Keresés

Részletes keresés

odon-b Creative Commons License 2006.01.12 0 0 150
Sziasztok!

Van információtok arról, hogy hogyan állnak a volt hőerőmű dolgai? Korábban volt szó nem is tudom hány változatról...

Tudtok valami infót?
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 149
Jesz. 16-án 18 órakor a katolikus suliban.
Előzmény: albinopiranha (146)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 148
Exxon, úgy tudom, megalakulás alatt van a Jó Szerencsét Olvasókör - Várpalota Jövőjéért Egyesület nevű politikamentes szervezet.
Előzmény: Törölt nick (144)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.12 0 0 147

Szia, Shell!

 

Melyik tévéműsorban mondták, hogy poros kisváros Palota? Azért ez tényleg nem igaz!

Előzmény: ShellSport (143)
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.12 0 0 146

Sziasztok

Úgy hallottam , hogy Bayer Zsolt Várpalotán tart előadást . Ez igaz ?

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 145

Egy nyugodt kisváros, nem pedig poros, mint ahogy azt egyszer egy TV(!) műsorban mondták. Nekem jó így. Ami kell azt elérem 30 km-s körzetben, ami a mai modern világban nem is távolság. Várpalotán pedig beülünk valahová a haverokkal, vagy megyünk 1 kört a városba, vagy bármi. Minden kis jónak örülni kell, nem pedig csak állandóan a rosszat kereseni...

bocs de erre is reagálnom kell.csatlakozzunk Fehérvárhoz.Öreghegy is nyugodt városrésze Fehérvárnak,Palota is az lesz.megspórolunk egy polgármesteri hivatalt,intézményeket,majd a Warvasovszkyék tudják a dolgukat aztán fejlesztik "Székesfehérvár Várpalota városrészét".sőt,a városközpont 26km-re lesz,még csak 30km-ert se kell menni.a mai világban a München-Várpalota 750km se távolság,Pest is 45perc kocsival.minden jónak örülni kell: mondjál nekem egy jót.egy példát.

nem kell állandóan a rosszat keresni: nem kell azt keresni,van az itt bőven,szinte kiabál.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 144

Kedves Shell!

 

én ezt irtam:"Shell egy valamit mondj,ami ötlet,amit fejlesztésre javasolsz! vagy bontsuk le Várpalotát,költözzünk be Fehérvárra,ha már úgyis ott kell dolgzni,ha már úgyis ott a multiplex,ha már úgyis ott költjük a pénzünket.irjuk ki: Várpalota élt 1350-2006,béke poraira"

ezt irtam,nem azt hogy költözz be Fehérvárra.sajnálom hogy magadra vetted.én 87 óta Fehérváron tanultam,dolgoztam.néha úgy mondom hogy Vár-Fehérvári vagyok.lehet hogy onnét ragadtam rám,hogy Palotát meg kell menteni mig el nem süllyed.15éve süllyed,és már nem sokáig marad a felszinen lépni kell.mindenkinek.balosnak és jobbosnak,mindenkinek egy az érdeke,hogy Palota fejlődjőn! sajnálom hogy Neked nem az.irod hogy itt születtél,palotai vagy.én is.nekem büszkeség hogy a családom 1696ban bizonyithatóan itt volt.ezért is gondolom úgy,hogy lépni kell.le arról az útról amin 1990 óta van a város.ez nem út.ez szakadék.

"Nem kérek a fideszes kavarásból, ami a városban és az országban is folyik."

ezt ugyan nem nekem irtad de én is reagálok rá.pedig nem vagyok fideszes.aki a fejlődést akarja Palotán lehet bármilyen:fideszes,szoci,komcsi,szdszes,keresztény és ateista,muzulmán és buddhista.mindegy milyen.egyet akarjon: élhető várost csinálni,ami fejlődik.Mór tudod miért fejlődik kedves Shell? mert félretették a pártellentéteket,és a fideszes polgármestert még a szocialisták is támogatják!

