Keresés

Részletes keresés

Monty Creative Commons License 2000.07.14 0 0 985
delfy2,
jók a masinák, különösen a szobabringa (bár én az igazit preferálom :), ha gondolod, segíthetek a megfelelő edzésterv kialakításában. Mennyi időt tudsz/akarsz edzésre fordítani?

beny,
"van egy kedves hajcsár itt, akinek az a
tökéletes, ha hason semmit nem tudsz már összecsípni.
"
Látom, ezt nagyon szívedre vetted... A pozitív reagálások persze fel sem tűntek. :)

Előzmény: delfy2 (983)
Robin Creative Commons License 2000.07.12 0 0 984
Norbi a Sport kórházban van minden szerdán délután-este, és úgy tudom ingyenes a részvétel - ennél pontosabbat sajnos nem tudok.
delfy2 Creative Commons License 2000.07.12 0 0 983
Sziasztok!

Most vagyok itt először, úgyhogy mindenkit üdvözlök.

Épp fogyókúrába szeretnék kezdeni, ezért a neten is körbenéztem, hátha találok valami jó ötletet, segítséget, stb... Értitek!?

Azt tervezem, hogy szobakerékpáron, szobaevezőgépen, stb... szeretnék edzeni, mert ahhoz még lenne is kedvem.

Tudtok valakit (edzőt, hajcsárt) ajánlani, aki segítene összeállítani egy edzéstervet, vagy valami hasonlót, illetve segít az étrend kialakításában is. Merthogy gondolom az is fontos!?

Mi a véleményetek ezekről a gépekről? Érdemes velük kezdeni? Van valakinek pozitív tapasztalata?

Minden hozzászólásnak örülnék. :)

beny Creative Commons License 2000.07.11 0 0 982
Delila!
Semmi fölös kilód nincs? Az jó, bár ha elolvastad a topickot, akkor biztos olvastad, hogy van egy kedves hajcsár itt, akinek az a tökéletes, ha hason semmit nem tudsz már összecsípni. (bár mostanában hanyagol minket Robzon)
Duna Plaza-ban, a Béres Alexandra konditermében van a Norbi!
Heringmódjára vannak az emberek az órákon.
Te pedig légy szíves meséljél arról az almaecet-kapszuláról!
Előzmény: Delila (980)
Robin Creative Commons License 2000.07.10 0 0 981
Bocs mindenkitől, de én most inkább bringatúrázom mint fogyitopicolok. Azért néha benézek, és ha tudok válaszolok a megeresztett kérdésre.

Delila,
utánna kérdezek, az egyik kolléganőm már kiderítette, ebben a hónapban úgy tudom ingyenes. Talán a TF-en, de megkérdezem is megírom.

Delila Creative Commons License 2000.07.10 0 0 980
Szia Mindenkinek!
Nagy örömmel csatlakozom a fogyisok táborához (na nem a fölös kilók miatt).
Módszerem: mozgás, kevés kalória, almaecet kapszula.
Kérdésem: hol tart edzést Norbi???
Már nagyon régen nyomozok utána és Szerencsefelnél találtam rá utalást, most választ remélek.
Mindenkinek jó fogyást és kellemes nyarat kívánok
Delila

sen Creative Commons License 2000.06.30 0 0 979
sziasztok,
vagy 40 éve küzdök a felesleges kilókkal, sokszor feladtam már. tavaly nov.-ben csatlakoztam egy u.n. fogyiklub-hoz, heti kétszer 11/2 óra elég kemény mozgás, diéta, az eredmény : karácsonyig 12 kg le.
persze fentiek mellett heti két tenisz (szingli) meg két könnyű futás (15 perc )+ úszás kb 20-25 perc,1000 m körül,szauna, de ez nem eredményezett súlycsökkenést. nekem a közösség nagyon sokat segített, korábban igy még nem próbáltam helyrehozni magam. örülök, hogy rátok akadtam, segítséget várok, mert csökken a "motiváció", jönnek vissza a kilók ( igaz, egy hónapja sokkal kevesebbet mozgok, tehát érthető )
sok sikert nektek és magamnak, üdvözlettel
PDani Creative Commons License 2000.06.29 0 0 978
Kész! Kihaltunk????????
PDani Creative Commons License 2000.06.25 0 0 977
Most találtam egy érdekességet!

