Keresés

Részletes keresés

kreativtucsok Creative Commons License 2004.01.08 0 0 119
letezik novenyi tejszin :-)
en kulonben szinte soha nem teszek tejszint semmibe,
(a tejszinhab és a kremek kivetelevel)
a martasokat, fozelekeket mindig tejjel keszitem, raadasul az is csak 1,5 %-os,
muszaly, hat igy szoktuk meg, :-)
ha kell a suritoanyag, akkor pedig a Knorr etelsuritot hasznalok, de letezik ilyen Oetker is
Előzmény: Niácska (118)
Niácska Creative Commons License 2004.01.08 0 0 118
Jaspis, szerintem elírás.
Megnéztem a sablon méretű konzerv (vagyis olyan mint pl. a Bonduelle):
zöldborsó: 400 gr
zöldborsó+répa: 420 gr
kukorica: 340 gr
bab: 400 gr
ananász: 567 gr

Te is azt a kukoricás lepényt akarod megcsinálni? :) Számolj be majd róla! Nekem is meghozta az angyalka a könyvet.

Az én problémám azzal van, hogy mindenben (na jó szinte mindenben) van tejszín. Kiváltható szerintetek valamivel? Valami kalóriaszegényebbel? (Tejföllel??)

Előzmény: Jaspis (116)
szepyke Creative Commons License 2004.01.08 0 0 117
szerintem nem benned van a hiba!
már én is jártam úgy, hogy valami nem stimmelt a receptben
például egyszer valami kecskesajtos izét csinált,
elővette a kecskesajtot a hütőből, olyan pici fehér dobozka volt,
hát én elmentem a "hiper-szuperbe",
és kerestem olyan dobozkát, vagy hasonlót...
mondanom sem kell, hogy semmi olyasmit nem találtam!
aztán megcsináltam másból...
szerintem az adagokat nem kell mindig szigorúan venni, max a sütéseknél (édesség), mert ott számít, hogy mihez mennyit keversz...
úgyhogy, nyugika, csináld úgy, ahogy jól esik, hiszen ő is igy találja ki ezeket a recepteket,
mindenből annyit amennyi jólesik!

Előzmény: Jaspis (116)
Jaspis Creative Commons License 2004.01.08 0 0 116
Sziasztok!

Rózsavizet én a Corvin mozi közelében található arab boltban (non-stop zöldség-gyümölcs boltnak álcázza magát) láttam. Mesmeg mindenféle fűszereket, meg számomra ismeretlen magokat is árulnak. Van valódi sáfrány is, 10 dkg 4.000 Ft!

Kérdés, problémafelvetés: Elkezdtem főzőcskézni a 35 perces recepteket tartalmazó könyvből, és nem igazán értem a konzervek méretét. Eddig mindenre azt írta, hogy 40 dkg-os konzerv kell hozzá, ami hámozott paradicsomból meg vörösbabból rendben is van, mert létezik olyan, aminek a teljes tömege 400 gr. (Igaz, a benne lévő cumó általában csak 340 gr, de biztos erre gondolt.) Viszont tegnap igencsak furán néztem az előírt 40 dkg-os kukoricakonzerv láttán. A boltban is keresgéltem egy darabig, de mindegyik kkonzerv 340 gr-os volt. Most én vagyok vak, vagy elírták a receptet?

komórka Creative Commons License 2004.01.08 0 0 115
Én a Nyugati alatti azt hiszem kaisers-nél vettem cukrozatlan gesztenyepürét.(olyan mintha akkor nyomták volna ki burgonyatörön) Ugyanitt régebben vettem mirelit gesztenyét egészben (tényleg meg kell főzni) még régebben cukrozatlan gesztenye masszát. Ehhez a recepthez szerintem az egész geztenye való. Hogy fokozzam, az egész gesztenyében is van cukrozott! Én ha valamelyikből kapok, akkor bespájzolok. Ujabb SJ receptjei senkinek nincsenek?
szepyke Creative Commons License 2004.01.08 0 0 114
gesztenyét már lehet kapni mirelitben is!
nagyon okos, mert igy nem kell másfél órát a sütéssel, pucolással szórakozni!
de!
a mirelit gesztenye nyers!
nehogy úgy járjatok, mint én!
(karácsonyi gesztenyetortán gyönyörű nyersgesztenye díszités..., de azért elfogyott! :-))!! )

szóval, a mirelit az nyers, de roppant jól használható az olyan ételekhez, amiben úgyis főzni, vagy sütni kell, esetleg tölteléknek!

