Keresés

Részletes keresés

Zernovics Creative Commons License 2013.08.09 0 0 3845

Sziasztok!

 

Gondoltam itt az ideje, hogy csatlakozzunk Hozzátok, remélem nem bánjátok!

 

Párom és én egy 11 hetes fekete-cser törpe tacskó kislány boldog tulajdonosai vagyunk.

Bár szerintem találóbb lenne a "szülei" megnevezés :)

6 hetesen lefogyva, férgesen hoztuk el, az első három éjszaka nem aludtunk semmit, csak virrasztottunk mellette, de szerencsére sikerült kikupálni.

Most tartunk a harmadik oltásnál, jövőhéten még egy kombó és mehetünk a többi kutya közé.

Egy igazi kis hisztis picsa :)  De nagyon szeretjük!

 

Ha haza értem teszünk fel képeket.

 

Addig is kitartás ebben a nagy kánikulában!

 

Üdv,

Zernovics

szomojsza Creative Commons License 2013.08.08 0 0 3844

Sziasztok!! Hát ezt a nagy meleget a mi kis drágáink is nagyon nehezen viselik,már kicsit meg is ijedtünk,mert azt hittük,beteg lett Szofikánk,olyan kis kedvetlen volt az elmúlt napokban. De amint hülni kezdett a levegő,kicsit felélénkült. Levittük őket a tiszára sátorozni,nagyon élvezték a pancsolást,de ebben a melegben nagyon kimerültek,ma jöttünk haza,de egész délután aludtak a hűvös szobában. Mi most készülünk nyaralni,hál Istennek,szombaton indulunk fel a Bükkbe,és végre jön egy kis lehülés is!!! Jövő hétre meg pont az ideális 26-28 fokot mondják,úgy is legyen!! ' hétig leszünk fent,olyan szállást kerestünk,ahová őket is vihetjük,így a jövő hét tiszta élmény lesz nekik,túrázunk ezerrel!! Ha vissza értünk írom az élményeket,és rakok fel képeket is!! Kitartást még 1 nap meleg!!

új mokka Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3843

Egy kis élménybeszámoló: Megjöttünk a nyaralásból, tényleg szerencsések vagyunk, semmi gond nem volt, azt leszámítva,hogy egyik este ásás közben egy darázsba lépett, de nem lett semmi baja. Igaz sírt vagy 20 percig, de elmúlt.

Bírta a kocsikázását, sőt élvezte. A meleg volt egy kicsit sok, még mindig sok.Jó a nyár, de azt a kánilkulát már kicsit unjuk.

A balatonon voltunk, sokat gondoltunk Rudikára is...

Aki még nyaral, vagy ezután pihen , nagyon jó  nyaralást mindenkinek , a kutyáknak hűvös pihenőt!!Sziasztok!

új mokka Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3842

Mi sem bírtuk ki sírás nélül, nyugodjon minden kutyus békében  , aki már nem lehet köztük. Amíg köztünk vannak addig nagyon boldoggá tesznek minket és viszont...

Előzmény: alvin (ex JHE) (3833)
szomojsza Creative Commons License 2013.08.01 0 0 3841

Sziasztok! Igen igényli a sok mozgást,bár mióta tüzelt elég sokat alszik is,ami nem baj,lévén hogy lakásban lakunk,és nem tudjuk őket mindíg kivinni. Ime néhány új kép a "tesókról"! :)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: alvin (ex JHE) (3838)
PortaNigra Creative Commons License 2013.07.22 0 0 3840

A mi Öcsi Tacsink.:)

 

Babetta72 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 3839

Sziasztok!

 

Rakok egy tacsipacsis képet! :) Még tesómnak is megy pedig ő inkább tutujgatná mint okosan kezelné zsebit! :) Háttérben a kutyaoviban tanult rúd átugrás kellék! :))

 

 

 

alvin (ex JHE) Creative Commons License 2013.07.21 0 0 3838

Szia!

 

Köszönöm szépen a nevében is! :) A tiéd is nagyon szép! Amúgy kistestű létére ugye igényli a tacskó az udvart, a mozgást.

 

Üdv.!

