Keresés

Részletes keresés

kismanó Creative Commons License 2004.04.02 0 0 239

Ezt még nem láttam itt:

CSOKIS KIFLIFELFÚJT BARACKLEKVÁRRAL


Hozzávalók:

30 deka szikkadt kifli (kb. 7 darab)
1 teáskanálnyi + 3 deka puha vaj
4 deci tej
3 deci tejszín
10 deka cukor
2 tojás
2 tojássárga
1 citrom
10 deka tejcsokoládé
3 evőkanálnyi baracklekvár
3 deka puha vaj + 1 teáskanálnyi a sütőtál kikenéséhez



Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és teáskanányi vajjal kikenek egy másfél literes, 30 x 20 centi méretű sütőtálat.

A megszikkadt kifliket ujjnyi vastagon felkarikázom, aztán a tejet meg a tejszínt beleöntöm egy vízzel kiöblített lábosba, és összemelegítem. Amíg melegszik, egy nagy tálban kézi habverővel elkeverem az egész tojásokat a tojássárgákkal meg a cukorral.

Utána a cukros tojáshoz folytonos keverés mellett apránként hozzáadom a meleg tejszínes tejet, reszelek bele egy kis citromhéjat, és a kiflikorongokat alaposan beleforgatom. Összeállításkor először belesimítom a kivajazott sütőtálba a nedves kiflikarikákat. A mennyei eledelben imitt-amott elrejtek darobokra tört csokifalatokat és félteáskanálnyi baracklekvár-gondolatokat, végül elmorzsolok rajta 3 dekányi puha vajat, és 45 percre betolom a meleg sütőbe. Ha félóra után úgy látom, hogy nagyon pirulna, akkor lazán, de nem tapadósan alufóliát borítok rá.

4-6 adag lesz belőle.



komórka Creative Commons License 2004.04.01 0 0 238
SÜLT PAPRIKA OLAJBOGYÓKRÉMMEL TÖLTVE
HOZZÁVALÓK:20 deka magozott, fekete olajbogyó, 1 evőkanál kapribogyó, 2 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál + 4 evőkanál olivaolaj, 1 csupor friss bazsalikom, frissen őrölt fekete bors, 1 üveg 35 dekás sültpaprika konzerv, 2 teáskanál balzsamecet
A töltelékhez először beleszórom a lecsöpögtetett, kimagozott olajbogyókat a turmixgépembe, aztán ezekhez hozzáteszem a kapribogyókat meg az apróra vágott vágott fokhagyma-gerezdeket. Belelötykölök a gépbe 6 evőkanálnyi olivaolajat, majd pár levél híján hozzátépkedem az összes bazsalikomot. Az egészet pépesre turmixolom, és miután a sűrű, intenzív ízű olajbogyókrémet kikanalaztam a gépből, alaposan megborsozom. Aztán kihalászom az üvegből a sült paprikákat, folyóvíz alatt lemosom őket, és papírtörlőn leitatom róluk a vizet. A tekercseléshez minden egyes paprikát felvágok 4-4 vékony csíkra, a szélesebb végékre teszek egy-egy teáskanálnyi olajbogyókrémet, és mintha piskótaroládot készítenék, úgy rollnizom fel a falatokat. A fogpiszkálóval rögzített gurigákat egymás mellé ültetem egy nagy tálra, lötykölök rájuk 4 evőkanálnyi olivaolajat és kevés balzsamecetet, majd ízes díszítésként meghintem mindet az apróra vágott, félretett bazsalikommal. 4 adag lesz belőle.
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.31 0 0 237
itt volt am a 202-ben :-)
neztem a Noklapjakat, nagy resze most megy parhuzamosan a tv-vel

ja, es szia Riki, itt is talalkozunk? egy jo muffinert erdemes ide is ellatogatni :-)
de ez a csokifelfujt, ami elozo vasarnap volt nekem meginkabb izgatja a fantaziamat, mint holmi muffin
valaki mar probalta?
csak sutom nincs egyenlore hozza

Előzmény: riki86 (235)
csipkezso Creative Commons License 2004.03.31 0 0 236
MEGGYES-MÁKOS MUFFIN

Hozzávalók:

10 deka magozott meggybefőtt
15 deka puha vaj
15 deka cukor
1/2 teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
12 deka liszt
3 deka darált mák
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanálnyi őrölt fahéj
1 citrom
4 evőkanál tej

tetejére tejszínhab és lecsöpögtetett meggybefőtt

Elkészítés:

1. Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (ez gázsütőnél 6-es fokozat), és a muffintepsi horpadásaiba beleteszek egy-egy papírkapszlit.

