Keresés

Részletes keresés

r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 436
Na ebben biztos tud segiteni civilkontroll, mert ott nagyon elfittyentettél valamit.:-)))

És nem a szigetelés hiányára gondoltam.:-))
Előzmény: dpek (434)
r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 435
Ne bassz, szellőztető rendszered van és éjjel nem megy amikor senki nem kel fel kiszellőztetni.:-)
Minek 200-300m3/h üzemelnie, Ja avval fűtessz. Éjszakára vedd le 100ra. Vagy veszel egy pára érzékelőt és rákötöd a rendszerre, hogy az kapcsolja amikor nagyobb a páratartalom.:-)))

Én azt hittem te értesz a szellőztető berendezésekhez.:-))
www.legkomfort.hu
Ezt olvasd el.
Előzmény: dpek (434)
dpek Creative Commons License 2008.01.28 0 0 434
Mi most költöztünk 1 hónapja, még nincs külső szigetelés meg vakolás, az ablakok is műanyagok, nincs radiátor csak PF, meg van egy szellőző rendszer, ami egyben légfűtés is, és az egyik beszívó ágra rá van kötve a talajhőcserélő.
A légfűtés nem rég óta üzemel, de azóta is nappal száraz a szoba, reggelre meg az ablak merő pára, meg folyik a víz a párkányon, és a plafon a külső falnál a csücsökbe vizes.
Estére ha szellőztetünk kiszárad, de éjjelre becsukjuk az ablakot, reggelre megjelenik a víz.
Van erre valami megoldás?
A mostani szellőzőmet fel lehet a pára ellen használni?
Ha megy a szellőző, akkor kb 200-300m3/h-val jön be a friss levegő.
Vettünk ilyen áram nélküli párátlanítót ami már félig van vízzel pár hét alatt, de még mindíg kevés.
Lehet csak autómatizálni kellene a szellőző rendszert?
r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 433
Ja és ráadásul lusta szellőztetni (eddig a huzatos nyilászárók végezték a dolgukat) mert ennek a rendszernek ez a lényege a "folyamatos" szellőztetés emberi beavatkozás nélkül.:-)))))
És ha egy kicsit soviniszta lennék azt mondanám NŐből van.:-))))
Előzmény: r0226 (432)
r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 432
Ez a baj a szegény tudatlanokkal, hogy csak egy megoldásban (gyógymódban) tudnak gondolkodni.:-))) Holott vannak kombinációk is.
Legegyszerűbb megoldás a fejfájásra az ha rávágsz az újjadra, garantáltan elmúlik a fejfájásod.:-)))
Előzmény: Dínó (431)
Dínó Creative Commons License 2008.01.28 0 0 431

Nagyon harapós vagy... Ha nem lenne itt Civilkontroll, akkor biztos meggyanusítanálak, hogy a migeneracionk.hu a Te üzleted :)

 

Ez hála istennek nem egy politikai topik, de ott az ilyen tempóval (írsz összesen EGY hozzászólást az egész fórumra, utána pedig csak sértegeted azokat, akik egy kicsit is eltérő véleményen vannak) hamar kiérdemelnéd a "fikanick" jelzőt.

 

Én mindenesetre emiatt teljesen feleslegesnek érzem, hogy bármit is elmondjak neked, szegény tudatlannak.

 

 

Előzmény: domalex (430)
domalex Creative Commons License 2008.01.28 0 0 430

Hát félreérteném a lényeget???Na majd te mindjárt elmondod mi a lényege,nekem a szegény tudatlannak.Ideáig tök azt hittem hogy vélemény-nyilvánítás céljára

szolgál!!És mint olyan, véleményt nyilvánítottam.Ismeretlenül sértegetlek??

Ilyen az amikor a hóhért akasztják!:-))

 

Nem akarok senkivel összeveszni (pont van más dolgom is) , nem érek rá egész nap itt lenni,és nem fogok további szócsatákba belemenni, erre vagytok pont elegen!A véleményemet elmondtam, és ahogy már egyszer említettem további jó szórakozást kívánok!!

 

Azt azért még írdd már le légyszi, hogy mi is a lényege egy internetes fórumnak??

Előzmény: Dínó (429)
Dínó Creative Commons License 2008.01.28 0 0 429

Hmm. Az eddigi két hozzászólásodről, amit az Index topikon elkövettél:

- az első hasznos volt, hiszen az ebből indult folyamat eredményeképp talált ide Civilkontroll.

