Keresés

Részletes keresés

ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 2024.05.19 -1 3 1296235

Ugye Lölő pályafutása megvan?

Ez a szuperember a Basi kormányzása alatt mutatta meg zsanialitását. Olvastam, hogy tavaly 330 millárddal, 50%-al növelte vagyonát. A Basi veje meg elérte a 100 milliárdos vagyont. És mind ezt a Basi regnálása alatt, kizárólag állami megrendelésekből.

De te ugye ebben semmi kivetnivalót nem látsz, mert rosszabb esetben a Basi hasznos idiótája, jobb esetbe a Basi-rendszer haszonélvezője vagy. Elvtelenül véded a Basit.

Előzmény: Mr Reacher (1296230)
orgonatündér Creative Commons License 2024.05.19 -3 1 1296234

"Jól van Stan, ne lovald bele magad!"

Előzmény: advocatusdiaboli (1296232)
,m,1710 Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296233

Trianon? oke, hát lrgyen

 

De Europába manapság nemsokan akarják a hirdetett "béke politikát" mert nembiznak meg a oroszba

és azt mondják: Ha a ukri megadja magát ahogy ez a békepolitika hirdeti, (De nemmondja k)i

akkor a "háborus pártiak" is veszélybe lesznek a jövöbe, ha a orosz továb akar terjeszkedni

 

ezért nem "béke"partiak ezért europa elutasitotta ezért lettek szankciok, ezért fegyverzik a ukrit

anak reményébe,hogy végetvetnek örökre a agresszionak

semi más

A államfö hirdethet amit akar, de nincs rá vevö europába ez a ember inkáb benzint önt a tüzre

Világ politikus akar leni, mert kinölte kis országát

Előzmény: zdcmchy (1296215)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.19 -1 8 1296232

"Fletó az elkúrós 2006-ban 0,5% gdp növekedést ért el 10% költségvetési hiány mellett. Ezt nem tudod semmivel mentegetni. "

 

Hol látod te fanatikus, hogy mentegetem b+, hol, hol, hol?????? Soha életemben nem szavaztam erre a baromra, sitten volna a helye!! A böszödi beszéd után is - olvassad vissza - az volt a véleményem, hogy le kellene tartóztatni!

Egyszerűen a tényeket valóban objektívan nézve azt látom, hogy ami most zajlik, valójában még rosszabb, és kizárólag azért tűnik (most már tényleg csak egy paraszthajszállal, sőt, sok téren már semmivel sem...) jobbnak, mert maguk a külső-belső körülmények voltak sokkal jobbak. Ha fletó annyi pénzből gazdálkodhatott volna, mint a basi, nem lett volna elqrás.

A költségvetési hiányra meg már hiába mutogatsz, gyakorlatilag ugyanakkorát produkált mostanra a basi is, mint fletó az elqrás csúcspontján. Százalékosan. Nominálisan már inkább ne is emlegessük, minden idők legnagyobb hiánya evör. Tedd ki a dicsőségtáblára...

Előzmény: Mr Reacher (1296230)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.19 -1 6 1296231

Csak a manyup volt GDP arányosan 10%-os egyszeri tétel, és 1.5% éves szinten csak a járulék átirányítás (ami viszont folyamatos volt).

Az EU hozzájárulása meg egészen példátlan, a sokat emlegetett 2015-ös évben GDP arányosan közel 10%-ot jelentett, csupa olyan tétel, amivel Fletó nem számolhatott, vagy egyenesen nála mínuszként jelentkezett.

 

Ja, és ugyebár 2%-al emelték az ÁFÁT, bevezettek egy sereg "átmeneti" különadót, amik azóta is megvannak, és folytathatnánk. Több adót fizetek én is, mint valaha. Folyamatosan kevesebb bevételből!

 

Egy Ferrari meg egy Trabant kering a Hungaroringen, és a Ferrarit lassan befogja a Trabant, de még előtte van, még picit gyorsabb nála. Te ebből próbálod levezetni, hogy a Ferrari sofőrje jobb, hiszen, bár már nem sokkal, de még mindig előzi a Trabantot.

