Keresés

Részletes keresés

klsderm Creative Commons License 2013.09.22 0 0 2645

Tisztelt Avuss!


Ez nem figyelmetlenség, és nem kor, foglalkozás függő. És nem sok köze van a "csúsztatáshoz".

Az ok-okozati kapcsolat teljesen mellékes, lehet, hogy amikor a megégetés történt, akkor fújt a szél, vagy egy autó dudált, vagy ugatott egy kutya vagy bármi más. Hogy konkrétan akkor égette meg, amikor telefonált, vagy nem, az nekem egyáltalán nem érdekes.  Önnek meg ez a lényeg.

   

Itt egy lényeges morális, erkölcsi, emberi reakcióról van szó.

 

Hogy kezelés közben telefonált.

 

Miközben egy embertársát kezelte. Aki a testét bízta rá.

 

 

 

Kádárdr 

Előzmény: avuss (2643)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.09.22 0 0 2644

avuss!

Önnel egyetértek! És én nem vagyok Katin fan! Csak egyszerűen hiszek ebben! Csak az nem hibázik aki nem dolgozik! Ő sem isten ezté n már leírtam! Engem is égetett már meg! Volt,hogy szóltam neki,hogy nem fáj a kezelés,ekkor néha feljebb kapocsolta a gépet! Lézer sosem égetett meg,már akkor tudtam,hogy valami nem jó! Nem is mentem többet oda. Annak idején még au ipl is jobban fájt nekem mint a lézer! De úgy gondolom kár itt már a billentyűket nyomni ezekre a vélemyényekre,meg az egészre! Valaki elindítja a lavinát és nincs megállás.

 

Kedves Kásár dr! Engem minden érdekelt mielőtt ebbe az elektrolízisbe belementem.... Hónapokat olvasgattam,érdeklődtem. ÉS megpróbáltam hinni! Ez a legfontosabb a hit! Szerintem egy fogyókúra ugyenez,vagy bármi ami egy ember számára nagy megerőfeszítés,vagy kihívás!  Alézerben nem volt hitem,egyszerűen nem tudtam azt elképzelni,hogy borotválkozzak stb.. KAti is megmondta ez nem normális dolog egy nőnél és nem is kivitelezhető főleg arcon nem. Körülményes nagyon is!! Lézerről nem is olvastam jókat,de mivel ez is érdekelt ezért próbáltam ki sajnos! nem kellett volna! nagyon nem! Jól hangzott,hogy nem fájdalmas stb..  Én már nem akarnék élni így ahogy kinéztem,ha nincs a Kati,nem tudom mi lenne velem,biztos van más kozmetikus is,de lehet,hogy nem mertem volna máshoz menni,mert másról nem is hallani itt és nagyon máshol sem,és nekem ő van közel. Ő azt hiszem 25 éve csinálja ezt,nem mondom,hogy hibátlanul,de nekem jó. És nagyon sok másnak is.

avuss Creative Commons License 2013.09.22 0 0 2643

Tisztelt klsderm!

 

Ön az előző hozzászólásában egy óriásit csúsztatott. Az Ön által is hivatkozott 2609-es hozzászólásban szó sincs telefonálásról, az a 2613-as hozzászólásban kerül említésre. Ön (vagy valaki korábban) ebből ok-okozati összefüggést állapított meg a telefonálás és a megégetés között. Pedig erről szó sem volt, a panaszos hölgy ugyanis nem a telefonálás alatt megégett területre panaszkodik, hanem általában, mellékesen megemlítve, hogy a kezelő kezelés közben telefonált (amit én is megerősítettem, hovatovább a kezelés minőségére semmi hatása nem volt, csak az időtartamára).

 

Én ebben látok veszélyeket, amikor egy orvos, akinek a hivatásából adódóan erősebb a véleményformáló képessége, félretájékoztat. Függetlenül attól, hogy szándékosan, vagy jóhiszeműen, figyelmetlenségből teszi.

 

Kérem olvassa át újra a kérdéses hozzászólásokat, és látni fogja, hogy rossz következtetést vont le.

Előzmény: klsderm (2642)
klsderm Creative Commons License 2013.09.22 0 0 2642

Kedves Fórumozók!

 

Elnézést, hogy kéretlenül írok, de két dologra szeretném a figyelmüket ráirányítani:

 

1., ha valaki most kapcsolódik be a fórum vitájába, és beleolvas pár oldalba, egy dolgot vesz észre. Történt egy sajnálatos eset (egy kezelő telefonálás közben maradandóan megégetett elektrolízis során egy páciensét-2609 és 2613-as hozzászólás), melynél igazában senki sem kíváncsi, ki, milyen sérülést szenvedett el, milyenek a maradandó hegek, pontosan milyenek voltak a körülmények, most hogyan néz ki, mennyi ideig volt sebes, stb. Pedig ez lenne a hír! Normálisan ennek kellene az embereket érdekelnie. Ehelyett különböző hozzászólások folyamatosan éltetik azt, aki a hibát elkövette. Éltetik a veszélyes tűs módszert. Ez egyáltalán nem életszerű, elriaszthatja azt a leendő pácienst, aki esetleg jönne kezelésre. Nagyon kilóg a lóláb!

