Keresés

Részletes keresés

Böszőke Creative Commons License 2014.05.16 0 0 19876

Jó reggelt!

 

Szia,

remélem majd jön neked segíteni,Margó és Katica,mert nálam mindig csak hím kanárik voltak,a tenyésztők kapásból lebeszéltek arról,hogy párt vegyek,mivel azt mondták úgysem lehet őket állandóan együtt tartani.Tehát sajnos nem tudok segíteni .Hímből már volt kettő egyszerre,de nálam ebből is gond volt,az egyiket el kellett távolítani,mert ha kinn voltak,üldözték egymást,ének az volt bőségesen.

 

 

Előzmény: Morzsanya (19875)
Morzsanya Creative Commons License 2014.05.15 0 0 19875

Sziasztok!

Új vagyok itt. Tapasztalt kanárisok véleményét várom. 4 napja vettünk egy pár bronz kanárit. Tavalyi születésüek, idén voltak kicsinyeik az előző gazdinál. 

Igazából egy hímet szerettem volna az éneke miatt. 6 hete pusztult el az előző kanárim, aki nagyon szépen énekelt az eslő pillanattól kezdve ahogy ide került ( az első porszívó indítástól) :)

Ezek meg sem szólalnak egész nap, csak néha csörrennek egymásnak. Már lejátszottam nekik kanári énekeket, de mintha süketek lennének, esznek tovább, semmi reakció. Ma a kislányt külön kalitba kivittem a konyhába, mire keservesen reklamálni kezdett. A fiú néha csörrent neki egyet, de látszólag nem érdekelte, mert úgy zabált majd bele fulladt a répás tálba. A kislány csak szólongatta. Fél óra múlva a fiú félénken halkan trillázni kezdett egyet. majd megint hosszú csend és zabálás, mint aki örül, hogy nincs itthon az asszony, végre beleülhetek a tányérba. Elindítottam a kanári éneket a gépről, amire nagysokára félénken trillázni kezdett, a lány pedig csipogott kintről. Pár trillát lenyomott, közben veszetten evett. Aztán megsajnáltam a kislányt és visszaraktam a párja mellé, és tök gonosznak éreztem magam. Nagy némaságban el voltak magukban egész estig. Este csörrennek párat, gondolom aludni hívják egymást. Olyanok mintha itt sem lennének, én meg csak lesem őket egész nap és várom az éneket.

Lesz ebből valaha éneklés vagy ne is számítsak rá???? Tegyem külön őket, vagy hagyjam így őket? Netán vegyek másik madarat, aki boldogan énekel nekünk mint az előző? Mikor szoktak elkezdeni vedleni? Ha egy pár együtt van, szokott énekelni a fiú?

Böszőke Creative Commons License 2014.05.15 0 0 19874

Ildi,Margó,bevallom nektek,megkönnyeztem a Mamsi által felrakott kép bennem felidézte emlékeket,mert mintha a nagymamám lenne a képen,az apai nagyszülőknél még ilyen sárból készült beépített tűzhely volt,fa teknőben dagasztotta mindenki a kenyeret,külön teknő volt erre a célra,kemencénk pedig még nekünk is volt,aztán később iskolás koromban már tényleg mi is a pékhez hordtuk megsütni,mert a kemence helyett cserépkályhát csináltattunk.

Bocsánat,ez tényleg nem ide tartozik,csak úgy elérzékenyültem....

Előzmény: zildi (19871)
madárka91 Creative Commons License 2014.05.15 0 0 19873

Sziasztok!