és a mszp-nél meg a fidesznél is nagyobb együtt a Mór Város Jövőjéért Egyesület

szava a képviselőtestületben.

ezt kéne végre megértenie Palotán mindenkinek.

amúgy még mindig várom a fejlesztési ötleteidet....

Előzmény: ShellSport (143)
ShellSport Creative Commons License 2006.01.11 0 0 143

Tisztel KAtona Csaba!

 

Köszönöm szépen reagálását az általam felvetettekre. Valóban nincs Lukács képviselő, ezért elnézését kérem mind Önnek, mind pedig Vámosi képviselőnek. Szerintem ne mossunk össze semmit Katona Úr! Nem kérek a fideszes kavarásból, ami a városban és az országban is folyik. Az enyém, az egy szubjektív vélemény a sok közül, még ha fájó is! Semmilyen információm nincs arra, hogy Ön, vagy Önök csak a pénzre mennének, vagy csak a hatalomra. Ez úgy együtt igaz, hogy pénz+hatalom(+?). Minden politikus mozgatórugója a hatalomra törekvés.

 

KEdves Exxon!

 

Írtad, hogy mért nem költözöm Székesfehérvárra vagy Veszprémbe? A válaszom nagyon egyszerű: Mert szeretem Palotát. Itt ismerem az emberek, itt élnek a rokonaim, itt élnek a barátaim, ismerőseim, itt születtem, ez az ÉN VÁROSOM. A maga módján. Egy nyugodt kisváros, nem pedig poros, mint ahogy azt egyszer egy TV(!) műsorban mondták. Nekem jó így. Ami kell azt elérem 30 km-s körzetben, ami a mai modern világban nem is távolság. Várpalotán pedig beülünk valahová a haverokkal, vagy megyünk 1 kört a városba, vagy bármi. Minden kis jónak örülni kell, nem pedig csak állandóan a rosszat kereseni...

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 142

azt tudom pl hogy Tés esetében a Balatonfelvidéki Nemzeti Park illetékese nem engedélyezte a szélerőműparkot.minden egyéb engedély megvolt.remélem előbb utóbb felelősségre lesz vonva az az illető,akin megbukott a tési szélerőműpark.

nonszensz,hogy egy nemzetiparkon bukik meg egy környezetvédelmi beruházás.

Az inotai is csak azért van,mert a Bakonyi Erőmű Rt. saját területén áll.oda nem szólhat bele senki.

Előzmény: odon-b (141)
odon-b Creative Commons License 2006.01.11 0 0 141
Bár nem engem kérdeztél, azért én is hozzászólnék...

A szélerőműveket már rég telepíteni lehetett volana, akkor amikor azt az egyet felállították...

Én egyszerűen nem értem, hogy miért nincs még a város környéke tele ezekkel a maximálisan zöld energiát termelő berendezésekkel!

De azért látok némi fejlődést a mostanában kihelyezett szelektív gyüjtőedények révén...
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 140

hát ha csak ez lenne a legkisebb baklövés Palotán......

szélerőművekről mi a véleményed Ancsa? én 50-100db-ot eltudok képzelni Palotán,4-5db pl simán megtermelné a közvilágitás+fűtőmű+a közintézmények áram szükségletét

Előzmény: P. Ancsa (139)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 139
Persze, nem is úgy gondoltam, hogy mekkora buli kínai üzletet csinálni, hanem az, hogy mekkora baklövés volt nekik adni 10 évre. A régi bérlőket meg jól kidobták (pl. Pintér Fotó).
Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 138

elolvastam:) nekem az jön le,hogy nem igazán frissitik az oldalt.a gazdája,tulaja,aki megvan bizva a honlap fejlesztésével.50000forint bér,mikor 62500forint a minimálbér.

nekem a www.mor.hu oldal tetszik és követendő példa.számtalanszor leirtam de ott tudnak valamit