carbonara Creative Commons License 2004.01.07 0 0 113
Vigyázat az elözö receptnél : a gesztenye ne legyen cukrozott! A legtöbb helyen csak édes van , de létezik natúr is .
komórka Creative Commons License 2004.01.07 0 0 112
Ha már a honlap nem mükődik, ime egy recept a Nők Lapjából:
GESZTENYÉVEl TÖLTÖTT PULYKA MELL BACONBUROKBAN
HOZZÁVALÓK: 1 kiló pulykamell. só és frissen őrölt bors, 40 deka vékonyra szeletelt füstölt szalonna . 1 deci olaj, A TÖlTELÉKHEZ: . 3 zsemle kb. 3 deci tej. 30 deka mirelit gesztenye, felengedve, 10 deka puha vaj, 3 tojás, 30 deka darált sertéshús . só, frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió, A ZÖLDSÉGÁGYHOZ: 15 deka sárgarépa, 10 deka póréhagyma, de csak a zöld része, 10 deka fehérrépa. 10 deka zellergumó. só és frissen őrölt bors, néhány babérlevél, A MÁRTÁSHOZ: 3 deci száraz fehérbor, 10 deka vaj, 1,5 deci tejszín
A töltelékhez beáztatjuk tejbe a zsemléket, és miután magukba szívták, kinyomkodjuk őket, aztán apróra vágjuk. A felengedett gesztenyeszemeket is felaprítjuk, majd a puha vajat habosra keverjük a tojásokkal. A vajas tojáshoz hozzáadjuk a darált sertéshúst, az apróra vágott gesztenyét meg a kinyomkodott zsemlét. A tölteléket megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezésül reszelünk hozzá szerecsendiót is. (Tipp: A töltelék pár órával korábban is elkészíthető. Felhasználásig tartsuk hűtőben!) A pulykamellet tenyérnyi szeletekre vágjuk, fél centi vastagra kiklopfoljuk, és megsózzuk, megborsozzuk, aztán a szeleteken egyenletesen elosztjuk a tölteléket. A megkent hússzeleteket feltekerjük, körbeburkoljuk a szaIonnalapokkal, és a burkot hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük. Bekapcsoljuk a sütőt 180 oC-ra (gázsütőn 4-es fokozat). A zöldségágyhoz megtiszítjuk a sárgarépát, a póréhagyma zöld részét, a fehérrépát és zellergumót, majd mindegyik zöldséget félcentis darabokra aprítjuk. A zöldségkeveréket sóval, borssal ízesítjük, teszünk hozzá néhány babérlevelet, és egy akkora tepsibe simítjuk, amelyben később könnyen elférnek egymás mellett a töltött pulykatekercsek. Ezután a hústekercset rátesszük a zöldségágyra, meglocsoljuk az olajjal, öntünk rá kb. 1-1,5 deci vizet, és az előmelegített sütőben többszöri locsolgatással, 50-60 percig sütjük. Ha szükséges, akkor közben folyamatosan pótoljuk a húsról a vizet, de csakis meleg vízzel, hogy ne csökkentsük a hőmérsékletét! A megsült húst letakarjuk alufóliával, és a zöldségágyból elkészítjük a mártást. Ehhez a megmaradt zöldségeket kikanalazzuk egy serpenyőbe, és közepesen erős lángon kevergetve, enyhén pirultra sütjük. Utána felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a vajat meg a tejszínt, és felforraljuk. Átszűrjük finom Iyukú szűrőn, és sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt a pulykatekercsekből kivesszük a hústűket, illetve a fogvájókat, és a húst rézsútosan egyenletes szeletekre vágjuk. A tányérokra rákanalazunk a mártásból, aztán erre ráhelyezzük a pulykaszeleteket.
(Tipp: A pulykatekercsek és a mártás egy nappal korábban is elkészíthető. A megsült húst alufóliába burkolva és előmelegített sütőben, a mártást pedig takaréklángon és kevergetve melegítsük fel!) 6 adag lesz belőle.
its me Creative Commons License 2004.01.05 0 0 111
koszonom az infokat :)
Előzmény: szepyke (108)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.01.05 0 0 110
nem kinai, hanem arab...
az arab edessegek egyik fo alapanyaga
de tenyleg, ilyen-olyan keleti boltokban biztos van
ha a gyogyszertarbol elkergetnenek :-)
(ki fogom probalni,tenyleg ismerik e
illetve nem tudom melyik sarki parikara gondolt a Judit :-)
Előzmény: its me (107)
Jadro Creative Commons License 2004.01.05 0 0 109
Azt mondta a Stahl hogy a sarki patikában vette alig egy százasért. És hogy nagyon klassz. Ez utóbbit többször is kihangsúlyozta :))
Előzmény: its me (107)
szepyke Creative Commons License 2004.01.05 0 0 108
passz!
de valamelyik receptjénél olvastam, hogy ha nem teszel bele, az sem baj!
azt hiszem talán kinai boltban kapható,
mert ott minden olyan van, amit a "sima" ember csak könyvekből meg filmekből ismer! :-))
jó példa erre a nagycsarnokban a pincében lévő
kinai bolt, ahol szerintem én egy hónapig tudnék
téblábolni egyfolytában, és még utána is találnék olyat amiről életemben nem hallottam...
Előzmény: its me (107)
its me Creative Commons License 2004.01.05 0 0 107
szepyke, mi az a rozsaviz?
Előzmény: szepyke (106)
szepyke Creative Commons License 2004.01.05 0 0 106
Szezámos kiflik:
Hozzávalók:

