Keresés

Részletes keresés

Mityu Creative Commons License 2005.04.08 0 0 575
Mondom a megfejtést. Irdatlan méretű papírmunkától menekült a rendőr. :)
Előzmény: Frever (573)
atompyka Creative Commons License 2005.04.08 0 0 574

Úgy értsd. A rokonodnak nem mondtak igazat szerintem, hacsak ott nincs kitéve a magánterület tábla, de nem szokott.  Így egyszerűbb volt.

 

ATom

Előzmény: Frever (573)
Frever Creative Commons License 2005.04.08 0 0 573

Ezt úgy értsem, hogy jogosan büntet ott is?

Akkor meg az nem világos, hogy mikor mozgássérült rokonom már tízedszer nem tudott beállni a TESCO mozgássérülteknek kijelölt parkolóhelyeire, mert mindenhol mercik álltak, és kihívta a rendőrséget, azok miért mondták, hogy a parkoló a TESCO területe, ezért ott nem bírságolhatnak.

Valaki nem mondott igazat, az biztos.

Előzmény: atompyka (572)
atompyka Creative Commons License 2005.04.07 0 0 572

KRESZ 1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

 

Bocs...

 

ATom

Előzmény: Frever (571)
Frever Creative Commons License 2005.04.07 0 0 571

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy megbüntethet-e a rendőr, ha bemegy az ember szemben a többieknek a benzinkútra? Van behajtani tilos tábla a kút egyik végén, de erős a gyanúm, hogy az a terület már erősen MOL tulajdon, nem pedig utca, ott meg azt tesz ki egy vállalat, amit akar, nem közterület vagy ilyesmi.

Szerintetek?

András80 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 570

Bennem már felvetődött, hogy ha az intézkedés kétes, nyugodtan fel lehet hívni a rendőrségi segélyhívót, hogy veled szemben így és így intézkednek, ez a jelvényszámúuk, ez és ez van, az ügyeletes tisztnek is az-e a véleménye, hogy ez jogszerű. Általában az ő eszük a helyén szokott lenni, lévén kicsit nagyobb a tapasztalatuk és a felelősségük, ráadásul a hívást rögzítik, tehát innentől annyira ők se ugrálhatnak.

 

Előzmény: bekes.jarokelo (568)
András80 Creative Commons License 2005.04.04 0 0 569

Szerintem mindenképpen érdemes írnod egy levelet a területileg illetékes rendőrkapitánynak, tértivevényesen persze, szépen szabatosan megfogalmazva, mi történt Veled. Persze az intézkedők nevével, jelvényszámával.

Vagy ugyanezt akár lehet vinni az ügyészségre is. Vagy akár párhuzamosan is.

Mert a bűncselekmény 5 éven belül évül el. Szerintem próbálkozz, ez azért felháborító.

 

Én úgy tudom, csak úgy, minden különösebb ok nélkül nem kutathatja át a táskádat, vagy a ruházatod, csak ha alapos a gyanú (tettenérés, vagy stimmel a személyleírás, stb.). Például ha megállítanak és kocsival vagy, nincs joga belenyúlni a kocsiba sem, igaz, megkérhet, hogy mutasd meg, mi van a csomagtartóban, de a RENDŐR rutinellenőrzésnél nem nyúlhat bele.

Ja, és természetesen nőt, nő motozhat meg. Olyanról meg még a világ nem látott, hogy csak úgy bevigyenek valakit az utcáról minden különösebb ok nélkül, és megmotozzák a rendőrségen, meg testüregvizsgálatot csináljanak. Ha jól gyanítom, utóbbi rendőrorvosi feladat, azok pedig úgy az ezredesi rangnál kezdődnek, sejthető, hogy éjjel kettőkor nem hívják fel a Pesten szolgálatban levő orvost, hogy jöjjön már ki...

