Keresés

Részletes keresés

CeltiC Creative Commons License 2005.03.18 0 0 86

helo

 

gondolom már csak a vita kedvéért válaszoltál... =)))

akkor a vita kedvéért megkérdezhetem mit tudsz a beszélgetés szövegének állandó felvételéről...? mert ha az sms-eket kötelesek tárolni ha jól tudom két évig, akko mi az akadálya a szöveg mentésének? két évre visszamenőleg... meg az mms... meg merre járt a telefonod... hm... ha előröl kezdhetném az elmúlt 5 évet, teljesen kizárnám életemből a mobiltelefont. csak hát sajna szerves rééésze lett gyarló életemnek...

szal, igaziból nem vááárokk választ. felesleges. =)))

de a vita jó... =))) csak nem szeretek írogatni. figyelek inkább.........

Előzmény: Aksi (85)
Aksi Creative Commons License 2005.03.18 0 0 85
Ez van; nyugi masutt is.

A beszelgetes szoveget azert nem olyan egyszeru lekerni, ahhoz le is kell hallgatni. Az mar gondolom sokkal szigorubban van szabalyozva. (Mi eddig csak a hivasforgalomrol beszeltunk, hogy felreertes ne essek)

Előzmény: CeltiC (83)
CeltiC Creative Commons License 2005.03.17 0 0 84
terééészetesen a nyominger kis köcsögöt az veszi magára, akinek passzol a mééérete.....
CeltiC Creative Commons License 2005.03.17 0 0 83

ez szerintem nagyon nagy gáz... gondold végig...  jól hangzik, de mivan ha a Te dolgaidban is kotorászik egy ilyen nyominger kis köcsög...??? mert megteheti, és meg is teszi... amúgy magát a beszélgetés szövegét is lekérhetik ha jó tudom........

Előzmény: Aksi (81)
CeltiC Creative Commons License 2005.03.17 0 0 82

helo

ez eddig rendben is lenne... csak ebben az esetben azt nem értem, miért pont egyetlen hívószám esetén nem kapcsol be a "visszhang elnyomo egyseg"????

ez nem új keletű problééma, évek óta csinja... najó, nagyritkán más is panaszkodik h visszhangzok, de ez ritka.

végülis mindegy, engem nem zavar, én nem hallom a visszahangot... =)))

a kihangosítós részt direkt hagytam ki...

Előzmény: Aksi (80)
Aksi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 81
"beszélgettem egy volt rendőrrel, és felhívta a figyelmemet egy érdekes dologra, miszerint egy nyomozó szimpla gyanúval lekérheti bárki gsm forgalmát, és mondjuk felhasználja magáncélra..."

Igen, konkretan tudok en is ilyen esetrol. A haver csajanak a hivaslistajat kerte le...
Előzmény: CeltiC (76)
Aksi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 80
"miért visszhangzik néha a telefon?"

Ha normal esetben hasznalod (tehat nem kihangosito stb.) akkor valoszinuleg azert, mert egy un. visszhang elnyomo egyseg nem kapcsolodott fel a hivasnal. Nyugodtan zavargasd csak a szolgaltatot, ez az o hibajuk.
Előzmény: CeltiC (79)
CeltiC Creative Commons License 2005.03.17 0 0 79

helo

lehet vmit félreértettem... eeelnééézééést....

 

"Van a "legális" lehallgatás,rendőr,nemzetbizti,stb.Nekik kb 0ft,mindent tudnak,mindenkiről amit és amikor csak akarnak."

 

ez elég szééép létszám.... a csúnya terrorista, és az ellenséges ügynökhálózat egyáltalán nem érdekel.

 

szvsz a szerinted "legális" csoportba simán beleférnek a bűnözők... nem pont gyilkosokra gondoltam... =))). lehet hülyén fogalmaztam, bocsi érte, ennyi telt tőlem =))) nem vok szakértő, és lehet h tényleg olyan marha nehéz lehallgatni a gsm hálózatot. szal pont az a probléééma h ez kb két forintos tétel, illetve 0 forintból is megoldható... na mindegy... má kezdek belezavarodni =)))

 

teljesen más:

miért visszhangzik néha a telefon? és szinte mindíg csak ugyanazon hívásoknál... tudja vki? már cseréltem telefont, mivel anyám hívása közben csinja általában, tudom h övé is lett cserélve, de mégis... az esetek 80%-ban visszhangzik. a központot nem akarom ez ügyben zaklatni, mert szinte semmire nem tudnak érdemleges választ adni =)))

a megfejtést előre is köszönöm

tomi

 

