Keresés

Részletes keresés

fuli27 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 326
Most 7 hetes a kislányunk és folyton cumizza az ujját. Azon gondolkozom, hogy vegyek-e inkább cumit neki, mert arról később le lehet szoktatni, míg az ujja ott marad neki, és az később ronthatja a fogait. JUdit, szerinted melyik a jobb az ujj szopás vagy a cumizás?
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.18 0 0 325
Ápr. 2.-án és ápr. 23.-án voltunk együtt, április 20.-án már az elsőről megvan a leletem. Május 8.-i UH szerint a babának volt szívhangja, és mellette volt egy életjeleket nem mutató petezsák, ami a doktornéni szerint "fel fog szívódni 1-2 héten belül".
Ez a petezsák mintegy 3 hét eltéréssel mutatta az első életjeleket. Ő lett Csaba fiam. Aki elsőre fogant, Ő lett a Zsolti.
Előzmény: sengavagyok (324)
sengavagyok Creative Commons License 2004.05.17 0 0 324
Nahát, ilyet még nem is hallottam! És, gyakorlatilag, hogy csinálták,császárral kivették az egyiket, vagy normálisan szülted meg?
Honnan tudod, hogy pontosan mikor fogantak?
Ági
Előzmény: csupaszabo (323)
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.15 0 0 323
34.ill37. hétig /a kettő fogantatása között bolt cca 3 hét különbség/
Előzmény: sengavagyok (320)
Regős Judit Creative Commons License 2004.05.13 0 0 322
Kedves Nnik!

Nem akarok itt konkrét reklámot csinálni egyes napozó krémeknek, általában a ma kapható nagyobb kozmatikai cégek mind készítenek kifejezetten babák számára sok faktoros napozó krémeket. Ha nincs a babának bőrbetegsége (ekcéma stb.)nyugodtan használhatod (mértékkel!) ezeket. Azért nem ajánlom, hogy totális napvédőt(un. sunblock) krémet vegyetek, mert egy bizonyos mennyiségű napra a D vitamin miatt szüksége van a babának, ami a bőrön keresztül juthat be. Az arcát is bekenheted, de vékonyan, és először figyeld meg használat utn, nem jelentkezik-e valami elváltozás (kis piros folt, kiütés), ha ilyet tapasztalsz ne használd tovább! Egyébként én azt javasolom, hogy nyáron 11 és 3 között ne igazán vidd ki a napra, ez a legbiztosabb!
J

Kedves Lillamion!
Az orrszívózásról én is sok szörnyűséget ovastam már. Azt hiszem gyerekre és szülőre válogatja ki, milyen kapcsolatba kerül vele. Az én kislányom, aki 2 éves, pl. magának szívja az orrát, igaz nem túl nagy lelkesedéssel, de megcsinálja!
Orvosilag, azonban bizonyított, hogy hatása csökkenti a középfül gyulladás kialakulását. Ezért én mindenképpen hasznosnak találom.

Szerintem egy szülőnek el kell tudnia érni a gyereknél, hogy az egészségére hasznos dolgokat, még ha kellemetlenek is azok, elviselje a gyerek. Én az orrszívózást ilyennek tartom! Persze léteznek alternatív megoldások is , ahogy te is írod, de ez a leghatékkonyabb!
J.