A valóságban a Ferrari sofőrje messze-messze nagyobb pancser a Trabanténál, még akkor is, ha az is pancser, és lehet, hogy ha egy kicsit ügyesebb és edzettebb fazon kimenne egy bringával, mindkettőt leverné...

 

Előzmény: Mr Reacher (1296229)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -4 0 1296230

Fletó az elkúrós 2006-ban 0,5% gdp növekedést ért el 10% költségvetési hiány mellett. Ezt nem tudod semmivel mentegetni. A makroökonómia tankönyv szerint az állam 1%-os költségvetési hiánnyal, mint stimulussal 1% gdp növekedést tud elérni. Ez tankönyvi tétel, bizonyítani lehetetlen, mert nem lehet B próbát tartani. Nem lehet visszatekerni az időt, hogy kipróbáljuk, mi történhetett volna "ha". A tankönyv szerint elkúró tényleg egy nagy elkúrást csinált. Ugyanebben az évben a régi elszaladt mellettünk.

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (1296228)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -3 0 1296229

A 2002-es oszlopból mennyit vegyek le? És a 2012-esből, 2016-osból? Mennyi a az egyenlege GDP arányosan a visszaszerzett vagyonnak, és az 1998 előtti szisztéma visszaállítása miatti több nyugdíjkifizetésnek?

Előzmény: radiatorjavitas (1296226)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.19 -1 6 1296228

Nem, az a hiba, hogy NEM ÉLT JÓL A LEHETŐSÉGGEL.

 

Egyszerűen nem látszik a mutatóinkon ez a szó szerinti pénzözön. Mind a növekedési, mind a pénzügyi egyensúlyi adataink jóformán statisztikai hibahatáron belül javultak, leginkább stagnáltak. Egész egyszeren NEM LÁTSZIK RAJTUK A PÉNZ.

 

Mutasd meg a grafikonodon, hogy hol látszik mondjuk a 2015-ös adaton az, hogy a basi abban az évben de facto kétszer annyi pénzből gazdálkodhatott, mint fletó az elqrás idején???

 

Az látszik, hogy pont ezekben a példátlanul forrásbőséges években lett hirtelen a szó szerint büdös nagy semmiből az ország leggazdagabb embere lölö, meg a sajátláb-nemzetveje és hasonlók. Ez látszik, semmi más. Az látszik, hogy a költségvetés hatodát-nyolcadát értelmetlen dolgokra egyszerűen elpazarolták bármiféle későbbi haszon-fejlődés nélkül csak azért, hogy ennek a pénznek a 20-30%-át fizikálisan ellophassák. Ez látszik.

 

Aki nem vak, annak látszik, neked nem látszik - mert nem akarod látni, csak mondod, mondod a magadét...

 

Nem tűnik fel neked, hogy már az EP meg az USA kormányzata is nyíltan köztörvényes bűnözőként kezeli ezt a kormányzatot? A Holdról is látszik, hogy egy tolvajmaffiát finanszíroztak ez idáig, és mára teljesen elfogyott a bizalom, kitelt a becsületünk.

 

Olyan nyugdíjpénztári rendszer meg most is működik egy csomó helyen, mint ami nálunk volt, de például a szlovákoknál is úgy korrigálták, hogy egészen drasztikusan, volt, ahol a korábbi század részére levitték az alapkezelők részesedését. Nálunk alapvetően az volt a baj, hogy a kezdet kezdetén túl nagy költséget engedtek érvényesíteni - ami a "beetetési-elindulási fázisban" talán még indokolható is lett volna, de utána szépen vissza kellett volna korrigálni ezeket a jutalékokat ezrelékes nagyságrendre. A lopás pedig tényszerűen lopás, hiszen törvény definiálta, hogy a manyup számla MAGÁNTULAJDON. A zsarolásról nem is beszélve, amikor maga kuszaszem fenyegette meg az egész országot (törvénytelenül és alkotmány-ellenesen, mint azt maga az AB is megállapította - de persze csak később, amikor már mindegy volt...), hogy aki nem adja önként vissza a pénzét, az ki lesz zárva mindenből úgy, hogy közben a járulékok arányos háromnegyedét mégis tovább vonják tőle...

