Keresés

Részletes keresés

palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44248

Egyetértek.

A színház és mozi helyzete szerintem szomorú. Mert itt már az is megtörtént, hogy a társulat a szünetben bejelentette, hogy nem játszanak tovább, mert kb. 8 fő ült a nézőtéren. De ez nem a darab hibája volt. Azt úgy kell megszervezni, hogy legyenek emberek. És nem a rendezvény (színház, mozi, akármi) előtt két nappal kirakni pár plakátot. Persze tudni kell azt is, hogy kinek és mit akarunk eladni.

Meg hát vannak erre egyéb módszerek is, amit sajnos az elmúlt pár évben nem alkalmaztak. Persze, nehéz kimozdítani az embereket, de ha egy Kárpátia koncertre el tudnak menni, akkor egy ingyenes rendezvényre is. Csak tudni kell meghirdetni, szervezni. naez eddig nem akart sikerülni. Sok-sok ötlet és munka kellene, elhivatottság, szakértelem és teljesítménybér - na ez hiányzik.

A színházelőadásokra az esemény előtt pár héttel el kell adni az összes jegyet - ha nem megy, akkor ne tessék erőltetni, tessék felajánlani a helyet annak, aki meg tudja oldani a helyzetet!

És ne olyan rendezvényt szervezzünk, ahol a szervező civilek családjai lejönnek, eltöltik a délutánt, jólérzik magukat és hazamennek.

Előzmény: La Rosa (44247)
La Rosa Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44247

Egy színházi előadás, egy filmvetítés, bizony rendezvény. Ha jó az előadás, ha izgalmas a film, akkor sikeres rendezvény. És sem a színházra, sem a mozira nem jellemző, hogy legalább kétezren megtekintenék. Manapság kétezer ember maximum politikai nagygyűlésekre verődik össze.

Bár negyven éve itt Várpalotán is volt egy-egy focimeccsen akár kétszer kétezer ember is, akik akkor nagyon jól szórakoztak. Most egy egész idényben nincs talán ennyi néző. Pedig elmondanám, akkor sem volt kötelező focimeccsre járni.

Csak hát vannak bizonyos dolgok, amik politikai rendszerektől függetlenek. Ha valami jó, az eladható, arra kíváncsiak, és azt megnézik, vagy meghallgatják. Ami meg szar, azt meg nem kell a kutyának sem.

A megoldás tehát az lehet, hogy inkább keveset, de az jó legyen.

Mert hiába lovagolnak minden hétvégén a vár körül a hagyományőrzők, az előbb vagy utóbb unalmas lesz. Még akkor is, ha ők nagyon jól szórakoznak. Elvégre karácsony is csak egyszer van évente...

               "Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted,
                 Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot."

 

 

palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44246

Aha, így már értelek. :-) Életemet és véremet a városért meg a fizetésemért meg a juttatásokért meg a pozícióért, meg a hatalomért! Hajrá Várpalota!

Előzmény: deskedode (44245)
deskedode Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44245

Előzmény: deskedode (44244)
deskedode Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44244

Előzmény: palota43 (44243)
palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44243

Azért a rendezvényekről annyit:

nekem addig nem rendezvény a rendezvény, amíg minimum kétezer ember nincs ott - ilyen azt hiszem, nem mostanában volt (a tűzijátékokat kivéve)

amíg pár csoport előad valamit, és az anyukák és rokonok megnézik, addig nincs miről beszélni

volt ám a szimbábban olyan ember, aki értett a dolgokhoz (NÁ ajánlotta a kapitánynak) csak a szimbábosok nem tudtak vele együtt dolgozni - hogy kirúgták, vagy a reménytelenség miatt felmondott, azt nem tudom - de én kettőt is tudok

Pedig jók voltak az ötletek, de egyszerűen ha túl sok hozzá nem értő ember van ott, akkor nem lehet velük dolgozni sajnos...

jelenleg még egy meghívó megírását sem biztos, hogy rá merném bízni a szimbábra, nem a jövő évi rendezvénytervet (láttam botrányos meghívókat és plakátokat)

Előzmény: Törölt nick (44242)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44242

