Keresés

Részletes keresés

albinopiranha Creative Commons License 2006.01.13 0 0 180

       Szia Ancsa !

 Szerintem Te sem gondolod komolyan , hogy " Bayernek magánügye utálni a szerbeket " és nem szeretni az ortodoxokat ( bolgárok , görögök , oroszok stb. ).

 Biztos Te is tudod , hogy az egyik országos napilapban publikál rendszeresen és műsort vezet a hír tv-ben. ( mellesleg Orbán Viktor barátja , fidesz alapító , aki végigjárta a baloldali,  liberális sajtót : Népszabadság , Magyar Narancs , Kurir )

  Az ilyen kijelentések innentől kezdve nem magánvélemények .

 

 Nagyon nem értek egyet a következő gondolatoddal : "Nem heleyes azt gondolni szerintem, hogy ha valaki negatív módon nyilatkozik a szomszéd népekről, akkor az az országnak árt. " Ha ez nálad alapvetés , akkor nincs miről beszélni. Nem tudom elviselni , ha egész kultúrákat elutasítunk stb.

 Logikailag sem értem az érvelésed - remélem bennem van a hiba.

 Szerinted , ha magyarellenes kirohanásokat tapasztal valaki mondjuk a szerbeknél , akkor utálni kell az egész népet ?

Előzmény: P. Ancsa (179)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.13 0 0 179

Szia Piranha!

 

Igaz, kicsit elhamarkodottan írtam, hogy csak magaddal értesz egyet.

Nos, nem látom be, mennyire árt az országnak, ha Bayer Zsolt leírja: utálom a szerbeket. Hadd utálja. Jobban árt-e, mint amikor Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy terroristák a szaúdi focisták. Szerintem lehet nem szeretni egyik vagy másik népet, én alapvetően nem értek egyet egész népek ,,nem szeretésével". Az ilyen godndolkodás semmiben nem különbözik a náci/kommunista kolleltív bűnösnek nyilvánítással.

 

Kádárt azért írtam, mert ő tömeggyilkos, ahogyan Haynau is az.  Lehet, hogy Gotovina is, csakhogy EZ JELENLEG EGY VÁD, SZEMBEN A HORVÁT NÉP ÁLLÁSPONTJÁVAL. Ha a bíróság kimondja, hogy tömeggyilkos, akkor biztosan az. Sőt, George Bush is tömeggyilkos, ez sem szorul bizonyításra.

 

Nem heleyes azt gondolni szerintem, hogy ha valaki negatív módon nyilatkozik a szomszéd népekről, akkor az az országnak árt. Nézd csak meg, a trianoni utódállamok szinte mindegyikében működik kimondottan magyarellenes párt/szervezet. Magyarországon tudsz tótellenes programmal fellépő szervezetet? Az árt a mi országunknak, ha nem vágunk oda verbálisan azoknak az országoknak, amelyek eltűrik a magyarellenességet. Ezt én így gondolom. Ez persze nem egyenértékű azzal, hogy utáljuk az egész népet, de ettől szerintem Bayernak magánügye azt utálni, akit akar.

