Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 270
Kedves Kérges! nincs a birtokomban adat a hivataliak képességeiről,és hogy ezzel eddig mennyi dollár gurult el a várostól.egyszerű az oka,nincs hozzáférésem ilyen infóhoz. de.azért akad itt bizonyiték arra,hogy nem tesznek sokat:a város költségvetésének tárgyalásakor nem hallottam még olyat,hogy "uraim,akkor 40 vagy 50milliót tegyünk e félre a 2006ra esedékes európai és távolkeleti ipari vásárok meglátogatására,repjegyre,szállásra,stb." mert ahogy én se megyek idén a Berlinexpora,a Hannoveri Ipari Vására,vagy a Cebitre úgy a hivatalból se megy senki. ehelyett megsértettek egy francia kisvárost,mivel felakarták venni velünk a kapcsolatot,és nem volt rá 5millánk.... tudod,ilyenkor az a teendő,hogy:béremelés befagyasztva,13ik havi befagyasztva,ilyen olyan vásárlások leállitva,irodaszerből jó lesz az olcsóbb is,had ne soroljam.és addig ilyenről hallani se akarok mig profitunk nem lesz.ennyi a titka az egésznek. "Kissé cikizős vagyok, de azt akarom érzékeltetni, hogy túl általánosak az olyan dolgok, hogy nem csinálnak semmit, öregek, fiatalok stb." nézd vissza a topicot.tippeket,ötleteket ki dobáld be ide.ki irta le hogy mi az alapprobléma,miért lyukas a zsebe a városnak,mit kell tenni.most had ne irjam le(nem is tudnám),hogy napra,hétre,hónapra milyen terv szerint kell majd végrehajtani a városfejlesztési programot:))))
Előzmény: Kérges (267)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 269
Kedves Shell! a szókiforgatásomról:"Többet tettem azért, mint te, hogy a város nevét terjesszem az országban." ezt irtad.de mindegy. "Egyfolytában azzal jössz, hogy fejlődik Mór, ami valóban méreteit tekintve akkora mint Várpalota. De azért Fehérvárat meg Vezprémet nem kéne a maguk 100 illetve 60 ezer fős lakosságával Várpalotával szembe állítani." nemcsak én jövök ember,hanem mindenki akinek van két szeme abba a nyilásban amit a kobakjára fúrtak! te nem látsz? nem állitom szembe egyik várossal se Palotát,de el kéne már gondolkodni a Fehérvár orientáción.talán meg kéne beszélnie a palotai vezetésnek egy találkozót a fehérváriakkal,hogy " ne haragudjatok,nekünk nem akar menni adjatok már tanácsot hogy is kell ezt csinálni?" Warvasovszky szoci az az ember hogy hogy tudja fejleszteni a várost? "Mi az amit lehetne Palotán? Turizmus... Hogyan, szálloda nélkül? A Balatontól 30-40 km-re? A külfüldi, ha eljön nem itt fog megszállni, megáll a Balcsi-parton, vagy felmegy Budapestre." hogyan legyen itt túrizmus ha egy motel sincs ide felrántva? persze hogy elmegy a túrista.ha nem tudok hol aludni lelépek.és képzeld a Balatontól 30-40kmre.a fél balatoni szezon meghalt,mert vacak az időjárás! és a túrista elmegy 30-40kmre.nem mindenkit érdekel Budapest! Shell itt a nyári szezonban minden hétvégén sörfesztiválnak kéne lennie ökörsütéssel a Cserierdőben,iderángatni a crossmotorosokat,rallysokat,stb! húzóágazat! szervezés kérdése egy ilyen fesztivál! "Én is csak a negatívumokat nézem, mert te is csak azokat nézed. Semmi pozitívumot nem nézel... Pl: Vár felújítás, Útépítés..." ha a negativumokat észre is vennéd,akkor ugyanazt irnád mint én! csak téged beetettek.egy kis vártetőcserével meg pár csik aszfalttal elhitették veled hogy itt a kánaán.de attól hogy a váron szép mázas cserép van,nem fog évente 5milliárd iparüzési adó befolyni,nem lesz 5-6000munkahely,a helybeli vállalkozók döglődnek,mert a palotai meg elmegy Fehérvárra vásárolni.igy kéne látni az összefüggést. " Mórnak azért van nagy szerencséje, mert sok a sváb származású ember, és a kint élő rokonok, családtagok, ismerősök igy szeretnék megkönnyíteni az itteni életüket." van benne igazság.de! nem hinném hogy a Günter bácsi az öreg sváb felhivta Ulmból az AFL-t hogy "ugyanmá települjetek már Mórra".ez nem igy megy. "Aztán, Lassu nem folytatott nagy kampányt. Ez igaz. És az Árpi? Mert nehogy azt mondd, hogy ő igen, mert megjelnik néha a TV-ben a kis narancssárga ingjében," az igaz hogy a Lassu nem folytatott nagy kampányt.de ez nem jelenti azt,hogy az Árpi nem fog.ne feledd,1hét alatt nagyot tud változni a világ! kis türelmet kérnék,és részed lesz kampányban. Leválás:miért ne? az Alsó-Város külön falu lenne:)) ha nem úgy működnek a dolgok,ahogy kell,majd mi megcsináljuk itt jól.Berente is levált Kazincbarcikáról,5utca az egész.egy fasor a határ.ha te is a fejlődésre fogsz szavazni nem válunk le.megegyeztünk?:)
Előzmény: ShellSport (268)
ShellSport Creative Commons License 2006.02.01 0 0 268