2. A meggybefőttet lecsepegtetem, félreteszem, aztán a puha vajat robotgéppel elkeverem a cukorral meg a vaníliaaromával. Ehhez egyenként hozzádolgozom a tojásokat, majd miután a liszthez hozzászórtam a darált mákot, a sütőport és az őrölt fahéjat, fakanállal belekeverem a cukros-tojásos-vajas elegybe.

3. A tésztába belereszelem a citrom héját, utána fellazítom kevés tejjel, tempósan beleforgatom a lecsöpögtetett meggyszemeket, és a masszát kiadagolom a muffintepsi papírral bélelt lyukaiba.

4. A meggyes-mákos muffinok kb. 20 perc alatt megsülnek, aztán amikor kihűltek, feldíszitem mindegyiket tejszínhabbal és egy-egy szem meggyel.

Gondolom, gyorsan meg is sütöd?

Előzmény: riki86 (235)
riki86 Creative Commons License 2004.03.31 0 0 235
Szia Tücsi!

Annyira naprakész vagy, remélem tudsz nekem segíteni!
Az lenne a nagy kérdésem, hogy a Stahl féle meggyes-mákos muffint, amit a muffinos topikban nagyon dicsértek, azt merre találom. Ha nem okozna nehézséget, akkor bekopiznád ide nekem? :o)
Előre is köszi!!! :o)))

Előzmény: kreativtucsok (233)
Áfony Creative Commons License 2004.03.31 0 0 234
Szia Tücsök. Én például minden nap megnézem a recepteket mert a tv-ben nem látom. Nagyon jó hogy mindig beírod. Ne hagyd abba lécci.:)))
Előzmény: kreativtucsok (230)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.31 0 0 233
itt egy pestos, lehet hogy volt mar, nem tudom,
a konyvbol szedtem, nem a musorbol
ha valaki ker valamelyik noklapja receptet az majd szol?
most nekiallok rendbe szedni oket, s irok egy tartalomjegyzeket, s ahogy idom-kedvem engedi kerhettek egyet-egyet, begepelgetem, ha nem fordult meg elo a musorban

SPAGETTI FRISS PESTÓVAL

A pesto a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb ízű, olasz eredetű tésztáravalója. Én gyakran szoktam nyaranta készíteni és elbizakodottság nélkül állítom, hogy bárki, aki kipróbálja ezt a receptet, igazat ad majd nekem, hogy a friss pesto íze ugyanúgy mérföldekre van a nagyobb hiper-szuperekben kapható, üveges változatáétól, mint Itália a Kárpát-medencétől. A bazsalikomos pesto nem pesto fenyőmag nélkül. Itthon bioboltokban kapható ez a méretében jólfejlett szotyolára hasonlító, ám kívűl ropogós, belül pedig puha magocska Enyhén megpirítva isteni az illata meg az íze.

Hozzávalók:

4 deka friss bazsalikomlevél
1 dundi fokhagymagerezd
2 deka frissen reszelt parmezán
2 deka fenyőmag
1 deci jó olivaolaj
só és frissen őrölt fekete bors

