sosem gondoltam volna, h nemet csokikra fogok "bukni", de az aldis MOSER ROTH csokija a kedvenc honapok ota. a napokban Berlinben jartam es ott kaptam fekete csoki + mandula + narancs variacioban. iszonyu JO!
Nekem a nagyim anno házilag tudott csokit előállítani, de sajnos a recept odaveszett :( iszonyatfinom csokiöntetet is tudott, bár azt szerintem nem ilyen jofajta csokikbol csinálta, egy tábla milkát sajnált volna :)
Számomra mindig a mogyorós-mazsolás táblás lesz a kedvenc, de csak különleges alkalmakon fogyasztom mert a nagymamámra emlékeztet. Mindig ő lepett meg vele. Ezekből a limitált kiadásból csak a Cocoa Pleasure-t kóstoltam, de az is finom volt, persze lehet, hogy csak azért mert minden csokit szeretek. :P
Hát, igen, a Kraft portfóliójában (vö. egy rakás szar) még így - pálmazsírral gazdagon ellátva - is ez az elefántos márka az aranymazsola. Muhaha. Én azért továbbra is a Tibit preferálom, ha már sajnálom a pénzt - legalább - egy Lindtre.
Pedig a Lindtek általában jobbak... Amióta az elefántos márkára is rátette a mancsát a Kraft, változott a táblák összetétele. Nem a drágább alapanyagok szaporodtak meg a Cote D'Or csokikban...
...Egy bor sem azért kiváló, mert édes. A szárazak az igazi borok...
No, ennek most én mondok ellent: Mindkettő 'igazi' de egyik sem attól jó, hogy mennyire édes/száraz. Tudom, nem szereted az édeset, de ha módod van, kóstolj meg egy Kadarka aszút.
Hogy ON is legyek, spec. a Lindt nem ízlik annyira, mint az elefántos. A legjobb, amit eddig ettem a Chuao és a Porcelana (Amadei) volt. 'kicsit' húzós ára miatt évente sajnos csak 1-2 alkalommal van szerencsém hozzá.
Jól írtad, én már kóstoltam, de azért van különbség közte és a Cote d'Or vagy egyébb nevesebb csoki között, persze tudom árban is :) mindenesetre ár / érték arányban nem rossz, de ha tehetem inkább cote d'or-t veszek
Most lehet hülyeséget írok, de olyan sok rosszat olvastam a csokifogyasztásról, hogy butítja az embert mint a drog meg az alkohol, meg a depressziósok esznek sok csokit és még sorolhatnám, meg a szexuális életre is hatással van... Nem tudom hogy igazak-e de annyi rosszat hallani hogy valami valóságalapja biztosan van. Na most én eddig mindig Milka párti volta, de most már kezdek elbizonytalanodni mert akkor a magasabb kakaótartalmú csokik azok nem olyan ártalmasak nem? Tehát ha mondjuk az adott csoki 90% kakaót tartalmaz akkor abban kevesebb a cukor is, tehát nem hizlal annyira nem?
Hát a Cote d'Or az valóban nagyon finom, mint már írtam is máshol nekem a kedvencem :), egyszer remélem kijutok belgiumba és akkor ott is megkóstolom :), bár nemhiszem, hogy ilyen márkánál lenne különbség :D
Tavaly voltam a Millenárison egy Côte d’Or kiálltáson, azt hiszem a 125. évfordulóját ünnepelte a márka ... na amit ott ettem az tényleg csoki volt! :)