Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2006.02.10 0 0 190
Nagybetukkel GENEX van rajta, a belteri egyseg tablajanak elso sora (ha az a tipusszam), akkor GWMA-33GW.
Van rajta egy olyan beallitas, hogy kis csepp. Allitolag az. Leirasom nincs, az a sogornal, es snem vagyok biztos hogy abbol mondta, inkabb tapasztalat, szerintem a masik majdnem ugyanilyet hasznaljak de ez se biztos csak vszinu.
Ha nem ez kell rola, akkor mondd hogy mit keressek vagy lefotozom a tablakat:) De nem most, mert menni kell furdetni.
Előzmény: klimakiraly (189)
klimakiraly Creative Commons License 2006.02.10 0 0 189
Szia!

Tud menni páratartalomra?
Ez nekem új, kérem a típusát!

Az újra indulás távvezérelt gépeknél Hazánkban tilos.
De vannak gépek amiken aktiválni tudod.
Van ahol kapcsolja, van ahol gombok hosszabb ideig nyomva tartása aktiválja.

K.K.
Előzmény: Axióma (188)
Axióma Creative Commons License 2006.02.10 0 0 188
Nincs plusz belmagassag, es nem lesz allando levegomozgatas (en a wc-szellozot is ruhellem, es csak reszben a hangja miatt). Ha lenne, akkor sorkollektor lenne a melegito es nem milla folotti berendezes:) de pont a mozgo levego miatt inkabb csak a tetoterhez terveznem be, amit nem lakunk folyamatosan (kevesebb hoveszteseg arrafele + lehetne teregetni nem tobb hetes szaradassal, meg az ott tarolt cuccokat se feltenem).
Mindenesetre koszonom a szakszeru es hasznos valaszaidat! Ezek nyoman az is kideritettuk, hogy ez a klima is at tud menni paratartalom-tartasba (ki-be kapcsol) csak nem tudtuk eddig. Mondjuk a napi atlag 1 vodor viz felett van, ugyhogy egyelore egyetlen kWh aramot se sajnalok. Ja es termeszetesen az aram programozott megszakitasa meg nem muxik mert mar intelligens keszulek es nem indul be csak keszenletbe all mikor aramszunet utan ujra szuflahoz jut...
Előzmény: klimakiraly (187)
klimakiraly Creative Commons License 2006.02.10 0 0 187
Szia!

Persze annak, akinek akar.
De illik, ha "megszólítják". :-)

Inkább a szellőzés irányába kellene fordulni, de az még drágább, marad ez.

Egy jó hővisszanyerő szellőztető rendszer az 1,5 millánál kezdődik. És akkor még csúnya. 3 –4 milláért már elég szép készülhet, ha már a falak és magasságok tervezésénél számolnak vele.

K.K.
Előzmény: Axióma (186)
Axióma Creative Commons License 2006.02.09 0 0 186
Miert bocs, mindenki akkor es annak ir akinek akar...

Egyebkent azt hiszem van egy alapveto felreertes, en nem akartam a reklamodat lefikazni, csak azokat leirtam ami miatt nalunk az nem johetett szoba. Ettol fuggetlenul ha lett volna penzunk akkor valami ilyen gepet vettunk volna.