Előzmény: nnik (321)
nnik Creative Commons License 2004.05.13 0 0 321
Kedves Judit!
Kisfiam most 7,5 hónapos, hófehér bőre van, ami nagyon érzékeny. Most hogy jön a nyár vennék neki valamilyen napozó krémet, de tanácstalan vagyok, hogy rákenhetem-e a krémet az arcára is, vagy arra külön van valamilyen termék? Egyébként mi a véleményed ezekről a krémekről? Szerinted melyik a legjobb?
sengavagyok Creative Commons License 2004.05.13 0 0 320
Jajj töük jó, hogy azt írjátok, hogy egy ágyban lehet őket altatni! Nekem is ilyen gondolataim vannak, de azt hittem hülyeség, pedíg természetesen ez jönne. A mi ikreink sem egypetéjüek, úgy néz ki az egyik kisfiú, a másiknál még bizonytalanok. Örülnél ,ha fiú lenne! Bár mindegy, csak sokáig benn legyenek és egészségesen jöjjenek ki.
Csupaszabo! Te meddíg vitted őket?
Előzmény: csupaszabo (318)
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.13 0 0 319
Létezik kézi orrszívó is, én mindig ezt használtam, nem ijeszti meg a gyereket. Igaz, nem is olyan erősen szív, de kis gyakorlattal tökéletes a hatása.
Előzmény: lillamion (317)
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.13 0 0 318
Az ikrek megszületésük után is érzékelik, ha a másik nincs ott mellettük, és hiányolják is a másikat. Egész picinek érdemes egy ágyba fektetni őket, nálunk is ez történt fél évig. Utána kinőtték a közös ágyat, de akkor a másikat szorosan az ágy végéhez tettük, hogy lássák egymást, így nem volt gond. Ha már egy törülközővel "elválasztottuk őket", akkor igen, akkor addig mesterkedtek, míg megint nem láthatták egymást.
Később is megmarad ez a szoros kötődés, Csabi fiam egyszer kórházba került egy baleset után hányással /azt hittem, agyrázkódása lett/, aminek oka egy enterovírus volt, mint kiderült. Csórikám ült a WC-n, ment a hasa mint a vízfolyás, felül okádott, de két hányás között mindig azt kérdezte:"Mit csinálhat most az én Zsoltikám?"
Kicsit olyan, mintha a testük egy másik darabja lenne a másik, pedig az enyémek nem egypetéjűek.
Előzmény: Regős Judit (316)
lillamion Creative Commons License 2004.05.12 0 0 317
Egy fórumon olvastam, hogy az orrszívó porszívó használata azt eredményezheti, hogy a gyerek egy életre félni fog a porszívózától. Egy apuka meg arról számolt be, hogy ő kipróbálta magán és brutálisnak tartotta, úgyhogy ő maga szívja a gyerek orrát, úgy, mintha ő lenne a porszívó (ezt meg én undorítónak tartom). A gyerekorvosunk azt mondta, hogy fontos az orrszívózás, mert így csökkenthető a középfül gyulladás esélye. Mi még elemes orrszívót használunk, mert a babánk még pici, de pont most akarunk áttérni a porszívósra, de most egy kicsit elbizonytalanodtam. Judit, Önnek, mint szakembernek és, ahogy olvasom lassan két gyerekes anyukának milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban?
L.
Előzmény: Regős Judit (316)
Regős Judit Creative Commons License 2004.05.12 0 0 316
Kedves Ági!

Azt gondolom, hogy lelki problémát semmiképpen nem okoz nekik, hogy ketten vannak. Nyilván sok mindenben másképp kell majd törődnötök velük, mint "egyke" társaikkal, ezért nagyon jó, ha felveszed a kapcsolatot olyanokkal, akknek szintén ikreik vannak! Főleg, hogy írod te és a férjed egykék vagytok, így nincs saját tapasztlatotok a testvér viszonyról sem!

Így kívülállóként, nekem is eszembe jut az ami neked, hogy a kinti életben, milyen lesz nekik külön, ha addíg olyan kis helyen együtt voltak. Kíváncs lennék Csupaszabó (mint tapasztalt ikres anyuka) véleményére. Mit szól ahhoz a gondolathoz, hogy az első napokban, talán jó, ha egy ágyban altatják az ikreket, hogy fokozatos legyen a külön válás (sokszor láttam ilyet, általában korán született babáknál, az inkubátorban!).

Arra a kérdésedre, hogy meddíg lehet "vinni" az ikreket, azt tudom mondani, hogy általában valóban nem a 40. hétig, de én már láttam a Klinikán 40 hétre született ikreket is! Nem feltétlenül kell koraszülésre számítani! Ráadásul a 36. hét után és 2 kiló feletti szülés már érettnek számít!
üdv:J.

