Keresés

Részletes keresés

clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 331
"Please ezt ne vedd figyelembe!"
Szóval ezt akartam írni: Please ezt vedd figyelembe! Mondom, tök magam alatt vagyok, tiszta depisen.
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.11 0 0 330
"nem is szeretném felvenni a kesztyűt..."
Hidd el, én sem akarom. Most nyilvánosan ELNÉZÉST kérek, ha megbántottalak volna, de mondom még egyszer, én hallottam azt a bizonyos Ákos interjút. (Nagyon sajnálom, de egy aktuális nőügyem nagyon kikészít és ilyenkor mindenkivel goromba vagyok és utálatos. Please ezt ne vedd figyelembe!)

"Te magad írtad, hogy van, amiért gyűlölöd(!), ugyhogy most már értek mindent (a hangvételt, a stílust...) Engem azért ne gyűlölj, OK?"
MarK: mi már találkoztunk egyszer-kétszer. Szerintem tök jó fej vagy, isten őrizz, nagyon kevés ember van, akit gyűlölök (Ákos sem tartozik közéjük, ha valaki nem bánt, akkor nekem semmi bajom vele. Szelíd ember vagyok.) Na, jóóó?

"gyökeresen más a véleményünk..." Ez való igaz, két ellentétes DM-es (na azért ez legalább közös pont, ugye?).

Bocs még egyszer, de szerintem sok mindenben nem úgy van a dolog, ahogy te látod, de az is helytálló, hogy én meg túl elvakult BB-s vagyok Ákos rovására. Semmi bajom az ürgével, egyszerűen nem tetszik a zenéje. És persze, hogy a BB sem lett volna sehol nélküle. Ehhez 3 srác kellett.

Üdvözlettel,
Szabolcs

Előzmény: MarK (329)
MarK Creative Commons License 2000.10.10 0 0 329
1. Először is, a "véres" hangulatot Te hozod, én pl. nem bazzegoltam és ebben a tekintetben nem is szeretném felvenni a kesztyűt...
2. Épp arról írtam ember, hogy ízlések és pofonok! Azért mert nem írtam oda minden mondatomba, hogy szerintem... Belekötsz mindenbe. Ott szerepel a hozzászólásom végén, hogy ez is egy personal vélmény. Vagy addig már nem jutottál el? :-)))
3. A csúcs zeneileg többek szerint (és szerintem is) az Elmondatott volt. A csúcsot én úgy értettem, hogy azért a Jóslatot is még eladták min. annyi példányban, mint a korábbiakat, vagyis a népszerűséget még 94-ben sem lehetett megkérdőjelezni...
4. A Le Prelude-nek lehet, hogy nincs köze a BB-hoz, de a kommersz és a divat felé húzó tendenciát magukon a BB lemezeken is lehet látni. Véleményem szerint ez csak fokozódott volna.
5. "Bocs, megint balfékül fogalmaztam. Persze, hogy semmi. Ha nem érted, elmondom még egyszer: Ákos egy olyan zenei kultúrában, ahol jó zenekarokat játszanak a rádiók, jó kis alsó középmezőny (se) lenne, persze szubjektíve." És a BB? Különben arról nem tehetek, hogy balfékül fogalmztál, máskor figyelj jobban, v. szedd össze a gondolataid. Egyébként meg a "lenne" + a "volna"... Hm, így könnyű fogalmazni.
6. Te magad írtad, hogy van, amiért gyűlölöd(!), ugyhogy most már értek mindent (a hangvételt, a stílust...) Engem azért ne gyűlölj, OK?
7. "de akkor olyakat se "írjunk tényként", hogy "egy erőteljese fejlődést látok","
Úgy gondolom, ez inkább megállapítás volt részemről, semmint tény (látok)...
Végezetül nem elbeszélünk egymás mellett, hanem gyökeresen más a véleményünk... Szerintem :-).

Előzmény: clairvoyance (327)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.10 0 0 328
Asszem, egy kicsit "pimasz" voltam, de most, hogy újra olvastam MarK hozzászólását, nem látom okát, hogy bocsánatot kérjek. Két szélsőséges vélemény. Talán az arany közép lenne az ideális, nem??
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.10 0 0 327
MarK: könyörgöm, itt arról van szó, hogy nekem (nekünk?) nem tetszik az, amit Ákos csinál, mert műzenének érzem, de úgyis csak elbeszélünk egymás mellett.