Előzmény: szomojsza (3837)
szomojsza Creative Commons License 2013.07.21 0 0 3837

Szia! Csodaszép a kutyusod!! Majd mi is szeretnénk egy barna tacsit is,de jelen pillanatban nincs rá módunk(lakásban lakunk). De a terv megvan,aztán majd.....:) Mi csajosak vagyunk,valószínüleg már így is marad. De az biztos,ha módunk-lehetőségünk volna,lenne vagy 20 tacsink!! Imádjuk őket!! :) Szép napot!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: alvin (ex JHE) (3836)
alvin (ex JHE) Creative Commons License 2013.07.20 0 0 3836

Hát igen, nem könnyű az ilyen helyzet. Én az egyik rotink elaltatásánál jelen voltam, a karomban aludt el, rákos volt... :( 

Amúgy nagyon aranyosak, a második képen olyan álmos szeme van! :)

Ő itt az én Bagirám, a vicsorgós kép ne zavarjon meg senkit, jó haverok a labradorral, csak hát a fiúk néha így vannak egymással! :)

 

   

 

Üdv.!

Előzmény: szomojsza (3835)
szomojsza Creative Commons License 2013.07.20 0 0 3835

Imádkozom,hogy ne keljen ilyen döntést soha meghoznunk,hogy ne keljen ezen végigmennünk!! Borzasztóan átérezzük a fájdalmukat,és mindenkinek,aki vesztett már el ilyen "családtagot"!! Bár a kutyatartás sajnos magában hordozza ezeket is,hiszen sajnos nem élnek olyan hosszú ideig,mint mi,de nem is tudjuk hogy élnénk ezt meg!! És hogy ők hogy élnék meg egymás nélkül,mikor ilyen nagy a "szerelem"????!!!

 

 

 

 

 

Előzmény: alvin (ex JHE) (3833)
Qkorica Creative Commons License 2013.07.20 0 0 3834

Nem vagy egyedül.....

 

 

+++

Előzmény: alvin (ex JHE) (3833)
alvin (ex JHE) Creative Commons License 2013.07.19 0 0 3833

Bemásolok ide egy facbookos bejegyzést. Hát be kell valljam, hogy férfi létemre megkönnyeztem:

 

Egy megható történet: Jimi Hendrix Adams (2005.12.25. - 2011.02.08.) emlékére. Az alábbi videót Jimi gazdái készítették kedvencük utolsó napjáról. A kutyus hirtelen betegedett meg GI-vel, és IVDD-vel, mely nagy fájdalmakkal, inkontinenciával, és a hátsó lábainak lebénulásával járt. Gazdái ezért azt a fájdalmas döntést hozták, hogy elaltatják. Jimit az utolsó napján végigkocsikáztatták a texasi Austinben, bejárva a kedvenc helyeit. Estefelé a család köré gyűlt, beleértve a másik tacsit Noodles-t is. Kapott egy fánkot, kis mogyoróvajat, majd megpuszilták, és mondták neki, hogy szeretik. A törékeny kis testét törölközőbe tették, és a kedvenc játékával, a teniszlabdájával eltemették a kedvenc helyén, a hátsó kertben.

 

http://www.adoredaustin.com/2010/01/this-mornings-outfit-brought-to-to-you.html

 

http://www.adoredaustin.com/2011/02/jimis-sundown.html

 

 

 

Üdv.!

GPS Creative Commons License 2013.07.19 0 0 3832

 

Áhh, ne is mondd. A párom azzal nyugtat (meg ezt olvassa szanaszét a neten is) - hogy hiába hoznánk ide egy új kiskutyát... mindig Rudikát keresnénk abban is.

 

És ebben van némi igazság is - mert ha lehet ilyen szavakat használni egy kutya esetében, akkor Rudika egy rendkívül "udvarias" és "figyelmes" kiskutya volt.

 

Soha nem ártott senkinek - annyira, hogy látott már kisegeret, siklót, sünit, ilyesmit... de eszébe nem jutott ártani bármelyiknek is. Rendkívül békés, barátságos kiskutya volt.

 

Amikor már beteg volt, szinte elnézést kért a kellemetlenségért - mi éreztük szarul magunkat amiatt, ahogy ő érezte, hogy gondot okoz.

 

Higgyétek el: ez nem elfogultság - elvégre 40 éve tacskós vagyok... de ilyen még nem volt.

