Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 90
"Nehéz volna megfejteni Székesfehérvár kilencvenes évek eleji titkát, bár igaz, látszólag könnyedén leírható akár néhány szóval is: autópálya, Videoton, jó polgármester, szakképzett munkaerő. Külön-külön mindegyik igaz, azonban egyik sem értelmezhető csak önmagában. Mert igaz ugyan, hogy Székesfehérvár a kilencvenes évek elejére, a Videoton öszszeomlásával gyakorlatilag szétesett, igaz, hogy jött egy ambiciózus vállalkozó, Széles Gábor, aki, dacolva az ellenérzésekkel, talpra állította a céget; igaz, hogy a város fejlődéséhez nagymértékben hozzájárult az M7-es autópálya, amelynek komoly vonzereje volt az első befektetők, a Philips és a Ford számára; igaz továbbá, hogy épp a korábbi Videoton romjaiból építkezve juthattak valóban szakképzett munkaerőhöz az új cégek, miként igaz az is, hogy a rendszerváltás utáni első polgármester, Balsay István új városmarketing-stratégiát dolgozott ki, és ipari parkként alkalmas területeket közművesíttetett - mindez azonban külön-külön aligha lett volna elegendő. Sok kedvező tényező és sok egyet akaró ember egyidejű akarata kellett a sokkból való kilábaláshoz. Balsay István nem ért volna el semmit önmagában, ha a rendszerváltozáskor fölálló fehérvári képviselő-testület - pártállástól függetlenül - nem segíti őt mindenben. A városkiajánló stratégiája, amely akkoriban forradalmian új módszer volt, csődöt mondott volna, ha nincs Széles Gábor, aki személyes kapcsolatait és tekintélyét vetette latba egyes befektetők megszerzéséért, de Széles Gábor sem ért volna el semmit, ha nem segíti őt teljes kapcsolatrendszerével a város, és a korábbi videotonos szakemberek nem húzzák ki magukat a munkanélküliség embert próbáló sokkjából, és nem ért volna el semmit akkor sem, ha nincs autópálya. " a mai Népszabadság cikke.érdemes belőle okulni Az infrastruktúra önmagában nem lett volna elég - de eszköz volt egy termékeny pillanatban a teremtésre kész emberek számára annak eléréséhez, amit hosszú éveken át fehérvári csodaként emlegettek.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.05 0 0 89
Kedves Shell! Még jó hogy az Árpi itt sincs:))) egyszer beirt,3sort,azt kifújt:))) az lehet hogy olvas minket,de nem ir:))) fideszes/narancsos a topic? szerintem nem az.sosem voltam fideszes,sosem voltam templomépitőszentorbánviktor meg kövérbajszúkövérlászló pártjának tagja,szimpatizánsa.csak most úgy jött ki a lépés,ami már 1999 óta érik,és most beért a kivi(nem narancs)hogy a fidesz/jobbik/megmittoménkik elképzelése nagyjából egyforma a város felélesztésével kapcsolatban. "Ez nem érvek ütköztetése, ez puszta, sima kampány." ha kampány akkor legyen kampány.de a kampány nem most kezdődött.1999-ben a művházban.ahol te talán ott se voltál.ahol egyedül voltam fiatal és ki mertem nyitni a számat,hogy vannak fontosabb dolgok a városban annál,mint hogy megteltek a szemeteskonténerek a széleken,hogy le kéne vágni az ágakat,stb.fiatalokat emlegetsz? egy se volt ott.18-35éves? 50nél kezdődött a hallgatóság. "Írod, hogy ha egy Leszkovszki valamit csinál a városban, ami a polgármesteri hivatalhoz köthető (lásd bútorok), az téged érdekel." Botond helyett válaszolok: mert nemcsak a bútorok beszerzésének részleteit,hanem minden eltolt dolgot nyilvánosságra kell hozni az elmúlt 15évből.Shell vajon miért él a legenda a városban arról hogy a Philips 1993-ban ide akart jönni? miért él a legenda hogy az IBM 1994-ben kerülgette a várost? mert van valami alapja.tudni akarjuk,hány lehetőséget szalasztott el a város,és a befizetett adókat mire költötték.tételesen.mint lejjebb irtam a Visteonnál havonta közlik a cég pénzügyi mérlegét.ugyanezt kérem itt is. "Exxon te is itt mindenféle újságokat említesz. Az egyikben pont arról volt cikk (név szerint nem tudom, de valamelyik illlusztris külföli lap), ha a Fidesz kerül hatalomra, akkor az Euro elérheti a 280-290 Ft-os csillagászati értéket..." látom csak félig olvastad el a cikket.ha meg félig olvasol el valamit,akkor légyszi ne irj zöldségeket:))) amúgy nekem mindegy hogy 250 vagy 280forint az euró,mert mindkettő messze van az 1,9596-tól.ez az Euro-DM váltási arány. "Elég sok 18-35 éves embert ismerek a városban, és azt mondják, hogy azért mennek el szavazni, hogy nehogy a fidesz kerüljön hatalomra." biztos hogy vannak ilyenek is.ahogy irtam én se vagyok fideszes.de Palotán 2oldal van.az elmúlt 15évet elfogadók oldala,meg azoké akik felakarják emelni a várost.és van köztük szocialista is.fiatal.... "Szerintem jobb, ha szépen elhallgattok, és nem lázongtok azon is, hogy mért kék az ég?" ez nem lázongás.de akkor ezek szerint a móri polgármester is lázongásra bujtott engem 2002ben... Kedves Shellsport! nézz körül az országban,utazz.kifizetem neked a buszjegyet Mórig.sétálj egyet a városukban,menj el az ipari övezetükbe.menj be a polgármesteri hivatalukba.kérdezd meg hogy csinálták? aztán gyere haza,és látni fogod a különbséget.34km toronyiránt,45km Fehérvárnak.jelen pillanatban azonban fényévnyi a táv.15fényév....
Előzmény: ShellSport (88)
ShellSport Creative Commons License 2006.01.04 0 0 88