 

 

Előzmény: bekes.jarokelo (568)
bekes.jarokelo Creative Commons License 2005.04.03 0 0 568
Remek kis mintalevél, köszönöm! Viszont a 8 napos határidőt sajnos lekéstem már, érdemes ennek ellenére is panaszolnom?
Előzmény: e_dora (567)
e_dora Creative Commons License 2005.04.01 0 0 567

TASZ mintalevelek - letölthető motozás panaszminta :)

http://www.tasz.hu/index.php?op=contentlist2&catalog_id=1314

Előzmény: bekes.jarokelo (564)
bekes.jarokelo Creative Commons License 2005.04.01 0 0 566

Konkrétan mi nem volt jogszerű? Gondolom, az igazoltatás még igen, a táskatúrás már nem. Jogosan kérdezgette, hogy honnan hova tartok?

És mit lehet/kellett volna ilyen esetben csinálni?

Köszi előre is
Előzmény: Mityu (565)
Mityu Creative Commons License 2005.04.01 0 0 565
Röviden: Nem volt jogszerű a rendőr eljárása.
Előzmény: bekes.jarokelo (564)
bekes.jarokelo Creative Commons License 2005.03.30 0 0 564
Éjjel kettő körül indulok hazafelé a laza 18 órás munkanap után, baktatok a kihalt Fehérvári úton, hogy kicsit kiszellőzzön a fejem, BKV híján a Skála elé kértem egy taxit, gondoltam, mire én odaérek, addigra lesz ott a taxi is, és még sétáltam is egy jót.
Naná hogy nem így lett, a következő sarkon beleütköztem egy nagy fehér autóba és két rendőrbe. Fel se figyeltem rájuk addig, örültem, hogy az álmosságtól még valamennyire kilátok a fejemből.
- Jó’stét kívánok, szemé’gazolvány lesszives - előkotrom a dokumentet, enyhén morgolódva odaadom, egyik rendőr el, autóban egyeztet. Innentől indul az érdekes rész.
- Hol volt? – néz szúrósan szemem közé a másik. Álmosságom lassan oszlik, próbálom kitalálni, mi köze ennek a figurának ahhoz, hogy honnét jövök. Úgy döntök, nincs köze.
- Nem mondom meg.
- Nem? – emelkedik meg két szemöldök.
- Nem. Magánügy.
- Magánügy – ropogtatja a szokatlan, idegen csengésű szót vallatóm. – Szóval nem-mondja-meg. No, és hová tart?
Legyünk konzekvensek, ha már belevágtunk ebbe a civil öntudatos – nem megijedős stílusgyakorlatba:
- Azt sem mondom meg. Az is magánügy.
- Lakcíme?? – valami azt súgja, ezt be kell vallanom, egyébként is, kipuskázhatja a személyimből, ha akarja. Ezúttal az együttműködés mellett döntök, folyékonyan vallok a lakcímemről, szerencsére eltalálom, hogy hol lakom.
A helyzet nem egyszerű, nem irigylem rendőröm, sehogy sem akaródzik hibázni ennek a gyanús járókelőnek.
- Mi van a táskájában? – próbál fogást találni a kis Petrocelli.
- Személyes holmi – megy ez nekem.
- Például micsoda?
- Miért kell azt magának tudni, hogy mi van az én táskámban? – az álmosság elmúlt, gyanakszom, mi lesz ebből.
- Mert lophatta is azt a táskát. Nem tudhatom – néz hamiskásan rendőröm. Most aztán besétáltam a kelepcéjébe jól.
- Ha meg tudja mondani, mi van a táskájában, bizonyára nem lopta. Szóval, mi van a táskában?