A Páromnak ez volt az első "iparszerű" kutyája a lakásban - de ő is érezte, hogy "Ez nem is kutya - hisz nem is úgy viselkedik" - pedig de, csakhogy ő ilyen volt.

 

Áhh, sokáig ez nem tarthat így.

.

Előzmény: ncsk (3831)
ncsk Creative Commons License 2013.07.19 0 0 3831

Üdv itt :) Az én tacsim is "megsértődött" rám, lassan 2 éve, de azóta sem felejt. Amikor szülni mentem, itthon maradt 8 napra teljesen egyedül (férjem dolgozott reggeltől estig). Addig a napig éjjel-nappal együtt voltunk, amióta elhoztuk a tenyésztőtől. Nagyon sokáig éreztem, hogy távolságtartó és a mai napig nem teljesen békült meg.

 

GPS épp gondoltam rátok minap.... hát nagyon nem lehet könnyű :( Valamelyik nap emberem elvitte beoltatni és nem volt itthon másfél órát, tök üresnek tűnt a ház, pedig néha zsörtölődöm, amikor láb alatt van.

Előzmény: alvin (ex JHE) (3829)
GPS Creative Commons License 2013.07.19 0 0 3830

 

Csak szólok, hogy kezdek meghülyülni Rudika elvesztése miatt - pedig annak már több mint fél éve.

 

Ugyanott töltjük a nyarat, mint évek óta - vagyis egy Balatonalmádi kempingben, májustól-októberig, egy lakókocsiban .... de nem teljes az örömöm.

 

Ott a kisasztal, ami alatt volt Rudika kosárkája - ahol most semmi sincs - de amikor kimegyek hajózni, akkor sem vár már senki a stégen - pedig azt az egész közösség tudta, hogy ha Rudika ott kint vár.... akkor hamarosan érkezek én is.

 

Egyébként olyan (külföldi, dán német, osztrák, stb.)  emberek is hiányolják - akikről eddig azt hittem, hogy fogalmuk sincs ki a Rudika...ehhez képest névszerint keresték az idén, amikor megérkeztek.

 

Valódi színfoltja volt a kempingnek - valójában az egyetlen kutya volt, akinek szabad járkálása volt a kempingben, ugyanis én (a tiltások ellenére sem) kötöttem meg soha.

 

De nem is kellett.

 

Mindennek következményeképp, a tavaly balestet ért hajóm renoválása után - a hajómat ezennel "Rudika" nevű hajónak "keresztelem" meg - innentől így hívják a hajómat.

 

(csak mellékzönge, hogy az egyik hajóstárs - aki imádta Rudikát - azt kérte, hogy ő fizethesse ki a hajó névhordozó matricáinak a költségeit)

 

Szóval: nem könnyű nélküle, higgyétek el.

.

alvin (ex JHE) Creative Commons License 2013.07.17 0 0 3829

Sziasztok!

 

Új vagyok ebben a topicban, örömmel látom, hogy van tacsis. :)

Nekem is van egy 7 éves, vörös, rövidszőrű, standard "fiam", Bagira. Először nem akartam tacsit, rottweilerek mellett nőttem fel -imádtam őket. Aztán 21 éves koromban édesanyám beállított Vele. :) Emlékszem olyan pici volt, és reszketett. Aztán hamar összebarátkoztunk. Sokat sétáltunk, bicikli kosárban vittem, aztán mikor meglett a jogsim, megszerette az autózást. :) A labdázás a mániája, azzal nem lehet kifárasztani. Nagyon jókat aludtam vele! Általában nekem háttal feküdt, és hozzámbújt, hogy nekem érjen a hosszú háta. :) Mikor dolgozni voltam, már alig várta, hogy hazaérjek este. Aztán jól ledorgált, hogy nem vittem magammal. Az életem úgy alakult, hogy tavaly októberben elköltöztem otthonról 255 km-re. Őt sajnos nem hozhattam magammal, így otthon maradt édesanyámnak. Szegény Bagira úgy hiányolt, hogy lefogyott, alig evett. Azóta szerencsére megszokta az új helyzetet, és visszanyerte eredeti súlyát. Havonta egyszer azért hazalátogatok, ilyenkor mindig megkapom a magamét a "fiamtól". :) Szegény szerintem azt hiszi, hogy cserben hagytam, nem tudja mire vélni, hogy közösen eltöltött 6 év után miért lát ilyen ritkán. A múltkori látogatásom után sokáig az ablakban ült, és bánatosan lesett utánam, hogy mikor megyek már vissza... :/ A napokban mondta telefonon az édesanyám, hogy minden autó zajra ugrik, és megy megnézni, hogy nem én vagyok -e. Sokszor hiányzik innen a messziből... :( Persze a családom is, de ők tudják hogy hol vagyok, és miért.