"A kalcium segíthet

San Diego-i Kutatók egereken végzett kísérletek során azt tapasztalták, hogy magas kalcium és alacsony kalória tartalmú diéta bizonyos esetekben megduplázta a fogyást. Úgy vélik, a magas kalcium bevitel visszafogja azoknak a hormonoknak a hatását, amelyek a zsír raktározásáért felelősek.

“Bármilyen adott energia egyensúly esetén –bármekkora kalória bevitel illetve fizikai aktivitás mellett – a bevitt kalcium segít meghatározni, hogy a kalóriák zsír formájában tárolódjanak-e, vagy elégesse azokat a szervezet” mondta Dr Michael Zemel a Tenessee Egyetem oktatója, a kutatás vezetője.

Zemel elmondta, először évekkel ezelőtt figyelt fel a kalcium és a zsírmetabolizmus lehetséges kapcsolatára, amikor elhízott betegeket vizsgált. A betegek magas kalcium tartalmú diéta mellett jelentős mennyiségű testzsírt adtak le, még akkor is ha a kalória bevitel nem csökkent.

Az egereken végzett kísérletek azt mutatták, hogy az alacsony kalcium tartalmú diétával olyan hormonokat lehet stimulálni, melyek a kalciumot beviszik a zsírsejtekbe. Valószínűleg ezek a hormonok indítják be zsírraktározó mechanizmusokat a sejten belül. A magas kalcium tartalmú diéta ezzel ellentétes effektust eredményez: visszaszorítják a testtömeg gyarapodást előidéző hormonokat, így az egér sovány marad.

A kérdés valójában az, hogy a magas kalcium tartalmú diéta segít-e a lefogyásban is? Zemel kutatócsoportja vizsgálataik legutóbbi szakaszában 5 féle diétával táplált túlsúlyos egereket. Az egyik egércsoport azt az alacsony kalcium és magas kalória tartalmú diétát kapta a kísérlet során, amit már korábban is használtak az egerek hízlalására. A másik 4 csoport 30 %-kal csökkentett energia tartalmú diétát kapott, változó kalcium bevitellel párosítva. A kalciumot vagy táplálék-kiegészítők segítségével kalcium-karbonát formában, vagy tejtermékekkel vitték be.

Azok az állatok, melyek az alacsony kalcium és energia tartalmú diétát kapták egy keveset fogytak: kb. 11%-át a tömegüknek és 8%-át a testzsírjuknak. Azok viszont, amelyek magas kalcium és alacsony kalória tartalmú diétát kaptak leadták testtömegük mintegy 1/5-ét és testzsírjuk 42%-át 6 hét alatt. Azok az egerek pedig amelyeknek táplálékában a kalciumot tejtermékekből fedezték, még többet fogytak: 1-ét testtömegüknek és 60%-át a testzsírjuknak.

Az még nem tisztázott, hogy a tejtermékekkel bevitt kalcium miért stimulálja eredményesebben a zsírvesztést, mint a táplálék-kiegészítőként adott kalcium-karbonát, amely egyébként ebben a formában az antacid tablettákban is megtalálható. Zemel ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen, a kalcium bevitel fokozására adott tejtermék energia-szegény változat kell hogy legyen: zsírszegény-joghurt, zsírszegény sajt és zsírszegény tej. A kutató egyben meghatározta a napi ajánlott bevitelt: “3-4 adag zsírszegény tejtermék / nap”. A tejtermékeken túl vannak más nagyon jó kalcium források is. Néhány szója-termék nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz és persze nem szabad megfeledkezni a kalciummal dúsított élelmiszerekről sem, amelyek mindenhol elérhetőek, pl: narancs levek, gabonapelyhek. A kalcium ugyancsak jelentős mennyiségben van jelen a brokkoliban, a kelfélékben és rebarbarában.