Előzmény: albinopiranha (159)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.13 0 0 178
már sokszor leirtam,de nem vagyok fideszes.meg egy párt tagja se.sőt,ma sajnos nincs is nekem megfelelő párt.az 1867-es kiegyezési párt lenne a nekem megfelelő párt.az meg ma sajnos nincs. Mórt kell példának venni:a Mór Város Jövöjéért Egyesület mintájára itt is valami hasonlót kell létrehozni.a móri testületben kisebbségben vannak a pártok. amúgy meg aki pártoskodni akar,azt megkérném,hogy keressen megfelelő topicot itt az indexen,van bőven,ahol lehet szidni az mszpét meg a fideszt is.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.13 0 0 177
Kedves Átgondoltan! a monitort nem csak nézni kéne hanem olvasni is. mit is mondtam? a leendő déli elkerülő út mellett meg kell kezdeni az új ipari park kialakitását,és a VASÚT ÉS JELENLEGI ELKERÜLŐ ÚT KÖZTI SÁVBA EL TUDOK KÉPZELNI 8-10-12DB SZÉLERŐMŰVET.azért annyira nem vagyok tájékozatlan,hogy ne tudnám,az 50-100db szélerőműnek meg a Tési-dombon lenne a helye. igazából látni kéne egy térképet,hogy mekkora INGYENESEN átadható önkormányzati területek vannak beékelődve a város és a honvédségi gyaktér közé. jólirtam:INGYENESEN kell adni a kősziklát nekik,hogy cserébe kaphassunk 4-5 tornyot "ajándékba" ami nekünk termeli az áramot a közvilágitáshoz,intézményekbe,stb.
Előzmény: Átgondoltan (173)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.13 0 0 176

Kedves Egypalotai! Nem nagyon vagy tiszában Palota múltjával, ez látszik az általad leírtakból. A Jó Szerencsét Olvasókört a múlt század elején alapították a palotai bányászok, nem pedig a Németh Árpi (kérdezd erről Dr. Buzási Istvánt, az ő nagypapája volt az Olvasókör pénztárosa a régi strand építése idején). Szóval ha egy fideszes tag valahol, akkor fideszes az egész szervezet? Na ne viccelj már! Miért kéne a Olvasókörön keresztül toborozni a fideszbe? Elég átlátszó volna ezzel trükközni, nem gondolod? Mit gondolsz, nem derülne ki az első rendezvényen, ha fideszes humbug lenne az egész (az első rendezvény egy városi szavalóverseny volt a könyvtárban Gondolod, hogy sikerült átvágniuk a fideszes maszlaggal a nem éppen jobboldali Szajpnét)? Megteheted, hogy nem lépsz be, legfeljebb soha nem tudod meg, hogy igazad van vagy tévedsz.

 

Egyébként ismét kérdezem: mi köze az itt folyó beszélgetéshez a fidesznek? Nem tűnt fel, hogy senki nem emeszpézik meg eszdéeszezik? Nem kell szeretni egyik pártot sem, igaz. De áruld már el nekem, mi ez a zsigeri indulat? Városfejlesztési célú egyesületről esik szó, te meg jössz az abcug fidesszel. Hogy jön ez ide?

Előzmény: egypalotai (174)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.13 0 0 175
Kedves Átgondoltan! Kérlek, nevezd meg azt a szakembert, akinek a véleméynét elfogadod, be fogom tőle szerezni az álláspontot.
Előzmény: Átgondoltan (173)
egypalotai Creative Commons License 2006.01.13 0 0 174


kedves p.ancsa!

szted a tejjes politikamentesség nem gyanús ha a jó szerencsét olvasókör ötletadóa maga németh árpi személyesen? ő hirdette a vp-i tévében nem? sztem nem más mint egy fideszes humbug hogy gyanutlan embereket csajjanak a fideszbe. abcug fidesz, ne gyere az olvasóköröddel

egy palotai
Előzmény: P. Ancsa (148)
Átgondoltan Creative Commons License 2006.01.13 0 0 173

Tudod szeretem  a konstruktívitást, és a jó hozzá állást, de bármennyire is akarom még midíg nem azt a térképet fogod a kezedben amin a szakemberek a lehetséges telepítések helyét jelzik hanem a környezetvédelmi hivatalét(persze ez sem elhanyagolható, amit az alább említettek is igazolnak). De most tényleg miért nem azt olvasom tőled hogy Várpalota északi oldalán x,y kordinátában 50-100 szélerőmű telepíthető szakemberek állítása szerint, azt tudjuk ellemben hogy a tési fensík kíválóan alkalmas erre a célra.  (vagy lemaradtam valamiről) akkor előre is elnézést kérek.