Szerintem a konferencia turizmus csak másodlagos, sőt lehet, hogy harmadlagos "eredménye" az egész munkálatnak, de szerintem is ki kell használni az ilyen adódó lehetőséget a fejlesztésre. És tudod, áram és víz is van a várban, pedig a középkori várakban az sem volt. Vagy maradjunk a fáklyák sötétségénél? Így is van elég sötétség palotán (sok vezető fejében). Szerintem inkább ebben a jót kéne megkeresni, megtalálni és utána a város épülésére, fejlődésére használni, de nem kihasználni. Ha már lesz, tegyünk érte, hogy a javunkat szolgálja.

A szállás más kérdés, akvártély lópikulát sem ér. A többi magánházas, vendéglős szállás meg színvonaltalan, vagy teljesen a csőd közelében áll. Valóban, látnivaló kell palotára, Szép felújjított vár, színvonalas rendezvények. (nem mutyik, bábúégetések) Azt kell megbecsülni, ami van, és azt kell kikiabálni a világnak, hogy gyertek emberek palotára, ezt nézzétek meg. SZERINTEM csak keresni kell.

Meg kell nézni Gödöllőt, már évekre előre foglalják a konferenciaközpontot a kastélyban, és még el sem készült. Jól propagálják. Persze ehhez is érteni kell, nem nyóc általánossal kell "menedzselni" a szindbádod, meg a várost.

Tudomásom szerint akkor is kényszerhelyzet volt a vezetésben. Hamar vissza is lett téve a helyére a molyrágta könyvek közé, hogy ugyanannak az öt embernek tartson felolvasó és irodalmi esteket minden három hétben. Én azóta látok normális rendezvényeket, addig nem. Bár mindent el lehet rontani, főleg belülről bomlasztva. Valóban meg is mondta, hogy nem ért hozzá. Akkor most honnan a fene nagy hozzáértés? A kis dugó azt hiszi hatalmat és észt is kapott a gyütment PM asszonytól. A szindbádos éveit végigitta szpcs-vel, aki még fizette is az italát.

A képviselők meg pénzért mutyiznak, ingyen be se járnának, nemhogy tennének valamit.

Előzmény: voroscsillag (44237)
palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44241

Bővebben??? mi az ami gyanús? és miért? csak nem megint beigazolódik egy-egy pletyka?

 

Na akkor bedobok még valamit, amit nemrég találtam egy testületi jegyzőkönyvben:

 

lehet rajta rágódni, hátha valaki elárulja a tutit:

 

Van egy tuti tippem! Szociális szövetkezet!

Bár lehet, hogy, már későn kaptam az infót és lenyúlták előlem a tutit….?

Akinek az ideje és pénze nem drága, és akinek vannak kapcsolatai, azok még belevághatnak.  Ja, hogy honnan a  tipp? Igazság szerint véletlenül találtam rá erre a dokumentumra, de ajánlom mindenkinek. HÉT KÉZ Szociális Szövetkezet – Várpalota. Tessék már rákeresni a neten! Olvassátok el figyelmesen a testületi ülés anyagát. Benne van minden világosan. Elolvastátok? Mit szóltok?

Kik is a tulajdonosok? Vajon honnan kapták a tulajdonosok az infót, hogy most erre lesz szükség, és ezentúl így lehet pénzt lenyúlni? Jó nem? Rajtuk keresztül lehet majd munkáltatni az eddigi közmunkásokat???

Előzmény: deskedode (44240)
deskedode Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44240

Bűzlesz!

Előzmény: palota43 (44233)
palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44239

Várpalota-turizmus

A mai konferenciákra – hiába is dolgoznak – azért jellemzően nem az itteni nívójú ételt fogyasztják. Elhiszitek, hogy jelenleg nem tudnánk produkálni egy rendes kávészünetet sem, vagy büféebédet? a mostani cégeknek magasabb színvonal kell, a vezetők itt költik a cég repis pénzét.