Előzmény: sengavagyok (311)
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.10 0 0 315
Rosszul írtam, Métneki Júlia.
Előzmény: csupaszabo (313)
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.10 0 0 314
Mint gyakorló ikres anyuka csak azt tudom mondani, hogy az ikrekkel lenni nagyon nehéz, sokszor iszonyú nehéz, ugyanakkor nagyon klassz dolog.
Az első 6 hónap nagyon húzós. Pl. egyszerre szoptatni őket kész művészet. Ha az egyik megbetegszik, a másik tuti elkapja tőle, de ez más kisgyerekes családoknál is így van. Az ikrek azonban - még a kétpetéjűek is - hihetetlenül ragaszkodnak egymáshoz, nekik akkor kerek a világ, ha ha a másik is ott van mellettük. Az én ikreim kétpetéjűek, de a mai napig nem tudnak egymás nélkül meglenni. Elfogadják, ha valamiért a másik nincs mellettük, de hiányolják.
Ha valamiben tudok segíteni, keress meg nyugodtan.
Előzmény: sengavagyok (311)
csupaszabo Creative Commons License 2004.05.10 0 0 313
Az Ikrek könyvét Métneky Júlia írta.
Előzmény: Regős Judit (310)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.09 0 0 312
Szia!
Az ikerterhességek általában azért veszélyeztetettek már alapból, mert a méhnek sokkal nagyobb terhet kell cipelnie, ha csak 3 kilós is egy-egy gyerek, akkor is - ha képes végighordani - már 6 kiló terhet cipel, ami csak a gyerek, nem beszélve a magzatvízről és egyebekről. Szóval általában előbb születnek meg, emiatt van az is, hogy az ikres topicba beíró anyukák már megjárták előtte a koraszülöttek, korababák topicot is).
Nekem kicsit fura az aggályod, hogy mit szólnak ahhoz, hogy ketten vannak, mit szólnának, ha már a hasadban is együtt voltak? Az ikrek egymással való kapcsolata elég különös és egyedi, nekik az a természetes, hogy ketten vannak. Ha kijönnek, ugyanúgy viselkednek, mint az az ujszülött aki egyedül volt, inkább csak neked lesz kétszerannyi dolgod..:-)
Előzmény: sengavagyok (311)
sengavagyok Creative Commons License 2004.05.09 0 0 311
Köszönöm a válaszokat, és a tanácsokat! Majd megnézem azt a fórumot is, amit Alice ajánlott. Az érdekelene, hogy nem okoz-e lelkileg problémát nekik, hogy ők már ,ezek szerint a hasban is, osztozkodnak az anyai szereteten. Akinek egy gyereke van, az legalább, amíg a tesó megérkezik élvezheti az egyedüliséget. Ráadásul én és a férjem is egyke vagyok. Na mindegy, ezt csak úgy zárójelben. A mi kisbabáink beültetéssel fogantak, szóval végeredményben nem ért váratlanul, hogy ikrek, csak most, hogy már a 6. hónapban járok, úgy érzem a súlyát. Átvitt és normál értelemben is. tényleg, hány hétig szokták általában vinni az ikreket anők, mert a nőgyógyászom azt mondta, hphy, ha elérjük a 36 hetet az már jó, de én nem bánnám, ha tovább húzhatnám. Vagy erről ne is álmonjak. Van mág számos kérdőjel bennem, pl., ha 9 hónapig együtt vannak, és ahogy alice is írja, sokszor később is alíg bírnak megválni egymástól, hogy fogják viselni, ha kijönnek és külön lesznek egymástól. Mondjuk az egyen öltöztetésnek én sem vagyok híve!
Várom válaszát: Ági
Előzmény: Regős Judit (310)
Regős Judit Creative Commons License 2004.05.08 0 0 310
Kedves Ági!

A testvér fétékenység tárgya mindíg a anya és az apa, valamint más közeli hozzátartozó! Ezért természetes, hogy az ikrek között is létezik testvér féltékenység. Nem tudom, hogy hányadik hónapban vagy, de ha már érzed a magzatok mozgását, és meg tudod különbözeteni a két magzatot, ki is próbálhatod. Ugyanis, ha a hasadra teszed a kezed, mind a ketten oda akarnak majd menni, és ez, hol az egyiknek hol a másiknak sikerül előszőr (persze ez függ az elhelyezkedásüktől is). Tehát, már az anyaméhben "meg kell küzdeniük" a jobb pozítcióért az anyához! Persze ez nem baj, mert ahogy Alice is írja, közben pedíg már fogantatásuktól kezdve nyernek egy olyan szoros testvéri kapcsolatot, amely akár egész életükre meghatározó lehet számukra!

