elég őszinte volt. Igaz, azóta meglehetősen más vizeken evezek. Sajnálom, hogy MÉGIS megsértődtél (ez immár egyértelmű) és elvesztetted a szokásos józan írásmódodat. Lám csak, lám.

"Pont azt írtam, hogy hiába "nyomatnám" őket, ha sz@rt csinálnának..."
Nem olvastad el, mit írtam rá???? Hát ez tökre így van és én is nyomatnám magamat a saját DM topicomon (még jó). Semmi baj nincs is ezzel.

"Egyébként látom, gecizni azt tudsz..." Látom, te is. :-) (sőt inkább :-(

"Annyit sem fogtok elérni, mint a Shape (bár én nem akarom eldönteni - lehet, hogy igen, lehet, hogy nem)"
Mégis eldöntötted (csak nem te vagy GÁBOR). Hát hiába, nem lehet minden együttes tökéletes. :-)))))))))) Különben mi még fiatalok vagyunk a Shape-hez képest, elismerjük az érdemeit (nem ismerem a korai dalokat) és bőven van időnk (azóta már türelmesebbek is lettünk).

"de irigykedni azért nem kéne..."
Az valóban nem szép dolog. Most visszaolvasva tényleg ez cseng ki egy-két mondatomból. Erre csak azt mondhatom, hogy nem ismersz egyáltalán. Én minden szintipop csapat sikerének örülök (Trend, Om, Shape, Voyage, amennyiben ez utóbbi is az). Egyedül az bántott, hogy tényleg le se sz*rtátok a feltett IWYN-ot. Tudom, neked nem is tetszene, mert MÁR eleve előítélkezel.

"Most én is írhatnék még, elbőgnéd magad, de nem teszem..." Jujjj, anyuci!!

"Keveset tudsz még, az a baj." Ezt elismerem. Nem lehet mindenki csúcstapasztalt.

"Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy bezzeg mi mindent tudunk, de talán több tapasztalatunk van." Ez előtt meg is hajlok tisztelettel.

"Nagyobb érdeklődést esetleg egy magasabb szint elérésével (lemez, klip) lehet kivívni. Különben nem. Ezen dolgozunk." Látod, mégsem vagyok annyira geci. Sok sikert hozzá!

De azt jó lenne, ha elmagyaráznád, hogy a Clairvoyanceról szóló beszámolódat mily magasröptű gondolat szántotta (übermensch fíling?, nem is hallottad az új dalokat). Honnan tudod, hogy mennyi lehetőség és fejlődőképesség van a bandában? Geciség, mi? Birodalom visszavág? Ismerd már el te is! Honnan tudod, hogy milyen zenéket vagyunk képesek MA és milyeneket leszünk képesek a jövőben készíteni? Kár örökre hajbakapnunk azért, mert más a véleményünk egy-két dologról. Mindenesetre itt (Mo.) tényleg nem lehet többet elérni, mint amennyit a Shape elért. A szintipopban ma ennyi van és holnap mégennyi sem lesz. Látod, nem vagyok szemét!

Különben az elmúlt napok állapotát leírtam, ilyenkor mindenkivel kötekszek. Bocsánat még egyszer. Képes vagyok erre, ha érzem, hogy én (is) ludas vagyok.