Kedves Exxon!

Az valóban nagy elképzelés, hogy a te családod 335 éve vert itt gyökeret. Ezzel akár egy választást is meg lehet nyerni, sőt ha csak a fele rád szavaz megnyered egész Ausztriát is nem? Ezzel hencegsz itt, hogy te meg a gyökereid 335 éve építitek a várost. Én nem azt mondtam, hogy az én nevemet hallottad, úgyhogy köszi, nem kell a fideszes szókiforgatásból! Sleszták vagy milyen Ágnes... Jobb oldali, mást nagyon nem kell róla elmondani. Egyfolytában azzal jössz, hogy fejlődik Mór, ami valóban méreteit tekintve akkora mint Várpalota. De azért Fehérvárat meg Vezprémet nem kéne a maguk 100 illetve 60 ezer fős lakosságával Várpalotával szembe állítani. Mi az amit lehetne Palotán? Turizmus... Hogyan, szálloda nélkül? A Balatontól 30-40 km-re? A külfüldi, ha eljön nem itt fog megszállni, megáll a Balcsi-parton, vagy felmegy Budapestre. Én is csak a negatívumokat nézem, mert te is csak azokat nézed. Semmi pozitívumot nem nézel... Pl: Vár felújítás, Útépítés... Az igaz, hogy Mór jobban fejlődik, de nem szabad elfelejteni, hogy Mórnak azért van nagy szerencséje, mert sok a sváb származású ember, és a kint élő rokonok, családtagok, ismerősök igy szeretnék megkönnyíteni az itteni életüket. Ezt móri lakosoktól tudom, úgyhogy nem kell a duma, hogy ez kitaláció, ezt ott élők mondták. Aztán, Lassu nem folytatott nagy kampányt. Ez igaz. És az Árpi? Mert nehogy azt mondd, hogy ő igen, mert megjelnik néha a TV-ben a kis narancssárga ingjében, amit a feleségétől kapott, és ott elmondja, hogy milyen rossz a városnak, de majd ha ők kerülnek hatalomra. Ezt a legutolsó kis 10 lelkes faluban is megcsinálják. Erre meg majd jön a válasz, hogy majd a választás után, majd akkor. Lefekszünk április 23-án, mert szerintm úgysem lesz meg a többség 9-én, de ne legyen igazam, és mikor felkelünk 24-én, hopp narancsba borulnak a diófák, mindeki Mercedeszel, BMW-vel, meg Audival mászkál. Mert úgy állítja be mindeki a jobboldalt, élén O.V.vel, mintha ők lennének a Messiás.

Az meg, hogy leválás. Szerintem oda először népszavazás kell. Az megint egy jó húzás lenne, mert legalább egy újabb hely, ahol elfolyhat a pénz, mint amikor az égetőmű helyének a zöldterületté változtatásáról kellett szavazni. Ennek se lenne semmi értelme, mert azért az ott élők elég nagy része belátja, belátná, hogy ilyen csak a mesékben létezik. A nagyon, nagyon gyerek mesékben...