Írod, hogy nem tudod, hogyan fogod őket egyszerre táplálni, gondozni. Én azt gondolom, hogy az élet erre is meghozza a választ! Egyrészt, nem kell arra törekedned, hogy mindent egyszerre csinálj velük. Nyilván vannak dolgok, amiket fizikailag képtelenség is. ILyen pl. a tisztába tétel. A szoptatás viszont, egyes ikres anyák elbeszélése szerint, egyenesen kényelmesebb, mint egy gyereknél, ugyanis a szoptatáskor, mindkét mellből szivárog a tej, és így a nem "használt" mellből szivárgó tej sem veszik kárba!

Próbálkozhatsz azzal, hogy két párnát tartasz a kezedben, vagy két játékbabát, és megnézed, hogy lenne számodra a legkényelmesebb.
Örömmel olvastam Alice hozzászólásában, hogy létezik ikres fórum is, ők biztos sok praktikus tanáccsal tudnak ellátni!
Irodalomnak pedíg tudnám ajánlani az Ikrek könyvét, ez egy nagy alakú zöld könyv (sajnos az íróját nem tudom), az is sok hasznos információt tartalmaz!
Sok boldogságot!
J.

Előzmény: sengavagyok (307)
Sony Creative Commons License 2004.05.07 0 0 309
Tehát a válasz: Most :)
Előzmény: Regős Judit (305)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.06 0 0 308
Amennyi ikerpárt én láttam, inkább az volt velük a probléma, hogy hogyan képesek egymás nélkül lenni... különösen az egypetéjűeknél.
Régen az egyik tanfolyamra együtt járt velem egy egypetésű ikerpár. Két nagyon szép lány. De hiába volak szépek, mert egymás nélkül nem tudtak létezni. Állandóan egymás mellett voltak, pontosan ugyanolyan ruhában jártak, a hajuk is egyforma volt, ha az egyik jobbra tette a csatot akkor a másik is automatikusan jobbra csatolta a haját... egyszer hiányoztak, és a kollégájuk mesélte, hogy ő mennyire sajnálja őket, mert nem tudnak járni sem senkivel. A fönök egyszer kicsit megunta ezt a dolgot és külön épületbe helyezte őket - mert addig egy szobában dolgoztak, műszaki rajzolók voltak - onnantól kezdve viszont a telefont nem lehetett használni, mert mint egy képzeletbeli köldökzsinóron állandóan a telefonon lógtak és egymással beszéltek.
A másik egypetéjű ikerpár pedig a szomszédomban volt, ők is nagyon szép kislányok voltak, de hálistennek ők túl szegények voltak ahhoz, hogy mindig mindenben egyformán járjanak, az anyjuk különféle ruhákba öltöztette őket, és velük nem is volt később baj, bár érdekes módon mind a kettő táncosnő lett és ők is egy helyen dolgoztak jó ideig.

Ha ajánlhatom, nézz be a szülői munkaközösség "Neked is ikreid vannak?" topicjába, oda csupa kettes és hármasikres anyuka irogat, ők biztosan nagyon praktikus tanácsokat fognak tudni arra vonatkozóan, hogy hogyan pelenkázd, szoptasd, stb. őket...:-)

Egyébként gratulálok a kicsikhet!

Előzmény: sengavagyok (307)
sengavagyok Creative Commons License 2004.05.06 0 0 307
Nagy érdeklődéssel olvastam, amit a testvérféltékenységről írt. Engem különösen azért foglalkoztat ez a téma, mert ikreket várok, és egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy hogyan fogok velük egyszerre foglalkozni. Még azt sem tudom, hog fogom őket szoptatni, tisztába tenni. Egyáltalán az ikreknél is van testvérféltékenység, vagy ők megszokják egymás és természetesnek veszik egymás jelenlétét? Tud erről valamit, tudna valami irodalmat ajánlani, hogy felkészülhessek?
köszönettel:Ági
Előzmény: Regős Judit (306)
Regős Judit Creative Commons License 2004.05.06 0 0 306
Kedves Alandin!
Akkor neki veselkedem megint a válasznak. Remélem ez esetben nem fog elszállni amit írok!