"a BB nagyon jól tette, hogy abbahagyta a csúcson". Nem, a Jóslat és a Régi és új már messze nem a csúcs volt, ez tévedés. A csúcs a P.Eml. és az Elmondatott (talán) volt.

"ahogy elnézem Hauber tevékenységét, most(v. inkább korábban) nem Ákosról, hanem a BB sűllyedéséről berszélnénk..." EZ is hibádzik. Az első felével egyetértek, de a Le Prelude-nek és a Freshnek semmi köze a BB-hez, bazzeg!!!

"Ha végignézem Ákos pályáját, egy erőteljese fejlődést látok." Try to clairvoyance!

"a csúcs pedig zeneileg és szövegileg is az Ikon." MarK: én ehhez hozzá szoktam tenni, hogy SZERINTEM. Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni. Szerintem a Karcolatok hangulata messze veri az Ikon-ét.

"Szerintem túl korai Ákos temetése. És nehogy már mi döntsük el..." Remélem, ebben nincs igazad.

"Nem a közönség igényeit kell kielégíteni!" Szerintem a közönség igényeit és a saját igényeket egyaránt figyelembe kell venni! Mire jó az a zene, ami csak a szerzőnek tetszik (most nem Ákosról beszélek)? És a Hűség azért elég divatos alapokat kapott (pl. 5 éve nem így készített volna el Ákos, és nem maga, hanem a közönség miatt)!!! Ettől függetlenül elismerem, hogy állandóan újítani akar. Ez szép!!

"Mi köze van Ákosnak a többi tehetséghez? A mai magyar popbiznisz csődjét ne varrd már Ákos nyakába!" Bocs, megint balfékül fogalmaztam. Persze, hogy semmi. Ha nem érted, elmondom még egyszer: Ákos egy olyan zenei kultúrában, ahol jó zenekarokat játszanak a rádiók, jó kis alsó középmezőny (se) lenne, persze szubjektíve.
Te is nagyon végletekben írsz, én is. Csak kompenzálni próbálok. :-))

"És nem hiszem, hogy megtagadná a múltját, csupán úgy beszél róla, mint a múltról..." Akkor te nem láttad azt a nyilatkozatot, amiben szabályosan fikázta a régi BB tagokat és Fábiánt.

"Végül: mindenki úgy értelmezi Ákos munkásságát, ahogy akarja, ahogy ő érzi. Akár reálisan, akár tévesen. Akár a zenéjét, akár a szövegeit. A vélemény egy szubjektív érzés marad, tehát ne tényként írjunk ilyeneket: "Elveszett az oszinteség", "szánalmas, hogy megtagadja a múltját" "
Ez gyönyörű végszó, de akkor olyakat se "írjunk tényként", hogy "egy erőteljese fejlődést látok", vagy "csúcs pedig zeneileg és szövegileg is az Ikon." Ugyebugye?