Kérges Creative Commons License 2006.02.01 0 0 267
Kedves E.V.
Tényeket, konkrét összehasonlításokat!
Például: Móron az előző választások óta a polgármesteri hivatalból elzavartak néhány negyvenes aggastyánt vagy öregcsajt, s helyettük felvettek ugyanannyi tökös, nyelvvizsgával rendelkező éppenhogy nem tinédzsert. Ennek következtében a városban ilyen, meg ilyen területen rohamléptű fejlődés indult meg, az adófizetők elégedetten bólogatnak, hogy ez igen! Ugyanakkor Várpalotán kifolyt a kasszából x forint, mert az egyik adóügyi előadó nem ismerte a német főnevek gyenge ragozását. Az adófizetők afelől is halálosan biztosak, hogy ezek a rohadt negyvenes-ötvenesek életkora miatt esünk el óriási beruházásoktól.
Kissé cikizős vagyok, de azt akarom érzékeltetni, hogy túl általánosak az olyan dolgok, hogy nem csinálnak semmit, öregek, fiatalok stb. A szakmai munkájukról pedig annyit: summás véleményt, ami valóban minden tekintetben helytálló, maximum saját szakterületemről mondhatok, de ott is elsősorban a magam és környezetem tekintetében.
Tehát ismételten: konkrét, személyre, névre szóló tényeket, adatokat időpontokkal, eseményekkel, azok hatásaival! S nem ártana az sem, ha mindezekről a konkrét problémákról elmondanátok pontosan, hogyan is kellene jól megoldani, milyen anyagi, technikai, szellemi eszközöket használnátok fel hozzá. Még azt is el tudom képzelni, hogy addig érvelünk, míg egyszer csak azt vesszük észre, hogy egy csomó dologban egyetértünk.
Üdvözlettel:
Kérges
Nem elsomfordálok, megyek aludni.
Előzmény: Törölt nick (266)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 266
Kedves Kérges! ebben a topicban már irtunk róla,hogy itt a közelben Veszprém,Fehérvár,Mór,mind mind fejlődő városok.Mórt tekintem párhuzamnak,mert méretre akkora mint Palota. nem kell itt már semmit bizonyitani: meg kell nézni hogy néznek ki az emlitett városok,milyen fejlődés volt ott,itt meg megállt az idő.ez bőven elegendő bizonyiték. nincs munkahely,munkahely,munkahely.ennyi.ez a fő probléma,ez a gyógyir a bajra. nincs,hozzáértő,modern üzleti környezetben edződött nyelveket beszélő fiatal ember a jelenlegi vezetésben,aki mást se tenne csak járná az ipari vásárokat,kajtatná a befektetőket.ennyi.ha ezt durván kell leirnom,akkor durván irom le,vállalom.nem érdekel hogy ki mit gondol,ez az igazság,ezt kell itt megváltoztatni. ha felém lehet a munkáltatómnak elvárása,akkor én is elvárok azoktól,akik az adómból kapják a fizetésüket.egyenlőre mi vagyunk a fizetővendégek és nem izlett a vacsora...
Előzmény: Kérges (265)
Kérges Creative Commons License 2006.02.01 0 0 265
Kedves E.V.!
Véletlenül találtam erre a topikra, e szívesen ragadtam itt, hiszen tíz éven keresztül magam is Várpalotán éltem. Mintegy 24 éve hagytam ott, s mostanában többször jártam benne. Rengeteg fejlődést, változást tapasztaltam. A városban lakók hangulatát nem nagyon ismerem, de remélem, kevesen vannak, akik hozzád hasonlóan csak leszólnak, csukott szemmel vagdalkoznak, úgy gázolnak bele ismeretlen emberek becsületébe, hogy azt sem tudják, mit beszélnek. Nagyon helyesnek tartom, ha leleplezed az impotens, csaló, szemét stb... bandát. De könyörgöm, ha valakire mindezt kimondom, igyekszem állításaimat pontos tényekkel alátámasztni. Például konkrétan bizonyítanám, hogy a város vezetése az elmúlt választások alkalmával kizárólag