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.16 0 0 78

Ki mondta,hogy sokba kerül? Vagyis 2é kell osztani a kérdést.Van a "legális" lehallgatás,rendőr,nemzetbizti,stb.Nekik kb 0ft,mindent tudnak,mindenkiről amit és amikor csak akarnak.Aztán ott van az ellenséges ügynökhálózat,csunya terrorista,stb.Ők nem mehetnek be a szoláltatóhoz,hogy na akkor kérem ennek és ennek a számnak a forgalmát egy lemezen.Ők csak a rádiójelet tudják lehallgatni,meghackelni..ez nem 2forint.Nekik jó az is(bár a "legálisok" is alkalmazzák ha éppen az a jobb),hogy beletesznek a telefonba egy sima poleszt,és máris megoldódott a kérdés.

 

 

Előzmény: CeltiC (77)
CeltiC Creative Commons License 2005.03.16 0 0 77

ez kimaradt....

nem értem miért kerülne sokba a lehallgatás megoldása...? hm... mondjuk egy kalapács is kerülhet ötezer dollárba, ez tény... =)))

no mindegy, biztos drágább anyagokból, és nem taiwan-on készítik a kellő apparátot... =)

CeltiC Creative Commons License 2005.03.16 0 0 76

Üdv

egy kicsit off, de szvsz kár ezen a lehallgatásos mizérián gondolkodni, egyértelmű h megtörténik, és az is egyértelmű h a legtöbb mobilt felesleges lehallgatni (bár engem érdekelnének a legoürhajó paraméterei... =)) )

beszélgettem egy volt rendőrrel, és felhívta a figyelmemet egy érdekes dologra, miszerint egy nyomozó szimpla gyanúval lekérheti bárki gsm forgalmát, és mondjuk felhasználja magáncélra... mivel másra nem tudja, de szvsz már ez is elég gáz...

szal nem véletlen h boldog boldogtalan hozzájuthat már a kezdetektől mobilhoz... =)

annyira nem vok járatos a dolgokban, illetve felületes vok inkább, de van még olyan sikeresen elterjedt technika, mint a gsm...?

szal úgy érzem a nagytestvér mindent lát... de ez nem érdekel mert sajna megtanultam ezzel együtt élni... =))) kezd sok munka, élet a gsm-re épülni.

természetesen a zsaru hazudhatott, és nem biztos h ennyire eccerűűű hozzájutni dolgainkhoz, és már nem is emlééékszem ki  volt az a volt zsaru... =)))

bocsánat a demagóg szövegért, de kikívánkozott...

még szerencse h nincs takargatni valóm... gondban lennék ha lenne... =)

Aksi Creative Commons License 2005.03.11 0 0 75
Tenyleg nem vagy szakerto...

Derszu!
A mobilod periodikusan beregisztralja magat a kozpontba - ez azert kell hogy ha hivasod van, akkor tudjak hogy melyik korzetben keressenek ill. hol ne keressenek.
Ezt hallhatod.

/probaltam szakzsargon nelkul leirni; amugy meg: periodic LU


lehallgatni szvsz 99%-ban nem igy szoktak.. erol maskor
Előzmény: Törölt nick (70)
Aksi Creative Commons License 2005.03.11 0 0 74
Okorseg.
Előzmény: taxton (73)
taxton Creative Commons License 2005.03.05 0 0 73

Udv Mindenkinek!

 

Csak egy kerdesem lenne, halottam, hogy allitolag csak egy kodot kell beutni a mobiltelefonba es lenyomni a hivas gombot es ha a telo folyamatos hangot akkor nem, de ha szaggatottat akkor igen, lehallgatjak! 

Az infot tobb helyrol is megerositettek de a kodot nem tudtak vagy nem akartak megadni.

Valaki hallot mar errol a csipog sipol dologrol?

