Keresés

Részletes keresés

Sus_scrofa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 6
És a kajában?
Előzmény: TTAMAS (4)
PETYUS Creative Commons License 2005.04.07 0 0 5
Sőt, bizonyos vegyületei határozottan mérgezőek.
Előzmény: Sus_scrofa (3)
TTAMAS Creative Commons License 2005.04.07 0 0 4

Milyen értelemben?

Nem kell kenegetni, nem kell szárogatni és nem rozsdásogik. Oxidáló savak valóban oldják, de azok nincsenek a konyhában.

Előzmény: Sus_scrofa (3)
Sus_scrofa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3
A vörösréz is korrodál, nem?
Előzmény: TTAMAS (2)
TTAMAS Creative Commons License 2005.04.07 0 0 2
Meg akkor még nem volt rozsdamentes acél.
Előzmény: Sus_scrofa (1)
Sus_scrofa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 1

Amúgy főztem már régi, vastagfalú vörösréz üstben, az kb. úgy működött, mint az öntöttvas edények. De ezek a mai "nosztalgiabográcsok", amik lemezből vannak sajtolva, ezek egyszerűen csak jól néznek ki.

Régen is valszeg a könnyű megmunkálhatóság volt a vörösréz legelőnyösebb tulajdonsága, amiért dolgoztak belőle.

Sus_scrofa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 0
Nulla előnyük van-a nOsztalgiát és az esztétikumot leszámítva.
Flatus Creative Commons License 2005.04.07 0 0 topiknyitó
Meg tudna mondani valaki, hogy a vorosrez edenyek hasznalata milyen elonyokkel jar?

Nagy szakacsokat bemutato filmekben gyakran latom, hogy ilyesmit hasznalnak.
Az aruk sem mondhato eppen alacsonynak. Valami titoknak kell lennie.

De mi az?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!