Keresés

Részletes keresés

delfy2 Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1046
Robzon kedves!

Lehet, hogy nem teljesen értjük egymást! :)

Egyet értek veled abban, hogy KELL mozogni is (bár szerintem az elején nincs ereje az embernek) és jól hangzik a "pulzuskontrolos aerobedzés + diéta módszer" is, nagyon szimpatikus... viszont egy kis baj van a "ha jól tervezik meg" - el!!! Ki tervezi meg nekem???? Értsd meg, hogy erre nem mindenki képes, nem értünk hozzá és nem igazán akad olyan tréner (ha akad, szintén kemény pénzért) aki összetetten mindenben tud segíteni! :( És persze a control!

"A heti 1% testsúlycsökkenés" pedig nekem nagyon kevésnek tunik! :( 1 hónappal ezelott még 120 kg voltam, ami azt jelent, hogy mostanra 5 kilót kellett volna fogynom, ugye??? (Most tartok -12 kilónál :) Hidd el, hogy ha 1 hónap kemény munka után egy túlsúlyos emberkébol csak 5 kiló jön le... nem fogja folytatni!!! Legalább is ÉN biztos nem. Akaratero ide vagy oda, sajnos nincs elég! :((

A borcsíkosodással kapcsolatban igazad van és én is nagyon sajnálom, hogy nem figyeltem magamra hamarabb.. de már az elhízástól is kialakulnak csinos kis zebrácskák, sajnos.

Írtad még az "elégtelen fehérje és telítetlenzsír bevitel"-t. Errol tudnál nekem írni egy pár sort, mert sajnos (beismerem) nem sokat tudok az egészséges táplálkozásról - ha ez annak a része - és nem nagyon értem, hogy erre miért és milyen mértékben van szükségem. Milyen következményei lehetnek, ha kb. fél évig nem jut a szervezetembe elég a fent említettekbol?? Egyébként fehérjét azt eszem, szerintem azzal nincs gond! *Delfy*

Előzmény: Robzon (1045)
Robzon Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1045
Szia Delfy!

Hát 1 dolog biztos, ellened semmit sem írtam. Meg senki ellen se, csak puffogok. A szokásos.
El kell ismerni, az akupunktúra + 600 kcal módszer rövidtávon 2ségtelenül működik, ha tetszik, ha nem. De nem tetszik. Azért nem, mert nem egyértelműen az egészség irányába viszi el a kuncsaftokat. 600 kcal egy 25 kg-os ember alapanyagcseréje (azaz egy kb. 25 kg zsírmentes súlyú, 25 celsiuson, mozdulatlanul fekvő ember energiaszükséglete az életbenmaradáshoz). De ez még a kisebbik gond, a nagyobb az elégtelen fehérje és telítetlenzsír bevitel. Az anyagcsere végletesen lelassul, és még lehetne sorolni.
Az pulzuskontrolos aerobedzés + diéta módszer – ha jól tervezik meg – bármilyen káros mellékhatás nélkül hozza a heti 1% testsúlycsökkenést zsírból. Ennél gyorsabban fogyni nem biztos hogy jó, gondolj csak a bőrcsikosodásra, petyhüdésre ami plasztikai műtét nélkül nem jön már rendbe, vagy a testzsírból, fogyáskor felszabaduló mérgek hatására. Azonkívül – szerintem – annál jobb terápia nem kell egy akaratgyenge embernek, mint hogy megtapasztalja a saját erejét, amikor végre összekapja magát. Az akupunktúra – szerintem – pszichésen csk tovább rombolja az amúgyis mentális rom túlsúlyosakat, hiszen egy újabb bizonyitékát kapják a saját bénaságuknak: lám egyedül nem ment, csak segítséggel vagy képes lefogyni. Arra kondicionál, hogy elfogadd a saját tehetetlenségedet, és csak külső segítségtől remélj sikert. Pedig – hidd el – hiába szugerálják beléd, nem vagy tehetetlen puhány, igenis képes lennél önállóan átformálni az életmódodat. (Sőt, szerintem nincs is más alternatívád.) És a legmocskosabb az egészben az, hogy orvosok teszik ezt a betegekkel. Jópénzért persze. Persze ez sem új dolog, hiszen a gyógszeripart nagyrészt olyan termékek eladása teszi nyereségessé amelyekre semmi szükség nem lenne, ha az embereket felvilágosítanák, egészségre nevelnék.

delfy2 Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1044
Szia Robzon!

Meg kell, hogy mondjam, nagyon tetszett amit írtál... még akkor is ha "ellenem"! :)

Én pontosan ezalatt az 1 hónap alatt jöttem rá (eszméltem fel) azokra a dolgokra, amiket összefoglaltál! Vagyis:

Most már pontosan tudom, hogy sokkal hamarabb kellett volna észre vennem, hogy elhíztam. Sot! Mindenki észre is veszi (kérdésedre válaszolva) csak megpróbálunk (szerintem) elsiklani a probléma felett, hiszen tudjuk, hogy a megoldása nem könnyu! Biztos, hogy minden túlsúlyos (és most a TÉNYLEG túlsúlyosokra gondolok) nagyon sokat - legalább 2 naponta - gondol arra, hogy le kéne fogyni, mert ez így nem jó, sokat eszem, keveset mozgog, nem bírok felmászni egy kisebb hegyre sem és kirándulni a haverokkal, nincs kedvem ki menni a strandra, stb...

