Keresés

Részletes keresés

Böszőke Creative Commons License 2014.05.03 0 0 19846

Jó reggelt!

Mondtam már,hogy fene vigye a madaraim gusztusát? nem hiszitek,de mióta kifogyóban a tyúkhúr,egy szempillantás alatt eltűnik,amit oda csiptetek:)

Margó,itt nem esik,felhős,de olyan mintha minden pillanatban kibújhatna a nap.Hűvöskés.

Előzmény: sz.margo (19845)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.03 0 0 19845

Sziasztok!

 

Látod Elzi én már elolvasni nem tudtam:)...csak szörnyülködtem rajtuk:) Ami  a fürdést illeti igazad van a Tücsi is nagyon óvatosan merészkedik csak a vízbe, először csak mosakszik és a régebbiek is ezt tették:)...ezek itt olyanok, akár egy csapat veréb, de gyönyörűséges kis fehérek:)

 

Ma szomorú időnk lesz és még hidegebb is, esik már hajnal óta és nem is úgy néz ki, mint ami ki akar derülni:(

 

Ettől eltekintve legyen kellemes napotok!

Előzmény: Böszőke (19844)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.02 0 0 19844

Már kezdtem szörnyülködni a szivárvány színeiben pompázó kanárik ellen,mikor elolvastam,hogy számítógéppel színezték őket:)

 

A fehérek gyönyörűek,de hogy ilyen bolondosak tudnak lenni a kanárik is azt nem tudtam,mint a sirálykák!Nálam a kanári oly méltóságteljes volt,hogy még a fürdés is egy ceremónia volt nála,kezdte a csőrével és egyre többet és többet mártott be a testéből,míg végül catrangosra fürödte magát,de hogy csak beleugrott volna,hát az ki volt zárva...

Előzmény: sz.margo (19843)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.02 0 0 19843

Sziasztok!

 

Most éppen a Tücsivel szórakozunk, lejátszok neki különböző felvételeket a You Tube-ról....közben ezt muszáj megmutatnom nektek is, tüneményesek a sok pancsizó madárka, és a másik, azok a vad neonszínűek, szörnyű műek!:(

 

http://www.youtube.com/watch?v=suHyMCcXKiE

 

http://www.youtube.com/watch?v=fh22QTTsMbw

Böszőke Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19842

Meghallgattam és ha becsuktam a szemem,otthon voltam este a kertben:)Fantasztikus!

Előzmény: sz.margo (19841)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19841

Végre megtaláltam:)...ugyanez a ciripelő hang:)

 

http://www.youtube.com/watch?v=u7ekG5wwJt0

sz.margo Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19840

http://www.youtube.com/watch?v=qJN-UoeaOBE

 

ezen a videon vannak csonttollúak és érdekes, de ez is valami ilyen barnás elejű volt  és amikor elreppent, a fehér fekete tollai is erre emlékeztetnek. Nálunk a meggyfákon repked, néha kettőt látok...és a hangja ami ugyanolyan volt, de most nem találom meg a You Tube-n, ezért lennék csupán kiváncsi, de ezek biztos nem csapatban vannak itt nálunk, hacsak véletlenül el nem maradtak a többitől, mert ezelőtt még sosem hallottam ezt a hangot.

 

Itt is volt egy jó kis eső délután, utána sétáltunk egy jót, nemrég értünk haza.

 

Szép estét!

Böszőke Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19839

Katica,köszönöm ezt is,mert én nem is ismerem ezeket a kis madárkákat..Lehet pedig ha jobban kinyitnám a szemem látnék belőlük a parkban??Vannak madárcsapatok,de benn a bokrosban és mindig azt hittem ezek csak verebek...,

 

Margó,jó hogy biztattalak a napozásra,még el sem fogyasztottam az ebédemet,jött egy jókora zuháré,még az ablakokat is verték a cseppek.Oda a napozásnak.