Én mást is el tudnék képzelni Várpalotán. Felmérve a lehetőségeket, mire is jönne az a sok ember, ha valaki megszervezné, és komolyabban figyelne a promócióra? hát lehetne szervezni igazi, nagy mazsorett és fúvós fesztivált (nem a gagyi mostaniakra gondolok), aztán országos hírű lehetne a katonai díszbemutatónk is. valamit biztosan ki lehetne még hozni a városból, ha felmérnénk a lehetőségeket. A bakancsos turisták is jöhetnének sokkal többen, de ahhoz ki kell építeni nekik is a megfelelő infrastruktúrát.

Várjáték, fesztivál is lehetne a szombathelyihez hasonló, vagy sümegi. Csak ahhoz azért a rendezvényeket minimum egy évre előre kell szervezni. Ötletelni kellene, összeülni, megbezélni, a lehetőségeket, adottságokat felmérni ... ja és jóval előre dolgozni. A város marketingjén is lenne még mit csiszolni.

palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44238

Ok. Legyen lift és plazma. Bár nekem ehhez nem fűlik igazán a fogam. A középkori vár jobban tetszett. Persze nem a vasakkal és vegyis kiállítással. 

Sajnos a konferenciaterem (ne legyen igazam) nem mostanában lesz kihasználva. De igazán lehetne valamiféle szállodás befektetőt ide csábítani, az nem tenne rosszat senkinek sem.

Bár akkor még mindig hiányozni fog az egyéb látnivaló. Mert a mézútból nem fogunk megélni.

Persze azért abból a 100 milliócskából amit a szimbáb kapott, azért többre is futhatta volna. De hát ugye a sok igazgatót valahogy ki kell fizetni.

 

Igen, a várhoz meg kellene egy Sümegi vár kaliberű várkapitány. De hát ne legyünk telhetetlenek.

 

A mostani vezető pedig pár éve már saját maga bizonyította, hogy nem ért a közművelődéshez. ahogy hallottam, akkor be is vallotta. (majdnem kinevezte szpcs- vagy ki is nevezte egy időre?)

 

Miért nincsenek Várpalotán olyan emberek vezető pozíciókban akik képesek álmodni és képesek megvalósítani?

Mindenki csak a saját zsebét tömné...

Én már azon is elgondolkodtam, hogy a képviselőknek nem kellene fizetést adni. Na, akkkor ki is akarna tenni a városért?

voroscsillag Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44237

Velemenyem szerint az egesz konferenciaturizmus halvaszuletett otlet Palotan.Ha a turistak nem mennek Palotara,miert szervezne barki is a konferenciajat a palotai varba-legyen az akarhogy is felszerelve?Nem beszelve a konkurenciarol:a Balaton-part egy kopesre van Palotatol tele jobbnal jobb hotelekkel akik oktobertol majusig  konferenciak szervezesebol elnek.Mindent tudnak,ami egy konferenciahoz kell,sot meg tobbet is.Meg lehet persze probalni oriasi reklam hadjarattal elcsabitani az ottani vendegkort,de akkor felmerul a kerdes,hogy mit tud-illetve fog tudni-nyujtani Palota?Lesz egy- remelhetoleg-minden igenyt kielegito konferencia-kozpont a varban.Ezen kivul?Szallas???? Es itt most nem kell feltetlenul 5 csillagos szallashelyre gondolni,de a kvartelyhaz az bizony nem lesz eleg.Az etetes-itatas a legkisebb gond:ha dolgozni jonnek ossze ,akkor altalaban szendvics van es udito,ezt barmelyik etterem meg tudja csinalni a varosban.Azt hiszem hogy konnyen belathato, elfogadhato szinvonalu szallashely nelkul nincs konferencia-turizmus.Sem Palotan,sem mashol.A konferencia-turizmushoz hianyzik a varosbol egy minimum 50 agyas 3 csillagos hotel.Fenntarthato egy ilyen vallalkozas Palotan?Szerintem nem.Innentol kezdve halott otlet az egesz.Majd ott tartjak a varosi neveloi-ertkezleteket  es mas repi rendezvenyeket,de penzt nem fog hozni a varosnak,csak viszi majd.Sebaj,de van/lesz konferencia-kozpontunk! 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44236