Csakhogy ! ezek mind annak a napnak, sot annak a percnek a problémái és mivel nem lehet azonnal megoldani... nem történik semmi. Másnap reggel pedig épp jól érzed magad, bemész a munkahelyedre, dolgozhat, este beülsz egy moziba, a barátaid és a családod így is szeret, stb, stb...

Az elhízásnak valóban lelki oka van mindenkinél és szerintem a fogyókúrát (nevezzük életmódváltoztatásnak testsúlycsökkenéssel :) is csak akkor van értelme elkezdeni, ha rájön, hogy mi van a háttérben és megpróbál vele szembesülni. Lehet, hogy ez túl ezotérikusan hangzott, de érdemes rájönni!

Ahhoz azonban, hogy mindezekre - és még sok egyéb másra is - jáeszméljek, szükségem volt/van arra a sikerélményre, amit ez a -11 kiló okozott! És erre csak ez volt képes, én pedig csak így tudtam ezt elérni, anélkül, hogy rossz kedvu legyek és elmenjen az egésztol a kedvem.

Az "egészséges életmód"-ról pedig annyit, hogy szerintem az szintén egyénre szabott és nem lehet általánosítani. Pl. a doktorno, aki "szúrkál", kb. 15 éve - persze nem 600 kcal-t eszik - úgy étkezik, hogy nagyon kevés zsiradékot használ és mégis makk egészséges! Érdekes módon! Ugye? Persze mindenki tudna példákat és ellenpéldákat felhozni, hiszen nagyrészt alkat kérdése is a dolog.

A maratoni táv lefutása pedig nem célom.

A célom, hogy lefogyjak, jól érezzem magam és boldog legyek. Úgy érzem, úton vagyok... *Delfy*

Előzmény: Robzon (1043)
Robzon Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1043
Itt abból származhat a félreértés, hogy az emberek eleve más szempontok alapján ítélik meg a fogyáshoz vezető magatartásokat (direkt nem írtam fogyó kúrát, mivel szerintem a bármilyen kúra jellegű, azaz időszakos változtatás egyértelműen és csakis káros lehet.)
A többség szerint az a frankó, hogy minél hamarabb minél többet fogyni (nyilván hogy utána újra mihamarabb megint zabálhassanak). „Fogyó kúra? Mennyit fogytál, mennyi idő alatt?” Más kérdés eszükbe se jut. Az, hogy az adott testsúlycsökkenés miből tevődik ki, fel sem merül bennük. Hogy az erőszintjük, vitalitásuk csökken, immunrendszerük legyengül szintén nem fontos. Egy a lényeg: ne kelljen a seggüket megmozdítani. A tévés „értékesítő műsorokban” pontosan tudják, hogy ha el akarsz adni, akkor úgy kell hazudni, hogy az embereknek olyat mondj, amit szeretnének hallani, így gyakran hallhatjuk a túlsúlyosak vágyainak összefoglalását: nem kell fárasztó edzésekre járni, ugyanannyit lehet enni, napi öt perc tévézés közben, két hét alatt, stb. De a tévékettő kilogramm klubja is egy mókamiki show, bírom azt a mamát, ahogy a ca. 30%-os testzsírarányával okosít az akupunktúráról, meg a 600 kcal-ról amiben minden benne van ami kell. Fusson le egy maratont, akkor majd elhiszem, hogy sejt valamit az egészséges életmódról. Persze az se tűnik fel a t. túlsúlyosoknak, hogy a sportolók közül, akik valóban napi szinten érzik a táplálkozás kihatásait, senki se mond ilyen hülyeségeket.
A túlsúlyosság nem fizikai, hanem lelki probléma – szerintem -, ezért talán kicsit hasonlít pl. az alkoholizmushoz. Ha egy alkoholista leteszi a poharat, és soha többet semmi alkohol tartalmút nem iszik, attól még nem lett egészséges, ugyanaz az alkoholista, csak most épp nem iszik. Akkor lesz tényleg egészséges ha már képes kontrolálni a piálását. Ugyan ez a helyzet az evéssel is, ha külső segítséggel, mentális mankóval, képes csak a páciens lemondani a falásról, attól még nem lett egészséges viszonya a táplálkozáshoz, ugyanolyan beteg, csak most épp fogy. Akkor tekinthető gyógyultnak, ha igényévé válik az, hogy ne zabáljon és mozogjon, nem pedig valamilyen külső kényszer hatására teszi. Ez a bajom az akupunktúrával. A 600 kcal-lal meg az, hogy ha tényleg betartják akkor túl kevés (fehérje, telítetlen zsírok). Persze lehet, hogy aki kitalálta, az csupán ismeri a t. fogyni vágyókat, és pontosan tudja, hogy ami előírva 600, az mire megeszik lesz vígan 1200.
Nem tudom elképzelni, hogy a szépség-egészség élethosszig tartó megőrzésének, a mozgáson és egészséges táplálkozáson kívül lehetne bármilyen alternatívája.
Az is biztos, hogy azok az emberek pszichésen különleges esetnek számítanak akik képesek voltak 30 kilókat hízni. (A felnőtt lakosság harmada…) Hogy a fenébe nem tűnt fel nekik, hogy sokat esznek, amikor még „csak” 10 kiló volt rajtuk? Vagy amikor 5? Valami itt nem stimmel, nem? És egy ilyen mentális állapotra, vajon elegendő terápia-e ha a fülükbe bökködnek?
delfy2 Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1042
Kedves PDani!

