Keresés

Részletes keresés

szylvie Creative Commons License 2022.10.08 0 0 13116

Szia Pandora!

ezt az üzemanyag dolgot saját tapasztalatból tudom megerősíteni.de nemrég írtam egy Németországban vásárolt sportcipö és egy Magyarországon vásárolt hasonlóan márkás esetéről. :/

Előzmény: pandora1 (13114)
szylvie Creative Commons License 2022.10.08 0 0 13115

Szia Metal!

nálam más a minőségi darab.nálam a lakkbőrnél kezdődik a minőség.pleasert egyet vettem de elajándékoztam akkor amikor bekattant a lakkbőr mánia. :)

ez a flekk sztori tényleg nagyon gáz.legutoljára egy tűsarkúval jártam úgy,hogy nem is éreztem,hogy beszorult és azzal a lendülettel kihúzta a flekket a sarokból.:/ úgy vettem észre,hogy fémesen kopog.azt hittem,hogy egy flekket kell cserélni de itthon esélytelen volt megcsinálni mert annyira vékony a sarok.elvittem cipészhez és 2 hétbe tellt megcsinálnia mert neki sem volt ennyire vékony flekke.

az árak tekintetében tényleg nagyon elszaladt minden.normálisat-már az én szemszögemből nézve-25-30k alatt nem is találok ami eddig 18-20k volt.innen meg határ a csillagos ég.nagyon figyelnem kell az akciókat,hogyha szeretnék valamit.

Előzmény: metalheeler (13113)
pandora1 Creative Commons License 2022.10.07 0 1 13114

Sajnos nem, nézz csak körül mit látsz. 100 éves dolgok teszik amit kell gond nélkül, de az új cuccok hetek-hónapok alatt gallyra mennek. De, legalább minden drágább és drágább. Pont ma mondta valaki, hogy amikor n.országban tankol, ugyan annyi üzemanyaggal 100 km-el többet tud elmenni mint az itthon kaphatóval. Tudnék sokat írni ilyesmikről, de ez nem az oldalhoz tartozik így befejezem. Végül csak annyit amit egy kereskedő ismerősöm szokta mondani, hogy ő csak sz@rt tud drágán adni, olcsón jót nem. Azt hiszem ez mindent elmond. 

Előzmény: Latex Bond (13108)


metalheeler Creative Commons License 2022.10.07 0 1 13113

"sajnos a drága darabok sem olyan időtállóak és semmi garancia arra,hogy ha drágábban veszel valamit az tovább fog tartani."

 

ezt szajkózom a Pleaser kapcsán már régóta...

 

nemrég innen valaki - talán pont TE? :-) - ajánlott egy új P. forrást...az eddigivel az alábbi kisebb bibik merültek fel

-kb. egy hónap a megérkezés...ez nem az ő hibájuk - de nálam kb. egy hétig tart a megrendeléstől az eufória (jaj de jó, lesz egy cipőm, de tuti lesz, biztos tökéletes méret lesz - még addig a bank is rámszakadhat akár...:-p) aztán átcsap önmarcangolásba : kellett ez? nem lesz hordhatatlan? jó méret lesz? nem bűn ennyit költeni? - és a kedvenc, mikor ez idő alatt előkerül egy hirtelen fizetnivaló és/vagy valamelyik bevétellel probléma támad:-s)

-ha végre megjött, nyomatékos kérésem ellenére jött a "jaj itt vagyok a postán és kellene a cím, már tudnám küldeni és mire leemaileztük volna már csak jövő héten tudtam volna küldeni" telefon a lehető leggázabb időpontban és helyzetben :-p

-és végül: "diszkréció" jelzéssel eredeti doboz és minden hozzávaló zsák, tömés, merevítő marad a feladónál - érkezik egy vacak kartondobozban (csizmaszár behajtva) úgy, hogy nem házhoz, hanem automatába kértem!!! (ez nálam lopás, nem diszkréció -bocs! :-(

 

Az új dealer (árak kb egyeznek, ez nem erről szól...)