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.05 0 0 72

Roppant nagy tévedéseket olvastam itt,nem állom meg,hogy ne kommentáljak 1-2 dolgot.A mibilról JusztLaci azért kapja le az aksit,hogy biztosan ki legyen kapcsolva.Ugyanis a "kikapcsolt" mobil kb annyira kikapcsolt,mint a készenlétben levő tv.Csak a szoftvertől függ,hogya telefon mikor mit csinál.Ilyenkor "alszik" tehát csak az óra ketyeg benne,a kijelző sötét,az adó és vevő része nem dolgozik,a hálózaton nem lóg rajta.De ez csak program kérdése.Ami viszont a legtöbb (akár őskövület) készülékben frissíthető.A csapdlecsacsi ott van a dologban,hogy bizony ez megtehető a tulaj tudta nélkül,vagy akár távolról is.Természetesen ez utóbbit minden szolgáltató tagadni fogja:)) De tudja is a PéGÉSeM vagy a TMobájl hogy mit árul,mi az a doboz amit vagonszámra döntenek az országba 2filléres önköltségi áron tajvanról/kinából stb? Dehogy tudja.

Az NBH tudna erről mesélgetni.....persze a moszad és a kgb is valoszinű..de ők nem olyan mesélős gyerekek valahogy:)

 

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.24 0 0 70

Szia!

 

Nem vagyok ugyan GSM szagértő, de kb 3 féle dolog történhetik, nem feltétlen rendszertechnikailag megfelleő időrendi felsorolásban

 

a) AGC-zés, amikor összehagolják egymással a BTS (torony) és TE (készülék) a teljesítményeiket az optimális működéshez

 

b) "handover", ti. amikor egy BTS annyira foglalt lesz vagy a terjedési viszonyok miatt az adott BTS adott csatornája nem megfelelő, átáll vagy egy másik csatornára vagy teljesen új BTS-re

 

c) a rendszer "ellenőrzése", ami lehet ütemezett, vagy véletlenszerű - szvsz ezt még a szagembereke sem mind tudják;-D - és nem más mint a SIM regisztráció újraérvényesítése.

 

Egyik sem jár a "beszédcsatorna" megnyílásával, tehát nem kell aggódni.

 

Azt azonban tudni kell, hogy egy bekapcsolt mobil és a BTS között egy alapvető szinkronizációs bitfolyás mindig van, ez 4,6ms-onként ~0,5ms ideig tartó RF pulzálásként "hallható", és amennyiben a torony túl messze lenen (nem feltétlenül fizikailag!), akkor az 5W-os csúcsteljesítményt is ki akarja adni magából a TE, ami meglehetős nagy helyi térerőt jelent.

 

EZT hallod Te néha-néha

 

Általában viszont csak a töredék teljesítményen üzemel - különben nem is bírná a legjobb Li-Ion akksi sem sokáig;-DDD

 

Viszont ha egy érzékeny(ebb) erősítőeszközt teszel mellé (esetleg egy szkennerrel nézed a GSM csatornákat), akkor hallhatod a GSM "pulzáló" adását ;-)

 

 

Üdv!

Maus Róbert/Robi

(mikimaus)

 

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.08 0 0 68

Szervusz!

 

Ez szvsz nem idevágó téma - ui. a LEHALLGATÁS ténye nem volt illegitim, csak a felhasznált infók  felhasználási köre volt (szvsz ügyészségi balf..szág miatt!) korlátozott.

 

De ettől még NEM a telefonbeszélgetésen kívüli megfigyelés történik ilyenkor.

 

Itt, a toikban a lehallgatás - em,lékeim szerint - úgy szerepel, hogy törvéynytelen, esetleg sk. hogy lehetne...

 

Na mindegy, mondjuk akkor is lerágott ez a csont szerintem.. de ez igazán magánvélemény csak;-)

 

Üdv!

 

Maus Róbert

mikiamaus

 

 

Előzmény: kábelbúvár (67)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.01.07 0 0 67

Törvénymódosítást kezdeményeznek a titkosszolgálatok, hogy a jövőben ne kelljen kiemelniük a bizonyítékok közül a bíróságoknak azokat a telefonlehallgatási jegyzőkönyveket, amelyeket más bűncselekmény felderítésére kiadott engedély alapján készítettek. Az elmúlt hónapokban ugyanis több, nagy érdeklődésre számot tartó bűnügyben törölték az ügyészség, illetve az eljáró bíróságok a bizonyítékok közül azokat a telefonlehallgatási jegyzőkönyveket, amelyek nem feleltek meg az úgynevezett "célhoz kötöttség" elvének. (A célhoz kötöttség elve azt jelenti, hogy bizonyítékként azoknak a telefonlehallgatásoknak az anyaga használható, amelyet a gyanúsítás vagy a vád tárgyává tett bűncselekmények felderítésére kiadott bírói vagy igazságügy-miniszteri engedély alapján gyűjtöttek össze.)