- Iratok – vetem oda foghegyről. Ebben a pillanatban megérkezik az erősítés, újabb rendőrautó áll amúgy amerikaiasan mögém keresztbe, immár négy rendőr vesz körül. Mindig is tudtam, hogy rejtekezik bennem egy Tulipános Fanfanba ojtott James Bond, érthető, hogy paráznak itt ezek, mikor járok túl az eszükön valami jó kis csellel. Csak a túlerőben bízhatnak.
- Kérem ürítse táskáját – szólít fel a közeg, az erősítéstől láthatóan magabiztosabbá vált. Valami azt súgja nekem, hogy ez a fakabát nem pakoltathat itt engem az utca közepén éjjel kettőkor, csak azért, mert neki úgy tartja úri kedve. Másrészt érezhető a hangulatból, hogy ha nem ismerkedhet meg kis táskám tartalmával, képes ez a géniusz és bevisz valami kapitányságra, ahonnét hajnalig sem fogok kiszabadulni. Kénytelen-kelletlen engedek a nyomásnak, kipakolom nekik a táskában lapuló néhány doksit és kézikönyvet. Rendőröm kicsit turkál a papírok között, elégedetlen.
- Más nincs?
- Nézze meg – vonok vállat, orra alá dugom a táskát. Nem rest turkálni benne egy kicsit, de az az érzésem, hogy rendőröm a Rendőregyetem A modern táskatúrás elmélete és gyakorlata szigorlaton csak kegyelemkettessel csúszhatott át, mert a nagyrekesz és a külső zseb között meglapuló rekeszt nem veszi észre, pedig ott az esernyőm, a Labello ajakírem, meg a 48-as Magnumom, mert anélkül ki se merek manapság lépni az utcára, de ezt a zaftos felfedezést kihagyja, visszapakolhatok.
- Megkérhetem, hogy közölje a nevét? – nincs még kidolgozva a tervem, igazából csak a kölcsönösségi elv miatt gondolom, hogy ha ő fölír engem, hát én is fölírom őt. Megmutatódik a badge, gondosan felírom a nevet. Némi bizonytalanság érződik a hangulaton, úgy látszik, ez jó irány, továbbmegyek.
- Azonosítási számuk is van, ugye? – van neki, megmutatja, felírom szépen.
- Kifogásol valamit az eljáráson? – kérdi a lágymányosi Kojak, már egyáltalán nem olyan magabiztos.
- Ühüm. Nem értem, miért tételezi fel, hogy nem az enyém a táskám. Nem értem, miért kell kipakolnom a holmimat. – Erre homályos történet következik egy a közelben történt autófeltörésről.
- Én törtem föl, ugye? És most a táskámba rejtve a lopott holmit, itt menekülök? – próbálom tisztázni a szerepemet. Kiderül, hogy az autófeltörő 180 cm magas, sötét ruházatú egyénnek írták le. A személyleírás közben úgy fixíroz a figura, hogy biztos vagyok benne, ha ma este történetesen a piros flitteres fűszoknyámat veszem fel, akkor a kocsifeltörőn is fűszoknyát láttak volna.
Hirtelen visszakapom a személyimet, sőt megtudhatom, hogy bizony akár be is vihetnének a kapitányságra, ahol akár motozhatnának is, ami jobb, ha tudom, a testüregek ellenőrzésével is jár, és eddig minden teljesen szabályosan történt, higgyem el. És további jóéjszakát.