Látom már véres a hangulat!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: MarK (326)
MarK Creative Commons License 2000.10.10 0 0 326
Én ezt nem értem... Miféle lejtőről van itt szó? Ez a BB-s múlt Ákoson tényleg mint egy "kereszt" van rajta, előnye is, de hátránya is származik belőle. Aki BB-s volt, mindig is fájni fog neki, hogy ÖRÖKRE VÉGE a kedvenc együttesének... Miért kell hasonlítgatni és miért veszett volna el a zene? A BB-nak voltak jó pillanatai, de felesleges párhuzamba állítani az utána következő időszakkal. Sőt, szerintem a BB nagyon jól tette, hogy abbahagyta a csúcson, mert ahogy elnézem Hauber tevékenységét, most(v. inkább korábban) nem Ákosról, hanem a BB sűllyedéséről berszélnénk...
Ha végignézem Ákos pályáját, egy erőteljese fejlődést látok. Közepes debütálló album után közel egyformán magas színvonalú 3 lemezt készített, a csúcs pedig zeneileg és szövegileg is az Ikon. Ezen a lemezen SZÁMOMRA csak két gyengébb dal van, pont a címadó dal és a Szívsebész (utóbbi live-ja viszont óriási...) :-)
(Ikon: 3, Játszuk el: 5, Végre: 5, Szabadíts fel: 5, Gyilkos ezüstgolyó: 5, A világ legvégén: 5, Szívsebész: 3, Féltelek: 5, Tudom, hogy merre jársz: 4, Öngyilkos álom: 5, akarod még: 5, Új világ: 5)
A Hűség szerintem sem éri el ezt a színvonalat, de nem rossz lemez. Lám, lám, nem a megszokottat kapjuk és máris kiabálunk. Szerintem túl korai Ákos temetése. És nehogy már mi döntsük el...
Ez a lényeg, amit Zoltán írt: "Nem bántom én Ákost, hiszen ő teremtette meg az igényt a saját zenéje iránt és azt csinál, amit akar. Most ehhez van kedve. Más kérdés, hogy sokaknak ez nem tetszik."
Pontosan ez az. Én is magasan leszarnám, hogy kinek mi tetszik. Nem a közönség igényeit kell kielégíteni! Pedig szinte mindegyik nagy magyar "star" ezzel a szöveggel jön. Ákos írjon csak a saját mércéje szerint!
Clairvo: Te ezeket komolyan gondolod? Mi köze van Ákosnak a többi tehetséghez? A mai magyar popbiznisz csődjét ne varrd már Ákos nyakába! És nem hiszem, hogy megtagadná a múltját, csupán úgy beszél róla, mint a múltról... :-))) Ti még nagyon abban éltek, ha ilyeneket írogattok :-)). A Fábiánt pedig ne védd, mára egy nevetséges "f@sz" lett, meleg, mint a vasaló(bár attól még lehetne normális). Csak a BB idején végzett eredményes munkája miatt szerepel még mindig a "Köszönöm" rovatban Ákos lemezein.
Végül: mindenki úgy értelmezi Ákos munkásságát, ahogy akarja, ahogy ő érzi. Akár reálisan, akár tévesen. Akár a zenéjét, akár a szövegeit. A vélemény egy szubjektív érzés marad, tehát ne tényként írjunk ilyeneket: "Elveszett az oszinteség", "szánalmas, hogy megtagadja a múltját", "Hol lenne Ákos, ha nem lett volna Bonanza? Hát nem itt.".
Ez is csak egy personal vélemény.
_Zoltán_ Creative Commons License 2000.10.10 0 0 325
Először írok ebbe a topicba, mert bár nagy BB-Fan vagyok mind a mai napig, nehezen veszem rá magam a nosztalgiázásra velük kapcsolatban. Legalább már fél éve nem hallgattam meg egy Bonanza-felvételt sem. Feltettétek a kérdést:Ákos hol lenne a Bonanza nélkül? És a Bonanza Ákos nélkül? Ugye,ugye...?
Én nem vagyok az elfogultabb Ákos-rajongók közül való, sőt, még talán rajongónak sem nevezném magam a szó valódi értelmében. Egész egyszerűen amint nem érezném meg dalaiban az őszinteséget, nem venném a lemezeit. Persze nehéz ezt koordinálni, hisz' alighogy megjelenik egy-egy új albummal, szinte "ótómatice" megyek megvenni. A Hűséget-most már bevallhatom- nem akartam megvásárolni. Végül megvettem. Nem mondom, hogy rossz, egy kicsit más, de nekem is hiányzik az a fajta régi feeling(itt most nem az indiánosdira gondolok) ami jellemezte őt a Beavatásig bezárólag. Én is azt érzem, mint Szigi, hogy tudnillik Ákos egyre inkább megindul a lejtőn- lefelé. Túl művésziesre veszi a figurát, egyre nehezebben emészthetőek a szövegei és mutassatok az új albumról csak egy olyan dalt, amit évek múlva is dúdolni fogunk, mint például a Hello-t vagy az Ilyenek voltunkat. Nem bántom én Ákost, hiszen ő teremtette meg az igényt a saját zenéje iránt és azt csinál, amit akar. Most ehhez van kedve. Más kérdés, hogy sokaknak ez nem tetszik.

Előzmény: Szigi101 (321)
Jópofa Tamás Creative Commons License 2000.10.10 0 0 324
ÚGY LÁTSZIK KÉSIK A HAJNAL.
ÉS ÉN MÉG FENT VAGYOK.

