Keresés

Részletes keresés

landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 279
Ha az esték nem lennének, akkor talán azt mondanám, egész jól vagyok. Napközben még csak-csak, de este mindig rosszabb. Szombaton is, már este 8 után lefeküdtem, aztán másnap reggel majdnem negyed 9-ig döglöttem. Nem tudom, de éppen ideje lenne már elmúljon.
Előzmény: pk20 (276)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 278
bocsinka, ezt nem ide akartam írni, amúgy itt vok:)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 277
Akkor én most mennék, jóéjszakát!!!!:*
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 276

Nem vettem magamra, csak viccelődtem...

Egyébként köszönöm a kérdésed olyan majdnem jól vagyok:) A nyáron totál elmúlt a gyógyszertől a fejfájásom, már az első hét után, most viszont semmi változást nem tapasztalok, pedig egy hónapja szedem. De igazság szerint nem vagyok meglepődve, azért akkor abszolúte nem kellet semmit csinálnom, most meg hirtelen itt a fősuli, beiratkoztam angoltanfolyamra, vezetek majdnem minden nap ami ráadásul nem úgy megy ahogy én szeretném.... és ennyi elég  a fejfájásomhoz meg a szédölgéseimhez . legalábbis én ezekre fogom. nem tudom.

És  veled mi van?

landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 275

Természetesen nem célzás volt. Bár én is gondoltam rá, hogy esetleg annak veszed. De ez volt a következő a listában. Sorba szedtem őket, így nem marad ki egy sem. Azt hiszem legalábbis. Volt már olyan, aki az idézeteimet célzásnak vette. Az MSN-be szoktam beírni mindig egyet.  Pedig tényleg nem célzás volt, csak úgy jött össze, hogy az egyik illetőre éppen ráillett az akkori egyik idézet, ő persze egyből magára vette. Egy kiscit magyarázkodnom kellett, de nem volt vészes.

 

Amúgy hogy vagy?

Előzmény: pk20 (274)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 274

Az idézet nagyon jó, de remélem nem célzás volt:))

ááá egyébként nem kell félned, messze lakom én tőled, úgyhogy biztonságban leszel aznap:) 

Előzmény: landsmann (273)
landsmann Creative Commons License 2006.09.22 0 0 273

Hú, akkor kijárási tilalom lesz, vagy merjünk kimerészkedni? :) Amúgy egy nagy kalappal! (tudod, így szokták vizsga előtt)

 

"Mikor azt hinnéd, hogy a világ összes hülyéjével összehozott már a sors, az élet mindig rácáfol."

 

Előzmény: pk20 (272)
pk20 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 272

Sziasztok!!

Jövőhét pénteken vizsgázom a városba, úgyhogy kérlek titeket nagyon szorítsatok értem!!!!!!:)

landsmann Creative Commons License 2006.09.20 0 0 271

Ha viccesen akarnám kifejezni magam, akkor azt mondanám, olyan vagyok mint a kis elefánt, nehezen tanul, de könnyen felejt. :) Amúgy igen, nehezebben tanulok, amit tudok, azt viszont hamarabb elfelejtem. Főleg a neveket. A múltkor Kern András neve nem jutott eszembe. Majd egy negyed óráig írtam körbe hogy kire gondolok. Felsoroltam pár filmet, amiben szerepelt, persze a filmcímekkel is bajban voltam, de aztán csak kitaláklták hogy kit akarnák mondani. Hiába volt előttem az ábrázata, a neve csak nem akart az eszmbe jutni.

Elfelejtek olyan dolgokat is, amik kevés idővel azelőtt történt. Sőt, főleg a rövidtávú emlékezettel van bajom. Ha valamit nem felejtek el, akkor az nagy valószínűségge4l már megmarad. :) A régi dolgokra jobban emlékszek.

Volt olyan, hogy mentem a postára, kollégám mondta, hozzak neki levelezőlapot. A posta körülbelül 2 percre van a melóhelyhez. Mire odaértem, már eszemben sem volt. Sőt, így visszagondolva már akkor nem volt az eszemben, mikor elindultam, pedig másodpercekkel előtte mondta.

De mondok másik példát. Egy boltban dolgozok. Csavart vásárolnak. A betegség előtt is képtelen voltam megjegyezni 3 féle csavar mennyiségét és árát, ha azok különböztek, néha akkor sem, ha egyformák voltak. Most meg még úgy sem megy. Kiszedtem a csavart, tudtam a darabot és az árat, odaviszem a pulthoz, körülbelül 5 lépés. Leteszem a pultra, de már nem tudom mennyi az ára, pedig csak 1 fajta csavar. Vissza kell mennem az árát megnézni. De nem egyszer előfordult, mire visszaértem, megint elfelejtettem. Pedig éppen az áérat megnézni mentem odébb 2-3 méterrel. Na, az ilyen esetek azok, mikor egy kicsitr elgondolkodok, mi lesz akkor 10-15 év múlva, ha már ennyit nem tudok megjegyezni.