Előzmény: MarK (343)
MarK Creative Commons License 2000.10.12 0 0 343
"A teljesen egyedi színt kell megtalálni, mi is ezt próbáljuk. Persze, hogy valamilyen utánzatnak úgyis mindig be fognak skatulyázni mindenkit."
Hát persze...
""egyre több, zeneileg "aktuálisabb" elem fog beépülni a .. zenébe... :-))" Ez nem megoldás."
Ezt azért írtam, mert elég sok szakmabelivel beszéltünk...
""...a Shape-re most már odafigyelnek a DM topicban és máshol is. Ennek nyílván oka van..." Persze, nyomatod őket ezerrel és ezt a saját topicodban jogosan teszed."
Nem. Az ok az, hogy jók (sokak szerint). Pont azt írtam, hogy hiába "nyomatnám" őket, ha sz@rt csinálnának...
Egyébként látom, gecizni azt tudsz... Csak 1 dolog: Annyit sem fogtok elérni, mint a Shape (bár én nem akarom eldönteni - lehet, hogy igen, lehet, hogy nem), de irigykedni azért nem kéne... Most én is írhatnék még, elbőgnéd magad, de nem teszem...
Keveset tudsz még, az a baj. Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy bezzeg mi mindent tudunk, de talán több tapasztalatunk van. 3 PeCsa koncerttel reálisan azt lehet elérni, amit jelenleg elért az együttes. Sokan ismerik őket, de ugrálni és szövegeket kiabálni még nyílván nem fognak. Az emberek automatikus elfordulása pedig érthető, köszönhető a nagyrészt a BB-t majmoló magyar csapatok többségének, akik az elmúlt 10 években felléptek. Nagyobb érdeklődést esetleg egy magasabb szint elérésével (lemez, klip) lehet kivívni. Különben nem. Ezen dolgozunk.
Előzmény: clairvoyance (342)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 342
"Persze - mielőtt letámadnál - ez megintcsak szubjektív, sokan többre értékelik a Popu-t a BB-nál :-)). Nyílván, akinek viszont a BB tetszik jobban, annak esetleg inkább a Ti zenétek jön be." Ez így korrekt. 1-1. De csak annyiban, hogy mondtam, most már váltottunk (nem is keveset, az a megoldás, hogy fokozatosan kicsi újat beleteszünk, semmi jóra nem vezet - szerintem, attól a zene marad és a fejlődés sem látványos. Mellesleg egy rakás sound most már teljesen saját gyártmány nálunk is. Tudom, eddig utáltad a preseteket. Én is (azért 1-2-t még használunk, csakúgy, mint az OM).

"Ja, elárulom, hogy a Shape tudod miért csinált 2 DM feldolgozást? Hogy még véletlenül se mondják rájuk, hogy BB! :-))" Hát szerintem senki nem mondta volna rájuk, hacsak nem nagy barom. De az se jó ómen, ha Popunak nevezik őket. Mi túlléptünk (legalábbis próbálunk) a BB-n. És nemcsak azzal, hogy

"egyre több, zeneileg "aktuálisabb" elem fog beépülni a .. zenébe... :-))" Ez nem megoldás. A teljesen egyedi színt kell megtalálni, mi is ezt próbáljuk. Persze, hogy valamilyen utánzatnak úgyis mindig be fognak skatulyázni mindenkit.

Zoránnak még nincsnek meg az új CLV dalok, de ha nov.-ben leszel klubban, elviszem neked kazin vagy CD-n (egyelőre ének nélkül). Az októberi egy ZH-ra készülés miatt ugrik.

"Topic. Igen, valóban sikerült elérni, hogy a Shape-re most már odafigyelnek a DM topicban és máshol is. Ennek nyílván oka van..."
Persze, nyomatod őket ezerrel és ezt a saját topicodban jogosan teszed.

"Szép lassan indult be, de hiába téptem volna a szám, ha egy rakás sz@r lett volna az ajánlott anyag.Én csak promotálom őket, az érdem az együttesé."
Egyetértek. Tényleg tehetségesek a srácok. Ennek ellenére én, mint kívülálló figyeltem, hogy 3 Shape-PECSA koncert után hány ember ugrált a Gyengédenre. Hááááát. Kb. 10 ember énekelte a dalt és majdnem az egész bagázs kivonult (nem mondhatod, hogy nem ismerik a számot).

"KAU remix". Egyszerűen nem tetszik. Viszont az It's no good továbbra is nyerő.

"Egyébként szerintem első alkalommal igenis elég sokan letöltötték a régi demo-tokat - talán némi megfontolást érdemelt volna, hogy mit adtok ki a kezetekből."
Igazad van, késő bánat, de annyira kíváncsiak és lelkesek (na meg forrófejűek) voltunk.