 

Ebben az ocsmány időben nem is volt kedvem nekem sem semmihez. Szerencsére ma pihenőnapom volt amúgyis. Csurikáékat odakint nem nagyon hatja meg az idő, most a kis bolond a saját lányának próbálná csapni a szelet, a kis zölddel még össze is szoktak veszni rajta. Állandóan csak az udvarláson jár az eszük. Az utolsó adag papigyerek már nagyra nőtt, tollasodik. Úgy néz ki megint lesz egy új szín köztük ami eddig nem, tarka lesz, de ami nem színes rajta az tiszta hófehér lesz, marha kíváncsi vagyok hogy a fehér mellett milyen lesz a színes rész, mert szerintem nem olyan lila mint a többinél. Most csak 2 piros szemű lett, a többi mind tarka vagy színes. Kár hogy nem maradnak ekkorák, ilyenkor a legaranyosabbak, mikor kézbe veszem őket és pislognak azzal a nagy fekete szemükkel, meg csúsznak másznak :-) Most nagyon fogok figyelni, amint kijön egy is az odúból azonnal kiveszem külön, nehogy megint az anyja megcsonkítson egyet is.

sz.margo Creative Commons License 2014.05.15 0 0 19872

Ildikó én is leginkább olyan képeket rakok be, amiket a facen látok meg véletlenül és úgy gondolom pont jó lesz valamikor:)...persze sok virágos és tájas képeket leginkább, de néha akad humoros is. Elmentél ebben a csúnya időben ahova akartál?...bátor vagy!

Előzmény: zildi (19871)
zildi Creative Commons License 2014.05.15 0 0 19871

nagyon szeretem olvasni, amikor régi időkről irogatnak és a képeket is nagyon kedvelem, akár humoros, akár a régi időket idézi. Bevallom őszintén, én nem is keresek képeket, mert nem tudok jobbakat találni. Ma például valaki a körözöttet említette, nagyon megkívántam, csinálok is. Az is jó, hogy nem alszik el, mindig gondoskodnak róla, hogy életben maradjon.

Előzmény: Böszőke (19869)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.15 0 0 19870

Sziasztok!

 

Ebben az ocsi időben még ki sem dugom az orrom, de a Tücsi sincs nagyon a toppon, néha benéz hozzám és megy is tovább...megint több tollat hullat, pedig egyszer már mintha abbahagyta volna...

 

Elzi az valóban egy "Régimódis" topik, ahol bőven lehet nosztalgiázni...én is arra reagálok, amire kedvem van éppen, szerencsére politizálni nem szabad, de az jobb is, mert abból úgyis csak a konfliktus lenne!:(

Először kevés tárhelyet adnak a képtárba, de ha elfogy lehet kérni ismét...ez a régi Origós helyen is egy ilyen képekkel illusztrált családias topik volt:), de közben mindig jött egy-egy új személy is, aztán vagy maradt, vagy továbbállt egy idő után, mindenki maga dönti el, mire akarja, hogy legyen egy kis ideje, ha tetszik marad, ha nem, nem!

Egyébként van egy társunk, aki szintén inkább csak olvasgat stikában, de néha azért ő is ad hírt magáról:)

Néha bizony jó kicsi nosztalgiázni ebben az elhidegült nemszeretem világban!

 

Legyen szép napotok a csúnya idő ellenére is!

 

 

Böszőke Creative Commons License 2014.05.15 0 0 19869

Jó reggelt!

Látogatlak benneteket szorgalmasan,mert nagyon tetszik az ottani hangulat,regisztráltam is,de úgy gondolom beérem az olvasással,nézegetéssel,olyan meghitt,szinte otthonos:)Nem tudom van-e ilyen emléketek,de nekünk volt nagyon sok "Új Idők" könyvünk a régi világból,gyerekkoromban nagyon szerettem olvasni,nézegetni és a képek nagy része ezeket idézi fel bennem.

Szép napot mindenkinek a lakásban!

Madárkákat semmi sem zavarja,persze itt benn nem fújja őket el a szél:)Ma uborkázunk,de nem is vannak annyira oda érte..

 

Előzmény: zildi (19868)
zildi Creative Commons License 2014.05.14 0 0 19868

én jól érzem magam abban a kellemes társaságban. naponta egyszer biztos olvasok és írok, többre nem igazán jut időm, de szorgalmasan olvasom a hozzászólásokat.

Gyere Te is!!