Igenis csak ezért sittre vágták volna bárhol az elkövetőket. De te csak rohanj a moderációhoz, próbáld meg ezt is kitöröltetni...

 

Nincs alku b+, nincs! A II. világháború után is poszt-náci rícsörök tömege próbálta "megmagyarázni a megmagyarázhatatlant" - nem, nincs alku, nincs mérlegelés, ez egy bűnöző rezsim, és úgy is kell vele bánni.

Előzmény: Mr Reacher (1296224)
radiatorjavitas Creative Commons License 2024.05.19 0 1 1296227

Nem csak a Manyup vagyon került vissza az államhoz, hanem a Manyupba irányított havi levonás is.

Onnantól az állam kapta azt a pénzt. Kötelessége csak papíron keletkezett az államnak, nem pénzben, mert hol voltak/vannak még a Manyupos tagok a nyugdíjtól...?

Előzmény: Mr Reacher (1296224)
radiatorjavitas Creative Commons License 2024.05.19 0 1 1296226

"Az átirányított vagyon visszakerült az államháztartásba, ahogy az állam kötelezettségei is."

-----------------

 

Éppen ezért a visszaállítás előtti grafikonokhoz adj hozzá, a következő oszlopokból meg vegyél le.

Így lehet összehasonlítani a két intervallumot.

Előzmény: Mr Reacher (1296224)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -4 0 1296224

Csak éppen arról nem beszélsz, hogy ezt KIZÁRÓLAG az tette lehetővé, hogy például 2015-ben konkrétan az EU fizette a magyar költségvetés minden ötödik forintját (!!! teljesen példátlan, sem előtte, sem utána semmilyen EU-s tagállam nem kapott ilyen arányú támogatást !!!), valamint GDP arányosan 10% feletti egyszeri tételt jelentett a manyup ellopása, majd utána folyamatosan évi 1.5%-ot a korábban oda menő járulék költségvetésbe visszairányítása.

1. Most komolyan azt veted az Orbán-kormányok szemére, hogy a velünk együtt csatlakozott 10 ország, majd a további 3 csatlakozó ország élvonalában van a lehívott EU-s források tárgyában? Az a hiba, hogy jól élt a lehetőséggel?

2. Olyan nyugdíjpénztári rendszer sehol nincs Európában, amit ránk, és a lengyelekre kényszerítettek 1998 előtt (megyó, mint pénzügyművész). Nem volt ott semmi lopás. Visszaállt az 1998 előtti szisztéma. Az átirányított vagyon visszakerült az államháztartásba, ahogy az állam kötelezettségei is.

Előzmény: advocatusdiaboli (1296223)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.19 -1 6 1296223

"Orbán visszatért, és egy csendes költségvetési konszolidáció történt."

 

Csak éppen arról nem beszélsz, hogy ezt KIZÁRÓLAG az tette lehetővé, hogy például 2015-ben konkrétan az EU fizette a magyar költségvetés minden ötödik forintját (!!! teljesen példátlan, sem előtte, sem utána semmilyen EU-s tagállam nem kapott ilyen arányú támogatást !!!), valamint GDP arányosan 10% feletti egyszeri tételt jelentett a manyup ellopása, majd utána folyamatosan évi 1.5%-ot a korábban oda menő járulék költségvetésbe visszairányítása.

 

Ha ezekkel az adatokkal is korrigálnánk a grafikonodat, akkor az derülne ki, hogy a basi folyamatosan egy fletó-szintű elqrással működött egészen 2020-ig, azóta meg gyakorlatilag kicsúszott a kezéből minden.

 

És amiről végképp nem vagy hajlandó soha sem beszélni, hogy az egészet végképp kérdőjelessé teszi az, hogy 2010-ig folyamatosan korlátozott mozgásterű koalíciós kormányzások folytak, ahol az aktuális kormányok mozgástere eleve súlyosan behatárolt volt - míg 2015 óta nálunk de facto egyszemélyi parancsuralom van, BÁRMIT akar a basi, simán tollba mondja kormányrendeletként, és már hozza is le a Közlöny...

