Keresés

Részletes keresés

szederinda.. Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18710

Írd le hogy csináltad és megmondom jó-e.

csináltam parmezánt is mtki.s recept küldte Bertalan még tavaly.egy jóbarátom pl. juhtejből csinált parmezánt.

próbáld meg ,laktáció elején jársz nem olyan veszett erős kecskeíze van a tejnek nem gondolom,hogy rossz lenne keménysajtnak.egy 2kgosra simán van tejed.vettem danisco alp-d.t a félkemény nagyon finom volt a keményem ugyanebből még érik de lassan megvágható.

A choozit mm100 kenterbe veri a chn22.t.ebből a félkeményből az 1000l.t simán ledolgoztam mostanában.olyan rugalmas a sajttészta ,hogy majd megszólal.tekergettem ide oda csak úgy pöndörödik!

Próbálgassad igaz a mienk tehéntej,de hajrá,csináld!bánom,hogy annakidején még nem voltam ennyire képben tudtam volna annyi mindent csinálni!de most is csak azon jártatom az eszem,hogy kéne vagy 20jó fejős kecske és csinálni megint.ezeket meg ami van eladni vágóra.

Előzmény: Redlidike (18708)
Raidx Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18709

Olyan nem igazán van. A kecskesajt nem annyira alkalmas érlelésre. De erről elefda többet tudna mondani.

Előzmény: Redlidike (18708)
Redlidike Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18708

Én ezt azért írtam, mert nem biztos, hogy jól csináltam. Ezért kértem a segítséget, hogy kecsketejre milyen technológia az ami bevált érlelt sajt esetén.

Előzmény: Raidx (18706)
szederinda.. Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18707

Nincs valaki segítség?nem gyógyult össze a sajtom:(

Raidx Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18706

"egyszer készítettem, megettük, de nem tudom, nem hagyott bennem mély nyomot"

 

Nem is fog!

Előzmény: Redlidike (18704)
Pap Pali Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18705

Hàààt Feri bàcsi szerint ha kecsketej, akkor friss sajt, a zöld fűszer meg kerülendő. Ha mindenkèpen fűszeres sajtot szeretnèl alkotni, akkor ajànlatos piritani azt.

Trappista kultúra nàlunk müködik.

 

Előzmény: Redlidike (18704)
Redlidike Creative Commons License 2017.05.15 0 0 18704

Sziasztok!

Eddigi sajtos életemből kimaradtak az érlelt sajtok (egyszer készítettem, megettük, de nem tudom, nem hagyott bennem mély nyomot), de idén már szeretnék pár darabbal próbálkozni.

Kecsketejhez írnátok nekem valamilyen érlelt sajt leírást, ami alapján akár natúr sajtot és valamilyen szárított fűszeres sajtot is tudok készíteni. Illetve, hogy milyen kultúrát ajánlotok hozzá.

Köszönöm!

 

szederinda.. Creative Commons License 2017.05.14 0 0 18703

Rózsikától kérdezném:csináltál morbier sajtot ,milyen lett?

zotyapeti74 Creative Commons License 2017.05.12 0 0 18702

Köszi az invitálást,remélem élni tudok vele.Eddig mindig sóvárogva néztem az elmúlt évek talijairól a hozzászólásokat.Most ha összejön akkor eljönnék-eljönnénk.

Előzmény: elefada (18691)
becőke73 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 18701

IMÁDLAK! :-D

Hívlak majd, hogy sikerült.

Pussz!

Előzmény: elefada (18700)
elefada Creative Commons License 2017.05.11 0 0 18700

1, 63-65 fok

 

2, 30-32 fok

 

3, 10 l= 0,08 gr kultúra ( kb '/4 mokkáskanál)

4, ha elözö esti a tej, 2 ó pihi, ha friss 3 ó

5, 1,2ml oltó (CHY-MAX )

6, 60 perc alvadás

7,lágysajt tech.

8 , ruhába csepegtetni szobahön

9, ha reggel készíted, kora este már darabolható, sózható, ( sózás elött kostold,)

10 zárt dobozban érleld 1-2 napot

 

 

Előzmény: becőke73 (18696)
elefada Creative Commons License 2017.05.11 0 0 18699

Bocs, ez baráti kapcsolatból, ezért nem publikus. 

kb 130 e a piaci ára.