azért indult a választásokon, hogy nagyobb biztonsággal tudja szándékosan tönkretenni a várost, lakosságát pedig könnyebben tudja késégbeesésbe és tömeges öngyilkosságba kergteni. Természetesen, ha ilyesmit állítok, ne csodálkozzak, ha közvetlen hangon leugatnak, vagy rosszabb esetben kényszerzubbonnyal felszerelt ápolókat küldenek értem. Állíthatom azt is, hogy az elmúlt alkalommal megválasztott városvezetés nem saját pártomhoz tartozó tagjai már eleve azzal a szándékkal igekeztek a hatalomba, hogy lopjanak, csaljanak, hazudjnak és árkot ugorjanak. Itt viszont azzal a kellemetlen helyzettel találom szemben magam, hogy nem vélt tényekkel, hanem bűnügyi bizonyítékokkal kell mindent alátámasztanom. Amennyiben nem tudom mindezt megtenni, úgy megesznek a jogászok, meg a bírók, hogy na! Tudomásul kell vennem, hogy én csak általánosságokban kavarhatom, dobálhatom a mocskot, mert engem nem véd az a törvény, ami az általam imádott országos politikusoknak lehetővé teszi, hogy a legbecstelenebb módon hazudozzanak, ámítsanak, vádaskodjanak.
Mellesleg megjegyzem, sok főnökötök igen rossz néven venné tőletek, ha az útszéli mocskolódás helyett értelmes, tényszerű vitát folytatnátok. Akik ezt próbálták, azokat már rég kimeszelték a nagyok. Hogy képzelik kis, vidéki emberkék, hogy a szócső szerepét gondolkodó, vitatkozó ember szerepére váltsák. Emiatt bizony néha sajnálom is, a hozzád hasonló beetetetteket.
Előzmény: Törölt nick (262)
M471312 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 264
Megint egy céggel kevesebb!!
Előzmény: pimpa30 (258)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 263
jól mondta tegnap a Seszták Ágnes,hogy van 25-30% szavazó,akit ha belepusztulnak az érvelők akkor se lehet meggyőzni arról hogy van jobb is. Shell ebbe a 25-30%ban te is benne vagy
Előzmény: Törölt nick (262)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 262
Kedves Shell! nem élek álomvilágban.ma járt nálunk egy üzletkötő,egy helybeli reklámkiadvány ügynöke.kb 200 vállalkozónál járt,általános a vélemény az elmúlt 15év hibáiról.nagy a várakozás,az embereknek már elegük van,mert nem hülyék.nem maroknyi csoport már,aki úgy gondolja hogy lehet másképp is!volt aki azt kérdezte tőle,hogy merik betenni a polgármester képét a kiadványba,mikor az sz..t se tett a városért?nem tudom te merre terjesztetted a város jó hirét,nem hallottam még rólad se Pesten se Bécsben,se Berlinben.de egyvalamit már észrevettem: elképzelésed nincs semmiről,ötleteid nincsenek,megvalósitási elképzeléseid se,de ugyanakkor véded ezt az impotens,tehetetlen brigádot,aki Palotán trónol.Irod hogy a fideszesek barátja vagyok.oké,vállalom,jóismerősöm az Árpi.mert elég sok hasonló elképzelésünk van arról,mit lehetne itt tenni.könyörgöm,mutass egyetlen szocialistát,akinek van elképzelése! egyet! olyat aki fejleszteni akarja a várost,és nem belesüllyedünk a sz..rba.tudod mit mondott ma az az ügynökcsaj? 12éve járja Veszprémet,Zircet,Füredet,Almádit,Fehérvárt,Palotát.mindenhol fejlődés van,szemmel látható,itt meg megállt az idő!!!!!!!!!!! ébredj fel Shell,és tegyél javaslatokat,ötleteket várok,mert már unalmas az a közönyös semmitmondás ahogy véded a jelenlegi városvezetést. igen Palotai vagyok,de te kétlem hogy 335éve itt eresztettél gyökeret.
Előzmény: ShellSport (261)
ShellSport Creative Commons License 2006.02.01 0 0 261