A klinikai vizsgálatok most zajlanak, az emberi vizsgálatok eredményei egy éven belül várhatóak. De a tudósok n már most figyelmeztetnek, nem szabad a kalciumot, mint fogyókúrás-csodaszert kezelni. A kalcium beviteltől függetlenül a kalória ugyanúgy hízlal. "

AntiTest Creative Commons License 2000.06.19 0 0 976
Weekly Report

Elôzmények:
Április 15.: 95.4 Kg (A diéta kezdete kb. 2500 Kcal + súlyzós edzés)

Május 8.: 94.6 Kg (A tekerés és az 1800 Kcal-ás diéta kezdete)
Május 16.: 92 Kg
Május 26: 89 Kg
Június 4: 87 Kg

június 19: 85 Kg

Derék kerület 97.5 volt köldökmagasságban...
...most 91.5 cm.

:-)

AntiTest Creative Commons License 2000.06.16 0 0 975
Ha valakit érdekel (és tud angolul) ...szóval az elsôt mindenképpen ajánlom.

http://www.accenthealth.com/nutrition/focuson/2000/diseaserisk.html

http://www.accenthealth.com/cooltools/caloriecalc_js.html

http://www.accenthealth.com/nutrition/focuson/2000/portiondis.html

http://www.accenthealth.com/nutrition/focuson/2000/dietitians.html

yodamastah Creative Commons License 2000.06.16 0 0 974
Iceberg!

Latod. Nem a merlegnek kell fogyni.

En ezeket alkalmazom:

1. Schwarzenegger modszer: Ami rezeg rajtad az haj. Pont. Ha van ami rezeg: juheej! vegre van mitol megszabadulni! lehet sokat edzeni! :)

2. Haztartasi/barkacs (stb) boltba lemenni. Muanyag tolomerot 500ft-ert megvenni. Kinezni egy kenyes pontot testen (Fiuk pocakon a koldokmellett, lanyok passz. talan a combon) ezt a pontot egyik kezen mutato+huvelyk ujjal megfogni, majd kihuzni (borredo kepzes). A kepzett borredo vastagsagat szepen a vasarolt tolomerovel megmerni. Az eredmenyt naplozni. Ha a naploban a borredo ertekek novekednek > hizunk, ha csokkennek > fogyunk. Ennyi. Bazi ecceru. 10 sec/het idot igenyel. Es valoban a zsirbol hizas/fogyas ellenorzeset valositja meg. Mig pl a merleg nem. Meg a BMI sem. De meg a derek kerulete sem, mert azis sokat valtozhat akar 1 napon belul.

(najo itt megjegyzem lehet hogy a bor alatti vizmennyiseg is valtozo, es befolyasolhatja a borredo vastagsagot, de ezt frankon nem tudom :)

Előzmény: iceberg (971)
Monty Creative Commons License 2000.06.15 0 0 973
szerencsefel,
Úgy van, ahogy mondod, ill. kicsit szabatosabban: a zsír leépült, az izmaid gyarapodtak (a kettő nem tud átalakulni egymásba), de a lényeget tekintve ez mind1, csak @oskodom. :)
Neked is, és icebergnek is gratula, csak így tovább!!
Na megyek a szadista edzésre. :)
Előzmény: szerencsefel (970)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.15 0 0 972
Az én szintemhez képest jó. : ) Nekem 26-30 percig tart 10 km.
Előzmény: iceberg (971)
iceberg Creative Commons License 2000.06.15 0 0 971
Csatlakozom a kérdéshez.
A combom 4 centivel vékonyabb,a nadrágjaim derékban lötyögnek,de a súlyom változatlan.
A bordáimnál viszont már látszik az izom:))

Szerencsefel,te mennyi idő alatt tekered le a 10 kilométeredet?
Én köbö.22 perc alatt.Jó az szerinted?

Előzmény: szerencsefel (970)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.15 0 0 970
Monty!

Az elmúlt héten nem fogytam semmit, de centikben vékonyodom. Jól gondolom, hogy ez azért van, mert a zsír alakul át izommá és az nehezebb?