Előzmény: P. Ancsa (137)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 137
Exxon! Ajánlom figyelmedbe a http://vippark.hu/ oldalt, különösen a Tulajdonosok, Bérek és az Ipari hagyományok fejezeteket. Remélem, minél többen elolvassák, és elgondolkodnak egy kicsit. Feketén-fehéren le van írva, hogy a városvezetés kívül érzi magát a munkahelyteremtés problémáján. AZ már csak hab a tortán, hogy törvénytelen összegű bért kínálnak, amiért fel is lehetne jelenteni őket.
Előzmény: P. Ancsa (135)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 136

nézd Ancsa,ennyi munkanélkülivel,ennyi kevés pénzű ingázóval nem is csodálom hogy becsődöl néhány üzlet.

a helyi vállalkozások megerösődésének útja pedig úgy menne,mint egy fehérvári ismerösőmé: 93-ban elkezdte épitgetni a maga kis takaritó bt-jét.először voltak 4-5-en,aztán 15-en,25-en,stb.aztán már önállóan el tudtak vállalni egy nyugati céget a Sóstói Ipari Parkban.aztán már kettőt.jelenleg 200 alkalmazottja van.

igy képzelem el itt is a helyi vállalkozások megerősödését: ha idetelepitünk 5-10 közepes gyártócéget,azoknak szüksége lesz takaritó,örzővédő,kommunális,elektromos-gáz,épületgépészeti,kertészeti beszállitókra.

ugyanis egy mai cég se vesz fel:

-takaritót

-biztonsági őrt

-szemétszállitókat

-épületgépészeti karbantartókat(minimálisan)

-a cég parkjának rendezésére kertészeket

-etc etc etc

 

Előzmény: P. Ancsa (135)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 135

Palotán nincs bevásárlóközpont, ez kétségtelen. Annyira azért szerintem toleránsnak kell lenni, hogy nem kívánjuk meg a laikus emberektől a szakszerű definíciók ismeretét. Persze, nem helyes bevásárlóközpontnak nevezni az üzletközpontokat, de a legfontosabb a tény: Palotán sem az egyik, sem a másik nincs.

 

Apropó: mit szóltok ahhoz, hogy a Táncsics utcai kínai megválik egy-két üzletétől? Falussy úr sikertörténetként tálalta a 10 évre bérbe adást, aztán tessék, már be is fuccsolt Jing-Jang barátunk. Bezzeg a palotai vállalkozók felújíitották volna az épületeket - igaz, valamivel kevesebb pénzt kínáltak tíz évre. A város vezetőinek semmi érzéke a jó értelmben vett pozitív diszkriminációhoz. HELYZETBE KELL HOZNI A PALOTAI VÁLALKOZÓKAT, HOGY MINÉL TÖBB PALOTAINAK ADHASSANAK MUNKÁT! HÁNY PALOTAI VÁLLAKOZÓ VESZ RÉSZT A RÁCZ-FÉLE KÓRHÁZ ÉPÍTÉSÉBEN?

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 134
Ancsa a mai Naplóban éppen a leendő sümegi plázáról van cikk.véleményem szerint nem fantazmagória egy pláza Palotán,főleg ha az EU és magyar "plázaátlagot" összehasonlitjuk.az EU-ban 4000 pláza van,Magyarországon 25.az EU átlag dollár/négyzetméter 45dollár,a magyar 110dollár/négyzetméter.ez a vásárlók költését jelenti/négyzetméterenként.az USA átlag 37dollár.tehát még van mit épitkezni:)
Előzmény: P. Ancsa (132)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 133

néha nincsenek Palotán tisztában a kereskedelmi fogalmakkal,és ezért "bevásárlóközpontokat" emlegetnek.

akkor nézzük a bevásárlóközpontok fogalmát:

"A kiskereskedelmi üzleteket számos tényező, pl. az eladótér és a funkciók alapján is lehet kategorizálni, definiálni. Az eladótér területe alapján is sokféle kategorizálás képzelhető el az adott terület jellemzőitől függően. Egy lehetséges csoportosítás a következő:

Kis élelmiszerbolt (100 m2-nél kisebb eladóterű, általános élelmiszerüzlet)