20-25 deka spagetti
1 teáskanál só
maroknyi frissen reszelt parmezán

Ez a mártás könnyedén és pár perc alatt elkészíthető egy turmixgépben.
A bazsalikomleveleket megmosom, megszárítgatom papírtörlőn és beletépkedem a turmixgépbe. A meghámozott fokhagymát vékony szeletkere vágom és hozzászórom a bazsalikomhoz. Mehet utána a gépbe a frissen reszelt parmezán is meg a száraz serpenyőben aranybarnára pirítgatott fenyőmag. Végül megöntözöm az egészet az olivaolajjal és már nyomom is a turmixgép gombját, hogy 1 perc alatt simára keverje a mártást..
Kikanalazom a gépből a kész pestot egy mélyebb és szélesebb edénybe, aztán megsózom és tekerek hozzá bőven borsot.
A tésztafőző fazékban enyhén sós vizet forralok és ha már lobog, akkor beleszórom annyi időre a spagettit, ahány perc a dobozán van. Nem többre, nem kevesebbre: azért írják rá a pontos főzési percet, mert éppen ennyi idő kell a tésztának, hogy al dente, azaz harapnivaló legyen az állaga.
A megmelegített pestohoz keverem a lecsöpögtetett spagettit és ha úgy látom, teszek hozzá 1-2 kanálnyit a tészta főzővizéből, aztán tányérokra szedjük az olasz tésztacsodát és megszórjuk még frissen reszelt parmezánnal is.
2 adag lesz belőle.

Csilla Creative Commons License 2004.03.31 0 0 232
fonhalkrémes szendvics = tonhalkrémes szendvics
Bocsi.
Előzmény: Csilla (231)
Csilla Creative Commons License 2004.03.31 0 0 231
Sziasztok!
Csendes olvasóként én is innen másolom ki a recepteket, mert én nagyon kedvelem ahogz SJ főz. Persze nem mindent de úgy általában, és amit már kipróbáltam az fincsi is volt, például a fonhalkrémes szendvics állandó kaja, meg a turbó rakott krumpli is.
Hétköznap egyáltalán nem tudom megnézni és van hogy hétvégén is kimarad ezért én örülök, hogy van honnan levadászni. Köszönet érte.
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.31 0 0 230
nekem rendszeresen jar a nl, da a korabbi (2003 elso felev?) receptek nincsenek meg, de kb. szept-oktobertol mar gyujtottem oket,
most meg rendszereznem kell, aztan tudok onnan is
bemasolni...max. az ujsagolvasasom idorendje kicsit fel szokott borulni, vannak meg regebbi lapszamok amiket nem lattam
nem tudja veletlenul valaki, miota kozli a cikkeket a nl-ja?
en szivesen bemasolom, de ugy tunt mintha nem lenne erdeklodo a receptekre :-)
Előzmény: komórka (228)
szepyke Creative Commons License 2004.03.31 0 0 229
CSOKIS KIFLIFELFÚJT BARACKLEKVÁRRAL
Hozzávalók:
30 deka szikkadt kifli (kb. 7 darab)
1 teáskanálnyi + 3 deka puha vaj
4 deci tej
3 deci tejszín
10 deka cukor
2 tojás
2 tojássárga
1 citrom
10 deka tejcsokoládé
3 evőkanálnyi baracklekvár
3 deka puha vaj + 1 teáskanálnyi a sütőtál kikenéséhez
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és teáskanányi vajjal kikenek egy másfél literes, 30 x 20 centi méretű sütőtálat.

A megszikkadt kifliket ujjnyi vastagon felkarikázom, aztán a tejet meg a tejszínt beleöntöm egy vízzel kiöblített lábosba, és összemelegítem. Amíg melegszik, egy nagy tálban kézi habverővel elkeverem az egész tojásokat a tojássárgákkal meg a cukorral.

Utána a cukros tojáshoz folytonos keverés mellett apránként hozzáadom a meleg tejszínes tejet, reszelek bele egy kis citromhéjat, és a kiflikorongokat alaposan beleforgatom. Összeállításkor először belesimítom a kivajazott sütőtálba a nedves kiflikarikákat. A mennyei eledelben imitt-amott elrejtek darobokra tört csokifalatokat és félteáskanálnyi baracklekvár-gondolatokat, végül elmorzsolok rajta 3 dekányi puha vajat, és 45 percre betolom a meleg sütőbe. Ha félóra után úgy látom, hogy nagyon pirulna, akkor lazán, de nem tapadósan alufóliát borítok rá.
4-6 adag lesz belőle.