Monty Creative Commons License 2000.06.15 0 0 969
Gretidi,
az a folyamat, amikor felszaporodik a véráramban a tejsav az anaerob anyagcsere miatt.

yodamastah,
"Hat mit mondjak nem csoda hogy 3mm a hasadon a borredo :)"
Most sajnos megint négy a hétvégi lagzi miatt. :) Sebaj, a hétvégén úgyis be kell iktatnom hosszabb, alapállóképességi edzéseket.
"Ilyen mennyisegu/minosegu edzest en elkepzelni sem tudok nemhogy vegigcsinalni :) "
És a csütörtöki edzések még ennél is keményebbek, mert dombokat ilyenkor is nagyon meg kell nyomni, de síkon sem esik annyira vissza a pulzus (nem nagyon megyünk 40 alatt).
"Nembaj a magyar atlaghoz kepest mar most is sportember vagyok"
Meg a magyar átlagtól függetlenül is. :)
"Meg mindig senki nem tudta megvalaszolni, hogy nyugalmi helyzetben (alvas, ules, allas, seta... that edzes nelkul) mibol mennyit hasznal fel a szervezet (zsir/szh/feh). "
Sajnos, itt passzolnom kell, nem tudom.

Tényleg nem túl szerencsés ilyen melegben elkezdeni résztávozni, várj egy kicsit vele. Eleinte elég 5-6 intervallumot csinálni, aztán lehet növelni az adagot. Kezdetben én 30mp/ 60mp felállásban csinálnám, de a pihenőidőt alapvetően ahhoz igazítsd, hogy milyen gyorsan áll vissza a pulzusod.

Előzmény: Gretidi (968)
Gretidi Creative Commons License 2000.06.15 0 0 968
Mi az a besavasodas?
Udv: Gretidi
yodamastah Creative Commons License 2000.06.15 0 0 967
Monty!

Hat mit mondjak nem csoda hogy 3mm a hasadon a borredo :) Ilyen mennyisegu/minosegu edzest en elkepzelni sem tudok nemhogy vegigcsinalni :)

Nembaj a magyar atlaghoz kepest mar most is sportember vagyok ;P

Mindenkepp ki fogom probalni a 15perces intervalumozast zsiregetesre. Termeszetesen csinaltam 1-2 probat. Elegge kikeszit. Utana fekudtem csak es pislogtam percekig. Ilyen melegben azonban inkabb hanyagolom. Most jojjon inkabb par het szintentarto pihi, aztan irany az 50mm-es borredo osszeg! :)

Mas.

Meg mindig senki nem tudta megvalaszolni, hogy nyugalmi helyzetben (alvas, ules, allas, seta... that edzes nelkul) mibol mennyit hasznal fel a szervezet (zsir/szh/feh). Valaki info?

Előzmény: Monty (966)
Monty Creative Commons License 2000.06.14 0 0 966
szerencsefel,
akkor szabad a gazda? :)
Szóval akkor keletkezett a gond, amikor az egyik linkednél stílust akartál megadni. Ez önmagában nem lett volna baj, de a style paramétert megadva lehagytad a záró idézőjelet, így a böngészőkre lett bízva, hogy azt hova képzeli, illetve hogy az így keletkezett "eredményt" miként jeleníti meg. (PHP programozásnál magam is gyakran belefutottam ebbe a problémába, így aztán nem kellett sokáig keresgélnem a hibát. :)