AMIKOR ÚTJÁRA INDÍTOTTAM E TOPICOT REMÉLTEM, HOGY ELŐJÖN EZ A TÉMA.
MAGAM UGYAN NEM AKARTAM FELVETNI, DE HA MÁR ÍGY VAN ELMONDOM NÉZETEMET.
A BONANZA BANZAI EGY NAGYON ÍGÉNYES, JÓL MEGCSINÁLT ZENÉT ALKOTOTT.
NÉHÁNY SZÁM (VIDÁM DAL, VALAMI VÉGET ÉRT, BERLIN, STB) VILÁGSZINTEN IS MEGÁLLJA A HELYÉT.
EGYVALAMI NEM TETSZETT AZ EGÉSZBEN ÉS EZ ÁKOS HANGJA.
AZT HISZEM EZUTÁN MÁR FÖLÖSLEGES ÍRNOM AZ "ÁKOS" PROJECT-RŐL.

clairvoyance Creative Commons License 2000.10.07 0 0 323
Majdnem, GZ!

Én azt mondom, hogy Ákos leszállóágban van és úgy érzem, kiégett: ezen a lejtőn már nem lesz megállás. Szerintem még egy lemez (max. 2) és vége (zeneileg, mármint a szólókarrierjének).

Természetesen számomra a BB (nem a balatonboglári) volt az igazi, Ákosnak csak igen kevés munkáját érzem hitelesnek. Még akkor is, ha tudom, hogy jóval többet dolgozik és profibb, mint anno a Bonanza-era alatt.

Mindemellett tisztelem a kitartásáért, stb.., de gyűlölöm hatalmas méreteket öltött nagyképűgégéért, és azért, mert rengeteg jobb vagy vele egyenlő tehetség van kis hazánkban, akik nem jutnak szóhoz és mint szigi is írta, egyszerűen nincs konkurenciája. Ez az egyeduralom szörnyű!!!, és szegény "gyerek" (Ákos) mégis teherként éli meg a dolgot.

Persze, hogy sok zenei élményt köszönhetünk neki (részemről főleg a BB-ért), de szánalmas, hogy megtagadja a múltját és úgy állítja be a Banzait, mintha az egy egyszemélyes dolog lett volna (vajon tudjátok, hogy Haubernek mekkora szerepe volt a zeneszerzésben????)

Most ennyi, így hirtelen.

GroundZero Creative Commons License 2000.10.06 0 0 322
Szal, ugyanazt mondjátok - mondjuk: Ákos kicsit nehéz időszakában van, és a bonanza volt az igazi.

Én ammondó vagyok, kicsit harshok vagytok Ákossal. Gondoljatok arra, mennyi örömöt szerzett ő nekünk - akár még BB formájában, akár utána!!! Ne dobjátok ilyen könnyen, mikor nem megy neki anyira.

Szigi101 Creative Commons License 2000.10.06 0 0 321
Clairvoyance: Ákosnak valóban úgy tunik, hogy elfogyott a mondanivalója. Ezt különösen azok érzékelhetik, aki csak a rádiókból ismerik Ákost, hiszen a legutóbbi, rádióban is hallható dalai (Keresem az utam, Huség) nem a legsikerültebb alkotásai.
Ennek ellentmond egy 1997-es, Beavatás után készített Z magazin-interjúrészlet:

"Évrol évre egyre nagyobb erofeszítés a megújúlás nekem, hogy ne ismételjem önmagam. Úgy gondolom, nem is adnám ki a kezem közül az albumot vagy a dalaimat, ha úgy érezném, hogy önismétlo. Önkritikus vagyok. Ha már unalmas leszek saját magam számára - ez sokkal hamarabb lesz, mint a közönség számára, mert gyorsabb a reakcióidom, ez kiderült - akkor biztos, hogy abbahagyom"

Ezt én akkor nagyon komolyan vettem, viszont mostanában egyre többször arra gondolok, hogy ez nem más, mint amolyan "Robert Smith féle" ijesztgetés. ("I never said I would stay to the end…").