- a másodikban viszont feleslegesen bírálsz minket (Az emberi irígység, és rosszindulat pedig határtalan......). Sajnos teljesen félreérted az internetes fórumok lényegét, ráadásul ismeretlenül sértegetsz.... :(

 

Én személy szerint remélem, hogy a topikot olvasók választásában igenis számítani fog az itt kialalkult vita. A piacon levő ismertebb megoldások forgalmazói közül páran már képviselik magukat itt, így ki tudnak állni a saját rendszerük mellett. Ha pedig valami jó, akkor az az esetleges rosszindulatú megjegyzések ellenére is ki fog derülni.

Előzmény: domalex (428)
domalex Creative Commons License 2008.01.28 0 0 428

Sziasztok!

Szomorúan látom hogy a tavaly írt hozzászólásom a penész ellen harcolók számára

"vitát" indított el.Megdöbbentő.Szerintem ha egy orvos meggyógyít egy beteget,

a dolog önmagáért beszél.Az egy olyan tény, amit senki nem vonhat kétségbe.

Az emberi irígység, és rosszindulat pedig határtalan......

Remélem hogy akik valóban érintettek a témában (tehát küzdenek a penész ellen)

nem az itt kialakult vita alapján fognak ítélni, én ,aki élő példa vagyok a rendszer

működését bizonyítani, továbbra is ajánlom mindenkinek, hiszen nálam bevállt!!

 

U.i.:Végigolvasva az előző hozzászólásokat..., hát csodálkozom hogy egyeseknek mikre van idejük :-)))) További jó szórakozást!!:-)

 

Előzmény: Civilkontroll (427)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.28 0 0 427
Ez nem bátorság. Az általunk kiépített "aktív " rendszernek éppen az a lényege, hogy a lakó részéről semmilyen odafigyelést nem igényel. A halálom, amikor meg akarják mondani egy embernek, hogy hogyan éljen a lakásában. Mikor és hogyan főzhet, moshat, teregethet, milyen pelenkát használjon, stb.

Az általunk kiépített rendszernek éppen az a lényege, hogy helyiségenként(!!!) szabályozza a szellőzést, és ezt kizárólag a páratartalom függvényében teszi. Amikor párás a levegő szellőztet, amikor nem párás, akkor nem. És ezt az sem befolyásolja, hogy ketten vannak otthon, vagy 20 fős vendégség van. Tökéletesen teszi a dolgát éjjel, nappal, hétköznap és hétvégén, anélkül, hogy piszkálni, vagy állítgatni kellene.

Az pedig, hogy valaki letakarja, vagy betömi, ugyanaz, mintha garanciába visszavinné az új plazma TV-t, hogy nem működik csak akkor, ha be van dugva....:)))
Előzmény: r0226 (426)
r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 426
Mondjuk elég bátor vagy mert soha nem tudhatod ,hogy használják a lakást a bent élők.
Adtam el házat elmondtam mit,hogyan kell használni és télen telefonáltak ,hogy nagy a pára, pedig reggel és este szellőztetnek.
Átmegyek és mit látok, az összes légbeejtő letakarva .:-))))
Előzmény: Civilkontroll (420)
r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 425
Nálam is volt gikszer amikor elkezdtem de mivel saját magam csináltam mindent és kipróbáltam igy csak nekem volt kellemetlen.:-))
Előzmény: r0226 (423)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.28 0 0 424
Jó éjszakát!
Előzmény: r0226 (423)
r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 423
És ez kinek volt tanulópénz?:-))))) A megrendelőnek?:-))
Na jó, iratkozom.
Előzmény: Civilkontroll (422)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.28 0 0 422
Ez a sztori is része a "tanulópénzes" történeteknek.

Egyébként, ha érdekel a téma, a www.peneszmentesites.hu -n iratkozz fel hírlevélre, ott már működik az automatizált hírlevél rendszerünk. Elég részletesen járom körbe a témát, és biztosan találsz magadnak "kötözködni valót"is:))).

Nem reklám leveleket küldök, hanem néhány tanulmányt a téma különböző oldaláról.
Előzmény: Civilkontroll (421)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.27 0 0 421
De a teljes idézet így néz ki, a "Gyakran ismételt kérdések" oldalon:

"Sajnos több rossz tapasztalat birtokában voltam kénytelen meghozni ezt a döntést. Amikor kezdtük a szellőzők beépítését találkoztunk több olyan megrendelővel, akinek ugyanaz volt a problémája mint Önöknek. Belementem a nem teljes rendszer kiépítésébe, és valljuk be úgy gondoltam, hogy a kevesebb pénz is több mint a semmi. Majd felhívnak ha jöhetünk beépíteni a többit. Aztán felmérni mentem egy olyan házba, ahol az első emeleten építettünk fél rendszert, és amikor a harmadik emeleti lakónak kezdtem mondani mi is a rendszer lényege, nagyon gyorsan belém folytotta a szót, hogy tudja ő, hogy milyen szellőző ez, az elsőn is szereltek ilyet, egy csomó pénzért, és azóta is ugyanúgy penészednek.