Miért mondod ezt???
Nagyon jól muködik és ez az egyetlen fogyókúra (pedig már egy-kettot próbáltam) amelyik alatt csodálatosan érzem magam, egyáltalán nem vagyok éhes, frusztrált (pedig ez mindig így volt) és boldoggá tesz a sikerélmény!

Nem fogok én sem mindig 600 kcal-on élni... ha lefogytam (remélem a karácsonyfa alatt már egy csinos ruhában fogom az ajándékokat bontogatni :) akkor szépen fokozatosan áttérek a magasabb energiatartalmú ételek fogyasztására és természetesen a mozgást is elkezdem beiktatni mindennapjaimba.

Még mindig szívesen fogadok tanácsokat és neked is nagyon hálás vagyok azokért, amiket írtál, de szerintem mindenkinek más és más fogyókúra "jön be", nincs egy egységes, mindenkire muködo kúra. Persze, mindenki le tud fogyni 1500 kcal és mozgás mellett... de sokkal lassabban és pl. nekem (és annak, aki ilyen típusú ember) nagyon nagy szükségem van a "lökés"-re, amit csak egy ilyen fokú sikerélmény adhat meg.

Nem meggyozni szeretnélek Titeket, csak egyszeruen elmondani, hogy én miért döntöttem így.
Az eredmény egyébként is önmagáért beszél... szerintem! *Delfy*

Előzmény: PDani (1041)
PDani Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1041
Delfy2!

Ez gyilkos dolog, hidd el! Káros az egészségre!!!!!!!! Nem akarok én rosszat, csak elmondani az igazságot, de ezt mélben már megtettem.

delfy2 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1040
Még valami! :)

Valószínuleg, ha valakinek csak 11 kiló felesleg van (volt), akkor az nem megy le 1 hónap alatt... de nekem van mibol fogynom. A 11 kiló csak a kezdet, még legalább 30-40 kilót szeretnék fogyni! És nyilván nem fog végig ilyen tempóban haladni a fogyás, bár én szeretném. :)

Többen elszomorítottak (pl. lásd lentebb :), hogy az elso 4-5 kiló után le fog állni a fogyás... de nem így történt. Abszolút folyamatosan kb. 3 naponta megy le 1 kg!

Előzmény: cat74 (1038)
delfy2 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1039
Szia Cat!

Amikor másokról hallottam ilyen mértéku fogyásról... akkor én is úgy gondoltam, hogy 1. elég drasztikus 2. nem is nagyon hittem el! :)

Mindenesetre nagyon jól vagyok és egyáltalán nem vagyok legyengülve. Attól függetlenül, hogy csak 600 kcal-t eszem egy nap, megpróbálok mindenbol enni egy kicsit, ami ahhoz kell, hogy "eromnél legyek"! :) Nem nagyon értek hozzá, hogy pontosan mibol mennyi kell egy nap (pl. fehérjébol x, zsírból x), úgyhogy nem ez alapján próbálom meg magamhoz venni az ételfajtákat. Szerintem mindenki saját maga - illetve a teste jelzéseit követve - tudja megállapítani (érzi), hogy mi az, amire neki, illetve a szervezetének szüksége van.

Ami még nagyon sokat segít, az a 3 liter folyadék. Soha nem hittem volna, hogy ez ennyire sokat jelent. Nagyon sok erot, energiát ad... pedig többnyire csak ásványvizet, teát iszom. Azonban ha valami miatt egyik nap nem iszom eleget, akkor estére érzem, hogy sokkal gyengébb vagyok. :( Erre nagyon figyelni kell! Fontos!

Delfy

Előzmény: cat74 (1038)
cat74 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1038
Delfy2, nem mintha nagy szakértő lennék, vagy nem mintha én betartanám a szabályokat, de szerintem a 11 kg egy hónap alatt, az rengeteg!! Nem gyengülsz le nagyon? Borzasztó drasztikusnak hangzik.
Előzmény: delfy2 (1037)
delfy2 Creative Commons License 2000.09.04 0 0 1037
Cedar!

