Keresés

Részletes keresés

Grof ur Creative Commons License 2004.03.27 0 0 54
A telefonszámokhoz tartozó adatokat cd-n meglehet szerezni,matáv,pannon,stb. a titkosakat is.
Piacokon itt-ott, a biztositosok is ezt használják.A titkosításnak van 1 járható utja,mégpedig ha "meleg" dolgokat akarsz mobilon megbeszélni a beszédhangodat kell titkositani.
Igy a lehallgató a zagyvaságot fogja hallani.
Ehhez kell 1 készülék.
Természetesen mindkettötöknél kell legyen 1 kisdoboz amibe a kódóló és dekodoló van.
Az ,hogy mit reggeliztél az nem igazán kell kodolni, "rendesen" elkezdtek beszélgetni 1 megbeszélt jelre rövid idöre bekapcsolód a készüléket majd a rövid info csere után kikapcsolód.
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.25 0 0 53
Szia!

Bemégy: illetékes RKP (Rendőr Kapitányság), feljelentést teszel ismeretlen elkövető ellen telefonon történő zaklatással, gyorsított ügyintézést kérsz és az ügyészségtől is gyorsított híváslista-bekérést (mint a biz. eljárás része).
1 évre visszamenőleg bármilyen rád futott hívást vissza tudnak követni.

Egyetlen esetben van gáz (és sajnos ennek k..a nagy az esélye, és a szóhasználat épp amiatt van itten tőlem szokatlanul talán, mert a szolgáltatók még mindig nem érzik át az átírás jelentőségét, a hatóságról, törvényalkotókról nem is beszélve, azaz ahogy a vezetékest - a használat átengedés egyedi eseteitől eltekintve, amikor viszont jogilag jogosan te maradsz a felelős! - át kell íratni és ha ráájönnek, hogy jogtalanul használja valaki, jogukban áll azonnal leszerelni //máskérdés, hogy piaci alapopn ellenérdekeltek ebben és a Hkt, EHT nem oly szigorú mint kéne, lásd az elejét!//, ellenben a pre-paid (kártyás) mobilosok úgy adják-veszik (dobják ki) a SIM-et, mint a cukrot, aminek hosszabb távon nagyon sokan fogják meginni a levét, és nem a teflonszolgáltatók oldaláról jövő támadások hanem pl. épp az NBH részéről elszenvedve!): amikor a hívó olyan SIM-et használ amely pre-paid (kártyás) és még a közelébe sincs az ahhoz rendelt személyes adatoknak ahhoz a személyhez, aki zaklat. Ekkro egy ártatlan (bár szvsz felelőtlen) emberkét jól megzaklat a hatóság majd, akinek bizonyítania kell, hogy nem ő zaklat (na milyen nehéz is annak a bizonyítása, hogy eladta a SIM-et amihez ráadásul jogilag nincs is joga, még akkor is ha de facto ez megy).

Még annyit lehet tenni, hogy - bár az ügyészségek szvsz nincsenek a helyzet magaslatán - az originál (hívóoldali) szolgáltatóval beméretik a telefont és valahogy tettenérik (pl. munkahelyen) az adott SIM hazsnálata közben.

Nem mondom: ha lenne ügyészségi protekciód, akkor könnyebben mehetne! :-D

Üdv.

Maus Róbert
mikimaus

Előzmény: zaklatott (52)
zaklatott Creative Commons License 2004.01.22 0 0 52
Mert hivogat, meg smseket irogat. Tudja a nevemet és a barátnőmét is. Meg szeretném tudni, ki az aki szórakozik velem.
Előzmény: Herold (49)
Tatra Creative Commons License 2004.01.01 0 0 51
NBH azt hallgat le akit csak akar. B.Ú.É.K.!!!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.31 0 0 50

Mindenkinek békés, szeretetteljes, boldog, sikeres és bőséges Új Esztendőt kívánok szeretettel.

És sajnálom, hogy időhiány miatt fórumtársaimnak Karácsonyra nem kívántam hasonló szépeket - remélem ettől fügetlenül mindenkinek szép volt az ezévi (is)!