Nagyon fontos tudni, hogy a testvér féltékenység teljesen normális, egészséges érzés. Én megértem, hogy szeretnéd a gyerekeidet megóvni, de ez esetben a legjobb, ha elfogadod a gyereked érzéseit, és foglalkozol velük. Ahogy írod, már gömbölyödik a feleséged hasa. Nyugodtan meséljetek a születendő kistesóról. Meséljétek el a gyereknek, hogy milyen volt, amikor ő volt a pocakban. Milyen volt, amikor ő volt kisbaba, amikor megszületett, amikor szopizott. Ezen keresztül meséljétek el neki, hogy milyen lesz, amikor a kistesója megszületik. Jó, ha nem éri váratlanul. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesz majd féltékeny, de ismétlem ez nem baj, csak foglalkozni kell vele, nem kell tőle megijedni!

üdv.J

U.I.: Remélem érthető volt a válaszom sajnos az első jobban sikerült!

Kedves Esther30!
Sajnos az nem igaz, hogy a szoptatás alatt (még az első hónapokra sem) nem lehet teherbe esni! Ezért a szoptatás nem biztonságos védekezési módszer! Szükséges más fogamzásgátlást is használni!

A Continuin tablettát direkt szoptatás mellé találták ki, ezért elvileg nem akadályozhatja a tejképződést! Ennek ellenére sok nőgyógyász mégsem ajánlja.

Én nem vagyon ebben a temában szakértő, csak azt tudom mondani, hogy a szoptatást nagyon sok tényező befolyásolhatja. Sokszor nem lehet tudni a valós okokat.
Hallani olyat is, hogy az első menstruáció megjövetelekor a baba nem kívánja tovább a szopizást. Ugyanezt hallani a teherbe esésről is. Nekem az a, hangsúlyozom nem tudományos, hanem magán véleményem, hogy sok esetben az anya nem kívánja tovább a szoptatást és ezt érzi meg a baba, ezért nem szopik többet.
Ezek miatt én azt tanácsolnám neked, hogy hallgass a nőgyógyászodra a tabletta szedését illetően, és ha szedni kezded semmiképpen ne szorongj azon, hogy nem fog szopni a baba. Esetleg meg is beszélheted vele, hogy lehet, hogy kicsit más lesz a tej íze, de ez azért van, mert csak később szeretnétek kistesót. Lehet, hogy idétlenül hangzik, de szerintem nekünk még fogalmunk sincs arról, mennyi mindent megértenek a gyerekek már egésszen kicsi kortól!

üdv:J

Előzmény: Esther30 (303)
Regős Judit Creative Commons License 2004.05.06 0 0 305
Kedves Sony!
Azt hiszem a homokozózás adja magát. Nem igazán tudnék egy bizonyos hónapot mondani, amikortól ajánlott. Egyrészt praktikus, ha már tud ülni és fogni a gyerek. Függ az évszaktól is, ugybár. A te esetedben, ha mát érdeklődik a babád, én megpróbálnék beülni vele a homokozó szélére, hogy barátkozzon vele. Aztán, ha figyeled meglátod azt a pontot, amikor szeretne egy kicsit részt venni a játékban, megfogni egy lapátot stb. Ne ijedj meg, biztos a szájába fogja venni, de ezen minden baba átesik (mi is gondolom) és mégse lesz semmi baja (azért mennyiséget a homokból ne fogyasszon!).
üdv.J.
Előzmény: Sony (302)
Regős Judit Creative Commons License 2004.05.06 0 0 304
Bocs Alandin! Az előbb írtam egy hosszú választ, de elszált, most képtelen vagyok azt rekonstruálni, de este bepótolóm!
üdv.J
Előzmény: Thor (301)
Esther30 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 303
Kedves Judit!

Véleményed szerint mennyire zavarhatja meg a tejképződést a szoptatás alatti tabletta (Continuin) szedés? 5 hónapja szoptatok és még sokáig szeretnék, de tudom, hogy 6 hónap után ha már esetleg nem kizárólagos szoptatásról van szó, akkor már nem véd eléggé a szoptatás. 6 hónap körül elég esetleg elkezdeni szedni vagy az már nagyon rizikós? Eddig kettőt vettem be, de egyfolytában azon izgulok nehögy kevesebb legyen vagy elapadjon a tejem tőle, mert olyat is hallottam már.
Válaszodat előre is köszönöm.