komórka Creative Commons License 2004.03.31 0 0 228
Sziasztok!
Én pl. nagyon örülök, hogy valaki beirja a recepteket. Nők Lapjához nem jutok csak ritkán. A TV2-t nem tudom fogni, nem vagyok mindig internet közelben. Ezért nagyon jólesik, ha valaki beirja. ha nem esik nehezetekre, akkor továbbra is irjátok be. Ha nekem is van valami ujabb receptem, akkor én is megpróbálom beirni. Innen és a nlc-ből egész szép kis gyűjteményem jött össze. Ezt a baconos aszaltszilvát én ettem valahol és igen jó, csak ajánlani tudom!
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.30 0 0 227
:-) navegre
Előzmény: Gabus (226)
Gabus Creative Commons License 2004.03.30 0 0 226
Hát láttam a tv-ben.
De lásd kivel van dolgod! :-))
(kellett nekem beleszólni. Na de ebből nem csinálunk rendszert!) :-)
Íme:

SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT ASZALT SZILVA SZALONNABUROKBAN

Hozzávalók:

20 deka magozott aszalt szilva
kb. 2 deci száraz vörösbor
15 deka natúr krémsajt
1 duci gerezd fokhagyma
1 teáskanál magos mustár
frissen őrölt bors
10 deka vékonyra szeletelt füstölt szalonna
1 baguette

Elkészítés:

A sütőt bekapcsolom 220 C-ra (gázsütőn 7-es fokozat), és mielőtt összebarkácsolnám a falatokat, megszámolom, pontosan hány szilvaszemem van. Aztán előveszek ugyennyi fogpiszkálót, és vízbe áztatom őket vízbe, hogy átnedvesedve ne tudjanak majd megégni a sütőben.

Utána az aszalt szilvákat beleteszem egy kis lábosba, és felnyitotok egy palack vörösbort. Annyit öntök belőle a szilvaszemekre, amennyi ellepi őket, majd a vörösboros szilvát felforralom. Ahogy rottyan egyet, lehúzom a tűzről, és félreteszem.

A töltelékhez egy kis tálkába belekanalazom a krémsajtot, aztán finomlyukú reszelőn át hozzápépesítem a megpucolt fokhagymát, és mustárral meg frissen őrölt borssal jól összekeverem az egészet. (Nem sózom meg, mert a füstölt szalonna kellően sóssá teszi majd a falatokat. A „kellően sós” jelentése pedig elég egyértelmű egy tipikus borkorcsolya esetén…)

Ha mindezekkel megvagyok, akkor a vékony szalonnaszeleteket olyan hosszú csíkokra vágom, hogy könnyedén körbe ölelhessék a gyümölcsöket, a megduzzadt szilvákat pedig leszűröm. Aztán kihalászom a vízből a fogpiszkálókat, papírtörlőn szétterítetem őket, és elkezdem a töltögetést.

Éles késsel kicsit belevágok a szilvákba ott, ahol eredetileg a magjuk volt, majd utána ujjammal kitágítom a lyukat, és beleszuszakolok ide egy kis sajtkrémet.

A sajtkrémmel tölött szilvákat körbeburkolom egy-egy szalonacsíkkal, és miután jólirányzott mozdulattal mindegyik csomagot rögzítetem egy fogpiszkálóval, egymás mellé ültetetem őket egy tepsin.

A forró sütőben kb. 10 perc alatt úgy sülnek meg, hogy a füstölt szalonna enyhén ropogósra pirul, de nem szárad ki, szilvaszemek közepén pedig a sajtkrém finoman meglágyul.

Amíg a falatok süldögélnek, vékony szeletekre karikázom a baguette-et.
Ha a szalonnaburkos szilvák megsültek, akkor kiveszem őket a sütőből, és még melegen ráültetem mindet egy-egy kenyértalpra. Így a füstölt szalonna isteni cseppjei nem vesznek kárba, hanem a baguette-szeletek szomjasan magukba kortyolják. Pont úgy, ahogy mi teszünk a felnyitott palacknyi, maradék vörösborral.

4 adag lesz belőle.

