Keresés

Részletes keresés

Athlay Creative Commons License 2006.11.06 0 0 328

Hát ha még élsz meg nem is bénult meg semmid, akkor végülis nem gáz az agyvérzés se :) Egyébként nem kell ahhoz öreg papinak lenni, elég ha megerőlteted magad, tüsszentesz egy nagyot vagy ilyesmi.

 

Nekem is ez volt a nyáron, hát vizsgálgattak, elküldtek CT-re, MRI-re meg ilyenek

Ezek olyanok, hogy csak feküdnöd kell, egy ujjal sem érnek hozzád. . A legkellemetlenebb az érfestés volt, de ha ki tudod bírni, hogy nem mész klotyóra egy napig, az is túlélhető.

Ja a  hematológia meg tényleg vérvizsgálat, nekem azért kellett oda mennem, mert hátha esetleg valami véralvadási zavarom van.

 

Menj el a neurológiára, biztos csinálnak majd egy MRI-t, aztán megmondják mi van.

Előzmény: bvg (326)
landsmann Creative Commons License 2006.11.04 0 0 327

Szia!

 

Igaz, nem tőlem kérdezted, de ha jól tudom, a hematológiai vizsgálat tulajdonképpen vérvizsgálat. Bár azért ennek is lehet egy speciális fajtája. De a te esetedben inkább egy MRI, vagy CT vizsgálat jöhet szóba első körben. Az nem fáj, nem érzel semmit. A CT-t nem tudom, azon nem voltam, de az MRI rohadt hangos gép, még fülvédővel is. Nekem 25 perc volt a vizsgálat.

 

Ha agyvérzésed volt, akkor majd kapsz gyógyszereket és néhány dolgon változtatni kell.

Előzmény: bvg (326)
bvg Creative Commons License 2006.11.03 0 0 326
nincs semmi zsibbadás, és teljesen jól látok. csak a fejemben ez az állandó furcsa érzés... mi ez a vizsgálat? ugye nem szurkálják tele a fejem stb? mi van ha agyvérzés? 22 évesen ráadásul...:(
Athlay Creative Commons License 2006.11.03 0 0 325

Zsibbadás, látászavar, ilyesmi nincs? Lehet egy picike agyvérzés, nekem is így kezdődött a nyáron. Menj el a dokihoz gyorsan.

 

Ma egyébként felb**ta az agyam a magyar egészségügy nagyon. Ugye a fent említett agyvérzés miatt, még augusztusban(!) elküldtek egy hematológiai vizsgálatra, aminek még most sem lett meg az eredménye.

Felhívtam őket mire kiderült, hogy a lelet ugyan megvan, de eddig képtelen volt egy orvos is megnézni. Három hónap alatt....gratulálok, hát ha az én munkahelyemen ilyen lenne a tempó már ötször csődbe mentünk volna.

 

Előzmény: bvg (324)
bvg Creative Commons License 2006.11.03 0 0 324
nekem az a problémám hogy 1 hete szex közben úgy éreztem mintha fejbe csaptak volna, mintha elpattant volna egy ér a fejemben vagy nem tudom. pár percig nagyon szar érzés volt, és azóta akár járásra, fejforgatásra hasogat. Egyéb dolgokat meg már nem is merek.... Mitől van ez?
landsmann Creative Commons License 2006.11.01 0 0 323
Akkor van baj, mikor kialakul az ördögi kör. Attól stresszel az ember, hogy stresszel. A fejfájásnak meg nagyon sok oka lehet egészen a rossz látástól, nem megfelelő szemüvegtől egészen az agybajig, dehát ezt is biztosan tudod te is.
Előzmény: pk20 (322)
pk20 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 322

Hát erről van szó, hogy nem egészen múlt el. amúgy a fejfájás meg feltételezem idegi alapon van azért írta ezt rá. de én sem értek hozzá, legközelebb részletesebben érdeklődök majd hogy mégis mit szedek...

 

landsmann Creative Commons License 2006.11.01 0 0 321
Bár én nem értek hozzá, de a logikám nekem azt diktálja, hogy a depire szedett gyógyszer további szedetése fejfájásra nem éppen a legjobb negoldás. HA a depi elmúlt, akkor fejfájásra vannak ezerszer célszerűbb gyógyszerek. Az nem Calmopiryn, ami mindenre jó a megfázástól a fogfájásig.
Előzmény: pk20 (320)
pk20 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 320

:) Először a baleset után a depire szedtem, most meg  a mindennapos fejfájás ellen, ami sztem a feszültségből fakad. nemtom. de nem használ so másik gyógyi kéne:(

landsmann Creative Commons License 2006.10.31 0 0 319

ööö, fordított sorrendben van a két idézet és az egy. Egy dal szövege.