Maus Robi

mikimaus

Herold Creative Commons License 2003.12.14 0 0 49
Miért akarod tudni a kilétét?
Előzmény: zaklatott (48)
zaklatott Creative Commons License 2003.12.14 0 0 48
A tippetek nem rossz, de sajnos ilesmivel már próbálkoztam... hiába. Egy ismerősömet megkértem, hogy hívja fel, mintha westeles adategyeztetés lenne, de úgy látszik ez túl átlátszó volt, vagy az emberem nem elég hülye... Ezek szerint csak feljelentés útján oldhatom meg a dolgot? (Az a baj,hogy annyit az egész nem ér, hogy én rendőrségre meg bíróságra rohangáljak.)
Előzmény: Törölt nick (46)
Herold Creative Commons License 2003.12.12 0 0 47
Vagy mondd azt, hogy X.Y.-nak adtál 2 millió Ft-ot, hogy fektesse be, és ezt a számot adta meg, hogy hívjad őt. Érdeklődj nála, hogy mi van a pénzeddel, és ne hagyd magad eltéríteni, amíg meg nem mondja, hogy ki ő és hova valósi. (Mintha biztos lennél abban, hogy azzal a személlyel beszélsz, akinek a pénzt adtad.)
Előzmény: zaklatott (45)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.12 0 0 46
Ha nem nyilvánosak az adatai (PGS-nél ez csak így lehet, a többieknél az előfizető dönthet), akkor sehol sem szerezheted be az adatokat.

Ha zaklatnak, akkor rendőrségi feljelentés és az ügyészség kikérheti az adatokat.

Amúgy az itt közölt felhívás - ez most nem fenyegetés, de - alapvetően Btk-ba vágó bűntettre való felhívás, úgyhogy nagyon remélem, csak viccnek szántad.

De ha akarsz egy legális(abb) tippet: hívd fel, hogy Kovács nevű ismerőse adta meg a számot és hagyott nálad 100 ezer forintot mert elutazott és hova vidd. >50% az esélye, hogy kiadja magát! :-))

Üdv.

mm

Előzmény: zaklatott (45)
zaklatott Creative Commons License 2003.12.12 0 0 45
Sziasztok!
Ha vki tud infot szolgáltatni, hogyan tudnám megtudni, ki a tulajdonosa egy kártyás előfizetésnek, kérem írjon! (Fizetnék is a használható segítségért.)

jolfizetek@freemail.hu

harm2 Creative Commons License 2001.12.04 0 1 44

Jut eszembe, nagyfai börtönparancsnok teljes pompában visszatért. Ügy eltussolva.

wusu Creative Commons License 2001.12.03 0 0 43
Az teljesen tiszta dolog, hogy a mobilt simán lehallgathatja szinte akárki, még csak nem is feltétlenül kell az illetőnek erről tudomást szereznie(később sem)

De vajon az megállapitható, hogy merre járt? Hiszen a cellák között csak átment, így a telefonja is át-átjelentkezett.
És ha igen, visszamenőlegesen évekig(digitális központ lévén) nyomon követhető egy illető mozgása. Ami jó, ha egy gengeszterről van szó, de pl egy üzletember esetében már nem annyira jó, hogy a konkurrencia tudj, kinél mikor, mennyi időt volt....

Herold Creative Commons License 2001.10.21 0 0 42
A kíváncsiskodó NBH-soknak üzenem, hogy NEM foglalkozom lehallgatással, és NEM gyártok poloskákat sem. Nem is értek hozzá. Ezekhez az információkhoz bárki hozzájuthat a neten.
Előzmény: Herold (41)
Herold Creative Commons License 2001.10.21 0 0 41
Hát mindenképpen a közelében kell, hogy legyen az, aki lehallgat (néhány 100 m). A készülék lehet egy zsebrádió, autórádió (ez jobb), vagy speciális vevő. Ez utóbbi a korszerűbb poloskákhoz kell, amelyek egy meghatározott, használaton kívüli, szűk sávban adnak le, ennélfogva nem lehet "véletlenül" egy autórádióval belehallgatni az adásba. Ez a fajta a legdrágább is.
Előzmény: RedMage (39)
harm2 Creative Commons License 2001.10.20 0 1 40

"Ezt valószínűleg csak az akkutérbe helyezett poloskával tehetik meg, mert a központi lehallgatáshoz bírósági engedély kell, amit csak úgy cégeknek nyilván nem adnak."