-egy hét alatt itt van (meggondolni sincs időd :-p)

-pont volt valami automata-gond , sms-t írt ami tökéletes módszer volt gyorsan de diszkréten megbeszélni

-eredeti dobozra egy kommersz csomagoló és úgy automatába - megvan minden kiegészítő és mégis diszkrét

 

Árakra visszatérve: eszetlenül elmentek, nemrég még 20-30 közötti árú csuka 40-et karcolja :-( Végül maradtam a pont jó és szép 4"-es klasszikus tűsaroknál (VANITY) és lett egy 1020-as "boszorkánycipő" (Magasabb szárút nem merek az erős vádlim miatt, ez legalább gyorsan felvehető)

 

Annyira jó lett (Seduce-ban vettem régen vaterán ugyanilyen felsőrésszel csak 5" - azt elajándékoztam mert hordhatatlanul magas volt, de a fazon ismert volt) hogy ez első sétán beletettem kb. 2,5 kilómétert ! :-)

Hazafelé gyanúsan éles hangja kezdett lenni a saroknak leérkezéskor - bevillant hogy minek van ilyen hangja - de az agyam azt mondta: ááá, az kizárt, biztos csak kő szorult alá (néha normális hangja volt de inkább nem...)

Aztán a Bázison beigazolódott amit nem akartam elhinni: a flekk eddig tartott!!!

OK, egy 200 ft-os alkatrész és cserélhető* - meg a másik P. csizmám gyári flekkje sokkal több menettől épphogy felismerhetően megkopott-de akkor is...

*elég durva, hogy egy cipész 2 rugót is elkér egy sarkalásért, ami 4 mozdulat és ahonnan én szoktam venni ott a fémsarok 200 ft/pár :-p

ja, és a műanyagból öntött P. talpaknál meg nem is cserélhető!!! :(

 

 

Előzmény: szylvie (13112)
szylvie Creative Commons License 2022.10.07 0 0 13112

Szia Bond!

Ezt úgy hívják,hogy fogyasztói társadalom.sajnos a drága darabok sem olyan időtállóak és semmi garancia arra,hogy ha drágábban veszel valamit az tovább fog tartani.a legjobb barátom mesélte-az autóiparban dolgozik-,hogy a 2000es évek tájékán kimentek a tervezők a roncstelepre és megnézték az autókat,hogy mi működik még rajtuk x év elteltével és azoknak a dolgoknak a minőségét lerontották.sajnos ez igaz a lábbelikre is.viszont az a furcsa,hogy 2019ben voltam Németországban és vásároltam egy sportcipőt(rebook).átszámítva nem került többe mint egy átlag sportcipő (20k) viszont 3 szezont hordtam.itthon vettem egy New balancet és kettőt alig bírt ki.itt is van szerintem különbség.

Előzmény: Latex Bond (13105)
N.KiraHighHeels Creative Commons License 2022.10.06 0 0 13111

Sziasztok,

 

Most érkezett meg a Zalandótól az új cipőm even&odd márka, újdonság, a piros platformos, hegyesorú,tűsarkú(12cm),és Mary Janes pántos,44-es méretben.

A széles 44-es lábamra gyakorlatilag TÖKÉLETES,és nagyon jól néz ki élőben is, nagyon jó benne járni,és egyáltalán nem nyeklős nyaklós,és nem szorít pedig elégé hegyesórú.

Szerintem megveszem feketében is.

Remélem tudtam segíteni a döntésben annak aki a megvásárlásán gondolkodik.

Sok szép, és tökéletes magassarkút kivánok mindenkinek:)

metalheeler Creative Commons License 2022.10.06 0 2 13110

lesz, lesz - már "fejben megírtam" - csak előtte egy kis napi színes őrület...

 

rohadtul örülök ennek a Zalandós-bulinak - csak éppen szeptembertől az egyik családtag státusza "pontosan tudom,meddig van iskolában"-ról "bármikor hazajöhet"-re változott :-p , talán a szerdai nap amikor nagy biztonsággal mehet a cipőpróbálgatás úgy, hogy órákon át rajtam van. (öt percig kb. mindegyik kényelmes - viszont el kellene döntsem maradhat-e vagy sem?)

 

múlt szerdán ez úgy nézett ki, hogy délelőtt leteszteltem a kicsit keskeny bokacsizmát  - dél körül jött az értesítés hogy mehetek a hagyományos szandálért. Elugrottam, arról gyorsan megállapítható volt a megfelelőség - még kora délutánig jöhetett a csizma megint. Az egy dolog, hogy azzal még mindig nem vagyok biztos, mi legyen? - de volt egy kerek napom - ez ilyenkor feltölt akár egy hétre is...