Előzmény: kreativtucsok (225)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.30 0 0 225
s akkor hol a mai recept? :-)
Előzmény: Gabus (224)
Gabus Creative Commons License 2004.03.30 0 0 224
Ha magadnak úgyis gyűjtöd, akkor egy plusz copy-paste remélhetőleg nem nagy megterhelés, szóval én örülök, ha ideteszed. :-)
Régebben nem csíptem SJ-ot, most se nagyon, de a múltkori csülkös levelestészta-pogácsája, na meg a mai sajtos, baconos aszaltszilvája, hát az nagyon nyami(nak tűnik, még nem próbáltam.)
Előzmény: kreativtucsok (223)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.30 0 0 223
Sziasztok!

szoljatok, ha mar nem kellenek a receptek
mert magamnak amugy is gyujtom :-)

krisztina0726 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 222
Tuti, hogy stah recept volt. Meg regebben volt a musoraban a recept + megjelent a nok lapjaban is.
Egyebkent kosz.
Előzmény: Gabus (221)
Gabus Creative Commons License 2004.03.30 0 0 221
Biztos, hogy Stahl-féle receptet keresel?
Mert Jamie Oliver csinált egyszer fenyőmagos, baconos, kelkáposztás tésztát.
Jamie topikban megtalálod.
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9088589&w=80
12. hsz.
Előzmény: krisztina0726 (210)
krisztina0726 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 220
Nem.
Előzmény: Törölt nick (217)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.29 0 0 219
a mai:

PETREZSELYMES SÜLTCÉKLA-SALÁTA

Hozzávalók:

20-24 darab gyerekökölnyi méretű cékla (kb. összesen 1.5 kiló)
2 deci majonéz
3 deci tejszín
4 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
3-4 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A sütőt bekapcsolom 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), aztán megmosom és szárazra törlöm a céklákat. Mindegyiket bebugyálom egy-egy darab alufóliába, majd egymás mellé teszem egy tepsibe, és betolom a forró sütőbe. Nagyjából 1 óra kell nekik, hogy teljesen puhára süljenek, de türelmetlen természetem miatt már 45 perc után is megpróbálkozom egy-egy ellenörző késszúrással.

A megsült céklákat aztán hagyom kihűlni, majd gumikesztyűs kézzel mindegyiket kibontom az alufólia-csomagolásból, és meghámozom. Ez egyáltalán nem nagy mutatvány, mert sütés után kifejezetten könnyen megválnak a nyersen egyébként nehezen lefejthető céklahéjak.

A meghámozott céklákat ezek után centis kockákra vágom, beleszórom egy nagy salátástálba, és még gumikesztyűs kézzel megpucolom, majd finomra zúzom a fokhagyma-gerezdeket. A továbbiakban már csupasz kézzel folytatom az ügyködést, de ez csak annyi, hogy 2 csokor petrezselymet apróra vágok, aztán a majonézzel, a tejszínnel és a zúzott fokhagymával együtt hozzákeverem a céklakockákhoz. A salátát végül megsózom, megborsozom, és berakom a hűtőbe 1-2 napra.

Tálalaskor jöhet a többi petrezselyem is, mert ha felaprítva megszórom vele a salátát, az nemcsak szépen mutat rajta, hanem jól is passzol a kellemesen üdítő ízéhez.

8-10 előételnyi adag lesz belőle.

kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.29 0 0 218
a vasarnapi musorban elso a BloodyMarys csirke, aztan:

BARACKOS CSIRKECOMB

Hozzávalók:

Ami a dobozban volt:
0,5 liter tejszín
1 nagy doboz barackkonzerv
2 db csirkecomb

Hozzávaló még:
Kevés olaj

Szárított kakukkfű
1 evőkanálnyi liszt

Elkészítés:

Egy közepes serpenyőben olajat forrósítunk és előkészítjük a csirkecombokat. Ehhez kettévágjuk őket keresztben, pontosan a csontok mentén.

A kettévágott csirkecombokat besózzuk, meghintjük egy kis szárított kakukkfűvel és belefektetjük a fűszerezett húsdarabokat a serpenyőbe.

