Keresés

Részletes keresés

Szojuz1 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 298
Üdvözlök minden tisztelt Fórumozót,Szojuz1 vagyok.Szeretnék utánanézni a Turet-szindrómának,tudnátok esetleg segíteni ? Szép napot!
Előzmény: Yadre (297)
Yadre Creative Commons License 2006.10.15 0 0 297

hailhó!

 

Keresek egy neuro-dokit, aki kideríthetné, mitől is sántítok időszakosan...ha vki tudna nekem egy magándoki nevét adni, hálás lennék! Az sztk-val meggyűlt a bajom,  a munkaidőm miatt sem akaródzik sokat sorban várni, no meg a hálapénz is olyan gáz..

 

Ps: ha vki úgy gondolja, ilyen problémával máshoz kell fordulni,  kérem szóljon!:)

landsmann Creative Commons License 2006.10.12 0 0 296
Hazagyüttem, itt volnék. :) Minden jót mindenkinek!
pk20 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 295
Sziasztok!! hú de régen jártam erre.... képzeljétek megint adtam a formám és rosszul lettem pont mint az agyrázkódás után elkezdtem szédülni, zúgott afülem, stb stb.. naon rossz volt. épp fogorvosnál voltam, és egy nagyon fájdalmas szurit kaptam a számba, sztem valami idegszálat érinthetett.akkor közvetlen még nem is volt baj, de utána mikor kimentem onnan.. :(  most meg állandóan attól félek, hogy hol leszek rosszul legközelebb. a szédölgésérzésem se múlik el, bár az lehet a gyógyszertől is amit szedek. nemtom. csak gondoltam most kipanaszkodom magam:) 
landsmann Creative Commons License 2006.10.03 0 0 294

Én holnaptól 12.-ig nem leszek, úgyhogy ne aggódjatok. :)

 

"Ha van egy féltett titkod, akkor azt ne oszd meg senkivel, különben retteghetsz hogy mikor nem leszt titok többé a titok."

 

Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.09.29 0 0 293

Szia Bözsike!

 

Itt találsz információkat,és sorstársakat!

http://www.fw.hu/neurofibromatozis/ A betegség mindenkinél másképp zajlik le!Soha ne a legrosszabbra gondolj,mert a pozitív gondolkodás elengedhetetlen!

 

       Minden szépet!

           

Előzmény: bözsike22 (290)
prefrontal Creative Commons License 2006.09.29 0 0 292
dupcsik

fordulj pszichiáterhez. panaszaid nagy valószínűséggel szorongásos eredetűek. onnan gondolom, hogy "megfoghatatlanok" a tüneteid és aránytalanul erőssen rettegsz tőlük.

aki ezekre a bajokra antibiotikumot adott, azt pedig nyugodtan nevezheted sarlatánnak.

pixyes Creative Commons License 2006.09.29 0 0 291
bözsike22, nagyon sajnálom!


dupcsik! Mindenképpen keress fel egy naurológust... szerintem is el fog küldeni MR vizsgálatra. De szerintem (bár én nem vagyok orvos) nem csak koponya MRI-t hanem egy nyakit is kéne. Ki tudja... ;)

És értesíts minket, hogy mi lett a végkifejlet!

bözsike22 Creative Commons License 2006.09.29 0 0 290
Sziasztok!

Az én kis lányom 18 hónapos és Recklinghausenkorban szenved.
Ez egyidegrendszeri daganatos megbetegedés.
Kerssük sorstársainkat!
Vagy azokat akiknek Café au lait foltjai vannak!
KÖszönöm ha megkerestek!
pk20 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 289

Helloka!!!

Nem tudom mennyire lejárt ez a dolog, régen jártam itt, de sztem is neurológushoz kéne menned. viszont az ütésnek nem hiszem hogy köze van hozzá. nekem egy ismerősöm még kiskorában nagyon beüttötte a fejét, és máig ott van neki egy kemény púp a fején mintha csont lenne, de nincs tőle semmi baja.

landsmann Creative Commons License 2006.09.24 0 0 288

Szia!