Ákos koncertek elott talán már Neked is feltunt, hogy a tömeg állandóan Bonanza-dalokat énekel (amikor a koncert végén az Adjon Isten-be beleüvöltik a rajongók, hogy "Bonanza", az már más tészta, és a pofátlanság határát súrolja). Szinte végigmennek az összes BB dalon, igazán kevés marad ki (az utolsó két album azért ki szokott maradni, és a legnépszerubb az elso 3 album). Összesen 2 Ákos-dal szokott itt elofordulni, koncert elotti énekelgetésben: a Hello és a Beavatás. Helytállónak tunik tehát a gondolat, hogy mindössze ez a 2 dal az, ami klasszikusnak mondható Ákostól, és még évek múlva is fognak rá emlékezni.

"Elveszett az oszinteség"? Igen, néha én is ezt érzem. De mindenesetre átalakult ez az oszinteség. Az új albumon sok dalba érzem, hogy oszinte - de ha valakinek ez az oszinteség, ha valaki így érez a rajongói iránt, hogy "Gyilkos zenét írok és kiöllek magamból", az már gáz.

"Ha Ákos Backstreet Boys feldolgozásokat játszana, akkor is vennék, mint a cukrot"? Hát nem. Sot, megjósolom Neked: ezzel az albummal elindul Ákos a lejton. Nem azért, mert rossz lenne, szerintem vannak nagyon jó dalok rajta, sokkal jobban tetszik nekem, mint az Ikon, hanem mert azért néha már túlzásba esett az önsajnáltatásban és a gyulölködésben (Ideális popsztár, Ne fájjon többé), vagy éppen a közhelyekben (Huség, Lázadj fel újra). Szerintem Ákos legnagyobb korszaka az Indiántánc-Beavatás korszakra teheto.

"Hol lenne Ákos, ha nem lett volna Bonanza?" Hát nem itt. Viszont én egyvalamit nem értek. Ezt a kérdést már sokszor feltettem magamnak, és talán még valamelyik topicban is. Miért nincs Ákosnak konkurrenciája? Mert ha lenne, akkor tudnánk igazán lemérni a munkásságát. Miért nincs még egy ilyen karizmatikus egyéniség, ilyen remek, intuitiv szövegekkel? Ezt a mostani Ákost nem lenne túl nehéz "lealázni".

"Gyanítom, hogy ha a Neo tagok nem a Popularban kezdték volna, akkor most a DM-es Neosok fele csak egy "jobbfajta", elviselhető tucc-tucc zenekarnak tartaná az együttest" Én nem is hasonlítom oket a Populärhez, mert valószínuleg elsírnám magam. Én oket pontosan egy jobbfajta tánczenekarnak tartom oket (tuc-tucnak semmiképpen), mégpedig azért, mert nagyon kedvelem azt a Chemical Brothers-es vonalat, amelyet ok próbálnak meghonosítani hazánkban.

Most már befejezem… :-)))))

Előzmény: clairvoyance (320)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.05 0 0 320
Hú, ez kissé kapkodós volt.

'Szal azt akartam mondani, hogy a Sweet Dreams pl. tök egyszerű, mégis nagyszerű, és vannak dalok, amik csontra kidolgozottak, mégis gyérek. ENnyi.

clairvoyance Creative Commons License 2000.10.05 0 0 319
Miért, Gábornak van autósboltja? Úgy tudtam, hogy számteches cége és stúdiója van BP.-n és multimilli a srác (neki volt a legtöbb esze hármójuk közül, mindig is őt csíptem a fészekhajával együtt).

Különben mit csinálnak mostanság (mármint Hauber és Menczel) konkrétebban? Valaki tud valamit?

Előzmény: GroundZero (317)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.05 0 0 318
On on on on on végül is

