Keresés

Részletes keresés

Logofet Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294940

Nézd, én személy szerint támogatom egy szorosabb szövetségi rendszer kialakítását, de ha megnézed azt, hogy a Lisszaboni Szerződés -ami a néhány tag sikertelen ratifikációján megbukott európai alkotmányt helyettesíti- elfogadása milyen módon sikerült nagy nehezen, ez ma illúziónak tűnik. 

 

Na de: Az USA minden, csak nem egységes. Mégis sikeres. Ergo, mi is lehetnénk azok, nem gondolom, hogy az egyetlen létező megoldás a szorosabbra fűzött EU lenne.  

Előzmény: advocatusdiaboli (1294937)
Logofet Creative Commons License 2024.05.12 0 6 1294939

Szerintem ennél egyszerűbb a magyarázat: Orbán azt gondolja, hogy ő az igazság kizárólagos birtokosa, az egyrészt-másrészt megközelítéseket a gyengeség jelének tartja, és kifejezetten idegesíti. 

 

Most épp a Gulyás Balázs nevű önjelölt messiás barmolja szét a megmaradt tudományos életet, a tervei tetszenek a Főninek, úgyhogy teljhatalmat kapott. Nagy Márton tervei is tetszenek neki, ő is magasan szárnyal. Mindenféle bizottságok a maguk sokféle szempontjaival, akadékoskodó szakértők és hasonlók nem kellenek, azok csak felesleges tényezők.  

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1294936)
kraptrovics Creative Commons License 2024.05.12 0 2 1294938

"mindenki fával fűtött, az meg ugyanúgy működik -20 fokban mint -10 fokban"

 

És a fát honnan vették? Mindenki naponta kiment az erdőbe rőzsét szedni? Az -20ban, méter hóban hatékony ám.

HA sokat van hideg, a fa előbb elfogy, aztán ha nincs több, mert miért lenne, akkor jön a megfagyás.

Ma meg a gáz a csőből, villany a konnektoroból "elfogy", akkor ennél "kicsit" nagyobb a szitu, minthogy ki fázik, vagy ki nem.

 

 

"LIDL meg a Tesco, 1-2 hét múlva már éheznének nagyon sokan. Mert semmit nem termel senki meg szinte magának"

 

Te biztos sokáig jóllaknál pár tojással, meg a füvet is mind lelegelhetnéd a kertedben.

 

A valóság ezzel szemben az, régen a termény a földesúré volt, le kellett kaszálni, ki kellett csépelni, meg kellet őrölni, és akkor lett belőle liszt.

 

Semmiféle olyan kamu "önellátás" nem volt, (de már az ókor óta sem), amit ma csomóan  képzelegnek, valami szocialista nomád törzsi közösségnek, hippikommunának, tudjisten minek képzelve egy középkori falut.

 

Ott is voltak kereskedők, iparosok, módosak és földönfutók, parasztok, zsellérek, stb, rövidebbek voltak az ellátási láncok, értelmszerűen.

 

De ez hátrány is, ha kirohadt minden a határban, jött  a jégverés, a sáskajárás, a stb, nem lehett hozni 8 országgal odébbról, akkor egész vidékeken beütött a tömeges éhhalál, úgy fogytak az emberek, mitha járvány lenne, és persze a legyengült populációban a betegségek is azonnal ezerrel tizedelték a népeket.

 

 

 

"bezárna a LIDL meg a Tesco"

 

 

Nem mindegy miért "zár be", első körben a kisboltosoknak lenne havaj, egy nap alatt megezerszereződne a forgalmuk. Na pont ezért nem lesz hülye bezárni.

 

Nomeg a piacon is lenne némi drágaság, most tudok venni itt belpesten a termelő nénitől krupmlit, de a tecsóban olcsóbb, sokkal. Na onnantól ,hogy a nénitől elvinnék a krumpilt 10perc alatt, 2nap alatt x10 ára lenne minimum.

 

Az sem mindegy, pl forint hiperinfláció vágná haza a dolgokat, vagy mi lenne a nagy SHTF oka, ha pl az történne mint ukrajnában, (bár ez itt aligha reális), akkor meg nem csak a boltok zárnak be, hanem minden, és aki tud menekül a picsába.

 

 

Előzmény: Burgi90 (1294913)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.12 -1 4 1294937

Ez valóban egy "másik megközelítés".