Elsőre ennyi fakadt ki belőlem, bocsánat ha fárasztottalak Titeket! 

 

Üdv.!

új mokka Creative Commons License 2013.07.17 0 0 3828

Minket is mindig megnevettet!

Na jó , beállított mosoly, de úgy maradt!!

Imádjuk!

Mindenkinek jó nyarat!!

új mokka Creative Commons License 2013.07.12 0 0 3827

köszi szépen, közben találtam még otthon bepanten plust, bekentem, közben cirógattuk a nyakát,hogy ne nyalogassa, el is aludt közben. remélem ez már jó lesz, ha mégse akkor csak elmegyünk orvoshoz.mindenkinek szép napot!

Előzmény: szomojsza (3826)
szomojsza Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3826

Szofikánkon is kijöttek olyan pattanás szerü apró hólyagok,a hóna alatt,és a melkasán. Mi Neogranormon krémmel kentük be,gyönyörűen eltüntette,és nem jött ki újra. Ezt mindenfajta kisebb sebbre,gyulladásra ajánlják,allergiás  kiütésekre is,próbáld ki,szerintem használni fog!

Előzmény: új mokka (3821)
ncsk Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3825

Fenisztiltől az enyém rókázik, azaz ha lenyalja (véletlenül rólam nyalta le), akkor nyáladzik és rohan füvet enni, aztán azt meg persze kitaccsolja. Ugyanez van a testre fújható szúnyogriasztótól is.

Előzmény: új mokka (3821)
ncsk Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3824

Valamilyen szteroidos krémet kapott, olyat amit az emberek is kapnak, de a nevére nem emlékszem, ha megtaálom a tubust megírom.

Előzmény: új mokka (3821)
-carcass- Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3823

Megfáradt az éjszaka...:-)

 

Előzmény: Kitty07 (3817)
-carcass- Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3822

Szerintem ha lenyalja, akkor se lesz baja tőle.Nem olyan komoly cucc az...

Előzmény: új mokka (3821)
új mokka Creative Commons License 2013.07.11 0 0 3821

Köszi a választ!Nem emlékszel mivel kentétek? Én egy kis fenistilt próbáltam rá, de nem mindig hagyja, meg félek ,hogy lenyalogatja.

Előzmény: ncsk (3820)
ncsk Creative Commons License 2013.07.10 0 0 3820

Nekünk volt hasonló (nem vagyok biztos benne), mikor olyan gazban rohangál, ami szúrós, aztán kis pattanások, vagy ilyen lehámlott foltszerű valamik lesznek rajta. Kiskorában doki mondta, hogy kicsit elfertőződnek, ezért akkor kentük neki, de manapság elmúlik magától és próbáljuk kordában tartani a szúrós gazos részt.

Előzmény: új mokka (3818)
új mokka Creative Commons License 2013.07.09 0 0 3819

Nagyon cuki! Olyan kis zsivány a szeme!

 

Előzmény: Babetta72 (3816)
új mokka Creative Commons License 2013.07.09 0 0 3818

Sziasztok!

Kérdésem lenne! A kis "csajszinak" a cicije környékén 4-5 kis apró borsó szerű folt jelent meg , olyan , mintha lehámlott volna a bőr. Találkozott már valaki ilyennel?

De az is lehet ,hogy forró betonra, feküdt le. Ha van valakinek tanácsa kérlek ossza meg velem! Köszi !

Kitty07 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 3817

 

Sziasztok!

 

Hát az én kis cukorfalatom is elkezdett tüzelni, pedig decemberi születésű. Gondoltam majd ősz fele lesz a nagy esemény. Hisztis mint a fene, bár egyébként is az.

Babetta72 Creative Commons License 2013.07.06 0 0 3816

Egy két kép a mi kics Zsebőnkről! :)

 

Már az a vacok sem a régi! :))

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!