Van abban valami, amit leírtál. DE!!! Jártál már a budai várban? Nem egy, több lift müködik benne (mozgáskorlátozottak részére) Plazma tv, kivetítő, folyamatos hangos (nem a hangerőre gondolok) tárlatvezetés, fejhallgató (több nyelven ismerteti a látottakat) ilyen volt a titanicon is. Konferenciaterem nem is egy van tervben (külföldieknek, azonnali fordítási lehetőséggel), a jelenlegi egyik legmodernebb technika is meg lett pályázva, étterem, kávézó van a tervben (az üzemeltetésre pedig még egy kicsit korai a vendéglős lekötése, de szerintem, már azt is keresték). Palota meg amúgy is eddig is egy óriási wellnes központ volt amióta a világ világ. Szálláshely az valóban nincs, de az már ne a "VÁR" pályázat gondja legyen. Van arra elég fidesznyik, aki épít majd ide hotelláncokat. Hát vagy legalább is, az ő TM gondja legyen, ha már ennyire a szívén viseli a pályázatot. Most (eddig) mit láthattál? nagydarab vasakat, és persze szerinted európai, vagy legalább kulturemberhez méltó és magas színvonalú tárlatvezetést kaptál? De ez a kisebbik gond. Szerinted most majd a kettévágott óriás, meg a helyettese, meg annak a felesége, mint fő titkárságvezető egykupacban a vár irodájában találnak megoldást bármire is, amit nem kacsa, meg TMpm mond, enged nekik? Örülni kéne, hogy lesz valami palotán is, és mindenki (akinek megfelelő kapcsolatai vannak) kereshetné a legjobb kihasználás lehetőségét, minél több konferencia palotára hozását. Mert akkor majd kénytelen lesz valaki(K) lépni szálláshely ügyében is.

Előzmény: palota43 (44235)
palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44235

Ha elvesztek a témák, én felvetek egyet, Kíváncsi vagyok a véleményekre:

 

A várpályázatról – lift és plazma

Azért kíváncsi lennék, mi a véleménye a fórumozóknak arról, hogy kell-e sok-sok plazmatévé a várba? És tényleg szükség van liftre egy középkori várban?

Plusz egy kérdés: szerintetek melyik konferenciaszervező fogja idehozni a kongresszusát, konferenciáját? Azt elárulom, hogy a konferenciaszervezők mit keresnek: (de ez talán magától értetődik) megfelelő nagyságú konferenciaterem, megfelelő konferencia-technika, képzett személyzet, csúcs-vendéglátás, zavartalan konferencia (vagyis a konferenciák közben nem lesz turista?...), szálláslehetőség a konferenciázók számára (helyben!), programlehetőségek a konferencia előtt-után (és a kísérőknek közben), + wellness a konferenciásoknak. Ne, ezt mi mind tudjuk, ugye? Felmérte ezt valaki, akkor, amikor pályáztunk?...

palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44234

Megnyugtatok mindenkit, az új polgármester már csak személyes indíttatásból is szeretne minden negatívumot NÁ -ra húzni. Nem akarja-fogja mentegetni. Soha nem is kedvelte, és soha nem támogatta.

Én várom a fejleményket. Na, nem a rágalmazásokat, hanem az új ötleteket, új programokat, a regélt felső kapcsolatokból adódó lehetőségeket. Most tessék bizonyítani! Van többség, van kormányzati támogatás - állítólag -.

No, akkor kérjük az ötleteket, kidolgozott programokat, befektetőket.

De ki fog a befektetőkkel tárgyalni? A szociológus, vagy a pedagógus? És ki ért a jelen testületben a gazdasághoz? Mert az nyilatkozták, hogy azt messziről elkerülik, és szóba sem jöhet...ranyopsan megvádolták az előző vezetést . .persze csak finom célzásokkal, hogy mindenki találgathasson. Lehet, hogy nincsenek konkrétumok?

palota43 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44233

Kedves hozzászólók!

Enm tudom, milyen okból van egy-egy hozzászólónak alapból negatív véleménye valakiről. Én is drukkolnék az új városvezetésnek, ha nem tudnám, hogyan kerültek hatalomra. De Várpalotának ettől függetlenül drukkolok.