 

A célhoz kötöttség elvének megsértése miatt nem használhatták fel a rendelkezésre álló lehallgatási jegyzőkönyveket a Kulcsár Attilával kapcsolatot tartó Bácskai János tábornok ügyében, a Fővárosi Földhivatal vezetője ellen (akivel szemben később bűncselekmény hiányában meg is szüntették a nyomozást). Szerdán a Molnár Csaba alezredes ellen vesztegetés és más bűncselekmények vádjával indított büntetőperben törölte a bíró a lehallgatási jegyzőkönyveket a bizonyítékok sorából, mivel azokat a nemzetgazdaságot veszélyeztető bűncselekmények felderítésére szóló engedély alapján készítették.

 

Tóth András, a Miniszterelnöki Hivatal polgári titkosszolgálatokat irányító politikai államtitkára még tavaly nyáron lapunknak nyilatkozva azt mondta: módosítani kell a nemzetbiztonsági és a büntetőeljárásról szóló törvényt annak érdekében, hogy ne vesszenek el fontos bizonyítékok a büntetőeljárásokban.

 

Információink szerint a titkosszolgálatok olyan szabályozáson dolgoznak, amely a célhoz kötöttség elvének fenntartása mellett "a lehallgatás eredeti céljától eltérő jogsértésekkel összefüggő információk bizonyítékként történő felhasználását is lehetővé tenné". Az elképzelések szerint, ha a lehallgatási engedélyben megjelölt bűncselekmény mellett másik törvénysértést is rögzítenek a a lehallgatási jegyzőkönyvekben (ezeket a jegyzőkönyveket ma nem használhatnák a "másik" bűnügyek bizonyítékként), a jövőben utólag a "másik" cselekményre is meg kell kérniük az engedélyt. Ha megkapják, az visszamenőleg érvényes lenne, így a korábbi anyagok sem vesznének el.

 

Információink szerin a tervezet a nyári szünet előtt a parlament elé kerülhet.

NOL

 

Gyűjtenek, gyűjtenek....

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 66

Szervusz!

 

IGEN - már ha a mobil preparált!

 

Erre igen változatos megoldások vannak: cserélhető előlapok alapján egy klónozott és preparált telefont kilopnak Tőled és az előlapokat + akksit  + SIM-et átteszik a preparált klónba és ha csak nem szeded szét (ez az esetek 99,9%-a) akkor az életben nem veszed észre!

 

A preparálás tulajdonképpen - bár nem vagyok mobil szakértő, de ezzel is foglalkozom, vezetékes-mobil illesztések kapcsán - alapvetően szoftveres ügy, úgyhogy talán még a klónozás sem feltétlen kell, hanem egy flash-eléssel is meg tudják oldani. És erre nem feltétlen csak a hivatásos szakszolgálatok képesek (ehhez persze a SIM-et kell klónozni és párhuzamosan lehallgatni,a vezérlés talán "titkos" SMS-ekkel történhetik...)! Igaz a dolog nem olcsó és bizonyítottan törvényellenes kivitelezés esetén elég keményen büntetik (Btk. szoftver paragrafusa és illetéktelen megfigyelés, magánélet védelme ellen elkövetett bűntett, kém tevékenység stb.)

 

DE NORMÁL gyári készülékek esetében ez - praktikusan - lehetetlen, hiszen egy ilyen ügybe nem csak agyártó (!) de a (pl. csomagban értékesítő) szolgáltató is szó szerint azonnal belebukna (szolgáltatási jog azonnali visszavonása!)

 

Üdv és kellemes ünnepeket, békés, szeretetben és boldogságban, egészségben eltelő, sikeres és bősége s Új Esztendőt Neked és mindenkinek itt is.

 

Maus Róbert

mikimaus

Előzmény: Csaba_1981 (65)
Csaba_1981 Creative Commons License 2004.12.22 0 0 65

Üdvözlök mindenkit!

 

Érdeklődni szeretnék, mert még kicsit új vagyok a témában, hogy mobillehallgatás során tudnak-e olyat csinálni, hogy valakit nem csak akkor tudnak lehallgatni, hogyha beszélget, pontosabban ha hív valakit, vagy hívást fogad, hanem úgy is, hogy a bekapcsolt telefon ad tájékoztatást arról, hogy valaki mit csinál például abban a helységben, és a lehallgatott nem tud róla semmit? Erre várnám a választ, ha valaki egy kicsit jobban tájékozott a témában.