 

merthogy most más akció nem volt - milyen érdekes, hogy amióta megvan a "lopakodó", teljesen lenyugodtam hogy "úgyis bármikor mehetek benne egy kört" - szóval elő sem veszem...(ha esik, azt mondom ne tegyük tönkre - meg amúgy is pont téma volt itt a tönkremenetel , tudat alatt kímélem ahogy tudom - mondjuk pont az jött le itt mindenkitől, hogy sok csuka álltában tönkremegy - szóval az sem lenne megoldás, ha vennék még egyet, az olyanra jó, ha valaki mire pár szezon alatt elhord egy cipőt amit nagyon megkedvel és már nem lehet kapni addigra.

 

a fehér szandira kedd-szerdát  írtak, mondom biztos csak szerda! Erre kedd du. írnak hogy megjött...Elhatároztam, hogy a 44-et veszem ki először, tesztelem és ha túl nagy akkor még ki tudom váltani a 43-ast. Kedden nem mentem el érte - csak izgatott volna és nem akartam a Bázisokon bénázni vele - mondtam a szerda tökéletes elhozásra és kipróbálásra...

 

aztán minden összejött, délelőtt még halaszthatatlan  meló, aztán kajáért mentem és mindenképpen a 12 órás dömping előtt akartam odaérni - de úgy tűnt lesz mindenre idő. Visszafelé -már  közlekedés szintjén - csak belefutottam az irodista tömegbe akik kirajzottak kajálni...Gyönyörű napsütés, körömcipők és bokacszmák olyan mennyiségben és minőségben, hogy nem győztem utánuk a tiszteletköröket megtenni (bicajjal voltam :-) . Épp egy ilyen utánafordulást akartam abszolválni - amikor egy közeli rokonom leszólított a villamosmegállóból! :-)))))

 

KIcsit vele is elment az idő, megyek az automatához...Előtte végződésre megnéztem melyik csomag a 44-es. Odaérve itthon maradt a szemüveg - nem baj azt az egy sms-t kinagyítom kézzel...Na melyik is a 44-es? - Aha: ezek a GLS csomagszámok, teljesen más mint a Zalando rendelésszám :-p Jó, akkor haza, emailelkből-Zalandóból kikódoltam melyiket kell kivennem...Vissza  a Bázisra. hátiba a szandit - Bázis 2-n harisnya és szoknya - végre lakásajtóban...Elment az idő, de sztem még van jó 1-2 órám, az egy cipőre elég lesz...

...gyanúsan kevés fordulat a zárban - óóóhogyaza': vége a napnak ebből a szempontból, nem vagyok egyedül - később a Bázis 2-n sebtiben mértem-próbáltam egyet.

 

Jól gondoltam: ezzel a csinos de a körömcipőhöz képest kerekítettebb szandál-orral a 44-es 29 centi és a szélesség 9 - sztem a 43-ason nagyon végigérne a lábam + keskeny is lenne!

Úgyhogy ez marad - viszont a sarka nem kicsi és sajnos ahogy az ív lent elindul, ott valahogy a lábam nem tudja követni.

Hétfőig most tutira helybetopi - akkor TALÁN lesz megint egy délelőttöm és akkor tudom csak tesztelni alaposabban :-(

Előzmény: spikeheels (13101)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.06 0 2 13109

Nem vagyok nagy Sztárban Sztár fan (meg egyébként is a zsüritagok nagy részétől kiráz a hideg), de egyedül ezért szeretek belenézni ebbe a műsorba, mert gyönyörű combcszmákat lehet néha látni a versenyzőkön. :) Most pl. Piltman Annára adtak álomszép tűsarkú vörös lakkcsizmát. Még a kis piros fodros miniruhája is tökéletesen passzolt hozzá, ami nem volt hivalkodó, így hagyta teljes pompájában érvényesülni a csizma megbabonázó erejét:

https://tvnezo.hu/piltman-anna-in-the-name-of-love-sztarban-sztar-leszek-2022-1-kozepdonto/

 

Szerencsénkre (legalábbis az enyémre mindenképp :) ) Kiss Márk - a műsor stylist-ja - jó érzékkel nyúl extrémebb darabokhoz és a korábbi szériákból ítélve láthatóan ő is előszeretettel adja modelljeire a combcsizmákat és a lakkcuccokat. Szóval így ismeretlenül is nagy köszönet neki ezért! ;)

 

Latex Bond Creative Commons License 2022.10.06 0 0 13108

Szia Pandora!