Azaz 1.lépés mi a jó a "szélkeréknek":-) áramlástanilag,helyrajzilag,

(((a  az északi áramlatot a Tési-fennsik buktatja Palotára.ha valaki nem hiszi,szeles időben induljon meg a Béke utcában fel a város felé,a Tsz iroda,gyengébbek kedvéért Szent Anna patika mellett kiválóan megtapasztalja))))

Exxon féle "tapasztalati" képlet édes kevés és kissé vicces.

Ilyen hozzá állásal holnap feduzzasztjuk a karsztvíz rendszerünket és vizierőművet is fabrikálhatunk.

Tehát kedves P.Ancsa szívesen nézegetem az 1 lépés térképeit s aztán jöhet a környezetvédelemi térkép,majd a konklúzió.

 

Persze ha félreértettem és környezetvédőink már olyan térképet adtak amit egyeztettek az 1.lépésben leírt szakemberekkel, máris nagy figyelemmel tekintek fáradozásaidra.

 

Ez nagyon teccccik  :-)))) Egyet értek Exxon

"erre jön egy idióta és lehúzza az egészet.visszadatnám a diplomáját meg fellógatnám az inota széltoronyra és akkor enyhe voltam. amúgy meg mi köze a balatoni nemzeti parknak a kelet-bakonyhoz?????? azért tépnék a szájukat hogy a honvédség telilövi ólom meg nehézfémszármazékkal a lőteret.ott bezzeg kussolnak."

 

 

 

Előzmény: P. Ancsa (156)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 172
szia Shell! megvan a hirtévés video.megnéztem,de sehol se szerepel benne a "poros kisváros" kitétel."egykori bányászváros" szerepel.a Zuk meg az Ifa tényleg szerepel,de van ott más kocsi is:))))) miért kell porig alázni a mostani oldalt? nem alázok én senkit.csak tudod,ha én elmegyek felelős beosztásba egy céghez,akkor ha ilyen a produkcióm rövidesen megválnak tőlem:) a Charlie atya miséjén még nem voltam(evangélikus vagyok,nem katolikus),de ismerem őt,utcán majdhogynem előre köszön.rossz véleményem nincs róla,sőt,nagyon becsülöm,hogy létrehozta a város talán legjobb iskoláját. hétfőn elmegyek az előadásra akár meghivós lesz akár nem,és ha gondolod gyere Te is:) én hivlak:)
Előzmény: ShellSport (171)
ShellSport Creative Commons License 2006.01.12 0 0 171

Hello Fórum!

Egyesével válaszolok először 1-2 embernek.

Kedves Ancsa: A Hír TV Célpont című műsorában mondták, hogy poros kisváros, majd bemutatták a gázos ezeréves ZUG típusú teherautóját, meg egy IFÁt. Kiváncsi lettem olna, hogy mennyit kellet várniuk, hogy ezt így össze tudják vágni!(mert Várpalotán nem feltétlenül ezek a gépjárművek vannak csak.)

Kedves Exxon: Én nem vagyok a fejlődés ellen, de nem értem, hogy miért kell ezért a mostani oldalt a porig alázni. A másik az összemosás, azt sem a fejlődésre értettem, hanem, hogy KAtona Úr elkezdte összemosni a mondtatokat, amikből köszönöm szépen nem kérek.

Más. Bayer Zsolt. Hogy miért pont a Nepomuki? Talán mert ott kapott egyedül helyet. Nepomuki=> egyházi iskola => a magyar egyházak zöme jobboldali=> Bayer Zsolt eléggé (szélső)jobboldali. És ez is meghívós lesz, mint anno mikor a Viktor itt volt, hogy csak azok menjenek el, akiknek tetszik amit mondd? Amúgy volt már valaki  Nagy Károly féle misén? Nagymamám el van szörnyülködve, szinte csak politikai aggitálás... ÉS nem hiszem, hogy nagymamám a levegőbe beszélne....