Előzmény: madárka91 (19837)
madárka91 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19838

Kitettem Lórikát is a röpdébe, fájó szívvel fogtam meg mert tuti megutál érte. De olyan ereje volt, alig bírtam lefogni a szárnyait hogy ne verdessen. Féltem hogy még meghúzódik valamije. Egyelőre félve pislog a földön már egy félórája. A hullámosok sokkal hamarabb feltalálták magukat, neki egy nap kellett ahhoz is, hogy az itteni helyet meg kalitkát megszokja.

madárka91 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19837

Én a csonttollút nem tartom valószínűnek, mert nem igazán jár egymagában, csapatokban látni mindig, és sokáig nem is maradnak meg egy helyben, ahogy elfogyasztották egy fáról pl. a bogyókat, mennek tovább keresgélni kaja után. Kedvenc kajája a madárberkenye, és egyéb bogyók, de az almára is lejön, azt is imádja.

Ez egy csonttollú csapat.

Hát én énekét nem nagyon hallottam a csonttollúnak, amit mostanság lehet sokat hallani, az a házi rozsdafarkú, neki is picit furcsa, nyikorgós, jellegzetes éneke van. De a vörösbegy is olyan kicsit nyikorgósan énekel.

Előzmény: sz.margo (19833)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19836

Vigyázz magadra  !Remélem még jó időd van,most jöttem be a napozásból lehűlni,mert már piros foltos vagyok.Gyűjtöm magamba az energiát:)Kár hogy nekem nincs olyan helyem ahová kitehetném a madárkákat,lehet ők is élveznék a szabad levegőt,de hely sincs ,meg a Nap is megsütné őket.Kicsi ez az erkély,mégis csak el kellene költöznöm...

Előzmény: sz.margo (19835)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19835

Elzi a Tücsi is eszi a husát is, ha nincs elég mag, egy kis vékonyka szeletet akasztok fel neki, azt köpködi széjjel:)...a fehérnek csak a magját ették meg a régiek is, sőt akkor a kaliforniainak a magját nem is nagyon ették, mert valahogy tán keményebb lehet, de a Tücsi rákapott arra is.

 

Itt még napos időnk van, kisebb felhők már látszanak, jó lenne, ha délután nem lenne megint zivatar, tegnap valahogy megállta:)

 

Most magunkban vagyunk egy hétig, a fiunk elhúzott az éjszaka Prága környékére haverokkal, most legalább nem kell időre és sokat főznöm, lazítós napok lehetnek, csak az egészségem lenne kicsit jobb, mindig van valami, de csak még több ne jönne már, akkor valahogy tán kibírjuk még egy ideig!:)

Előzmény: Böszőke (19834)
Böszőke Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19834

Jó reggelt!

 

Margó, az enyémek a kaliforniai csutkát jobban szeretik,lehet tudják én mennyire örülök az eredménynek,de még a puháját is szétcsipedik,köpködik:) a sima fehér paprika cseppet sem olyan vonzó számukra,lehet színre mennek.

 

Ildi,most először vetettem porcsinrózsa magot abból amit gyűjtöttem,kíváncsi vagyok az kikel-e,mert maguktól már kelnek összevissza a tavaly elszóródott magok.

Volt permetező eső,borongós  az ég.

Előzmény: sz.margo (19833)
sz.margo Creative Commons License 2014.05.01 0 0 19833

Szép napot drágáim!:)

 

Látom érdemes volt kicsit ráijeszteni a társaságra!:)-...persze tudom én Katica, hogy aki még dolgozóba jár és más elfoglaltsága is van, az nem ér rá folyton ide irogatni, de már az is jó, hogy tudjuk, hogy nem lesztek teljesen hűtlenek:)