A katonaságnál volt egy fontos szabály, elnézést, de szó szerint kell idéznem: „a feladatot nem szabad megbaszni, mert szaporodik!”.  Tehát, ha hiba történt, akkor két dolgot tehetünk, gyorsan elismerni és letudni, bocsánatot kérni, és nem beszélni róla, engedni, hogy az idő gyógyítson vagy be sem ismerni, és végig tagadni.

 

Itt meg mi történik, nyúlik a téma, mint a tészta. Tényleg, gondoljanak bele, ha ide egy „szűz”, szőrtelenítés iránt érdeklődő csöppen be, csak azt látja, hogy az elektrolízis háza táján valami nem stimmel. Jelentős aránytévesztést lát, helyesírási tanácsokat kap, hogy ugyanakkor egy embert egy életre megnyomorítottak, azzal már nem foglalkozik senki sem! Kinek hiányzik, hogy minden fórum oldalon felemlegessék az elektrolízis okozta sérüléseket.

 

2., az előbbi miatt nem írtam volna, mert mindenki „oda viszi a testét, ahová akarja”, de Avuss hozzászólása már veszélyeket rejt magában.

Én is és az összes kollégám, akikre felnézek égetett már meg pácienst. Mindenki előtt tiszta a kép, csak az az orvos kezelhet megfelelően, erősen és szabadon, bátran, aki ismeri a saját maga és gépe teljesítményének korlátait. Itt nem arról van szó, hogy tesztelünk, ki meddig bírja, hanem a lézer sajátosságánál fogva, ha kis energiát adunk, nem történik semmi, míg a nagy energiánál égés fordulhat elő. A jég vékony, könnyen beszakad. Aki nem égetett meg, az vagy hazudik, vagy nem jó szakember.
De nem azért égettünk meg pácienst, mert valami korlátozott, befolyásolt ebben minket, hanem mert itt volt a gép és bőr egymásra hatásának a vége. Ezt úgy hívja a szakma, hogy „end point”, és ennek a „kezelési végpont”-nak a meghatározása minden alaplézer tanfolyam és kezelés része.

Amikor egy orvosi műhibaperről tudósít a média, a legritkább esetben meszelik el az orvost. Mi gondolnak, miért? Mert a bajok kivédését szakemberek tanítják nekünk. Minden évben van kongresszusunk, melyre a belépő súlyos tízezrekbe kerül, ahol neves igazságügyi szakértőket, ügyvédeket, szakembereket hívunk meg, akik kerekasztal formában (mindenki kérdezhet mindenkitől) felkészítenek bennünket a védhető álláspontra. Ilyen álláspont a „az elvárható legnagyobb gondosság elve” is. Itt már az előzőekben írtam egy perről vagy két éve, ahol egy pácienst villanófényes szőrtelenítés során összeégették. Súlyos millióra perelték a kezelőt, de nem fizetett semmit, mert be tudta bizonyítani, hogy a kezeléseknél maximális, az elvárható legnagyobb gondossággal eljárva következett be a szerződésben említett és aláírt, nagyon ritkán bekövetkező mellékhatás. Úgyhogy a páciens fizetett a végén milliókat. Meg csíkos is maradt.

 

Ugyanígy felmentették a telefonáló szülészt, mert a kollégái nem látták telefonálni őt, míg a szülő nő kábult állapotában nem ítélhette meg, hogy a csörgés honnan jött, nem hallhatta, láthatta. Ilyen felháborító eseteket sokan tudnának az ismerősi körből említeni. Amikor azt írja a bulvár, hogy ebből, meg abból az esetből is per lett, jó lenne tudni a végeredményt is.

 

Nekem is van minden évben esetem, amikor az elvégzett szőrtelenítés után bejön a páciens az ügyvédjével „megegyezni”. Kérdem, mi a gond. Ők meg, doktor úr szerződésben vállalta, hogy 90%-át eltűnteti a szőrmennyiségnek, az ügyfelem meg azt mondja, alig tűnt el szőr, hol itt a garancia? Ilyenkor kérem meg, hogy még egyszer lefényképezhessem. Nekem és a páciensnek is meg van a kiindulási fotó, de azt „elfelejti” megmutatni az ügyvédnek. Majd a fotókat egymás mellé teszem és megkérdem az ügyvédet, akkor mehetünk perre? Még sohasem kellett. Az eltelt 1-2 év alatta páciens teljesen törölte az előző, kezdeti, szőrös állapotát. Csak a megmaradó szőr sokszor „elviselhetetlenül virított” rajta. De a fotón már nem.  

A valós veszély az, hogy ha valakit megégetnek, az bizony kártérítésért beperelheti a kezelőt. Mindegy milyen szerződést írattak alá vele, akkor is lehet per és lehet nagyot bukni. Van olyan kollégám, aki aláírat pácienssel egy olyan lemondó nyilatkozatot, hogy semmilyen későbbi pert nem indít. Ezt is simán lehet bukni!

 

A bíró hogyan készül egy ilyen perre?

 

Igazságügyi orvos szakértőt (mindig bőrgyógyász szakorvost) csak később hív, először mindig józan parasztésszel körbenéz. Nekem is volt bíró betegem, aki a lábszára szőrtelenítése során végig beszélgetve gyűjtötte be az alapinformációkat.
Ilyen az elektrolízis is. Megnézi a YouTube-on hogyan is működik az egész,
 

hogy hogyan is zajlik le az egész procedúra.