Súly alatt sütjük, ami azt jelenti, hogy valami nehezékkel hozzányomjuk a sütő aljához a csirkedarabokat, a gyorsabb és ropogósabb sülés érdekében. Mi a súlyt úgy oldottuk meg, hogy egy nagy fazékba vizet töltöttünk. (Vigyázat, a vízzel teli fazék imbolyoghat.)

Ezzel a módszerrel a csirkék egyik oldala kb. 3-4 perc alatt, finom ropogóssá válik. Miután a húsok egyik fele már lepirult, levesszük a súlyt és megfordítjuk őket. Ha a művelettel készen vagyunk, visszatesszük a súlyunkat, hogy a combdarabok másik oldala is jó ropogósra sülhessen. Amíg a hússzeletek pirulnak, leszűrjük a barackkonzervet.

Ha eltelt a második sütési idő, a súly levétele után a serpenyőbe tesszük a leszűrt barack-feleket is. Ezáltal néhány perc alatt egy vékony karamellréteg képződik a húsokon, ami még ízletesebbé varázsolja ételünket.

Addig sütjük a gyümölcsöket, amíg át nem melegednek. Ha kész, kiszedjük a combokat és a barackokat egy tányérra.

A serpenyőben maradt karamelles zsiradékba 1 evőkanálnyi lisztet szórunk, ráöntjük a barack levét, és kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük az így keletkező szószt. Ha már szép sima, hozzáöntünk egy kis tejszínt, és ezzel besűrítjük a mártásunkat. Forrásig kevergetjük, majd levesszük a tűzről és már csak a tálalás van hátra.

2 adag lesz belőle

EPRES JOGHURT-REGGELI MOGYORÓVAL

Hozzávalók:

5 deci Földieper lé
2 evőkanál méz
2 evőkanál joghurt
1 citrom reszelt héja és leve
½ kikapargatott vaníliarúd
1 kis marék durvára őrölt mogyoró

Elkészítés:

Először is beleöntöm a gyümölcslevet a turmixba, és hozzákanalazom a mézet és a joghurtot.

Ezek után belereszelem a citrom sárga héját, majd vágódeszkán félbevágom a citromot, és a kifacsart levét is a turmixba öntöm.

Utolsó hozzávaló a vaníliarúd, melyet félbevágom és kikapargatom a belsejét. Ha ezzel megvagyok az aromás pöttyöket is beleteszem a turmixba.

Megnyomom a turmix gombját és 1 percnyi turmixolás után kész is a vitamindús reggeli.

A poharakba töltés után díszítésként apróra tört mogyorót szórok a tetejére.

CSOKIFELFÚJT

Hozzávalók:

10 deka étcsokoládé
2 tojás
2 tojásfehérje
10 deka cukor
1 teáskanál vanília-aroma

a formák kikenéséhez puha vaj és liszt

Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt 180 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és kivajazok, kilisztezek 6 darab 1½ decis kerámiatálkát.

A darabokra tört étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve megolvasztom, aztán félreteszem. Miközben kihűl, feltöröm az egész tojásokat: a tojásfehérjéket és a tojássárgájákat külön-külön engedem bele egy-egy tálba. A 2 tojásfehérjéhez ezután hozzáadok még kettőt, és robotgéppel lágy habot verek belőle. A félkész habhoz apránként hozzászórom a cukor 2/3-át, és addig verem tovább, míg fényes és kemény lesz.

Visszatérek a kihűlt, olvadt csokihoz. Kézi habverővel hozzákeverem a tojássárgájákat és a vanília-aromát, majd alaposan eldolgozom őket. A vaníliás-tojássárgás csokit utána fakanállal óvatosan összeforgatom a kemény habbal, és a felfújt-masszát szétosztom az előkészített kerámiatálkákban.

A csokifelfújtat 18-20 perc alatt megsütöm a meleg sütőben.

6 adag lesz belőle.