 

Keress fel egy neurológust. Szerintem az a vírusos história nem a valódi ok a tapasztalt problémákra. Lehet hogy az a pár évvel ezelőtti fejbeütés az oka a dolgoknak. Éppen azért kell egy neurológiai szakrendelésre elmenned, mert azok jobban ismerik a tüneteket. HA pedig így nem talál semmit, akkor elküld CT-re vagy MR-re. Akkor legfalább tisztán látható, hogy az afgyban van-e valamilyen elváltozás. Én nem hinném hogy maga az alkohol váltaná ki a problémákat, azok már lehet hogy régóta megvannak, csupán az a kis mennyiségű alkohol már elég ahhoz, hogy az éppen határeseten működő agyterület az alkohol hatására ilyen furcsa zavarokat okozzon. A fáradtság meg úgyis jobban előhozza az iylen jellegű problémákat, valószínűleg ezért voltak a panaszok a hazautazás közben és után.

Én azt javaslom, hogy próbálj megnyugodni és többet aludni, pihenni. Az alvás nagyon fontos. Ne izgulj, ha alvás közben elájulsz, azt úgysem veszed észre. :) Viszont ha nem, vagy nagyon keveset alszol, az viszont már külön önmagában is okozhat problémákat.

Mondjuk én szeretem a horrorfilmeket, ennek ellenére, sosem álmodtam rémeset. :( Hüléyeségeket viszont igen, de próbálétam leszűrni belőle valamit. Bár az az igazság, nem sokra jutottam vele.

Minden esetre, szerintem minél hamarabb kérj beutalót egy neurológiai szakrendelésre. Lehet hogy nincs is olyan nagy baj, mint amilyennek elsőre tűnik.

Előzmény: dupcsik (286)
dupcsik Creative Commons License 2006.09.23 0 0 287
még talán annyi, hogy 3-4 éve fejbeütöttem magamat egy fém tárggyal elég erősen és fel volt dagadva a bal fülem mögött, ami szépen lement, de egy kis púp még mindig van, mintha egy kis hús lenne a bőr alatt ott. hm?:S
dupcsik Creative Commons License 2006.09.23 0 0 286

sziasztok!

 

18 éves fiú vagyok, és a következő panaszaim vannak:

2-3 éve egy kis üveg hubertus megivása után a tarkóm bal oldalán mintha "elpattant" volna valami, és leszibbadt a fél arcom. Ez pár perc múlva elmúlt. Elmentem orvoshoz, megkérdezte, hogy ittam-e alkoholt, majd kiküldött. Kb 1 éve múlva megismétlődött az eset, de ekkor kb 1dl sört fogyasztottam. Húzodott a valami majd CSATT, és zsibbadás. Aztán semmi.

Júliusban voltam Spanyolországban, a buszút 36 óra volt, hazaindulás előtt buliztunk egy nagyot, és amikor hazaértem zsibbadt a bal fülem, kezem, vállam, és húzodott a tarkóm. Ezek nagyjából elmúltak, kivéve a tarkóm húzódása, és a fülzsibbadás is jelen van még picit. 3-4 napja telefonáltam, és hirtelen 3 zsibbadáshullám futott végig a testemen a talpamtól az agyamig. Itt telt be a pohár, elmentem dokihoz.

Elmondtam neki mindent, szerinte a zsibbadáshullámok csak egy vírus miatt vannak, kaptam doxyciclint, vagy mit, és ezek nagyjából el is múltak. De a tarkóm még mindig húzódik, és sokszor a fél koponyámon hidegrázás fut végig, néha meg mintha egy ér fájna. Mi lehet ez????? Nagyon félek, folyton rémeket álmodok, nem merek elaludni, félek hogy elájulok. Hova lehet ezzel fordulni?

 

köszönöm: dupcsik

landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 285

:) Az ébredés nem csak rajtam múlik.

