Keresés

Részletes keresés

pk20 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 339
Úgy látszik mindenkinek visszatértek a problémái, nekem sem szűnik a fejfájás, pedig a gyógyszerkúra felénél tartok. ezek szerint ez nem jött be..... ráadásul a dokim már nem rendel többet, úgyhogy egy másikat kellett keresnem, két hét múlva megyek hozzá... meglátjuk mi lesz.
Előzmény: landsmann (337)
szivarvány Creative Commons License 2006.11.27 0 0 338

sziasztok!

én "kevert szorongásos depressziós zavar epizódikusan fellépő pánikrohamokkal" betegségben szenvedek, erre rivotrilt és citapramot szedek, de már sokfélét próbáltam.

a másik betegségem a migrén. kaptam rá bogyót és végbélkúpot és beutalót ct, eeg és mr vizsgálatokra.

van itt olyan, aki ezektől szenved?

Előzmény: landsmann (337)
landsmann Creative Commons License 2006.11.27 0 0 337
Kísérletezeés nem vált be. Tegnap is rosszul voltam. Újra elkezdem szedni a Nootropilt. Az nem megoldás, hogy minig azon izguljak, mikor leszek szarul.
bözsike22 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 336

Sziasztok!

 

Bár kislányom nem csak neurologiai eset ő most 19 hónapos és Neurofibromatozisa van másnéven Recklinghausenkor.

Ez egy idegrendszeri daganatos megbetegedés.

Egyesületet szeretnénk létrehozni,ami folyamatban van.

Keressük sorstársainkat.

És azokat akiknek Café au lait foltjai vannak!

Szeretettel várunk minden érintettet a fórumunkba.

 

http://www.fw.hu/recklinghausenkor

 

Köszönöm ha megkerestek minket!

landsmann Creative Commons License 2006.11.11 0 0 335

Nem is tudom mire véljem a dolgokat. De cefet szarul voltam tegnap. Meg még ma is, de már nem annyira. Egyelőre nem tudom eldönteni hogy azért mert a Nootropilt már nem kell szednem, vagy azért mert amúgy is ramatyul lettem volna. Kísérletezgetek magammal, majdcsak látom mi sül ki belőle. Vérnyomás rendben van, azt rendszeresen mérem. Csak az a borzasztó erős szédülés ne lenne. Inkább a fejem fájna, vagy bármi, csak ne a szédülés. Természetes velejárója a szédülésnek a hányinger. Ki is dobtam a rókabőrt rendesen. Ha eljön az ideje és meg kell dögleni, legalább ne ilyen körülmények között. Szép csendben, egyszer nem felébredni, vagy egyszer felbukni azt annyi. De hónapokig, évekig vegetálni, azt nem akarok.

Most ott tartok, mint másfél évvel ezelőtt.  Egy pár óra alatt eltűnt minden, ami a gyógyulásra emlékeztetett. Remélem nem kell újabb másfél évet várnom, hogy ugyanolyan jól érezzem magam, mint az elmúlt hónapokban.

Jól ismert érzés ez a tegnapi szédülés. Volt már ilyen korábban. Annyira megvisel, hogy 2-3 hét kell mire teljesen, vagy majdnem teljesen elmúlik minden rossz közérzet, bizonytalanság. Egész nap álmos, fáradt vagyok, fáradtak a végtagjaim, mintha egy hete nem aludtam volna. Közben meg 9-10 órákat alszok, hétvégén meg még többet.

Athlay Creative Commons License 2006.11.10 0 0 334

Nos általában agyi érproblémák esetén a CT meg az MRI nem ad 100%-os infót, ezért csinálják ezt a vizsgálatot. A különféle érrendellenességek esetén sok mindent lehet csinálni, van ugye a műtét meg sugársebészet meg neuroradiológiai módszerek, ez ugye attól függ, hogy mit érdemes az adott esetben.

 

De szerintem felesleges ezen agyalnod, hogy mit kezelnek és hogyan, amíg azt sem tudod van e valami ilyen problémád egyáltalán.