Hello mindeki!

Látom megérkezett a palotai narancs, az elmék elméje, a város megváltója: Németh Árpi! Nem lehet átnevezni a topicot Várpalota polikiai topicja Fidesz szemmel? Mert ez nen más, mint kampány! Blotond is írja, hogy érvek ütköztetése... Ez nem érvek ütköztetése, ez puszta, sima kampány. Írod, hogy ha egy Leszkovszki valamit csinál a városban, ami a polgármesteri hivatalhoz köthető (lásd bútorok), az téged érdekel. De miért? Tudod van egy közbeszerzési pályázat, ahol pályázni kell. És aki a legjobb, az kapja. Ha jól tudom, ezt nem is városban döntik el. Ha neked nem tetszik, jelentsd fel a versenyhivatalnál, hátha akkor megnyugszik a lelkiismereted. Egy biztos. Elég sok 18-35 éves embert ismerek a városban, és azt mondják, hogy azért mennek el szavazni, hogy nehogy a fidesz kerüljön hatalomra. Exxon te is itt mindenféle újságokat említesz. Az egyikben pont arról volt cikk (név szerint nem tudom, de valamelyik illlusztris külföli lap), ha a Fidesz kerül hatalomra, akkor az Euro elérheti a 280-290 Ft-os csillagászati értéket... Szerintem jobb, ha szépen elhallgattok, és nem lázongtok azon is, hogy mért kék az ég?

blbotond Creative Commons License 2006.01.04 0 0 87


Szóval, kedves Leszko! (Maradjunk a nicknévnél, remélhetőleg még sokszor viszontláthatjuk itt...)

Van egy mondás, ami kicsit vulgáris, de jól fejezi ki a közszerepet vállalók helyzetét: aki kurvának áll, ne csodálkozzék, ha megb....!
Én nem teszek mást, mint számon kérem az önkormányzaton azt a programot, amit az ő pártjaik (MSZP, SZDSZ) az üvegzseb-program keretében bevállaltak.

Tudom, hogy még nem eléggé haladt előre a várpalotai város digitális várossá szervezése -- miért is? nesze neked tudástársadalom --, de azért szívesen venném, ha tudnám, mire költik a pénzemet a polgármester úrék. képzeld, nem érek rá befutkozni a Hivatalba, mert valakinek dolgoznia kell, mint a városi lakosság többségének is, viszont elvárom, hogy éjjel-nappal elérhetővé tegyék a rendeleteiket, határozataikat, minden olyan információt és dokumentumot, ami engem a bőrömön érint. Hogy aztán ÉN dönthessem el, hogy mikor tanulmányozom, mikor nyomtatom ki, stb. stb. Nehogy már más rendelkezzék az időmmel, mikor megillet a jog, hogy hozzáférjek KORLÁTLANUL ezekhez az infókhoz.