Tavaly volt 2 eset, amikor pár másodpercre totál kiesett minden. Fizettek egy 500-assal, valami kettőszáz egynéhány Forintot. Vevő leteszi az 500-ast, én lesek bele a kasszába, a péntárgép kijelzőjére, az 500-asra, újra a kasszába, de fogalmam nem volt hogy mit csináljak. Azt tudtam hogy vissza kellene adni, de hogy kell csinálni? Egy pillanatra ledöbbentem. Rá 2 napra, megint. Csak ott annyival volt másabb, hogy ütöm be a gépbe az árat, az bent is volt, aztán filmszakadás. Hohó, mit is kellene megnyomni még a gépen, hogy a blokkot kiadja? Hallottam magam körül mindent, tisztában voltam a helyzettel, csak éppen úgy néztem a pénztárgépre, mintha akkor láttam volna először. Csak lesek kifelé a fejemből, most mit is csináljak? Még az is megfordult a fejemben, ha szólok a kollégámnak hogy jöjjön már, mit csináljak hogy meg legyen a blokk, akkor ráhozom a frászt, hogy nem tudom kezelni a gépet, amikor már 3 éve azt a gépet használjuk nap mint nap.

A nyáron esti kasszazáráskor volt gondom, hogy hogyan is kell a gépet lezárni. Azt tudtam, a kollégámat hiába kérdezem, az úgy sem tudja, úgyhogy magamnak kell megoldani. Aztán addig nyomkodtam a gépet, míg sikerült. :) Ezek a kihagyások pár másodpercig tartottak, de kicsit furcsa érzéseket keltettek bennem.

 

"A tudomány mai állása szerint a Földön kívül nincs élet. Pedig úgy néz ki, hogy a naprendszerben hemzseg az élet."

Előzmény: pk20 (270)
pk20 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 270

Angolból hidd el jelen állás szerint többet tudsz mint én. Németet tanultam, abból van középfokú nyelvvizsgám, angolt viszont sosem tanultam, de abból is szeretnék nyelvvizsgát ezért álltam most neki. Nem tudom én a német nyelvet annyira nem szerettem, bár sztem könnyebb mint az angol. Aztán kinek mi a nehéz. Azt mondják a  magyar nyelv a legnehezebb:) Az legalább flottul megy. :)

A betegséged miatt nehezebben jegyzel meg dolgokat, vagy inkább elfelejtesz sokmindent. Remélem nem gond hogy ilyeneket kérdezek....

landsmann Creative Commons License 2006.09.20 0 0 269

Angolul tanulsz? Az jó. Valamikor az általánosban az oroszt erőltették 4 évig, mondanom sem kell, semmi nem maradt belőle. A szakmunkásban 2 évig a németet tanították. Na, abból már sokkal több ragadt meg, mert érdekelt is. Nem utolsó szempont, hogy azért a német nyelvvel már ki lehet menni a határon, azt már lehet valamire használni. Angolt nem tanultam, de a számítástechnika, internet révén nagyon sok ragadt rám. Nem esek kétségbe ha egy angol szöveggel futok össze. Felismerek benne annyi szót, hogy ki tudom hámozni a szövegből hogy mit jelent. Persze beszélni, vagy írni már más a helyzet. Volt hogy kellett írnom angolul, akkor a szótár vagy éppen a Mobimouse program nagyon jól jött.

Viszont az olasz, francia vagy éppen a szláv nyelvekhez tartozó nyelvek esetén meg sem próbálkozok bogarászni, az reménytelen. De szerencsére a német vagy angol nyelvből megtudhatom amire kíváncsi vagyok. A kettő közül valamelyik mindig megvan. Tény, hogy a németből is sokat felejtettem, a betegség sem éppen ennek kedvez, dehát ez van.

Előzmény: pk20 (268)
pk20 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 268

Felénk is tüntetnek az emberkék :) Hát véleményt inkább nem nyilvánítok erről az egészről hátha kitiltanak innen a fórumról:)))

Elkezdtem egy angol tanfolyamot és tök jól éreztem magam. Végre valami jó is a vezetés mellett.

landsmann Creative Commons License 2006.09.19 0 0 267

Az evés most van folyamatban. Zuhanyozás majd jön, de nem értem, az alváshoz minek a könyv? :))

Most egy kicsit jobb, a híradót a heverőn elnyúlva néztem, ez némi pihentséget jelentett. Most nem vagyok annyira álmos. De azért motoszkál bennem a kisördög, hogy ha történik valami, nem akarok lemaradni. Akkor megint éjszakázás lesz. Ezek történelmi események, nem szabad elszalasztani.

