Keresés

Részletes keresés

sz.margo Creative Commons License 2014.04.24 0 0 19816

...és ha hallanád, hogy visít utána, mintha kétségbe lenne esve, hogy jajj vizes lettem!:) vagy inkább azt mondaná, hogy nézzétek, milyen ügyes vagyok!:)...jól meg is dícsérgetem ilyenkor. ..most napozik az asztalon, épp kisütött neki a nap is, mintha direkt tette volna, mert eddig még borongós, szomorú idő volt.

Előzmény: sz.margo (19815)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.24 0 0 19815

Sziasztok!

 

Örülök Elzi, hogy megosztottad velünk is!:)...csak nem veszi rossz néven A.?!:)

 

Képzeld Tücsim már megint fürdött, holott reggel is egy keveset, de most jól elázott:)...még a végén rákap az ízére és végre tetszik neki:)...most tudja legalább, mit hagyott ki már eddig is a kis lüke.

 

Legyen kellemes napotok!

 

Böszőke Creative Commons License 2014.04.23 0 0 19814

Sziasztok!

 

Margó,bevallom nem kértem engedélyt a közléshez,de első kézből származnak az információk:)

 

Előzmény: sz.margo (19813)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.23 0 0 19813

Sziasztok!

 

Elzikém csak nem hallottál végre újabb híreket az erdőszélről?:)...valóban valahogy így éldegélhetnek ők!:)...kár, hogy A. ennyire elpártolt tőlünk!:(

 

Tücsim már ma is fürdött egyet, még a végén egészen rászokik:)...lehet, hogy a vedlés miatt érzi, hogy jó a viszketős bőrkéjének:)

 

Most még szépen süt a napocska, de délután még bármi lehet a jóslatok szerint...igazi változékony áprilisunk van, de hát ez a rendje, nem kell még nyári strandidő!:)

 

Legyen kellemes napotok!

Előzmény: Böszőke (19812)
Böszőke Creative Commons License 2014.04.22 0 0 19812

Valahol az erdő szélén két kis gida született,

kelnek csibék,kelnek kacsák,s boldogok a gyerekek:)

Szaporodnak,gyarapodnak,dolgoznak is rendesen.

Szép ott az élet,szorgoskodással telnek a nappalok,

békések az álmaik,a jól végzett munka nyújtotta jutalom:)

 

Előzmény: sz.margo (19811)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.22 0 0 19811

Szia Elzi!

A Tücsinek is tudtunk még szedni jó magos tyúkhúrt, azt beszórom neki alulra és elszórakozik vele, a magját kicsipegeti, de a zöldjét nem ám!:(...viszont tegnap talán tudta, hogy a locsolkodás napja van, képzeld csoda történt és kétszer is akkorát fürdött, jól elázott, amit még talán sosem tett:)

Itt már délután óta szépen süt a napocska, néha jönnek felhők is, de legalább már nem esik, délelőtt esett rendesen, volt jó kis öntöző. A büdöske magok kikeltek a másodvetésem is, most már nőhetnek!..én is azt gondoltam, nem a madarak ették-e ki , de nem hiszem, hogy pont arra támadt volna gusztusuk...sok riguci van itt is, nagyon csípem ahogy énekelnek:)...nem is tudom mikor alszanak ezek, hisz késő este és már kora hajnalban, szinte még éjszaka is fújják:)

 

További kellemes napot, jó pihenést!

Böszőke Creative Commons License 2014.04.22 0 0 19810

Esik!!Szépen ,szél nélkül,végre mi is kapunk frissítőt:)Vetettem újfent bazsalikomot,borsikafüvet,levendulát,verbénát.Nem tudom a korábbi  bazsalikom és borsika magokkal mi lett,de lehet kiették a madarak,vagy csak lassan kel??Nem tudom,majd most nagyon figyelem.Eléggé elfogyott a saját tyúkhúrunk,mióta nincs bőségesen friss,azóta úgy eszik,hogy csak no!Egy pillanat alatt elfogy náluk:)

 

Előzmény: sz.margo (19809)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.21 0 0 19809

Sziasztok!

