Keresés

Részletes keresés

üVegpohár Creative Commons License 2000.08.18 0 0 271
eléggé egykaptafára készült mármint hangzásban
GroundZero Creative Commons License 2000.08.09 0 0 270
Érdekes, nekem pont a 84 a top. Mit értesz pontosan az alatt, hogy "gagyi"? Mert sehogy sem jövök rá...
SZVSZ nagyobb hibát, mint egy újra-összejövünk-búcsúkoncertre, nem is csinálhatnának.
Előzmény: üVegpohár (269)
üVegpohár Creative Commons License 2000.08.09 0 0 269
clair: érdekel hát! :)

az én kedvencem most az Elmondatott és a Jel de a Jóslaton is van jó pár szám ami utobbi időkben sokat hallgatok pl. Térj vissza, Kezemet nyújtom. Bonanzának lassu számai szerintem mind jók.amit ritkán hallgatok az a 1984-album.Elég gyagyi. Meg az ujra mix3kért sem vagyok oda tulzottan.

Ha összeálna újra a Bonanza szerintem lassú számaikkal (a régi vagy új számok szerzésével) újra sikeresek tudnának lenni. Bár ha lehetne választani akkor inkább maradjon Ákos a saját műfajába de ha mellette lenne ideje azért szivesen hallgatnák új Bonanza szerzeményeket is :)

clairvoyance Creative Commons License 2000.08.01 0 0 268
Most olvastam Vecsy BB honlapján, talán benneteket is érdekel (98-as vagy 99-es):

"A levelezőlistán kapott legújabb hírek szerint a júniusi Bonanza-születésnapi bulin Fábián Tibor elmondta, hogy már az idén
őszrevolt egy rögzített időpont a Bonanza-emlékkoncert számára a BS-ben, Ákos azonban ismét visszamondta a fellépést,
azzal az indokkal, hogy nem látja még elérkezettnek az időt az eseményhez. Azt viszont Ákos elmondta tavasszal a Juventus
Rádióban, hogy Gáborral hosszú évek óta először találkoztak, és olyan jól elbeszélgettek, mint a Bonanza idejében soha!
Azt hiszem, volt is miről beszélniük...
A többit meg majd meglátjuk!"

clairvoyance Creative Commons License 2000.08.01 0 0 267
'szal a BB egy kiscit elment a végefelé abba az irányba, amiből a mai Eiffel 65-ok születtek :-(
clairvoyance Creative Commons License 2000.08.01 0 0 266
Még élek :-)

Egyébként GroundZero, max. egyetértek, hogy az utolsó két albumnál valami megtört a BB-nél. Bár nekem még a Régi és új bejön, a Jóslat már csak helyenként. Viszont az Elmondatott-at az abszolút csúcsnak tartom. Az emlékkoncertet szerintem csak az egyre mélyebbre süllyedő Hauber akarja. Ákos jól el van a maga szólóprodukciójával és az Induljon a Banzáj! undoritó tucc-tuccá süllyesztésével (lásd ill. halld: Keresem az utam remixek album), Menczel úr pedig halálra keresi magát a biznisszel. Reménykedjünk a legjobbakban.
Mindenkinek mindent jót!
Remélem, még élek egy darabig...

Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.08.01 0 0 265
Amikor ilyesmit találtam, az más stílus volt, de átnevezgetéssel tényleg. Már nem emlékszem, hol: mindig más gépen netezek, így aztán a címlistáim fabatkát sem érnek. Még a relatíve enyém-gép, egy hallgatói laborban, azt is "karbantartják" - havi törlés, ugye, mert 1xűbb.
Csak mint ötlet működik, működhet, mert néhol bizonyos kiterjesztéseket, fileméreteket letilthatnak, firewall server meg effélék. De pl. egy ZIP-pel szétkapott mp3, darabonként átnevezve, meg egy progi, ami összerakja, nem lenne rossz. Ezzel egy gond lesz, lehet, hogy mint a Linuxnál, ugyanarra a problémára rengetegféle buher megoldás születhet, ha valaki nem ragadja magához a kezdeményezést időben, egy NAGYON JÓ megoldással. Mert különben még egyszerűbb lesz alapból megvenni a CDket, mint kiigazodni az ilyen puzzle-progik között.
Tasztalt megnézem...
Előzmény: GroundZero (264)
GroundZero Creative Commons License 2000.07.28 0 0 264
A Tasztalon indult egy topik erről - mármint a Napsterről, amit ma hajnalban kapcsoltak ki. Nos, ha esetleg még nem olvastad, hát, mindenki aszongya ott, hogy ez nem jelent semmit, minden megy ugyanúgy tovább...
Engem mindenesetre érdekelne az az induljonabanzai.doc :)
Előzmény: Bert Mikhael Tanen (263)
Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.07.28 0 0 263
O.K., már megint félreértettem. Metakommunikáció nélkül nehéz. Egyébként néha attól tartok, valami érzékenylelkű vadállatnak néz itt mindenki.
Hallottam, hogy be akarják tiltani a Napstert, de nem egészen értem. Poloskát is irtanak, aztán mégis, csak egyre több lesz. Ez nem értékítélet akart lenni, de megsemmisíteni aligha tudják. Mert a nagy szevereket betilthatják, esetleg magát a Napstert, mint céget, is szétverhetik (rename), de az mp3-csere ettől még nem fog megszűnni. Lelassulhat, mert egy segédezközt kilőnek, jó.
Ám a kreatív emberek mindig találnak megoldást arra, ami őket érdekli. Pl. egy-egy sima ftp szerver, ahonnan a levelezési litstára feliratkozott emberkék letölthetnek bizonyos SZÖVEGfile-okat. Pl. az induljonabanzai.doc, úgy 6-8 mega, khm, khm, ... persze át kéne nevezni, de ez nem olyan nagy tragédia. Láttam már hasonlót. Ott is elég nehéz a ritka zenéket megszerezni. Talán egy valamivel rendezettebb, ellenőrzött linkekkel, esetleg a nagygépen másolattal, ha éppen nem alérhető a meghirdető gép-ilyen szoláltató lenne az igazi. Most talán lesz, nem is biztos, hogy ez olyan rossz hír, egyenlőre persze az.
Előzmény: GroundZero (262)
GroundZero Creative Commons License 2000.07.27 0 0 262
Bocs. Ez csak humor akart lenni. Biztosan az én hibám, de ahogy benézek ebbe a topikba, rögtön ez a koppintás-dolog jut eszembe. semmi bajom a véleményeddel.
1ébként gyakorlatilag az összes együttes, akik igazából "mozgatnak" már nem létezik... Úgyhogy ezt az érzést ismerem.

Hallottad, hogy szarban van a Napster?

Előzmény: Bert Mikhael Tanen (261)
Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.07.27 0 0 261
szónok: "Ti mind egyéniségek vagytok!"
tömeg: "Mi mind egyéniségek vagyunk."
szónok: "Ti mind különbözőek vagytok!"
tomeg: "Mi mind különbözőek vagyunk."
tétova hang: "... én nem ... "
Most meg az a baj, hogy ugyanaz a véleményem, mint Clair-é? De hát ez miért ... azt hittem, már le lett zárva a koppintásos dolog. És ez a sjaát véleményem volt. Tudnék néhány olyan együttest mondani, amik csak azért érdekesek, mert egyben vannak. Mármint csapatilag :). Ne tudd meg, amíg csak lehet, de ha elveszítesz valakit, akit nagyon szerettél -velem már előfordult, lehet, veled még nem-, akkor nem fogod azonnal elfelejteni. Barát vagy hozzátartozó, illetve egy együttes: nem feltétlen ugyanaz, már érzelmi intenzitásben, de a nem felejtés stimmel.
Ne akard, hogy lelketlen legyek. Lehet, nem értek hozzá, csak támaszkodom itt lazán a botfülemre, de nekem akkor is nagyon fontos a zene. Nem az élet értelme, inkább az értelem életének egy része számomra. Ez van...
Ja, Clair alighanem még él :). Később mondok biztosat, vsz.leg látom még a nyáron, bár "csak a halál biztos" :).
Hi, elveriBodri!
Előzmény: GroundZero (260)
GroundZero Creative Commons License 2000.07.26 0 0 260
Ezt a dumát tökre a Clairvoyanceról koppintottad!