A mostani klima lehet, hogy megy feleslegesen, de nem vesszuk eszre, egyreszt korbejar a helyisegekben, masreszt meg hosszu orak utan is folyamatosan csopog a viz belole. Na persze eleve nem 0-24 oras uzemet huz. Ma a furdoszobabol (furdes elott) 4 oran belul 3 liter feletti vizet hozott. Ahol beallitjuk tobb-kevesebb idore, ott nulla kozelire redukalja az elegge elhuzodo vizes eleket. Peneszgond azota sehol sincs.
Az jol hangzik, hogy csak feleidoben menjen, van is napi programozasu kapcsolonk, azon keresztul kene atkotni (500Ft mechanikus). Kiprobaljuk, hogy fele arammal mennyivel kevesebb vizet szedhet ki, koszi ezt az otletet! Homerseklettel nincs gond, mert boven orulok ha a futott (lakott) helyisegeket vizteleniti, ugyhogy min. 20 fokban van, ez jobb is neki mukodni mint a hidegben.
Az a'rrol mondtam, hogy nem ugyanaz hanem masik gep lehet (rairva 18l ugyanugy), es csak azert hoztam fel, hogy az se fer bele a penztarcankba. Ezert is orulunk ha van barmilyen, nem automatikus-kenyelmes megoldasunk. Amugy netaruhazrol van szo ugyhogy biztosan kisebbek a koltsegei is.

En egyebkent azt hianyolom a piacrol, hogy nem lehet hasznalt gepet venni realisabb aron, vagy nem lehet realis aron kolcsonozni. Pedig tipikus egyszeri hasznalatu aru, me'g ha csak 1-2 eve adtak el itthon az elso keszulekeket akkor is kell mar feleslegesnek lennie. Mar olyanon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne a kinti hideget csoben bevezetve lecsapatni a kulso feluleten, de ez persze foleg nekem irrealis nem csak kivitelezni hanem ennel konkretabban megtervezni is, csak mar mindent megprobal az agyam. De ha egyszer nem vagyunk vasarloerok:( es ez nem csak neked rossz hanem nekem is. Remeljuk azert valtozni fog... de mar elotte, iden osszel szigetelunk addig szaritunk es mar egybol nem lesz gond a penesz meg a parassag. Nagyon remelem!
Előzmény: klimakiraly (185)
klimakiraly Creative Commons License 2006.02.09 0 0 185
  Szia!


Bocs hogy most írok, de hardver hiba volt. :-)


Igen a klíma az 3,5kW hűtőteljesítményű és kb 1/3-át fogyasztja.

A párátlanításra készült gépek pedig kb 0,9kW hűtőteljesítményűek és szintén 1/3-át fogyasztja.


Azért írtam az ágyúval verébre, mert szerintem a klímád sokat megy feleselgessen.

Értem ez alatt nem tud annyi párát kiszedni 50%-nál mint amennyi áramot fogyaszt.

Ergo energia pazarlás...

Van olyan gép ami tud úgy üzemelni hogy 2 órát megy aztán kikapcsol, hogy legyen ideje a párának felszaporodni. Újabb 2 óra múlva bekapcsol aztán ki. És ugyan ezt lehet 4 órával is.


Szóval minél lejjebb mész a páratartalommal annál rosszabb a hatásfok. De ha a géped automatán kikapcsol a beállított értéken, és vissza ha 1 - 2 %-al ha túllépi a beállítottat akkor takarékos.


Szabályzás, igen ez probléma. Manapság egyre több gépen csak az van a beállító tárcsán. Hogy 1 – 2 – 3 – 4 -5 nem az hogy 60% - 70% - 80%. És miért?

Mert olcsóbb, ha pontos értéket írnak rá akkor azt tartani is kell, és az csak tökéletesebb és drágább géppel lehet.


Ár. Az hogy valaki ingyen dolgozik, foglalkozik az ügyféllel garanciával alkatrésszel. Hát tegye, ha abból is megtud élni!

Vagy a nagyker néz minket … de azt mondja egyenlőek vagyunk.


A kölcsön kapott gépről nem tudok mit mondani annál olcsóbbat nem tudok. :-)


Még nem tudom hol terjed a hír hogy a mobil klímák is jók erre a célra. De egyet tudni kell, ezek a gépek 0 - +5 C fok körül hűtik a hőcserélőjüket. Ha hideg pincében használod akkor 0 fok alá meg ez az érték, ilyenkor a gép lamellái lefagynak a levegő áramlás megszűnik a párátlanítás megszűnik, csak az áram fogy. Na de a párátlanítók azok automata leolvasztásuak, velük nem fordul ilyen elő.