 

Végre délután elég tűrhető idő lett, még a nap is kisütött, jó is volt egy jó kis sétához, jól kimentük magunkat, most már elülök idebent:)

Előtte viszont kicsit még pihentem, napoztam is az erkélyen a Tücsivel együtt, persze azért nem vetkőztem neki, csak úgy ruhástól:)

 

Elzikém a locsolást nem irigylem, én inkább már elhervadok akkor!:)   Viszont a kert jól megázott a napokban, legalább most már nőhetnek a kis virágok:)

 

További kellemes pihenős délutánt!

Böszőke Creative Commons License 2014.04.21 0 0 19808

Sziasztok!

 

Csőrike sem véletlenül kapta ezt a nevet:)be nem áll a csőre!

 

 

kellemes ,pihis napot kívánok!

 

(már friss, üde és tartós vagyok,mert meglocsoltak:)Szomorkás,borongós idő van ,de legalább nem fúj a bolond szél és hideg sincs.)

Előzmény: sz.margo (19807)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.20 0 0 19807

Sziasztok!

 

Mindenkinek további szép ünnepet, jó pihenést!

 

Flikk jó ez a Csipike név, nekem Csirikém volt a legelső, most a Tücsi, de ő is inkább vércse néha, ahogy te is írod:)...úgy ront nekem, amikor a kaját kapja, mintha elenném előle:)...közben meg folyton koslat, repeked utánam:)

 

Sajnos elég változékony időnk van, tegnap sem tudtunk kimozdulni délután, mert állandóan jöttek a felhők, hol zuhogott, hol a szél fújt erősebben, sajnos most is már egyre gyülekeznek a fellegek, pedig délelőtt még szépen sütött a napocska is.

 

Mérges vagyok, hogy nem tudok ide felrakni képeket, nem tudom mi lett vele, mert régen lehetett. Egyszerűen nem jön be sem a képfeltöltés:(

flikk Creative Commons License 2014.04.20 0 0 19806

Kedves Margó, egyelőre rajta ragadt a fantáziadús Csipike név, de lehet, hogy a Vércse találóbb lenne, mert sokat víjjog :) Azért énekelget is szépen, de főként akkor, ha kimegyünk a szobából. Valószínűleg még nem szokott meg minket.

 

Jó lenne már, ha melegedne az idő, és kimehetne a loggiára.

 

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Előzmény: sz.margo (19797)
Böszőke Creative Commons License 2014.04.18 0 0 19805

Előzmény: zildi (19804)
zildi Creative Commons License 2014.04.18 0 0 19804

Szeretetteljes, békés ünnepnapokat kívánok

Böszőke Creative Commons License 2014.04.18 0 0 19803

Sziasztok!

 

Margó, én is gyűjtöttem már tollat,amikor még rendesen szaporodtunk,akkor betettem nekik a kalitkába és hordták be a fészekbe,hogy  pihe-puha legyen a fiókáknak.Olyan ügyesen összedolgoztunk,hogy mikor rájött mit csinálok,már várta a tollpihét és azonnal felcsippentette, már vitte is:)

 

Előzmény: sz.margo (19801)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.18 0 0 19802

Sziasztok!

 

Ha valami oknál fogva már nem érnék ide, mindőtöknek Nagyon szép és kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

 

Legyen szép napotok, jó készülődést az ünnepre!