 

Mit lát? A kezelő egyik kezével, két ujjal széthúzva megfeszíti a bőrt, és ebbe a megfeszített bőrbe, a másik, ügyesebb kezében lévő tűt kicsit ferdén benyomja, majd egy pillanat múlva kihúzza. Aztán a megégetett szőrszálat csipesszel kihúzza. kb. 10 másodperc egy szőrszál kiégetése. Két kézzel dolgozik, egy nagy nagyító alatt vizsgálódik. Kesztyűben. Az arca nagyon közel a kezelendő felülethez. Lényegében sterilen dolgozik. A bőrbe behatol a tű. Tehát egy kis sérülés keletkezik. Ezt orvosok úgy hívják, minimal invasiv terápia. Tehát, ha a legnagyobb gondossággal jár el, akkor nem telefonálhat. Persze a kezelő azt mondja, nem telefonált, míg a vendég azt, hogy igen. Nincs bizonyíték. Erre írja Avuss (2641) többek között:

 

„A telefonálásról pedig. Igen, tanúsíthatom, nálam is előfordult, hogy felvette a telefont kezelés közben.”

 

és lejjebb még rá is tesz,

 

 „És igen, amíg beszélt, addig is szurkált, és nem értem, mi ebben a probléma?”

 

Több probléma is van. Ha ezt a fórumon a Korsós Kati fanok nem értik, akkor nagyon nagy baj van. Itt nem arról van szó, hogy súlyos etikai vétség miatt az összeégetett páciens biztosan kártérítést kap, hanem az eljárásról. Hogy a telefonálás, mint vita téma, mint általános emberi érték, udvariasság, a másik tisztelete egyáltalán felmerül! Az autószerelővel, a boltossal, bárkivel tárgyalok, és közben felveszem a telefont. Ezt parasztságnak, bunkóságnak hívják. Akkor hogyan hívják, amikor operálok (az elektrolízis is az lényegében) egy kiszolgáltatott pácienst, és közben telefonon tárgyalok.

 

Kati!

 

Ha ez a perpatvar nem hiányzik Önnek, akkor miért engedi, hogy lejárasák? Kell ez?

 

Üdvözlettel és sajnálattal: Kádárdr

 

 

Előzmény: avuss (2641)
avuss Creative Commons License 2013.09.21 0 0 2641

Van az a színvonal, amire már nem lehet kulturált hangnemben reagálni. Azért megpróbálok.

 

"Miért nem értitek már meg, hogy senki sem akarja, hogy forró, égető tűkkel szurkálják, aminek nyoma marad?"

 

Itt van némi csúsztatás, nem gázon felhevített, forró tűkről beszélünk, hanem szobahőmérsékletűekről, amikbe az áram bevezetésekor pillanatnyi hőhatás keletkezik. Ha pedig Te nem akarod, hogy olyan tűt nyomjanak beléd, amibe áram van vezetve, nem mész el hozzá. Vagy valaki kényszerít rá, Kati netán ott ólálkodik a lakásod előtt forrú tűkkel, hogy azokat beléd nyomja? Ilyen egyszerű. De legyél szíves az én nevemben ne nyilatkozz.

 

A telefonálásról pedig. Igen, tanúsíthatom, nálam is előfordult, hogy felvette a telefont kezelés közben. Sőt, engem kért meg, hogy adjam már oda neki a telefont, mert nem érte el. Sosem volt vele problémám, sose kezdett percekig telefonálni, 1 perc alatt mindig lerendezi. És igen, amíg beszélt, addig is szúrkált, és nem értem, mi ebben a probléma? A gép a hívás alatt nem volt erősebbre állítva, ugyanolyan szúrások voltak, mint az összes többi.

 

Az egyetlen különbség csak az volt, hogy telefonálás alatt természetesen lassabban dolgozik. De még egyszer megismétlem, hogy mindenki számára érthető legyen: mivel nem 10-20 percig, hanem csak max 1 percig beszélt, ezért nem zavart, hogy a kezelés 70 helyett 71 percig tartott.

Előzmény: Oksi13 (2635)
kolaura82 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 2640

Azoknak info akik Remington ipl készüléket használnak, és jó is nekik: van aki felújítja a használt lámpákat (tehát ne dobd ki), illetve nem is kell felújítani mert nincs semmi baja, csak a gyártó 1500 villantásra tesz bele korlátozást. Átprogramozzák és már működik is, harmad áron. Én már próbáltam, most csináltattam meg másodszor és nem vettem észre különbséget.

Beautiful07 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 2639

Pinki!

 

Egyet értek veled!

Én sem reklámozni jöttem,miért is tenném ezt? Semmi értelme! Csupán tapasztalatomat osztottam meg. De mások ezt is kiforgatják! És ez is semmi más mint kötekedés,ennek mi köze az egészhez ,hogy itt ki milyen formában szerepel!!!??  Tudtommal ez egy névtelen fórum,kinek mi köze az elérhetőségekhez,de most őszintén?! Hol érdekel engem ki hogy van itt fent stb... Amúgy meg a kiváncsiság öregit!