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem voltam "gépközelben".
Az akupunktúra mellett változtatnunk kell az étkezési szokásainkon is és egy ideig bizony naponta csak 600 kcal a megengedett. Emellett kötelezo a napi min. 3 liter folyadék! Számomra ezt még nehezebb betartani, mint az evésre vonatkozó szigorításokat! :) De egyébként (Monty-nak igaza van!) össze is eshetsz a folyadékveszteség miatt. Ezért nagyon fontos a 3 liter! Meg vannak adva, hogy mi az amit ehetsz és mi az amit nem (pl. cukor, sajt, tészta,
stb...). Elsore nehéznek tunik... és AZ IS! Nem mondom, hogy könnyu és még 1 hónap után is van, hogy úgy érzem "ezt nem bírom"! Nem azért mert éhes vagyok (hiszen az egyik tu - a hat közül - az éhségérzetünket csökkenti, bár szerintem meg is szünteti) hanem mert iszonyatosan kívánok valami olyat, amit NEM lehet! :) Pl. egy szelet kenyeret, vagy egy tányér spagettit! Ez
nem azt jelenti, hogy errol örökre le kell mondani, de egyelore igen!
Azonban megéri, hidd el. Nagyon jól érzem a borömben, és egyszer sem voltam éhes.
11 kilót fogytam 32 nap alatt... ami szerintem szép eredmény és nem drasztikus. Az akupunktúra mellett nem kell tornázni, sot, 600 kcal mellett nem is nagyon lehet, nem is ajánlatos. Én úgy tervezem, hogy az elso 20-25 kilót ennek
segítségével adom le és utána természetesen neki kell állni edzeni, nincs mese! :) Ezt én is nagyon jól tudom! Azonban "lökoeronek" mindenkinek tiszta szívbol ajánlom ezt a fajtáját a fogyókúrának, bár aki nem lusta és x
felesleggel is bír mozogni, az bizonyosan sokkal jobban jár, ha már az elejétol rászoktatja magát az edzésre! A doktorno elérhetoségét mail-ben
elküldöm!

Delfy

Előzmény: cedar (1029)
Robzon Creative Commons License 2000.08.29 0 0 1036
Monty!
Úgy is lehet, csak akkor nem a füledbe kell bökni a tűt, hanem a fenekedbe… Hogy jól fájjon. Felmegy a pulzusod, a légzésszámod, üvöltözöl, ugrálsz. Mi ez, ha nem anyagcsere gyorsítás? :) Asszem praxist nyitok…
Mostanában új fogyi divat terjed, ismerős csajok körében: enyhe kajából visszacsippentés mellett nyakló nélkül efedrin (napi 3-6). Sajnos nem tudom nekik elmondani, hogy ez miért káros, pedig szerintem nyilvánvalóan az. Azt se értem, hogy hogyan bírnak utána aludni. Egy kamionsofőr ismerősöm 40 évesen szívbeteg lett, szerinte az efi-től. Nem tudod véletlenül mit tesz tönkre?

Aagica!
Hát igen, a megfelelő motiváció megtalálása a siker kulcsa. :) Akárki (99.9%) le tudd fogyni, csak arra kell rávenni, hogy le is akarjon. Azokat meg, akik csak azt hiszik, hogy tudják mi az akarni, rá kell ébreszteni a tévhitükre, hogy rájöhessenek a fogalom igazi jelentésére.

Tamaravera!
Az én spec. módszeremet a zabálás elkerülésére már leírtam: Ha olyan helyzetbe kerültem, ami azzal fenyegetett, hogy zabálás lesz belőle (bevásárlás, étterembe vagy cukrászda kísértem valakit, stb.) egyszerűen megfogtam a zsírt magamon, megbecsültem a bőrredő vastagságát, és már ettől olyan rosszul lettem (ha több volt, mint amit szerettem volna), hogy eszembe se jutott mocskot enni. Nálam ez a módszer tuti. Kevésbé betegesen hiú embereknél lehet, hogy nem működik. :)

Monty Creative Commons License 2000.08.26 0 0 1035
aagica,
akkor ez csak tüneti dolog, rosszabb, mint gondoltam. Én meg azt hittem, hogy az anyagcserét gyorsítja fel.
Előzmény: aagica (1034)
aagica Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1034
Monty,
az akupunktura úgy működik, hogy az éhségközpontra hat, azaz a delikvens kevésbé éhes, mint szokott. És persze ezért kell diétáznia is, mert különben egy dekát sem fogyna magától az akupunktúrától.

Robzon,
imádom a stílusod. Fel szoktam olvasni az egyik rajongómnak, már vagy hét kilót fogyott két hónap alatt. Igaz, 108 kilós pasi volt a kúra kezdetén és mással is motiválom.:)

aagica
aki sosem érete magát olyan jól a bőrében, mint amikor reggelente negyven percet szobabicikizett
és hétfőn ismét kezdi

Előzmény: Monty (1033)
Monty Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1033
Robzon,
én ugyan diplomatikusabban szoktam fogalmazni, de azért eléggé helyeseltem, midőn olvastam soraidat. :)
Azért az akupunktúra esetében szerintem többről van szó, mint egyszerű placebo hatásról. Csak az nem fér a buta fejembe, hogyha egyszer működik, akkor miért kell mellé a "létminimum" negyedére szorítkozó, hosszabb távon öngyilkos diéta.