10 deka szezámmag

2 deka porcukor

5 deka liszt

7.5 deka puha vaj

3 evőkanál rózsavíz

a kiflik tetejére reszelt narancshéjjal kevert porcukor


A szezámmagot száraz serpenyőben közepes tűzön kevergetve aranyszínűre pirítom, aztán félreteszem, hogy hűljön. Amikor már langyos, akkor a porcukorral együtt finomra örlőm egy tisztára mosott kávéörlőbe, és félreteszem, amíga puha vajat habosra keverem a rózsavízzel. A cukros szezámport meg a lisztet hozzágyúrom a rózsaillatú vajhoz, és lágy tésztát 15 percre berakom a hűtőbe.
Bekapcsolom a sütőt 160 C-ra, egy nagy tepsibe pedig sütőpapírt terítek.
A hűtőből elővett tésztát szétcsipkedem mogyorónyi darabkákra, és mindegyik golyóból 6 centi hosszú rudat sodrok. Aztán ezeket kiflikké hajlítom, és közben mindegyiket szét is nyomkodom kicsit, hogy a vastagságuk 1/2 centis legyen.
A szezámos kifliket egymás mellé teszem a tepsin, és 20 perc alatt megsütöm őket. Akkor vannak készen, ha a tetejük megszilárdul, a színük pedig halvány arany lesz.
Mivel melegen nagyon törősek, megvárom, hogy kihűljenek és megkeményedjenek, aztán alaposan és bőven megszórom őket reszelt narancshéjjal kevert porcukorral.
20-25 kifli lesz belőle.

megjegyzem, ez tényleg egy régi recept
és a vasárnapi müsor tényleg ismétlés volt!
nah,mindegy...

Boldog Új Évet mindenkinek!
:-)

kreativtucsok Creative Commons License 2004.01.04 0 0 105
Sziasztok!

ma mar volt musor - szezamos kiflikek- ez is ismetles?
a honlap meg mindig teli almot alszik, talan most mar lassan vege lesz a teliszunetnek :-)

carbonara Creative Commons License 2004.01.03 0 0 104
Addig szopogassunk pár duci gerezd fokhagymát.
Darkmoon Creative Commons License 2004.01.03 0 0 103
Már napok óta nem tesznek fel rá semmit. Én azt hittem műsor sincsen. lehet hogy tényleg szabin a van a szerkesztő. :)
gabor74 Creative Commons License 2003.12.30 0 0 102
Biztosan szabin van a honlap szerkesztője. Amúgy van/volt ma valami új recept? Vagy most is csak ismétlések vannak. Sajnos nem jutok tv közelébe mostanában.
kreativtucsok Creative Commons License 2003.12.30 0 0 101
Szia,

nem tunt fol, hgoy ismetelnek, mert hetkoznap soha nem jutok el a tv-nezesig :-)
de nekem ma sem mukodik a honlap

tobbiek?