Az első emeleti lakó nem teljesen értette meg a szellőzők működési elvét, és gondolta, majd így legalább már a fél lakás penészmentes lesz. De mivel a fél rendszer nem hogy félig, hanem semennyire sem működött (azonos homlokzatra lett az Ő kérése alapján beépítve mind a két szellőző, így nem volt nyomáskülönbség ami mozgassa a levegőt...) úgy gondolta, hogy felesleges pénzkidobás volt az egész, jól becsaptuk, és ezzel tele is kiabálta a környéket.

Nem elég, hogy nem hívott fel, hogy jöhetünk a másik szellőzőket is beépíteni, még nekem kellett könyörögnöm, hogy ingyen(!!!) beépíthessük a maradékot, és lássa, hogy működik a rendszer. A harmadik emeleti lakó csak azután rendelte meg a munkát, miután a kész rendszer tényleg megszüntette a szomszéd penészedését.
Szóval elnézésüket kérem, nem vagyok szívtelen ember, de ezt a sanszot én soha többet nem adom meg senkinek! "
Előzmény: Civilkontroll (420)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.27 0 0 420
Így igaz. De én ezeket be is vallom, hiszen az idézet az általam írt honlapról származik...:)))

De mondok jobbat is. Ahhoz, hogy én ki merjem írnia honlapomra, hogy a "Penészedés végleges megszüntetésére 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk." , rettenetes mennyiségű tanulópénzt kellett kifizetnem. De azt hiszem életem legjobb befektetése volt. Nagyon sok alul, vagy éppen túltervezett rendszer, és hiba után tanultam meg, hogy hogyan lehet tökéletes megoldást találni. De sehol sem mondhattam azt senkinek, hogy igaz ugyan, megígértem a penészedés megszűnését, és az is igaz, hogy eddig kifizetett 200.00-et, de ha most ad még negyvenet, akkor már tényleg nem lesz penész! Azonnal keresztül is dobtak volna egy vasvillával... Úgyhogy az ilyen helyeken szépen zsebbe nyúltam, és viseltem a költségeket. Kb. 2 év kellett, mire azt mertem mondani, hogy már nem hibázok. Persze ez teljesen ma sem igaz, mert az összes kivitelezésünk 0,5-1%-ánál vannak utólagos változtatások. De ennek meg bele kell férnie.
Előzmény: r0226 (419)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 419
Csak egy kis izelítő milyen vagyok.:-))
Azért ti is követtetek el hibát és szidtak is titeket.:-)))

"Sajnos több rossz tapasztalat birtokában voltam kénytelen meghozni ezt a döntést. Amikor kezdtük a szellőzők beépítését találkoztunk több olyan megrendelővel, akinek ugyanaz volt a problémája mint Önöknek. Belementem a nem teljes rendszer kiépítésébe, és valljuk be úgy gondoltam, hogy a kevesebb pénz is több mint a semmi. Majd felhívnak ha jöhetünk beépíteni a többit. Aztán felmérni mentem egy olyan házba, ahol az első emeleten építettünk fél rendszert, és amikor a harmadik emeleti lakónak kezdtem mondani mi is a rendszer lényege, nagyon gyorsan belém folytotta a szót, hogy tudja ő, hogy milyen szellőző ez, az elsőn is szereltek ilyet, egy csomó pénzért, és azóta is ugyanúgy penészednek."
Előzmény: Civilkontroll (416)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.27 0 0 418
Van véleményem ezekről a dolgokról, de mivel foglalkozol vele, inkább majd személyesen mondom el. Nálunk is van 2 légkamrás 0.7-es üveg 12.000.- Ft/m2 áron... Csak egy kis matek.:(
Előzmény: r0226 (417)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 417
Látjátok te ezeket forgalmazod ezért te ezt ajánlod.