"Ma már Te sem vagy annyira elégedett azzal az anyaggal (javíts ki, ha tévedek), úgy látszik a többieknek sem jött be, így viszont másodjára valóban nehezebb rávenni az embereket, hogy letöltsenek egy újat..." Nem javítalak ki, bár büszke vagyok a dalokra, de látok bennük rengeteg hibát és azt is, hogy miben kell változtatni (persze mondani mindent könnyű). Szerintem így is sok mindenkinek tetszett (nem feltételnül a Popus társaságból, ez trivi). Ez a másodjára dolog szerintem sántít. Jó kifogás, de ha Scootert letöltötök, akkor talán mi is megérdemeltük volna.

"csak a zene, a végeredmény számít és nem kíváncsiak a magyarázkodásra. Szerintem várnotok kellett volna." Ua. mondom, mint előbb. Ezen már nem tudok változtatni, majd ha lesz egy időgépem, de talán akkor se. (Mégis ha újra élhetnék...) Mindenki hibázik.

Most nem feltétlenül BB téma, de mit szóltok a U2 Beautiful Day-éhez? Én már tényleg nem akarok nyúlásról beszélni, de nekem a refrénről tökre a Take on me jut eszembe.

Egyébként, MarK (vagy inkább csak magamnak): most léptem be egymetalzenekarba és jövőre egy új bandát hozok létre, ami 100%-ig saját számokat fog nyomatni (mondjuk, pop és techno között lesz, semmi köze se BB-hez, se DM-hez). Egy ifjú leányzó lesz az énekesnőm.

Előzmény: MarK (341)
MarK Creative Commons License 2000.10.11 0 0 341
"A régi számok - elismerem - valóban nagyban BB behatásúak és megszólalásúak voltak, ezeket hallhattad, de szerintem csak annyira, mint amennyira a Shape Popu hatású. :-))"
Igen, de ez a Shape esetében hízelgő... :-)) Persze - mielőtt letámadnál - ez megintcsak szubjektív, sokan többre értékelik a Popu-t a BB-nál :-)). Nyílván, akinek viszont a BB tetszik jobban, annak esetleg inkább a Ti zenétek jön be. No problem.
Ja, elárulom, hogy a Shape tudod miért csinált 2 DM feldolgozást? Hogy még véletlenül se mondják rájuk, hogy BB! :-)) Akkor már inkább DM, v. Popu. Nem is tudjuk/akarjuk tagadni, bár egyre több, zeneileg "aktuálisabb" elem fog beépülni a Shape zenéjébe... :-)) (vigyázva, hogy a zenekarnak még ne kelljen reggelente saját magát szembeköpnie... :-)))
Claivoyance. Az újakat még tényleg nem hallottam. Zoránnak megvan? Mert akkor inkább töltögetés és lemezeken való hazavitel helyett, inkább elkérem tőle, 100m-re lakunk egymástól :-))
Topic. Igen, valóban sikerült elérni, hogy a Shape-re most már odafigyelnek a DM topicban és máshol is. Ennek nyílván oka van... Szép lassan indult be, de hiába téptem volna a szám, ha egy rakás sz@r lett volna az ajánlott anyag. Én csak promotálom őket, az érdem az együttesé.
"A Shape KAU remixével nem így volt, pedig az hát... Na mindegy."
:-)) Kíváncsian várom a folytatást.
Egyébként szerintem első alkalommal igenis elég sokan letöltötték a régi demo-tokat - talán némi megfontolást érdemelt volna, hogy mit adtok ki a kezetekből. Ma már Te sem vagy annyira elégedett azzal az anyaggal (javíts ki, ha tévedek), úgy látszik a többieknek sem jött be, így viszont másodjára valóban nehezebb rávenni az embereket, hogy letöltsenek egy újat... Mi leveleztünk erről és igazán megértem a nehéz körülményeket, stb. (de tényleg!), de amikor vki hallgat vmit, akkor csak a zene, a végeredmény számít és nem kíváncsiak a magyarázkodásra. Szerintem várnotok kellett volna. De mondom, előbb/utóbb meg fogom hallgatni majd a cuccot... :-)))
GroundZero: nem foglalkozik igazán a közönséggel több más csapat sem: DM, U2, Paradise Lost, stb. és szerencsére itthonról is egyre többen... Nem csupán a polg.pukkasztók. Legalábbis hallottam nyilatkozatokat :-)).