Madárkámat nem zavarja a rossz idő, szépen énekel, nagyon barátságos és kiváncsi. Sajnos két tollat már elvesztett, lehet, hogy hamarosan vedleni fog. Kiváncsi vagyok milyen színű lesz, mert szinezőt nem adok neki. Aranyos madárka.

jó éjszakát

Előzmény: Böszőke (19866)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.14 0 0 19867

Szia Elzikém!

 

Jól teszed, ha olvasgatsz odaát is, amikor időd engedi...valamikor az Ildikónk is így került oda is:)...vannak humoros szövegek, főleg a Beusban egy író veszett el, amikor formában van:)....de sok a betegséggel járó téma is, ahogy ez már ebben a korban lenni szokott, de legalább kibeszéljük és talán könnyebb elviselni is:)

Sajnos ide egyáltalán nem tudok képet berakni, hogy miért fogalmam sincs, mert régebben még lehetett...valami történhetett  nálam!:(...itt a Mozillán eltűnt a képfeltöltős hely a keretből, de néha megpróbáltam még a régi I.Exploleren is, csak mostanában már nem...

 

Tücsi megint hullatja a tollait, pedig már abbamaradt a múltkoriban:(...ő sem sokat virgonckodik most ebben a sötét hideg időben:)...amikor kint van,sokszor bújik a rádió mellé a hűtő tetején, mert ott melegebb van kicsit, ahogy a hűtő motorja melegít:)

 

Legyen kellemes napotok!

Előzmény: Böszőke (19866)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.13 0 0 19866

Drága  Margóm,

 

bevallom időnként belátogatok hozzátok és nézegetlek benneteket:)Nagyon szeretem azokat a képeket!

Fázunk,esik,hol jobban,hol kevésbé vagy eláll.Madárkákat nem zavarja semmi vidáman csivitelnek,fürdenek,ja és kotlanak a bűnösök:)Én lökött adtam nekik egy csomó tojásos ételt,meg is ették mind,de ők!!,mert csak tojások vannak:)Haláli ahogy váltják egymást,nagyon figyeltem,hogy lássak valamit és úgy megy a váltás,hogy a kinn lévő bemegy és szinte kilöki a fejével az addig benn ülőt:)Már van kovászolni való uborka is,így van nekik zöld ha kevés lenne a csipetnyi tyúkhúr,de most az almát is elég szépen becsipegették.

Vigyázz magadra!Majd be-be köszönök.

 

Előzmény: sz.margo (19865)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.13 0 0 19865

Sziasztok!

 

Elzikém merre jársz?...nálunk egész nap esik és esik:(...ezen a héten szobafogság lesz, ahogy látom:(...még Tücsi is csak bóbiskol:(

 

Lazítós, pihenős napokat!

sz.margo Creative Commons License 2014.05.11 0 0 19864

Szia Elzikém!

 

Most csak egy percre kukkantok be, mert ilyenkor a fiam dolgozik a gépen, nekem a hétköznap délelőttök jutnak, amikor dolgozik a melóhelyen:)

 

Szóval a másik fórumon van egy képtár, ahova el kell mentegetni a neten talált, vagy akár saját  képeket, és onnan tudjuk berakni a fórumba. Én szoktam a facebookon is keresgélni és a google-ban is, amilyen téma van éppen szóban, vagy más egyebeket rakunk fel. Nyugodtan nézelődj, nem kerül semmibe!:)

 

Ma egész borús, sötét időnk van, eddig még nem eredt el az eső, de gondolom hamarosan el fog, így biztos nem megyünk ma  semerre, csak a pihenőbe, hátha tudnék egyet szundítani:)

Legyen nyugis kellemes napotok!...ma biztos nem égünk le a naptól!:)

Előzmény: Böszőke (19863)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.10 0 0 19863

Szia Margó,

 

itt is az a helyzet,csak eső nélkül,sajnos nem tudtam kiülni olvasni,mert szó szerint égetett a nap,ruhán keresztül is,sőt a hajas fejbőrömet!Már a nyári meleg gondolatától is rosszul vagyok,mi lesz akkor.