-   garázsbolt (50 m2-nél kisebb eladóterű, főleg élelmiszer kereskedelemmel foglalkozik)  
-   kényelmi üzlet (éjjel-nappal, hétvégén is nyitva tartó, lakóhelyhez közeli)  
-   élelmiszer szaküzlet (valamire specializálódott, pl. tejbolt, pékség)  
Szupermarket (100-2500 m2 közötti eladóterű, általános élelmiszerüzlet)
-   kis szupermarket (100-200 m2 közötti eladóterű, részben önkiszolgáló, általános élelmiszerüzlet)  
-   közepes szupermarket (200-400 m2 közötti eladóterű, elsősorban önkiszolgáló jellegű, általános élelmiszerüzlet)  
-   nagy szupermarket (400-2500 m2 közötti eladóterű, háztartási cikk, vegyi áru is)  
Hipermarket (2500 m2 feletti eladóterű, élelmiszer mellett jelentős arányban nem élelmiszer jellegű termékeket is forgalmaz)

Funkciók alapján a következő sajátos bolt típusokról, diszkontokról beszélhetünk:


-   hard vagy kemény diszkont (raktárszerű, költségtakarékos forma, gyűjtőcsomagolások, szűk választék, azaz kb. 600-1000 cikk, korlátozott friss áru, pl. Penny Market, Profi)  
-   soft vagy puha diszkont (szélesebb választék, 1000-2000 árucikk, friss áru is, igényesebb berendezés, magasabb árak, pl. Plus, Jééé boltok)  
-   Cash-and-carry (Alapvetően nagykereskedelmi értékesítési forma, "fizess és vidd", nagykereskedelmi cégek találták ki a hatékonyság növelésre. A kiskereskedelem, illetve más felhasználók, nagyfogyasztók számára teremt egyszerű körülmények közötti, nagy raktárból, széles áruválasztékból történő beszerzési lehetőséget.)  

Az is megkülönböztetheti az egyes üzleteket, hogy milyen árakat alkalmaznak a vevők "oda-édesgetésére". Kétféle árazási stratégia említendő a szuper- és hipermarketek, üzletláncok esetében:
-   magas-alacsony árazás (termék árérzékenység, keresztfinanszírozás), illetve  
-   EDLP (every day low pricing - mindennap alkalmazott alacsony árak, elkötelezett kemény diszkontáló, szigorú költség kontroll).

A nagyméretű kereskedelmi láncok és az óriási bevásárló- és szórakoztató központok társadalmi megítélése összetett és sokféle. A köztudatban sokszor keveredik az üzletlánc, hiper- és szupermarket, valamint a bevásárlóközpont fogalma, pedig gazdasági szerepük és versenypolitikai értékelésük eltérő. A bevásárlóközpontok olyan (egyes meghatározások szerint 6000 m2-t meghaladó) nagy alapterületű, sok és sokféle üzlethelység kialakítására alkalmas létesítmények (általában kb. 20 %-os élelmiszer részlegek aránya), amelyek egy vagy több tulajdonosa, befektetője, beruházója az üzlethelyiségeket bérbe adja, ritkábban eladja. A nagyméretű, multinacionális kiskereskedelmi vállalkozások gyakran jelen vannak ezekben a központokban, és mellettük sok más "kisebb" kiskereskedő, sőt számos szórakoztatóipari vállalkozás is. Bár a látogatók, illetve a vásárlók szemében népszerű komplexumokban folyamatosan növekszik az üzlethelyiségek iránti igény, egyre több a probléma, az érdekellentét a bérleti szerződések feltételeivel kapcsolatban, valamint a telítettségi, kihasználtsági jellemzők miatt.
A bevásárlóközpontokat az angolszász standardok alapján városi (kb. 10-20 ezer m2), nagyvárosi (legalább 70 üzlettel, 30 ezer m2 alapterület felett) és regionális modellekre lehet felosztani."