Előzmény: Melles-leg-nő (266)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.09.19 0 0 266

Ez nem túl jól hangzik!

Jobban kellene vigyázni magadra!Én is néztem az eseményeket!Ez már nagyon érlelődött szerintem!Egyél,zuhanyozz,fogj egy jó könyvet,és álmodj!

Előzmény: landsmann (265)
landsmann Creative Commons License 2006.09.19 0 0 265

Én most elég jól be vagyok lassulva. Nagyon kótyagosan érzem magam. Szinte másfél napja nem aludtam. Az éjjel 3-ig néztem az eseményeket, aztán valamikor 4 után tudtam elaludni, de negyed 7-kor meg keltem. Remélem nem basznak ki velem és korábban lefekhetek. :)

 

"Az egészség a legdrágább kincs, mégis azt herdálja el az emberiség leghamarabb."

Melles-leg-nő Creative Commons License 2006.09.18 0 0 264

Sziasztok!

  Attól,hogy nem írok,olvaslak benneteket mindig!Az írás pedig azért nem ihlet meg,mert a hétköznapi mókukerékben vagyok.Az történik,amit tudtok!

A legtöbb ember orvosai tanácsa ellenére,és különböző vezetést hátrányosan befolyásoló gyógyszerekkel is a volán mögé ül/sajnos/!A Te eseteben szerintem csak arról van szó,hogy biztonságban vagy,mert melletted az oktató,s így akár nézelődni is képes vagy:))!

pk20 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 263

Na jólvan azért kicsit felnagyítva meséltem a dolgokat, tényleg figyelmetlen vagyok, de semmiképp sem közveszélyes. Amúgy  a gyalogosokról meg annyit hogy sztem a vezetők kilencven százaléka nem tartja be azt hogy ha már lelép valaki a zebrára rögtön megáll. amúgy meglesz a jogsim úgyse fogok belvárosba jó ideig vezetni, amúgy meg a lakóhelyemtől a városba tök flottul megy a dolog.

landsmann Creative Commons License 2006.09.17 0 0 262
Hú, ha tényleg ilyen vagy, akkor inkább ne erőltesd a jogosítványt, mert abból tragédia lesz. Van egy haverom, ő megmondta, neki sohasem lesz jogosítványa, mert képtelen lenne csak a vezetésre koncentrálni. Ő ugyanúgy bámulna mindent, mintha utas lenne. Hát ilyen esetben tényleg jobb ha nem akar jogsit. De legalább beismeri és nem akar veszélyeztetni másokat.
Előzmény: pk20 (261)
pk20 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 261
Azt oktató azt mondta hogy felmond mert már nem bírja ezt tovább:)) Átmegyek a szembesávba, el akarom ütni a gyalogosokat, szval elég elkeserítő a helyzet. Figyelmetlen vagyok, dehát én csak olyan vagyok az utakon mint amilyen a valóságba is:)
landsmann Creative Commons License 2006.09.17 0 0 260
Én vagyok mint a befőtt. Netezgetek, fórumozgatok. Az jó jel, hogy jól érzed magad. Vezetés hogy megy?
pk20 Creative Commons License 2006.09.17 0 0 259

Haliho!!! Lassan én leszek a topic egyedüli hozzászólója:) Végülis ez jó jel, ezek szerint kevés a beteg. Már én sem tekintek magam annak, de azért néha még nosztalgiázom, meg amíg gyógyszert szedek nem is tudom elfelejteni. Tök jó, jövőhéten ötéves osztálytalálkozóm lesz:) És veletek mi újság?

landsmann Creative Commons License 2006.09.13 0 0 258

Azért szerintem fél év után nem ért visszanézned a dokihoz, ha nincs is rajta a zárójelentésen.

 

A büntetéssel kapcsolatosan röviden a következőről van szó. Vannak cégek, akik valamilyen szolgáltatást vagy terméket reklámoznak. Tegyék, ez nem büntetendő. Viszont az már igen, ha ezt e-mailben teszik a címzett előzetes beleegyezése nélkül. Már az első, ajánlatkérő e-mail is törvénysértő, noha bizonyos jogszabályokra hivatkozva azt a látszatot keltik, hogy az nem az. De bizony az és a NHH-nál simán fel lehet jelenteni az ilyen reklámozókat. A böntetés ötvenezertől ötszázezer Forintig terjedhet.

 

"Az élet a legjobb tanítómester, de néha nem árt mások hibájából tanulni."