Még tudok csipegetni a ládából tyúkhúrt a madárkáknak,ma különben is  kaliforniai paprikacsutkát kaptak és a tojásos eledel is ma volt soros.Valamit látni vélek?? vagy csak a képzeletem játszik velem,de a tojásonülőknél nagyon gyorsan elfogyott a lágyeleség:)Megfogadtam ha lyukas lesz az oldalam akkor sem emelem le a fészket a helyéről,hogy belekukkantsak,kivárok...,a magot megették utólsó szemig.

Lenne egy kérdésem,be szoktam kukkantani a régimódiba és annyira tetszenek azok a képek,honnan szerzitek őket?,

 

Előzmény: sz.margo (19862)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.10 0 0 19862

Szia Elzi!

 

Hát tegnap tényleg jó idő volt délután, szinte nyárias és annyira fülledt, meleg, hogy szinte nekem már sok is, mi lesz még a nyáron?:(..már az erkélyre sem tudtam kiülni, mert odatűzött ezerrel és égetett:(...az éjszaka aztán valamikor, de lehet, hogy csak hajnalban esett egy jó kis öntöző eső,  nem is hittem volna, hogy milyen hamar kiszáradnak odalent a virágpalántáim, legalább megöntözött kicsit, de sajnos utána egyre jobban feltámadt a szél is, most süt a nap, de elég viharos szél fúj, ami megint nem lesz jó a sétához:(...pedig a városban nagy banzáj is van, Gizella napi rendezvények, vásár stb..... bár nem igazán vonz már a tömeg és a vásárban is mindig ugyanazok a dolgok vannak, de azért lehet, hogy benéztünk volna, ha nem fújna ennyire a szél...hát majd meglátom!

Tücsi is élvezkedett, fürdött, majd az asztalon napozott, míg én sütöttem a palacsintát, meg közben még hajat is festettem, mostam...:)...most már elülök kicsit!

Legyen szép napod, puszi!

 

Már mi sem nagyon látunk tyúkhúrt semerre sem:(

Böszőke Creative Commons License 2014.05.09 0 0 19861

Jó reggelt!

Mi már öt órakor ébredünk,sirálykák énekelnek megállíthatatlanul:)Még tudtam csipegetni nekik saját tyúkhúrt,fél pillanat alatt be is kapták.Szét nézek még majd a parkban is,hátha találok valahol jól kimagvadzottat:)

Margó,remélem ott is ilyen szép az idő,megyek világgá!

Előzmény: sz.margo (19860)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.08 0 0 19860

Szép jó reggelt, napot!

 

Elzikém az éjszaka, vagy hajnalban még itt is esett, de szerencsére már tovavonult, valószínű arra felétek mehetett:(...itt most végre ismét süt már a napocska, jól is esik ablakon keresztül, mert itt a másik oldalon eléggé hűvös már a lakás, be kell öltözni idebent is:(...majd délután meg ide fog sütni, ha igaz!:)

 

Tücsi már élvezkedik a konyhában a napon, de mindjárt be kell zárjam, mert megyek főzni!

 

Legyen kellemes napotok!

Böszőke Creative Commons License 2014.05.07 0 0 19859

Ezt nem láttam,de el tudom képzelni:)Nagyon szeretem az állatos csatornákat.

Nálunk már az eső is megjött estére,de a délutáni kinnlét sem voltélvezetes a szeles időben.Remélem holnapra kellemesebb lesz.

Jó éjt!

Előzmény: sz.margo (19858)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.07 0 0 19858

Tudod tegnap mit láttam még a TV-ben, az állati barátkozásosban?..a kutyust és a kacsát, majd még egy kutyus előkerült, eszméletlen aranyosak voltak, a kacsa üldözte szinte a két kutyust, a kutya a nyakát fogta és semmi baja nem lett a kacsának, néha szinte belenyúlt a kutya szájába is...nagyon jó volt!:)...utána már nem láttam a többit, mert kezdődött a filmsorozatom.:(

Előzmény: sz.margo (19857)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.07 0 0 19857

Szia Elzikém, szebb napot!:)

 

Megjött az éjszaka a fiam és ma még itthon vanm ki kell pihenni a fáradalmakat, így aztán a géphez csak most férek,l amikor bement valami ügyet intézni a városba.