Előzmény: szederinda.. (18693)
Redlidike Creative Commons License 2017.05.10 0 0 18698

Én biztos, hogy mennék :)

Előzmény: elefada (18691)
Redlidike Creative Commons License 2017.05.10 0 0 18697

Jaj de jó :) Várom a tapasztalatokat.

Még nincs kész a nyári konyha így a camembert gyártás nálam elnapolva, na meg nekem is kellene hozzá egy érlelő hűtő. Van egy kicsike, lehet azt fogom én is átalakítani csak meg kell venni hozzá azt az izét amit Zoli nálad is beszerelt.

Előzmény: elefada (18690)
becőke73 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 18696

Ma megvettem a beerodalom-ban életem első Danisco kultúráit, fetát és lágy sajtost. És hétvégén tervezem elkészíteni életem első fetáját, szorítsatok!

Már kb. napi 9-10 literből sajtozunk, túró, krémsajt, gomolyák és grillsajt megy mostanság.

Ha van jó tanács a fetával kapcsolatban előre, azt szívesen fogadom...

 

(Most megint nem leszek egy darabig, de amint tehetem írok.)

 

Pussz!!!

becőke73 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 18695

Igen, tudom! Naon jó!

Várom a bemutatót!!!!

Előzmény: elefada (18692)
becőke73 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 18694

Mi mennénk az biztos! :-)

Előzmény: elefada (18691)
szederinda.. Creative Commons License 2017.05.10 0 0 18693

Mennyibe került az asztal?

Előzmény: elefada (18692)
elefada Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18692

Nárcisztól, 2m-es, csurgatós.

Holnap mutatom, hogy lett berendezve, bár remélem, hamarosan látod élőben.

Előzmény: becőke73 (18689)
elefada Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18691

Lesz lehetőséged, ha eljössz. 

Idén is terveznék sajtostalit, akár  kecskenyicát és karamellt is gyárthatnánk kollektíven. 

Én benne vagyok, mühely, eszközök, tej adott, sajt van, éhen nem halunk.

Rajtam nem múlik, csak rajtatok.

 

Előzmény: zotyapeti74 (18688)
elefada Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18690

:-)))

Hálás köszönet Zolinak, szuperül működik a termosztát, indult a camembert gyártás.

Előzmény: Redlidike (18685)
becőke73 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18689

Húúúú, de klassz az asztalod!!!! :-)

Előzmény: elefada (18684)
zotyapeti74 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18688

És persze ezt a tálcányi szépséget is szívesen bevizsgálnám.

Előzmény: Redlidike (18680)
zotyapeti74 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18687

Gyönyörűek.Remélem nyugdíjas koromban lesz időm és majd ezekkel fogok kísérletezni.

Előzmény: elefada (18684)
zotyapeti74 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18686

A tároló oldat megoldódott.

Előzmény: zotyapeti74 (18682)
Redlidike Creative Commons License 2017.05.09 0 0 18685

Jaj de szépek :) Látom lakod befelé az új sajtkonyhát :)

Előzmény: elefada (18684)
elefada Creative Commons License 2017.05.08 0 0 18684

Még egy eset, ha morzsás: reggeli esti összeöntve.

Ha csomót akarok  készíteni, csak frissen fejt tejjel lesz szép fényes, mint pl a mai:

Előzmény: Redlidike (18680)
elefada Creative Commons License 2017.05.08 0 0 18683

Igen, több részletben ömlesztem meg. 

Valószínű, túlsavanyodott, vagy  75 alatt volt a víz.

Néha nekem is túlfut, de a formázottnak nem gond, csak a csomó kényes.

Előzmény: Redlidike (18680)
zotyapeti74 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 18682

Sziasztok.

Most akciós a ph.mérő.Ezt a típust szerintem többen használjuk innen a fórumról ,eléggé bevált szerkezet.

https://www.conrad.hu/hu/talaj-ph-mero-muszer-0-13-ph-voltcraft-ph-212-101122.html

Még valami:most kell rendelnem tároló oldatot mert a használat során eléggé elfogyott.Meglepődve tapasztaltam 6500 forint szállítás nélkül.Ráadásul 230ml.tehát kb. 8-10év alatt fog elfogyni nálam.Tehát ha valaki tud olcsóbban,vagy felezne egy üveggel jelezze.

https://www.conrad.hu/hu/tarolo-oldat-ph-merohoez-121588.html?sc.ref=Product%20Details

Köszi.

perika53 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 18681

Köszi!

 

Előzmény: Redlidike (18679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!