GroundZero Creative Commons License 2000.10.11 0 0 340
Meg kell védenem Clairvoyancet, vagyis inkább "A" Clairvoyancet: az az anyag, amit utoljára hallgattam, már elég "mentesnek" tűnt! Igaz, nekem az első nayagi is sokkal inkább 5letnek hatott, mármint, hogy ahhoz hasonlónak, de ez csak saját érzés volt.
(Amúgy Clair, én igazából nem leltem meg az IWantYouNow-t, ciki, de nem ismertem rá, viszont a BoySayGora igen :)))
GroundZero Creative Commons License 2000.10.11 0 0 339
MarK, nagyrészt egyetértünk, két apróság:

1.) Szerintem, igenis, egy zenésznek törődnie kell - bizonyos szintig - a közönsége igényeivel, ha azt szeretné, hogy ne csak a vak hívők maradjanak mellete, akik egy Zámbójimmy-válogatásra is elélveznének, ha Ákostól jön. Nem lehet nem figyelni a közönségre. nem lehet egy őszinte előadó-rajongó kapcsolat egyirányú (Túl idealista lennék?). Merthogy, igzad van, hogy a nyálzenekarok szeretik a közönségre fogni a színvonalfree teljesítményt, de azt is sokat hallottam, hogy "szarjuk le, mit akar a közönség, ha teccik nekik, veszik". ezt jellemzően a gengszter-stílű csapatok csinálják. Roses, RedHot, tehát akik ezt a polgpukk-lázadó vonulatot képviselik. Ákos nem oda tartozik, asszem.

2.) szerinted mikor jön el az a világ, amikor már kis honunkban sem jut eszébe egy átlagembernek valakit azzal cikizni, hogy "meleg"?

Előzmény: MarK (326)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 338
"gyűlölöm hatalmas méreteket öltött nagyképűgégéért.. ebben biztos igazad van, énem szoktam nézni semmi olyan adást, ami nem a zenéről szól. nem igazán lesem a nyilatkozatokat, interjúkat, mert én a zenét kedvelem abban, akit kedvelek." Lehet, hogy neked van igazad!!! Talán fölösleges is foglalkozni a magánéletükkel.

"egyszerűen nincs konkurenciája. Ez az egyeduralom szörnyű!!!, és szegény "gyerek" (Ákos) mégis teherként éli meg a dolgot.. nem ugyanez volt a helyzet szóról szóra a BB-al is? Annak volt komoly konkurrenciája? Oszt mégse utáltuk ezért!!! A Kraftwerket ki utálta azért, mert gyakorlatilag sosem volt mégegy "olyan2 zenét nyomó csapat?" Tökéletesen igazad van, most meggyőztél. Tényleg nem utálom Ákost, csak a nagyképűségét.

Előzmény: GroundZero (335)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 337
"Ezzel semmi baj, bár megjegyzem, elképzelhető, hogy jobbat tenne a Clairvoyance zenéjének, ha ezt a hatást kicsit feloldod... :-)))"
MarK: szerintem te nem ismered annyira a mi zenénket, hogy ezt meg tudnád ítélni. A régi számok - elismerem - valóban nagyban BB behatásúak és megszólalásúak voltak, ezeket hallhattad, de szerintem csak annyira, mint amennyira a Shape Popu hatású. :-)) Az újakat pedig nem hallhattad. Jut eszembe, az I want you now-ról nem írtál semmit. Megjegyzem, kicsit bánt(ott, már megszoktam), hogy míg a Shape meglehetősen nagy támogatottságot élvez a DM topicon, addig - már bocs - de a mi feldolgozásunkat és egyéb próbálkozásainkat (az új dalok kb. fele nagy jóindulattal sem nevezhető BB utánérzésnek, sőt, semmi köze nincs hozzá, nem is tetszett sok BB-snek, szintipoposnak) artifexen és Patronán kívül más le se sz*rta. Tőled sem hallottam véleményt, a többszöri kérlelés ellenére sem. A Shape KAU remixével nem így volt, pedig az hát... Na mindegy.