Kedve Exxon Valdez!

 

Látom te egy álom vilűágban élsz. Leválik Dél Palota? Ennyire ne legyél már szánalmas ,könyörögöm. Ekkora emberi hülyeséget, ritkán hallok. TE nevezed magad Palotainak? Tőlem meg megkérdezed, hogy Palotai vagyok-e? (a Palotait direkt írom nagy P-vel). Többet tettem azért, mint te, hogy a város nevét terjesszem az országban. De ez a leválás. Amúgy nem tom minek akarsz ilyen független civil szervezetet létrehozni? Neked nagy barátod a fideszes vezetés, ahogy írtad, mondtad nekik, hogy ne a Gyapót indítsák... Komolyan mondom, ennek az egész S.Z.A.R.-ságnak nincs semmi értelmi. Kicsit elszáltál a realitásoktól. Rád valóban igaz a mondás: Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertej, hanem hogy kicsi a kerítés...

Előzmény: Törölt nick (241)
Kérges Creative Commons License 2006.02.01 0 0 260
Az előzőhöz. A közröhelyes természetesen közröhejes. Elnézést a mellégépelésért.
Kérges Creative Commons License 2006.02.01 0 0 259
Helló Mindenki!
Tudja valaki, hogy a várpalotai FIDESZ honlapon miért nem lehet elbeszélgetni adott témákról a lap szerkesztőivel? Ha más párt(ok) is így indít(anak) lapot, akkor egy közröhelyes egymás melletti elbeszélés fog zajlani érvek ütköztetése nélkül. Jó ez valakinek? Kinek? Lehet kinyilatkoztatni, de azt általában vallási tekintetben szokták tenni, illetve teszik olyan egyeduralkodók (vagy magukat annak képzelők), akiknek az uszályába tartozók gondolkodás nélkül együtt üvöltik a vezér (a kórus számára átszerkesztett) szavait, eszméit. Tehát: jó lenne, ha az általam megfogalmazott (nyilván rosszindulatú) gondolatoknak nem engedne egyik párt sem teret, s az egyoldalú közlés, kinyilatkozás, agymosás helyett lehetőséget adna kulturált vitára is.
Így csak a saját közönségüknek szólnak, kívülállók számára annyit ér az egész, mint halottnak a hónaljcsók. Remélem, történik változás.
Kérges
pimpa30 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 258
Tegnap 2006 01 31. én 7 ora 00-kor lekapcsolták Inotán az utolso kádat is a kohocsarnokban. Igy lett az enyészeté 50 év munkája. Elszomoritó.
Kérges Creative Commons License 2006.01.31 0 0 257
Elnézést, csak a kezdőmondatot ismételtem.
Most kiszállok, megyek hunyóba!
Üdv mindenkinek!
Előzmény: Törölt nick (255)
őspalotai Creative Commons License 2006.01.31 0 0 256
én írtam....., semmi bajom a temetkezési vállalattal, de jól szemlélteti a város állapotát, nem az hogy ott van, hanem hogy nem más van ott....érted(?), hogy üresen állt egy csomó ideig vmi egy város főterén....
Előzmény: Kérges (254)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 255
a temetkezési irodát nem is én dobtam be.nekem semmi bajom vele,hogy ott temetkezési iroda van.
Előzmény: Kérges (254)
Kérges Creative Commons License 2006.01.31 0 0 254
Temetkezési iroda...
Ne haragudj, de ezt a beírásodat egyszerűen nem tudom értelmezni. (A messzi távolból.) Mit akarsz mondani, mi nem tetszik? Ezzel az erővel megszidhatnád a tehetségtelen városvezetést, mert nem pályázott még a labdarúgó EB leendő stadionjai közül legalább egynek a felépítésére. És egyáltalán: mi az, hogy Várpalotán még egy rohadt metróberuházás sem jutott eszébe senkinek! (Nem lehet késleltetni, mondvacsinált ürügyekkel megakadályozni a megvalósítást.)
Szóval, ezzel a hozzászólásoddal nem tudok mit kezdeni, úgy néz ki a dolog, hogy ránéztél az órádra, s eszedbe jutott, hogy már legalább egy órája nem írtál semmit a Fórumra. Hát, tényleg, most semmit nem írtál.
Előzmény: Törölt nick (248)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 253
Vesalius hátha olvassák a közterületesek is:)))
Előzmény: Vesalius (250)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 252
szia Kérges! lehet hogy helyesebb lesz ezt a témát bedobni a jogászok topicjába,kiváncsi vagyok mit mondanak rá.pl ezt az államiföld-magánföld témát nem ismertem,mivel nem vagyok benne jártas,ezért nem is akarok ebből további értelmetlen feltételezős elemezgetésbe belemenni.nekem egyértelműnek tűnt az elbirtoklás joga alapján,hogy egy 30éve használt területre ráhúzható ez a tényállás.főleg úgy,hogy 30év alatt ott se tanácsi,se önkormányzati,se közüzemivállalati ténykedés nem folyt,most meg hipphopp megjelentek a közterületesek.
Előzmény: Kérges (251)
Kérges Creative Commons License 2006.01.31 0 0 251
Na, egy kis helyi téma az elbirtoklásról. A jelenleg vonatkozó magyar törvények szerint állami tulajdont nem lehet tartós használattal elbirtokolni. Az én telkem egy részét megszerezheted elbirtoklás által, ha megfelelő ideig használtad úgy, hogy közben egyszer sem tettem utalást sem arra, hogy enyém a terület. Állami föld esetében ez nem lehetséges. Nagyon kellemetlen lehet a leendő változás az ott lakóknak, de követeléssel nem jutnak semmire a jog szerint. Legfeljebb megegyezéssel, ami normális lelkű emberek között még ma is természetes. A vonatkozó jogszabályt tudnám idézni, de nem teszem, legyen neked is valami munkád vele. Tehát el lehet ballagni?
Előzmény: Törölt nick (249)
Vesalius Creative Commons License 2006.01.31 0 0 250