 

Ilyen szó szerint Rákosi óta nem volt (sőt, akkor sem, mert Rákosinak/Szálasinak is Moszkvából/Berlinből mondták meg, mit is akarjon...) - teljesen példátlan az a hatalomkoncentráció, amit a basi magának vindikált - és ebből ennyire tudott jutni..

 

Igenis meggyőződésem, hogy akármilyen ügyes és főleg gátlástalan hatalomtechnikus/politikus - teljesen alkalmatlan vezető, az országot tönkre fogja tenni.

Előzmény: Mr Reacher (1296221)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 2024.05.19 0 3 1296222

"De utána csak kibuggyant belőled az O1G, ami lenullázta a bejegyzésedet. "

 


Mit tehetne Advo, ha ez az igazság? Ezt sajnos folyamatosan mondani kell, mert így van. Lehet, hogy számodra unalmas, de az igazság unalmas. A Pitagorasz tétel is mindig unalmasan ugyanaz.

 

 

Mint mindig, Advo szépen kifejtett vélaményére, böffentettél ide valamit, de megállapítod, hogy nincs igaza, mert kimondja az igazat. Esetleg megfordulhatna a fejedben, hogy érdemben vitázz.

De nem, nem nem!

Előzmény: Mr Reacher (1296210)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -3 0 1296221

Írtam, hogy vannak kormányzati intézkedések, amelyekkel én sem értek egyet. Ettől még nem leszek csalódott fideszes, mert összességében nézve a képet, még mindig jobb, mit "az elmúlt nyolc év".

 

 

Az 1. oszlop az 1. Orbán-kormány utolsó éve. A GDP arányos államháztartási hiány trendszerűen ment felfelé, 59% alatti szintről 82" fölé. Orbán visszatért, és egy csendes költségvetési konszolidáció történt. 2020-ban a covid évében van kiugró emelkedés, ahogy minden országban. Visszaesett a GDP, és helikopterrel szórták a pénzt, a nagyobb visszaesés, és a katasztrófa elkerülése végett, ahogy minden országban. Utána ismét egy csendes költségvetési konszolidáció zajlik. Még a 2022-es választási évben is.

 

Ezt a cikket már nem egyszer linkeltem.  Sikerült már elolvasni, és értelmezni a nagy hangon O1G-zőknek?

 

https://index.hu/gazdasag/2017/12/22/gyurcsany_ferenc_vezeto_politikus_gdp_novekedes_tanulmany_kutatas_william_easterly/

Előzmény: zdcmchy (1296214)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -5 0 1296220

Lehet, hogy más körökben mozgok, de ilyet én nem tapasztaltam. Van egy osztálytársam, aki rettentő mód berágott 2010 után a rendszerre, mert töredékére esett vissza az elnyert munkáinak mennyisége, értéke. Miért? Mert egyértelműen elkötelezte magát egy (a másik) politikai oldal mellett. Aztán ment a nagy csodálkozás. Még jobban O1G-zett, mint bárki más itt a topikban. Kénytelen voltam a FB-n letiltani, mert látszott rajta, hogy mindez az agyára ment már, folyamatosan mindenben politikát látott.

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1296216)
rev251 (morális hulla) Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296219

Nem egészen.

Ez csak egy részlete a dolognak. Önigazolásra jó.

Előzmény: zdcmchy (1296211)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -4 0 1296218

az államháztartás hiány felemelést 10 ben a fidesz nem is csak kérte követelte az EU.-tól.

 

A magánnyugdíjpénzárak okozta hiányt akarta elismertetni a szoci bagázstól örökölt túlzott deficit eljárás keretén belül. 

Előzmény: zdcmchy (1296211)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.19 -1 7 1296217

Nem mondtál barátom SEMMIT, azon túl, hogy sima lelkizésbe bonyolódva mindenképpen kényszeresen megvédted O1G-t.

Tökéletesen visszaigazoltad szösszenetemnek pont azt a részét, amit kritizálni akartál/tudtál - elvtelenül védsz egy közönséges köztörvényes bűnözőt, akinek már jó ideje a lopáson és a hatalom bármi áron megtartásán túl semmiféle valós célja sincsen.