Én nem abból a szempontból néztem-nézem a dolgot, hogy a mindenféle szerződések szerint hogy teljesültek a dolgok (bár lássuk be, még így nézve is komoly hiányosságok vannak, kezdve azzal, hogy az EU még a mostani felállás szerint is egyértelmű és folyamatos-tudatos alapnorma-sértésekkel végeredményben nem tud kezdeni semmit - ez tipikusan egy működésképtelen szövetség jellemzője...) - hanem onnan próbálom nézni, hogy ha a mostanra erősen átalakult világ új kihívásaival szemben talpon is szeretnénk maradni, ahhoz mit kellene tenni.

 

Értem én, hogy ha a tagállamok meg a százfelé széthúzó társadalmak kb: semmiben nem tudnak megállapodni, akkor ez van, ezzel kell főzni (tehát nem lesz semmi..) - csak éppen egy egységesen funkcionálni képes és feltörekvőben lévő Kínával, Indiával és persze a már most is előttünk álló USA-val szemben ez egyszerűen kevés lesz ahhoz, hogy ne csússzunk le a lejtőn...

Előzmény: Logofet (1294935)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2024.05.12 0 3 1294936

Az EU-ban sincs nagyon verseny, de cserébe nincs masszív kockázati tőke sem, pont a piacok fregmentáltsága miatt.

Abban teljesen igazad van, hogy a management és a munkaerő elkényelmesedése miatt esik vissza a versenyképesség.

 

Az EU-nak óriási egyeztetési kényszere van, azaz tanács vezeti, ennek a döntésképtelenségével  együtt kell élni.

Ugyanettől szenved hatványozottan India, ahol látszik, hogy a hasonló adottságú Kínával szemben mekkora hátrányt jelent a demokrácia által követelt fékek sokasága.

 

Amit eredetileg Orbán akart az nem okvetlen ördögtől való, de az implementálása már igen, gyakorlatilag az ország versenyképes gondokodóit, erőit vágja taccsra, néhány enyveskezű fideszes és családjaik jóléte érdekében.

 

Ennek egy magyarázata van, a tőkésosztálynak önálló gondolatai lehetnek, esetlegesen kivágja az éppen regnáló miniszterelnököt ha az az érdekeiket sérti.

Ezért még a valós tőkésosztály kialakulása előtt leuralt mindent, hogy ennek a rétegnek a kialakulását megakadályozza.

Előzmény: Logofet (1294935)
Logofet Creative Commons License 2024.05.12 0 2 1294935

Első blikkre azt gondoltam hogy ebben fájdalmasan sok igazság van. Másodikra már inkább azt mondanám, hogy fájdalmasan sok igazság van benne egyfajta megközelítésből, ezzel szemben az állítások zöme nem feltétlenül állja meg a helyét egy másik megközelítésből. 

 

A megközelítés ez esetben azt takarja hogy tulajdonképpen mit várunk az EU-tól, mi a lényege. Ha egyfajta szövetségi állami működést várunk el, akkor még valóban nem létezik az EU és valóban nem teljesít egy csomó elvárást. Ugye az a fura helyzet állt elő, hogy gyakran azok kritizálják ezért az EU-t, akik ellenzik a szorosabb szövetségesi viszonyt, akik szerint csökkenteni kell "Brüsszel" túlhatalmát stb. 

 

Ha pusztán az alapjogi chartában foglaltak megvalósítását, egységes és a tagok által szabadon hozzáférhető szabad piacot, és a nagy ügyekben teljes egyetértést igénylő fellépést várunk el az EU-tól, akkor viszont nagyon is létezik ez a fajta EU, viszont teljes tévedés azt várni egy ilyen EU-tól, hogy megoldjon olyan problémákat, mint pl. bizonyos képességek elvesztése. Egész egyszerűen azért, mert ebben az esetben nem a feladata.

 

Azt gondolom, hogy amíg nincs egyöntetű döntés arról, hogy melyik modellt akarják a tagországok megvalósítani, addig nem lehet annál érdemben többet elérni, mint amire a szervezet ma képes. Finomhangolni azt lehet, de kb. ennyi. 

 

Hogy közben a jelenlegi magyar politikai vezetés valami totális félreértés miatt nem a szövetségesi rendszerének tagjaival, hanem az ezekkel a szövetségi rendszerek ellenfeleivel, adott esetben konkrét ellenségeivel épít ki szoros együttműködést, az egy külön fejezet. Bőven lesznek tanulságai, tartok tőle, hogy számunkra rém kellemetlen következményekkel. De őszintén szólva nem tudom hogy bármilyen szervezet felkészülhet-e egy ilyen devianciára. Az éttermekben sincs kiírva, hogy ne szarjon senki az asztalra, mégis gyengécske védekezésnek tűni, ha az elkövető arra hivatkozik, hogy neki nem szólt senki, meg nincs benne az ÁSZF-ben vagy a házirendben. 