Azt hittem, ez csak Urban Legend. :( Vagy legalábbis abban reménykedtem, hogy ilyen körmönfont módszerekkel a gyártók nem operálnak. De kezdek most már én is hinni benne...

Előzmény: pandora1 (13106)
spikeheels Creative Commons License 2022.10.05 0 2 13107

Koszonom szepen 🙂

En nem dobozban tarolom a cipoimet mert szeretem latni oket 🙂 amikor kinyitom a szekrenyt. Mondjuk nem is a felso kategoriabol vasarolok, igy talan kicsit kevesbe lesz fajdalmas ha valamelyik megadja magat. 

Arra en is nagyon figyelek, hogy nehogy osszeerjenek. 

Előzmény: Latex Bond (13104)
pandora1 Creative Commons License 2022.10.05 0 2 13106

Amiről írsz az bizony a tervezett elavulás. Jó kis videók vannak róla. Minden csak a haszonról szól. A többi nem számít.

Előzmény: Latex Bond (13105)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.05 0 2 13105

Szia Szylvie,

Egészen biztosan nem attól van, hogy hozzáért volna valamihez. Nekem is dobozban érkezett és abban is tartom, tehát sem a napfény, sem a más színnel történő érintkezés nem okolható ezért. Először arra gondoltam, hogy "ledörzsölődött" a fénye, ahogy szállították, mert azért a dobozban nincs annyira kipányvázva, hogy abban ne mozoghassanak vagy csúszkálhassanak a csizmák ide-oda egymáson. De aztán mivel egy másik, nagy becsben tartott és vászonzsákban tárolt (bézs lakk) csizmám is a foltosodás útjára lépett, ami viszont kifogástalan állapotban érkezett, akkor konstatáltam, hogy ez egy újfajta öregedési jel, ami hamarabb jelentkezik, mint a lakkok bármiféle fizikai jellegű bomlása. :(

De van egy még érdekesebb: egy fekete lakk vádlicsizma, amit nyilvánvalóan 2 különböző anyagból gyártották, mert a szárrészét képező lakk már foltokban opálosodik, miközben az orr- és fejrész ugyanúgy csillog, mint újkorában.

Tehát itt egyértelműen közrejátszik az anyagminőség, amelyben valami újfajta módszerrel impregnálják(?) rá a műanyag réteget a hordozóra vagy egy teljesen másfajta eljárásról van szó, ami ugyan nagyfokú reflexiót eredményez a felületen, azonban ennek meg ez a gyors foltosodás az ára.

 

Hihetetlen... Néha olyan érzésem van, mintha az ipar csak visszafelé fejlődne vagy eleve olyan megoldásokban gondolkodnának, amelyek nem időtállóak, hogy minél előbb rákényszerülj a cserére... És ez bármire igaz, nem csak a cipőiparra.

Előzmény: szylvie (13103)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.05 0 1 13104

Pont ugyanolyan dög, mint a bézs lakk! Gratula, viseld egészséggel és jó sokáig! ;)

Előzmény: spikeheels (13102)
szylvie Creative Commons License 2022.10.05 0 2 13103

Szia Bond!

volt nekem is világoskék lakkbőr csizma ami már foltosan jött. :/ 

volt is belőle levelezés az eladóval.

viszont az a fura,hogy nem az egész anyag egyszerre kezdett elszineződni hanem foltos lett elsőre.

érdekes jelenség pedig nagyon figyelek arra,hogy ne érjenek össze sehol semmivel. :/

Előzmény: Latex Bond (13097)
spikeheels Creative Commons License 2022.10.04 0 6 13102

Sziasztok, 

 

Megerkezett a masodik rendelesem. 

Ez is Even&Odd.

43-as meret, ami szerencsere szinten tokeletes. 

Szelesseget elfelejtettem merni. Igyekszem potolni. 