Remélem ő még él... :)

Előzmény: Bert Mikhael Tanen (259)
Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.07.26 0 0 259
Ja. Ha nem lenne dolgom, nem is lennék itt Veszprémben.
Nehogy már megint a sztárolás jöjjön a tiszta zene helyett! Nem azért mondom, de sok nagy zeneszerző halott, Elvisről sokan nem ismerik el, de alighanem ő is. És ezek ellenére, ahogy valahol olvastam, "a mű túléli az alkotóját", vagy efféle. Nem csak az számít, össze lehet-e magunkat pisilni, amint meglátjuk a Bálványt (ami könnyen ledőlhet, khm, khm)... bár ez inkább egyébb együttesek rajongóira jellemző. Nem sértés akart lenni, remélem, értitek, mit akartam mondani, ha nem is a legszerencsésebben. A művészet túlnyúlhat a halálon, az egyénén vagy az együttesén, mindegy. Nem is igazán lényeges. A mű a fontos. És ha valaki szeret egy művet, miért nem szeretheti a művészt, mindentől függetlenül? Le a halottakkal? Ja, az ÁNTSZ szempontjából igen, -2m, ami érthető is, de egyébként miért?
Előzmény: clairvoyance (254)
Bert Mikhael Tanen Creative Commons License 2000.07.26 0 0 258
Mail ment...
Talán Almádi.
Ez nem diplomácia, sajnos tényleg nem vagyok clairvoyant, maximum Clairvoyace-os, többek között. :)
Háj&Pocak!
Előzmény: clairvoyance (245)
GroundZero Creative Commons License 2000.07.22 0 0 257
Én meg egyáltalán nem voltam ott, ráadásul szabad akaratomból. Akkorrra már túllendültek a fiúk azon a Zeniten, am alatt már a hitelesség rovására megy minden. Ez már nem vonzott oda. Az uccsó album is csak kazettán van meg, rég is hallgattam már. Az már nem volt az igazi... a régi és új sem. Ott már véget ért valami...
SZVSZ
Előzmény: totyus (256)
totyus Creative Commons License 2000.07.22 0 0 256
Hááááát ebben a 2004-es dologban eddig nagyon kételkedtem, hogy igaz lenne ( Állítólag egy Izé Fülöppelben is emlegette ezt az évszámot a Hauber ).
De neked LoviGabi már elhiszem....:-)))
Nekem furcsa, hogy Ákos ilyen határozottan konkrétan kijelentette ezt a CSAK EGY dolgot, és hogy kb. 10 évvel a feloszlás után lehetséges....hm...
Mert ugye nem szeretné, hogy az látszon, hogy a pénz miatt, meg stb.
Az is igaz, hogy EGY nagy koncerten ( ami a BB-től és Ákostól megszokott színvonalú technikával rendelkezne ) nem lehet olyan qrva sokat kaszálni, de talán még tisztább lenne az egész, ha valami új dolgot is csinálnának.
Persze ha a Menczelnek már nem jön vissza a billentyűleütögetési kedve.....
Na meg ha a Hauber azzal van elfoglalva, hogy évente lecserélje annak a bizonyos fresh életérzésnek a képviselőit, akik olyan természetellenesen tudnak vigyorogni ( "nézzétek a kedvenc zenecsatornánkat:-DDDDDD".....BOÁÁÁÁÁ..

Volt 92-95 között egy ( főleg ) könnyűzenei beállítottságú újság, a HELLLO. Ebben rengeteg BB és Ákos cikk jelent meg. A Régi és Új elemzésekor Ákos igen jó véleményekkel volt a dalokról, de ha később megkérdezték hogy melyik volt a BB legjobb/legerősebb albuma, a Jóslat és az Elmondatott címűeket választotta. Gondolom főleg a régi dalok "felmelegítései" nem tetszettek neki.
Sajnos a búcsúkoncertről szinte sehol sem jelent meg tudósítás, nekem egy ócska Népszava cikk van 3 sorral, meg egy Ákost ábrázoló közelképpel.
Jó lett volna, ha a Tibor megcsinálja a BB füzet 4-et. Bár lehet hogy ezt is azzal magyarázza, mint a koncert végén az együtt ki nem jövetelt, hogy ezzel érezteti, hogy még nem ért véget ( a valami...:-)))