yodamastah,
az edzőmmel történő konzultációt követően az intervallum edzéssel kapcsolatban kissé visszakoznom kell, már ami a zsírégetést illeti. :)
Eleve: intervallum edzés rengeteg van, a kombinációk száma szinte végtelen, ebből kell választani aszerint, hogy mit akarunk fejleszteni. Például nekünk jelenleg célunk az erőállóképesség fejlesztése, ill. a savasodás-tűrés. Az edzés a következőképpen néz ki: kb. 3/4 óra bemelegítés (amíg odaérünk a "tetthelyre", pulzus 140 alatt), aztán egy kb. 5 km-es körön dombra fel (175-185), majd le, és síkon vissza a dombhoz (a pihenőszakaszon 130-140 körüli a pulzus). Egy intenzív résztáv 2,5-3 perc között van, egyik körben nyeregben maradva, pörgősebb áttétellel megyünk fel, a másikban végig kiállva nagytányéron (más izomcsoportok kapják a terhelést). Hazafelé menet még két emelkedő van, amit meg is szoktunk keményen nyomni. (A pulzusadatokhoz az is fontos, hogy én kb. 170 körül kezdek savasodni.) Ez így kb. 2,5 órára jön ki, egy kicsit remeg a lábunk utána. :)
Az edzés nagyobbik része így is aerob tartományban van, tehát megy a zsírégetés is. Résztávoknál nyilván visszaszorul, de akkor meg a szénhidrát anyagcsere edződik.
Az általad írt módszer (30 mp intenzív, 30-60 mp laza) ennél kíméletesebb módszer. Ez is felpörgeti az anyagcserét, de itt nem savasodsz be annyira (és a keringésnek is kisebb a terhelése), ugyanis az első 15-20 mp során a kreatinfoszfát készletedből származik az energia.
Aztán a keményebb változatok közé tartozik az is, amikor növeljük a terhelést szinte a max pulzusig (vagy ameddig megy :), pár mp-ig tartjük, majd lazulunk egy pár percig. Így lehet pl. sprintre edzeni.
Mindegyik módszernél fontos, hogy ne úgy érjen véget az edzés, mint a macska farka, legyen pár perc levezetés is.
Abban a tekintetben viszont nem változott a véleményem, hogy megfelelő alapok nélkül kockázatos lehet a dolog, ill. heti egy-két alakalomnál többet nem szabad bevállalni.

Előzmény: szerencsefel (965)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.14 0 0 965
Hááát, az nem, csak az eleje. : (
Előzmény: Monty (964)
Monty Creative Commons License 2000.06.14 0 0 964
szerencsefel,
és a 956-os hozzászólásod is teljesen rendben lejön? ;)
Előzmény: szerencsefel (963)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.13 0 0 963
Megnéztem. Nálam tökéletesen működik. : O
Előzmény: Monty (962)
Monty Creative Commons License 2000.06.13 0 0 962
Nézd meg az oldal forrását! :)
Előzmény: szerencsefel (961)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.10 0 0 961
Miért hülyíti meg?
Előzmény: yodamastah (960)
yodamastah Creative Commons License 2000.06.10 0 0 960
Szerencsefel olyan HTML kodot illesztett be ami meghujiti az oldalt ;) Ez van, szolni kene az indexeseknek :)

Viszont sajnalattal veszem eszre, hogy kezd elhalni a topic :(

Gretidi Creative Commons License 2000.06.10 0 0 959
Hali, nalatok is az van, hogy az elso oldalon csak 1etlen hozzaszolas latszik, szerencsefele??? A kov. oldalon pedig regebbiek latszanak csak. Ez mitol lehet?
Udv: Gretidi
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.08 0 0 958
Testzsírszámítás

Szóval megtaláltam ezt a linket, csak az nem világos, hogy lányoknál hogy kell mérni a mellnél. Help!

szerencsefel Creative Commons License 2000.06.08 0 0 957
Megtaláltam a
yodamastah Creative Commons License 2000.06.07 0 0 956
ANTI!

Creatine elvileg igen komoly mertekben tar vissza vizet az izmokban. Szerintem a tobbi nem. De mas is tart vissza vizet. Pl natrium.

Egyel tobbet. 2000kcal-t. Ha nemeszel belassulhat az anyagcsered oszt leshecc :) Probald ki intervallum edzest uditonek, az feldobja anyagcseret... Vagy csinald azt amit eddig. Nem kell mindennap fogyni.... Vagy en nemtom. Varjuk meg a nagymestereket majd segitenek :)

Egyebkent ugye nem merlegel mered a fogyast? Mert akkor legkozelebbi talalkozaskor jo nagy pofont adok :) HAT MEDDIG MAGYARAZZAM NEKED HOGY FELEJCSDEL A MERLEGET? :)) Ha nemazzal merted akkor bocsi :)

Előzmény: AntiTest (955)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!