Tamaravera,
itt alapvetően nem is a szelet csokikról szól a dolog (persze a 10 perc alatt 2 tábla már eléggé gáz :), hanem arról, hogy az emberek jelentős része a (látszólag) könnyebb utat választja, a csodaszereket, csodamódszereket. Vagyonokat képesek kifizetni kozmetikusnál (és ott eltölteni órákat, amikor amúgy "nincs idejük"), néha még az önsanyargató koplalást is szivesebben választják, csak sportolni ne kelljen. Szerencsére vannak ellenpéldák is, mint pl. szerencsefel.

delfy2,
ami sportokat megbeszéltünk magánban (és ahogy megbeszéltük), azokat akkor is csinálhatnád, ha kétszer akkora lennél, mint most. A futás az, amivel tényleg jobb óvatosnak lenni. Mehet viszont helyette a tempós gyaloglás.
"A 600 kcal tényleg elég kevés (hiszen mostanában ennek az ötszörösét ettem), de ha odafigyelek, hogy mit eszek, akkor nem veszélyes. 4 napja csinálom, és bár nem könnyu megállni, hogy este 6 után ne egyek, nem igazán vagyok éhes."
Egyfelől a 600 és a 3000 kcal között még van egy pár fokozat. Másfelöl a bibi ott van, hogy 600 kcal-ba még a vázizomzat szinten tartásához szükséges aminosavak sem férnek bele, nem is szólva arról a 10 g telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó zsírra, amik a különféle biológiai membránok reprodukciójához, az idegrendszer, és a szerveket kontrolláló simaizomszövet helyes működéséhez, az immunrendszer működtetéséhez (és még sorolhatnám) szükségesek.
"Egy doktorno az, aki szúrkálja a fülemet és ellát jótanácsokkal. "
Most nagyon gonosz megjegyzést teszek: domaint is ellátta az orvos (egyebek mellett) jótanácsokkal, aztán mi lett belőle. :(
"természetesen csak olyan kajákat lehet ennem, amiben nincs zsír és szénhidrát is kevés."
Ha egyáltalán nem jut be a szervezetetdbe semmi zsír, annak hosszabb távon éppen olyan hiánybetegségek lehetnek a tünetei, mint a vitaminhiányoknak, csak esetleg sokkal nehezebb kideríteni az okot. Ha ezzel a doktornő nincs tisztában, akkor nem tudom hogyan ment át annak idején az élettan vizsgán.
"a kajára is figyelnem kell és többektol kértem tanácsot, de igazán konkrét ötleteken nem kaptam"
Pedig én úgy érzem, elég konkrét dolgokat irkáltam le. Milyen konkrétumokra lett volna szükséged? Reggel 9:45-kor egyél meg 53g buzakorpát, meg ilyesmi?
"Sajnálom, ha nem értesz egyet velem és remélem nincs igazad azzal kapcsolatban, hogy a késobbiekben kétszer ennyit szedek fel"
Én is sajnálom, meg azt is, hogy hiába irkáltam le Neked az edzéstervet. Na mind1. Azt azonban tartsd észben, hogy ha így akarsz tíz kilót leadni, abból 6 egész biztosan a vázizomzatodból fog lemenni, ami meghatványozza a sérülésveszélyt, ha később mégis a sport mellett döntesz.
Na befejezem, már így is hosszú lére eresztettem a mondandómat. Meg van egy olyan érzésem, hogy papolhatok én bármit, az csak - ahogy az egyszeri kiképzőőrmester mondotta volt - pusztába kiáltott borsó.

Előzmény: Tamaravera (1032)
Tamaravera Creative Commons License 2000.08.17 0 0 1032
Na ezt már megint jól megkaptuk.
Az a baj hogy igaza van Robzonnak. Nem nyafogni kéne hanem komolyan eltökélni.
Ez az ami a legnehezebb. Talán neki is van pár ötlete hogy hogyan lehet a kísértéseknek ellenállni. Pl. ilyenek hogyha csokit kívánsz igyál meg pár pohár vizet, utána pedig kezd fennhangon ismételgetni hogy hűűűűűű milyen finom volt ez a csoki, hűűűűűűű de jól laktam vele.
Előzmény: Robzon (1030)
domain Creative Commons License 2000.08.16 0 0 1031
Robin

Valtozas az akad :
1. 4 napig 'nyaraltam'
2. elkedztem napi 3-5 enni keveset
3. egy auto nekem jott biciklizes kozben
(vagyb 2-3 hetig kenyszerpiheno, semmi komoly csak egy kisebb agyrazkodas meg bringa-javitas)
4. pocsekul vagyok }marmint pszichesen)
Na mara ennyit