Előzmény: Macika666 (100)
Macika666 Creative Commons License 2003.12.30 0 0 100
Sziasztok, még új vagyok itt.Elöször is szeretném megköszönni Darkmonn-nak a sok leírt receptet.Az adást legtöbbször lekéstem, de megnyugtató volt számomra,hogy itt majd úgyis megtalálom.Sok receptet kipróbáltam már és a családom is kedvezöen fogadta.Tudjátok, hogy miért ismételgetnek egyes részeket és mikor lesznek vadonatújjak ?
inglisvumenke Creative Commons License 2003.12.28 0 0 99
Kösz, megnyugtattál :)
Előzmény: kreativtucsok (98)
kreativtucsok Creative Commons License 2003.12.28 0 0 98
Szia,

nekem sem mukodik,
szvsz, nem bennunk van a hiba
varjuk meg, talan eszreveszik a hibat

Előzmény: inglisvumenke (97)
inglisvumenke Creative Commons License 2003.12.28 0 0 97
Help!
A www.stahlkonyhaja.hu-n nem tudom megnézni a recepteket (Microsoft VBScript runtime error '800a000d', Type mismatch) ez mi?? Mit kell letölteni hozá? nektek látszanak a receptek?

Szóval akinek megvan, írja már be a mai receptet please (Vaníliás kuszkusz)

Köszi :))

Darkmoon Creative Commons License 2003.12.27 0 0 96
Ropogós sajtkeksz

Hozzávalók:
20 deka márványsajt
10 deka puha vaj
1 tojás sárgája
20 deka liszt

frissen őrölt bors
1 tojás fehérje
Elkészítés:
Először összemorzsolom a márványsajtot a puha vajjal és a tojás sárgájával, majd beledolgozom a lisztet. Ezután megsózom, megborsozom az egészet, majd csinos kis hurkát sodrok belőle, azt lefolpackozom, és 10-15 percre beteszem a mélyhűtőbe. Közben bekapcsolom a sütőt 200 C-ra, sütőpapírt borítok egy nagy tepsire, és miután letelt a negyed óra, kiveszem a sajthurkát a fagyosból. Kibontom a házi csomagolást, és olyan fél centis körlapokat szelek a tésztából, melyeket aztán 10-15 perc alatt sütök meg az előmelegített sütőben.


Borókabogyós pác marhahúshoz

Hozzávalók:
30 deka, 2½ centi vastag szeletekre vágott vesepecsenye
só és frissen őrölt bors
A páchoz
1 kis lilahagyma
20 szem, mozsárban megtört borókabogyó
1 deci olaj
3 evőkanálnyi száraz vörös bor
3 evőkanálnyi vörösborecet
½ evőkanálnyi dijoni mustár
1 lapos teáskanálnyi barna cukor
A sütéshez
½ evőkanálnyi olaj
3 deka vaj
1 evőkanálnyi gin
1 deci tejszín
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:
A hússzeleteket mindkét oldalukon megsózom, megborsozom, és félreteszem, amíg elkészítem a borókabogyós pácot.
Első lépésként a lilahagymát nagyon vékonyan felkarikázom, majd a karikákat gyűrűkre szedem. Utána a borókabogyókat belehintem a mozsárba, és olyan finomra töröm, amennyire csak tudom. Aztán egy kis tálkában kézi habverővel összekeverem az olajat, a vörösbort, a vörösbor-ecetet, a mustárt meg a barna cukrot, majd ha már összeállt a keverék, fakanállal hozzáforgatom a lilhagyma-gyűrűket és a borókabogyó-port.
A pácoláshoz előveszek egy akkora műanyagdobozt, amelyben az összes hússzelet szépen elfér egymás mellett. Beleöntöm a dobozba borókabogyós pác felét, ebbe belerakosgatom a vesepecsenye-darabokat, aztán rájuk öntöm a pác másik részét. Jól belenyomkodom őket, hogy elmerüljenek, és lezárom a dobozt.
Mehet a hűtőbe, ahol 1-2 nap alatt finoman átjárja hússzeletek rostjait a pác dús íze.

Amikor enni akarunk, néhány órával korábban kiveszem a hűtőből, és megvárom, amíg a vesepecsenye-szeletek szobahőmérsékletűek lesznek. Ha ez megtörtént, belangyosítom a sütőt 50 C-ra (gázsütőn az „épphogy” fokozat), mert itt tartom majd melegen a serpenyőben megsütött hússzeleteket, amíg összeiparkodom a mártást.
A pácból kiemelem a szeleteket -a lilahagymagyűrűket egyelőre bennehagyom a dobozban-, aztán papírtörlőre rakom őket, hogy lecsepegjenek.
Egy serpenyőben megforrósítom a filmrétegnyi olajat, és ha már szinte füstöl, beleteszem a hússzeleteket. Ilyenkor vigyázok, nehogy alkoholos páclevük belecseppenjen a nyílt lángba. ½ -½ perc alatt mindkét oldalukat pirosas barnára kapatom, aztán mérsékeltre csavarom a tüzet, és belekanalazom a serpenyőbe vajat. Oldalanként 4-4 perc alatt jól megsütöm a szeleteket, majd kiemelem őket egy hőálló tálra, és berakom a langyos sütőbe.
A mártáshoz erősre állítom a serpenyő alatt a lángot, utána hátrébb lépek, és beleöntöm az edénybe a gint. Megvárom, amíg sisteregve elforr, majd visszatekerem közepesre a tüzet, és belecsurgatom a serpenyőbe a tejszínt. Hozzákanalazok 5 evőkanálnyit a pácléből, szűrőlapáttal belerakom a hagymagyűrűket is, és 2-3 perc alatt kézi habverővel kevergetve összeforralom a selymes mártást. Végül megsózom, megborsozom és a hagymagyűrűkkel teli, borókabogyós szószt ráöntöm a sütőben melegen tartott hússzeletekre.
2 adag lesz belőle.