Előzmény: bvg (333)
bvg Creative Commons License 2006.11.09 0 0 333
úristen, ez brutálisan hangzik!! dehát a CT sokkal modernebb nem, és azzal is látszik? Abban tud vki segíteni hogy hogy kezelik az aneurizmát?
Athlay Creative Commons License 2006.11.08 0 0 332

Nos, az érfestés nagyjából azt jelenti, hogy a combodnál bevezetnek az artériába egy katétert, amit feltolnak egészen az agyi erekig. Ott befecskendeznek kontrasztanyagot, majd röntgenképeket csinánlnak, amik szépen fogják mutatni az agyi erek hálózatát.

 

Na most ez így elég rémesen hangzik pedig tulajdonképpen csak az érzéstelenítő szurit érzi az ember, utána max azt, hogy matatnak valami a combján.

Ami igazából a szívás az az, hogy utána egy napig folyamatosan feküdni kell, ami szerintem marha nehezen elviselhető.

Előzmény: bvg (329)
landsmann Creative Commons License 2006.11.08 0 0 331

Most jöttem haza a neurológustól. Letelt a 6 hónap az utolsó látogatásom óta. A Nootropilt most szüneteltetjük. Áprilisba kell visszamenni. Írt fel egy nyugtatófélét. Azt nem szedem rendszeresen, csak ha úgy látom hogy kell.

Remélem a Nootropil nélkül is marad a helyzet és nem lesz rosszabb.

howardcarter Creative Commons License 2006.11.07 0 0 330

Szia!

Én csak azt tudom tanácsolni, hogy minél hamarabb menj el egy neurológushoz! A tünetet, amit leírtál okozhatja egy agyi aneurysma megrepedése, de természetesen alapos kivizsgálásra van szükség.

Előzmény: bvg (329)
bvg Creative Commons License 2006.11.07 0 0 329
Köszi! És mi az az érfestés? Hogy csinálják?
Athlay Creative Commons License 2006.11.06 0 0 328

Hát ha még élsz meg nem is bénult meg semmid, akkor végülis nem gáz az agyvérzés se :) Egyébként nem kell ahhoz öreg papinak lenni, elég ha megerőlteted magad, tüsszentesz egy nagyot vagy ilyesmi.

 

Nekem is ez volt a nyáron, hát vizsgálgattak, elküldtek CT-re, MRI-re meg ilyenek

Ezek olyanok, hogy csak feküdnöd kell, egy ujjal sem érnek hozzád. . A legkellemetlenebb az érfestés volt, de ha ki tudod bírni, hogy nem mész klotyóra egy napig, az is túlélhető.

Ja a  hematológia meg tényleg vérvizsgálat, nekem azért kellett oda mennem, mert hátha esetleg valami véralvadási zavarom van.

 

Menj el a neurológiára, biztos csinálnak majd egy MRI-t, aztán megmondják mi van.

Előzmény: bvg (326)
landsmann Creative Commons License 2006.11.04 0 0 327

Szia!

 

Igaz, nem tőlem kérdezted, de ha jól tudom, a hematológiai vizsgálat tulajdonképpen vérvizsgálat. Bár azért ennek is lehet egy speciális fajtája. De a te esetedben inkább egy MRI, vagy CT vizsgálat jöhet szóba első körben. Az nem fáj, nem érzel semmit. A CT-t nem tudom, azon nem voltam, de az MRI rohadt hangos gép, még fülvédővel is. Nekem 25 perc volt a vizsgálat.

 

Ha agyvérzésed volt, akkor majd kapsz gyógyszereket és néhány dolgon változtatni kell.

Előzmény: bvg (326)
bvg Creative Commons License 2006.11.03 0 0 326
nincs semmi zsibbadás, és teljesen jól látok. csak a fejemben ez az állandó furcsa érzés... mi ez a vizsgálat? ugye nem szurkálják tele a fejem stb? mi van ha agyvérzés? 22 évesen ráadásul...:(
Athlay Creative Commons License 2006.11.03 0 0 325

Zsibbadás, látászavar, ilyesmi nincs? Lehet egy picike agyvérzés, nekem is így kezdődött a nyáron. Menj el a dokihoz gyorsan.

 

Ma egyébként felb**ta az agyam a magyar egészségügy nagyon. Ugye a fent említett agyvérzés miatt, még augusztusban(!) elküldtek egy hematológiai vizsgálatra, aminek még most sem lett meg az eredménye.