Szóval, örüljek, hogy megúsztam ennyivel? Ez tényleg egy szabályos eljárás volt így?
Z S O L T Creative Commons License 2005.02.23 0 0 563
ha ismeritek az indexfórum :)"kék bolygó" : )topicját és átjárókkal is rendelkeztek, akkor tanítsatok, tanuljatok onnan is :

ma a traktorokkal összefüggésben hallottam a szipuzó házakról, ahol semmi jó nem terem

nekem ma még csak egy javaslatom van az előbbi témára:

olyan whiskys vagy boros stb. szép üvegek kellenének mondjuk a pvc-flakonok helyett, amikre ráírnak egy két vagy később, több utcáról hívható telefonszámot vészhelyzetben, mivel, hogy sajna tönkrementek már az ingyenes és nyilvános telefonkönyvek a pénzbedobós fülkékben.l
Pueblo Creative Commons License 2005.02.23 0 0 561

Mi ez a seres meter?

Szerintem ha nincs priuszod, megúszod 50,000 alatt és nem veszik el a jogsid.

Előzmény: Törölt nick (557)
Rommel00 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 560

Sziasztok!

 

Először is elnézést hogy ebbe a rovatba írom a problémámat, de úgy gondolom itt akadhatok segítségre! Régóta tervezem egy fegyvermester tanfolyam elvégzését de rengeteg utánaérdeklődés ellenére sem találtam Magyarországon ilyet. A másik dolog, hogy rendőr szerettem volna lenni, de az RTF-re nem vettek fel. Szintén probléma, hogy rengetegen próbálnak lebeszélni erről a szakmáról. Őszintén szólva én is félek néha egy kicsit attól hogyha egyszer elkezdem, sehogy se lehet majd abbahagyni és életem végéig ottragadok, mert pl. a Rendészetin is két évet előre alá kell írni. De ugye ebben az országban ki tudja mi lesz két év múlva és ahhoz se lenne túl sok kedvem, hogy lerakjanak vidékre többhónapos szolgálatra. Ha valaki esetleg tudna nekem segíteni akár csak egy bíztató emillel, akkor kérem tegye meg! Nagyon szívesen várok ötleteket és jótanácsokat a következő címen: trollyka@freemail.hu Előre is köszönöm!

 

Üdvözlet mindenkinek!

WadAlma Creative Commons License 2005.01.21 0 0 559
Felesleges a rendorseghez fordulni, mert nem segitenek. Arrol nem is beszelve, hogy en most eloben tapasztalom, hogy mit jelent szembekerulni egy olyan biztonsagi szolgalattal, aminek a tagjai kozott rendorok is vannak. A hugom es az en holmijaimat (a bugyimtol a szamitogepig) ugy loptak el (mezei szohasznalatban ertendo, nem mint jogi kifejezes) , hogy a biztonsagi szolgalat biztositotta a terepet, hogy gond nelkul elszallithassanak mindent. A legutobbi poen (bar en mar nem tudok rajta nevetni) az volt, hogy megerkezett a biztonsagi szolgalat, majd miutan nem adtuk be a derekunkat, visszasetaltak a kocsijukhoz, atoltoztek (masik kabatot vettek fel) majd innentol kozoltek, hogy ok rendorok. es tenyleg rendorok.
Előzmény: unnamed (552)
dj-zolee Creative Commons License 2005.01.06 0 0 558
Helló. Figyi, gondolom azért van a kezedben, mivel a helyszínen elvették, de te másnap (harmadnap) visszamentél érte, mivel a határozatig visszakaphatod. Azt javaslom, hogy elöször próbáld jogi úton elintézni. Ha nem volt az utóbbi 2 évben szabálysértési ügyed, akkor az jó. (helyszíni bírság nem számít). Szóval...kell írni az illetékes kapitányságnak egy levelet, (gyorsan), amiben részletezed a történteket. Jó lenne tudni, hogy hol történt, hányan voltatok, stb. Arra lehet hivatkozni, hogy a munkádhoz kell a jogsi, nagyon rosszak az otthoni körülmények, törvénytisztelő állampolgár vagy, sohasem iszol, ha vezetsz, de most annyira összejött minden, hogy ez miatt történt, megbántad, számodra ez jó lecke volt, sohasem fox ittasan vezetni, s kéred, hogy a jogsi megmaradjon, csak a pénbüntetést szeretnéd. Haverom is volt ilyen helyzetben, 1évre akarták elvenni a jogsiát, + 150Ezer forint bünti; addíg sírt a szab.sértési előadónak, míg 30ezer forintot kellett csak befizetnie. és maradt a jogsi. Neki 0,9-volt a szonda, de asszem neked kicsit több. Érdemes megpróbálni, nem veszíthetsz semmit, a határozat elött befognak hívni, ahol részletesen elmeséled, amiket leírtál, s ha látod az elöadón, hogy csak ugrani fog a jogsi, akkor is ráérsz keríteni valakit pénzért, aki elintézi, de szinte biztos, hogy nem fog menni.
Előzmény: Törölt nick (557)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 557

Nagyon magas összeget adnék annak, aki segit elintézni, hogy ne vegyék el napokon belül a jogositványomat. Ittas vezetésem volt, közepes alkoholszinttel.

Vérvétel nem volt, csak SERES METER. Még friss a dolog, a jogsim a kezemben (meddig....?)

dataport@freestart.hu KÖSZÖNÖM !!!! Az életem függ ettől, és mindent megér.

unnamed Creative Commons License 2004.12.15 0 0 556
Köszi, továbbadom.
Előzmény: petike23 (555)
petike23 Creative Commons License 2004.12.15 0 0 555

mindenképp el kell menned, ha nem mész, akkor előveztnek.