A depis gyógyszert mire szeded? Nem úgy tűnsz mint aki begubózott.

Előzmény: landsmann (318)
landsmann Creative Commons License 2006.10.31 0 0 318

Sziasztok!

 

Mi a baj a háttérzenével? Akadozik? :)

 

Hú, láttam két jó idézetet. Nem tudom honna van, de tetszik:

 

"Ha elérhetetlen, szent a cél az elbukás is ünnepély."

"Sekély sírodat őrzik, nehogy ledöntsd a pokolnak kapuit."

Előzmény: pk20 (317)
pk20 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 317

Sziasztok!!!!! Túl vagyok a hét nehezén, pár nap pihenő van a következő hajráig:)))

Képzeld Mellesleg elszámoltam magam és nem is felénél, hanem a felének a felénél tartok szóval midössze két hónapja szedem azt a gyógyszert... de azt hallottam ezeknek az antidepresszánsoknak már az első hetekben hatnia kéne...ehhez képest mindennap nagyon begörcsöl a nyakam, és feltételezem a fejem meg attól fáj.

no de megyek is valami vidámító filmet megnézni, hátha hatni fog.

Landsmann megnéztem a képeket:( viszont a háttérzene... :)

 

landsmann Creative Commons License 2006.10.30 0 0 316

Új írás nincs. Nem volt ihlet. :( Hogy kalandoztam-e? Voltam Pesten egy hétig. Mászkáltam mindenfelé. Csináltam néhány száz képet. A http://landsmann.spaces.live.com címen egy része megtekinthető, akit érdekel.

Különösebben újság nincs. Utóbbi időben gyakrabban fáj a fejem. Most megint fogjam az időjárásra? Mindig kell egy bűnbak. :)

Az az igazság, én mindig úgy tekintettem a nyugtatókra, hogy elhülyítik az embert, aztán nem törődik semmivel. Minden mindegy. De talán néha nem árt hogy minden mindegy legyen. Persze nem állandóan, mert annak nincs jó vége.

Előzmény: Melles-leg-nő (315)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.30 0 0 315

Én is remélem,mert ez egy konzervatív terápia.A panaszt megszüntetjük,de a kiváltó ok megmarad...

Amúgy mi ujság?Vannak új írásaid?Kalandoztál valamerre?

Előzmény: landsmann (314)
landsmann Creative Commons License 2006.10.30 0 0 314
Sosem szedtem nyugtatót, kivéve a két műtét előtt, amit adtak. Ki tudja, lehet hogy az is csak préselt liszt volt. :)  Szóval mostmár azért úgy gondolom, hogy talán tényleg jobb pár óráig nagy ívben szarni a világra és nem foglalkozni semmivel egy-egy húzós esetben. Azt gondolná az ember, hoyg munka közben éri a legtöbb stressz. Hát nálam nem egészen van így. Nem is volt különösebben semmi gond eddig, de most van az az időszak, amikor elkezdődik. De mivel tudom, hogy a két évvel ezelőtti eset is hozzájárult az egészhez, próbálom kezelni a dolgot, de azon kívül hogy beszélek az illetővel, sok mindent nem tudok tenni az ügy érdekében. Marad a nyugtató, de remélem nem sűrűn kell hozzányúlni.
Előzmény: Melles-leg-nő (313)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.30 0 0 313

Sziasztok!

Az utcán történtek mindannyiunkra hatást gyakorolnak,s sajnos nem tudunk tenni ellene.A szüleim is más nézeteket vallanak,mint én,de ezt már megtanultam kezelni.Nem bonyolódok velük vitába,s nem idegesítem fel őket,és magam sem,hiába hozzák szóba/bár nehéz az önuralom olykor/

A zh-król meg azt hallottam,hogy direkt besűrítették erre az időszakra,hogy a fiatalalok ne menjenek véletlenül se az utcákra.

Örülök,hogy elmész az orvoshoz Pk20,és remélem helyrebilletni a problémád.

Ladsman Te meg ne parázz a nyugtatóktól!A sterssz nagyobb gondot jelent,és a belső feszültség sem jó semmire.Csak jól megválasztottnak kell lennie.