Pinkie Pie Creative Commons License 2013.09.19 0 0 2638

Nagyon kérlek titeket kedves fórum társak, ne menjünk bele személyeskedésbe!

Kanyarodjunk vissza az eredeti témához!

 

Itt mindenki azért használ nicknevet, mert ez egy névtelen fórum. Miért is kellene, hogy látható legyen az elérhetőségünk?

Én személy szerint nem szeretnék ilyen hosszú adok- kapok hozzászólásokat olvasgatni!

Én is pusztán tapasztalatokat írtam, és elmondtam, hogy nem hiszek a lézerben.

Ettől még ti elhihetitek amiket ígérnek, csak engem nem kell győzködni!

Én nem ajánlottam soha senkit, nem reklámoztam semmit, csupán elmondtam, hogy nekem melyik eljárás vált be!

 

Előzmény: Oksi13 (2635)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.09.19 0 0 2637

Na idefigyelj oksi!!!

 

Egy: nem kötelező idejönni,kettő szerintem bárki követhet el helyesírási hibákat! Három szerintem kettőnk közül nem én vagyok az aki alpári és sorolhatnám még amiket írtál! Te amúgy magyar tanár vagy vagy mi??? Vagy egyszerűen csak arcoskodni  jössz ide és provokálni az embereket??! Nagyon sok emberrel beszélgettem már fórumon,és tudod úgy állok az emberekhez ahogy ők hozzám! Nézd csak meg, hogy Cuteriana milyen stílust kezdett itt el velem szemben! Tudod amilyen az aggyon Isten olyan a fogadj Isten!!! LEgalább is nálam! De most tényleg?! miről is szól ez az oldal? Helyesírásról, beszólogatásról vagy miről? Én normálisan megosztottam itt a tapasztalataimat kb. egy éve jöttem ide vagy kettő! Olvasgass csak vissza a fórumhozzászólásokat.. Ez tudtommal nem csak lézeres fórum ha látnál nem csak néznél akkor látnád Krike hozzászólásait is! Nekem bevállt a Kati módszere! De nem kívánok erről többet ide írni, már ezt leírtam,és pont az ilyen "emberek" miatt mint te!!!

Szerintem a te hozzászólásod elég érdekes amúgy! Ha senki nem szeretné ezt a módszert,nem csináltatná annyi nő és férfi! Nyilván senki nem szereti ha égetik bármely testrészét,de van aki azt mondja magában,hogy ez van ki kell bírnom... ezután nem kell utókezelés pár évente stb.. és a lézertől visszanő a szőr. Igazából nem értem a te meglátásodat,szerintem veled nem kezdtem el itt semmiylen témát! Kinek a pap kinek a papné... nem kötelező olvasni a hozzászólásomat, és pláne nem kötelező velem leállni itt! De gondolom te is valami nagy okos mindnt megélt valaki lehetsz! Van akinek a lézer nem vált be, én is így jártam,de nem kezdek olyan leírásokba mint itt egyesek. Szóval ha nem írok nem válaszolj! Remélem érted mire akarok kilyukadni!!

Ja! És helyesírásból 4 es voltam! Tehát na! Arról meg nem tehetek ha naponta változik a helyesírási szabályzat! Pl: évekig a muszáj szót ly nal íruk,mostmár j! Amúgy elfogadom ha valakinek nemjön be a Kati munkája! Nálam nem telefonál,és nem éget meg! Ez van! Amúgy a leveled után téged is lehet minősiteni! Nem kell neked a Cuteriannak nevében irkálni! Ha valami baja van,majd ő itt megírja nekem! Vagy mi vagy te,valami testőr???

Előzmény: Oksi13 (2635)
Oksi13 Creative Commons License 2013.09.19 0 0 2636

Kedves Júlia!

Nem válaszolt Cizella 2629-es kérdésére: „Mindennek tetejébe elég otrombán nekiment annak a kollégájának, aki - Önnel ellentétben - két pillanat alatt bárki által lekáderezhető, hát az se volt valami bizalomépítő viselkedés.”

Jómagam is csak lekáderezném. Szerényen és alázattal, ahogy Ön is tette:

„Én szakértőnek mondhatom magam ezen a területen, német specialistáktól tanultam…”

Kicsoda Ön, milyen orvos, hol dolgozik, mit végzett, stb.

Kérem, adja meg a „megadható” adatait.

Előzmény: Pinkie Pie (2615)
Oksi13 Creative Commons License 2013.09.19 0 0 2635

Én meg nem értek egyet!

CuteriAnna nagyon tárgyilagosan írt a lézerkezelés garancia lehetőségeiről, és részletesen írt Korsós Kati elektrolízis kezeléséről is. Megégette és nyomokat, hegeket hagyott hátra. És kezelés közben telefonálgatott. Miközben forró tűt nyom az emberbe! Szép, ugye?

 Miért nem lehet ezt is elfogadni? Ott voltatok?

Én speciel hiszek neki. Miért kell megkérdőjelezni annak az állítását, akinek az elérhetősége publikus, olyannak (Pinkie Pie és Beautiful07), akiké pedig nem publikus. Ez mondjuk nem elegáns.