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.11 0 0 64
Bocsi, ha nem itt volt róla szó, de eszembe jutott a dolog és nem olvastam vissza. Valaki azt mondta, ha kikapcsolod a telefont, akkor ki van "lőve" teljesen. Se kép se hang. Nem lehet bemérni, lehallatni meg semmit. Viszont, ha beállítom az ébresztőt és kikapcsolom a telefont, akkor hogyan kapcsol be???
emp Creative Commons License 2004.10.28 0 0 63
köszi szépen. elkezdem keresgélni a fax-számot.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 62

 

   Üdv!

 

Nem ell órákig várnod!

 

Faxon feljelentést teszel ismeretlen tettes ellen a kerületi Ügyészségre címezve és küldve (nem hátrány, ha a kerületi vezető ügyésznek címezve), a fax-számai általában benne vannak az online tudakozóban.

 

Ti. az Ügyészségek kérhetik csak ki a szolgáltatóktól nem csak a hívás-adatokat, de a helymeghatározást is kérhetik (operatív eszköz) amivel hamar fülön csípni - valaki: ti. a lopott készülékek (még ha nem is ütik át az IMEI számát) túl hamar gazdát cserélnek és amúgy is lefoglaléás lesz, vagyis az életben nem látod.

DE ha elviekben célod a lefüleltetés, akkor szvsz ez a legegyszerűbb és hatékonyabb megoldás. (A feljelentésben bátran hivatkozz az elszaporodó lopásokra a suliban).

 

Üdvözöl és nagy szerencsét a továbbiakra

 

Maus Róbert

mikimaus

 

 

Előzmény: emp (61)
emp Creative Commons License 2004.10.26 0 0 61

most nem tudom elolvasni a topikot, majd este megteszem, de a címe alapján ez tűnt a legígéretesebbnek, hogy a kérdésemet föltegyem.

tegnap 8-os lányom mobilját megfújták a suliban. azóta is be van kapcsolva, tegnap egyszer föl is vették, mikor hívtam, persze nem szóltak bele. a készülék letiltása folyamatban van, a simet csak személyesen lehet. az érdekelne, hogy utána mennek-e a rendőrök, ha feltételezhetően kaphatnának számokat a szolgáltatótól. azaz megnéznék-e, kivel beszét, aki ellopta. látszik, kikapcsolni nem akarja, mert a pin-t nem ismeri

tegnap este bementem a rendőrségre, de mikor kiderült, hogy órákat kellene várnom, eljöttem. azóta gondolkodom, hogy talán mégis érdemes lenne megpiszkálni a dolgot, de csak akkor, ha tudom, hogy komolyan veszi.

maga a kárérték nem igazán nagy. csak elég sok lopás van aban az iskolában mostanság, talán nem ártana, ha megbukna valahogy a tettes. lehet persze, hogy valami idegen jutott be, és az mazsolázott.

Aksi Creative Commons License 2004.10.22 0 0 60
Ez pontosan igy van...
Előzmény: danger (34)
Semmi Cicó Creative Commons License 2004.07.14 0 0 59
Csak úgy eszembe jutott egy-két dolog : 1. A siemens gyárt(ott) olyan telefont, amibe "gyárilag" volt RSA titkosítás - azt élő ember nem tudja lehalgatni. Ezt persze a legtöbb országban betiltották, hiszen a titkos szolgálatok sem tudták lehalgatni. Az indexen vissza lehet keresni a cikket. 2. A telefon helye bekapcsolt állapotban igenis meghatározható. A telefont legtöbbször nem csak egy torony "látja", hanem akár 3, 4 is , legalábbis a nagyobb városokban. A tornyok intenzitásadataiból jól közelíthető a hely - ha nem is méterre potosan. 3. Kikapcsolt telefon, ha forgalmaz azt bizony bármely TVnek, vagy rádiónak "hallania" kell. sc.
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.01 0 0 58
Ps: 2 db számom is titkos a 3 vezetékes (ISDN) közül, immár 4. éve és egyszer sem zaklattak rajta!
Előzmény: Grof ur (56)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.01 0 0 57
Nem fáradok ki, mert szvsz ez Nálad is csak közvetett infó (hiszen nincs ilyen CD-d, különben már postára adtad volna;-)) ).
Korábban voltak ilyenek és mindent elő lehet állítani (nem olvastál el figyelmesen!).

Én azzal vitatkozta, hogy EZEKET az adatokat a szolgáltatók adatbázisából vennék vagy szereznék.

