Keresés

Részletes keresés

Paker Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7558
RadiX! Remélem nem bántalak meg kijelentéssemel. Én ma dolgoztam egész nap, egyesekel ellentétben nem vagyok munkanélküli! Egész nap egy farmon voltam, ahol szerintem a netet sem ismerik. Nincs szükségem arra, hogy 2 névvel regisztráljak, miért lenne? Ha valami nem tetszik nekem , megmondom. Nem érdekel ha egyetértenek velem, az se ha nem. Lehet ezért tudok mindenhol beilleszkedni és ezért kapok könnyen munkát, stb...de ha akarod kipróbálom milyen lehet befordulni és nyavajogni, hogy nekem miért nem tökéletes az életem és miért nem akar mindenki engem alkalmazni. Amikor otthon éltem 110.000 Ft-t kaptam havonta (persze napi 16 óra munkáért) de akkor sem éreztem magam elesettnek, meg ilyenek. Tudtam, ha nem vagyok töketlen -sokakkal ellentétben- meg lehet oldani a jobb életet. És meglehet, de Én ugye helikopter vagyok, amit nem értek hogy mit jelenthet, de ha elküldöd nekem a pancser beszólások kézikönyvét, megkeresem benne. Látom te már kívűlről tudod!
m meli Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7557
Elnézést, hogy nem vagyok olyan túliskolázott mint ti.
Talán azért vannak a helyesírási hibák, mert is én csak egy szakmunkásképzőt végeztem, ahogy Paker is.

Ez a tipikus magyar. Ha valamit jobban tud (pl: írni) rögtön azt hiszi külömb ember a másiknál.
Előzmény: RadiX (7556)
RadiX Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7556
és mindegyikük konzekvensen ugyanazokat a jellegzetes helyesírási hibákat követi el :)
Előzmény: m meli (7554)
m meli Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7555
Ja, és még annyit, hogy én csak elmondtam a véleményem és nekem nem fáj hogy tönkretették az országot. Ilyet egy szóval sem említettem. Tőlem akár el is tűnhetne a föld szinéről Magyarország az összes lakójával eggyütt. Nem sírnék utánna elhiheted.
Előzmény: lollipop (7553)
m meli Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7554
Talán abból gondolod,hogy én is a Paker vagyok mert egyetértek vele? Vagy, mert én is rajongok a híres rally versenyzőkért ,és elég rosszul érint, ha valaki Finn-be él és nincs tisztába mindennel ami Finnországgal kapcsolatos?
Mindenkinek egy véleményen kellene lenni veletek?

Én is mondhatnám, hogy ti mind ugyanazok vagytok, mert csak a saját hülyeségeteket mondjátok, és ha valaki nem ugyanazon a véleményen van mint ti, azt már nem tudjátok elfogadni.

Hidd el nekem nagyon sok ember van még aki így vélekedik a magyarokról ahogy én , vagy Paker.
Előzmény: RadiX (7552)
lollipop Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7553
nem értem ezt az indulatot...

Ha évek óta benne vagytok a tutiban, akkor nem tök mindegy, hogy mi van Magyarországon?

Ha meg fáj, hogy tönkretették Magyarországot, akkor miért nem jössz és dolgozol a jobbért?

én ezt nem vágom
Előzmény: m meli (7551)
RadiX Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7552
kedves Paker, felesleges másik nevet használnod, az egyedi stílusodról úgyis mindenki felismer :)
Előzmény: m meli (7551)
m meli Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7551
Na persze!! :) Mire lehetnénk büszkék? Arra ahol most tart Magyarország? Vagy arra, hogy feltalálóinknak és Nobel dijjasainknak, el kell menniük otthonról, hogy vihessék valamire, és a legtöbb már magyarul sem tud?
Hiába van egy országnak 1-2 okos embere, ha a maradék 99%-a sík hülye.