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 170
köszöntjük az új fórum gazdáját!:) a helytörténeti honlapon kisebb barkácsolás lesz,a zöld szint lecserélem,mert kaptam visszajelzést,hogy agressziv,nehezen olvasható.egy kicsit világosabb lesz az oldal,a szemnek kevésbé bántó,és csökkenteni fogom a megjelenő bannerek számát is.
Morr Creative Commons License 2006.01.12 0 0 169
Mindenkit szeretettel várunk: http://www.palotailap.hu/forum
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 168

 Ha nem iskolában lenne elmennék.....Így viszont nem fér bele. Elvi kérdés.

 Különben ezt sem értem. Ugyanaz a helyzet , mint az Orbán előadásán. Azok nem lesznek ott , akiket meg kéne győzni..., Akkor meg minek ?

 Egymást erősítgetni ?

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 167
nem az én hasonlatom,az egyik indexes user hasonlata.itt az indexen a nagyvilág előtt vagyunk,ez nem a varpalota.hu.ezért jó hogy a helyi honlap helyett itt folyik a vita.nézz utána Gotovinának az index topicokban,és megtudod az általános véleményt. Bayert meg élőben még nem hallgattam,majd elmegyek meghallgatom.ha van kedved gyere te is,még a végén kiderül hogy ismerjük is egymást:)
Előzmény: albinopiranha (166)
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 166

 Sajnálom , hogy nincs igazad. A Gotovina téma Bayer látogatása kapcsán jött elő - az viszont itt lesz a város egyik iskolájában.

   Egy egyházi iskolában. Lelkük rajta , de a Biblia szellemiségével nem fér össze az említett "közíró " szalonrasszizmusa. ( abban igazad van , hogy hagyjuk ezt a horvát tábornokot , viszont a hasonlatod elég gyenge...Etikai kérdéseket nem lehet így megítélni...Tények vannak és nem rossz szabályok )