 

Nekem is van számtalan problémám a globalizmussal, elutasítom a woke/BLM mozgalmakat (sokszor nem is az alapvető elveiket, hanem a gyakorlatukat), konzervatív-liberális alapállású vagyok, de például a szociális kérdésekről sokszor inkább balosnak tűnő véleményeim vannak - egyszerűen azért, mert az emberi természetből adódóan a túlzott egyenlőtlenségek és igazságtalanságok nem elviselhetők, és végül társadalmi krízisekhez fognak vezetni.

 

Látom, hogy te mélyen meg vagy arról győződve, hogy az ország fejlődését a baloldal vetette vissza - de énszerintem meg igazán az elmúlt 14 évben siklottunk ki - ami előtte volt, az sem volt jó, de például fletó csupa önmagában kezelhető, helyrehozható kárt okozott. Egy valóban jó kormányzás 2010 után ezeket helyre is hozhatta volna (és ennek reményében adtam én is bizalmat 2010-ben a basinak - utoljára, és mint írtam már sokszor, megbántam, hiba volt, legalábbis a kétharmadot mindenképpen meg kellett volna akadályozni) - de ehelyett végleg zsákutcába jutottunk. Egy folyamatosan leszakadó és lassan egyfajta ázsiai despotizmusba csúszó mocsárrá vált az ország. Neked ez mégis tetszik (gondolom az egyre szűkebb haszonélvezői körbe tartozol) - engedtessék meg, de nekem meg nem.

 

Próbálok veled ellentétben tényleg hosszú távon gondolkodni, és hosszú távon egészen sötét, katasztrofális következményei lesznek annak, hogy ebben a 14 évben az üzleti és közbizalom totálisan lerombolásra került. Az ország egy teljesen bizonytalan állapotban van, ahol nem számítanak már a törvények, szabályok, szokásos sem, ha a basi és maffiája bal lábbal kel éppen, akármit akárkitől egy tollvonással elvesznek, szabályokat felrúgnak, stb... Senki nem tervez üzletileg már hosszú távon, az ország összes vállalkozása-cége, ha kicsi, ha nagy, folyamatos túlélő üzemmódban van, és vagy a korrupcióval küszködik - vagy maga is fülig korrumpálódik. Abszolút tipikusan egy afrikai banánköztársaságra kezdünk emlékeztetni. Vagy még inkább egy cigánytáborra - nem véletlenül...

 

Ezt tartod te eredménynek? Ennél mivel tudna rosszabbat produkálni akár a táncoslábú hülye is, főleg, ha nem lenne teljhatalma??

Előzmény: Mr Reacher (1296210)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296216

A fidesz cégek ezreit tette tudatosan tönkre vagyonelemeik megszerzéséért.

Nem saját találmány, SZDSZ, MSZP-s, de tömegméretekben a fidesz alkalmazta.

Előzmény: Mr Reacher (1296210)
zdcmchy Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296215

 a két gonosz közül mégis a orsz lora tesznek

mindha anyi jot tettek vonla  a történelembe ezek a magyarnak.😎

 

Érdekes, nem tudom magyarázni, de az ukrán-orosz viszonylatban még is az orosz a szimpatikus. Az izraeli-arabnál ott a gyengébb, ahogy kereszténységben szocializált személyiségtől elvárható.

Nem, tudom, találgatom, talán olyasmit látok benne, hogy mint a trinanoninál, a szovjet felbomlásnál se jó helyre húzták a határokat, nem foglalkoztak a terület etnikai arányaival se, egyéb szempontokkal se.

Előzmény: ,m,1710 (1296213)
zdcmchy Creative Commons License 2024.05.19 0 1 1296214

...de várjál! azt se felejtsük el, hogy orbán tényleg az, egy G. A trafikmutyi ami jól szemléleti ezt. Emlékszem egy veleszületett kereskedő ismerős ahogy számolgatta, pályázzon e, de hát nem fog kijönni abból az árrésből. Majd amikor már nem lehetett pályázni, megemelték az árrést. A családi vállakozás, családbarát elből se lett semmi, hanem tucatjával nyúlták le.