Előzmény: Robin (1022)
Robzon Creative Commons License 2000.08.12 0 0 1030
Ettől az 5-600 kcal/napos akupunktúrás fogyókúrától én is ki vagyok bukva. Működik? Peresze hogy működik. Működnek a Fülöp-szigeteki kézzel műtő csodadoktorok, működnek a távgyógyító tévén keresztül betegeket energizáló önjelölt istenek, és az amerikai mintára közösség előtt kézrátétellel bénákat meggyógyító prédikátorok is működnek. Ha hitet tudsz adni az embereknek, mi másra lenne még szükségük a sikerhez? A hatás nem marad el, a jelenség bőségesen dokumentált „placebó effektus” néven. Akkor mi a baj vele? Hát az, hogy ebben a tévhitben leledzve nem éred el az igazi célodat, nem alakítod ki az egészséges életvitelt, ami az egyetlen lehetséges módja a szépség-karcsúság-egészség élethosszig tartó megőrzésének. Mi történik ha kirúgják a mankódat (vége az akupunktúrának, gyógyszernek, stb.)? Mivel semmi sem változott a kis fejedben szépen visszahízol ugyanoda ahol voltál, csináltál egy jojót, és kész.
(Amúgy persze nem teljesen igaz ez sem, - de ezt csak magunk közt mondom ;) - van egy elmélet ami arról szól, hogy van egy bizonyos „stabilizációs pont” egy bizonyos testzsír arány, amit szeret felvenni a testünk. Ha alatta vagyunk inkább hajlamos raktározni, mint ha fölötte. Én úgy képzelem, hogy ha kényszerrel – pl. diéta+aerob - fenntartasz hosszú ideig /évek-hónapok?/ egy arányt, akkor felveszi a szervezeted stabilizációs pontként, és később talán kevésbé hízol. Ezt a jelenséget azok, akik hosszan tartják ki a szálkás formájukat, elég jól megfigyelhetik. Talán ezzel magyarázható, hogy azok akik hosszan – akár akupunktúrával – karcsún tartják magukat később nehezebben híznak vissza. Tuggyafene.)
Én csak azt nem értem, hogy miért jó abban hinni, hogy ugyan gerinctelen gyenge sz@rok vagyunk, de majd jön az erős isten/prédikátor/természetgyógyász/akupunktúramágus, és majd segít nekünk? Emberek higgyétek inkább el, hogy erősek vagytok!Nagyon-nagyon erősek. Tényleg annyira erősek vagyunk – mi, emberek -, hogy fel bírunk mászni, a Himalájára, 100 km-ereket le tudunk futni, szabad tüdővel 100 méternél mélyebbre tudunk merülni, át bírjuk evezni az óceánt, mázsákat emelünk fel, kavicsot törünk ököllel, stb. És ehhez nem is kell szupermennek lenni, elég ha sima közönséges, átlagos emberke vagy, akinek van akarata, kitartása és hisz a saját erejében. A többi már csak idő kérdése. Annyi önkontrollal bírni, hogy meg bírjuk állni a zabálást, illetve megadjuk a szükséges odafigyelést a testünknek, - amit az ráadásul azonnal meghálál – a fentiekhez képest igazán csekélység, nem?
A másik része amit megint csak nem értek, hogy mi a fenéért nyafog egy csomó dagadék, hogy hát ő úgy le szeretne fogyni, de hát nem bír. Nem kell mindenkinek karcsúnak lennie. Akinek nem éri meg ezt az emberi mértékkel nevetségesen csekély erőfeszítést, hogy lefogyjon, az fuldokoljon szépen a zsírjában élete végéig, gebedjen bele a lépcsőmászásba, ne találjon ruhát magának, bujdokoljon egész nyáron, ne merjen megszólítani egy másik neműt (vagy azonost ha azt szereti), röhögjék ki a szórakozóhelyeken, ne kapjon normális munkát, és képzelje azt, hogy jópofa és vidám dolog pufinak lenni. De ne nyafogjon, - vazze - mert az már tényleg kiakasztó! Mintha lusta lennék fogat mosni, aztán odaállnék a képedbe nyafogni, hogy: jajj, nekem olyan büdös a szám, de hát egyszerűen nincs erőm a szájápoláshoz!
Vegyük észre, hogy rendszerbesorolásunk szerint eredendően gerincesek vagyunk, nem pedig puhatestűek!
cedar Creative Commons License 2000.08.11 0 0 1029

Kedves Delfy2!
Tudnál nekem tájékoztatást nyújtani arról, hogy hol , kinél, mennyiért lehet akupunktúrára jelentkezni, és vannak-e különleges feltételei?
Kell közben diétázni vagy tornázni?
/Ha erről már írtatok, akkor bocs./
Ti Többiek!
Drukkolok nektek a sikerért!
bübüke Creative Commons License 2000.08.11 0 0 1028
Istenem!
Honnan van ez az energia benned? (Fergeteg)
Nekem csak 10 kilót kellene leadnom, de lusta disznó vagyok. És gátlásos. És gyenge. És tunya. És ... És hülye kifogásokat keresek, ahelyett, hogy nekilátnék.
Minden esetre drukkolok neked, biztosan sikerülni fog leadnod azt a 30 kilót.
Fergeteg Creative Commons License 2000.08.10 0 0 1027
Sziasztok!

Én világéletemben kövér voltam ( vagyok ), annak ellenére, hogy mindig is sokat sportoltam.
A problámát az jelentette, hogy emellett zabáltam, mint egy malac.

Az elmúlt pár héten alaposan áttanulmányoztam Robzon minden egyes tanácsát, és ezek alapján szépen megváltoztatom az étkezési szokásaimat.