Ami ezt a sok madárkát illeti, csak csodálni tudom, aki ennyi és még több fajtát név szerint be tud azonosítani én csak lesek, mint Jenő a moziban:)...amiről már írtam, hogy itt a házunk előtti fákon mostanában megjelent egy fura hang, ami egy erős tücsökciripeléshez hasonlít, megpróbáltam megtalálni a hang forrását, de sajnos lefotózni nem sikerül, mert mindig odébb áll és a lombok közt nehéz meglátnom. A fiam próbált rákeresni a google-ban és a csonttolúra tippelünk, lehet, hogy Katica te jobban ismered őt is:)

 

Elzi a piros paprikás köpködések már nekem is az agyamra mennek, mert már az ajtóra, gáztűzhelyre, a csempéről, járólapról, radiátorról már nem is beszélek, hogy hova nem köpködi széjjel, a kalitkáról meg alig bírom levakargatni, de hát ez van, lassan majd jön már a zöldpaprika a piros helyett, aminek már lejár a szezonja. Mostanában még találtunk jó kis tyúkhúrt is, amit beszórok neki, de ez a lüke nem igazán kap rá, hiába szeretném, hogy kapirgáljon közte, mint a tyúkok, nem nagyon teszi:(...néha a magosat lecsipkedi, de a zöldjét már sajnos nem.

 

 Ildikó jó eset lehetett, hogy Piroskád meg becsalta a cinegét:)...jó, hogy kitalált szegényke.

Tücsi most is vidáman repked idebent, néha hozzám is bejön, körülnéz és megy tovább:)...ha megfürdik, úgy visít utána, mint egy kismalac,akit megfognak:)

 

További kellemes napot, kirándulást vagy jó pihenést, tevés-vevést, kinek mi lesz majd!:)

Böszőke Creative Commons License 2014.04.30 0 0 19832

Misi és Vili is csinált olyat,hogy már álmában egy egy rövid és nagyon halk strófát elénekelt:)Ezt én nagyon szerettem,mert végtelenül finom,szinte álom dallam volt.

Előzmény: zildi (19831)
zildi Creative Commons License 2014.04.30 0 0 19831

Én benézek minden nap, csak nincs mit írnom.

Pirikét, ha lehet, kiteszem az erkélyre félárnyékba, élvezi a levegőt és a madarak hangját, repked a kalitkában, amikor nagyon sajnálom, hogy rab, de tudom, hogy neki ez az élete. Egyik nap "behívott" egy cinkét, egyszer nekiment az ablaknak, de szerencsére gyorsan megtalálta a nyitott ajtót, remélem a későbbiekben sem esett le az ütéstől. 9 óra körül többször csipog, úgy értelmezem, hogy oltsam le a lámpát, amikor már sötét van a szobájában, hátradugja fejecskéjét és reggelig azon a helyen alszik.

Jó éjszakát!

Böszőke Creative Commons License 2014.04.30 0 0 19830

Fantasztikus!!Majd gyakrabban emlegetlek,hogy többször jöjj:)Ezek csodálatosak.

Irigyellek az élményért,de ezzel együtt én sajnálom a madarakat és minden más élőlényt is,az őket ért stresszért,amikor befogják "tudományos" céllal.

Köszönöm a képeket,majd tanulmányozom, van egy könyvem is és  beazonosítom őket,mert ott a leírásuk is szerepel.

Előzmény: madárka91 (19828)
madárka91 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 19829

Ezek közül különösen nagy élmény volt az örvös rigó, amely ritkának számít hisz csak átvonuló, nem költ nálunk és csak vonuláskor lehet fogni. Pont szerencsénk volt hogy láthattuk élőben. Az örvös és a kormos légykapó is nagyon ritka együtt hogy megfogja az ember. A nyaktekercs szerintem a világ egyik legjópofább madara, úgy tekergeti a nyakát az ember kezében mint egy kígyó :-) Ugyanazt az egyedet aznap többször is visszafogtuk, valószínű a közelben fészkel.

madárka91 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 19828

Ne szomorkodjatok, én azért jövök mindig, csak néha ritkábban :-)

 