Ez lényegében megbocsátható, mert e lézeres fórum nagy részén évek óta megpróbálják a forró tűs, elektrolízises kezelést piacképessé tenni. Nem nagy sikerrel. De ahogy Beautiful07 a 2612-es hozzászólásában beszól, az enyhe szóval felháborító: „szarik bele”, „elbaszódik”. A levele (mindegyik) hemzseg a helyesírási hibáktól. Magáról állít ki bizonyítványt. Elégtelen, hiteltelen, az, aki így ír! Alpári, kioktató, arrogáns módon osztja, vagy, ahogy ő mondaná „ossza” az észt.

Itt sok kulturált hozzászólás hangzik el, ami sokszor téves, sokszor önreklám, sokszor valótlan, sokszor megvezetik a becsapható embert. De ezekből az okos ember szemezget, tanul. A buta csak ugat, dühödten csahol, mert nincsen érve.

Miért nem értitek már meg, hogy senki sem akarja, hogy forró, égető tűkkel szurkálják, aminek nyoma marad?

Ha jön válasz, csak egyet kérek, legyen elegáns, tényszerű és helyesírásból 5-ös. Legalább valami hitele legyen az öndicséretnek.

Előzmény: Pinkie Pie (2615)
Júlia. Creative Commons License 2013.09.18 0 0 2634

Kedves Hedera!

A borotválás és megerősödés teljesen más kontextusban értelmezendő. Borotválni azért kell a kezelések előtt, hogy a kinőtt szőrök ne égjenek meg, így kíméljük a bőrt. Sem a villanófény, sem a borotválás nem erősíti a szőrnövekedést. A fény gyengíteni, halványítani szokta átmenetileg a még megmaradó szőröket, a borotválással pedig nem tudunk a szőrtüszőre hatni, hiszen csak a végéből vágunk le! Még ha kellemetlen is nőként borotvához nyúlni, a két kezelés között csak ez a módzser megengedett, mivel a többi eltávolítja a szőrt a szőrtüszőtől, így nem lehet lejuttatni a hőenergiát a follikulusig. (Ha megengedjük azt a feltételezést, hogy a borotválás erősíti a szőrnövekedést, még akkor sincs ennek jelentősége, hiszen néhány hónap múlva a kezelés eredményeképpen eltűnnek a szőrök, megszűnik a szőrnövekedés, csak átmenetileg állhatna fenn a probléma.)

 

Előzmény: hedera66 (2633)
hedera66 Creative Commons License 2013.09.17 0 0 2633

köszönöm Doktornő!Azt valószinűleg meg sem tudnám oldani ezzel a géppel hogy az államról csak néhány szőrt próbáljak meg eltüntetni , ugy hallottam ha nincs leborotválva a mellete levő szőröket is beerősiti,,,borotvához pedig nem szeretnék nyúlni

Előzmény: Júlia. (2632)
Júlia. Creative Commons License 2013.09.17 0 0 2632

A 2594-es és a 2611-es hozzászólásomban már írtam az otthoni IPL készülékekkel kapcsolatban. Némelyek most azt fogják hinni, hogy üzleti érdekből védem a nagy IPL gépeket, de lelkük rajta. Nem így van. 

A villanófényes szőrtelenytésnek meg van a fizikai, technikai és fiziológiai háttere. Bizonyos teljesítmény alatt lehetetlen elérni eredményeket. Vagy túl kicsi az energia, vagy magas, de nem rendelkezik megfelelő hűtéssel a készülék. Az energia tárolásához kondenzátorokra van szükség, a fényt megfelelően kell szűrni alsó és felső tartományból (UV és infravörös). Ehhez alkatrészekre, helyre van szükség, ezeknek súlya is van stb.

Véleményem és szakmai ismereteim alapján olcsó házi készülékkel nem lehet biztonságosan kezelni és eredményt is elérni. Sajnálom, hogy nem bíztathatom!

Előzmény: hedera66 (2631)
hedera66 Creative Commons License 2013.09.17 0 0 2631

Sziasztok!Régóta foglalkoztat az otthoni ipl készülék.Mivel nagyon kevés pénzből élek fontos lenne tudnom érdemes beruházni rá?Rio forever free-re gondoltam.Légyszives segítsetek eldönteni ....mediterrán tipusú nő vagyok ,genetikailag szőrösebb tipus sajnos.Tehát kreol bőr fekete szőr.Köszönettel

Júlia. Creative Commons License 2013.09.17 0 0 2630

Kedves Cizella!

Ha megakadt, szívesen továbbsegítem, hogyha engedi!

Az, hogy a klasszikus IPL-nek több ellenjavallata van, mint az SHR-nek, az nem csoda! Azon nem kell meglepődni, hiszen az SHR az IPL light-os továbbfejlesztett változata. Ez azt jelenti, hogy ugyanazok az eredmények sokkal kíméletesebb beállítással is elérhetők. Míg egy komoly orvosi IPL készülékkel 36-42 Joule energiájú 1 rövid (vagy legfeljebb 2-5-szörös) villanással lehetett szőrtelenítést végezni, addig az SHR-nél pl. 15-17 Joule-nyi sokszoros villanási ciklusokkal lehet kezelni és az eredmény legalább ugyanolyan hatékony. Ha csaknem 1/3-ára csökkentjük az energiaszintet és a kockázatot, akkor miért lenne furcsa, hogy szinte nincsenek is? Az új eljárás olyan minimális fényterhelést jelent a bőr számára, hogy a legtöbb óvintézkedést elhagyhatjuk, és az ellenjavallatok többsége kiesik.