Ennyi bevezetés után el kell mondanom, örülök, hogy tőled "hallom", mi történik a városban. Remélhetőleg a polgármester és a képviselők is előbb-utóbb megjelennek az Interneten, hogy kifejtség álláspontjaikat, itt, ahol nem lehet senkibe belefojtani a szót, csak az érvek és ellenérvek harcolnak egymással, nincs senki oldalán a priori tekintély, nincs korlátozó szmsz, mint az önkormányzati üléseken.

Gondold meg, kedves Leszko, visszatérve a bútorzatra, a Te nevedre felfigyelnek a városban, és akármilyen jó ajánlatot is teszel, elindul a pletyka, mint ahogyan történt is, hogy persze, mert a Leszkó fia. Mutassa meg az önkormányzat az ajánlatodat, meg a másikak ajánlatát, és könnyen elválik, hogy kié volt a jobb. Abba nem lehet belekötni, ha látszik a különbség két -- vagy több -- cég ajánlata között, és a jobbik kapta meg. Nem?

Én valami hasonlókat várok el az engem képviselőktől. Lássa, hogy a pénzemmel és a város összes polgárainak a pénzével úgy gazdálkodnak, ahogyan azt értem, a városért kell tenniük.

Remélem, egyet értünk, hogy nem rágalmaztalak, a polgármestert sem, csak megkérdeztem, hogy más mit tud arról a pletykáról, ami terjed a városban.

A Vukot nagyon szeretem magam is. :-) Tetszik a szarkasztikus humorod. :-)

Hogy Herenden mit csinált egy Leszkovszki, annyira nagyon-nagyon nem érdekel, hogy csak na! De hogy Várpalotán mit csinál, az már igenis tartozik rám, főleg, ha a megbízója minden jel szerint közeli rokon. Szerinted nem így van? Nem tehetek arról, hogy oda születtél, ahová, nem veled személyesen, és nem a cégeddel van bajom, hidd el, hanem a polgármester közeli hozzátartozójával, akit a polgármester bízott meg közpénzből x munka elvégzésére... Lehet, hogy még jó cimborák is lehetnénk, ha ismernélek, de attól még hadd éljek a gyanúval ilyen esetben...

Én örülök, hogy minőséget állítasz elő, és ezt tetted valószínűleg a szóban forgó esetben is. A minőség pénzbe kerül, és nem mindegy, hogy mennyi pénzbe. De ebben nem megyek bele, mert fölösleges szócséplés, nem ez a lényeg tkp. Azt már fönn elmondtam.

Az én e-postacímem is elérhető, ha kérdésed van, szívesen állok én is rendelkezésedre. Mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem a személyed ellen van kifogásom -- nem is lehet, hiszen nem is ismerlek személyesen --, hanem a helyzet etikai oldalát szerettem volna megvilágítani. Ez ellen lehet tiltakozni, de inkább tanulni kéne az esetből az érintett embereknek, hogy legközelebb ne lehessen ilyen ügyekből pletyka. A nyilvánosság a demokrácia eszköze, éljünk vele.

Üdv:
blbotond








Tisztelt: blbotond

Aki megvette, annak aranybánya. Infóim szerint -- de ez csak pletyka(!) -- Leszkó fia vette meg. Kéretik megerősíteni a helyi lakosoktól. Más mit tud erről? Elsőkézből az infó, szívesen megfelezem veled (ez teljesen komoly).
Azt is lehet hallani( Van egy aranyos rajzfilm a VUK, ott nyomják a faluban a kutyák ilyen szinten a műsort) -- jut eszembe --, hogy Leszkó fia más jó üzletet is kapott a jó kapcsolatai révén. ;-) Azt mondják, hogy a Polgármesteri Hivatal és egyéb közintézmény bútorait is az ő cége készítette el. Ha ez igaz, márpedig ezt elég biztos forrásból tudom, akkor ez csöppet sem etikus! Etika, ezzel a szóval és értelmezésével ismerkedned kéne egy kicsit!

Hozzá teszem HERENDEN a Polg.Hiv.-nak, kultúrháznak és még a postának is mi készítettük a berendezéseit, nos akkor az ottani polgármesternek is jár egy “Ejnye-bejnye”- L ????