Mostanság rengeteget madarászom mikor nem dolgozom, így elfoglaltabb vagyok. De rakok majd be nektek gyönyörű madárkás képeket hogy legyen már valami izgibb itt. Papijelentés: 3. fészekaljnál vagyunk, 5 picike mocorog az odúban, még 2 tojás kelésre vár emellett. A 2. fészekalj picijeit átvette az a kereskedés ahonnan Csurikát hoztuk. Csurikát kivettem kedves párja mellől mert egyik nap megint ölték egymást, úgyhogy a nálam maradt papik most kint élvezkednek az erkélyen a volierben. Gondoltam kiszórom őket a friss levegőre a nagy helyre, hadd legyen jó kondijuk, hálisten nem nagyon ordítoznak (kopp-kopp) így a szomszédoknak nem lehet egy szavuk se. Ha anyuka kész ezzel a fészekaljjal, megy ő is ki, idén elég volt a gyerekáldásból. Holnap a Lórit is megpróbálom kiengedni, tőle tartok mert mostanság naphosszat füttyöget, és egyre több repedtfazék strófát visz bele, mintha meg akarná fojtani valaki, ha kint is ezt fogja csinálni a szomszédok megölnek.

 

És jöjjenek a képek (mind az ócsai madárgyűrűző táborból való, az elmúlt hetek termése):

Nyaktekercs                                                                            Nádi sármány hím

Örvös, fekete, énekes és fenyőrigó egy kupacban                      Meggyvágó pár

                                                  Függőcinege

Fülemülesitke                            Nádi tücsökmadár                 Cserregő nádiposzáta

Fitiszfüzike                                 Pettyes vízicsibe                        Kis poszáta

Örvös és kormos légykapó

Fülemüle                                     Nagy fakopáncs

 

Böszőke Creative Commons License 2014.04.30 0 0 19827

Szia Margó,

áh ne menjünk el,mert akkor ha valaki idetéved itt is csak egy halott topicot talál.

Van madarunk,tehát idetartozunk,kibővítve ezzel-azzal.Nagy élvezkedés van,mert kaliforniai paprika csutkát kaptak ma desszertnek az elfogyasztott tyúkhúr után:)Az más kérdés,amit szétköpködnek,azzal mejd én élvezkedhetek:)

Már eléggé borongósra fordult ,úgy látom napozás helyett akár aludni is lehet ebéd után.

 

Előzmény: sz.margo (19826)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.30 0 0 19826

Szia Elzi!

 

Legyen kellemes szép napod a következő napokban is!...ha gondolod folytathatjuk a levelezést akár e-mailben is, ha már ide nem jár senki!:(...azért be fogok nézni többször is, hátha betéved valaki!

Tücsi már ma is fürdött egy hatalmasat, majd napozott az asztalon a kalitkája tetején:)...jó lenne, ha nem jönnének megint a fekete fellegek, itt már esett, essen most másfelé, ahol még szükség van rá!:)

 

Vigyázz magadra!

Böszőke Creative Commons License 2014.04.29 0 0 19825

Nem szeretnék vihart,sem felhőszakadást,de meglepően száraz a föld a parkban.Mentem tyúkhúrra vadászni,hát alig sikerült gyűjtenem két-három napra valót.

Margó,ez már tényleg csak a mi topicunk,lassan be is zárhatunk.

Katica is eltűnt,kár nagyon mert ha már nem újíthatok be,legalább gyönyörködtem volna a szép kis papijaiban:)

Jó éjszakát!

Előzmény: sz.margo (19824)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.29 0 0 19824

Sziasztok!

 

Most volt egy jó zuhénk, dörgött is, de még fog is ahogy elnézem, keveregnek a sötét fellegek...kert is jól megázott, remélem most az erkélyek alatt is, mert ott mindig száraz marad, bár most sem arról az oldalról esett, a konyhaablakot verte rendesen K.-ről...