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 217
Krisztina!
Nem a pestos receptet keresed?
Előzmény: krisztina0726 (213)
krisztina0726 Creative Commons License 2004.03.26 0 0 216
Hello Komorka,

Atneztem a topikot, de sajnos nem talaltam a receptet.
Udv.
Krisztina

Előzmény: komórka (214)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.26 0 0 215
a mai menu:

CSÜLKÖS LEPÉNYKÉK

Hozzávalók:

1/2 csomag felengedett leveles tészta
1 tojásfehérje
30 deka finomra darált főtt, füstölt csülök
1 kis pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
10 deka füstölt sajt
1 csokor petrezselyem

olaj a tál kikenéséhez
liszt a gyúródeszka megszórásához

Elkészítés:

Először bekapcsolom a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és amíg bemelegszik, előkészítem a lepényeket.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd lisztbe mártott, kb. 6 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrok belőle x darab körlapot. Ezeket sütőpapíros tepsin egymás mellé teszem és lekenem tojásfehérjével. Ha a sütő már meleg, mehetnek is be 10 percre. Amíg a lepénykék elősütése megtörténik, összeállítom a tölteléket. Ez csak annyi, hogy összekeverem a megdarált csülökhúst, a tejfölt, meg a pépes fokhagymát, aztán alaposan megborsozom.
Végül a halványsárga lepénykéket kiveszem a sütőből, megpakolom a csülkös töltelékkel, és rájuk reszelek annyi füstölt sajtot, amennyi kellemesen beborítja őket. a félkész lepénykéket ezek után visszapakolom a forró sütőbe, és kábé 10 percig ott tartom, hogy a sajt-tető rájuk olvadhasson.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórom meg, és ehetünk is.

krisztina: ha megirnad mi a fo alapanyag az etelben, vagy valami konkretabban mit is keresel, mert fenyomaggal nem tudom megkeresni

Előzmény: krisztina0726 (213)
komórka Creative Commons License 2004.03.26 0 0 214
Krisztina!
Azt hiszem, ezen a topicon van ilyen recept. Sajnos most rossz az internetem, jelenleg kölcsöngépen vagyok.
krisztina0726 Creative Commons License 2004.03.25 0 0 213
Szia Komorka,

Koszonom, de sajnos nem ez a recept amit keresek.

A mai receptet en is lattam es nagyon jol nezett ki foleg, hogy fenyomagos.

Nem tudom mi van velem de most fenyomag mania jott ram.

Udv.
Krisztina

Előzmény: komórka (212)
komórka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 212
Erre gondoltál:

GOMBÁS-SZALONNÁS SPAGETTI
HOZZÁVALÓK: 25 dkg spagetti, 10 deka füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj, 1 csokor újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 25 deka gomba, só és frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 2 deci tejszín, 1 tojássárga
Egy nagy fazékban felteszem forrni a tészta enyhén sós főzővizét, aztán előkészítem a mártást. A szalonnát vékony csíkokra vágom, és egy mélyebb serpenyőben némi olaj kíséretében gyengéd lángon enyhén megpirítom. Azért nem sütöm túl szárazra, hanem csak kissé pörcösre, mert ehhez a mártáshoz akkor jó, ha viszonylag húsos marad. Amíg a szalonnacsíkok sercegve izzadnak, felkarikázom az újhagymák fehér szárait, pépesre zúzom a fokhagymát, a gombákat pedig körömkefével megcsutakolom, aztán szárazra törlöm és ½ centi vékony szeletekre vágom. A lobogva forró vízbe beleteszem a spagettit, és beállítom a főzővekkeren a tészta dobozára írt főzési időt. Ezután visszatérek a mártáskészítéshez. A megpirult szalonnapörcöket kiszedem a serpenyőből, félreteszem, és helycserés támadással belesöpröm a szalonna ízű olajba az újhagymát. Kevergetve puhára párolom, majd hozzá adom a fokhagymát, és várok ½ percet, hogy megérezzem semmivel össze nem téveszthető, sokat ígérő illatát. Ha már orromat megbirizgálta a fokhagyma finom aromája, belekeverem a serpenyőbe a gombaszeleteket, aztán teszek hozzájuk kevés sót (vigyázat, a szalonna is sós!), és sok borsot. A hagymás gombát jó 10 perc alatt lefedve puhára párolom. Amíg a gombaszeletek megpuhulnak, kézi habverővel összekeverem a tejszínt a tojássárgával, aztán a petrezselymet apróra vágom, majd a kifőtt tésztát leszűrőm, és félreteszem. Ha a gombák megpárolódtak, hozzájuk öntöm a tojássárgás tejszínt, és 1-2 perc alatt kevergetve besűrítem a mártást. Utána belezúdítom a lecsepegtetett spagetti-szálakat, hozzákeverem a félretett szalonnapörcöket, és miután ismét megborsoztam, megszórom a gombás spagettit az apróra vágott petrezselyemmel. 2 bőséges adag lesz belőle.