 

 

tehát Palotán nincs bevásárlóközpont

 

P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 132
Jók az infóid, Exxon, bár a Palota Plazát ott sejteni jóindulatú túlzás :-) Üzletek (üzleteház) lesznek ott az Alsóinkámban (helytörténet!).
Előzmény: Törölt nick (130)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 131
Igen, tényleg a fideszes honlap cikkei vannak a BF-ben részben. Viszont az újságban semmi pártpolitika, semmi ,,szociosztás". A leírtak szerintem igazak. A városvezetés eredménytelensége TÉNY.
Előzmény: egyinotai (108)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 130
az infóm kereskedelmi egységről szól,ami mögött a leendő palotai plázát vélem felfedezni.a hely nagysága,elhelyezkedése is mellette szól
Előzmény: odon-b (129)
odon-b Creative Commons License 2006.01.11 0 0 129
Topictársak!

Tudja valaki, hogy mi lesz a könyvtárral szemben elkerített területen? Mi fog oda épülni?

ui.: ha volt már ról aszó, akkor bocs...
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 128
Kedves Ancsa! üdvözöllek a fórumon!:) a nyelvtudás téma akkor merült fel,amikor Palota jövöjével kapcsolatban fejtegettük,hogy az új városvezetésben szükség lesz nyelveket beszélő emberekre,akik akár végiglátogatják Németország 33 ipari vásárát,expoját,hogy ide cégeket csábitsanak. és felmerült,hogy a jelenlegi városvezetés hogy áll nyelvekkel kapcsolatban.nem a nyelvvizsgák számára vagyunk kiváncsiak,mert az még nem jelent feltétlen nyelvtudást.
Előzmény: P. Ancsa (127)
P. Ancsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 127

Hahó, fórumozók!

 

Örülök, hogy van egy ilyen felület, ahol PAlota jövője a téma. Még akkor is, ha vannak ,,úgyselesszjobb-hívők" is :-)

 

Olvastam ShellSporttól, h Megyó-Fletó sok nyelven beszél, Orbán meg angolul dadog. Hogy ennek mi köze van Palotához, arra nem sikerül rájönnöm. A három úr közül valamelyik palotai talán? Vagy?

Németh Árpi Creative Commons License 2006.01.11 0 0 126

Kedves ShellSport,

 

Gyapay Zoltán autóbalesetet szenvedett, melynek következtében hosszabb kórházi tartózkodásra kényszerült. Most már csaknem teljesen meggyógyult, dolgozik. Hamarosan visszatér a nyilvánosság elé, és természetesen készül a harmadik képviselői ciklusára.

 

Üdvözlettel,

N.Á.

odon-b Creative Commons License 2006.01.11 0 0 125
Tisztelt Topic-lakók!

Új belépőként üdvözöllek benneteket! Én is palotai vagyok, és szeretném, ha történne már valami ebben a városban!