 

Elzi megnéztem a google-ban a poloskát, tényleg az lehet, az a karimás...azt én is láttam, hogy azokra hasonlít, ahogy írtam is, mi büdös bencének hívjuk egyiküket:)

 

Most meg az egyik növényemet akarom majd beazonosítani, mert fogalmam sincs mi lehet, tavaly kelt odalent, kis bokros évelő valami, apró kékes virágai vannak, majd lefotózom, ha nyílik...lehetne akár valami fűszernövény, de akár gyom is tőlem:)...egyenlőre megtartottam:)

 

Kellemes délutánt!

Böszőke Creative Commons License 2014.04.28 0 0 19823

Margó,

azt  megmondtam volna rögtön,hogy poloska,de annyira nem vagyok poloska szakértő,hogy  "karimás".....avagy másfajta...,azt látom rajta,hogy karcsúbb,mint ami itt nálam elő szokott fordulni fene nagy boldogságomra,mert azt sem tudom hogy fogjam meg,többrétegű papírzsepivel szoktam összegyűrni és bele a wc-be.

 

Közben én is láttam közelebbről a kis "helikopteremet",nem szitakötő,csak a propellerei olyanok,de nincs akkora teste.Kihagynám ezeket az élvezetes felfedezéseket az életemből,gondolom te is.

Előzmény: sz.margo (19822)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.28 0 0 19822

Elzikém képzeld sikerült elkapnom az egyik újfajta bogarat, amiről írtam, de mivel nem tudom ide  felrakni, nézz be a Net-Hírlapra a Régimódis topikba, ha érdekelne. Kicsit hasonlít a büdös bencére, de ez hosszabb és vörösesbarna.

 

http://www.nethirlap.hu/forumengine.php?par=15&topic=10549

Böszőke Creative Commons License 2014.04.26 0 0 19821

Nem lett olyan vészes,mint ahogy indult délelőtt,nem volt folyamatos a dübörgés és láss csodát,10 órára be is fejezték egy kisebb tűzijátékkal,végül is a polgármester nem zavarhatja a lakókat:)

Jó éjt és szép álmokat!(már Csőrike sem renitenskedik,elaludt.)

Előzmény: sz.margo (19820)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.26 0 0 19820

Hát Elzikiém részvétem a dübörgés miatt!:(...remélem mielőbb vége lesz, bár ha ott is ilyen idő lett, mint nálunk, akkor sajnos lehet, hogy sokáig eltartott a lakók "örömére":(....nálunk most hétágra süt a nap, délután már eltűntek a felhők, a temető és öcsémlátogatás is jól sikerült, pedig amikor innen elindultunk még nagyon lógott az eső lába, de megúsztuk, sőt később már a nap ott is előbújt, amióta hazaértünk már az erkélyen süttetem a képemet is, olyan meleg lett:)

Kellemesebb estét és csendes nyugalmat!

Böszőke Creative Commons License 2014.04.26 0 0 19819

Kellemesebb napot kívánok,mint ami itt van!

Remélem hamar vége lesz a napnak és nem fog kiugrani a szívem a helyéről,mert az önkormányzat TAVASZÜNNEPET rendez a parkban,s bár nem is látok oda,olyan hangos a zene, mintha a mellkasomban dörömbölne,folyamatos a döngetés ,úgy érződik kár  a ház aljából jönne,no és hangzavar is járul hozzá.Most értem csak meg miért olyan "lelkesek" az emberek akik a szigetfesztivál vonzáskörében laknak:( Úgy érzem kezd megfájdulni a fejem a dübörgéstől:(

 

Margó,jó hogy említed a bogarakat:tegnap este  szitakötők??? akartak erőszakkal bejönni az ablakon, ott cikáztak össze-vissza.Nem is emlékszem,hogy a városban láttam volna szitakötőt,pláne nem áprilisban.Másik:pici,kemény ,barna szárnyú ,ezekkel idebenn találkoztam,nagyon apró,a függönyön szoktam elkapni őket.Ilyet én sem láttam soha korábbi életemben.