Mi sem tudtunk elmenni délután sétafikálni sem, de még kiülni az erkélyre sem, ahogy tegnap délután már kicsit kimentünk melegedni a Tücsivel együtt, de most már be is borult és eszement viharos szél fúj, még ha nem  is É-i, akkor is kellemetlen:(...délelőtt legalább még sütött és idebent a konyhában egész kellemes volt, amíg a dolgaimat tettem. Tudod főztem és mostam is, mivel jött a sok szennyes is a fiammal együtt:)

 

Most majd olvasgatok, mert lassan a könyvtárba is vissza kell vinni a könyvem és még van jópár oldalam:)

 

Nahát a Tarkinca mama meg ismét kismama lesz?...vagy megfőzöd a tojásait, hogy ne legyenek fiasak?:)...látod csak sikerül nekik túljárni az eszeden és óvatlan pillanatban jönnek a tojások!:)

 

Pihenős délutánt neked is!

Előzmény: Böszőke (19856)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.07 0 0 19856

Jó reggelt!

 

No mi újság nálunk??Rendes gazdi vagyok mondhatom!!!Tarkinca mama üt öt tojáson!!!Észre sem vettem,hogy megint letojt,csak feltűnt,hogy mindig egy madárkát látok,hát bekukkoltam a fészekbe:)Nem veszem el tőlük,ne tojjon szegénykém újra fölöslegesen.

Belülről gyönyörű az idő,de sajnos megint fúj a szél,nem szeretem ,hogy minden nap szeles,azét majd kiülök ma is olvasni,ha készen vagyok idebenn.

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: sz.margo (19855)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.06 0 0 19855

Isteni ez a gyöngyvirág, szinte érzem az illatát!:)

 

Délelőtt sikerült megvennem a virágokat, el is ültettem, most már gyönyörködhetek a konyhaablakban a petúniákban is:)...a petukon kívül vettem még egy tátikát, olyan szép sárga-pirosas cirmos, nem tudtam ellenállni neki:)...azt beültettem a muskátlik mellé a  ládába, két vinkát, amelyek majd később a primulák és árvácskák ládájában lesznek, most még csak a cserépben várnak a sorsukra,  amikor már azok kipusztulnak, vagy leültetem őket a ház elé, mivel állítólag évelő a primula... és egy futó petúniát is, amit még az erkélyre raktam lógós kaspókba. Most már tényleg szépen alakul a kis kinti virágos "szobám" is, remélem hamarosan már ki lehet többet ülni is, mert utána meg jön a kánikula, akkor már úgysem. Nekem is szépen nőnek odalent, főleg az első vetésű  büdöskék, de már a többi is kezd fejlődni az eső után:)....ja, a büdöskéről jut eszembe, vettem még egy tényleg büdös szúnyogriasztó virágot, azt a cifralevelűt is, tavaly is volt az erkélyen, hátha tényleg elűzi ezeket az óriás szúnyogokat:)


További kellemes időtöltést!)

 

 

Előzmény: Böszőke (19854)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.06 0 0 19854

Jó reggelt!

 

itt gyöngyvirágillatos:),a barátnőmék hozták a tanyáról:)

Szép napot!Neked is jó kertészkedést Margó,remélem szépeket tudsz venni.Már jönnek a bimbók a büdöskéimen..

Előzmény: sz.margo (19853)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.06 0 0 19853

Sziasztok!

 

Végre egyre jobban alakul az idő, már süt a napocska és a szél is elült, most még kicsit azért hűvös, de napközben már remélem még jobb lesz! Délelőtt el akarok menni a piacra végre megvenni a petukat a konyhaablakba is, a ládákba, aztán gyönyörködhetek bennük majd főzés közben, meg a Tücsi is! :)

Már ott ücsörög egy ágon az asztalon és élvezi a napot:)...tegnap is egyre kereste a napos helyeket a lakásban, mert már eléggé lehűlt a levegő idebent is. Délután itt a fiam szobájában ücsörgött, a gép mellett, ahogy besütött a nap.