Én akkor inkább a higrosztatikus a nagyon jól szigetelt házban egy hővisszanyerős szellőzőberendezés az igazi és ott minden watt számít és a komfort (állandó friss szűrt levegő) sem elhanyagolható.
Most csinálok egyet házilag ha érdekel titeket a légfűtés topikban megnézhetitek.:-)
Előzmény: klimakiraly (399)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.27 0 0 416
Rendben. Bármikor szívesen látlak.:))
Előzmény: r0226 (414)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.27 0 0 415
El kell, hogy szomorítsalak, a passzív ház sem hőhíd mentes. Az más kérdés, hogy lényegesen kisebb a hőmérsékletkülönbség, a passzív ház hőhídai és belső levegője között, mint egy hagyományos épület esetében.

A másik esetben pedig a teljes bekezdés így néz ki:

"A külső szigetelés valóban lecsökkenti a hőhíd és a lakás levegője közötti hőmérséklet különbséget, ezzel viszont azt érjük el, hogy sokkal több, de kisebb hőmérséklet különbségű felület válik hőhíddá. A külső szigetelés miatt teljesen megszűnik a falak légzése, még több pára marad bent, és így az eddig átlagos mondjuk 65-70%-os rel. páratartalom 85-90%-ra fog emelkedni a lakásban. Az eddigi akár 15°C-os különbség a hőhíd és a lakás levegője között néhány fokra csökken, és a néhány fokos különbség magasabb belső páratartalmat eredményez. "

A jelenség részletesebb magyarázatát egy korábbi hozzászólásomban már megtettem. Természetesen nem az a 3-4% pára lesz az oka a komolyabban megjelenő penésznek, ami a szigetelés előtt ki tudott jutni a falon (ha kitudott...) De mivel ez is hozzátartozik, hát belevettem egy felsorolásba.
Előzmény: r0226 (412)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 414
Írd meg ha megnyitottatok mennék egy kicsit kötözködni.:-))
Előzmény: Civilkontroll (406)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.27 0 0 413
Ezt írod: "Én csak annyit tudok a dologról, hogy télen ha nulla egész két tized szeresnél nagyobb a lécsere akkor már párásítani kell."

Oké, de mikor nagyobb 0,2-nél? Amikor mindenki elment már otthonról dolgozni, vagy amikor a nagymama van csak otthon egyedül, esetleg amikor vendégek jöttek nyolcan, és hat órán keresztül fő kondérban a pacal?

Vonatkozik ez arra a házaspárra is akik ketten laknak 240m2-en, vagy csak arra a családra akik hatan laknak 68m2-en?

Ez jóval bonyolultabb kérdés, minthogy állandókkal és képletekkel meg lehetne oldani. Ha így lenne, akkor építési előírás lenne, hogy egy épület mekkora szellőzési kapacitással kell bírjon, és kész...
Előzmény: klimakiraly (399)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 412
Meg ez.
" A külső szigetelés miatt teljesen megszűnik a falak légzése, még több pára marad bent, és így az eddig átlagos mondjuk 65-70%-os rel. páratartalom 85-90%-ra fog emelkedni a lakásban."
Előzmény: r0226 (411)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 411
Nem is igaz csak a lélegző fal emlegetőkkel vagyok ilyen. Meg erre amit a honlapon találtam.
"Figyelem!!! A hőhíd minden épület természetes velejárója! "

Még nem hallottak a passzívházról.:-))))
Előzmény: Dínó (409)
klimakiraly Creative Commons License 2008.01.27 0 0 410

Szia!

 

Ez megint olyan mint mikor azt kérdezik mennyit fogyaszt egy klíma.

Harmadát mint amennyi hőt ki kell szivattyúznia...

 

A párátlanító meg annyit amennyi párát ki kell csapjon ... ha sokat párásítasz akkor sokat ha keveset akkor keveset.

 

Nem hiszem hogy van olcsóbb megoldás és pontosabb.

Itt csak a pára tűnik el, az áram fogyasztás hővé alakul az úgy is kell télen.

 

Persze szalámi szárításnál már nem ilyen egyértelmű a helyzet ott már hűteni kell mert a párakivonás hővel jár és csepeg a zsír....

 

K.K.

Előzmény: Dínó (402)
Dínó Creative Commons License 2008.01.27 0 0 409
Illetve talán a sziámi harcoshal habfészke jobb hasonlat lenne, tekintve r0226 prokoncept bírálókhoz való hozzáállását ;)
Előzmény: Dínó (403)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.01.27 0 0 408
Családi házba alkalmazott ventilátoraink alapjárati fordulaton 3W, teljes fordulatun mérettől függően 24-40W.
Előzmény: Dínó (402)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 407
Ez a fal (U=0.15) 10eft/m2 volt.
Előzmény: Civilkontroll (401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!