Németh Árpádra tudtommal senki nem bizonyított rá semmilyen gazdasági mutyit, így nem is értem a vele szembeni ellenérzéseket. ahhoz képest, hogy polgármestersége alatt mennyien akarták kihasználni mindkét oldalról, és mennyien támadták megalapozott tények nélkül, le a kalappal előtte!

Mindjárt jelentkezem egy sokkal érdekesebb mutyival... aminek alapja is lehet...

öregpalotai(?) Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44232

Valahol nem irigylem Talabér Mártát. Ha igaz, hogy az egésztet pártfeladatként akasztották a nyakába, még inkább. Kettős szorításban lehet. Egyrészt elemi érdeke lenne, a saját későbbi értékelése miatt is, hogy nyilvánosságra hozzon minden tényt, ami az ő teljesítményének lehet a viszonyítási, esetleg mentegetőzési alapja. Fékezi viszont közreműködése Németh jelőlésekor, a mundér becsülete, a lojalitás a párthoz. Hozzá teszem, biztosan sok minden van. amiről nem is tud még a közvélemény. Ki tudja pl., hogy mennyi ganyéságot tett(ek) Némethék még az átadás-átvétel előtt, már csak vmiféle bosszúból is. Azért sokan bíznak, bízunk abban, hogy nem marad sem politikai, sem, ha megáll, büntetőjogi felelősségrevonás nélkül az a sok bűn, amit elkövettek a város és lakóival szemben. És beleértve ebbe  régiúj testületi tagokat, vezetőket is, nem bújhatnak az új tisztségük védelme alá.

Most egyenlőre szurkoljunk Talabér sikeres polgármesteri működéséért (is).

Előzmény: Törölt nick (44221)
albinopiranha Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44231
öregpalotai(?) Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44230
Előzmény: deskedode (44224)
dörmögő-dömötör Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44229

"Kellemetlen perceket szerezhet a Legfőbb Ügyészség (LÜ) Budai Gyula miniszterelnöki megbízottnak, ha "leporolják" a ma a termőföld-értékesítések felderítését végző politikus hét évvel ezelőtti ingatlanügyét. A HVG szerint az okirat-hamisítással és egy halott ember "feltámasztásával" tarkított föld adás-vételben Budai ügyvédként vett részt."

east.of.eden Creative Commons License 2010.11.16 0 0 44228

„Demokratikus jogállam” magyar módra!

http://index.hu/belfold/2010/11/15/felhatalmazzak_magukat_alkotmanysertesre/

Gratulálok magunknak, hiszen „ezt akartuk, amikor forradalmat csináltunk” – mondotta volt, Vezérünk!

dörmögő-dömötör Creative Commons License 2010.11.15 0 0 44227

"Ignoranti, quem portum petat, nullus suus ventus est" 

(Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart)

                                                                                                         Seneca                                     

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44226

Ha emlegetik, akkor főleg nem lehet mindegy, hogy miért. Azért mert valós kritikákat próbál megfogalmazni, vagy pedig azért mert valaki, vagy valakik ordenáré módon cigányoznak, zsidóznak, vagy buziznak ezeken az oldalakon.

Mivel a topiknak nem lehet célja mások magánéletében vájkálni, én mindíg próbáltam ezt maximálisan tiszteletben tartani. A vélemények persze lehetnek különbözőek, sokszínűek és talán egy kis bazzegeléstől sem dől össze a világ, de a család az szerintem tabu téma, a kritizált politikusoknak éppúgy, mint a kritizáló fórumozóknak.

Egyébként magam részéről biztos vagyok benne, hogy sok olyan információ jelent meg a fórum oldalain, amiről sehol máshol nem lehetett olvasni, vagy hallani.

Nem volt véletlen, hogy nagyon is piszkálta árpádsávos csőrét, hogy az általuk agyonhallgatott információk mégiscsak nyilvánosságot kaptak. Ez természetesen a jövőben is így maradhatna, ha a egyesek taplósága nem eredményezné azt, hogy hiteltelenné teszik nem csak magukat, hanem az egész topikot.