 

Előzmény: metalheeler (13073)
spikeheels Creative Commons License 2022.10.04 0 0 13101

Nyilvanvaloan egyetlen apro mozzanatot sem szeretni kihagyni a sztoribol, igy meg varat magara kicsit 🙂

Előzmény: Latex Bond (13100)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.04 0 1 13100

Szia Metál, hol marad a rendszerváltásos orosz tollasos sztori? :))

Lányok tollasoztak tűsarkúban? Vagy csak az öltözőjükben jártál? ;)

Előzmény: metalheeler (13077)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.04 0 2 13099

Ronda bizony! :( És semmit sem tudok javítani rajta.. Erre mondták azt, hogy ez a szállításból adódik és lejön egy vizes ronggyal..

Jön a francokat..

Olyan, mintha valaki retkes, olajos kézzel össze-vissza tapizta volna.

Előzmény: spikeheels (13098)
spikeheels Creative Commons License 2022.10.04 0 1 13098

Erdemben nem tudok a temahoz hozza szolni, de ez jo ronda 🙁

Előzmény: Latex Bond (13097)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.04 0 1 13097

Igen, gyanítom én is, hogy ez (is) az öregedés számlájára írható, de lakkoknál eddig csak a ráncosodással és hámlással kellett megküzdeni (vagyis inkább elfogadni, mert ezeket megelőzni úgysem lehet), de most már hozzá jött az esztétikai romláshoz a hámlásnál jóval hamarabb jelentkező opálosodás is. :( Mondjuk ezt szerencsére még mindig anyaga válogatja, mert van azért még olyan minőségi lakk, amelynél ezt nem tapasztalom évek múltán sem.

 

Ellenben van nekem olyan tükör lakk combcsizmám, amit már eleve foltosan kaptam és hiába állította a gyártó, hogy ezek az opálos foltok egyszerűen letörölhetők egy nedves ronggyal, hát nagyon nem. (Reklamáltam is miatta, de azon kívül, hogy kaptam egy kis engedményt, nem ismerték el gyártási hibaként.)

Szerintem ezen a fotón elég jól látszik a jelenség:

(Ez nem össze van maszatolva és nem ujjnyomok láthatók rajta, hanem már anyagában mattult így ki a tükörlakk!)

 

 

Előzmény: szylvie (13096)
szylvie Creative Commons License 2022.10.04 0 1 13096

Szia Bond!

szerintem a lakk bevonat öregszik el vagy nem tudom.gondolhatnék arra,hogy az UV miatt de ezeknek a csizmáknak nagy része dobozban van a szekrényben így az kiesett.igazából nem tudom,hogy mit lehetne tenni.nem tudom,hogy azok a lakk ápolók amiket lehet kapni mennyire késleltetik ezt a folyamatot.már ha késleltetik. :/

Előzmény: Latex Bond (13095)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.03 0 3 13095

A lakkbőr foltokban történő opálosodását sajnos én is tapasztalom.. :(

És ez különösen tükörlakkoknál észrevehető (pl. ezüst, arany), amelyeknek pont az a különlegességük, hogy látványosan reflexiósak (gyakorlatilag látja az ember a saját tükörképét benne), de ez a tükörszerű fényvisszaverő tulajdonságuk bizonyos idő után hanyatlásnak indul. Ezt ugyanúgy produkálhatja a fekete (vagy bármilyen más színű) lakk is, csak azoknál nem feltétlenül vehető észre azonnal, csak amikor már jelentős mértékű a mattulás.

Egy bézs lakkcsizmámon is olyasfajta matt "bevonat" képződött, mintha kb. hintőporral szórtam volna be, csak ezt nem lehet sajnos letörölni vagy utólag kifényesíteni semmivel. Maga a lakkanyag még nem porlad, de az opálosodása már megkezdődött.