Én sokat nem gondolkodtam el a betegségről. Viszont azon igen, hogy milyen bonyolult és csodálatos szerv az agy. Mégha néha meg is "vicceli" a tulajdonosát. Látszik, hogy az is egy szerv, ami néha nem úgy működik ahogy kellene. Néha hibák előjönnek, majd elmúlnak. Olyan mint egy elektromos kontakthiba egy öreg autón. hol jó a világítás, hol nem. Kínszenvedés megtalálni a kontakthiba helyét. :)

Előzmény: pk20 (284)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 284

Azt hiszem én most megyek aludni, te meg ne hagyd akkor hogy bárki is felébresszen:)

pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 283

:) Egyébként képzeld pont ma ecseteltem itthon hogy mennyi előnye voltaz agyrázkódásomnak. De komolyan. sokmindent megváltoztatott, meg el is gondolkodtatott pár dologgal kapcsolatban.

landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 282
Ja, még valami, ami számomra első perctől furcsa és érthetetlen. Ha napközbe lepihenek és elalszok, akkor szinte mindenre felriadok. AZ ilyen ébredések erős szívdobogással, kézremegéssel járnak. De érdekes módon éjszaka nem. Viszont ha nem magamtól ébredek fel, az nagyon padlóra tud tenni. Például felébresztenek, vagy valami utcai zajra ébredek. Hirtelen azt sem tudom hol vagyok, kell egy kis idő mire ősszeszedem magam. Ez úgy egyik pillanatról a másikra jött, több mint egy éve tart. Úgy tavaly május, június óta. Kicsit azért ez is tompult, de nem múlt el teljesen.
Előzmény: landsmann (281)
landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 281

Tulajdonképpen a koncentrációs nehézségek, az írásbeli problémák  azok nem múlnak el, néha kicsit csökkennek a tünetek, van mikor erősebben előjön, de állandóan megvan. A kézremegés az már van hogy teljesen elmúlik, vagy inkább azt mondanám hogy van amikor előjön. Ha felidegesítenek, vagy megijedek, akkor azonnal előjön, aztán elmúlik. Felidegesítés után bizony jópár óra kell, esetleg 1 nap is mire megszűnik.

Viszont van valami, amire eddig nem is nagyon figyeltem. Mindig jó alvó voltam, szinte sosem volt probléma az elalvással. Ha lefeküdtem, akkor 2-3 perc alatt el is aludtam. Viszont egy-egy gondolat, vagy cselekmény, történet kiváltja belőlem, hogy szinte képtelen vagyok elaludni. Lehet hogy ez valamelyest természetes, de nekem nem nagyon mert régebben nem volt ilyen. Vagy csak már nem emlékszek? :)

Előzmény: pk20 (280)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 280

Nemtudom, egyébként én is így vagyok mindennel hogy estére jönnek ki rajtam a dolgok...

Amúgy bocsi ha hülyeséget kérdezek, de neked ez a betegséged olyan elmúlós fajta, vagy ezek a dolgok ( kézremegés meg ilyesmik) megmaradnak?

landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 279
Ha az esték nem lennének, akkor talán azt mondanám, egész jól vagyok. Napközben még csak-csak, de este mindig rosszabb. Szombaton is, már este 8 után lefeküdtem, aztán másnap reggel majdnem negyed 9-ig döglöttem. Nem tudom, de éppen ideje lenne már elmúljon.
Előzmény: pk20 (276)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 278
bocsinka, ezt nem ide akartam írni, amúgy itt vok:)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 277
Akkor én most mennék, jóéjszakát!!!!:*
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 276

Nem vettem magamra, csak viccelődtem...