Jó,hogy megint dumáltunk!:)

Előzmény: landsmann (312)
landsmann Creative Commons License 2006.10.30 0 0 312

Éppen ez az, a rendőrök viselkedése az, ami felidegesít. Európa közepén, a demokráciában nem így kellene viselkedniük. De alapjában véve nem is ez a baj, hanem az, amit a tv-ben lehet látni, hogy teljesen ártatlanokat bántalmaznak. Ez az, ami kinyitja a bicskát a zsebemben. Múltkor is alig tudtam elaludni a dühtől és a kétségbeeséstől.

Persze egyszerű lenne nem nézni a tv-t és annyi. Nem is tudom. Ennek úgyis vége előbb-utóbb. De a családon belül is van olyan momentum, ami sokszor felingerel. Ugyanúgy, mint 2 évvel ezelőtt, amikor elkezdődött minden. Sok mindent nem tudok tenni ellene, de amit lehet, megteszem, bár tudom teljesen hasztalan lesz. Volt már róla szó a családban, sok hatása nem volt akkor sem. Hasonló, mintha egy narkósnak azt mondod, ne narkózzon. Hát biztos abba is hagyja erre a felszólításra. Minden megy tovább változatlanul. Azt hiszem ezt meg fogom említeni a doktornőnek a jövőhéten. Ha úgy gondolja, hogy valamilyen enyhe nyugtató segít, persze csak végszükségben venném be, akkor írja fel.

 

Előzmény: pk20 (311)
pk20 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 311

az utcán amik történnek ....... az emberek buták, de megmondom őszintén belőlem a rendőrök reakciója sem vált ki szimpátiát....mindegy, mostanában el is kapcsolom a tv-t ha ezeket mutogatják.

pk20 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 310

Örülök hogy megint itt vagytok, egyébként én is gyakran felnézek ide:)

Egyébként a dokit már eldöntöttem hogy megyek, mer a fejem már nem is kicsit fáj, viszont ősziszünetünk sajnos nem lesz:((( hát nem gonosz ez az iskola? ráadásul képes teletömni zh-kal, míg mások otthon pihengetnek:) no sebaj, ott lesz a szerda szabadnapnak:)))

 

 

landsmann Creative Commons License 2006.10.30 0 0 309
Vagyok, vagyok! Én minden nap szétnézek itt, még ha nem is írok. Majd 8-án megyek a neurológushoz. Letelt a 6 hónap. Igazán változást nem tapasztaltam egyik irányba sem. Többet alszok valamelyest, mert korábban fekszek. Úgy éárzem, ez jót tesz. Az viszont nem, ami az utóbbi hetekben folyik az utcákon. Eléggé fel tudom magam húzni rajta. Pedig nem kellene, dehát ez van.
Előzmény: Melles-leg-nő (308)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.29 0 0 308

Gratulálok a jogsihoz,és itt az őszi szünet,ráérsz elmenni a dokihoz.

Velem most sok minden történt,mind munkahelyileg,mind sulik terén.Kicsit besokalltam,túl sokat vállaltam,de az Élet,mint nagy rendező tett a dolgokról,hogy megoldódjanak.Landsmannal mi van?Nem is járogatunk már ide egy ideje,tisztára belustultunk!:)

Minden szépet!

Előzmény: pk20 (307)
pk20 Creative Commons License 2006.10.28 0 0 307

De én is erre gondoltam egyébként, tényleg sok a zh, de nem érzem hogy idegse lennék miattuk.  igazából most a nyakam zavar a legjobban,mer az eddig oké volt ahogy a tarkóm fájt, de most a torkom mintha bevertem volna, na mindegy nemtom. egyébként tényleg régen beszéltünk:) igen sikerült a jogsi elsőre, és most vezethetek az új kocsinkkal:))) ( tök jól jött ki hogy most vettünk egy újat)

és veled mi van?

Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.28 0 0 306

Szia!

Természetesen menj vissza,ez kellemetlen,és rossz hatással van a mindennapjaidra.

Az nem lehetséges,hogy a stressz is közrejátszik most?ZH-k,s egyebek?Sikerült vezetésből levizsgáznod?Olyan régen beszéltünk..

Minden szépet!

Előzmény: pk20 (305)
pk20 Creative Commons License 2006.10.28 0 0 305
Szia!!!! Szeretnék tanácsot kérni....fél évre írtak nekem fel gyógyszert az agyrázkódás után, és most tartok a felénél, de a tünetek erősebbek most mint amikor elkezdtem szedni a bogyókat. mindennapos fejfájás, fáj a nyakam nagyon, és nem tudom hogy de már a torkomra is ráment mintha fojtogatnának. most menjek vissza dokihoz, és próbáljak új gyógyszer kérni, vagy várjam ki a félévet és majd utána meglátom mi lesz?
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.27 0 0 304

Szia!