 

a bíroságon mond el, hogy semmire sem emlékszel, mert be voltál b*szva.

 

ez az egyetlen legális lehetőség.

Előzmény: unnamed (554)
unnamed Creative Commons License 2004.12.14 0 0 554
kösz
:(
Előzmény: petike23 (553)
petike23 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 553
Nem tagadhatod meg a tanuskodást, max. azt mondhatod, ogy semmire sem emlékszel.
Előzmény: unnamed (552)
unnamed Creative Commons License 2004.12.09 0 0 552
Üdv!

Talán tudtok segíteni. Egyik ismerősömet tanúnak idézték be egy nagyobb lopás ügyében (nagyáruház, biztonsági őr volt, a másik műszakban a "kollégái" újítottak, ha jól értettem a sztorit). A lényeg az, hogy az egykori főnöke azt "tanácsolta", ha kedves az élete, ne nagyon tanúskodjon. Ilyenkor mi van? Meg lehet tagadni a tanúskodást? A "menjen a rendőrségre" tanácsra nem annyira vágyunk, mert ... csak.
rev251 Creative Commons License 2004.10.30 0 0 551

Saját tapasztalat

Ha továbbmegy a fellebbezésed a bíróságra (Rendőrkap.ságnak benyújtott, Bíróságnak címzett KIFOGÁS esetében), akkor nincs perköltség. a bíróság hoz egy határozatot, ami, ha nem tetszik, tárgyalást kérhetsz.

 

De vigyázz, szemetek. Joghézag van. Iratokból döntenek, és a rendőri jelentés közokirati minőségére hivatkoznak. Viszont (ha lusta/hülye/stb. a bíró, azzal takaródznak sokszor, hogy) bizonyítási eljárásra lehetőség nincs, tehát ilyenkor nem tudod a rendőrt cáfolni, hiába HAZUDIK v. TÉVED BIZONYÍTHATÓAN esetleg. És ebben a (takaródzós) esetben a bíró hoz egy formailag jó, de logikailag rossz döntést, amit nem fellebezhetsz meg (mert az ügy szabálysértés, kicsi a jelentősége, nem megy feljebb; persze alaposabbak a bizonyításban, ha egy jogsielvétel néz ki - erre is van példa).

 

De pluszktg. nincs, büntetést nem szigorítanak. Csak az utánajárás (elég rossz órabér jön ki a bünti elkerüléséből/ráfordított időből). De ne hagyd, mert gyakran enyhül, és érezzék, hogy dolgozniuk kell, ha hülyeséget/szemétséget csinálnak.

 

Én is ezért teszem, nem a szaros 5000 Ft-ért.

Előzmény: mmonster (535)
szpsz911 Creative Commons License 2004.10.28 0 0 550
EEEEEZ igen!
atompyka Creative Commons License 2004.09.26 0 0 549

Árlistát nem tudok, a kódos kérdést tedd fel itt:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9008870

 

Ha jól emléxem, én is azt mondtam, hogy nem tudják bizonyítani, ellenberger az aláírásoddal elismerted.

Ez az 500 Ft minimum nem elavult már?

 

Anno '91-ben volt egy 60 helyett 96-os gyorshajtásom (Kispolákkal...), azóta sem jött ki, azt tudom, hogy a megállítós rendőr felírta a papírra, hogy diák. Tán az segített...

 

ATom

Előzmény: Janosz (548)
Janosz Creative Commons License 2004.09.26 0 0 548

Szia!

 

Én kicsit sokallom... a legkisebb kiszabható helyszíni bírság, ha jól tudom 500 Ft. Az övem meg be volt csatolva, szóval ez nem szerepel a listán. Ez a 3000Ft pedig valaminek a teteje... a papíron is 1000-3000 Ft szerepelt. Ja és kérdezték a foglalkozásom, amire (sajnos) azt mondtam, hogy vállalkozó. Ha aztmondom diák, akkor olcsóbb? mitől függ ez? a rendőr aktuális kedélyállapotától, vagy hogy van rajtam sapka, vagy nincs?