Az, hogy nem tud a többéves tesztelésről, az nem jelenti azt, hogy nem történtek meg. A néhány hónapja való megjelenés és a 3-4 évvel ezelőtti amerikai publikáció között eltelt időt sok kutató és gyártó fejlesztéssel töltötte, és az élvonalban lévő gyártók kicsiszolták a technikát, mire a piacra léptek vele.

 

Ha a „forradalmian új technikát” orvosok, felkészült szakemberek használják, akkor – nagy eséllyel – nem kell átveréstől tartania, hiszen értik, hogy hogyan és miért működik az eljárás. Ez mind fizika és orvostudomány. Nem hit kérdése. Nem az a tudomány, hogy elutasít valamit, amiről úgy hiszi, hogy nem működik, pedig a valóságban bizonyítottan működik, csak behunyja a szemét és nem akarja látni a valóságot. (Pinkie Pie 2624) Az igazi tudomány és bölcsesség az, ha esélyt adunk másoknak, hogy meggyőzzenek álláspontjuk hitelességéről – ehhez kell alázat, meg ahhoz, hogy ne nézzük az összes orvost nagyképűnek és kiégettnek.

 

A „kísérleti nyúl”-ra való utalását nem értem. Egyáltalán nem kötelező kipróbálni! Lehet vég nélkül ismételgetni a rossz tapasztalatokat, csalódásokat, szkeptikus véleményeket, ellenérzéseket, de abból nem lesz tudomány. Az, hogy valaki lehetőséget kap arra, hogy kipróbálja, amiről itt vitázunk hónapok óta, az nem azt jelenti, hogy rajta akarnánk kísérletezni, hogy vajon működik-e a kíméletes és tartós gépi szőrtelenítés vagy nem. Nem kell kipróbálni! De ha valaki anélkül kritizálja (és támadja vég nélkül) a modern technikát, hogy értené a működését és kipróbálta volna, azt nem tartom egy korrekt hozzáállásnak. Szívesen értekeznék még a részletekről, de hosszú elemzésekre és bizonyításokra itt nincs hely.

Minden esetre konkrét érdeklődésre és kérdésekre mindig szívesen válaszolok. Szükség szerint részletesebb leírásokat is tudok küldeni.

 

Az „otrombán nekiment” a kollégájának megjegyzését nem tudom hova tenni, szerintem összekever valakivel. Én sosem minősítettem senkit, én mindig csak a szakmai álláspontomat fejtettem ki. Ha konkrét posztra gondol, akkor nevezze meg a sorszámával, azzal könnyen beazonosítható. 

Előzmény: cizella (2629)
cizella Creative Commons License 2013.09.16 0 0 2629

Ahogyan Ön írta kicsit lejjebb, a fórumozásnak mint műfajnak az a sajátossága, hogy többfelől érkeznek vélemények, és az ember összegyűjti, amit szükségesnek és hitelesnek talál. Pont ezt csinálom most, és megakadtam.


A „klasszikus” IPL-nek elég sok ellenjavallata van a különféle bőr- és egyéb betegségektől kezdve az egyes gyógyszereken át néhány egyéb körülményig. Ehhez képest a modern verziónak, az SHR-nek szinte semmilyen ellenjavallata nincs az előbbi hozzászólása szerint, a kuponos oldalakon meg még ennyit se találtam.


Ugyancsak itt olvastam, hogy az SHR egy forradalmian új megoldás, pár hónapja létezik - ez más oldalról azt jelenti, hogy mérvadó tapasztalatról nem beszélhetünk. Ebben a pillanatban (és még jó ideig) inkább csak sejtés, mint bizonyosság, hogy mellékhatások nem léteznek. (Miért olyan biztos benne, hogy semmilyen körülmények között nem történhet semmilyen nem várt esemény, miközben egy élő ember bőrét kezeli?)


A leírás alapján tökéletes a hatásfok, ugyanakkor - ha jól értem - pénzvisszafizetési garancia nincs.


Mindennek tetejébe elég otrombán nekiment annak a kollégájának, aki - Önnel ellentétben - két pillanat alatt bárki által lekáderezhető, hát az se volt valami bizalomépítő viselkedés.


Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy az SHR valóban jobb módszer, mint az összes többi. Csak ha egymás mellé teszem a fentieket, melléjük a véleményét, hogy lényegében vitára alkalmatlan az, akinek semmi kedve kísérleti nyulat játszani, akkor nekem erről az egészről a teleshopos fülbevalós pacák ugrik be, aki állandóan forradalmi újdonságokat árul, és akinek minden nemvásárlója az évszázad üzletét szalasztja el.
Kevesebb nyomulás, több korrektség, és ha valóban orvos, akkor lényegesen nagyobb szakmai alázat -  azt gondolom, hogy ezek még elkelnének a hitelességhez.


További kellemes gyűjtögetést mindannyiunknak :)

Előzmény: Júlia. (2627)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 2628

Pinkie!