Jó. Ez most hosszabb lesz, bár a kezem fáj (valami ínszalagszakadás féle). Szóval, mint 2 BB és 4 Ákos koncert aktív résztvevője, megállapítottam néhány tényt. Az Ákos koncerteken sok csalódott BB rajongó csak álldogált (vagy ücsörgött) és összefont karral (néhányszor fejcsóválva) figyelte az eseményeket. Én nem tartoztam közéjük kezdetben (hisz a Karcolatok pl. nagyon bejött, és a Testről is olyan klasszikusok, mint az Idelenn idegen vagy a Dúdolni halkan, Ki helyett szeretsz?), de aztán azt vettem észre, hogy Ákosnak ELFOGYOTT a mondanivalója és bár egyre korszerűsödtek (??) a zenéi, egyre több stílust/újítást megcsillantva, egyszerűen képtelen volt Helló nagyságú dalokat készíteni. És számomra ezzel bebizonyosodott (milliomodszor is, újra), hogy hiába az évekig csiszolt (alap)zene, a nagy muzsikusok, az anyagi háttér, ha maga a dal(lam) gyér, a szöveg pedig erőltetett, a semmit nem lehet megénekelni. ELVESZETT AZ ŐSZINTESÉG, ami a BB-t jellemezte. Elismerem, Ákos Hűségének dalai ledarálják az össze BB albumot hangzás, kidolgozottság tekintetében, de jócskán megsínylette a dolgot az a valami, amit úgy hívunk, ZENE.

Lehet, hogy az ákos fanok őszintének érzik, hát persze, hogy is lehetne másképp, nektek végül is mindegy. (Ezt nem sértő szándékkal mondom, de egy ismerősöm így fogalmazta meg a dolgokat: "Ha Ákos "Backstreet Boys" feldolgozásokat játszana, akkor is vennék, mint a cukrot.)

Az új album számomra annyit hozott, amennyit vártam. Kb.: 3 szám tetszik róla, a Keresem az utam (ezt pl. a Green Day Time of your life-ja toronymagasan veri), az Ideális popsztár (a rapbetét hótgyenge, nagyon nem ért a rapszövegíráshoz ez az ember, persze mindjárt mindenki azt mondta, hogy az összes hazai rappert veri. Na ez rajongói túlzás - nagy jóindulattal is. Ezt nem kellett volna (Sub Bass a király), de így is tetszeget. A Mindenki táncol se lenne rossz, de mégse az igazi. A többiről csak rossz szavakat tudnék mondani, inkább nem teszem. Nálam ez az anyag 2-es alá, a többi magyar zenekarhoz képest azonban sajnos így is 5*. Az Örök áprilist Dúdolni halkan-ként harangoztátok be, brrrrrrrrrrr. Na inkább befogom, ez is erőltetett.)

És most jön a mondandóm lényege: hol lenne Ákos, ha nem lett volna Bonanza? A választ mindenki tudja. Az is aljas dolog, hogy Fábián Tiborról, aki tökéletesen "futtatta" a BB-t, lekicsinylően beszél folyton a Z+-ban (a BB-ről és ex-tagjairól, magát leszámítva persze nemkülönben). Ez csúnya dolog. Másrészt érdekes, hogy a DM-esek körében a NEO oly nagy népszerűségnek örvend (lásd: Ákos kontra B. Boys eset). Gyanítom, hogy ha a Neo tagok nem a Popularban kezdték volna, akkor most a DM-es Neosok fele csak egy "jobbfajta", elviselhető tucc-tucc zenekarnak tartaná az együttest (a kivételek erőstítik a szabályt, pl. MarK a DM topicról és néhány társa még). Ez tény!!!!! (Félreértés ne essék, én szeretem a Neot, remélem sikerült jól leírni a lényeget.)

Mindenkitől elnézést még 1*, de ezeket így gondolom és amúgy is rendesen magam alatt vagyok most. :-(((
Talán durva volt, de véleményemet továbbra is fenntartom.

Előzmény: GroundZero (317)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.05 0 0 317
Csak föl akartam dobni a topikot kicsit... Tőlem beszálhetünk Menczel autósboltjáról is - azt se ismerem.
Előzmény: clairvoyance (316)
clairvoyance Creative Commons License 2000.10.05 0 0 316
Felmerülhet a kérdés, hogy minek egy BB topicon kibeszélni az új Ákos szólóalbumot. Hát azért, mert itt a többség más szemmel nézi/hallgatja a dolgokat (csalódott BB-sek???), mint az Ákos fanok.

Úgyhogy (most óra vége van, mindjárt kipaterolnak) legközelebb egy fejtegetés lesz.. (GZ: jó a téma)

Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.10.03 0 0 315
Hi!
Hát, amit hallottam belőle, az nem tetszett. Részletesebb véleményt nem tudok írni, de elég gyenguska. Majd még beljebb merülök a témába. Napster rulez:)
Előzmény: GroundZero (314)
GroundZero Creative Commons License 2000.10.02 0 0 314
Üdvözlöm a Veszprémi Bonanza Banzai topikot :)))

Clair, mél ment.

