Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 1999.05.04 0 0 392
originalqszi, fel a fejjel, száj kinyit!
Azért küldtem a 77-est, mert a fekete Café Tasse-ból csak az a kis fajta, a 3 gr-os, 49.- Ft-os volt, és úgy éreztem, hogy keserűségedre az talán nem lenne elég. Bár, végül is küldhettem volna vagy két tucatot a fekete kicsiből. Tudod mit? Itt küldök 25-öt! Nem mogyoró(favessző)set..., azt annak küldöm, aki egy jóravaló csokolistát elkeserít!
Üdv,
Ghanima
Előzmény: originalqszi (391)
originalqszi Creative Commons License 1999.05.04 0 0 391
Ghanima kedves: köszönöm, de keserűségre csak keserű, jó fekete a jó:DDDDDD Amit
Előzmény: Ghanima (389)
Ghanima Creative Commons License 1999.05.03 0 0 390
Ez itten Wágner Sztrovacseknak íródik, hátha ide is elvetődik:
Drága Wágner Úr!
Eszembe ötlött egy bökkenő: milyen a SÖR és a csokoládé viszonya ön ser-int? Sör és Perec, tudjuk nyárban... de sör és csokoládé??
Azért bárki más is válaszolhat!
Üdv,
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 1999.05.03 0 0 389
Naaa!, ne tedd ezt, originalqszi, galambom!
Itt küldök egy megfelelő mennyiségű, bár virtuális Cafe Tasse 77%-ost! Tegnap vettem az alvégi Vörösmarty téren! Megpróbáltam rákérdezni, esetleg mintegy 'ráindítani' a bárgyú eladókat a Baci Perugini-re, de bámultak mint Szamos Marci Korfun... ha már egyszer csokoládézunk!
És még Lindt-jük sem volt! Semmilyen! Nahát!
Üdv,
Ghanima
Előzmény: originalqszi (387)
originalqszi Creative Commons License 1999.05.03 0 0 387
Nincs az a csokoládé, amely most megvígasztalna:((((((((((((
DamageInc Creative Commons License 1999.05.02 0 0 386
Rumos-mazsolas-mogyoros Ritter Sport.
originalqszi Creative Commons License 1999.05.02 0 0 385
Meg a jó zsíros rántott tarja,
Amely rálóg a nagyasztalra:DDDD
Előzmény: xdpvbw (384)
xdpvbw Creative Commons License 1999.05.02 0 0 384
A legfinomabb csoki a sultcsirke!
joy Creative Commons License 1999.05.02 0 0 383
Boci, Boci, Boci.

Mogyorós Duna!

Joy

ng7 Creative Commons License 1999.05.02 0 0 382
Fakanál, favilla, fatányér
Meghalok a, meghalok a MILKÁÉRT!

originalqszi Creative Commons License 1999.05.01 0 0 381
Bekaptam most egy fekete Alpia-t, ez se qtya (n-nel azért még jobb lenne:DDDD)
pettya Creative Commons License 1999.04.30 0 0 380
itt:
pettya válasz erre | adatok | e-mail 1999-03-20 23:26:23

Alakítsuk meg a Milka pártot!

pettya Creative Commons License 1999.04.30 0 0 379
Valamikor felvetettük ezt a Milka pártot. Na akkor ki csatlakozik?
originalqszi Creative Commons License 1999.04.30 0 0 378
Régóta most ettem szerencsi Szerecsen étcsokit.-)))) nagyon fiiiinom
dugesz Creative Commons License 1999.04.30 0 0 377
Szerintem 1értelmű:a vaníliás!
greg5 Creative Commons License 1999.04.30 0 0 376
Ezt a topicot olvasva 1ből megéhezem 1 kis csokira mindig... a PIROS MOGYOROS a legjobb, de sajna nagyon drága
Retya Creative Commons License 1999.04.30 0 0 375
A Konyakmeggy. Csoki nelkul...
Rémusz bácsi Creative Commons License 1999.04.30 0 0 374
Előző rendszerből: Mari, Feri, Tibi
Mostaniak közül: Kapucíner, Szamos Marci, Kinder csoki, Hanuta, Manner
Mindig: Túró Rudi
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.30 0 0 373
A marokkói...
izsike Creative Commons License 1999.04.30 0 0 372
Piros mogyorós TEJCSOKI!
moga Creative Commons License 1999.04.30 0 0 371
Csakis a keserű csokik!!
A piros mogyoros keserű !
A Szamos marcipán.
A konyakosmeggy, és az alufóliás Sport szelet.