Emellett amit nemigen hagyok ki, napi egy-két kilóméter úszás.

3 hét alatt 6 kilólement. És érzem, hogy meg sem állok, még 30 kiló van hátra... Jelenleg 132 vagyok...

Hajrá, mindenki !

szerencsefel Creative Commons License 2000.08.10 0 0 1026
A TF-en minden szerdán 19.00-20.00 tart edzést ingyen. A Déli pu.-tól 7-10 perc gyalog. Alkotás u. 44. Fizetős órái is vannak a Duna Plazaban, de arra nem járok. Ez kifejezetten duci torna, úgy hogy biztos végig tudod csinálni, legfeljebb nem olyan intenzitással.
Mindenkit szeretettel vár. : )
Próbáld ki.
Előzmény: delfy2 (1025)
delfy2 Creative Commons License 2000.08.10 0 0 1025
Köszi az ötletet Szerencsefel!

Szeretnék mindenképp edzeni is valamit, de ahhoz egy picit (nem is olyan picit) le kell még fogynom, mert nem igazán tudok mozogni! :( Annak semmi értelme szerintem, hogy elmenjek egy tornára és legnagyobb részt csak nézzem, mert nem bírom a felét sem végigcsinálni.

Nem is tudtam, hogy van Norbinak "ducitornája"! Hol? És milyen? Írnál róla pár mondatot? Megköszönném! És persze, hogy hol "rendel"? :) Még a Béres fitness-klubba jártam hozzá step-aerobic-ra, de az 1 éve volt és akkor sem ugráltam végig, de jól megdolgoztatott. :)

Előzmény: szerencsefel (1024)
szerencsefel Creative Commons License 2000.08.09 0 0 1024
Delfy2!

Norbi ducitréningjét meleg szívvel tudom ajánlani. Mellette még kerékpározhatsz, vagy futhatsz is. Én ezzel a módszerrel 12 kg-ot fogytam 4 hónap alatt.

Előzmény: delfy2 (1023)
delfy2 Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1023
Szia Monty!

Ezek szerint visszajöttél! :) Lehet, hogy inkább mail-ben kellene írnom neked... itt úgysem jár senki! :(

Szóval! Az akupunktúrát több ismerosöm ajánlására kezdtem el, akik ezzel fogytak le. Amit viszont nem írtam le, pedig nagyon fontos ezzel kapcsolatban, hogy én az elején tulajdonképpen "lökésnek" szeretném ezt használni... hiszen az elso 10 kilot a legnehezebb leadni, már olyan értelemben, hogy itt még nem látod, hogy megy és tényleg muködik a fogyókúra! Hidd el, nagyon nehéz nekifutni!

A 600 kcal tényleg elég kevés (hiszen mostanában ennek az ötszörösét ettem), de ha odafigyelek, hogy mit eszek, akkor nem veszélyes. 4 napja csinálom, és bár nem könnyu megállni, hogy este 6 után ne egyek, nem igazán vagyok éhes.

Teljesen egyetértek veled abban, hogy nagyon fontos a szénhidrát és zsír tartalom (is), természetesen csak olyan kajákat lehet ennem, amiben nincs zsír és szénhidrát is kevés. Egy doktorno az, aki szúrkálja a fülemet és ellát jótanácsokkal. Mivel minden második nap lát és elbeszélgetünk, azt mondta, tudni fogja ha ez kevés nekem, vagy "baj" van és akkor mást kell kipróbálni.

Az edzéssel kapcsolatban is igazat adok neked, azonban (te nem tudhatod :) amíg ennyi felesleg van rajtam, nehéz olyan sportba kezdenem, ami valóban elég aktív, hiszen nagyon nehezemre esik az a fajta mozgás.

Mindenképp szeretnék edzeni is (már csak azért is, hogy a boröm tudja követni a fogyással járó változásokat), de úgy érzem mellette a kajára is figyelnem kell és többektol kértem tanácsot, de igazán konkrét ötleteken nem kaptam, ezért örültem meg a doktornonek! Érted?

Sajnálom, ha nem értesz egyet velem és remélem nincs igazad azzal kapcsolatban, hogy a késobbiekben kétszer ennyit szedek fel. Mindent megpróbálok, hogy le tudjak fogyni és tartsam is a súlyomat. Az elso 10 kilo után azonnal a kerékpárra huppanok! :)

Előzmény: Monty (1021)
Robin Creative Commons License 2000.08.08 0 0 1022
domain,
hol vagy? hol tartasz? és egyáltalán van-e valami változás (nem fogyásra gondoltam, hanem étkezési, mozgási, kondicióbeli, pszichés változásokra!)?
Monty Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1021
delfy2,
akupunktúra ide, vagy oda, azt a 600 kcal-t sürgősen felejtsd el! Ettől ugyan jó gyorsan le lehet adni a kilókat (elsősorban glikogént, vizet, izmot és csak aztán zsírt), aztán vagy addig csinálod, amig kipurcansz, vagy (és ez a valószínűbb) egy idő után növeled a bevitt táplálék mennyíségét. Igen ám, de addigra végletesen lelassult az anyagcseréd, szervezeted átállt vésztartalékra, és minden leadott kiló kétszeresen jön vissza.
Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért nem lehet elhinni, hogy megfelelő mennyíségű és minőségű edzéssel le lehet fogyni? Persze ha valakinek alaposan lelassult az anyagcseréje és/vagy zavart szenvedett a hormonális működése, annak már sokkal nehezebb dolga van.
(Az már más kérdés, hogy szerintem minden kalóriaszámolgatás baromság, mivel a szervezet nem "kalóriákat" használ el működése során, hanem zsírokat és szénhidrátokat. Meg kevésbé szerencsés esetben aminosavakat.)
Előzmény: delfy2 (1020)
delfy2 Creative Commons License 2000.08.07 0 0 1020
Sziasztok!