Amilyen helyzetben van Magyarország, nem azt bizonyitja, hogy a magyarok milyen okosak. Teljesen tönkretették az országot.

Ugyhogy, bocsássátok meg, ha nem vagyok büszke magyarországra, hanem szégyellem.
Előzmény: lollipop (7545)
ulrika Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7550

Én nem mondtam, hogy nem lennék büszke a sportolóinkra!! Igen is büszke vagyok rájuk. El sem tudjátok képzelni, mennyire jól esik, amikor a munkatársaim jönnek gratulálni éppen valamelyik sportesemény után, ahol remekeltek a finnek. Csak azt mondtam, hogy ha most valaki kimegy Finnországba egy hétre, és utál monjunk rallyt, akkor neki nem mondom, hogy mindenképpen menjen a rallyversenyre. Én sem vesztegetném az időmet egy hetes nyaralás alatt valami olyasmire, amit utálok, csak azért, mert "illik" vagy hasonló.

Az nyilván más, ha valaki évek óta él külföldön, akkor ismerjen is az országot, ahol él, de az is egy dolog, hogy hogy ismerjen, és mit tud az országról. Ha én most nem ismerem magyar sportolókat, az szerintem még nem jelenti azt, hogy nem ismerném az országot, a történelmét, a kultúráját vagy az embereit.

Előzmény: Paker (7535)
pertsi Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7549
Azt mondjuk nem szeretem amikor valaki hulyenek nez es el akarja magyarazni hogy en mennyire hulye vagyok ha nem erdekel ez vagy az. Legyen szo ralirol vagy masrol. Ha ez magyar tulajdonsag...
pertsi Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7548
Huha, latom nagy vihart kavartam :)
Nem rajongok a raliert, ez van. Nekem nem erröl szol az itteni elet. Itt Jyväsäkyläben evente 1 hetig nagyon meghatarozo a vilagkupa: bazi nagy dugok vannak, rengeteg reszeg, a Killeriben rendezett futamok idejen zeng a varos az autok keltette zajtol. Egyszer kimentem egy gyorsasagi szakaszra, erdekes volt, eleg volt. Allsz az erdö szelen, elrohan jopar auto, aztan lehet menni haza a tömegben. Tavaly augusztus elejen kerdezgettem _finn_ ismerösöket, baratokat a ralirol, az akkori környezetemben nem talaltam olyat akit kulönösebben erdekelt volna. Az egyik igen jellemzö valasz ez volt: "I couldn't care less". Azert ismerek olyan finneket it akiket erdekel a rali, bar inkabb csak a radion, tvn keresztul követik, nem mennek ki a versenyre. Aztan amikor vegeter a rali, ottmaradnak a felszantott murvas utak, amiken nem tul kellemes közlekedni. Idövel persze megjavitjak. Örulök neki hogy a finnek jok a raliban, vagy a siugrasban, hokiban, mint ahogy annak is örulök hogy a magyarok jok a vizilabdaban, stb, de nem gondolom hogy kötelezöen rajonganom kell ezekert a dolgokert.
Rovaniemi Karacsonykor... Megint ki kell abranditsak par embert: eszem agaban sem lenne odamenni olyantajt. Eppen eleg sötet van itt is olyankor. Nekem nem akkora elmeny az hogy ott ul egy ember telaporuhaba öltözve, aki körul es hatalmas nagy uzlet szervezödött. Egyszer erdekes volt, masodszor mar "na jo ha mar erre jarunk, te pedig meg nem lattad, hat nezzuk meg" alapon mentem oda.
Ha valaki azt szuri le a fentiekböl, hogy en mennyire rossz helynek tartom Finnorszagot, az valamit nagyon elnezett. A rali meg a telapo ket messzeföldön hires, de a helyi eletben apro dolog - legalabbis nekem.
Ha hasonlokeppen sztereotip akarnek lenni, akkor mondhatnam hogy aki nem szereti a metalzenet, az ne jöjjön Finnorszagba, mert itt nagyon rossz lesz neki, meg kulönben is ez az egyik lenyege az orszagnak. Ez baromsag, bar en szeretem a (finn) metalzenet, meg azt hogy itt a radiobol, tvböl sem mindig csak altalam igenytelennek tartott zenek mennek, söt..
Amivel egyetertek: Finnorszagban rengeteg szepseg van, a csend es nyugalom itt elerhetö dolog. Nincs felemelöbb, megnyugtatobb erzes annal amikor ulsz egy to partjan, minden zöldell es csak az erdö neszeit hallod :)
Magyarokkal viszonylag ritkan tartom a kapcsolatot, aminek nem az az oka hogy mindenfele rosszat gondolok roluk, hanem az hogy keves a közös tema veluk.
RadiX Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7547
és ezt annyira fontos volt elmondanod, hogy rögtön regisztráltál is miatta ;-)
Előzmény: m meli (7543)
RogerWilco Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7546
Mi ez a magyar kedd baromság? Minek kell külföldön magyarokkal találkozni, pláne hetente?!