És ha már itt tartunk, Várpalotán pontosan 1 hasonló tevékenységgel foglalkozó cég van jelen, volumenben és minőségben. Nekik esetleg lehetne hozzászólásuk az “ÜGYHÖZ”

Azt hiszem a munkáink minősége és nagysága a következő linkekben megmutatkoznak. (ez itt a reklám helye).

http://www.hotellaroba.hu/ - komplett bútorozás – tervezés http://www.shiraz.hu/ -- komplett bútorozás - belsőépítészet - tervezés - nyílászárók

Hotel Tihany Átrium **** Komplett bútorozás

VEMÉVSZER KFT : balatonalmádi kulturális központ , kávézó (teljes bútorzat)

Medico Uno biatorbágyi irodaház (teljes iroda berendezés ) http://www

XL-BAU , légierő tiszti klub Veszprém

Cosmopolitan Cosmetics irodaház Budapest …….. és sorolhatnám

És számos magánház, teljes egyedi berendezése az előbbi cégek tulajdonosainak köréből.

Ezen referenciák mellett talán eltörpül 8db kombinált íróasztal, 1db nagy tárgyalóasztal, és 2db beépített szekrényt. (Pontosabb információkért, felkereshetsz, és ország világ elé tárhatod ezt a hatalmas volumenű “Ejnye-bejnye”-ét.) Szerintem a hivatalban mindenki pontos tájékoztatást kap, még Te is. (Menj be, bizonyosodj meg és utána “csaholj”)

Tudod az én alapelvem hogy “gazdagabb” legyen a szomszédom mint én, mert nagyobb esélyem van rá hogy többet, és szebbet fog rendelni, mintha az ellenkező eset állna fenn. A dögöljön meg a szomszéd tehene már nem “kifizetödő” tudod! Mindenki hámozza ki a számára “Csemegézhetőt”. Ha valakinek kérdése van az emil cím rendelkezésre áll, vagy személyesen is megteheti ezt.

Nem szoktam mocskolódáshoz hozzászólni, több éve hallgatom már, neked most megtettem. Lehet hogy jó ugródeszka a további kéjes szófosásodhoz.

Ja a szomszédod már lehet hogy megegyengetett volna ha ilyeneket pletyizel róla.(Tényleg nem lány vagy?)

Én mindig mosolyogni fogok az ilyen embereken, akik a szabadidejüket erre tudják szánni.(nincs család) vagy tönkre ment a csattogós lepkéd? (hozd el megjavítjuk, belefér) és ez egyáltalán nem vicces!!!

A személyeskedésért elnézést, csak azt hiszem ezek után nekem is jár egy kis “szabadság”.