Előzmény: pk20 (257)
pk20 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 257

A zárójelentésen nincs kontroll, csak mintha mondta volna hogy menjek vissza. De valószínű hogy úgy gondolta tényleg hogy csak akkor ha panasz van. Mindegy végülis mert még nagyon odébb van az.

Ezt a büntetés dolgot nem igazán értem hogy miről isvan szó, de örülök hogy jobb kedved lett tőle:D Még holnap egy infó előadás és jöhet a hosszú hétvége nekem is:D

Bár előtte még túl kell élnem a vezetést a városba:) Mondhatom jó időszakot fogtam ki. Az egész várost újraépítik, tele útlezárásokkal, új hatalmas lámpás és többsávos körforgalmak.... fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj

landsmann Creative Commons License 2006.09.13 0 0 256

Azt nézdd meg, hogy ami zárójelentéseket adtak a dokik, van-e rajta olyan hogy vissza kell menni valamikor. Nekem mindig ráírják hogy fél év múlva találkozó. Ha nem írtak rá időpontot, akkor szerintem nem kell visszamenned, csak ha valami változást tapasztalt, magyarul ha romlik a helyzet, vagy újabb problémák adódnak. De szerintem ha fél év után sem javul, akkor azért célszerű lehet egy kontroll. Az nem árt. Beutaló mindenképpen kell a háziorvostól.

 

Amúgy most egy kicsit boldog vagyok, mert az egyik piszkálódásom eredményt hozott. Az egyik céget megbüntették 100000 Ft-ra, spam küldés miatt. :) Ma kaptam meg a levelet a NHH-tól. Hehe, nekem ne küldözgessenek ilyen vackokat, mert feljelentés lesz belőle.

 

"Amiről azt hisszük sohasem jön el, kiderül néha nem is olyan nehéz elérni."

Előzmény: pk20 (255)
pk20 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 255

Ugyan már, mindenkinek megvannaka maga hülyeségei ami miatt hosszabb távon elviselhetetlen lenne. és mégis elviselhetőek vagyunk :) 

azt hiszem most megyek tollasbálba, mert holnap korán kelek. ja tényleg te mint tapasztalt dokihoz járó lenne egy kérdésem: szted fél év után miután abbahagytam a gyógyszert vissza kell menni a dokimhoz? nem igazán emlékszem rá mit is mondott,meg úgy izgultam ott hogy rá sem kérdeztem a dologra.

landsmann Creative Commons License 2006.09.12 0 0 254
Á, ne hidd. Elég rossz tulajdonság. Tényleg az látszik kívülről, hogy egy morcos, nyűgös, kötekedő alakról van szó. Valójából persze nem is, de mégis. :) Én tudom magamról hogy hosszabb távon elviselhetetlen lennék.
Előzmény: pk20 (253)
pk20 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 253
Aha értem. Te tényleg nem hagyod annyiban a dolgokat, de sztem ez egyáltaláln nem rossz tulajdonság. Bárcsak sokszor én is ilyen tudnék lenni:D
landsmann Creative Commons License 2006.09.12 0 0 252

Amúgy egy jó éve megfogadtam, a doki is azt tanácsolta, hogy nem is idegesítem fel magam a hétköznapi dolgokon. Egy darabig tudtam is tűrni, de valahogy csak nem tudom elviselni ha hülyének néznek, vagy át akarnak verni. Ettől persze néha szúrós a hangulatom. De most nincs semmi ilyemi, bár most is folyamatban van egy ügy. De úgy látszik hivtalosan nem lesz belőle semmi, hát akkor más módját választom a dolgok elintézésének. :)

 

"Az élet a legjobb forgatókönyv író. Sokszor a leghihetetlenebb eset az igazi."

landsmann Creative Commons License 2006.09.12 0 0 251

Nem, nem történt semmi. Amúgy nyűgös vagyok, azt mondta rólam az egyik kollégám valakinek, éppen tegnap azt hiszem, hogy rosszabb vagyok mint ő. Nekem nem jó semmi, kötekedek, meg harcban állok mindennel. Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Ami nem jó, az nem jó. Nem kötekedek, csak vannak jogos elvárásaim. Nem állok állandó harcban senkivel vagy semmivel, de egyik szolgáltatótól vagy intézménytől sem tűröm el hogy packázzanak velem. Volt olyan, amelyik ellen valóságos hadjáratot indítottam. Aztán végülis megváltunk egymástól.

 

"A telepátia egy olyan szolgáltatófüggetlen telefonálás, ami hálózaton belül és kívül is ingyenes külön díj nélkül."

 

(Amúgy az idézetek csak úgy jönnek sorban, nem feltétlenül a hangulatomat tükrözik. :) )

Előzmény: pk20 (250)
pk20 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 250
Ajaj, történt veled valami? Elég morcinak tűnt az írásod, na meg az idézetedről nem is beszélve...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!