Felhívtam őket mire kiderült, hogy a lelet ugyan megvan, de eddig képtelen volt egy orvos is megnézni. Három hónap alatt....gratulálok, hát ha az én munkahelyemen ilyen lenne a tempó már ötször csődbe mentünk volna.

 

Előzmény: bvg (324)
bvg Creative Commons License 2006.11.03 0 0 324
nekem az a problémám hogy 1 hete szex közben úgy éreztem mintha fejbe csaptak volna, mintha elpattant volna egy ér a fejemben vagy nem tudom. pár percig nagyon szar érzés volt, és azóta akár járásra, fejforgatásra hasogat. Egyéb dolgokat meg már nem is merek.... Mitől van ez?
landsmann Creative Commons License 2006.11.01 0 0 323
Akkor van baj, mikor kialakul az ördögi kör. Attól stresszel az ember, hogy stresszel. A fejfájásnak meg nagyon sok oka lehet egészen a rossz látástól, nem megfelelő szemüvegtől egészen az agybajig, dehát ezt is biztosan tudod te is.
Előzmény: pk20 (322)
pk20 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 322

Hát erről van szó, hogy nem egészen múlt el. amúgy a fejfájás meg feltételezem idegi alapon van azért írta ezt rá. de én sem értek hozzá, legközelebb részletesebben érdeklődök majd hogy mégis mit szedek...

 

landsmann Creative Commons License 2006.11.01 0 0 321
Bár én nem értek hozzá, de a logikám nekem azt diktálja, hogy a depire szedett gyógyszer további szedetése fejfájásra nem éppen a legjobb negoldás. HA a depi elmúlt, akkor fejfájásra vannak ezerszer célszerűbb gyógyszerek. Az nem Calmopiryn, ami mindenre jó a megfázástól a fogfájásig.
Előzmény: pk20 (320)
pk20 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 320

:) Először a baleset után a depire szedtem, most meg  a mindennapos fejfájás ellen, ami sztem a feszültségből fakad. nemtom. de nem használ so másik gyógyi kéne:(

landsmann Creative Commons License 2006.10.31 0 0 319

ööö, fordított sorrendben van a két idézet és az egy. Egy dal szövege.

A depis gyógyszert mire szeded? Nem úgy tűnsz mint aki begubózott.

Előzmény: landsmann (318)
landsmann Creative Commons License 2006.10.31 0 0 318

Sziasztok!

 

Mi a baj a háttérzenével? Akadozik? :)

 

Hú, láttam két jó idézetet. Nem tudom honna van, de tetszik:

 

"Ha elérhetetlen, szent a cél az elbukás is ünnepély."

"Sekély sírodat őrzik, nehogy ledöntsd a pokolnak kapuit."

Előzmény: pk20 (317)
pk20 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 317

Sziasztok!!!!! Túl vagyok a hét nehezén, pár nap pihenő van a következő hajráig:)))

Képzeld Mellesleg elszámoltam magam és nem is felénél, hanem a felének a felénél tartok szóval midössze két hónapja szedem azt a gyógyszert... de azt hallottam ezeknek az antidepresszánsoknak már az első hetekben hatnia kéne...ehhez képest mindennap nagyon begörcsöl a nyakam, és feltételezem a fejem meg attól fáj.

no de megyek is valami vidámító filmet megnézni, hátha hatni fog.

Landsmann megnéztem a képeket:( viszont a háttérzene... :)

 

landsmann Creative Commons License 2006.10.30 0 0 316

Új írás nincs. Nem volt ihlet. :( Hogy kalandoztam-e? Voltam Pesten egy hétig. Mászkáltam mindenfelé. Csináltam néhány száz képet. A http://landsmann.spaces.live.com címen egy része megtekinthető, akit érdekel.

Különösebben újság nincs. Utóbbi időben gyakrabban fáj a fejem. Most megint fogjam az időjárásra? Mindig kell egy bűnbak. :)

Az az igazság, én mindig úgy tekintettem a nyugtatókra, hogy elhülyítik az embert, aztán nem törődik semmivel. Minden mindegy. De talán néha nem árt hogy minden mindegy legyen. Persze nem állandóan, mert annak nincs jó vége.