És bár a fórum címe valóban az, hogy politikai topik, de azt hiszem azzal kevésbé rondítunk bele, ha egy-egy nótát vagy verset beletolunk, mint azzal ha valaki rasszista kijelentéseket tesz.

Előzmény: Vesalius (44225)
Vesalius Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44225

Ezt a topicot még a Tvben és az újságban is említették!!! Ez azért nem semmi.....:)

deskedode Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44224

Tudja valaki, hogy mi lett a szopaccsal? Csak nem befalazták?

deskedode Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44223

Exon, Exon! Nem akarok itt döntőbíró lenni, nem áll jól nekem, de be kell látnod, hogy a téged ostorózók hozzászólásaiban van némi igazság.

Igaz, én is hiányolom a Palotai témákat, de úgy néz ki, hogy a városban most uborkaszezon van. Nyitott szemmel/füllel járok, de egyelőre nem látok/hallok olyan dolgokról, ami ide kívánkozik. Ha csak az nem, hogy a szegedi cég gőzerővel dolgozik a várban. Legalábbis remélem.

Szóval a lényeg, hogy úgy gondolom az elmúlt időben egy kicsit messzire mentél a másik fél sértegetésében és családtagjaik piszkálásában. Talán közöd van ahhoz is, hogy a közelmúltban néhányan nem tudtunk ide belépni és eltűntek az ártalmatlan hozzászólásaink.

Ne itt vezesd le a benned felhalmozódott feszültséget, mert csak hülyét csinálsz magadból. Menj, rúgj be mint egy csacsi, aztán aludj egy nagyot.

DD.

 

 

HollandExxonValdez Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44222

"Nekem mint városlakónak az az érdekem, hogy helyben legyenek munkahelyek, hogy ne kelljen irreális összeget fizetnem a szemét szállításért, hogy a város ne adósodjon el mégjobban, hogy az ingatlanok értékei emelkedjenek, és ne csökkenjenek."

 

 

most nem tudom hogy sirjak vagy nevessek:) csak annyit hogy Exxon Project 2006

 

mintha 1998 óta néhány lakossági fórumon ezért téptem volna a számat,természetesen egyedül.mintha 1999-ben -pedig net már akkor is volt jópár embernek-elindult a Várpalotaiak ide fórum.

mintha 2005 decemberében elindult volna ez a fórum is.de vannak olyanok akik azért tévedtek ide hogy nevessenek.persze,könnyebb nevetni mint cselekedni.vannak olyanok akik 2007 óta itt folyamatosan szidtak valamit.persze,jogosan,hiszen ez a fórum nem azért indult,nem azért segitette hatalomba az előző vezetést hogy szétbarmolják a várost.ugyanakkor ezen a fórumon 2005-2006-ban elhangzott jópár ötlet hogy a városlakónak  :"Nekem mint városlakónak az az érdekem, hogy helyben legyenek munkahelyek".

 

aztán valahogy 2007-től beindult a lejtmenet.az ötletek eltűntek,a számonkérés a fikázás természetesen ment tovább.de akik számonkértek,fikáztak ezen a fórumon,maguk semmit sem tettek 2010-ig.csak vártak és fikáztak.nagy szakértők ezek a fikázók,olyan bölcs emberek hogy nem futotta a tehetségükből arra hogy 2010-ben megmutassák: igen,ott fikáztam a Várpalota fórumon és most itt vagyok,és teszek,és tettekkel bizonyitom hogy jogosan fikáztam,számonkértem.

 

ez a fórum igy tönkrement.vannak itt olyanok akik úgy képzelik lázálmaikban hogy övék a Bölcsek köve,csak sajnos tehetségük nincs hozzá hogy ezt az állitólagos szakértelmet kamatoztassák.

 

persze,én is változtam.szélsőséges megnyilvánulásokra csak szélsőségesen tud az ember reagálni.

 

 

szóval In memorian Várpalota politikai fórum,köszönöm az érintetteknek hogy elmúlt 4 éves gyümölcsöző tevékenységükkel tönkrevágták a fórumot.