Tisztelettel: Leszkovszki Péter
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 86
mivel az ipari park a Tesco betelepülésével szerintem kb 30%-ban betelt,a maradék placcra meg 2-3 500fős cég férne el,(a munkanélküliséget 5-10db 500fős cég oldaná meg)parkolókkal,csarnokkal egyben,ezért már most gondolkodni kell,hogy a leendő Déli-elkerülőút mentén,Beszálló-Ősi felé levő kihasználatlan szántóföldet ipari beruházások betelepitésére kell hasznositani. a vasút és a jelenlegi Csákányhid-Vasútiátjáró közti elkerülőút közti sávba a hely keskeny volta miatt meg 8-10-12db szélerőmű javallott.ugyanezt képzelem el a szeméttelep mellé is. a Kálvári-Inota közti domboldalra pedig "teraszosan" 3-4utcát kéne kiparcellázni,az inotai kerülőút-8-as közti háromszöget(volt akácos) pedig kereskedelmi célra kell hasznositani,a túloldalon levő épülő Tesco "ellendarabjaként"
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 85
"Nagyon ütős lenne ha pár érvet mégis csak megcsillantanál, de komolyan." van kb 4-5000 képzett gyakorlott mechatronikai műszerészünk.a XXI.században pedig a leghúzósabb iparág az,amelyik éppen ezeket a mechatronikai műszerészeket foglalkoztatja.Magyarország iparának jelen pillanatban kb 40% termel abba az iparágban ahol ilyen embereket foglalkoztatnak. virágnyelven leirtam milyen cégeket fogunk remélhetőleg Palotán látni.
Előzmény: Átgondoltan (83)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 84
Kedves Átgondoltan! akkor folyt köv: pár dolgot nem értettél meg,de azért vagyok,hogy akkor világosabban leirjam:) "S ha már itt tartunk biztos a főnökeid neked is beszámolnak az elköltött dollármilliókról ugye???" bármily meglepő,egy modern nyugati cégnél beszámolnak a főnökök róla,hogy mire költi a cég a dollármilliókat.lehet hogy van ismerősöd a Visteon Hungary Kft-nél(egykori Ford) Székesfehérváron.megerősithet engem,hogy az igazgató és a gyárvezetés(logisztika,pénzügy,személyzeti,stb)HAVONTA!!! mindhárom műszaknak elmondja hogy áll a cég,bevétel,kiadás,reklamációk,fejlesztések,tehát patnernek tekinti a beosztottakat.Bármily fura,de ez számomra a normális és az etalon. "hogy az önkormányzat a te "beosztotad"" de az én beosztottam mert az én a te az ő adójából kapják a fizetést.szolgáltatnak nekünk.ezen nem tudom mit kell megrökönyödni? egy német cégnél dolgoztam,rövidebb munkanélküliség után mentem oda.szóltam a főnökömnek az igazgatónak,hogy ki kéne jelentkeznem a munkaügyi hivatalból.az volt a válasz,hogy " mi termeljük a GDP-t az ő fizujukat,majd ha akar valamit akkor idejön a hivatalnok,van kocsijuk,amit a mi adónkból vettek,te nem mész sehova,neked itt van dolgod"a végén levelezés utján oldottam meg a kijelentkezést mert nem engedett el a hivatalba. " Két nagy logisztikai központ között a harmadik egészen pontosan 20km körzeten belül , remek." ki beszélt itt arról hogy én logisztikai központot akarok Várpalotára csalogatni??? én csak azt irtam,ha értesz a logisztikához,kereskedelemhez,ne adj isten marketinghez,akkor tudod hogy kell adni-venni.teljesen mindegy hogy az árú egy 100-as szög,egy tévé,vagy egy város telke,amit el kell ajánlani olyan cégnek,ami hosszú távon kölcsönösen előnyös.de tényleg ne kivánd hogy leirjam itt a mechanizmust,mert ha 15évig nem jöttek rá,akkor most már ne is jöjjenek rá.sorry,adtunk rá elég időt. "miért nem olyan nagy ez a palotai illetve fehérvári vállalkozás? mondjuk mert nem elég tőkeerős ahhoz hogy direktbe importáljon Olaszországból,és emiatt sajnos nincs alkupozicióban" ne haragudj de nem ez a cég volt az egyetlen kisebb méretű az Észak-Dunántúlon akiknek szállitottunk,azért már had tudjam egykori munkám alapján,hogy miként válhat egy cég mondjuk országosan meghatározóvá.nem akarom most itt neked elemezni az épületgépészeti piacot Magyarországon,de a piacot 3 nagy uralja.köztük az egyik a volt munkahelyem.az emlitett fehérvári,veszprémi "nagyoknak" az éves bevétele kisebb volt,mint amennyit a mi cégünk csak radiátorba invesztált. ez kb olyan hasonlitgatás részedről,mintha azt kérnéd számon,hogy a kenyérgyári vegyesbolt miért nem lesz akkora mint a fehérvári Metro.... egyébként meg nem kivánok mást Várpalotának,mint ami egy közeli egykategóriás kisvárosban autópálya,japánprogram,egyebek nélkül végbement,és teli az ipari parkjuk.a város neve Mór
Előzmény: Átgondoltan (83)
Átgondoltan Creative Commons License 2006.01.04 0 0 83