A te klímád az -7 C foknál áll le de akkor 7 percre, tehát csak meleg szobában tudod használni. Igaz ott nagy teljesítménnyel, ha olyan mennyiségben van párád.


Mi ügyfeleink általában nem érnek rá klímát KI/BE kapcsolni meg állványostól cipelni.

Ők reggel mikor elmennek dolgozni bekapcsolják, mire haza érnek kiszárad a lakás megfelelő mértékben automatikusan. Kiöntik a kis 4 literes tartályt, és másnap meg ismétlik.


Kényelmesek. :-)

 

K.K.

 

ps: Távolság - Futár szolgálat

ps2: Kicsi hosszú lett, de aki ír az energiás topicba is az ne pazaroljon. Ha a pillanatnyi anyagi haszon azt is sugalja. Tudom a pénz nagy úr. :-) :-) :-)

Előzmény: Axióma (184)
Axióma Creative Commons License 2006.02.05 0 0 184
(Nem beszelve arrol, hogy Szeged a kedvencem, de kicsit messze van Pomaztol...)
Előzmény: klimakiraly (181)
Axióma Creative Commons License 2006.02.05 0 0 183
Hat allitolag ez a kW szam valami nemtommi, de nem a fogyasztasa, az valahol 1,2 korul van. A kezelesije nincs nalunk...
Amugy pedig az epitkezes vegen az, hogy ingyen van es raadasul nyarig nalunk lehet, aramban amit fogyaszt azzal egyreszt fut is ezek szerint, masreszt szaritja a falat -> kevesebb futes kell azzal mar boven megeri, meg ha az a dupla megse dupla hanem tripla vagy ki tudja mennyi fogyasztasban egy celgephez kepest.
A reklamban mondjuk olyan aprosag gond van, hogy a valasztek fele nem elerheto, masreszt a 30 fok 95% paratartalom melletti 18 literhez kepest mi ezzel 20-22 fok 70-80% korul vettunk ki majdnem ennyi vizet. Es ez egy ujrafelhasznalhato keszulek. Allitolag 10e koruli plusz villanyszamla varhato, majd megnezem, bar most mar nem hiszem hogy lesz viszonyitasi idoszak mert menni fog amig van ertelme. Nekem nincs plusz egy minimalbernyi penzem, plusz ha tovabbadom akkor hasznaltan max. a netto ar 70-80%-at kaphatom erte (remelem, nem tartos allapot lesz ez a parassag, most indokolt). Amugy pedig lattam annyi bruttoert mint nalad netto nemvitatkozom mennyire jo keszuleket, es azt se vettem meg, mert nincs mibol es mert rossz az ar/ertek arany, pedig mar ket honapja keresunk (egy helyen mondtak 20e-ert valami paratlanitot hogy neha van de azota nincs, na azt talan megvettuk volna).
Parhuzamos topicban ajanlgattak valamelyik ceget hogy 5 napig kiprobalhatod es visszaveszik ha nem akarod megtartani, de aztan nem mentem utana mert baromira ellenszenves volt, hogy a 21 napnal hosszabb berles (legalacsonyabb napidij) arabol mar a 17. napon kifizetem a keszulek teljes arat, na ilyeneknel nem bizom a tobbi "konstrukcioban" sem (meg mellesleg allitolag raallitottak az idealis paratartalomra es majdnem 10-zel nagyobbat tartott ki-be kapcsolassal).
Előzmény: klimakiraly (181)
yesabel Creative Commons License 2006.02.05 0 0 182
Sziasztok! Új vagyok még itt,de én is ezzel a problémával küzdök. Nem olvastam el az összes hozzászólást,bocsi ha ismétlésbe bocsátkoznék. Egy barkácsáruházban vettem "molto" penészírót. Maximálisan eltüntette a régi penészt is, hófehérek lettek a sarkok. Szerintem csak fehér felületre lehet spriccelni,és sokat kell utána szellőztetni. Nekünk nagyon bevált,de vigyázzatok vele,nagyon tömény!
klimakiraly Creative Commons License 2006.02.05 0 0 181
Szia!