Nem becsülném túl se ennek a jelentőségét, de ne szépítsük, ez a viselkedés, az ez egy

G

Előzmény: Mr Reacher (1296210)
,m,1710 Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296213

 

"Minden ember a jót keresi, é  s jót akar másnak"

 

Igen, ez a általános nézet ezt gondolja a ember magárol stimel is, ezért is müködik a világ,( igy röviden)

 

" Egyébként is, miért kellene pl. külpolitikához érteni egy kiváló asztalosnak. Megbíz ezzel malakit"

 

a "asztalost" nem kell lenézni vagyis a átlagembert a kialakult külpolitikárol

hiszen informácioval televan a világ, mamár világos minden és ezt  egy önálloan gondolkodo ember dönti el

 Oldalt kell választani, Mivel egy háboruba "Két fél van"

 

 "Minden ember kisebb-nagyobb mértékben megvezethető" 

 

csak azok a embereket lehet megtéveszteni akiknek psszol a nézet, Mert  igy lettek tanitva.

És a magyarnak paszol, csak a Szerbek überelik a térségbe

 

A Magyar külpolitikai vonat egyedül zakatol  szembe a vágányon legalábbis Europába

és ez sok magyarnak  fekszik. mert  a két gonosz közül mégis a orsz lora tesznek

mindha anyi jot tettek vonla  a történelembe ezek a magyarnak.😎

 

mégha másba teljessen ellensége a adot  belpolitikának a kirivo korrupcionak, akoris.

 

senkit nem zavar, hogy a magyar  államföt kis diktátornak könyvelik el europába  a  médiákba

és, hogy egyetlen támogatoja Putyin politikájának, vagyis admeg magad

 a elfoglalt területekröl mondjál le. (Béke párt)

pont ebe nemmegy bele Europa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meg Putyin egyetlen támogatoj

 

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1296166)
zdcmchy Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296212

1980 körül, egy építőipari gépgyártó olasz cégtől vásárol gépeket egy ha jó emlékszem épszer nevű magyar, itt a környében. Emékszem micsoda rácsodálkozást váltott ki, hogy az olasz mérnököknek munkásruhályuk és kéziszerszámaik vannak. (-:

Előzmény: advocatusdiaboli (1296209)
zdcmchy Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296211

Azok, akik 10 évvel visszavetették az ország fejlődését, nem szabad, hogy ismét esélyt kapjanak.

 

Na várjál, ezek szerint EU. pártoló, vagy egyenesen egy globalistához van szerencsénk?

Ha a 10 év visszavetés a hitel növelés, akkor jegyezzük meg, hogy az államháztartás hiány felemelést 10 ben a fidesz nem is csak kérte követelte az EU.-tól. Tehát folytatni akarta azt ami folyt javában, Bajnai amit megállított, azt akarta. Mivel nem kapta meg, elkezdett szabadságharcolni.

Előzmény: Mr Reacher (1296210)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -3 1 1296210

Az írásod első fel még értelmezhető is volt, sőt színvonalas. De utána csak kibuggyant belőled az O1G, ami lenullázta a bejegyzésedet. Ezért nem lehet veled értelmes kommunikációt folytatni. Címkézel, és igazi liberálisként magasról lenézed azokat, akik nem osztják a véleményed, sőt szerinted ne is legyen lehetőségük az elmondani. Hidd el, egy-egy konkrét kormányzati döntést, én is kritizálok. Szaktopikban meg is teszem, visszakereshető. Egyszer írtam már ezt itt is, rögtön megkaptam a címkézést (á lá MP), hogy sértődött fideszes vagyok. Nem. Én hithű anti-baloldali, anti-liberális (a liberalizmus mára kialakult vadhajtás ellenes), antiglobalista, nemzeti érzelmű, konzervatív. Elmondom neked, de rögtök megfogom kapni a címkéket. 2002 után engem ki akartak zárni a Fideszből. Akkor, amikor a választási vereség után elfelejtettük leváltani a pártvezetést, a pártvezetés váltotta le a pártot. Kirúgni nem tudtak. Első alkalommal alapszabályellenes volt annak a testületnek az összehívása, amelyik kizárhatott volna. A második alkalommal pedig pont egál lett a szavazati arány, tehát nem lett többsége az indítványnak. Azóta tagdíjat nem fizetek, taggyűlésre nem hívnak. Igazából nem tudom, hogy tag vagyok-e. De akkor sem fogok a mai politikai palettán a DK-ra, MSZP-re, Momentumra, Párbeszédre, Jobbikra, Mi Hazánkra, Kutyákra szavazni. Azok, akik 10 évvel visszavetették az ország fejlődését, nem szabad, hogy ismét esélyt kapjanak.