 

Nagyon tetszik az idézet! Egyet értek veled!

Júlia. Creative Commons License 2013.09.15 0 0 2627

Néhány dologra oda kell figyelni, de napbarnítota bőr páldául már nem akadály.

Fényérzékenység mellett, illetve ha éppen olyan gyógyszereket szed az illető, mely mellékhatásként fényérzékenységet okozhat, nem végezhető a kezelés. Ilyen gyógyszerek, kezelések pl. antidepresszánsok, roacutan, antibiotikumok. 

A kezelésre frissen borotváltan kell érkezni, különben a kinőtt szőrök megéghetnek, égethetik a bőrt. 

Terhesség alatt - inkább biztonság kedvéért - nem szokás kezelést végezni. 

Alapvetően azért mondható teljesen biztonságosnak és mellékhatás nélkülinek a kezelés, mivel szelektív fototermolízis elvén működik, ami azt jelenti, hogy a szabályozott és irányított fény csak a kívánt festékanyagokban és mélységben nyelődik el, más anyagokon áthatol, vagy visszaverődik, vagy már el sem éri.

 

 

Előzmény: cizella (2626)
cizella Creative Commons License 2013.09.15 0 0 2626

Arra vagyok kíváncsi, Júlia dr., hogy van-e bármiféle ellenjavallata az SHR-kezelésnek.

Előzmény: Júlia. (2625)
Júlia. Creative Commons License 2013.09.15 0 0 2625

Hát most pukkadt ki az a bizonyos lufi, amit oksi13 említett a 2603-as hozzászólásában! De ez nem az SHR lufija, hanem a kételkedés lufija. Ha valaki minden áron ellenezni akar valamit és nem hajlandó befogadni a másik oldal véleményét, sőt, elzárkózik attól, hogy meggyőzzék annak megalapozottságáról, az valahol nem alkalmas egy színvonalas, korrekt vitára.

 

A fórumozásnak az a célja, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, véleményünket, információt cseréljünk, összeadjuk tudásunkat és olyan új meglátásokat , ismereteket szerezzünk, melyek megváltoztathatják álláspontunkat. Az őszinte és konstruktív hozzászólások segíthetnek bennünket abban, hogy jobban eligazodhassunk egy-egy olyan kérdésben, amiben eddig nem voltunk elég járatosak.

 

Kedves Pinkie Pie! A bölcsesség még a tudománynál is több! Segít felülemelkedni a kicsinyes vitákon, képes befogadni új megközelítést és helyén értékeli a különböző tudományokat, kész változtatni a meglátásán.

Sajnálom, hogy nem él a felajánlásommal, pedig tényleg őszintén tettem és semmit sem veszített volna vele, csak az önérzetét! (Bocsánat, nem akarok bántó lenni!)

 

Én most felajánlom az első kételkedő jelentkezőnek, hogy leszervezek valahol egy ingyenes próbakezelést – SHR-szőrtelenítést – azzal a feltétellel, hogy itt beszámol tapasztalatairól.

 

Júlia Dr.

Előzmény: Pinkie Pie (2624)
Pinkie Pie Creative Commons License 2013.09.14 0 0 2624

Kedves Júlia dr.!

 

Nagyon köszönöm az ajánlatot, de a legméllyebb tisztelettel elutasítom.

 

"A tudomány az, hogy elfogadjuk, ami működik, és elutasítjuk, ami nem. S ehhez sokkal több bátorságra van szükség, mint gondolnánk."

/Jacob Bronovski/

Előzmény: Júlia. (2623)
Júlia. Creative Commons License 2013.09.14 0 0 2623

Kedves Pinkie Pie!

 

Most már annyira felvillanyoz ez a sok ellenérzés, hogy felajánlom, összehozok Magának egy térítésmentes próbakezelést. Nézze meg, próbálja ki, várja ki a hatását, aztán értékelje ki nyilvánosan!

Nagyon érdekes olyan dologról vitázni, ami számomra egyértelműen működik fiziológiailag, biológiailag, fizikailag, orvostudományilag, technikailag és tapasztalatilag is ;-)

Mozgolódom egy olyan körben, ahol a kezelések nem csak (vagy nem alapvetően) pénz kérdés, hanem szakmai kihívás.

 

Júlia Dr.

 

Előzmény: Pinkie Pie (2621)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 2622

Pinki!!!!!

 

Ott a PONT!!!! IMÁDLAK! / Elektrolízis Forever..../

Előzmény: Pinkie Pie (2621)
Pinkie Pie Creative Commons License 2013.09.13 0 0 2621

Az a baj kedves Júlia dr., hogy mi az ígéreteknek már nehezen hiszünk!

Pénzt  a kezünkből ki már nagyon nehezen adunk pontosan emiatt!

 

 

Előzmény: Júlia. (2620)
Júlia. Creative Commons License 2013.09.13 0 0 2620

Az elmúlt hónapokban nagyon sok minden elhangzott itt a gépi szőrtelenítéssel kapcsolatban. Vannak tapasztalatok pro és kontra és bizonyos kérdések felmerülnek újra és újra. Az én célom nőként is és orvosként is, hogy kiálljak egy magas színvonalú, biztonságos és eredményes szőrtelenítési eljárás és technika mellett. Hála Istennek, van ilyen – mint ahogy azt már korábban is leírtam.