 

Tegnap nagy eső volt,még most is eseget,de nem olyan intenzíven.Sülnek a kacsacombok:)

Madárkáim,mióta a saját termelésű és korlátozott mennyiségű tyúkhúrt kapják,szinte pillanat alatt felfalják.Margó,szerintem nem fáznak fürdéskor,mert sosem tapasztalom,hogy a hűvös idő csökkentené a pancsikoló kedvüket.

 

 

Előzmény: sz.margo (19818)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.26 0 0 19818

Sziasztok!

 

Kellemes hétvégét ebben a változékony fülledt, párás időben is!:)

 

Elzi biztos is, hogy egymástól is kedvet kapnak a madárkáid a fürdésre és bármire, amit egymástól ellesnek:)...viszont a Tücsin el vagyok most képedve, lehet, hogy a vedlés miatt jobban viszket a bőrkéje és azért kapott most rá ennyire a pancsira, de örülök  neki!...ma is fürdött és tegnap még estefelé is, pedig ugyancsak nem volt fürdésre alkalmas kedvcsináló idő:)...bár amikor elnézem odakint a rigókat, verebeket még télen is a hideg vízben, hát nem semmik!:)

Képzeld mostanában meg idekerült a környékre valami madár, nem tudom mi lehet, bár a hangját beazonosítva a csonttollú madárra tippelünk, de igazából sosem látom rendesen, mert mindig elröppen és a lombok közt már nehéz meglátnom, de annyit láttam, hogy kicsit barnás a melle és fehér cifra is van a hátában, amikor repül, de nem vörösbegy, az biztos, olyan hangja van mint amikor a tücsök erősen ciripel, de folyamatosan cserreg, nagyon érdekes hangja van. Már régóta figyeltem, hogy mi lehet, mert folyton az itt előttünk lévő meggyfákon cserregett-ciripelt, már valami nagyobb bogárra is tippeltem, mire végre kiszúrtam, hogy mi is az!...na ami a bogarakat illeti, abból is van már bőven!:(...akkora óriás szúnyogok röpködnek, mint egy kisebb szitakötő:(...rengeteg van már most, mi lesz itt még később?...ebben a párás enyhe időben egyre több ismeretlen rovar jelenik meg, van egy másik bogár is, amit tavaly láttunk először, lomha a járása, hosszú lábai és törzse van, de repül is és már most is idejárnak az ablakba napozni, tavaly jópár be is jött, amit este vettünk észre, hogy valami zümmög és általában a függönyön tanyáztak:(...régen ilyent sosem láttunk még. Lassan már ablakot sem lehet nyitni miattuk!:(

 

További jó tevékenységet, szép napot!...délután mi is el akarunk menni a falumba temetőzni, remélem nem ázunk pont akkor ronggyá, amíg a temetőben leszünk, utána még öcsémék látogatása is lesz kicsit:)

 

 

Böszőke Creative Commons License 2014.04.24 0 0 19817

Szia Margó,

 

bocsánatot nyertem,utólag:)

Felénk igazi áprilisi az idő,rohangálnak a felhők ,fúj a szellő.Képzeld reggel azt hittem Csőrikét baj érte.Felébredek,világos van és semmi hang!Pontosabban az ő hangját nem lehetett hallani,csupán egy sirályka énekelt,de az szakadatlanul:)Meg kellett néznem mi a helyzet,de semmi,ma rendkívül csendes saját magához képest....,hogy őszinte legyek nem is bánom,néha olyan mintegy beakadt magnó,nem bírja abbahagyni,s amikor rászólok csak akkor hallgat el pár pillanatra.Tudod az jutott eszembe,hogy meglehet nálam azét fürdött többet  kanári,mert a sirálykák pancsolásától kedvet kapott,ezek még a fürdést is igen lármásan csinálják és valahogy ragadós!Ha egy elkezdi,nemcsak a mellette lévő,de a többi kalitka lakója is azonnal elkezd fürödni.

Már nagyon szépek a büdöskéim:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!