Sajnos képet nem tudok ide felrakni:(

sz.margo Creative Commons License 2014.04.17 0 0 19801

Elzi a vedlésekkor néha már arra gondoltam még régebben főleg, amikor többen voltak, hogy kellene gyűjteni egy kispárnára való tollat, ki is telt volna már belőle...nálad meg aztán főleg!:)

Szombaton sütök én is majd jó kis diós kalácsot:)

Előzmény: Böszőke (19800)
Böszőke Creative Commons License 2014.04.17 0 0 19800

......,s ha befagy,akkor nem tudja megtojni a tojásokat:)

Igazi böjti szelek vannak,ebben aztán nincs hiány!Semmi jó idő,még szerencse,hogy idebenn kellemes:)Papamamák elkezdtek vedleni,de annyi pihe jön le róluk,nem is értem hogy nem csupaszok már!Nedves ruhával kell összetörölgetni,s közben levegőt sem vehetek,mert szanaszét szállnak a pihék:(

Lehet sütni a húsvéti kalácsot!Legalább nem lesz túl meleg a sütőtől..

Kellemes ténykedést!

Előzmény: sz.margo (19799)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.17 0 0 19799

Sziasztok!

 

Hát Elzi sajnos a "télies" idő nem nagyon akar engedni, így most leginkább én is szobafogságon vagyok, nem nagyon van délutánonként sem sétaidő, elég ha muszáj menni...így itthon teszem dolgaimat, Tücsi meg szívja a véremet, mintha ő is unatkozna:(

Most is éppen itt ül már a monitor tetején, már nem bírta ki, hogy ne keressen meg!:)

Úgy lesi a képernyőt, szinte szeretné megkóstolni, mik lehetnek azok a mozgó valamik, amik a betűk!:)

Közben meg lesnem kell és fegyelmezni, nehogy lekakilja nekem:)

 

Mindenkinek legyen nyugodt, kellemes napja és várjuk a jó időt, nehogy befagyjon a nyuszi feneke!:)

Böszőke Creative Commons License 2014.04.15 0 0 19798

Halihó Margó,

 

én is szobafogságon vagyok,ki is használtam,kitakarítottam a madárkákat,mert belülről szép,napfényes az idő:)Legyenek már ők is szép,tiszták húsvétra!Már attól is boldog vagyok,hogy nem tojik tovább a mamamadaram,talán ő is belátta,hogy fölösleges.Lezuhanyoztam a szobanövényeket is,kapjanak jobban levegőt!

Annak is örülök,hogy nincs sötét,borús,esős,amilyen rosszakat mondtak legalább szép világos van:)

Előzmény: sz.margo (19797)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.15 0 0 19797

Sziasztok!

 

Szép napot mindenkinek ebben a szeles nagybőjti időben is!:)

 

Örülök Flikk, hogy jól van a kis madárkád, nevet még nem adtál neki? Bizony még nem nagyon lehet őket kirakni az erkélyre, mert mostanában elég szeszélyes lett az idő...előtte még majd 30 fok volt, én is napoztam odakint, majd hirtelen ez a szeles hideg idő jött...hiába az április már csak ilyen szeszélyes!:)...viszont ha engedi az időjárás nyugodtan kirakhatod, de az ajtaját jól bezárd ám!:)...ha esetleg nagyon odatűz a nap, akkor majd árnyékold le valamivel, akár egy újságot rakhatsz a  kalitka tetejére.

Nyáron meg én is csak délelőtt viszem ki, amikor még ott van aránylag hűvösebb, de délután már jön befelé "hűsölni" a kinti 40 fokok elől:).

 

Elzikém a héten én is szobafogságon leszek, ahogy látom az időt:(..férjem most jött haza az egyik bolti útjáról, majd lefagyott az orra, füle:)....szerencsémre ő az anyagbeszerzőm, mert ki sem bírna, ha nem jöhetne-mehetne, hát én engedem neki, addig is én nyugodtan teszek-veszek idehaza:).