Igazán köszönöm és várom a Felvirágzást! Látom elég nagy figyelmet szenteltél az írásomnak. Fantasztikus összehasonlítás Önkormányzat- Japán cég , valóban ha így működne de szép is lenne!!!. S ha már itt tartunk biztos a főnökeid neked is beszámolnak az elköltött dollármilliókról ugye???Csak azt ne írd válaszként hogy az önkormányzat a te "beosztotad",mert ezt még a nyugati demokráciában sem működik (vagy már ezt is kitaláltátok az első 6-10 hónapra). Ismét vártam volna az építő jellegű pár mondataot de idézem:"Joe bácsinak hogy Palotára hozza a dollárt,de talán nem kéne pontról pontra leirnom a know how-t hogy hogyan.ha értesz a logisztikához és a kereskedelemhez akkor úgyis tudod,ha nem akkor a váltás után nagyjából 6-10hónappal már láthatod az eredményét. " Ezt hívjuk mi ködenek. Két nagy logisztikai központ között a harmadik egészen pontosan 20km körzeten belül , remek. Azaz három nő közül melyből kettő gyönyörű és az elvárásaidnak is pont megfelel (s megteheted hogy bármelyiket választhatod), te a harmadikat választod. Valaha a nagy útkereszteződéseknél, kikötőkben alakultak ki kereskedelmi központok nekünk is van ilyenünk,(az egy átmenő 8-as)? Nagyon ütős lenne ha pár érvet mégis csak megcsillantanál, de komolyan.

Következő válaszod is igen frappánsra sikeredett: "miért nem olyan nagy ez a palotai illetve fehérvári vállalkozás? mondjuk mert nem elég tőkeerős ahhoz hogy direktbe importáljon Olaszországból,és emiatt sajnos nincs alkupozicióban"

Igen ezzel tőkehiánnyal sok dolgot megmagyaráztunk, és még el is hisszük. Persze nem ebben az összefüggésben tettem fel a kérdést, látható benned a logisztikus a vágányváltás és a terelés az megy! Talán városunkkal szemben is ugyanilyen megértően, látnunk kéne az árnyoldalalkat, és ha vannak olyan emberek akik meglátják a lehetőségeinket vajon miért nem teszik közzé nem értem? (15 év ködbeburkolózás után csillogtathatnátok valamit) Tudom az első 6-10 hónapban fog felkelni a napocska! Hajrá vettem napszemüveget, hogy megláthassalak a fényben!

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 82
Kedves Átgondoltan! üdvözöllek a topicban! hát akkor menjünk sorba: "ExxonValdez az elszámoltatás a régi rendszerek tematikáját tükrözi(van benned is ilyen vérvonal ahogy olvasgatom a fenomenális kitöréseidet)." az elszámoltatás nem a régi rendszer tematikája.minden magára adó cég évente 2-3 alkalommal elszámoltatja az alkalmatottait,hogy munkaidejükben mit tettek a cég fejlődése érdekében.nekem ez nem szokatlan,az International Business Mashiness Corporationnal megszoktam.évente irásban számot kellett adnom,hogy a rámbizott dollárt milyen hatékonyan használtam fel a cég működése a termelés érdekében.ha neked ez régi rendszer tematika,akkor még valószinűleg nem dolgoztál nyugati,amerikai ne adj isten japán cégnél.Japán cégnél annyival cifrább a helyzet hogy ott nem igazán műxik a demokrácia.amire Ojabun san azt mondja mehet az megy. "mit mondanál egy "Nagy" cég vezetőjének, miért is lenne érdemes Várpalotára telepíteni a cégét?(Nem fröcsögésre vagyok kíváncsi és nem mellébeszélésre)" dilemmában vagyok.van elképzelés az eddigi munkatapasztalataim alapján hogy mit kell mondani egy cég vezetőjének,Joe bácsinak hogy Palotára hozza a dollárt,de talán nem kéne pontról pontra leirnom a know how-t hogy hogyan.ha értesz a logisztikához és a kereskedelemhez akkor úgyis tudod,ha nem akkor a váltás után nagyjából 6-10hónappal már láthatod az eredményét. "Második kérdésem, a nézeteiddel hasonló nézeteket valló vállalkozónak, mellesleg képviselő testületi tag, miért nem akkora a vállalkozása Várpalotán, mint a hasonló tevékenységet folytató ám Székesfehérváron vagy Veszprémben működő vállalkozóknak?" ismerem a nevezett vállalkozót,mivel vállalkozásának néhányszor volt alkalmam szállitani mikor az ország 3-ik legnagyobb ilyen jellegű nagykereskedésének voltam az Észak-Dunántúli területi képviselője.de az emlitett fehérváriak is vásároltak tőlünk,ismerem őket is.hogy miért nem olyan nagy ez a palotai illetve fehérvári vállalkozás? mondjuk mert nem elég tőkeerős ahhoz hogy direktbe importáljon Olaszországból,és emiatt sajnos nincs alkupozicióban külföldön.egyébiránt meg nem kell emaitt őt letenni,mert regionálisan nagyon jól betölti a szerepét. "És talán még visszatérnék az első sor gondolataihoz , barátkozz a tudattal hogy Demokráciában élsz, és a közakarat hál Istennek még működik!!!" működik ez igaz.remélem most már a város nagyobbik fele is igy fogja gondolni és a 18-49éves célcsoport is kiveszi részét a demokráciából. "És ha megkérdezem te miért nem vagy milliomos ezzel a hatalmas nagy szakértelmeddel és miért nem mentél már el ebből az "elpusztuló" városból?" honnan veszed hogy én nem vagyok milliomos?:) és ha az vagyok? miért nem mentem el? mert az én ősöm neve szerepel a várőrség 1696-os névsorában,és én elmondhatom magamról,hogy ez a város a szülőföldem.elmentem de mindig visszatértem. Remélem mindenre kielégitő választ adtam:)
Előzmény: Átgondoltan (80)
Németh Árpi Creative Commons License 2006.01.04 0 0 81
Szia Exxon! Ideértem, hajrá! Szerintem nagyon jó lesz az új topic, hadd jöjjön mindenki a városi fórumról is.
Átgondoltan Creative Commons License 2006.01.04 0 0 80