komórka Creative Commons License 2004.03.25 0 0 211
A mai stahlkonyhaja.hu-n levő recept szerintem a spenotós penne akar lenni (a kiirásban spenotós sült penne szerepel) a hozzávalók nem ugyanazaok, viszont a recept leirás majdnem megegyezik. Leirom az korábbi spenotós penne receptjét. Szerintem a maiból kihagyták a krémsajtot, kecskesajtot, sonkát és fenyőmagot.
Kriszti a baconosat megnézem és beirom ami van.
SPENOTOS PENNE
HOZZAVALOK: 45 dkg mirelit spenót, 25 dkg ricotta (turóféleség), 25 dkg natur krémsajt, 1/2 dl tejszin, 30 dkg kecskesajt, 15 dkg füstölt, főtt sonka, 40 dkg penne, 4 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 csipet cayenne bors, 2 ek apróra vágott bazsalikom, pici szerecsendió, 1 marék fenyőmag (fenyőmandula) piritva
Azzal kezdem, hogy bekapcsolom a sütőt 220 fokra (gázsütő 7-es fokozat), majd a tésztaföző edénybe vizet engedek, picit megsózom és felteszem forrni. Közben összeállitom a spenótkrémet. Lenyisszantom a 45 deka mirelit spenót zacsijának a tetejét- ha reggel átköltöztetem a mélyhütőből a hütőbe, akkor estére felolvad – és a mosogató fölött belekanalazom a tavasziasan zöld pépet egy szürőbe. Alaposan lecsöpögtetem, és mehet is a turmixgépbe. Teszek a spenóthoz 25 deka ricottát. Ezt aż eredetileg olasz, de már Magyarországon is gyártott túróféleséget nagyon szeretem a tésztákhoz: állaga simogatóan krémes, ize visszafogottan lágy és hűtőben jóval tovább eltartható, mint a mi tehéntúrónk. A spenótkrémhez jön még 25 deka natúr krémsajt, fél deci tejszin, 4 gerezdnyi apróra vágott fokhagyma, 1 csipet cayenne bors, néhány reszelésnyi szerecsendió és 2 evőkanálnyi apróra vágott illatos bazsalikom. Aztán mielőtt megsóznám a pépesre turmixolt, harsányzöld krémet, még hozzákeverek 15 deka apróra vágott, füstült, főtt sonkát is. Ilyenkor már lobogva forr a tészta fözővize, és amint beleöntöm a 40 dekányi pennét, be is állitom aż órát, hogy a dobozon megjelölt időnél ne főjenek tovább a tésztacsövek. Egy száraz serpenyőben aranyszinűre piritok egy nagy maréknyi fenyőmagot, és megreszelek 30 deka kecskesajtot is. A kifőtt, lecsöpögtetett tésztát beleöntöm egy kivajazott, 1,5 liter űrtartalmú kerámia sütőtálba, aztán összekeverem a sonkakockás spenótkrémmel, a megpiritott fenyőmaggal meg a kecskesajt felével. Szépen eltapicskolom aż egészet, hogy egyenletesen töltse ki a tálat, és miután a tetejét meghintettem a maradék sajtreszelékkel, betolom a sütőbe. 15 perc múlva, amikor a sajtkéreg már rotyog a spenotós penne tetején, mind a négyen megállapitjuk, hogy incsiklandozóan tavaszváró illat tölti be a konyhát.
krisztina0726 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 210
Sziasztok,

Sehol nem talalom a fenyomagos, tesztas, salatas, baconos etel receptjet.

Segitenetek??

Koszi
Krisztina

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!