Nem tudom, hogy jár -e még errefelé valaki, mert igen régen nem látok új hozzászólást.

Monty szabin van :) azt tudom, de hol vannak a többiek???

Gondoltam megosztom veletek, hogy 3 nappal ezelott elkezdtem egy akupunktúrás kezelést, ahol 2 naponta 5-5 tut szúrkálnak a fülecskémbe. Ez még nem is olyan szörnyu, azonban mellette minden nap 5-ször kell ennem, de az összesen max. 600 kcal lehet! És emellett napi min. 3 liter folyadék!

Eddig jól bírom... :)

Monty Creative Commons License 2000.07.29 0 0 1019
domain,

Hát, köszönöm a belém vetett bizalmat, de erre sajnos én sem tudok semmi okosat mondani. Mondjuk az orvosok jó része sem, de ők gyakran nem ismerik ezt be, míg én igen. :)
Olyasvalakit kéne keresni, aki otthon van a hormonrendszer ügyes-bajos dolgaiban és fel tudja mérni, hogy mekkora kárt tettek benned a mértéktelen hormonadagolással. Sajnos nem nagyon tudok ilyen orvost mondani, csak teoretice jártatom itt a számat. :(
Mindenesetre a bringát nyomassad, és könnyedén pörögjön a lábad, ne csak taposd a pedált.

Előzmény: domain (1016)
concord333 Creative Commons License 2000.07.29 0 0 1018
Szerintem baromság a fogyókúra inkább fuss.
Előzmény: yodamastah (1017)
yodamastah Creative Commons License 2000.07.29 0 0 1017
domain:

Nos tegyuk fel hogy minden rendben, csak iszonyu tulsolyos vagy (valoszinu azert az anyagcsere nincs rendben).

Ha ezt nezzuk akkor:

135kg / 40% tzs = kb 80 kg zsirmentes testtomeg. Namost ha ez szuper csak ne lenne ott a zsir ugye :) 80 kg zsirmentes testtomeggel mar szuper jol lehet kinezni. Persze ez a sok izom jol helyeken kell hogy legyen.

Nos a 80kg inkabb azert erdekes, mert a 80kghoz tartozo napi energiaszukseglet az kb:

alapanyagcsere * 1.6 (atlagos aktivitas)

1900kcal * 1.6 = ~ 3000 kcal.

Vagyis ha valoban 80 kg a zsirmentes testtomeged, akkor 3000kcal a szintentarto energiabeviteled, amivel se nem hizol se nem fogysz.

Namost gondolom ez neked horrorisztikusan soknak tunik. Ezert is gonodlom hogy megsincs minden rendben. Vagy pedig nem 40% vagy hanem sokkal tobb :(

Na a 3000kcalt nezzuk alapnak, akkor 2000 ala sosem lenne szabad menned. Nem szabad nagyon visszavenni a kajabol mert attol belassul az anyagcsere, lecsokken a tartalekok (zsir) felhasznalasa.

Persze ez teljesen normalis egeszseges emberekre vonatkozik. Es csak remelem hogy tenyleg jo ertekeket szamitottam ki (Nekem jol mukodtek a kepletek). Eleg sok fele alapanyagcsere szamitasi kepletet lattam es mind nagyjabol ugyanazt hozta ki nekem.

Nalad ha a 3000kcal-al raktarozas megy akkor lehet hogy nem kel csodalkozni. Anyagcsere lehet vegzetesen belassulva. Tenyleg nem ertek ehez :(

Ha a kajat nezzuk amit leirtal, az kb 750-800 kcal. ISZONYU KEVES. Szerintem...

Nekem 68-69kg a zsirmentes testtomegem, 2000-2100kcal al szepen fogyok (persze edzessel), 2600-2700-al szinten maradok, es ugy 3200at probalok enni ha izmosodni is akarok :)
Most pl 3000-eket eszem, sot hetvegen nyomtam 2x 5000-et is de ezzel inkabb nem idegesitek senkit :)

Termeszetesen a mostani etkezesbol kene valamit kialakitani. De lehet hogynem is azzal kene foglalkoni hanem az edzessel. Rengeteg mozgas, persze eleinte mindenkepp alacsony tempoban.
Bar tudnek segiteni :( Van mar mar 'paciensem' akik szuperjol fogytak, de nekik max 15kg felesleg volt :(

Előzmény: domain (1016)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!