Tulajdonképpen nem csoki, de a GUMICUKOR .... (vessetek meg ...)

moga

originalqszi Creative Commons License 1999.04.27 0 0 370
Igen, volt egy időszak, amikor a toblerone jelentette a csúcsot! Aztán megjelent az édességboltokban is és varázsát kezdte veszteni.....hja ilyen az élet:-))))
Előzmény: Sics (369)
Sics Creative Commons License 1999.04.27 0 0 369
Üdv !

Szerintem a Tablerone ;-)

bye
Sics

originalqszi Creative Commons License 1999.04.27 0 0 368
Sp: nagyon szépen köszönöm az "édes" beszámolót, élvezetes volt. Amikor olvastam Esőisten siratját, mindig irigykedve gondoltam a jéghideg kakaóitalra:-))))
Előzmény: Sp (367)
Sp Creative Commons License 1999.04.26 0 0 367
Kedves Ghanima! Nem értem, hogyan is tudtam az Inota szeletet kihagyni a listáról! Ez már szentségtörés! Persze, hogy emlékszem!
Originalqszi! A mexikói tradicionális édességek felôl kérdezel. Ez a válaszom:
hagyományos a "cajeta" (ejtsd: kaheta); ez valójában kondenzált és karamellizált kecsketej!!! No ne ijedj meg, ez nagyon finom. A színe az barna és nagyon sűrű folyadék... Ezt lehet kanalazgatni, palacsintába tölteni, stb. Két különbözô változata van: envinado (borral) és quemado (égetett). A hagyományos édességek sorában meg kell említenem a dióval "ékesített" tejbôl készült szilárd szeleteket, (dulces de leche), de nem hiányozhatnak a gyümölcsbôl készült nassok sem. A cukrozott gyümölcsök sorában ott az ananász, a chilacayote (ez a tökfélék rokona nagyon ôsi és nagyon finom cukrozva), narancs, ôszibarack, acitron (ez egy sivatagi növény belseje, kandírozva nagyon finom), guayaba, mango, stb, stb.
A guayaba elôszeretettel használt gyümölcs az "ate"-k készítéséhez (ezek olyanok, mint a birsalmasajt), de ebbôl rolád is készül az elôbb említett cajeta töltelékkel, darált dióval megszórva... (Hm... olyan vagyok írás közben, mint Pavlov kutyája). Szóval említettem volt, hogy a "chocoatl" az egy eredetileg nahuatl (aztec) szó és ebbôl és ilyen formán terjedt el a világ minden nyelvében... Csakhogy a csokoládé itt egész mást takar. Oaxacaban egy kedves osztrák hölgy az egyik ismert csokoládéüzletben a kakóbab láttán elképzelte, hogy milyen jó is lenne ezt megôrôltetni és hazavinni Bécsbe, majd jó habos kakaót csinálni belôle... Meglátott engem, nagyon szívesen tolmácsoltam, de amikor megôrôlték a kakaóbabot, lucskos, zsíros pép lett belôle... Én ezt elôre tudtam, de nem sikerült eltántorítanom szándékától... A hölgy le volt sújtva.
A kakaóbab a fene tudja hány kémiei feltáráson, processzuson megy át, mire kakópor lesz belôle. Az indiánok is megôrôlték a kakóbabot, masszát készítettek belôle mézzel és ebbôl pogácsákat formáltak (a cukrot nem ismerték, a cukornádat a spanyolok a Kanári szigetekrôl hozták ide), majd ebbôl készítették az "atl"-t, vagyis atole-t, ami már a vízzel felhigított változata...Ezt itták, de isszák ma is. Most már tejjel higítják és cukorral készül ez az elôbb említett pogácsa. Ez az igazi habos kakaó. Ízében teljesen hasonlít a magyarországi, a zsúrokon felszolgált kakaóhoz, csak egy lehelletnyi fahéj is van benne... Ezek az csokoládé-pogácsák ki vannak szárítva, szép csomagolásban, legalább ötven különbözô