Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2018.07.02 0 0 2

OFF

Koszi, minden rendben. Munka is, maganelet is.

 

1x, igy lassan egy evtized utan megihatnank egy sort valahol, ha Mo-n vagy.

ON

 

En ajanlani tudom. Bar osszehasonlitasi alapom nincs, pl. a Transferwise borderless szamlaval ill. kartyaval.

 

Eurozonan belul meg van szamlam/kartyam, igy az koltsmentes. A kp felvetel is. Igy itt csak inkabb az extra biztonsag jatszik.

 

Mas valutaban torteno fizeteseim vele meg csak online voltak, de jo volt az arfolyam fontban, amerika, kanadai, ausztral dollarban is. 

 

Erdekes lett volna egy evtizeddel korabban kiprobalni, akkor tobb "egzotikusabb" valutaval talalkoztam. Mostanaban nem varhato ilyesmi, bar ki tudja mit hoz a jovo. 

Előzmény: Vajk (0)
Pomber Béla Creative Commons License 2018.07.02 0 1 1

Én is feltelepítettem, meg át is utaltam rá 10 EUR-t, aminek következtében péntek délután le is tiltották az igaz bankkártyámat, mondván gyanús tranzakció. Hétfőn tudtam visszaállíttatni.:-)))

Előzmény: nyman (-)
Vajk Creative Commons License 2018.07.02 0 0 0

Köszi, jó volt olvasni.

Én is gondolkodom ilyesmin, de még alaposan nem jártam utána, csak úgy ímmel-ámmal.
Amúgy hogy vagy?

Előzmény: nyman (-)
nyman Creative Commons License 2018.07.02 0 0 topiknyitó

Egy ideje mar hasznalom, kivancsi lennek masok tapasztaltalatara.

 

Nekem kulfoldi koltesekre elso szamu kartyam lett.

 

Nehany sajat tapasztalat.

 

1. A mult heten Olaszorszagban voltam.

Probakeppen vettem fel penzt, ugyanakkor nem mindegyik automatanal sikerult. A Revolut rendszere utasitotta el, azzal az uzenettel, hogy „Please use chip and PIN whenever they are vailable”

A kartya es mindenfele tranzakcio engedelyezve volt.

Ugy gondolom, hogy a regebbi ATM-eknel csak magnescsikos azonositas van az ATM-ben. A szivas igazabol az volt, hogy az udulofalu, amiben voltam, ott csak egy db ATM volt, es az nem ment. Szerencsere nem volt letszukseg a kp eppen.

 

2. Ingatlaneladasnal Euroban fizettek. Olcsobb volt ugy a kulfoldi szamlamra "kiutalni", hogy az itthoni devizaszamlamhoz kertem devizakartyat, azzal feltoltottem a Revolut szamlamat, majd ingyen a kulfoldi szamlamra utaltam. (majd lemondtam a kartyat :) )

 

Elso korben voltak limitek, pl. a kartyammal csak napi 500 Euroig tolthettem fel, illetve evi 15 ezer volt a szamlan a limit. Ez utobbi aktiv hasznalat, szamlakivonat feltoltese utan mar evi 60 ezer lett, illetve a feltoltesi limit is nott. Hogy mennyire azt passzolom, a legtobb, amit feltoltottem 10 000 Euro volt, de ez pedig az itthoni kartyam napi limitje volt.

 

3. Az atvaltasi arfolyam jobbnak tunik, mint a transferwise-e. A magyar szamlara a forint is egyelore ingyen jon.

 

4. Rebesgetik, hogy jon a forinttal feltoltes. Cseh korona mar van. https://kiszamolo.hu/revolut-forradalom/

 

5. Az zavar, hogy a Revolut-nak csak mobil alkalmazasa van, de az is egy opcio, es meg lehet szokni.

 

6. Tetszik, hogy  egyes tranzakcio tipusokat kulon le lehet tiltani. Pl. Erintesmentes, magnescsik, online, lehet adni lokacio szerinti engedelyezest stb.

 

7. A prepaid jelleget biztonsagosnak talalom, mert csak annyi penzt toltok fel, amennyit jo esellyel elhasznalok. Termeszetesen a kartya konnyen zarolhato, illetve egyes tranzakciotipusok (chip, magneskartya, onlie, ATM stb.) egyesevel is tilthatoak, engedelyethetoek.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!