Ez az ágyúval verébre tipikus esete. 3,5 kW-al párátlanítani az már valami. :-) 600-700W-os gépek is megteszik.
Ha nem sértek senkit a "reklámomal" akkor itt van egy pár.

K.K.
Előzmény: Axióma (179)
andi88 Creative Commons License 2006.02.05 0 0 180

Szia!

Én is csak átmeneti megoldást tudok ajánlani!

BREF penészeltávolító spray!Nekem bevállt.Kb 2hetente befújom a penészes

helyeket és hagyom hogy beszívja!

Előzmény: Francis Furrier (177)
Axióma Creative Commons License 2006.02.05 0 0 179
Legujabb tapasztalatunk: tegnap elhozta a sogorom a 2 eve kibontatlanul allo 3,5kW-os klimajat, amit huto-futonek vett de csak huto ezert akkor vett masikat es ezt csak iden akarja feltenni (nem mobil, de ugyeskezu es felerositette egy fa keretre egymas ala a ket egyseget, a kulsot is belso hasznalatra persze). Beinditottuk tegnap du. 3-kor, alatettunk egy mua. gyerekkadat. Ma 3-kor masfel vodor (szerintem 12 l-es de legyen csak 10) ontottunk ki belole! A fal ket okbol is szaradt, egyreszt a viz ugye nem tudott mar a levegobol odacsapodni, masreszt a kulteri egyseg nyomta ra a langyos levegot...
Ami erdekes: elinditaskor a paratartalommero (mozgathato mutatoval, ugyhogy nem pontos ertek de a viszonyitas is erdekes) mutatott 68%-ot, ma 3-kor 48-at! Mire kb. egy ora mulva atvittuk a berendezest a masik szobaba (magassagi problemaink adodtak:)), addigra visszament egybol 58-ra... szoval tartos megoldasnak nem bizonyul, de vizes foltok nincsenek, nincs eselye a penesznek, es most ez a legfontosabb. (Tudom, villanyszamlank lesz, de ha 2 honapja osszejott volna ez a megoldas akkor is szivesen fizetnem!)
Ja es a szobat, ami egyebkent eleg hideg (dryvit nelkul meg alulmeretezett a futese, bar lehet hogy amugy is) kb. 2-3 fokkal a szokasos felett volt szinte egesz nap.
A gond ezzel a megoldassal mar csak az, hogy ha megvenni kellett volna, az legalabb annyiba ha nem tobbe kerul, mint a celeszkoz (paramentesito), es ezt se hasznalnam sajat magam kesobb (a mozgo foleg hideg levegot nem szeretem, most is mindig az a szoba marad ures, amelyikben megy). Akinek meg kell a nyaron, az gondolom megvette elore igy nyilvan kihasznalta, szoval igazan ez a mazli nem nagyon segit ki senkit.
Axióma Creative Commons License 2006.01.20 0 0 178
Atmenetileg eltuntetni (az is fontos az egeszsegnek) peneszolovel (pl. Schimmel stop), de epp most ertekezunk a temarol a Hazepites koltsegei topicban, olvass at oda is (illetve itt is visszafele).
Előzmény: Francis Furrier (177)
Francis Furrier Creative Commons License 2006.01.20 0 0 177

Sziasztok!

 

Nem tudom merről kellene megközelíteni a témát, így belevágok a közepébe.

 

Egyéves társasházi bérlakásba költöztünk és elkeseredve konstatáltuk, hogy kegyetlenül elkezdett penészedni a bejárati ajtó melletti falrész (kb 5 cm széles mindkét oldalon) De olyan módon, hogy egészen nagy penésztelepek ültek ki!