ExxonValdez az elszámoltatás a régi rendszerek tematikáját tükrözi(van benned is ilyen vérvonal ahogy olvasgatom a fenomenális kitöréseidet).

Szeretnélek megkérni két dologra, próbáld meg elmondani nekünk "tudatlanoknak" vajon mit mondanál egy "Nagy" cég vezetőjének, miért is lenne érdemes Várpalotára telepíteni a cégét?(Nem fröcsögésre vagyok kíváncsi és nem mellébeszélésre) Második kérdésem, a nézeteiddel hasonló nézeteket valló vállalkozónak, mellesleg képviselő testületi tag, miért nem akkora a vállalkozása Várpalotán, mint a hasonló tevékenységet folytató ám Székesfehérváron vagy Veszprémben működő vállalkozóknak? És ki tiltotta meg bármely képviselőnek hogy cégeket hozzon Várpalotára, (ez mindkét oldalra vonatkozik).

És talán még visszatérnék az első sor gondolataihoz , barátkozz a tudattal hogy Demokráciában élsz, és a közakarat hál Istennek még működik!!! Tudod már az oviban is ha 10-ből 6-an mást szerettek volna játszani mint Te akkor……….. és senki nem akarta azt a 6-ot elszámoltatni hanem beálltatok a sorba. És ha megkérdezem te miért nem vagy milliomos ezzel a hatalmas nagy szakértelmeddel és miért nem mentél már el ebből az "elpusztuló" városból? És tudod a főnöki irodákban van egy íratlan szabály, legalább is az én cégemnél így van, ha problémád van, legyen a tarsolyodban ennek a problémának legalább 2 valószínűleg jó megoldása, mielőtt átléped az iroda ajtaját. Tehát a jó, építőjellegű ötleteidet szívesen olvasgatnám két mocskolódás között.

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 79
Te Shell!:) már ne hari,de hogy nézne ki egy kozmetika,ha a Te irásaid megmaradnak,és a hozzászólások eltűnnek? he? igen,admin voltam,komolyabb chaten mint a palotai honlap fóruma,tehát linux,unix,win nt,win 2003 dolgokban nem lehet megetetni. lázitás? és ha lázitok? elvégre 15éves uralmat kell eltakaritani hogy fejlődjön a város. egy haverom tudod mit mondott amikor 5milliárd volt a lottónyeremény? ha megnyerné bemenne a Pogármesteri Hivatalba és közölné hogy 3perce van mindenkinek hogy elhagyja a várost,mert innentől magánterület! döntsd el,hogy a rezsim oldalán állsz vagy követed a Zichyek és Sztáray nyomdokait és lomtalanitod a várost a hulladéktól.... a visszaszámlálás megindult
Előzmény: ShellSport (78)
ShellSport Creative Commons License 2006.01.03 0 0 78
Te Exxon, nekem is eltűntek hozzászólásaim és én mégsem lázongok! Jó lenne, ha nem lázítanád az embreket, mert te admin vagy mi a frász voltál, és te mindent eszméletlenül jól tudsz...
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 77
ka_csa 2006. Január 03. 15:22:59 Moderátor! Tisztogatunk?-a tegnapi hozzászólások hova tüntek, -éljen a véleményszabadság! ennyit a szabad véleménynyilvánitásról Várpalotán!!!!!!!!! a hivatalos honlapról eltűnt 3-4hozzászólás.......... na mi van? nem rezsim a rezsim? ki vannnak rúgva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M471312 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 76
Azt tudtam hogy a hitachi vette meg az IBM ezen részét hiszen nagyon járt a hír a cégnél!!
Előzmény: Törölt nick (74)
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.02 0 0 75

 Hello

Nekem sem jön be a Palota...