"ezért innen kérem a közterületfelügyeletet"....................

 

Javaslom, hogy ne (csak) innen kérd.

Előzmény: Törölt nick (249)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 249
na egy kis helyi téma a Loncsosból: van a Loncsosi utcában a sorház a "KISZ" házak. elől kis kert,hátul nagyobb,hátul egy szolgalmi uttal,hogy hátulról be lehessen jutni a kertbe,garázsba stb.az egész házsor dolgos maszekemberek csoportja.1969ben épült az egész az alapitók 75%-a a mai napig ott él.a 8-as és a házsor között van egy egykor "hófogó", amit felerészben használatba vettek.kiskert,sufni épült a területre az ottlakók részéről.ez azt jelenti,hogy szőlő,gyümölcsös került a területre,az ottlakók gondozták a területet.mit ad isten,pár hete megjelent a közterületfelügyelet.mondván közterületet használnak az ottlakók.a magyar jog ismeri az "elbirtoklás" fogalmát.ha van egy darab föld,elkezdem használni,és 10évig nem jelentkezik senki,az az én tulajdonomba megy át.ezért innen kérem a közterületfelügyeletet,hogy mivel a 70es évek óta a lábukat be nem tették a szóban forgó területre,és törvénytisztelő,adófizető(az ő fizetésüket adó) magánszemélyek területére tévedtek,törvénysértő cselekedetüket hagyják abba.kaszálni,havat lapátolni nem jöttek,a munkából részüket ki nem vették,magánterületre a fennálló jogszabályok alapján belépniük tilos.az elbirtoklás alapján fennálló 10év eltelt,tehát el lehet ballagni.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 248
Temetkezési iroda....előtte mi volt ott? cipőbolt.előtte mi volt ott? egy üzlettel lejjebb húsbolt.akkor lesz ott szálloda,ha a város zöme megérti,hogy fejlődni kell.akkor lesz élményfürdőnk,akkor lesz szállodánk,akkor lesz Déli-Ipari Zónánk,akkor lesz Palota-Inota között Kereskedelmi-Szolgáltató Központunk,ha a város felébred,és hozzáértő emberek kezébe adja az irányitást.aki úgy gondolja,ma megismerhet 18órakor a Zsinagógában
Előzmény: őspalotai (247)
őspalotai Creative Commons License 2006.01.31 0 0 247
jelkép? - a város legfrekventáltabb helyén temetkezési vállalkozás áll.
mikor lesz még itt szálloda....
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 246
"Most ha ők kerülnek hatalomra, gondoljuk végig. Új köztisztviselők, mindenhová a Fideszes emberek kell beültetni. Akik elmennek, azoknak végkielégítés ilyen-olyan jutalom, az is pénz! ÉS állítom, hogy nem kevés." az biztos hogy modern üzleti szabályok szerint kell majd átvilágitani a városházát,a jelenlegi alkalmazottakat,hogy ki alkalmas a feladatra és ki nem.ugye már régebben irtam a nyelvtudás kérdését.ez alapkövetelmény.nem kell ide nyelvvizsga,de önállóan pl egy órát tudjon kommunikálni angol és/vagy német nyelven. olyan fiatalokra lesz szükség tehát a majdani új vezetésben,akik pl a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolájához hasonló intézményben tanultak.vannak ilyenek nem is kevesen Palotán.végkielégités:hosszú távon olcsóbb lesz most kifizetni a végkielégitést a fejlődésre alkalmatlan jelenlegi dolgozónak,és felvenni helyette egy profitorientált cégben gondolkodó új dolgozót,mint hagyni a helyén a jelenlegi csődtömeget. a rendrakás sajnos sok szanálást fog magával hozni.még nem irtam ide be,de a szüleim hetek óta kérik hogy irjam be.hát ime:mivel nincs elég gyerek,ezért szükséges lesz egy újabb iskolabezárás,esetlegesen pedig valamelyik megüresedő általános iskola épületébe a Faller költöztetése,hogy a Faller épületét lebontva ott a leendő turizmusnak,esetleg majdani élményfürdő vendégeinek otthont adó szálloda és parkositott városrész épülhessen.
Előzmény: ShellSport (237)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 245
"A vak is láthatja, hogy mindent bevet a győzelemért, amit a marketingről tud, ez a szakterülete, hogyan adjam el magam, pont úgy kelleti magát mint a porszívó ügynök a portékáját, de hogy kit-, vagy kiket képvisel, arra még nem jöttem rá" szerintem az nem baj ha beveti a marketingfegyvert,mert legalább "eladja" Palotát a külföldi befektetőknek.a jelenlegi vezetésnek fogalmai sincsenek a marketingről,a tudomány megállt ott,hogy kész a honlap,van egy vékonyka kiadvány a városról(Hohenlinden német falunak,mely egy évig lakhelyem volt könyvvastagságú kiadványa van).egyetlen nyugati expora nem mentek még ki,gondolok a 33 egész éves német expo valamelyikére(Hannover,Berlinexpo,Münchenexpo).lehet hogy szélsőséges a véleményem,de én a Veszprémnek való teljes hátraarcot erőltetném,és a szoros közeledést Székesfehérvárhoz.onnan előbb jut nekünk morzsa mint a maradi Veszprémtől.Fehérvár nem tud már minden nagy befektetőt "beszállásolni"
Előzmény: őspalotai (238)
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.30 0 0 244