Miért baromság? Akinek arra van igénye tegye. Én speciel nem keresem a magyar társaságot, de nem is kerülöm.
Előzmény: Paker (7541)
lollipop Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7545
akik azt mondják, hogy a magyrok sötét, bunkók
ők maguk is annak érzik magukat?

ha jól tudom, magyarok adták eddig a legtöbb Nobel-díjast... (beleértve a magyar származásúakat is)
dolgoztam professzorok és kutatók között - csodájukra jártak/járnak az egész világon, olyan ötleteik voltak/vannak...
pl. japán csóka jött Magyarországra saját pénzből, csak hogy ezekkel az emberekkel dolgozhasson együtt 0 ft fizetésért


szerintem inkább büszkének kéne lenni...



m meli Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7544
Ulrika! Igazad van! Nem kell minden Finnországba látogató túristának ismernie pl.: Grönholmot, vagy nem kell tudnia, hogy a Finn rally a leghíresebb a világon.
De annak, aki azt mondja szereti Finnországot , és évek óta kinn él ,annak azért ilyet illik tudni.
Szóval, lehetnél kicsit büszkébb a világbajnok sportolóitokra.

A Magyar fociról csak annyit, hogy olyan régen volt eredményes focistánk, hogy arra már a magyarok sem emlékeznek, nem még egy külföldi.
Ugyhogy, az már dícséretes, hogy egyet tudsz mondani.

Előzmény: ulrika (7534)
m meli Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7543
Teljesen egyetértek azzal amit paker írt! A magyar a leghitványabb nép a világon.
Nem elég, hogy kétszinűek, rosszindulatúak, írígyek stb...., de még sötétek is mint az éjszaka. A külföldön élő magyarokról meg jobb nem is beszélni..... ott tesznek keresztbe a másiknak ahol tudnak.Nem véletlenül van az a magyar mondás, hogy: ha megdöklik a tehenem dögöljön meg a szomszédé is.
Egy magyar addig barát, amíg hasznot tud húzni a másik emberből.
Ez sajnos így van!

Amit még nem értek, hogy miért vagytok Finnországba? Amiket eddig írtatok róla elég elszomorító, és nem úgy tűnik mintha szeretnétek az országot. De én tudom ,hogy csak arról van szó, hogy a magyarnak semmi sem elég jó. Még Finnország sem, ami a világ legcsodálatosabb országa, ahol az emberek őszinték és nem nyalják fölöslegesen egymás seggét. Nem is csodálkozom, hogy egy ilyen országba nem tudtok beilleszkedni, és nem kaptok munkát 20 diplomával sem.