márka... A gyerekek így is szeretik, úgy eszik, mint a táblás csokit. Az édességek hosszú sorában beszélnem kell a tamal-ról, ami szerintem az emberiség egyik legjobb találmánya. Kukoricalevélbe csomagolt kukoricaôrlemény, amibe húst, csirke, vagy disznóhúst tesznek és gôzben fôzik. Ennek az édes változtata, mazsolával és cukrozott gyümölccsel egyszerűen szemtelenül finom... A már említett spanyolok is hoztak magukkal édességeket, mégpedig mór, vagyis arab eredetűeket. Ilyen a turrón, azaz a két ostya közé préselt, egész mandulával, vagy mandulaôrleménnyel készült törökméz (ti emlékeztek még a szalalkáli ízű isteni otthoni törökmézre?). Nahát a turrón íze a Budapest selyemcukor töltelékére emlékeztet engem...
Befejezésképp: se szeri se száma az amerikai mogyorós édességeknek...
Hát ennyit; sajna a hét óra kölönbség miatt nem tudtam gyorsabban válaszolni.
Üdvözlettel
Thor Creative Commons License 1999.04.26 0 0 366
Nahááááááááááát, hogy mikről maradtam le!!! Pedig azt hittem elég öreg vagyok a csokik minden fajtájához oszt mégse. Gránittal nem sikerült találkoznom, meg Inotával sem. Hogy ti miket tudtok!
Előzmény: Ghanima (365)
Ghanima Creative Commons License 1999.04.26 0 0 365
Sp, kedves!
Óóóóhhh!, Hogy' a csudába bírtam elfelejteni a Gránit kockát, mmmhhh! Ha te 56-ban oskolába jártál volt, és talán nem olvastad a korábbi hozzászólások között az én első jelentkezésemet /nem volt kötelező :-))/, akkor most tetőled kérdezném meg, hogy hát az Inota csokira emlékszel-e?? A három hűtőtoronnyal, hujj!
De, látod, én alighanem valamivel későbbi (csokoládé)öntet vagyok, a kalifacsókot nem vélem ismerni. A neve alapján nem lehet/ett rossz? Tudnál bővebbet mondani róla?
Üdv,
Ghanima
Előzmény: Sp (348)
Ghanima Creative Commons License 1999.04.26 0 0 364
Teljességgel igazad van. Tönkre- és láb alól elteszik őket. Aztán jönnek a nyomoronc smoncalé édességűen geil, fogbaragadós, nyúlós szeletkéikkel. BRRR!
Ja, most nem kiabálni akartam a nagybetűkkel, vagy igen?
Mexikói csokoládista barátunktól kérdezném, ha erre jár mint szakértőbb, de ha bárki más tudná, attól is szívesen hallanék (azaz olvasnék) magyarázatot:
miért írják rá mostanában egynémely csokoládékra, hogy "mogyoró nyomokban előfordulhat benne"? Azt a felét értem, hogy vannak olyanok, akik allergiásak lehetnek a mogyorófélékben lévő akármicsodákra és ugye a nyavalyás multik félnek attól, hogy jól beperelik őket. Amit nem értek, az az, hogy egy nem mogyorósnak kikavart csokoládéban mi a manótól szabadna hogy előforduljon mogyoró? Tán csak nem a drágább kakaóvajat helyettesítik földimogyoróvajjal, mint zsírosító izéke?
Szóval, tudja valaki a megoldást?
Köszönettel és üdv,
Éljen-a-keserűcsokoládé-Ghanima
Előzmény: Herb-Atea (358)
originalqszi Creative Commons License 1999.04.26 0 0 363
lady ez azért kihívás! Mert teszem azt, rááldoznék 5000 fornyákot és vennék belőle 4kg-t, akkor megnézném, hogy melyitek eszi meg a másikat:DDDDD még rokkakergetés is lenne:DDDDDDDDDDD-)))
Előzmény: lady (361)
originalqszi Creative Commons License 1999.04.26 0 0 362
Sőt, cupp, cupp:-))))***
Előzmény: Thor (360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!