Nem is kell. Kell hozzá egy ügyes elítélt. Most van folyamatban egy ügy, melyben a nagyfai börtönparancsnok mobillehallgatót készíttetett az egyik elítélttel, aki szabadulása után röviddel úgymond "felnyomta" a parancsnokot. Most a fél nagyfai vezérkar vagy beteg, vagy nyugdíjba készül.

RedMage Creative Commons License 2001.10.19 0 0 39
OK, ezt megígérhetem. Amúgy nem igazán értem, hogy a poloska hova adja le a jeleit? Mekkora körzetben lehet fogni az adását? Hogy is van ez?
Herold Creative Commons License 2001.10.19 0 0 38
Esetleg ha már szereztél másik telefont/akksit, a régi akksit szétkaphatnád, hogy tényleg benne van-e a poloska.
Előzmény: RedMage (37)
RedMage Creative Commons License 2001.10.19 0 0 37
Köszi, megnyugtattál, én is így gondoltam.
Herold Creative Commons License 2001.10.19 0 0 36
Ezt valószínűleg csak az akkutérbe helyezett poloskával tehetik meg, mert a központi lehallgatáshoz bírósági engedély kell, amit csak úgy cégeknek nyilván nem adnak.
Ellene úgy védekezhetsz, hogy veszel a telkóba egy másik akkumulátort. Vagy veszel egy másik telefont és átrakod bele a kártyát, ez biztosabb.
Előzmény: RedMage (35)
RedMage Creative Commons License 2001.10.19 0 0 35
Sziasztok!
Mobillehallgatással kapcsolatban szeretném segítségeteket kérni, ki teheti meg? milyen engedélyek kellenek hozzá? Legális-e a saját tulajdonodban levő mobilod lehallgatását kérned? Lehetséges-e Mo.-n lehallgatni a mobilokat? S hogy minderre miért vagyok kíváncsi? A munkatársaim körében elterjedt, hogy a cég, aminél dolgozunk, lehallgatja azokt mobilokat, amelyeket a munkánkhoz adtak. Szerintem ez hülyeség, de nem vagyok biztos benne. Segítsetek... Nyugtassatok meg...
danger Creative Commons License 2001.08.14 0 0 34
Én azt hiszem, hogy az egész szabvány úgy lett kitalálva, hogy alkalmas legyen lehallgatásra is. Nem firtatom a technikai oldalát: akár belül van valami, ami rögzít és időnként küldözget, akár maga a beszélgetés többkulcsos kódolású, az már mindegy, szerintem egy állam, egy titkosszolgálat, egy erőszakszervezet nem mond le egy ennyire nyilvánvaló eszközről. Ha eddig nem, hát majd később bevezetik, hogy csak olyan mobilt lehet kapni, ami már (feature szinten!) ilyen meg olyan helyzetmeghatározóval, állandó vonali kapcsolattal, egyéb érdekességgel van felszerelve, és akkor ezzel ugye jár egy csomó pluszfunkció, a júzerek ész nélkül veszik, ugyanakkor máris mindenkinél ott a poloska, legálisan.

Nem egyszerűbb, mint versenyre kelni az ügyes egyetemistákkal, és kockáztatni, hogy kiderül valami?...

nagyfeszültség Creative Commons License 2001.07.26 0 0 33
itt van az igazság! a többin jókat kacagtam!
Előzmény: biztos_ur (26)
McAtti Creative Commons License 2001.07.26 0 0 32
Hát, nem sokat tudtam meg.
A "levegőből" lehallgatni bajos, mert a közelében kell lenned, és vele együtt mozogni. (Nem beszélve, hogy a kódolás is visszefejtendő.)
A telefonok érthetelen viselkedésére szerintem szoftverhibától ismeretlen funkciókig bármi lehet a magyarázat. (Egy-két véletlenül lenyomott gomb, amit az ember észre sem vesz.)
Lehallgatásra tényleg nagyon jó a mobiltelefon. Mint minden, amiben hangszóró/mikrofon van. Régen (és ma) ezért építették előszeretettel a telefonba (vezetéskesbe) a lehallgató kütyüket. Mert a legnehezebben elrejthető megfelelő méretű mikrofon adva volt, csak rá kellett csatolni az apparátot, ami aztán a szobából mindent közvetített. (Ugyanígy alkalmas a TV/rádió hangszórója, esetleg a hangfal.)
Hasonló megfontolásból jó a mobiltelefon: ott a mikrofon ami levett aksival is mikrofon marad. Ha bele applikálsz egy miniatűr aksis adót, amit a feltett aksi feltölt, akkor nyert ügyed van.
(A moszad készített olyat, aminek aksijában delej helyett robbanóanyag volt. A tulaj felvette, majd miután azonosították, felrobbantották. No, ezért káros a mobiltelefon.)