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 74
az IBM fejlesztésű vinyokat ma Hitachi néven kapod meg.nem jön be? akkor megnyugodtam,azt hittem kitiltották az IP-mat:))))))))
Előzmény: M471312 (72)
M471312 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 73

A www.varpalota.hu számomra is láthatatlan!!!

Előzmény: Törölt nick (71)
M471312 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 72
Jó ezt nem tudtam hogy a Hitachi tulaj a Sanminában ezt most hallom elősszőr!!!
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 71
nektek bejön a www.varpalota.hu?
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.02 0 0 69
 Jó éjt...
Előzmény: blbotond (68)
blbotond Creative Commons License 2006.01.02 0 0 68

Mi ez a defetizmus, kérem? Ez a demokrácia éles kritikája, tán a hitelét is aláássa, ha ez így van! :-))

Tényleg kellene egy szint, ami alatt nem lehetne képviselőnek jelölni valakit. Elvégre ez elég komoly szakma. Persze nem jogszabályokban kéne kifejeződnie, hanem a politikai kultúra alakulhatna úgy, hogy etikai szabályként kellene bevezetni a pártoknak maguknak. Mégsem sérülhet a passzív választójog. Óh ez már az álmodozás kategóriája. Biztosan az éj teszi. :-)
Előzmény: albinopiranha (67)
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.02 0 0 67
 Azok , akik tenni akarnak sohasem kerülhetnek már oda.
Előzmény: blbotond (63)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 66
én lépek alvadni,mindenkinek jóéjt! holnap re
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 65
nehülyéskedj én csak a december 21-én megtartott IBM Global Service kft rendszeradminisztrátori állásának felvételi tematikáját irtam le.éppen elcsúsztam az angollal,IT-hoz még gyenge az angolom:)))) 1napos volt az egész cécó nem lenne képviselő? miért ezek akkor mihez értenek?
Előzmény: albinopiranha (62)
blbotond Creative Commons License 2006.01.02 0 0 64

mármint azoknak a száma konvergál a nullához :-)
Azt hiszem, az a bajom, hogy határozottan kijelenthető, máma már ma van.
Előzmény: blbotond (63)
blbotond Creative Commons License 2006.01.02 0 0 63


Ebben egyetérünk. Aki mindezt tudja, meg még érdekli is a társadalom előrejutása a sajátján túl, az konvergál a nullához...

Előzmény: albinopiranha (62)
albinopiranha Creative Commons License 2006.01.02 0 0 62
 Az tök jó lenne , mert nem lenne képviselő...és végre jól mennének a dolgok
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.02 0 0 61
szerencsétlen egybeesés? ha teszem azt 15éve az MDF van itt hatalmon,és ők nem hoztak volna ide fejlődést,befektetőket akkor most ők lennének a szerencsétlen egybeesés. a másik hogy ha jelentkezek egy céghez komoly pozicióra akkor 2nyelv középfokon,5év multinacionális környezetben eltöltött gyakorlat,számitógépismeret,team munkára való alkalmasság,meg hasonlók az elvárások. tehát ezt várom el azoktól akik oda becsücsülnek. aki jelentkezik képviselőnek a felvételiztetést akár jövö héttől már meg is kezdhetjük. 1,személyiségteszt 2,gazdasági,jogi ismeretek 3,egyéni feladat megoldása 4,feladatmegoldás csapatmunkában 5,interjú ez lenne a felvételi eljárás nekik.persze nem magyarul,választhatnak hogy angol vagy német.egyéb idegen nyelv előny.felvételi korhatár 45év.
Előzmény: albinopiranha (58)
blbotond Creative Commons License 2006.01.01 0 0 60

Pláne... Szerinted tett ezért vmit a városvezetés? Pedig reklámnak sem rossz, bele kéne rakni egy kis dellát, nem?
Előzmény: Törölt nick (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!