Na, vélemények az új Ákosról?

Előzmény: Bert Mikhael Tanen (313)
Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.10.02 0 0 313
Zene se szól,
nincs B. Towen,
nincs rock & roll...
Ne értsétek félre, valami hangulatkeltés-szerűségnek szántam, nem sértegetni akarok!
Szóval, uborkaszezon?! Naaa, írjon mán be valaki...
Előzmény: clairvoyance (312)
clairvoyance Creative Commons License 2000.09.29 0 0 312
Kihalt minden :-)

GroundZero, ha vagy és olvasod: mikor jön a szöveg?
Közeleg nov. 12. szép lassan...

clairvoyance Creative Commons License 2000.09.27 0 0 311
Azoknak, akik nem ismerik a Clairvoyance-t, egy kis ízelítő a régi számokból (remélhetőleg sikerül a linkelés):

Szóval:

Ébredés
Áldozat vagyok
Két tűz között
Fal mögé rejtőzve

Ahogy most visszahallgattam őket (az új számok tudatában), hát, ezek a régiek nem is olyan jók. Azért kíváncsi vagyok a véleményekre...

Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.09.22 0 0 310
Hy, Sky!
Az az igazság, hogy nem nagzon jártam ilyesmi helyekre, mert amíg nem jöttem Vesyprénbe tanulni, azelőtt csak egy (1) bonanzás ismerősöm volt... 1xüen nem volt kivel (és mikor, jajj, régi, csúnya idők) mennem. Csak a zenéjük számított - a hozzászólásaimból kiderül, eléggé kultuszellenes vagyok, voltam, szóval épp ideje lenne behozni a lemaradásomat. (Egyébként én "azóta vagyok ember :)", amióta az az ismerősöm eladta nekem az első három albumot, mivel ő már nem kedvelte őket annyira, vagy volt neki még tartalék. Nem kérdeztem meg...)
Clair:
A skinekről vitatkozhatnák, fel tudom javítani ay arányukat - ha igaz, amit írtál - minimum 50%-kal. Ez vicc volt, ne vessünk! :::)))
Előzmény: clairvoyance (309)
clairvoyance Creative Commons License 2000.09.22 0 0 309
Szia, Sky!

Először is üdv itt a BB topicon. (Végre valaki, aki szereti a Voyage-t.) Valóban vannak itt veszprémi egyetemisták (én és Bert), valamint én egy Clairvoyance nevű bandával is züllesztem magam (ez itt a reklám helye), ami amolyan szintipop zenét játszik, ha érdekel, akkor nov. 12.-én meghallgathatod a CD-nket (úgy tervezem, hogy leviszek egy párat és az emlékbuli után aki akar, belehallgathat és vásárolhat).

A Dark New Wave Club-ban még nem jártam, igazság szerint nem is tudom, merre található meg, engem ez inkább a fellépés szempontjából érdekelne, szeretnénk minél több helyen játszani...

Én a magam részéről a Pecsa HDMFC-jét (Hungarian Depeche Mode Fan Club) részesítem előnyben, szerintem igazán jó és nagyszabású bulik vannak itt havonta (legközelebb okt. 13. péntek), és a tömeg is elviselhető (+a skinek száma is szépen megcsappant, alig 1-2 lézeng)...

Egyelőre ennyit.
Különben én sem tudtam az eddigi nov. 12.-es bulikról, de idén semmi pénzért nem hagyom ki.

Előzmény: Sky (308)
Sky Creative Commons License 2000.09.21 0 0 308
Sziasztok!

Nem is gondoltam, hogy létezik Banzai topic!

Magamról, ha érdekel valakit: 90-től vallom magam Bonanzásnak, amikor meghallottam az első 3 albumot. Utána Ákos frizura, koncertek: az első Gyulán a Szabadtéri színpadon, később B.csabán, Szolnokon és persze a BS-ben minden évben. A BB feloszlása után sok minden mást kezdtem el hallgatni, de kb. 2 éve ismét "beszűkültem"... Azért annyira nem: DM, Ákos, Voyage(most is őket hallgatom, nov.-től újra koncerteznek, mivel hazajön a tengerentúlról Félix, az énekes), Cure, stb. Inkább dark irányba tolódtam el bizonyos behatásra, de érdekelne a
new wave-es zene is(Popular, stb.), ha hozzájutnék!