 

Elzikém neked is jó kertészkedést és egyebeket, ahogy mindőtöknek kellemes napot, aki erre jár!

Böszőke Creative Commons License 2014.05.05 0 0 19852

Bolond idő!

 

A fejem tetejét szinte égette a nap,ha kisütött,közben meg bizony elég hűvös van,inkább borult és felhős..,Gyomláltam egy csipesszel a kaktusz cserepekből a pirinyó,kelő apróságokat...

Előzmény: sz.margo (19851)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.05 0 0 19851

Szép jó reggelt!

 

Végre süt a nap és a szél is kezd talán majd lassacskán csitulni:)

 

Katica az pont jó!:)...hátha még ha be is lenne üvegezve, az erkélyetek, ahogy sok helyen látni, na akkor tényleg teljesen védett lenne!

 

Legyen mindenkinek nagyon kellemes napja!

madárka91 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 19850

Miénk déli fekvésű.

Előzmény: sz.margo (19849)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.04 0 0 19849

Katica, ha olyan szerencsések vagytok, hogy jó fekvésű az erkélyetek, akkor valóban nincs túl melegük sem és nem is áznak, de nálunk sajnos Ny-ra néz és a virágaim is mindig ki vannak téve a szélviharnak, mint ami most is van...ilyenkor mindig rakosgatom azokat is az ablak előtti kis szekrényre, meg a földre, mert vagy kirohadnának az esőtől, vagy letörnek, na meg nyáron kisülnek szerencsétlenek, pedig van napernyő is, mégis!:( A legjobb talán K-i és még a D-i erkély is, az É-i meg már hidegebb.

A szomszédok meg örüljenek, ha kellemes madárhangot hallhatnak, bár tudom a papiké nem éppen az, de azért csak kibírják, jobb, mint amikor  pld. furkálnak, kalapálnak stb.:)

Előzmény: madárka91 (19848)
madárka91 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 19848

Kb. az erkély egyharmada van lekerítve röpdének (nem olyan kicsi ez az erkély mint az átlag) két oldalról zárt oldalú, s csak 2 oldala rácsos, abból egy az ablak felé néz, tehát bentről tudjuk figyelni a madarakat mert szinte közvetlen az ablak előtt van, így huzat kizárva. Fedett így eső is kizárva, szúnyogháló van. A madár amelyikről azt mondják hogy simán átteleltethető kint, az nem fázik meg egy kis hűvöstől, de csak röpdében nem, ahol van mozgástere. Ha kalitkában próbálja az ember ugyanezt, na ott annyi neki, mert nem tud annyit mozogni hogy felmelegedjen. Pontos méreteket így nem tudok fejből. Most kb. olyan 10-15 madár van bent a Lóriékkal együtt. Lórikám már kint is füttyöget, kíváncsi vagyok mikor jön érte a panaszkodás..... ilyen szempontból jobban szeretnék kint lakni a puszta közepén, ahol magam ura vagyok és a madaraim hangoskodhatnak nyugodtan :-) Nekem az ő jókedvük és kényelmük az első. Órákig el tudnám nézni ahogy a kis hulik bolondoznak odakint. Marha jól érzik magukat :-)

 

Csurika párjánál meg már 6 fióka van, és megint lesz egy kis tarka köztük, ami múltkor is úgy tetszett.

Előzmény: zildi (19847)
zildi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 19847

milyen nagy a röpde és hány madár lakik benne? Olyan védett helyen van, hogy szél, eső nem éri? Nem fáznak meg, pld ma, amikor bizony hűvös van. Biztos, hogy egészségesebb madárkák, de én nagyon félteném őket. Mutassál képet, ha lehet.

 

Előzmény: madárka91 (19838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!