Kérdésem: hány e-mail-ben (üzleti, magán) vagy névjegyen vagy megrendelőn (nem csak netes!) adod meg ezt a hivatalosan titkos számodat? Összeszámoltad avagy ezt a telefonszámot tényleg CSAK az a pár ember ismeri, aki a szük köreidhez tartozik? (Szvsz ez életszerűtlen...)

Ugyanis ÍGY kerülnek bele ilyen-olyan adatbázisokba a telefonszámok! És: a NEVEDET kérdezték amikor felhívtak (azaz kértek Téged)?!
Mert ha nem akkor CSAK azt állíthatod üzembiztosan, hogy a számOT (!) ismerik, és nem a számODAT.

Még egy roppant rámenős krédsem lehet? ;-)
Vajon KI VAN KAPCSOLVA a hívószám küldése készülékeden (SIM-eden)?!
Mert ha nincs, akkor szsvz ne is rágódj tovább a témán ;-D

Egyébként olyan esetben, mikor nem tetszik, hogy hívnak, kérd el a teljes nevüket és címüket, és jelezd nekik írásban a kifogásaidat (ha nem jelzik vissza, hogy töröltek: fel lehet jelenteni őket!) avagy kapásból kérd a főnököt és szépen nyugodtan közöld, hogy amennyiben nem törölnek ki a nyilvántartásból magánjogi és büntetőjogi következményekkel számolhatnak. Hatások (és igaz is)!

Üdv.

Maus Róbert
mm

Előzmény: Grof ur (56)
Grof ur Creative Commons License 2004.03.30 0 0 56
Amikor felhivnak ,hogy a számitógépünk kisorsolta önt és ...
A számom titkos tehát nem tudhatták és kapcsolatba sem álltam velük soha.
Fáradj ki valamelyik "bazárba" a játék és szoftver cd-k között megtalálhatod.

Napokba "egy" lottózás különleges fajtájára buzditó cég hivott fel 3X egymás után mobilon.
Kérdeztem,hogy honnan tudják a számom,a kedves hölgy azt mondta:Hát én a fönökömtöl kaptam.

Ennyit a titkos telefonszámról.Aki tudni akarja az megtudja.

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 55
Na most ha a Biztosítók beperelnek hitelrontásért, nem szívesen védenélek ;-(

De ugyanígy a tk. szolgáltatók is megtehetnék!

Mondd: a PGSM kártyás előfizetőinek AZT A LISTÁJÁT amelyet fel sem dolgoz (!!!) - hiszen ezért b..tatom őket már 4 éve, főleg az úh EHT óta -, azaz nem létezik, azt hogyan tudod megszerezni CD-n?!

Kimásolod az ügyfélnyilvántartási rendszerükből (ami NEM EGYENLŐ a tudakozói adatbázissal!)?! Mert akkor ez már nem szimpla adatkereskedelem lenne - az is bűncselekmény - hanem az ipari kémkedés minősített esete!

Szóval benne vagyok a telefponkönyvben és ha küldesz nekem feladó nélkül egy CD-t rajta aktuálisan (!) titkos és PGSM kártyás(!) számokkal, akkor egyrészt megkövetlek másrészt akkorab bortányt csinálok, hogy beleremeg a mo-i teco szolgáltatási szektor (nem vicc!).

Amivel Te kevered szvsz a dolgokat: mivel a sok "hülye" nem tiltja le titkos szám akijelzését (CLIP), akiket felhívnak (pl. biztosító, akárki) és megadnak személyes adatot (név+cím vagy név+szül. idő vagy adószám(!)) már nem is titkos a telefonszámuk. ÉS HA EZEKKEL a megszerzett adatokkal egyesek kereskednek, az ugyan szintén bűncselekmény (lévén nem rendelkeznek adatkezelői jogosítványnal, pláne nem kereskedelmi célra az alany engedélyével!), de forrásuk nem a telekom szolgáltatók.

Más: az, hogy felhív valaki egy ajánlattal, még nem jelenti, hogy nem véletlenszerű (vagy akár szisztematikus) hívássorozat alapján jutottak el Hozzád!

Üdv

Maus Róbert Péter
Budapest, 1104
Harmat u. 76.
Tel.: 261-4824
(Komolyan várom az ilyen CD-t mert érdekel és nem az adattartalma hanem a jogi helyzete miatt!)

Előzmény: Grof ur (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!