"Ha már itt tartunk. Neked ezek szerint a BB a kedvenc együttesed? Tehát az első helyen áll, nem előzi meg senki?" Á, ugyanmár!! Nyilvánvaló, hogy a DM és sok más banda messze üti, de mostanság bővült a látóköröm és nem vagyok beszűkült. Irattam is 3 válogatásCD-t, amin ezek vannak: Prodigy, Eminem, Bomfunk MC's, Sinead O Connor (nem tom, hoy is kell irni), Chemical Brothers, Neo (már szeretem), Michael Jackson (Thriller, Bad-es dalok), Eurythmics, Madonna, Green Day, stb... Jó kis társaság, nem?

Jó, hogy nem bántódtál meg. De komolyan, ez a NŐ tönkretesz (a lelkivilágom megsínyli rendesen, látható, ugyebár). :-(((((((((((

Előzmény: MarK (334)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.11 0 0 336
Bocs, ma úgy látszik, kötekedős hangulatomban vagyok... bár ez nem is az:

Ákos egyre inkább megindul a lejtőn- lefelé. Túl művésziesre veszi a figurát

Ez, szerintem, igényszint kérdése. Martinnál is voltak azért ilyen tendenciák: el tudná valaki képzelni a One Carresst mondjuk a Speak & Spellen?
Ugye?
Ezexerint Martinnak jobban sikerült ez :)))

Előzmény: _Zoltán_ (325)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.11 0 0 335
Nos, kicsit vitatkoznék veled:

Ákosnak csak igen kevés munkáját érzem hitelesnek
Nos, engem pölösosem érdekelt, hogy amit énekelé valaki, azt télleg szívéből érzi-e, avagy nem... Télleg nem értem: ez miért olyan fontos? Ha jók a rímek, értelmes a szöveg, mármint szól valamiről, nem "negatív", sötöbö, akkor mi a baj?

gyűlölöm hatalmas méreteket öltött nagyképűgégéért

ebben biztos igazad van, énem szoktam nézni semmi olyan adást, ami nem a zenéről szól. nem igazán lesem a nyilatkozatokat, interjúkat, mert én a zenét kedvelem abban, akit kedvelek.

egyszerűen nincs konkurenciája. Ez az egyeduralom szörnyű!!!, és szegény "gyerek" (Ákos) mégis teherként éli meg a dolgot.

Javyts ki, ha tévedek, de nem ugyanez volt a helyzet szóról szóra a BB-al is? Annak volt komoly konkurrenciája? Oszt mégse utáltuk ezért!!! A Kraftwerket ki utálta azért, mert gyakorlatilag sosem volt mégegy "olyan2 zenét nyomó csapat?

Ezek persze csak magángondolatok és vélemények, nem szántam többnek, várom véleményedet/teket.

Előzmény: clairvoyance (323)
MarK Creative Commons License 2000.10.11 0 0 334
Nem arról van szó, hogy megbántottál volna... Sok mindent megéltem már itt az indexen, edzett vagyok :-))).
"nagyon kevés ember van, akit gyűlölök (Ákos sem tartozik közéjük, ha valaki nem bánt, akkor nekem semmi bajom vele. Szelíd ember vagyok.) Na, jóóó?"
Felőlem jó :-)), csak Te magad fogalmaztál 1x az egyik mondatodban úgy, hogy gyűlölöd... De mindegy.
"de az is helytálló, hogy én meg túl elvakult BB-s vagyok Ákos rovására" Ezzel semmi baj, bár megjegyzem, elképzelhető, hogy jobbat tenne a Clairvoyance zenéjének, ha ezt a hatást kicsit feloldod... :-))) Ha már itt tartunk. Neked ezek szerint a BB a kedvenc együttesed? Tehát az első helyen áll, nem előzi meg senki?
Előzmény: clairvoyance (330)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 333
Istenem, NŐK!
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 332
Hát ez nem igaz. Ennyi hülyeséget.