A búcsúkoncerten kb. fél órát bírtam ki az első sorban, aztán kihúztak.
Kora délután kaptam ugyanis az üzenetet, hogy egy ismerősöm, aki a BS-ben dolgoz(ott)ik, be tud juttatni kapunyitás előtt. Na nekem több se kellett, rohantam mint állat, kaja nuku, innivaló szintén, töküres gyomorral mentem a BS-be.
Kaptam a Tibortól stage pass-t, azzal tudtam mászkálni, a végső hangbeálláson csak az Induljon a banzájt játszották el ( nem úgy mint most egy Ákos koncert előtt, ahol több dalt kompletten eljátszanak a próbán, plusz még külön a zenészek próbálgatnak ), meg Ákos pöckölgette a gitárját. Ha jól rémlik, Krisztina kedvesétől kértem el a számlistát, amelynek megtekintése után csalódottan állapítottam meg, hogy nem lesz egy extra hosszúságú koncert. 2 és fél órás volt a buli, a korábbiak olyan 2 óra körüliek voltak.
Kihúzás után vissza akartak dobni a tömegbe, de akkor előrántottam a bűvös kártyát..:-))
Jót kajáltam, de úgy gondoltam már nem lenne tanácsos visszamennem a tömegbe, így hol a színpad széléről néztem a hangfalak mögül, hol pedig a legfelső emeleti VIP páholyból.

Jó volt, de........

LoviGabi Creative Commons License 2000.07.22 0 0 255
Hello.

"Valamivel lejjebb olvashatsz erről a témáról."

Hát igen, így derül ki hogy nem igazán olvastam végig a topicot :/ No, sebaj; azért nem árt aktualizálni a témát :)
Jómagam nemrég abban a szerencsés helyzetben voltam hogy végignézhettem a CseppTV-s riportfilmet (nekem nem sorozat hanem gyaníthatóan nyers, vágatlan felvétel formájúnak tűnt). Mi tagadás, abban a majd' 2 és negyed(!) órában sok minden megtudható volt a zenekarról. Velük külön-külön készítettek interjút, mindenkinek ugyanazt a kérdéssort tették fel (megjegyzem, nekem új volt Menczel s Hauber látványa, mint riportalanyok :)). Gabi meg is mondta, hogy ő nem egy, a médiában nyomulós fajta; ha kérdezik, beszél de egyébként elvan :) Pár érdekesség:
- Gabi szemében a leggyengébb album az 1984, nehezményezte hogy Ákos gitárokat visz bele az alapvetően szintis hangzásba. Ő a szintisebb irányt vitte volna tovább...
- Ákos ellene volt a "Régi és Új" albumnak, de a zenekar -merthogy demokrácia volt, de Ákossal szemben többségi szavazással- le is szavazta. Ákos ezt úgy "torolta" meg, hogy azon az albumon szígorúan _csak_énekesi_ feladatot látott el; nem foglalkoztatta a hangszerelés, stb.
- kiderült, hogy Menczel az 'Elmondatott' óta jóformán egy billentyűt nem ütött le az utána következő stdióalbumokon...

Mitagadás, érdekes riportok voltak (meg próbafelvételek az akkor még igencsak ép BS-ben: Ákos zöld mackónaciban táncol a 'Ladies from That House'-ra :) meg egy műa. kávéspohárral a kezében énekli a 'Kezemet Nyújtom'-ot...). Természetesen a legizgibb kérdés a végén hangzott el a riporternőtől ("Összeáll -e újra a Bonanza Banzai?"). Akkor -a riport a Búcsúkoncert előtti hetekben készülhetett- egyikőjük sem ellenkezett úgy, igazából. Ákos -itt- azt mondta, hogy HA kihívásnak érzi a dolgot, de csakis akkor, s csak EGYETLENEGY alkalommal lehet szó egy nosztalgia koncertről.

Dátumnak 2004 körüli időpontot jelölt meg...

LoviGabi, aki máig sajnálja hogy nem tudott ott lenni a Búcsúkoncerten :((((

Előzmény: GroundZero (253)
clairvoyance Creative Commons License 2000.07.20 0 0 254
Patrona: "mert az a zenekar még létezik, tehát a topicja is él!:-)))))))))))))))"

Ez csúnya volt. Ha a DM megszűnik és neked valaki ilyet ir, mit szólsz majd hozzá? ( :-((( kb. ezt, nem?) Miért ne lehetne egy nemlétező együttest szeretni?

Különben, ha észrevetted, akkor a BB topicosok egy része (pl. Bert is) csóró egyetemista, akinek nyáron nem futja internetre. Én is csak perceket netezek hetente...