...én nem mocskolódtam ...

    Egyszer tényleg le lehet ülni , de szerintem nem a múlton kell rágódni , hanem a jövőn. Az EU-s pályázatokkal biztos újabb lehetőségek lesznek.

 Régóta mondom már , hogy a civilszervezeteket meg kell erősíteni a politikával szemben ( persze nem úgy , hogy oda is politikusok ülnek...., mert azt látom , hogy egyes politikusok különböző társadalmi szervezetekben akarnak nyomulni...magyarul olvasókört ne aktív politikus hozzon létre , mert átlátszó...) 

Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 243
egyébként mit szólnátok hozzá ha valamikor leülnénk egy sör mellé,és élőben mondanánk el a véleményünket? biztos vagyok benne hogy nem vesznénk össze és elmúlna a "mocskolódó" hangnem is,mert saját tapasztalatból tudom,hogy ez netes jelenség.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 242
van egy javaslatom: induljunk mi függetlenként:)) polgármester nem akarok lenni,az ispán titulus jobban teccik,majd kardot veszek:))
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 241
Kedves Őspalotai! mindegyik választást átéltem. 1990: a tét: kit válasszunk? Lesz-kosz-itt vagy Csőd-Ár-Itt? anno ez volt a szlogen. 1994:katona voltam,mire hazaértem a nyugdijasok megválasztották újra Leszkót. 1998:megjelentek az első jelöltek a Leszkovszky ellen.egy 28éves független,sajna nem nyert.Tóth László,aki a Palota tévén elmondta hogy a "leendő polgármesternek a térdéig kell járnia a lábát,hogy melóhelyet hozzon ide." sajna a történtek ismertek,Leszkovszky megint bejutott a japánhitel anekdotájával. 2002:nem volt megintcsak megfelelő ellenjelölt.Lassu nem kampányolt úgy ahogy kellett volna,olyan szépen elvolt.eredmény ismert:Leszkó újra... ami változott: nőtt az infóáramlás,felnőtt egy új generáció,tudunk az elmúlt 15év bűneiről,és betelt a pohár.tanulva az elmúlt választások hibáiból ki lehet iktatni a jelenlegi rezsimet. ha nem sikerül,akkor Dél-Várpalota leválik Várpalotáról a Loncsossal együtt.nekünk már elegünk van ebből a társulatból.
Előzmény: őspalotai (236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!