Nem tudom, mivel lehetne ezt a folyamatot lassítani, mert egy ezüst bokacsizmám is ugyanígy járt és az tényleg addig volt csak igazán gyönyörű, amíg olyan volt, mint a foncsorozott tükör. :(

Előzmény: szylvie (13094)
szylvie Creative Commons License 2022.10.03 0 1 13094

Szia Metal!

nemrég bobtam ki egy lakkbőr csizmát hasonló okok miatt.a belsejében lévő műbör felső része kezdett nekiállni vedleni. :( pedig maga a csizma jó állapotban volt de így kb hordhatalan lett. :/ a másik meg amit megfigyeltem,hogy elszineződnek a lakkbőr csizmák egy idő után és foltosak lesznek.abból vettem észre az egyiknél,hogy már más szine van a sarkának-ami festett- és más a lakkbőrnek.a fent említett csizma is durván elszineződött még úgy is,hogy nem ért egymáshoz a két csizma a dobozban.tény,hogy tizenakárhány éve vettem. :)

Előzmény: metalheeler (13090)
N.KiraHighHeels Creative Commons License 2022.10.02 0 0 13093

Sziasztok,

Ha valakit érdekelne mágválnék Pleaser Delight 1020 bokacsizmámtól,az új árának 50%-ért.

(Teljesen új,saját dobozában)

Mérete:US14.

nkira4660@gmail.com

jennycd94 Creative Commons License 2022.10.02 0 1 13092

Kihasználatlanság miatt eladó Pleaser Sky-330 42-es, fekete magassarkú.
Ár: 22.000 Ft

Postázás Foxposton keresztül.

Érdeklődni email-ben tudtok!

Alább pedig képeket is láthatjátok:

pandora1 Creative Commons License 2022.10.02 0 0 13091

Örülök, hogy nem egyedül küzdök az állandó helyhiánnyal.😀 Na jó nem örülök, de sejtettem, hogy így van. És persze ez a mennyiség már közel sem fér el a házban úgyhogy kellett máshol helyet találnom nekik. Csak nekem szerencsétlenségemre még jó sok minden másnak is kell a hely. És ahogy mindennek megy fel az ára már a tároló kapacitás növelése is óriási gond és hatalmas összeg. Miért nem tudok én szalvétát gyűjteni mint egy normális nő? Nem értem.😀😢 Az biztos, hogy 2x 3x meggondolandó manapság milyen cipőt veszel meg. Mert azt meg megfogadtam magamnak, hogy nem adok és nem dobok el egyet sem. Annyival megtettem évekkel később meg nem győzöm keresni az akár csak hasonló darabokat mert hiányoznak. Konkrétan 3 is van most amiket keresek, de még csak hasonlóak sincsenek sehol. 

metalheeler Creative Commons License 2022.10.01 0 1 13090

tárolást ne is említsd...

 

nekem a Bázis 1-en alig fér el valami feltűnésmentesen - pedig ott tökéletes a klíma.

 

A Bázis 2 - ami zavartalan hely amúgy - sajnos kicsit nedves :-(

 

rendszeresen nézegetem a kollekciót és (kopp,kopp) rendben alavetően- de sajnos a legelső blokksarkú (2013-ban vettem) Graceland térdcsizmámon nemrég elkezdett foltokban lefoszlani a műbőr külső, látható rétege - most már olyan, hogy jó része hiányos és ha csak megfogom már pereg róla a bevonat :-(

 

amúgy tök érdekes, mert előtte vettem egy iszonyat kedvenc 8 cm-es  klasszikus magassarkú- de velúr és bebújós térdcsizmát, aminek ilyen "rogyasztott" szára van , ha belehúzom a nadrágot akkor megmarad a térd alatt - de nadrág alatt vagy szoknyánál lecsúszik magától ilyen félboka-magasságra, illetve annyira puha a szára, hogy többször is vissza lehet hajtani akár bokáig! Csak felvenni nem könnyű, mert a lábfej része ugyanilyen puha velúranyag - de tettek bele a talphoz rögzítve olyan merevebb bőr (?) betéteket, mint ami a sportcipőknél is a gyöngyvászon alapanyagot merevíti. Ezek a betétek nincsenek hozzárögzítve a velúrhoz - szóval nagy nehezen betalálsz a lábaddal a szárába - utána még arra is figyelni kell , hogy ezeket a merevítéséket le ne taposd a talpra , főleg a sarokrész szeret a láb és a talpbetét közé betaposódni :-(

 

Viszont ha sikerül beleigazgatni a lábat (nyilván harisnya nélkül esély sincs - de nálam alap hogy a csizmához az kell ;-) akkor hatalmas feeling , jól tartó de pillekönnyű csizma :-)