Nem halt meg a topic, csak szünetel. Részemről ősztől újra csúcsaktiv leszek topic téren.

Üdv.
Szab

GroundZero Creative Commons License 2000.07.20 0 0 253
Valamivel lejjebb olvashatsz erről a témáról. Jómagam egy régebbi ismerősömmel büszkélkedhetek, aki a totál kezdetektől BB-rajongó volt, amikor még név szerint ismerte 1mást az összes BB-fan, mind a köbö 20 :)
Szal, neki olyan dolgai voltak (vannak), mint koncertpróba titkos felvételei, egy 88-as dunaújvárosi koncert teljes felvétele (ez nálam ragadt valahogy...). egy németországi koncert elég szar minőségű felvétele, stb... Sajna nagyon rég láttam utoljára :(
Előzmény: LoviGabi (252)
LoviGabi Creative Commons License 2000.07.20 0 0 252
Sziasztok.

Na, hogy kicsit fellendítsem ezt a topic-ot (temetés helyett :)))

Ki hogyan áll B.B.-ritkaságokkal? Koncertfelvételek, demók, etc...

LoviGabi

patrona Creative Commons License 2000.07.19 0 0 251
Na végre egy hozzászólás! De sajna ez is elég OFF:-(((((
Hát úgy látszik nektek tényleg nincs témátok, ha egy szemtelen kis Mode-os nem ugat!:-)))))))))))) De mostmár legalább nyugodtan alszotok, csak a topcotok halott:-))))))))))))))

Na pá, jók legyetek!

Patrona

UI: Samuray, nézz be a DM topicba, ott válaszoltak a kérdésedre, mert az a zenekar még létezik, tehát a topicja is él!:-)))))))))))))))

Samuray Creative Commons License 2000.07.19 0 0 250
Sziasztok!

Lenne ill. van néhány fontos kérdésem:

Mikor lesz a köv. 101-es klub és milyen helyen?
Hol van az a hely?
Mennyien vannak bonanzások?
Milyen a hangulat?

stb...

A válaszokat előre is köszi

További jó nyarat mindenkinek!

Üdv,

Sam

GroundZero Creative Commons License 2000.07.12 0 0 249
Hát, én csak annyit tudok, hogy pesten az utcán járva nemritkán találkozok a nevükkel külömböző klub-plakátokon. Ha pesti vagy, javaslom - jobb híján - ezt a módszert.
Előzmény: LoviGabi (248)
LoviGabi Creative Commons License 2000.07.11 0 0 248
Sziasztok.

egy picit off, de talán kapok segítséget (kellene):

Pár hónapja kaptam egy demóanyagot a Syntax Error nevű debreceni (?) szintipop-csapattól. Azóta is keresem velük a kapcsolatot, de nem találom... :(
Valaki esetleg nem ismeri őket személyesen vagy egyéb elérhetőségüket???

LoviGabi

LoviGabi Creative Commons License 2000.07.10 0 0 247
Hello :)

Teccik. Nincs kedved a többi album által "megihletett" veryiók elkészítéséhez?
+1*: nagyon jó!

LoviGabi

Előzmény: üVegpohár (241)
patrona Creative Commons License 2000.07.09 0 0 246
üVegpohár: Köszi szépen!
clairvoyance Creative Commons License 2000.07.09 0 0 245
Akinek kell Clairvoyance CD, az szóljon, 21.-én viszek a HDMFC-be...

off

Bert: bazzeg, nem akarsz jönni 21.-én a Pecsába (DM klub)? És augusztusban Almádiba? Alhatsz nálunk az albiban. Irj a clairvo@freemail.hu-ra.

on

üVegpohár Creative Commons License 2000.07.09 0 0 244
patrona Creative Commons License 2000.07.09 0 0 243
Ja, még ha azt megmondanád, hogy milyen progival csináltad, és hogy hol lehet hozzájutni, akkor nagyon boldog lennék:-))
patrona Creative Commons License 2000.07.09 0 0 242
üVegpohár: Nagyon tetszik!!! Bár egy kicsit hasonlít a Mode-os skinekre. Csak nem onnan koppintottad?
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jóóvanna, csak vicceltem. Nagyon jó!

Előzmény: üVegpohár (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!