 

Szabó Attila,Tilburg

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44221

Valahol már az is jó, ha nincs semmilyen hír. Ez jelentheti azt is, hogy nincsenek minden napos elbaszások, hogy nincsenek botrányok. És lássuk be az elmúlt négy évhez képest, már ez is komoly pozitívum. Mondom ezt annak ellenére, hogy úgy gondolom, hogy ennél sokkal többre már nem is számíthatunk. A szopacs kiiktatásával kétségkívül nyugodtabb évek elé nézhetnek. Szerintem a céljuk nem is lehet más, mint minél kevesebb hibával, botrány mentesen letudni ezt a négy évet. Ez akár elég lehet egy következő sikerhez is. Ha az országos trendek nem változnak, és orbán képes lesz lenyomni a zemberek torkán az agymenéseit, akkor akár berendezkedhetnek olyan hosszú időre, mint annak idején a Leszkó.

Alapvetően nekem ezzel nem is lenne különösebb bajom, ha ez nem jár a város további leépülésével. Mert ugye vannak dolgok, amik nem attól jók, vagy rosszak, hogy kik csinálják azokat.

Ha tehát a város mostani vezetése képes lesz úrrálenni a gondokon, stabil pénzügyi hátteret képes biztosítani a működéshez, és mondjuk munkahelyeket teremtenek, megoldják a szemét elhelyezés problémáit, stb, akkor számomra indifferens, hogy ezt egy fityeszes, vagy egy szoci városvezetés tudja realizálni.

Nekem mint városlakónak az az érdekem, hogy helyben legyenek munkahelyek, hogy ne kelljen irreális összeget fizetnem a szemét szállításért, hogy a város ne adósodjon el mégjobban, hogy az ingatlanok értékei emelkedjenek, és ne csökkenjenek. Ha ezt megcsinálják, akkor biztosan nem fogok itt ellenük ugatni. Azt nem mondom, hogy rájuk is fogok szavazni, de ez ugye nem ugyanaz...

Előzmény: Balkanboy(ttoncsi) (44220)
Balkanboy(ttoncsi) Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44220

hát igen...

évekkel ezelőtt magam is úgy akadtam erre a topikra, hogy mások ajánlották nevetve, ... -van ott egy fickó, hihetetlen alak, elképesztően naív, gyermeteg lélek, buta mint a "főd", de igen ambíciózus..., képviselő akar lenni, az Árpiék is a bolondját járatják vele, és ott nyomul a neten, elképesztő sületlenségeket hord össze és jókat lehet nevetni a bugyutaságain, mint a dunántúli köztársaság stb...

és tényleg...

majd miután rájött, ő jött rá utoljára, hogy csak a bolondját járatták vele és bizony nem lesz képviselő, (nem is értem ezt hogy képzelte...), sértődötten elvonult külföldre duzzogni..., de az infantilis gyermeteg víziók meradtak, csak most próbált átállni a másik oldalra, és a volt "barátaira" szórta az ostobaságokat...

politikai hovatartozástól függetlenül mindenki számára világos volt, hogy ütődött szegény, de ez még belefért, lehetett vele emberi hangnemben diskurálni, még ha csak butaságokról is..., sőt egyszer még személyesen is találkoztam vele pár percre, de nem hiszem hogy az utcán megismerném..., na mindegy..., szóval bár végtelenül ostoba volt, és már akkor is lehetett látni hogy jellemtelen, betegesen egoista és igen torz önképpel bír, ez még belefért...

   de aztán ott a távolban kezdett elhatalmasodni rajta a frusztráció és az elmebaj..., és felvett egy minősíthetetlen böszme stílust...

előbb jött a spektrumos "műveccségge", majd a rasszista cigózós undorító dumájával, amikor szóvá tettük hogy azért ez már sok, és ez nem fér bele..., és megpróbáltuk felvilágosítani arról, hogy bár mi sem szimpatizálunk a fideszes városvezetéssel, de ettől még semmiképpen nem tartozunk egy oldalhoz egy primitív cigányozó ostoba fajankóhoz, akkor "szarháziak" stb lettünk..., sőt..., megkóstolt családtagokat stb.., egyre messzebb ment a böszmeség mezején..., és elért egy olyan ponthoz, amit már nem lehet tolerálni akkor sem, ha tudjuk, hogy egy szerencsétlen beteg ember..., teljesen értelmetlen lenne egy ilyen emberrel bármiféle párbeszéd...