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 165
szerintem a Gotovina témát ezzel az indexes hozzászólással zárjuk is le: ""Ha Gotovina hős, akkor nincs félnivalója a nemzetközi igazságszolgáltatástól" A kettő között nincs semmi összefüggés. A jelenlegi helyzet olyan, mintha Schumachert akarnák megbüntetni Forma-1-es versenyen elkövetett gyorshajtásért a KRESZ alapján. A szabályok rosszak, nem a tábornok." a Gotovina téma off.....nem Palota jövöjéhez tartozik. Exxon
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 164
Kedves Átgondoltan! ismerem személyesen a tési polgármestert,ő is megerősitheti hogy tényleg a nemzetiparkon múlott. fél Tés örült,köztük a 78 éves méhészmesterem is,hogy végre fejlődés lesz,végre hasznositva lesz néhány kietlen terület(kb fél épitési telket foglal egy torony),erre jön egy idióta és lehúzza az egészet.visszadatnám a diplomáját meg fellógatnám az inota széltoronyra és akkor enyhe voltam. amúgy meg mi köze a balatoni nemzeti parknak a kelet-bakonyhoz?????? azért tépnék a szájukat hogy a honvédség telilövi ólom meg nehézfémszármazékkal a lőteret.ott bezzeg kussolnak.
Előzmény: Átgondoltan (154)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 163
Kedves Piranha! na ennek örülök,az indexen jó helyen vagyunk,itt ha beirod a baloldalon levő menübe hogy "Gotovina" átfogó képet kapsz róla. az indexen nem mindenki palotai,nem mindenki fideszes,tanulmányozd át a fórumlakók(néhány ezer) véleményét Gotovináról.
Előzmény: albinopiranha (155)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 162
Ancsa az attilas31@yahoo.com cimre jöhet a kép.amúgy expolerrel érdemes a képet feltenni,choose(kép kiválasztása)beszúrás és máris fennvan
Előzmény: P. Ancsa (158)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 161
Palotán helyi viszonyokban ne Kádározzunk,azt meg ideje lenne tudomásulvenni hogy a magyar történelem három nagy öregje I.Ferenc József,Horthy Miklós,és Kádár János.ez a három ember fejlesztette az országot. Palota tekintetében hagyjuk a nagypolitikát,mert lejjebb irtam hogy nekem mindegy milyen irányzat,egy számit:mit tesz a városért. punktum
Előzmény: albinopiranha (159)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 160
sziasztok! bocs,volt pár elintéznivalóm,nem voltam gép előtt. kezdjük sorba: szélerőmű: a palotai eső a szél.ezt mint törzsgyökeres palotai,aki sajna nem ismertem a dédöregapám,csak a nagyapám,ezt ki merem jelenteni.az öreg leste az eget,és megmondta,melyik felhőből lesz eső,melyik meg csak fordul egyet Palota környékén és elmegy.itt a szél mindig fúj.ezt már jóval a NASA előtt évszázadokkal tudták.ehhez nem kell meteorlógusnak lenni,ezt egy geologógus megmondja.az északi áramlatot a Tési-fennsik buktatja Palotára.ha valaki nem hiszi,szeles időben induljon meg a Béke utcában fel a város felé,a Tsz iroda,gyengébbek kedvéért Szent Anna patika mellett kiválóan megtapasztalja. mai infó:az magyar villamosenegergiarendszer 200megawatt áram plusz felvásárlására képes.2007ig szélerőműcégek 1800megawatt telepitését jelezték.egy torony,ami 108méteres szárazföldi erőmű(a mai technika mellett ez felel meg a spanyol,holland,német,dán,tengeri tornyoknak)0.6megawattos.a világ szélenergia becslése 500millió terrawatt/nap.lehet számolni.a gond tehát a magyar rendszer felszivóképességével illetve a kapacitástöbblettel van.Sárbogárdon a 2006-os év második felében indul a 40hektáros szélerőműpark.(ismét Fejér megye mert ott valamit tudnak). Németország,Schleswig-Holstein,Coppelsburg,Osnanbrück mellett:Oliwer Weber nevű svájci-német ismerősömnek 3 saját tornya van.a háza mellett.ebből 1 ellátja saját 8 sertésvágóhidját,1 termel az országos rendszerbe,1 pedig termeli a hitel törlesztőrészletét amibe az egész került.ha valaki ottfenn járt Legolandban,az ezt megtudja erősiteni,mert 200nál meguntam a széltornyok számolását az "Amsterdam 220km" táblánál.
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 159

    Tisztelt Ancsa !

 Amit írtál az nem válasz. Persze nem is tőled kérdeztem. Nem értem miért kevered ide Kádárt ? Talán arra akarsz utalni , hogy ....

 Miért írod azt , hogy csak magammal értek egyet . Ezt három mondat alapján állapítottad meg . Ügyes vagy nem mondom.

  Akkor azt is magyarázd meg légyszi , hogy hogyan értelmezzem azt " utálom a szerbeket " (sajnos ez nekem nem tetszik és az országnak is árt...) ...és arra is adhatnál választ , hogy Neked ki a szimpatikusabb , az aki ilyeneket ír , vagy aki az ilyesmit elítéli.

Előzmény: P. Ancsa (158)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 158

Exxon, nem megy fel a kép. Elküldöm emilben, próbáld meg feltenni, légyszi.

 

Albinopiranha, biztosan feltűnt, hogy nem tanítási időben lesz az előadás (nem politikai fórum, hiszen Bayer nem politikius). A másik: lehet nem egyetérteni vele. Az összes média tele van olyan megnyilatkozásokkal, amelyekkel nem kell egyetérteni. Tudod, ez a demokrácia. A szociban ilyen választási lehetőség nem volt. Sokan vannak, akik a tömeggyilkos Kádárt, a terrorista Ságvárit hősnek tartják, ugye velük sem értesz egyet? Csak magaddal :-)

Előzmény: albinopiranha (155)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 157
Na mégegyszer.
Előzmény: P. Ancsa (156)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 156

Kedves Átgondoltan!