Ez nagyon kemény dió!Lehet,hogy már nem is aktuális,hogy írok!

Ez éleveszélyes,és szinte végzetes,ahogy leírtad a történteket!Jegeléssel,és iv vérzéscsillapókkal,drainnel,ami mind konzervatív th szokták az első lépéseket megtenni.Hogy van azóta?

Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.23 0 0 303
Kérdése lenne. Ez már nem is teljesen neurológia, de idegsebészeti topikot nem találtam.
Nem részletezve a kórelőzményt, alacsony vérnyomású beteg agytörzsi "aneorizmája" reptúrálódik, agytürzsi vérzés keletkezik. sajnos folyamatos eszméletvesztéssel, és légzésromlással, IV-es kamrai vérzéssel.
Másnap a helyzet az intenzív osztályon a drain ill. a gyógyszeres kezelés ellenére nem javul.
Vélhetően újabb vérzés, immár a második CT szerint a vérzés mind a négy kamrát érinti, és kialakul a subarachnoidealis vérzés is. E, második CT szerint az ödéma miatt a beékelődés előtt állapot van, -a stroke kb. 26 órájában.
A beteg 61 éves nő.
ICP 20-22
Gépi lélegeztetés és altatás mellett: sat: 99 % RR 120 körül, p.80. 37,2 tensio.
Kapilláris keringés jó, viszont szűk, fényingerre nem reagáló pupillák. Fájdalomra még reagál. Hogy csak az altatás miatt, de már csak gépi lélegeztetés segít, spontán légzés nincs. Első órákban még volt spontán légzés, de az sem volt az igazi.

Sokat olvastam róla, de még vannak kételyeim (az ismert mortalitás ellenére), ezért lenne kérdésem.

A a. reptura újbóli kialakulása állítólag nem megakedályozható most, mert nehezen hozzáférhető helyen van, a Hess féle, ill. CGS sála és az általános állapota miatt -gondolom én- egyébként sem operálható? Vajon mielyen károsodások léptek fel? talán a légzésközpont már irreverzibilisen károsodott? A szálítást sem szívesen tennék, kerülendő a felesleges mozgásokat. Állítólag van egy spirál bevezetésével az érbe, l jobb alvadás és ezáltal jobb elzáródás érhető el. Ezt miért nem lépik meg?
Altatása mennyire befolyásolja az állapotának megítélését?

A csontlebeny eltávolítása miért nem jött szóba, mint megoldás? Ezzel a pókhálóhártya alatti vérzés legalább hatását nem lehetne kezelni? Egyáltalán mit lehet ezzel kezdeni, ami nem konzervatí terápia. Idősebb, rossz állapotú betegeknél állítólag a műtét már nem jöhet szüba, kivéve ha jó a Hess értékük (I-III), vagy legalább 7 nap elteltével.
A vasospasmus ellen mit lehet tenni?

Csókay doktor éralagút módszere segíthet-e kijönni ebből az ördögi körből?

Vitáznak a szakirodalomban a konzervatív terápiáról is, de vitalis indicatioval szóbajöhet-e a glicerin, ill. a Furosemid, ill. sztreoidok?

Köszönöm.
Yadre Creative Commons License 2006.10.21 0 0 302

de hülye vagyok...miért gondolom én, hogy itt mindenki pesti? szégyen rám! :o ))

Szóval Pesten keresek vmi emberséges orvost. ha tudsz egyet, mellesleg-nő, kérlek, szólj! :)

Előzmény: Melles-leg-nő (300)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.18 0 0 301

Szia!

Nem írtad el véletlenül?Nem Turner szindróma?

 

http://www.novonordisk.hu/documents/article_page/document/Growth_5_2.asp 

Minden szépet!

Előzmény: Szojuz1 (298)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.10.18 0 0 300

Szia!

 

  Melyik városban keresel orvost?Elfelejtetted közölni.. Mindenképpen érdemes utána nézned a sántításnak,mert többféle kiváltó oka lehet.

Minden szépet!

Előzmény: Yadre (297)
borcsaba Creative Commons License 2006.10.16 0 0 299

Kedves mindenki!

Akinek epilepsziával kapcsolatosan bármilyen kérdése lenne, vagy csak egyszerűen meg szeretne osztani valamit másokkal ebben a témakörben, annak ajánlom figyelmébe az www.epilepszia.hu honlapot és annak fórumát. Kérdéseire szakemberek válaszolnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!