Aztán rátett még egy lapáttal, hogy a fürdőszoba ablak sarkában is megjelentek a kis telepek :-(

Vettem egy egyszerű, vmilyen tablettával működő páramentesítőt, folyamatosan szellőztetünk, de mostmár úgy érzem hiába.

Meg kell jegyezzem, hogy egész nyáron nyitva volt ajtó ablak, még a kora őszi időben is. Csak most, a nagy hidegek alatt kezdett el tenyészni a penész :-(

 

Kérdésem az ebben talán nálam jártasabbakhoz: hogy a fenébe szabaduljak meg a penésztől? :-)

Elköltözni felújítani nem akarok :) ... bár asszem valami felújításhoz hasonlót muszáj csinálni.

klimakiraly Creative Commons License 2005.12.20 0 0 176
Helló!

Igen ez módszer müködik ott ahol jó nagy ablakok vannak. De például fürdőszobában nem annyira szokott nagy ablak lenni. Ráadásul 2 ablak sincs a kereszt huzathoz. Pincében szintén nehéz ügy.

És amiért a legtöbben veszik, mert kényelmes. Bekapcsolom mikor elmegyek otthonról azt ő teszi dolgát, és nem szökik ki a meleg szellöztetéssel folyamatosan.

Tudom hogy 5 percet írtál, de az +15C fok és 80%-nál nem sokat ér.
Ma reggel a -5 - 90% na az már tuti. :-)

K.K.

ps: És ilyenkor nem kell a gép se.
Előzmény: patvarci76 (175)
patvarci76 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 175
Szellőztetni úgyis kell. Akkor meg mi értelme a királyok által reklámozott berendezésnek? Nálunk az olcsóbb módszer bevált. Ha a kinti levegő párás is egy esős téli napon (80-90%!), a szobában felmelegedve leviszi a páratartalmat 50% alá. Ez naponta kétszer 5 perc (de ha csak egyszer teszem meg, akkor is 60% alatt marad másnapra. Szerintem mielőtt kiadtok min. 50 ezret egy ilyen kütyüért próbáljátok meg ezt a módszert.
1358 Creative Commons License 2005.12.13 0 0 174
http://www.datapress.hu/dokumentumok/dir8/118_9_peltier_dewpoint_new.pdf

Itt megtalálod!
Előzmény: _Chubby_ (167)
pasipasi Creative Commons License 2005.12.06 0 0 173
Szia
Nézd meg a http://www.oktoklima.hu/?cmd=100.116 oldalon,itt egy egész jó HX diagram van, és még sok egyéb jó jucc.
Előzmény: _Chubby_ (170)
klimakiraly Creative Commons License 2005.11.29 0 0 172
Tévedni emberi dolog, mondta a ....
A választék.
Előzmény: klimakiraly (171)
klimakiraly Creative Commons License 2005.11.29 0 0 171
Szia!

A diagram nevét nem régen írtam, és a google is megtalálja. :-)
A választék.
Van köztük nagyon nagyon jó minőségü.

K.K.
Előzmény: _Chubby_ (170)
_Chubby_ Creative Commons License 2005.11.29 0 0 170
Köszönöm Monyesz. Ha tud még valaki hasonló oldalakat azt megköszönném!
monyesz Creative Commons License 2005.11.29 0 0 169

A (Hő)szigetelések című topicban biztos van valakinek ilyen diagramja.

 

Én ezeket találtam:

1 2
Előzmény: _Chubby_ (167)
monyesz Creative Commons License 2005.11.29 0 0 168

Szerezz be egy páratartalom mérőt (egy életben eccer kell megvenni, de megéri), aztán tedd a gyerekszobába.

Nekünk is van párásítónk, mert a lakótelepi lakásban száraz volt a levegő, de a családi házas, normálisan temperált fűtés mellett nem kell használni - a kettőt együtt meg főleg nem !