 

Hol tudnám megtalálni, hogy mit jelent a 6940-es kódú szabálysértés?

És hol van egy árlista ? :-D

 

Ja és addig senki se bűnös, míg az be nem bizonyosul. Ha jól tudom. Mivel tudná azt egy rendőr bizonyítani, hogy nem indexeltem kifele a körforgalomból (mellesleg olyan kicsi, hogy kormányozni se kell, egyenesen átmehetsz rajta) ? :-D

 

Az index:

-Most jó, most nem jó, most jó, most nem jó...

 

Szóval érted... Két rendőr ellen max a kocsiban káromkodhatsz 1 km-rel arréb :-D

 

Befizetem, de bosszant, hogy nem tehetek ellene semmit.

3000 Ft-om bánja két bézbólsatyeszos köcsög unatkozását.

 

Köszi a választ! :-D

 

Üdv

Előzmény: atompyka (547)
atompyka Creative Commons License 2004.09.26 0 0 547

Szia!

 

A mai "árak" mellett szvsz olcsón megúsztad.

(Az más kérdés, hogy szerintem a nemindexelésért főbelövés jár...)

Mondjuk, bizonyítani nemigen tudnák, de ha már elismerted, fizesd be békében.

 

ATom

Előzmény: Janosz (546)
Janosz Creative Commons License 2004.09.26 0 0 546

Hali!

 

A következő történt meg velem:

 

Megyünk a városban, majd két (az utcán lófráló) rendőr szépen leint. Beköszönnek, és mondják, hogy közúti ellenőrzés. Mondom ok, kicsatoltam magam, majd hátramentem az iratokért, mivel nem elérhető közelségben voltak. Odaadtam nekik, majd azt mondták üljek vissza. Visszaültem, és látom, hogy hátul bújják a papírokat, majd előre sétálnak.
R1: -Uram! Tudja-e miért állítottuk meg?
Én: -Nem.

R1: -Egy, nem indexelt kifele a körforgalomból, kettő a biztonsági öve nem volt becsatolva.

Én: -De be volt

R1: -Nem

Én: -De be volt, akkor csatoltam ki, mikor kiszálltam

R1: -...

R2: -3000 Ft helyszíni bírság.

Én: -Ez van.

R2: -Befizetheti csekken is.

Én: -Ok, azt kérem.

 

Majd töltögették a papírokat, és kaptam egy aláírandó papírt, amit elkezdtem olvasni

 

R2: -Csak az adatai vannak rajta.

Én: -Ok, csak megnézem mit írok alá

 

Aláírtam, majd kaptam egy sajtpapír Nyilatkozatot is

 

R2: -Nyugodtan olvassa el.

Én: -Ok.

 

Aláírtam, bedobáltam a kesztyűtartóba, majd további kellemes utat, aztán ennyi.

 

Kérdem én miért állít valótlant egy rendőr? És egy körforgalomból kifele nem indexelésért 3000 Ft jár? Mivel úgy láttam, hogy az övért 1 pont jár, de azt nem kaptam.

 

Jogos-e ez, és mit lehet tenni, ha két rendőr a szemembe hazudik. Vagy azt gondolták azt is elismerem?

Mi van, ha azt mondom, hogy DE INDEXELTEM?

Honnan látta, hogy nem indexeltem? Több autó is volt előttem.

mokas_gizi Creative Commons License 2004.09.13 0 0 545

Szia mmonster!

 

Sajnálom, ami veled történt, ha te nyersz akkor nem kell perköltséget fizetned ez biztos, de az ügyvédet én úgy tudom, hogy neked kell fizetned.

A rendőrökről:

A legtöbbjük rendes, de van köztük 1-2 bunkó, nekem is van folyamatban egy ügyem.

 

Ezeket az oldalakat nézzétek meg, érdemes:

http://www.adathordozo.hu/ http://www.euroastra.hu/bsa/vipera.htm

 

http://200nap.tvn.hu/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!