De a lényeg: a szár legfelső 2 centis csíkja belül, a láb felé szintén ez a műbőr. Nos mint írtam egy évvel öregebb a Gracelandnél - a fél páron már teljesen vászonig (?) kopott az a csík (emlékszem ahogy elkezdődött és folyamatosan a használattól csak pergett és pergett) - a másik felén meg hibátlan :-s

 

Bond említette a lapos combcsizmáját: én is megvettem egy tök lapos Ariane bebújós bokacsizmát egyszer,

Jó, rejtettnek hittem :-) - de végül megszerettem, mert a felsőrész formája teljesen a magassarkús hegyesebb orrú - a talpa meg hiába tök lapos, de nem gumis "férfitalp" - hanem a magassarkúknál használt keményebb tök vékony műanyag , a felsőrész is úgy fordul rá a talpra ahogy a magassarkúknál lenni szokott - csak ugye ezt lehetett feltűnésmentesen hordani utcán is...Na, ez is (csak legutóbb vettem észre mert sokáig nem használtam) elkezdett vedleni :-(

(Ariane az Deichmann, csak a középmagas-klasszikus Gracelandtől nem feljebb (mint a Catwalk) van pozicionálva, hanem alá - azaz szaladgálós (de nem csak lapos, nekem teli meg blokksarkúm is van ebben az al-márkában) jellegű.

 

Ja, a topik mozgalmasságának én is örülök nagyon! ;-)

Előzmény: pandora1 (13087)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.01 0 1 13089

"..már annyi van, hogy lassan nincs hova tennem az újakat.."

 

Ezzel én is pont így vagyok. :)

Viszont az "ami jó áron van" és az "ami tetszik is" primer feltételek között nem mindig lehet igazságot tenni és többnyire sajnos egymás ellen dolgoznak. :))

 

Nálam a prioritás felállítása jelenti újabban a legnagyobb dilemmát, mert engem totálisan csőbe tudnak húzni a kereskedők ezzel az "Utolsó darab" címkével.

Még ha nem is az utolsó, akkor is simán beveszem a marketing maszlagot, pedig lehet, hogy pár hónap várakozás után megint ott díszeleg a kínálatban az "Utolsó darab". :))

Próbálom leszoktatni magam erről a naiv, megvezethető, tipikusan beteges vásárlási lázban szenvedő gondolkodásról, de nem megy.. :)))

 

Előzmény: pandora1 (13087)
Latex Bond Creative Commons License 2022.10.01 0 1 13088

Igen, tudom, ismerem az ízlésed. ;) És együttérzek, mert ami drágulás most végbement itt az elmúlt kb. fél évben, az valami horror.

Még a kínaiaktól sem lehet lassan 40-50 ezer alatt egy valamirevaló (értsd: szép és legújabb divatú) csizmát vásárolni, míg kb. 1 évvel ezelőtt még simán bele lehetett férni az átlag 20 ezres keretbe. :( És ezen csak tovább ront a Forint inflálódása is.

Manapság én is baromira meggondolom, mibe invesztálok és azokat helyezem előtérbe, amit TÉNYLEG sokrétűen ki tudok használni. A jobbára csak fotózáshoz felvehető vagy inkább vitrinbe való darabokat már én is mellőzöm... :)

Előzmény: szylvie (13086)
pandora1 Creative Commons License 2022.10.01 0 2 13087

A semmiből hogy felpörgött az oldal az elmúlt néhány napban, nem győztem olvasni. Én is úgy vagyok vele (most már), hogy csak ami nagyon megmozgatja a fantáziám azt veszem meg Vagy ami nagyon jó áron van, és persze azért tetszik is. Régebben hamarabb lecsaptama lehetőségekre, de most már annyi van, hogy lassan nincs hova tennem az újakat. Én meg nem tudom megtenni mint itt valaki, hogy ezért béreljek egy lakást :-))  (csak az irigység beszél belőlem). Mindemellett meg én is sokkal előbb veszek meg egy lakkot mint bármi mást. A fazontól-számozástól függően meg a 40-43 között jó lehet vagy inkább jó szokott lenni a méret. Van 40-es magassarkú bakancsom (ugyem bond? :-))   ) meg szandálból is van akkora, de volt amiből a 42-es is kicsi volt. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!