Egyébként köszönöm a kérdésed olyan majdnem jól vagyok:) A nyáron totál elmúlt a gyógyszertől a fejfájásom, már az első hét után, most viszont semmi változást nem tapasztalok, pedig egy hónapja szedem. De igazság szerint nem vagyok meglepődve, azért akkor abszolúte nem kellet semmit csinálnom, most meg hirtelen itt a fősuli, beiratkoztam angoltanfolyamra, vezetek majdnem minden nap ami ráadásul nem úgy megy ahogy én szeretném.... és ennyi elég  a fejfájásomhoz meg a szédölgéseimhez . legalábbis én ezekre fogom. nem tudom.

És  veled mi van?

landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 275

Természetesen nem célzás volt. Bár én is gondoltam rá, hogy esetleg annak veszed. De ez volt a következő a listában. Sorba szedtem őket, így nem marad ki egy sem. Azt hiszem legalábbis. Volt már olyan, aki az idézeteimet célzásnak vette. Az MSN-be szoktam beírni mindig egyet.  Pedig tényleg nem célzás volt, csak úgy jött össze, hogy az egyik illetőre éppen ráillett az akkori egyik idézet, ő persze egyből magára vette. Egy kiscit magyarázkodnom kellett, de nem volt vészes.

 

Amúgy hogy vagy?

Előzmény: pk20 (274)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 274

Az idézet nagyon jó, de remélem nem célzás volt:))

ááá egyébként nem kell félned, messze lakom én tőled, úgyhogy biztonságban leszel aznap:) 

Előzmény: landsmann (273)
landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 273

Hú, akkor kijárási tilalom lesz, vagy merjünk kimerészkedni? :) Amúgy egy nagy kalappal! (tudod, így szokták vizsga előtt)

 

"Mikor azt hinnéd, hogy a világ összes hülyéjével összehozott már a sors, az élet mindig rácáfol."

 

Előzmény: pk20 (272)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 272

Sziasztok!!

Jövőhét pénteken vizsgázom a városba, úgyhogy kérlek titeket nagyon szorítsatok értem!!!!!!:)

landsmann Creative Commons License 2006.09.20 0 0 271

Ha viccesen akarnám kifejezni magam, akkor azt mondanám, olyan vagyok mint a kis elefánt, nehezen tanul, de könnyen felejt. :) Amúgy igen, nehezebben tanulok, amit tudok, azt viszont hamarabb elfelejtem. Főleg a neveket. A múltkor Kern András neve nem jutott eszembe. Majd egy negyed óráig írtam körbe hogy kire gondolok. Felsoroltam pár filmet, amiben szerepelt, persze a filmcímekkel is bajban voltam, de aztán csak kitaláklták hogy kit akarnák mondani. Hiába volt előttem az ábrázata, a neve csak nem akart az eszmbe jutni.

Elfelejtek olyan dolgokat is, amik kevés idővel azelőtt történt. Sőt, főleg a rövidtávú emlékezettel van bajom. Ha valamit nem felejtek el, akkor az nagy valószínűségge4l már megmarad. :) A régi dolgokra jobban emlékszek.

Volt olyan, hogy mentem a postára, kollégám mondta, hozzak neki levelezőlapot. A posta körülbelül 2 percre van a melóhelyhez. Mire odaértem, már eszemben sem volt. Sőt, így visszagondolva már akkor nem volt az eszemben, mikor elindultam, pedig másodpercekkel előtte mondta.

De mondok másik példát. Egy boltban dolgozok. Csavart vásárolnak. A betegség előtt is képtelen voltam megjegyezni 3 féle csavar mennyiségét és árát, ha azok különböztek, néha akkor sem, ha egyformák voltak. Most meg még úgy sem megy. Kiszedtem a csavart, tudtam a darabot és az árat, odaviszem a pulthoz, körülbelül 5 lépés. Leteszem a pultra, de már nem tudom mennyi az ára, pedig csak 1 fajta csavar. Vissza kell mennem az árát megnézni. De nem egyszer előfordult, mire visszaértem, megint elfelejtettem. Pedig éppen az áérat megnézni mentem odébb 2-3 méterrel. Na, az ilyen esetek azok, mikor egy kicsitr elgondolkodok, mi lesz akkor 10-15 év múlva, ha már ennyit nem tudok megjegyezni.