 

 

flikk Creative Commons License 2014.04.14 0 0 19796

Kedves Margo, elnézést, hogy csak most írok, de a kedves szolgáltatóm kizárt, így itthon csak mától tudok internetezni. Köszönöm szépen a tanácsokat, a lakás erkélyére ki tudom tenni a kismadarat, ha kicsit jobb idő lesz. Ebből a szobából egyébként is ki vannak zárva a macskák, mert ők állandóan kilógtak az erkélyre, aztán lélegzetvisszafojtva nézhettük, hogy lejönnek-e a párkányról vagy palacsinta lesz belőlük, ha lezuhannak a tizedikről... A kismadár már eléggé megbarátkozott velünk, időnként halkan énekelget, mint aki gyakorol :) Az almát nagyon szereti, egész gerezdeket felfal, ami szerintem elég sok egy ilyen pici madárnak.

Előzmény: sz.margo (19761)
Böszőke Creative Commons License 2014.04.14 0 0 19795

Sziasztok!

Margó, merem javasolni a hidegen sajtolt olajat a lábkenésre,tökélesetes megfelel és garantáltan semmi adalékanyag!Nemcsak a saját bőrömre használom,de az összes állatnál is ,ha valamijüket be kell kenni.

Madarkák jól vannak,kezdünk hasonlítani rátok,már egyértelmű jelei vannak az itthonlét okozta változásnak,mert mindig várnak valamit és ennek abban a pillanatban hangot is adnak,ha bejövök a szobába egy kis kinn lét után:)Nagyon jópofák,egy megszólal,erre mind felkapja a fejét és csatlakozik:)

Itt borult,igazi napsütés nem is volt,de jó hűvös van,nem nagyon szeles,de fúj:(

Jobb bebújva..

Előzmény: sz.margo (19794)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.14 0 0 19794

Sziasztok!

 

Elzikém ázik a vízben az ágacska, de elég büdös, még jó, hogy odakint van az erkélyen:)...aztán ha elunom, kidobom majd!:)

Gondoltam, hogy úgy kellene, ahogy te is mondtad, de sosem látunk kint senkit az udvaron, amikor éppen elmegyünk egy ilyen bokor mellett:)

Nincs valami gatyarohasztó meleg most sem, eddig még legalább sütött, de már kezd homályosodni az idő és ahogy délutántól már ismét ígérik a hidegfrontot, vihart, szelet, esőt, háááát!:(....lehet, hogy a nyuszinak is befagy a feneke a hét végén!:)

 

Madárcsapat jól érzi magát?...Tücsim is elvan, néha fúkj egy rövid strófát, de csak ennyi...viszont nem lehet tőle mozdulnom, ha kint van, folyton a kezem ügyében lábatlankodik, süteményt pld. képtelenség felszeletelni, mert rögtön csipegetni akar belőle:)

Már mondtam neki, egyszer elkaplak, ha idejössz, úgyis rádférne már egy pedikűr is és olyan csúnya szarusak a lábai is, valami olajjal be kéne kennem tán, vagy egy pici Ivermektin sem ártana neki majd.

 

Legyen kellemes napotok, jó készülődést az ünnepi hétvégére!

Böszőke Creative Commons License 2014.04.12 0 0 19793

Margó,

mi csak úgy szaporítottuk,hogy a tövénél finoman megbontva a földet,egy valóban jó éles ásóval leválasztottunk új ágakat.Azért kell megbontani a földet,mert egy jó csomó hajtásnak még nincs gyökere és ha ilyet vágsz le akkor ki lehet dobni,nem marad meg.Vízben gyökereztetést soha nem próbáltunk,mert a faluban volt bőven aki szívesen adott akármelyik szomszédnak,ha az kért:)(nekünk is volt hatalmas,szép nagy bokor:)

Majd mond el mi lesz vele a vízben,már nem vagyok érdekelt benne,de kíváncsi az igen.....

Előzmény: sz.margo (19792)
sz.margo Creative Commons License 2014.04.12 0 0 19792

Sziasztok!