"egyszerűen nem tetszik a zenéje." Dehogyisnem. Egy rakás dalát szeretem. Még az Ikonról is, de a Hűség már nem nyerő.

Előzmény: clairvoyance (330)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 331
"Please ezt ne vedd figyelembe!"
Szóval ezt akartam írni: Please ezt vedd figyelembe! Mondom, tök magam alatt vagyok, tiszta depisen.
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 330
"nem is szeretném felvenni a kesztyűt..."
Hidd el, én sem akarom. Most nyilvánosan ELNÉZÉST kérek, ha megbántottalak volna, de mondom még egyszer, én hallottam azt a bizonyos Ákos interjút. (Nagyon sajnálom, de egy aktuális nőügyem nagyon kikészít és ilyenkor mindenkivel goromba vagyok és utálatos. Please ezt ne vedd figyelembe!)

"Te magad írtad, hogy van, amiért gyűlölöd(!), ugyhogy most már értek mindent (a hangvételt, a stílust...) Engem azért ne gyűlölj, OK?"
MarK: mi már találkoztunk egyszer-kétszer. Szerintem tök jó fej vagy, isten őrizz, nagyon kevés ember van, akit gyűlölök (Ákos sem tartozik közéjük, ha valaki nem bánt, akkor nekem semmi bajom vele. Szelíd ember vagyok.) Na, jóóó?

"gyökeresen más a véleményünk..." Ez való igaz, két ellentétes DM-es (na azért ez legalább közös pont, ugye?).

Bocs még egyszer, de szerintem sok mindenben nem úgy van a dolog, ahogy te látod, de az is helytálló, hogy én meg túl elvakult BB-s vagyok Ákos rovására. Semmi bajom az ürgével, egyszerűen nem tetszik a zenéje. És persze, hogy a BB sem lett volna sehol nélküle. Ehhez 3 srác kellett.

Üdvözlettel,
Szabolcs

Előzmény: MarK (329)
MarK Creative Commons License 2000.10.10 0 0 329
1. Először is, a "véres" hangulatot Te hozod, én pl. nem bazzegoltam és ebben a tekintetben nem is szeretném felvenni a kesztyűt...
2. Épp arról írtam ember, hogy ízlések és pofonok! Azért mert nem írtam oda minden mondatomba, hogy szerintem... Belekötsz mindenbe. Ott szerepel a hozzászólásom végén, hogy ez is egy personal vélmény. Vagy addig már nem jutottál el? :-)))
3. A csúcs zeneileg többek szerint (és szerintem is) az Elmondatott volt. A csúcsot én úgy értettem, hogy azért a Jóslatot is még eladták min. annyi példányban, mint a korábbiakat, vagyis a népszerűséget még 94-ben sem lehetett megkérdőjelezni...
4. A Le Prelude-nek lehet, hogy nincs köze a BB-hoz, de a kommersz és a divat felé húzó tendenciát magukon a BB lemezeken is lehet látni. Véleményem szerint ez csak fokozódott volna.
5. "Bocs, megint balfékül fogalmaztam. Persze, hogy semmi. Ha nem érted, elmondom még egyszer: Ákos egy olyan zenei kultúrában, ahol jó zenekarokat játszanak a rádiók, jó kis alsó középmezőny (se) lenne, persze szubjektíve." És a BB? Különben arról nem tehetek, hogy balfékül fogalmztál, máskor figyelj jobban, v. szedd össze a gondolataid. Egyébként meg a "lenne" + a "volna"... Hm, így könnyű fogalmazni.
6. Te magad írtad, hogy van, amiért gyűlölöd(!), ugyhogy most már értek mindent (a hangvételt, a stílust...) Engem azért ne gyűlölj, OK?
7. "de akkor olyakat se "írjunk tényként", hogy "egy erőteljese fejlődést látok","
Úgy gondolom, ez inkább megállapítás volt részemről, semmint tény (látok)...
Végezetül nem elbeszélünk egymás mellett, hanem gyökeresen más a véleményünk... Szerintem :-).

Előzmény: clairvoyance (327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!