Előzmény: bipa2 (166)
_Chubby_ Creative Commons License 2005.11.29 0 0 167

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy amiről nemrég beszéltetek: az a diagramm ami a hőfok, és a páratartalom alapján megadja a harmatponti hőmérsékletet. Ezt a diagrammot hogy hívják? Nekem a diagrammra lenne szükség és a nevére.  A táblázati formát láttam, az is nagyon jó!Ha valaki tudna nekem segíteni, megköszönném. És hogy milyen könyvben vagy netes honlapon lehet ennek utána nézni. Érdekelne minden szakdokumentum ezzel kapcsolatban.

 

Előre is köszönöm!

bipa2 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 166

Sziasztok!

 

Uj epitesu, legtechnikailag nem optimalisan tervezett tarsashazban lakunk, es a problema szinten a reggeli ablaktakaritas...

Atolvasgattam, vannak tippek h miket probalok meg.

De eszembe jutott egy kerdes: parasito. Gyerekorvosok tanacsoljak, hogy krupp es egyeb nyavajak elkerulese miat jot tesz, ha parasitot hasznalunk a gyereknel.

Egyik cuccal parasitok, masikkal meg paratlanitok? Fabol vaskarika :)

Ahol mar reggelente par deci parat le lehet szakitani az ablakrol, ott esetleg felesleges is parasitani? Van itt olyan aki mind2 keszuleket hasznalja? :)

 

I.

Előzmény: doki64 (162)
(Hun)krisz Creative Commons License 2005.11.28 0 0 165

Sziasztok

 

Egy ismerősőmnél merült fel a következő probléma:egy vállalkozoval acélszerkezetes házat építettek,az első fütési szezonban a külső falak alja,és az ablakok körül erősen penészedni kezdett.Nyáron ujrafestették specko anyaggal,fütés indulása után penész,felázás(kb 35-40cm)salétrom....

Vállalkozo szerint nem szerkezeti hiba,javításrol,kártéritésről hallani sem akar.

Szerintem a szigetelésel lehet a gond...

Lényegessen hidegebb a fal azon a részen ahol nedvesedik.

 

Valoszinü a rétegrendtöl is eltértrk(álitolag szinpla karton van a dupla helyett,hötükrös folia helyett fekete járható,oldalfalakban sárga gyapot van,kivül 4cm nikecell az 5 helyett)

Ennek holnap kis bontás és mérés árán utánnanézek.(A számla a rétegrend alapján lett fizetve)

 

Tud valaki valami megoldást???

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.27 0 0 164
Első lépésként a  szobában lévő "hőhídat" kellene pontosan kiméretni, mielőtt drága és bizonytalan pótmegoldásokban gondolkodsz. Profi hőkamerával állati pontosan meg lehet találni a helyet is meg a mértékét is. Utána kellene a végleges hőszigetelést is helyreállító megoldáson gondolkodni.   
Előzmény: agika* (163)
agika* Creative Commons License 2005.11.25 0 0 163
Köszönöm a válaszod, megyek is böngészni.
Előzmény: doki64 (162)
doki64 Creative Commons License 2005.11.24 0 0 162
Szia! Ne vedd tolakodásnak de ajánlanám beszélj "klimakirállyal " náluk most több mobil páramentesítőből is válogathatsz.
http://www.alfa-klima.hu/paratlanito/index.php
Üdv doki
ui.Nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak a mobil páramentesítőről.
Előzmény: agika* (161)
agika* Creative Commons License 2005.11.24 0 0 161

Sziasztok. Elnézést, hogy nem nagyon olvastam vissza a hsz-kat.

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy milyen páramentesítőt tudtok javasolni. Abban a szobában, ahol teregetek valamint a fiam szobájában penészfoltok vannak. Ez a két szoba a tetőtérben van és  nyugati oldalom. Viszont az alsó szinten semmi. De a keleti oldalon sem, pedig fönt is és lent is van fürdőszoba. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!