 

Azt pedig konkrétan tévedésnek tartom, hogy a 450 milliós EU belső piacán ne lenne érdemes belefogni egy csomó tevékenységbe, Musk összerakta a Teslát és még ezt meg azt az USA-ban, itt meg még mindig arról folyik a vita, hogy érdemes-e elektromos autókat gyártani. Attól tartok, hogy az EU-ra való mutogatás egy csomó esetben nem több mezei önfelmentésnél, az konkrétan gyalázat, hogy totál nulláról induló cégek mosnak le európai nagyvállalatokat azok saját területén. Az nem az EU hibája, az az elkényelmesedett menedzsmenté. Valamint a helyi politikusoké, akik egyre inkább komcsi szövegekkel és hozzáállással próbálnak meg szavazatot maximalizálni, a kínaiakat megszégyenítő módon.      

 

   

Előzmény: advocatusdiaboli (1294846)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.12 -2 0 1294934

Igen, ez tovább ront a férfi női arányon.. még rosszabb a helyzet  a migráció miatt.... mert ugye férfiak jönnek.

Drámai a helyzet, nagyon sok férfinak nem lesz nője....

 

 

 

Előzmény: pizo (1294928)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.12 -3 0 1294933

Az akadályozza hogy akiknek jut nő, azoknak nincs elég gyerekük.

De ettől még valid hogy nem jut minden férfinak nő.

 

Hogy miért születik több férfi? Figyeltél biológia órán gimiben? Akkor tudod.

Előzmény: mica-r (1294931)
radiatorjavitas Creative Commons License 2024.05.12 0 3 1294932

Golyóállómellénygyártók vakarják a fejüket... :D

Előzmény: Tomsz85 (1294930)
mica-r Creative Commons License 2024.05.12 0 2 1294931

Félrebeszélsz, nem a férfitöbblet akadályozza a tfr növekedést

Előzmény: Burgi90 (1294923)
Tomsz85 Creative Commons License 2024.05.12 0 1 1294930

Ha zakó van rajta abban is látszik hogy hordó, csak az valamennyire takarja,  nem látszik ennyire. 

Előzmény: radiatorjavitas (1294926)
Order of Hermes Creative Commons License 2024.05.12 0 6 1294929

Ennek az az előnye, hogy az olyanokat mint te, legalább kiszelektálja az evolúció a közös génbankból.

Előzmény: Burgi90 (1294923)
pizo Creative Commons License 2024.05.12 0 4 1294928

Pont orbánod hozza a külföldi munkavállalókat, hogy letörje a béreket.

 

Zoli

Előzmény: Burgi90 (1294917)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.12 -6 0 1294927

Akkor sajnos benéztél valamit.

20-35 között egészen pontosan 60 ezerrel több férfi van mint nő.

 

20–35 éves (szül. év: 1987–2002)Férfiak:944 025 fő
51,6%
48,4%Nők:884 281 főÖsszesen:1 828 306 főA népesség %-ában:19,05%

 

Na, ha férfi többlet van a családalapítós korszakban hogy fog minden férfinak nő jutni? A nők 55 környékén kezdenek el többen lenni mint a férfiak, csak ugye velük már nem lehet családot gründolni. Hoppá.

 

Erről miért nem beszél senki? A férfitöbblet problémájáról? Import nőkre van szükség, más megoldást nem látok erre.

 

Előzmény: soproniirsai (1294924)
radiatorjavitas Creative Commons License 2024.05.12 0 1 1294926

Valódi. Most pénteken készült. Kicsit lazított, nem húzta be picit sem. Ez a valóság.

Előzmény: Surci11 (1294884)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294925

Szerinted mi van rajta?

Előzmény: soproniirsai (1294924)
soproniirsai Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294924

Az ábrádon nem ez van.

Előzmény: Burgi90 (1294923)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.12 -1 0 1294923

Nem éppen, mert férfi többlet van és egyes férfiaknak egyszerűen nem fog fizikailag se nő jutni így családot alapítani se lesz kivel.

Ha megnézed pl. a 20-35 (nevezzük most ezt a családalapító korosztálynak) éveseket igencsak meg fogsz lepődni hogy mennyi férfi van meg mennyi nő.