 

Most egy élő szakmai fórumot szeretnék felajánlani mindazoknak, akikben még van érdeklődés és vannak komoly kérdések a témában. Szeptember 28-án szombaton lesz egy szakmai bemutató a legújabb SHR szőrtelenítő technikáról (mely fájdalommentes, biztonságos, és hatékony) bőrgyógyászoknak Budapesten a nagy vásárcsarnok közelében. Néhány helyet tudok szerezni civil érdeklődők számára is. Akit érdekel, írjon nekem, és a részleteket megbeszéljük.

 

mayerffybt@gmail.com

 

Júlia Dr.

Beautiful07 Creative Commons License 2013.09.09 0 0 2619

Na jó! Veled nagy kár volt leállni beszélgetni Cuteriana!

Csak ennyit mondok!

Ja! És még annyi,hogy én nem akartam a Katihoz járni,hiába őt ajálgatták itt,de nekem nincs más választásom,nagyon kevesen foglalkoznak ezzel,vagy ha más is csinálja róla/róluk nem tudom miért nem lehet hallani?! És mint mondottam: én nem írok ide semmit többet sem tapasztalatról se semmiről!!

CuteRiana Creative Commons License 2013.09.07 0 0 2618

Talán legközelebb olvasd el rendesen a válaszomat, és gondolkodj is el rajta, ha nem értetted volna meg kérlek mielőtt reagálsz. Leírtam, hogy amíg az ember jár a kezelésre és pöttyös nem tudja milyen lesz a végeredmény, az csak akkor derül ki amikor már mindene begyógyult sok sok idővel a kezelés után. Nekem a pöttyöket a nap sem tünteti el...És igazadvan... Emberfüggő , bőrfüggő és attól is függ Kata épp hogy kezelte.Mindenki járjon utána maga, és ne dőljön be az ajnározásnak egyik oldalról sem. Nekem sem kötelező elhinni, én "csak" egy károsult vagyok mert ilyen is létezik, nem csak elégedett páciens. És ez is tény. Semmi több. Nekem tiszta a lelkiismeretem. Leírtam, hogy életem végéig pöttyös leszek, és nem csak közelről meg nagyító alatt látszódik ahogy Kádár Doki leírta meg belinkelte a képeket. Nyilván Kata mindenkinél máshogy dolgozik, ezekszerint én voltam az apáciens akinél figyelmetlen volt és nem hagyta abba a kezelést telefonálás közben, de megjegyzem nem ettől lettek hegeim, hanem mert túl közelre pöttyözött és összefolytak a sebek és heg lett belőle. Több helyen is. Tudod egyszer véletlen, ha többször történik ilyen az már nem az...És rajtam nem egy ilyen van...Tanulság bárki aki elektrokozmetikushoz megy figyeljen ezekre és igenis szóljon a kezelőnek. Mondjuk itt jegyzem meg hogy ezt a kezelőnek kéne tudnia minek mi a veszélye és odafigyelni rá...Még annyit hozzátennék hogy a tesztkezelés után semmi nyoma nem maradt a tűnek, úgyhogy ebből sem lehet végleges eredményt leszűrni. Csak egy komplett kezeléssorozat után amikor már teljesen eltűntek adott területről a szőrszálak sok kezelés után. Beautiful kívánom neked ha végzel a szőreiddel és már nem kell járnod senkihez akkor is szép maradjon utána a bőröd és ne kelljen ellentmondanod  olyanoknak akik nem így jártak. De egy percre talán gondolj bele abba, hogy sok ember járt úgy, mint én csak nem írnak ide és én ezzel a hozzászólással a kezdők figyelmét szeretném felhívni, hogy gondolják meg kétszer is mit vállalnak be mert az ő testükről van szó nem pedig vitázni vagy lejáratni bárkit is. Azért jár Katihoz mindenki, mert az összes fórumon őt ajánlják és a neten rajta kívül nem nagyon lehet találni senkit, szóval ez nem mérvadó.

 

Tanulság mindenki gondolja meg kétszer is mert ő fogja viselni a következményeit élete végéig, bármi legyen is a dolog kimenetele...

Előzmény: Beautiful07 (2614)
avuss Creative Commons License 2013.09.06 0 0 2617

Sziasztok, +1 az elektrolízisnek, és +1 Katinak, én is hozzá járok (fiú, lábon). Az egyetlen negatívum, amiről be tudok számolni, az a fájdalom. IPL, lézer kellemes simogatás hozzá képest. A világos pöttyök tényleg ott maradnak, közelről láthatók, de most van kicsi színem (szőke vagyok, nem barnulok le túlságosan), és már ez a kis szín is eltüntette a pöttyöket. Tudom, amikor a szín elkopik, a pöttyök visszajönnek. De amúgy nem zavarnak, tényleg csak egész közelről látszódnak, nem zavaróak, és jövő tavasszal úra kapok kis színt, újra eltűnnek.

Beautiful07 Creative Commons License 2013.08.31 0 0 2616

Szia kicsi Pink! :)

 

 

Írtam neked privit a tudod hova... :) ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!