szepyke Creative Commons License 2003.12.23 0 0 95
Kiwi-turmix



Hozzávalók:

2 dl tej
3 evőkanál vaníliás puding
3 db kiwi
3-4 apróra vágott, friss mentalevél
2 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja



Elkészítés:

Ahogy minden turmix, ez is úgy készül, hogy a hozzávalókat beledobálom a turmixgépbe, aztán megnyomom a gombot. Persze a kiwit azért meghámozom előtte.
5 deci lesz belőle,


Almakrém diópralinéval



Hozzávalók:

5 deka dióbél
5 deka cukor
2 alma
3 deka vaj
2 evőkanál méz
1 deci tejszín
¼ teáskanálnyi őrölt fahéj
1 citrom
4 gombóc vaniliafagyi



Elkészítés:

Mivel a diópralinénak idő kell ahhoz, hogy megszilárduljon, ezzel indítok.
Sütőpapírt terítek egy nagy vágódeszkára -erre öntöm majd ki a még lágy, karamelles diót-, aztán a cukrot meg a diót beleszórom egy serpenyőbe. Közepes erejű tűzön elkezdem összemelegíteni őket, és addig kevergetem az olvadozó cukrot meg a piruló diót, amíg a cukor karamellesre változik és lágyan körbefolyik az edényben. Ha cukros dió elérte ezt az állapotot –és ez néhány percet jelent csak-, akkor határozott mozdulattal megemelem a serpenyőt, és a karamelles diót kiöntöm belőle a sütőpapírral fedett vágódeszkára. A pralinét fakanállal tempósan szétkenem a lehető legvékonyabb rétegben, és félreteszem, hogy megdermedjen.
Ezek után elkészítem az almakrémet. A gyümölcsöket meghámozom, elfelezem, aztán kiszedem belőlük a magházas részüket, és az almafeleket 2 centi vékony szeletekre vágom. Egy közepes méretű serpenyőben gyengéden megolvasztom a vajat, rádobom az almaszeleteket, megöntözöm őket mézzel, aztán 4-5 perc alatt közepesen erős tűzön kevergetve puhára párolom a gyümölcsöt.
Ha az alma megpuhult, előveszem a turmixgépem. Beleöntöm a tejszínt, beleszórom az őrölt fahéjat, majd amikor már a citrom illatos héját is belereszeltem, átkanalazom a serpenyőből a gépbe a párolt almát is. A meleg almára ráteszem a hideg fagyit, és összeturmixolom a langyos almakrémet.
Ilyenkorra már kihűlt és megdermedt a diópraliné. Fogom a mozsaram, beletördelem a sütőpapírról könnyedén leváló, karamelles diódarabokat, és morzsásra csapkodom őket a törővel.
A vaníliás almakrémbe belekeverem a praliné ¾-ét, aztán a finom desszertet szétkanalazom 4 tálkába, és mindegyik tetejére rászórom zárótétegként a maradék karamelles-diós morzsát.
4 adag lesz belőle.




TünciBünci Creative Commons License 2003.12.22 0 0 94
Szepke!

Köszönöm a receptet, szuper nem kell kisérleteznem!!!!Kellemes Ünnepeket!!!!!!!!!!!!