Több tízezer férfinak nem jut nő, annyival többen vannak!

 

Ez a szomorú valóság, nőket kellene importálni hogy minden férfinak juthasson nő.

 

Egy kis adat ha nem hiszed el : https://www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html

 

 

Előzmény: mica-r (1294919)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294922

Paff, a fiatalok jó része is, a középkorúaknak már nagy része.

Előzmény: soproniirsai (1294920)
soproniirsai Creative Commons License 2024.05.12 -1 1 1294921

Van bőr az arcodon.

Előzmény: Burgi90 (1294917)
soproniirsai Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294920

Paff

Mivelhogy 80 évig élnek, nem negyvenig.

Előzmény: Iván Lenn Dül (1294918)
mica-r Creative Commons License 2024.05.12 0 2 1294919

Te járulsz hozzá a legnagyobb mértékben ehhez

Előzmény: Burgi90 (1294917)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294918

Degenerálódik az egész populáció. Gyógyszereken él a fejlett világ 80%-a. 

Előzmény: mica-r (1294916)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294917

Ország szinten nézve kihaló pályán vagyunk. Te nem tudtad hogy jelenleg 2.1 db gyereknek kell születnie egy nőtől hogy ne haljunk ki hosszútávon?

Ez mostanság itthon 1.5 körül van.

Persze ezt lehet nyújtani, mint a rétestésztát, lehet migránsokat hozni, a végén meg azt veszed észre hogy nem Magyarországon laksz.

 

Nem tűnik fel neked hogy fogy a magyar???

 

 

Előzmény: mica-r (1294916)
mica-r Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294916

Na de szó sincs kihalásról a valóságban. Csökkenhetne az emberek száma amúgy, mert túlhasználjuk a bolygót. 

 

Előzmény: Burgi90 (1294914)
barangolo_11 Creative Commons License 2024.05.12 0 0 1294915

hát tényleg nó komment, ahogy a francia mondja... asszonynak vannak hasonló fotói x héttel, hónappal az utód érkezése világra jövetele előtti állapotról..

 

 

 

 

Előzmény: Surci11 (1294884)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.12 -2 0 1294914

Mi önként a kipusztulást választjuk jelenleg, mivel nem születik elég gyerek. Régebben persze, durva volt a helyzet, 10 gyerekből jó pár meghalt és nem lett felnőtt, viszont meg is születtek ezek a gyerekek és a vége mégse kihalás lett... ma alacsony a gyermekhalandóság, a  többség felnő, sokkal kevesebb mindenbe lehet belehalni már gyerekkorban is, csak éppen még arra se vagyunk képesek hogy elég gyerek szülessen....

 

Civilizációs összeomlás se kell hozzá hogy kihaljunk, megtesszük ezt önként, kényelemből, mert kényelmesebb úgy élni hogy kevés gyereked van, vagy nincs, mint úgy hogy van 3-4.

Előzmény: Burgi90 (1294913)
Burgi90 Creative Commons License 2024.05.12 -2 0 1294913

Haha, pont a zordabb télbe haltak bele a legkevésbé, mert mindenki fával fűtött, az meg ugyanúgy működik -20 fokban mint -10 fokban.

Ma elmenne az áram és a fél ország megfagy mert a fűtési rendszere nem megy anélkül.. és csak egyetlen dolgot mondtam....

 

Ha bezárna a LIDL meg a Tesco, 1-2 hét múlva már éheznének nagyon sokan. Mert semmit nem termel senki meg szinte magának. Ez 200 éve pont fordítva volt, mint magad is írod.

Nagyon is kiszolgáltatottabb az ember mint 200-300 éve.

Persze sokat változott a világ, kevesebb gyerek hal meg, tovább élünk, de nagyon is kiszolgáltatottak vagyunk, sokkal több mindennek mint 2-3 évszázaddal ezelőtt.

 

"de pont ezért is kellene a körmére verni minden magadfajtának, aki valójában pont ezen a civilizációs összeomláson munkálkodik..."

 

Hogy munkálkodik rajta doki?

Előzmény: advocatusdiaboli (1294904)
Iván Lenn Dül Creative Commons License 2024.05.12 -3 0 1294912

Nekem még mindig nincs gazdám, pistike.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1294911)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 2024.05.12 0 2 1294911

Igy, igy. Égesd csak magad tovább. (Meg a gazdádat is.)

Előzmény: Iván Lenn Dül (1294910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!