Ja, és még annyit, hogy Finn-be tényleg fontos esemény a rally világbajnokság ,amire normális ember elmegy, ha megteheti , nem pedig elkerüli. Ez olyan mintha Egyiptomba menne valaki és nem nézné meg a piramisokat.
Előzmény: RadiX (7542)
RadiX Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7542
Meggyőztél, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Fuss, Forest, fuss! :)
Előzmény: Paker (7541)
Paker Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7541
Meg különben is! Mi ez a magyar kedd baromság? Minek kell külföldön magyarokkal találkozni, pláne hetente?! Azért megy el az ember otthonról, hogy ne lásson magyart. Mi ott a téma? Nyálaskodás, aztán meg otthon kibeszélik egymást ki mekkora hülye? Ezért ne menjetek külföldre. Otthon is meg lehet ezt tenni, viszont M.o.-n inkább kerülik egymást az emberek. De külföldön mindenki nagycsávó lesz és ezt reklámozni kell a többieknek. Nem kell erre azt válaszolni, hogy ez nem így van, meg skizofrén vagyok, mert tudom hogy így van. Csak ide nem meritek írni, mert kedden megint találkoztok és ciki lenne.
Ahol Én lakom -Ír.o.- kicsi városban, 2 magyar család van rajtunk kívül. Mindig emlékeztetnek rá, miért léptem le otthonról. Összesen 4 ember, de 1000-nek érzem. Alig várom, hogy elhúzzanak a pi***ba...ez magyar vonás, hogy nem kedvelik egymást az emberek csak van aki ezt nem meri a másik szemébe mondani. Én megtettem már(nem egyszer) de mivel ha a magyar ember segítségre szorul, akkor jópofizik, de nem ismeri a köszönetet!
Paker Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7540
Inkább mondom meg a szemellenzőm mögül mit nézzenek meg Finnoszágban, mint hogy azt mondjam ne nézzenek meg semmit. Persze az csak vicc volt, hogy a rally-n kívül másért nem érdemes oda menni, de az irónia nem jön át a írott szövegben. De akkor is! Ha valaki augusztusban kinn lesz, szerintem nem veszít semmit, ha olyan dolgot lát, amit sehol máshol a világon. Ugyanis a "Repülő Finnek" becenevet nem a FinnAir társaság miatt ragasztották a Finnekre, de azt itt valószínüleg mindenki tudja. Vagy nem?
F.o.-ban sok szépség van, de akinek nem fog tetszeni a csend és nyugalom, nem szereti hogy nincsenek bulik, meg ilyenek, az sztem ne menjen.

És az aki ezeket nem szereti és kinn él és állandóan ezen lovagol, hogy az milyen nem jó, az meg húzzon el oda ahol tetszene neki. Persze ez korábbi témákhoz kapcsolódik.
Előzmény: RadiX (7539)
RadiX Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7539
dehogy sértettél meg, csak szánalmasnak tartom, hogy a szemellenzőid mögül próbálod megmondani másoknak, hogy mit szeressenek Finnországban, vagy éppen hogyan legyenek magyarok.
Előzmény: Paker (7538)
Paker Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7538
Mivel sértettelek meg? Azzal, hogy a fórumot jellemeztem? Vagy Te is a "sötét oldal" tagjai közé sorolod magad és a Magyarokról kialakult képem bánt téged?
Előzmény: RadiX (7536)
zinaida Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7537
Szerintem ez érdeklődés kérdése csak.. Pl. ha már a sportnál tartunk idén világbajnok lett (Budapesten) a Rockettes a Marigold 4. lett és nyert már 3 világbajnoki címet. Szép kis eredménylista a világ egyik legjobbjai mégis szinte alig tudja valaki kik ők. Mert kiesik az érdeklődési körből vagy egyszerűen nem adja a tv-é.. Biztos vagyok benne aki a művészetért rajong ismeri a finn festőket zeneszerzőket aki a rallyért az meg a rally versenyzőket ;-) 
Előzmény: Paker (7535)
RadiX Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7536
hogy te mekkora répa vagy!
Előzmény: Paker (7535)
Paker Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7535
Ulrika! Te negatív! Ha valaki, aki azt mondja szereti Finnországot, azért nem árt ha tisztában van ilyesmikkel, mint híres emberek,vagy miben kivételesek a Finnek. Mondjuk ha valaki sötét focidrukker és mondjuk Zimbabwe-ban szeretne élni, vagy nyaralni, persze nem várom el hogy ismerje Grönholmot, Hirvonnent, Alen-t, vagy ha a sínél tartunk Hannu Manninent, stb.......de ha Te nem vagy büszke "hazafi" az a magánügyed.
Én például büszke lennék, ha a magyarokat nem sötét paraszt bunkóknak tartaná a világ, hanem hasonlónak, mint a Finneket, akik persze nem csak a sportban, de emlékezeteset alkottak és alkotnak. De sajnos Isten olyannak teremtette a Magyart amilyen, "sötét bunkónak".