  egy ember, akit mindenki megvet mindenféle politikai hovatartozástól függetlenül..., itt a topikon volt még pár ilyen alpári böszme, akik sértegetésen kívűl nem voltak képesek másra, de többnyire elkoptak..., viszont megismertem néhány szimpatikus embert, olyanokat is, akikkel ellentétes politikai oldalon álltunk, (ha ugyan nekem van ilyen egyáltalán...), van néhány jobbos itt a fórumon akikkel jókat szoktunk beszélgetni máshol is, telefonon, asztal mellett stb...

nem ezen múlik, miért ne beszélgethetnénk olyan normális emberekkel, akik mást gondolnak a politikáról, közéletről stb, mint mi? sőt még vitatkozhatunk is, normális hangnemben, de ehhez minimum két fél kell... ha valaki tahó, azzal nem tudok én sem érdemben vitázni..., amilyen az adjonisten....

 ha csak annyit elért ez a fórum, hogy ez az ember nem lett képviselő, már igen hasznos volt a város és a benne élők szempontjából, de azthiszem ennél többet is elért...

amikor nem arról szólt a történet, hogy a félanalfabéta primitív gyökerek a mutert szidták, olyankor voltak hasznos időszakok..., és mivel Várpalotán nem volt négy éven át semmiféle korrekt tájékoztatás, nagyon sok információhoz csak egyedül itt jutottam hozzá, és ezzel nem voltam egyedül...

 

most megint nagy a csend Várpalotán, még akit érdekel a politika az is inkább az országos dolgokra figyel, orbán basi országvesztő ténykedéseire, de talán majd történik Várpalotán is valami, amiről lehet itt beszélgetni...

vannak a sötét előjelek mellett örömteli dolgok is..., szpcs kirúgva, három színházi előadás (még ha nem is olyan ami nekem tetszik, ettől ez még nagyon jó), szóval majd meglátjuk... biztos lesz miről beszélni...

 

ami pedig ezt a fickót illeti, számomra mostantól nem létezik...

Előzmény: Törölt nick (44219)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.14 0 0 44219

Tulajdonképpen én kezdetben elfogadtam ezt a békát olyannak, amilyen. Hiszen kevesek kiváltsága a tökéletesség. Vannak sánták, púposak, hemüvegesek, és akadnak olyanok is, akiknek az agyuk defektes. Talán csak orbánviktor tökéletes, ha mindent összevetek...

De ezzel együtt nem kívántam többet megtudni róla, mint amennyit a hsz-ai elárultak. És ahogy telt-múlt az idő egyre többet árultak el a jelleméről, vagy épp annak ellenkezőjéről, és az ostoba gyerekes ideológiáiról. Régóta tisztában voltam vele, hogy képtelen lennék egy fába vágni vele a fejszémet.

Ez a szerencsétlen azt gondolja, hogy kitüntetett jogai lennének csak azért, mert a városi anyakönyvekben már n+1 éve szerepelnek a felmenői nevei. Alapvető dolgokkal nincs tisztában. Pl azzal, hogy a mélyföldi csontozóhenteseknek nincsenek semmiféle előjogaik Várpalotán. Az a szülő sem pofázhat bele, hogy milyen legyen a gyerek ballagási öltönye, aki magára hagyta egy éves korában...

Mindent egybevetve én sokáig próbáltam tolerálni a butaságát, de az ordenáré "cigánypinázása" már nálam is kiverte a biztosítékot. Én azóta kerülöm, mint vámpír a fokhagymát... Persze ez a szerencsétlen béka nehezen viseli, ha nem figyelnek a brekegésére, dehát Istenem van ilyen. Kinek a pap, kinek a paplan...

Előzmény: Balkanboy(ttoncsi) (44218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!