Hogy egy minden trükk nélküli bolti mobiltelefon helyét, kikapcsolt állapotban képes-e a központ azonosítani, ebben szkeptikus vagyok, mert ezt eddig csak olyanoktól hallottam, akik paranoiások, és szeretnek fontosnak látszani. (Bár szerintem az elvi lehetősége feltétlenül megvan, hiszen a kikapcs. után is a telefon igazából működik, hiszen érzékeli a bekapcsolást. Innen már szoftver kérdése, hogy mi fut A és mi fut B állapotban.)

Ugyanakkor az egész értelmetlen, mert magában a központban mindenhez hozzá lehet férni, igen szofisztikált szoftver "felügyeli" a beszélgetéseket. A rögzített szövegeket meg időről-időre ellenőrzik.
(Ezért használnak bizonyos [kultúr]körökben több mobilt: egy az előfizetéses, a pizza, taxi és nő rendelésére, a többi praktikum/domino, vagyis anonim, a szükséges időpont előtt egy perccel aktiválják, és csak arra az egy beszélgetésre használják. Ettől kezdve lényegtelen, hogy lehallgatják, meghatározzák a helyét.)

Attila

jgilbert Creative Commons License 2001.07.26 0 0 31
Nem tudom volt-e már taglalva, de ezek szerint némi anyagi ráfordítással akár a saját csajomat is lehallgathatom, mondjuk miután követtem verdával, stb. Egy két üzleti beszélgetés, lehallgatása már csak hab a tortára. Drog-dealerek: rajtuk keresztül eljuthatnak a nagy halig, ha bénán nyomják a mobilon. A csajomat azért lehallgatnám, ha nem kell bele nagy lé, én bizony megcsinálnám. Van aki már halgatta le bármelyik ismerősének a dumálását, persze mobile!
csubul Creative Commons License 2001.04.23 0 0 30
Sziasztok!

Egyik ismerősömet folyamatosan zaklatják mobilon pár napja.
Kérdésem a következő: le tudja-e hallgatni valaki egy másik ember mobilját, sms-eit elolvasni, elmentett számait megnézni?
Mennyire kell bonyolult szerkezet ehhez?
Mit lehet tenni ellene? A szolgáltatónál jelezni vagy mit? Nem is tudja, ki lehet...

Sunluver Creative Commons License 2000.06.03 0 0 29
Csáóóó
Őszintén szólva csak azért kukkantottam be ide, mert segítségre van szükségem. Szeretnék nyitni egy mobiltelefon és tartozék szakboltot szervizzel egybekötve, de nem szeretnék leszerződni egyik mobilcéghez sem, mert akkor mindent előírnak, még azt is, hogy a polc hány centire legyen az alapzattól. Szóval ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném, sőt, ha valaki jó infót tud mondani, akkor akár fizetek is érte. A kérdéseim, melyekhez segítség kellene:
Hol vannak mobiltelefon és tartozék nagykerek?
Ismer-e valaki egy olyan mobilszerelőt, aki másodállásban, majd ha befut a bolt akkor főállásban szerelne nekem.
És ha lehet az emilemre küldjetek választ, mert ritkán kerülök netközelbe. Sajnos :((
Előre is köszi mindenkinek, már azt is, ha vettétek a fáradtságot és végigolvastatok. :))
Jó Fórumot Mindenkinek.
Sziasztoook
Sunluver
pic Creative Commons License 2000.03.20 0 0 28
Csatlakozva biztos_ur velemenyehez, s kicsinyt kiegeszitve azt:
- mobil telefont lehallgatni legegyszerubben (civilek szamara legkonyebben) az akkumulatorba epitett lehalgatoberendezesen keresztul lehet. Ez raadasul rogziti a kornyezeti beszelgeteseket is.
- teljesseggel megoldhato es ugyanolyan egyszeru magat a mobiltelefont preparalni, s abba beepiteni a lehallgatoberendezest. Ez csak a beszelgeteseket rogziti, tobblet aramfelvetele minimalis. Kiszurni nagyon nehez, hiszen csak hivas kozban uzemel.
- helymeghatarozas lehetseges bekapcsolt mobiltelefon eseten. Erre vonatkozo szabadalmi leiras a Szabadalmi Hivatal honlapjan is feltalalhato.
- mobiltelefon lehallgatasa kozvetlenul is megoldhato a Pensionist altal emlitett - bar ismereteim szerint inkabb 150 - 200 eDM :)) - berendezessel.
Az elso ket verziot megfelelo muszerekkel ki lehet szurni.
Termeszetszeruleg a hivatalos lehallgatast - rendorseg, titkosszolgalatok - mint lehetoseget nem emlitettem.