Előzmény: advocatusdiaboli (1296209)
orgonatündér Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296208

Kár ezt ilyen hosszan írnod.

 

1. Az oktatási rendszer shiftelődött.

Ez azzal kezdődött, hogy a McDonalds 1990-ben krumplisütő segédmunkára (amihez a befejezett 8 általános is sok) csak érettségizett munkaerőt keresett.

A többi dolog ennek a logikus következménye, a trendvonal meghosszabbítása

 

2. Írod ezt válaszul sopi számonkérésére.

Akinek az itteni "életművét", évek-évtizedek alatti bemutatkozását talán olvastad, talán nem.

Aki jogi egyetemet végzett, valamiféle elvárások és kivagyiság miatt, de kb. a "nem tudhatod, ha nem  próbáltad, és amit nem fogsz meg a kezeddel, az nem létezik" elvonatkoztatási szinten van, és a tanulás az átlagértelmiségihez képest mindig többszörös idő, fáradság (idő és segg).

Az eredménye meg általában formális, látszik is az érvelésén.

 

Írod tehát, a 2. pont alapján fölöslegesen.

 

Előzmény: Mr Reacher (1296207)
Mr Reacher Creative Commons License 2024.05.19 -2 0 1296207

Ráhibáztál, tényleg nem jártam egyetemre. Én még a bolognai rendszer előtti korosztály vagyok, az én diplomámat főiskola adta ki. Nem hiszem, hogy emiatt szégyenkeznem kellene. Mennyivel különb egy az erőltetett egyetemesítés során létrejött intézmény diplomája? Azért, hogy meglegyen a három tudományág, hagyomány nélküli képzéseket indítottak (a BME is), csak azért, hogy meglegyen/megmaradjon az egyetemi cím. Az én időmben volt 2 gazdasági jellegű egyetem/főiskola, ma pedig minden megyeszékhelyi egyetemen, műszaki, természettudományos alapokkal rendelkező egyetemen is van gazdálkodási és menedzsment szak. Szétaprózódott az oktatás, nem is lehet hatékony. Ami még a magyar bálinti "reformok" negatív következménye, az az egyetemek, főiskolák felvételiztetési jogának megvonása. Mivel a középiskolák küldik a hallgatóknak való diákokat, és közöttük az egyik rangsor a felvettek aránya, elkezdték felülosztályozni a diákokat. Egy korosztály során ez már egy egész jegyet is kitesz. Olyanok kerülnek be egyetemre, és a fejkvótarendszer miatt végeznek is, akiknek semmi keresnivalója nincs ott, és nem is fognak egyetemi végzettséget igénylő munkakört ellátni.

Előzmény: soproniirsai (1296175)
dokeee Creative Commons License 2024.05.19 -1 0 1296206

Igen, az ilyen szöveg ömlik mindenhonnan, csoda lenne, ha nem lenne defektes az egész generáció.

Előzmény: CS.V.D (1296198)
Auralianus Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296205

MZoli-nak

Nafo-val 1 het alatt 1.140.000 dodot adakozott ossze a nep

https://www.youtube.com/watch?v=0mKrlbZO3qU

vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2024.05.19 0 0 1296204

Ma pont erről beszéltem egy haverommal, hogy kéne egy modern egyetem a BME-nek a városhatáron és hát felszabadulna pár festett cserepes ósdi épület a külső belvárosban.

 

De látom más rosszindulatú egyén is van rajtam kívül.

Előzmény: mzdude (1296130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!