Előzmény: szepyke (93)
szepyke Creative Commons License 2003.12.22 0 0 93
ime:
KÓKUSZOS TIRAMISU

Hozzávalók:

3 tojás

25 deka mascarpone

10 deka porcukor

3 evőkanál rum

2 zöldcitrom

5 dkg kristálycukor

1 csomag kókuszreszelék

1-2 doboz babapiskóta


Ehhez a frissítő édességhez először habosra keverem a mascarponét a tojássárgájával és a porcukorral, hozzászórom a kókuszreszeléket, aztán pedig jöhet a zöldcitrom leve is. Ezután a tojásfehérjéből csipet sóval habot verek, majd fakanállal, laza mozdulatokkal összekeverem a kókuszos krémmel.
Ezután elkészítem a szirupot: a forró vizet, a kristálycukrot, a zöldcitrom levét és a rumot sűrű és illatos sziruppá keverem.
Jöhet a rétegezés: desszertes tálkát veszek elő, melybe egy sor szirupba áztatott babapiskóta, rá pedig egy sor kókuszkrém kerül, egészen addig, amíg az összes finom hozzávaló el nem fogy. A tetejére kókuszreszeléket havazok.


és akkor a mai:
Mozzarellagolyók bazsalikomos öntettel



Hozzávalók:

4 zacskónyi 12.5 dekás mozzarellagolyó
32 szem koktélparadicsom (kb. 45 deka)
10 -15 friss bazsalikomlevél
1 deci olivaolaj
1 duci gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szárított chilipehely
1 citrom
frissen őrölt bors



Elkészítés:

A mozzarella-golyókat szűrőbe teszem, alaposan lecsöpögtetem, majd sugárirányban 8-8 kis darabkára vágom. A koktélparadicsomokkal sincs sok teendőm, egész egyszerűen csak elfelezem őket.
Az aromás öntethez beletépkedem a bazsalikomleveleket egy tisztára mosott és illatmentesített kávéőrlőbe, aztán rájuk öntöm az olivaolajat. Kis reszelőn át belereszelem a gépbe a megpucolt fokhagymagerezdet, aztán beleszórom a szárított chilipelyhet, és megnyomom a gombot. Az üde, harsányzöld öntet sec-perc alatt el is készül.
Az összeállítás pedig annyi, hogy a sajtdarabokat kipakolom egymás mellé egy nagy tálra, és vágott oldalukkal lefelé fordítva mindegyikre rábiggyesztek egy-egy paradicsomfelet. Aztán megöntözöm őket az enyhén csípős bazsalikom-öntettel, rájuk reszelem a citrom sárga héjat, és az egészet bőven meghintem frissen őrölt borssal.
A fogpiszkálóval rögzített minitornyok nálunk a nyári esték legbecsebb falatai közé tartoznak.
4 adag lesz belőle.



vagyis, ez a vasárnapi, a mai még nincs meg...

köszönöm a segítséget mindenkinek, aki bemásolgatta a recepteket!!:-))

Előzmény: TünciBünci (86)
TünciBünci Creative Commons License 2003.12.21 0 0 92
Köszke

a receptet, közben találtam egy "karácsonyi pisztráng" receptet is, a halacska pocijába egy pici fenyőgally és jó evőkanálnyi vaj kerül, igy sütik ki, elég bizarr!!!!Mindkettőt ki kellene próbálni, szereznem kellene még pisztrángot...

Előzmény: cartmanrulez (90)
cartmanrulez Creative Commons License 2003.12.21 0 0 91
Üdv!
A mai müsor után az a kérdés merült fel bennem, hogy mi a bánatnak reszelni a fokhagymát, a kávéörlö úgyis elvégzi a zaprítást!
Amúgy SJ miért nem fokhagymanyomót használt, vagy miért nem aprította fel boszorkányos ügyeséggel a gerezdet apró darabokra két pillanat alatt?:o)
Az íze fenomenális lehet, olasz konyha rulez!
Előzmény: Darkmoon (88)
cartmanrulez Creative Commons License 2003.12.21 0 0 90
Üdv!
Mifelénk így készült:
- páclé: szójaszósz (sós), apróra vágott csili, olivaolaj, citromlé (lime/limetta is lehet), reszelt gyömbér (szárított is lehet), mindezt izlés szerinti arányban
- a belsö szerveitöl megszabadított halacskát kábé két centinként beirdalni, a páclébe beletenni, egy éjszakán át állni hagyni (mondjuk hütöben)
- alufóliát kevés olivaolajjal megkenni, a halat ráhelyezni, a páclével meglocsolni, (nem túl apróra) vágott fokhagymát a hal belsejébe, alá, mellé rakni, becsomagolni, sütöben 15-20 perc alatt megpárolni.
Issssteni volt!
A hal által eresztett lé és a páclé elegye felejthetetlen.
Előzmény: TünciBünci (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!