 

Szép napot és jó hétvégét mindőtöknek!:)

 

Elzi valóban okosak ezek a kis madarak, nemhiába a természetben sem mondja nekik senki, meddig kell ülniük a tojásokon:)...az ösztönük mindent megmond nekik:)

Ezért csinálja a Tücsi is, hogy majdnem nekem ront, ha a kalitkában nyúlkálok, idekint meg jön utánam mint a pincsikutya:)...már próbáltam megfenyegetni, amikor vércsét játszik, de nem nagyon fogad szót, bár olyankor kicsit meghunyászkodik és bűnbánóan les rám, de utána ugyanúgy csinálja:) Elképzelem mit művelne, ha lenne mellette egy haver, menne a harakiri a kajáért, alvóhelyért rendesen.

 

Nem sok eső volt, a kertecském szinte megint száraz már, nehezen nőnek a büdöskék is, van ahol nem is kelt ki rendesen.

Nem tudod véletlenül, hogy a babarózsa bokrot hogy lehet szaporítani?..annak a letört ága nem gyökerezik ki úgy, mint az aranyeső/vesszőé?...annyira tetszenek, amikopr sétálunk, már hoztunk ágakat, egyenlőre vízben vannak hátha:)

Böszőke Creative Commons License 2014.04.12 0 0 19791

Sziasztok!

 

Muszáj leírnom,hogy megkövetem a madárkáimat,amiért kétségbe vontam az okosságukat:)Képzeljétek el tegnap otthagyták a tojásokat!!!Ez az bizonyítja,képesek felbecsülni a költésre szánt idő mennyiségét,csak gondolom biztosra akartak menni,nem jöttek le a tojásokról napra pontosan:)Elismerésem nekik,okos kismadarak!!

Mindenkinek szép napot!Idő kellemes és felénk, az  előrejelzésektől eltérően nem is volt semmi igazán rossz,hál Istennek!

A kertbe telepített növényeim meg sem érezték a "kilakoltatást",az öntözésen túl az ég ura is adott nekik némi nedvességet:)

Előzmény: Böszőke (19790)
Böszőke Creative Commons License 2014.04.10 0 0 19790

Sziasztok!

esteledik,olyan sötét lett,megint fűtünk,ki sem dugom az orrom,most sajnálom,hogy oda a jó idő!

Margó,

arra jöttem rá,a kimagvadzott tyúkhúrt sokkal jobban szeretik,mint a szép kövérlevelűt...,most ehetik,de eszik is:)

sz.margo Creative Commons License 2014.04.10 0 0 19789

Sziasztok!

 

Marcsikám nem tudom tudnak-e neked valami érdemi tanácsot adni a Patrikhoz...mint már sokszor írtam az én Tücsim sem énekelt már jó régóta, ahogy a vételkor folyton karattyolt, be nem állt a csőre, aztán miután a Pirkó elment, ő is elhallgatott:(...mostanában kicsit néha próbálgat, de ahogy írtam is, csak alig valamit, szép halkan...de én már ebbe is belenyugodtam, mert amúgy fürge-ürge és sokat rohangál, főleg ha valami kellene neki, na akkor sipákol rendesen:)... mindig jön utánunk, nagyon kiváncsi a kis szarházi:)..eszméletlenül kell vele vigyáznom, nehogy odacsukjuk az ajtóval, vagy kimenjen...bár annyira okos, hogy nem nagyon siet kifelé:)... ha én kimegyek az erkélyre, felül a szobában a szekrény tetejére, ott les és várja, hogy bejöjjek:)

 

Ma elég hüsi az idő, vigyázzatok magatokra, legyen kellemes napotok!

Manócska01 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 19788

Köszi Margó hogy Te legalább egy szót irtál nekem. 

 

Azt reméltem hogy van valami ötlete a hozzáértőknek hogy miért is van csöndben, de majd másfele körülnézek. 

Böszőke Creative Commons License 2014.04.08 0 0 19787

Katica irtó szépek!

Nekem is a tarkák tetszenek legjobban,mert gyönyörű a kék -fehér kombináció,de a fehér kupacot is elfogadnám.Olyan nagy a kísértés:)

Előzmény: madárka91 (19784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!