Üdv: odon-b

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 124
www.mor.hu lehet olvasgatni,meg tanulni hogy kell várost fejleszteni. "MÓRI ÉSZAK-NYUGATI IPARTERÜLET 1./ Iparterület kiterjedése: 48 ha ( 12 ha bővítési lehetőség) jelenlegi kihasználtsága: 80 % AFL HUNGARY Kft. LEAR CORPORATION HUNGARY Kft. HAMMERSTEIN Bt. SEWS Hungary Kft. ESMAR HUNGARIA Kft. VIENNAPLEX Kft. 2./ Közművesítettség foka: összközmű (víz, szennyvíz, gáz, szilárd burkolatú út, csapadékvíz-elvezetés, közvilágítás) elektromos ellátást az ÉDÁSZ építi ki. A városi önkormányzat döntése értelmében 2001. évtől kezdődően a négyzetméterár befektetőknek 3500 Ft/m2. 3./ Kizárólag környezetkímélő beruházás valósulhat meg. A városban félezernél több a helyi vállalkozás, az északnyugati ipari zónában pedig német, amerikai, japán és spanyol cégek telepedtek le, s építettek fel a jelenleg már ötezer család megélhetését biztosító üzemeiket. (A munkavállalók fele móri lakos.) A településrendezési terv által kijelölt 60 hektáros iparterületre részletes rendezési terv készült, mely alapján az önkormányzat több ütemben valósította meg a zöldmezős beruházások infrastruktúra fejlesztését. (víz, gáz, szennyvíz, közvilágítás, úthálózat és csapadékvíz-elvezetés) A 81-es számú főút Mór, Nemes utcai csomópontjának átépítésével a terület megközelít-hetősége megoldódott, közlekedési kapcsolata kifejezetten jónak mondható. A területet nyugatról a Székesfehérvár-Komárom vasútvonal határolja, mely lehetőséget biztosít az igény szerinti vasúti kapcsolat kialakítására is. A kijelölt területből 41 ha tulajdonosra talált, melynek 2/3-a már beépült, nem kevesebb mint 40 milliárd forint értékű beruházás valósult meg. Elsőként 1992-ben az egykori német MICHELS Kábelkonfekcionáló Bt. (jelenleg AFL Hungary Kft.) vásárolt az önkormányzattól kedvezményesen 3,7 hektáros terü-letet a zöldmezős beruházásához, vállalva 800 munkahely megteremtését. 1993-ban a személygépkocsik üléshuzat gyártását célzó munkahelyteremtő beruházá-sához vásárolt a Keiper Recaro Hungary Kft. (később Lear Co.) közel 2 hektáros terü-letet. Ugyanebben az évben szerzett tulajdont több mint 2 hektárra a Hammerstein Bt., aki autóalkatrészek, üléstartozékok készítésével foglalkozik. A cég 2 alkalommal bővítette területét 3,5-3,5 hektárral. 1996-ban valósította meg az AFL a 3,2 hektárral, 1999-ben további 2 ha-ral bővített területen a kábelkonfekciónáló cég közép-európai logisztikai központját. A cég jelenleg közel 3.500 főt foglalkoztat. Az üzemek építésének sorát 1999-2000. évben a SUMI-IMAG (jelenleg SEWS Kft.), valamint a számítástechnikai alaplapokat készítő spanyol ESMAR cég folytatta. A móri ipari zóna fejlesztése folytatódik. Az értékesítésre előkészített 6.5 hektáros területen túlmenően, további 10 hektárnyi (még nem önkormányzati tulajdonú) szabad terület áll olyan munkahelyteremtő beruházások rendelkezésére, amelyek tovább öreg-bíthetik a város jó hírnevét."
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 123
"Székesfehérvár elkezdte a felkészülést az Európai Unió következő tervezési időszakára a 2007-2013 közötti időszakra. „Székesfehérvár Megaprojekt 2007-2013” címmel Warvasovszky Tihamér polgármester és Schultz György kabinetigazgató szerdán délelőtt mutatták be a nagyszabású terveket tartalmazó gazdasági programot. Schultz György kiemelte, hogy ebben az időintervallumban várhatóan 15 000 milliárd forintnyi támogatás érkezhet az országba. A város fejlesztési elképzeléseiben 144,4 milliárdos beruházást fogalmazott meg, aminek az alapja a város 2001-ben elfogadott településfejlesztési koncepciója –hangsúlyozta a város polgármestere. Székesfehérvár 2015-ig szóló Településfejlesztési Koncepciója és a tavaly elfogadott két évre szóló Gazdasági programja alapján határozta meg a beruházások céljait, ami a Székesfehérvári regionális Vállalkozási Alapítvány közreműködésével dolgozott ki. A beruházások tervezett költsége 144,4 milliárd forint, ami döntő részben EU-s forrás. Ezen beruházásokat tartalmazza a „Székesfehérvár Megaprojekt 2007-2013” című szerdán bemutatott tanulmány. A technológiák városa Székesfehérvár innováció-orientált gazdasági