Én azt hittem, azok a Magyarok akik Finnországban élnek szimpatikusak lesznek -persze szintén tisztelet a kiételnek- de a Magyar ott is Magyar...és most nem akarom részletezni a véleményem, mert ez nem az a fórum.

Bár ahogy látom ez már nem is Fan Club, hanem "Ne menj Finnországba, mert ott rettenetesen rossz lesz minden" klub!!!
Előzmény: ulrika (7534)
ulrika Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7534
Hát... engem aztán egyaltalán nem érdekel, hogy egy külföldi ismeri e a híres sportolóinkat (rally, síugrás, jéghoki, Forma1...) vagy nem, vagy résztvesz e ilyen eseményeken, amikor Finnországba látogat vagy nem.
Én sem érzem magam rosszul amiatt, hogy egy bizonyos magyar fociztán kívül mást nem tudnék mondani -akármennyire fontos itt a foci.
És ha valaki nem akar Mikulással találkozni -szive joga. :))
Előzmény: Paker (7532)
Paker Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7533
Ezt pedig csak álltalánosságban. Ha valki szintén nem vevő a Finn rally vb futamra, az karácsony tájékán Rovaniemi-be se menjen, mert még lehet összefut a télapóval...jujj de bizarr élmény lehet! Nemde?
Paker Creative Commons License 2008.05.19 0 0 7532
Elkerülöd Jyvaskyla-t amikor VB van? Húú de inteligens lépés! Imádhatod Finnországot.
Ez kb. olyan, mintha pl. Argentínában laknál és mikor foci vb-t rendeznek elkerülöd. A rally Finn nemzeti hagyomány, sőt ez a skandináv országok leghíresebb és leglátogatottabb eseménye. De nem sorolom tovább, úgysem tudod miről van szó.
Ja?! A Finneknél pedig pláne nem pozitívum , ha így vélekedsz arról a sportról amiben a világon Ők a legsikeresebbek!
Előzmény: pertsi (7531)
pertsi Creative Commons License 2008.05.18 0 0 7531
Tavalyelött nyaron az utazas elötti napon interneten lefoglalva 50 eurot fizettem a Stockholm-Turku utert. 1 szemely + auto. Ha mostansag is ennyi, akkor szerintem siman megeri megnezni Stockholmot ha mar erre jar valaki.

Paker: en lehetöseg szerint megprobalom elkerulni Jyväskylät abban az idöszakban amikor a rali van. Izlesek es pofonok :)
Előzmény: zinaida (7528)
Paker Creative Commons License 2008.05.18 0 0 7530
Ha Augusztus elején mész, pl. Jyvaskyla-ban nézd meg a rali vb-t. Ha az nem érdekel akkor minek mész?
Előzmény: Janne (7526)
RogerWilco Creative Commons License 2008.05.17 0 0 7529
Németo-ba menet vagy onnan jövet a hajón megspórolsz kb 1000 km vezetést/benzint + valszeg 1 szállodát is - így kalkulálj!
Előzmény: zinaida (7528)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!