Tetszett a HZS riport és felkeltette érdeklődésemet a nov.12-i esetleges összeröffenés a BS-nél.(Eddig nem tudtam, hogy van ilyen, sajnos!) A hozzászólásokból és az e-mail-címekből kivettem, hogy néhányótoknak van kötődése Szegedhez és Veszprémhez. Az egyik otthoni (gyulai) haverom műsz.infos az utóbbi városban, én pedig pár éve Szegeden tanulok.
Járt már valaki közületek a nemrégen megszűnt Dark New Wave Club-ban??? Ti hova jártok általában? Hol vannak még jó zenét játszó klubbok?

Sky

GroundZero Creative Commons License 2000.09.21 0 0 307
Köszi, letöltöttem, de tegnap elfelejtettem hazavinni (mindegy is lett volna, egész este foglalt volt a vonal...), de ma viszem!
Én valami ukrán muzsikát szedtem le nemrég, tűrhető volt... Nem egy isten, de meg lehetett hallgatni.
Mókás volt az angoljuk :)

Clair, válaszoljámán az emilre!!!!!

Előzmény: Bert Mikhael Tanen (306)
Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.09.19 0 0 306
O.K. OFF
merthogy nem banzai...
Találtam egy jó kis szintipop csapatot. Oroszok, a nevük Vacuum. Mail megy, mert freemailes címre küldtem fel a cuccot, megadom a jelszót is. Szerintem érdemes meghallgatni. Két szám van fent:
Pride In My Relegion -szerintem jó
Culture Of Night - ez eléggé DM-esnek tunik.
Clair azt mondta róluk, hogy lakodalmas zene vagy mi, de szerintem nem (most végre nem értek vele egyet!!! EGYÉNISÉG VAGYOK!!!:)).
ON
mán megin nem írtam semmit...:)
Előzmény: GroundZero (305)
GroundZero Creative Commons License 2000.09.19 0 0 305
Én is bocs a zoffért, de clairral per pillanat télleg csak így tudtam kapcsolatot teremteni, és baromi fontos volt.

Clair: ne félj, mert "You will find no heart dissolved in all pain" :)

OK, este Mcpróbálom fölrakni a többi filet is, de nem aszontad, hogy nem tucc letölteni?

Ezen a hétvégeén hogy jössz haza? Mert én is mék le szegedre, 1eztetnünk kéne, nem?

Na, és hogy valami ON-t is írjak: egy ismerosöm állítólag a hálón talált egy PERUI BB-fant!!! Legalábbis a csákó ismeri, és szereti oket. Ráadásul az emilcímbol ítélve nem magyar a tag, a neve elég spanyolosan hangzik, hogy valódi perui legyen a skacc!!! Nyomozunk az ügyben, ha eredmény lesz, szólok!

Előzmény: clairvoyance (304)
clairvoyance Creative Commons License 2000.09.18 0 0 304
Elnézést mindenkitől, hogy átment személyeskedésekbe a topic, de hármunkon kívül úgyse jön erre a madár se (és amúgy is off megy még egy-két kedvenc topicomon is - egyfolytában.)

Úgyhogy akinek nem teccik,...

so
GroundZero: kéne még egy címet csinálni, mert a haus és mences, ahogy látom, tök betelt. Utóbbin is mintha kb. 1 Mb hely lenne. Mi lenne, ha kovacs cimre (a kodot sejtheted)? Varom valaszod. Sin city, sin city :-)

GroundZero Creative Commons License 2000.09.18 0 0 303
Clair, mind a 12-t egyelore nem sikerült felraknom, de párat már igen - sajna pont az elejét meg a végét... Ma este újra próbálkozom, OK?
Előzmény: GroundZero (302)
GroundZero Creative Commons License 2000.09.17 0 0 302
Szasztok, bocs az offért!

Clair, bocs, hogy itt szólok, de tele volt a postaládád, ezért az emilt megtalálod a menczelen, OK ("Dissolved.doc")? És ha sikerül, még 12 fájlt találsz majd ott :)

Előzmény: GroundZero (301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!