erőcentrum kell, hogy legyen. A Technopolis és a Campus oktatási központ létrehozásával egy olyan központot hozhatna létre Székesfehérvár, amivel olyan várossá válhat, ami a lakosság igényeit kielégíti. A jólét, a minőségi élet városa Parkok és zöldfelületek, sport és egészség, a gondolatkör célja. Fejlesztené a város a Bregyó közi sportcentrumot és a Sóstó környékét. Rendezvényközpont épülne. Otthonosabbá, szebbé tennénk környezetünket. A közutak és a középületek akadálymentesítése megtörténne. A kapcsolat városa Regionális közlekedési gócponttá válna Székesfehérvár, létrejönne az Alba Airport és egy Regionális Közösségi Közlekedési Központ. A települések közötti közműveket fejlesztenék és a vásárváros megépülése is a tervek között szerepel. A királyok városa A projekt negyedik része az idegenforgalom fejlesztését tűzte ki célul. Szeretné a város befejezni a Hiemer ház felújítását, kidolgozzák a Magyar Királyok Panteonja projektet, a Belváros pedig mind építészeti, mind pedig közlekedési szempontból megújulna. A város polgármestere Warvasovszky Tihamér annak érdekében, hogy a város fejlesztési stratégiája minél inkább a lakosság igényeihez mérten valósulhassanak meg a várost szerető szakemberekhez fordul dolgozzon az élet bármely területén. Kéri, hogy a Székesfehérvár Megaprojektben megismert gondolatokat megismerve mondják el, írják le, hogy milyen Székesfehérvárt szeretnének 2013-ban. A következő hónapok során a munka összefogására a városban ismert szakembereket kér majd fel. Cél, hogy minél több gyerek, fiatal felnőtt véleményét megismerje és ebből a közös gondolkodásból Székesfehérvár profitáljon a következő években. Az ötleteket és javaslatokat, észrevételeket a polgarmester@szekesfehervar.hu címre várja a város!" 25kmre legalább terveznek valamit........
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 122
Autóúton a régióban - a tervek szerint halad a csóri elkerülő építése Tavaly májusban kezdődött a Csórt elkerülő út kivitelezése és a tervek szerint idén szeptemberben adják át az utat, ami annyit jelent, hogy a Közép-Dunántúli Régió két legnagyobb város Székesfehérvár és Veszprém között csaknem végig kétszer két sávon lehet majd közlekedni a várpalotai szakaszt kivéve. Molnár István a Magyar Közút Kht. fejér megyei területi igazgatója elmondta, hogy végeztek a feltöltéssel, az útalap elkészítésével és a műtárgyak alapja is elkészült már. A tervek szerint halad a munka és jövőre ősz elején átadhatják az utat a forgalomnak. Csóron is végre nyugalmuk lehet a főút mellett lakóknak, ugyanis mára elviselhetetlené nőtt a forgalom. Az 5 kilométeres elkerülő mintegy 5 milliárd forintba kerül, amit európa banki hitelből finanszíroznak. Megnehezíti az építést, hogy Csór alatt tőzeges a terület, így jelentősen erősebb útalapot kell építeni. Eredetileg tervezték az útba építeni az inotai ipari hulladék minősülő pernyét is, azonban ezt a környezetvédelmi hatóság nem engedélyezte. Lesz 5 híd a csóri elkerülőn és hasonló útelválasztókat is építenek, mint amilyen a Csór és Fehérvár közötti felújított 8-as főúton van. Információink szerint a 8-as főút várpalotai elkerülőjének a tervei is készen vannak, azonban pontos kezdési határidő még nincs. Elkerülő a 81-es főútig A tervek szerint ha elkészül a fehérvári és a csóri elkerülő, akkor elkezdődik a fehérvári 62-es elkerülő bővítése is, ez utóbbi ugyanis a város határában található Pajor benzinkútnál csatlakozik majd a 8-as főúthoz és megy majd tovább Iszkaszentgyörgy és Moha között a 81-es főútig. Tervben van a 81-es út szélesítése is, azonban pontos határidők még nem ismertek.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 121
szia Egyinotai! amit irsz jogos és aktuális,mert január 1-én életbelépett a tv,mely szerint minden állami szerv,hivatal,önkormányzat köteles felpakolni a dolgait a netre.volt is a tévében,hogy pl Tárnokon ez gyakorlat már vagy 2éve,de valamit elcsesztek évvégén a tv alkotók,mert rövid ideje maradt az érintett hivataloknak,stb átvariálni,feltenni a honlapjaikra a dolgaikat. gondolom majd utolérik magukat és fennlesz
Előzmény: egyinotai (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!