Tavaly volt 2 eset, amikor pár másodpercre totál kiesett minden. Fizettek egy 500-assal, valami kettőszáz egynéhány Forintot. Vevő leteszi az 500-ast, én lesek bele a kasszába, a péntárgép kijelzőjére, az 500-asra, újra a kasszába, de fogalmam nem volt hogy mit csináljak. Azt tudtam hogy vissza kellene adni, de hogy kell csinálni? Egy pillanatra ledöbbentem. Rá 2 napra, megint. Csak ott annyival volt másabb, hogy ütöm be a gépbe az árat, az bent is volt, aztán filmszakadás. Hohó, mit is kellene megnyomni még a gépen, hogy a blokkot kiadja? Hallottam magam körül mindent, tisztában voltam a helyzettel, csak éppen úgy néztem a pénztárgépre, mintha akkor láttam volna először. Csak lesek kifelé a fejemből, most mit is csináljak? Még az is megfordult a fejemben, ha szólok a kollégámnak hogy jöjjön már, mit csináljak hogy meg legyen a blokk, akkor ráhozom a frászt, hogy nem tudom kezelni a gépet, amikor már 3 éve azt a gépet használjuk nap mint nap.

A nyáron esti kasszazáráskor volt gondom, hogy hogyan is kell a gépet lezárni. Azt tudtam, a kollégámat hiába kérdezem, az úgy sem tudja, úgyhogy magamnak kell megoldani. Aztán addig nyomkodtam a gépet, míg sikerült. :) Ezek a kihagyások pár másodpercig tartottak, de kicsit furcsa érzéseket keltettek bennem.

 

"A tudomány mai állása szerint a Földön kívül nincs élet. Pedig úgy néz ki, hogy a naprendszerben hemzseg az élet."

Előzmény: pk20 (270)
pk20 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 270

Angolból hidd el jelen állás szerint többet tudsz mint én. Németet tanultam, abból van középfokú nyelvvizsgám, angolt viszont sosem tanultam, de abból is szeretnék nyelvvizsgát ezért álltam most neki. Nem tudom én a német nyelvet annyira nem szerettem, bár sztem könnyebb mint az angol. Aztán kinek mi a nehéz. Azt mondják a  magyar nyelv a legnehezebb:) Az legalább flottul megy. :)

A betegséged miatt nehezebben jegyzel meg dolgokat, vagy inkább elfelejtesz sokmindent. Remélem nem gond hogy ilyeneket kérdezek....

landsmann Creative Commons License 2006.09.20 0 0 269

Angolul tanulsz? Az jó. Valamikor az általánosban az oroszt erőltették 4 évig, mondanom sem kell, semmi nem maradt belőle. A szakmunkásban 2 évig a németet tanították. Na, abból már sokkal több ragadt meg, mert érdekelt is. Nem utolsó szempont, hogy azért a német nyelvvel már ki lehet menni a határon, azt már lehet valamire használni. Angolt nem tanultam, de a számítástechnika, internet révén nagyon sok ragadt rám. Nem esek kétségbe ha egy angol szöveggel futok össze. Felismerek benne annyi szót, hogy ki tudom hámozni a szövegből hogy mit jelent. Persze beszélni, vagy írni már más a helyzet. Volt hogy kellett írnom angolul, akkor a szótár vagy éppen a Mobimouse program nagyon jól jött.

Viszont az olasz, francia vagy éppen a szláv nyelvekhez tartozó nyelvek esetén meg sem próbálkozok bogarászni, az reménytelen. De szerencsére a német vagy angol nyelvből megtudhatom amire kíváncsi vagyok. A kettő közül valamelyik mindig megvan. Tény, hogy a németből is sokat felejtettem, a betegség sem éppen ennek kedvez, dehát ez van.

Előzmény: pk20 (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!