pic

Denevér Creative Commons License 2000.03.16 0 0 27
Hi,

Igen, vannak ilyen fejlesztések... épp az egyiken dolgozom... monthatni mezei telefon lesz, azzal az apró eltéréssel, hogy képes megmutatni a képernyőjén lévő térképen egy hasonszőrű másik telefon helyét. Igaz nem bázisállomásokkal variál, hanem a műholdas helyzetmeghatározással, de ez amolyan apróbb finomság.

Ha egy távoli valakivel kommunikálsz, mindig kell minimum 1 csatorna, egy szolgáltatóval. Innentől, hacsak nem te vagy a tulajdonos, mások meghallgathatják az üzeneteid. Legfeljebb nehezíteni tudod a dolgukat.
(V)

Előzmény: DoHi (24)
biztos_ur Creative Commons License 2000.03.16 0 0 26
Kedves Lobo, te és azok járnak a legközelebb az igazsághoz, aki azt mondják, hogy akit le akarnak hallgatni azt le is hallgatják.

Ennek a mobilhoz pusztán annyi köze van, hogy vannak olyan preperált mobil _akkuk_ amibe be van építve egy mikrikapcsoló, valamint egy kisteljesítményű adó (4-500m hatótáv), továbbá mikrofon. Tehát tök mindegy, hogy az aksi a telefonon van vagy sem, ha aktiválva van ad és a közelben lévő "vevő" mindent rögzíthet.

Egy nem preparált "mezei" mobil, ha az akku csatlakoztatva van, valóban lehallgatható a bekapcsolástól függetlenűl, de nagyon beképzelt az, aki azt gondolja, hogy ezt a nem filléres módszert pont vele alkalmazzák. Egyébként egyidőben korlátozott számú vonalat képesek "levenni".

A mobilszolgáltatók sohasem fogják ezt beismerni, mert olyan titoktartási szerződések kötik őket az állambiztonságiakhoz, ami ezt nem teszi lehetővé. Ma legalábbis.

Előzmény: lobo (21)
ChaoZ Creative Commons License 2000.03.16 0 0 25
Hari!

Ezidaig en is azt hittem, hogy nem lehet lehallgatni meg semmi ilyesmit. Helymeghatarozas hulyeseg es a telefont nem lehet bekapcsolni.

Most megdobbentem. Egyik jo baratommal beszelgettem. Elmeselte, hogy mi tortent vele most februar vegen es marcius elejen. Kilepett egy cegtol es atment egy masikhoz. Az atmenetel miatt haragudott meg a ceg ahol volt, mert tobb munkatarsa is velement. Alcatel One Touch Easy telefonja van. Egyszer csak azon vette eszre magat, hogy magatol bekapcsol a telefonja. Nem tudta kikapcsolni, csak ha levette az aksit. Ha be akarta kapcsolni sokszor tobb mint fel oraig nem csinalt semmit a telefon, aztan egyszer csak el kezdett hivni keres nelkul egy szamot. Ha valamilyen szamot hivott, akkor sokszor teljesen mas szam jelentkezett be. Sokszor ugyanaz. Volt hogy budapesti szam... Ja es azota kiderult, hogy lehalgattak... most kb 1 hete megszunt a dolog. De azota mar nem mer telefonalgatni. (Nem is nagyon tud) Aksi leveve. telefon szekrenybe. Vett ujat. Mashol.

(A ceget ahol volt eddig korrektnek ismertem. Soha az eletben nem kepzeltem volna ilyet. A baratom korrekt ember. Nem haraggal ment el, csak talalt jobb munkalehetoseget.)
Ennyi, erezzetek magatokat biztonsagban:

ChaoZ ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!