 

Nem tudom, miért beszélsz ilyen csúnyán - mócsing, felböfizni - velem. A szélerőműveknek, a telpítési lehetőségnek utánajártam, szakvélemény kértem a Környezetvédelmi Minisztériumtól néhány hónapja, és szakvéleményt kértem (a kapott térképvázlatot csatolom, a kékkel jelölt részre lehet telepíteni a szélkerekeket). Tényleg nem értem, miért kell így hozzáállni. Miért gondolod, hogy mindenki csak úgy vagdalkozik meg beszél a vakvilágba?

Előzmény: Átgondoltan (154)
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 155

 Szégyen.

 Egyetlen iskolában sem engednék politikai fórumot tartani. Nem értem , hogy az iskola igazgatója hogyan engedhet meg egy ilyen jellegű eseményt ? Nem olvassák Bayer Zsolt cikkeit? !

 A legutóbbi tele gyűlölködő és rasszista kijelentésekkel ( pl. : " utálom a szerbeket " stb. ) ...és - ugyanúgy , mint a palotai FIDESZ vezetője - hősnek tartja a horvát tömeggyilkos tábornokot , Gotovinát.

 Szerintem az egyház is lejáratja magát , ha megengedi ezt a rendezvényt. Különben Bayer az ortodox keresztényeket is - és még sok minden mást - gyaláz a cikkeiben. 

 

Előzmény: P. Ancsa (149)
Átgondoltan Creative Commons License 2006.01.12 0 0 154

Valóban a változásokhoz mint álltalában "új szelek" kell hogy fújjanak! Nem tudom miért jó ugyanazt a "mócsingot" 2* felböfizni, és a városvezetést okolni ismételten(van pár dolog valoban),de ha már veszed a fáradságot, és előre szeretnéd vinni a dolgot nézz utánna . Alábbiakban már  kedves Exxon Valdez kifejtette" azt tudom pl hogy Tés esetében a Balatonfelvidéki Nemzeti Park illetékese nem engedélyezte a szélerőműparkot" és ha ismered a hivatali rendszereket, és csak a műemlékesekre gondolva, nincs aki űberelje őket. Aranyos ez a szélerőmű téma, az eredeti elképzelés helyszíne pusztán a NASA áramlástani szakemberei által műholdakról bemért területre lettek volna telepítve, elhiszem hogy nagyon szépen hangzik 50-100 szélerőmű, de ezeket nem "ültetgetik" mert itt jó kis szél van.  Nem véletlenül van a tési szélmalom sem ott ahova építették annó, és nem Várpalota aljában! Csarnokot, cégeket lehet telepíteni, bárhova, ezt nem.

Előzmény: P. Ancsa (153)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 153
Hát persze, Mintha a szél nem tudna ,,elfújni" a szélkerék felett meg alatt :-) Ennek bizony utána kellene járni, engedélyeket beszerezni, befektetőt szerzni, stb. Talán majd ha lesz valami váltás a városban...
Előzmény: odon-b (152)
odon-b Creative Commons License 2006.01.12 0 0 152
Hát én sem...

Olyan indokokat is hallottam, hogy a sok szélerőmű megfogja az északi szelet, amely eredménye képpen nem tudja kitisztítani a város feletti levegőt...

Nem tudom van-e ennek valami valóságalapja! Bizzunk benne, hogy hamarosan itt is elindulhatnak a beruházások!
Előzmény: P. Ancsa (151)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 151
Hajrá, szélerőmű!!!! A fidesz palotai honlapján olvastam még az év vége felé, hogy január-februárban jön Dr. Illés Zoltán Palotára, és pont a szélerőművekről lesz szó. Nem is értem az ellenállást a város vezetésében.
Előzmény: Törölt nick (140)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!