Előzmény: Melles-leg-nő (315)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.30 0 0 315

Én is remélem,mert ez egy konzervatív terápia.A panaszt megszüntetjük,de a kiváltó ok megmarad...

Amúgy mi ujság?Vannak új írásaid?Kalandoztál valamerre?

Előzmény: landsmann (314)
landsmann Creative Commons License 2006.10.30 0 0 314
Sosem szedtem nyugtatót, kivéve a két műtét előtt, amit adtak. Ki tudja, lehet hogy az is csak préselt liszt volt. :)  Szóval mostmár azért úgy gondolom, hogy talán tényleg jobb pár óráig nagy ívben szarni a világra és nem foglalkozni semmivel egy-egy húzós esetben. Azt gondolná az ember, hoyg munka közben éri a legtöbb stressz. Hát nálam nem egészen van így. Nem is volt különösebben semmi gond eddig, de most van az az időszak, amikor elkezdődik. De mivel tudom, hogy a két évvel ezelőtti eset is hozzájárult az egészhez, próbálom kezelni a dolgot, de azon kívül hogy beszélek az illetővel, sok mindent nem tudok tenni az ügy érdekében. Marad a nyugtató, de remélem nem sűrűn kell hozzányúlni.
Előzmény: Melles-leg-nő (313)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.30 0 0 313

Sziasztok!

Az utcán történtek mindannyiunkra hatást gyakorolnak,s sajnos nem tudunk tenni ellene.A szüleim is más nézeteket vallanak,mint én,de ezt már megtanultam kezelni.Nem bonyolódok velük vitába,s nem idegesítem fel őket,és magam sem,hiába hozzák szóba/bár nehéz az önuralom olykor/

A zh-król meg azt hallottam,hogy direkt besűrítették erre az időszakra,hogy a fiatalalok ne menjenek véletlenül se az utcákra.

Örülök,hogy elmész az orvoshoz Pk20,és remélem helyrebilletni a problémád.

Ladsman Te meg ne parázz a nyugtatóktól!A sterssz nagyobb gondot jelent,és a belső feszültség sem jó semmire.Csak jól megválasztottnak kell lennie.

Jó,hogy megint dumáltunk!:)

Előzmény: landsmann (312)
landsmann Creative Commons License 2006.10.30 0 0 312

Éppen ez az, a rendőrök viselkedése az, ami felidegesít. Európa közepén, a demokráciában nem így kellene viselkedniük. De alapjában véve nem is ez a baj, hanem az, amit a tv-ben lehet látni, hogy teljesen ártatlanokat bántalmaznak. Ez az, ami kinyitja a bicskát a zsebemben. Múltkor is alig tudtam elaludni a dühtől és a kétségbeeséstől.

Persze egyszerű lenne nem nézni a tv-t és annyi. Nem is tudom. Ennek úgyis vége előbb-utóbb. De a családon belül is van olyan momentum, ami sokszor felingerel. Ugyanúgy, mint 2 évvel ezelőtt, amikor elkezdődött minden. Sok mindent nem tudok tenni ellene, de amit lehet, megteszem, bár tudom teljesen hasztalan lesz. Volt már róla szó a családban, sok hatása nem volt akkor sem. Hasonló, mintha egy narkósnak azt mondod, ne narkózzon. Hát biztos abba is hagyja erre a felszólításra. Minden megy tovább változatlanul. Azt hiszem ezt meg fogom említeni a doktornőnek a jövőhéten. Ha úgy gondolja, hogy valamilyen enyhe nyugtató segít, persze csak végszükségben venném be, akkor írja fel.

 

Előzmény: pk20 (311)
pk20 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 311

az utcán amik történnek ....... az emberek buták, de megmondom őszintén belőlem a rendőrök reakciója sem vált ki szimpátiát....mindegy, mostanában el is kapcsolom a tv-t ha ezeket mutogatják.

pk20 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 310

Örülök hogy megint itt vagytok, egyébként én is gyakran felnézek ide:)

Egyébként a dokit már eldöntöttem hogy megyek, mer a fejem már nem is kicsit fáj, viszont ősziszünetünk sajnos nem lesz:((( hát nem gonosz ez az iskola? ráadásul képes teletömni zh-kal, míg mások otthon pihengetnek:) no sebaj, ott lesz a szerda szabadnapnak:)))

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!