Sony Creative Commons License 2004.05.04 0 0 302
Köszi, megnyugtattatok :)
Ha már itt tartunk, mikor szabad engedni a babát homokozni? Szoktunk kijárni a játszótérre, van ott egy nagyszerű csecsemő-hinta, ahonnan jó kilátás nyílik a nagyfiúkra és nagylányokra, és látom rajta, hogy a homokozót is nagyon kipróbálná.
Tartottam közvélemény kutatást helyben a játszótéren :) De azért szívesebben olvasnám egy szakértő véleményét.

Sony, a kíváncsi

Thor Creative Commons License 2004.05.04 0 0 301
Kicsit még később meg a: "te elengeded táborozni?" "Te elengeded ottalvós bulira?!" címűek :)
Előzmény: Regős Judit (299)
alandin Creative Commons License 2004.05.04 0 0 300
Kedves Judit!

Most várjuk a másodoik gyerekünket, az első most múlt két éves. Nyáron fog megszületni a pici, és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnánk a nagyot felkészíteni a kistestvére érkezésére, hogy ne legyen féltékeny. Mert már úgy vesszük észre érti, hogy lesz testvére, néha mondjuk is neki, meg hát látja is, hogy a feleségem hasa gömbölyödik.
köszönöm válaszát

Előzmény: Regős Judit (299)
Regős Judit Creative Commons License 2004.05.04 0 0 299
Kedves Sony!
Szerintem nagyon oké vagy a babád táplálásában! Ahogy írtam, valóban elég, ha ízlelgeti a különböző ételeket a pici.

Tudom, hogy nyomasztó, ha mindenki beleszól a te dolgodba, mindenki jobban tudja. Nyugtasson az, hogy sajnos ezt idővel meg kell szokni, és ügyesen ki kell szűrni a számodra hasznos tanácsokat és a feleslegeseket pedíg udvariasan (kinek-kinek vérmérséklete szerint) meg lehet hallgatni, aztán egyik füleden ki a másikon be.

Az a helyzet, hogy ezek a "jó" tanácsok és hasonlítgatások végíg kisérik az ember életét. Most a táplálásról tud mindenki mindent jobban, idővel a bilire szoktatással fognak szórakoztatni, majd jön a "te nem adod bölcsibe" vagy "ilyen hamar bölcsibe adod" effektus, és még sorolhatnám. Kitartást!
üdv.Judit

Előzmény: Sony (298)
Sony Creative Commons License 2004.05.03 0 0 298
Uh, bocsi. Látom, nem is olyan rég azt írtad, elég, a ízlelgeti az ételeket. Hát ízlelgetni ízlelgeti, de mindenki azzal kínoz, hogy tömjem. A hétvégén mást se hallottam :) Még elveszítem a bátorságom :) Illetve helyesbítek: elveszítettem. :(
(kiflicsücsök, babapiskótás tea, cukros tea, hogy igyon sokat, kamillás tea a székletért, banánbanánbanán... én ilyenkor már, te még nem, hááááát, stb.)

Üdv: Sony

Sony Creative Commons License 2004.05.03 0 0 297
Kedves Judit!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a hozzátáplálás kezdetének azért mondanak a fél évet, mert onnan szüksége van a babának másra is a tejen kívül, vagy ha van elég tej, akkor abban minden benne van, ami kell. Illetve meddig elég csak napi néhány falatocska 'mást' kapnia a babának?
Azért kérdezem, mert most még (7,5 hónap) a babám csak néhány falatot eszik meg jószántából. Ez engem egyáltalán nem zavar (nem érzem rabszolgaságnak a szoptatást, jól bírom testileg, egyébként a babó simán kihúz akár négy órát is szopi nélkül napközben, éjszaka pedig még többet), viszont mindenki kongatja a vészharangokat, hogy nincs ez így jól. A dokinő is azt mondta, lassan próbáljunk meg neki húsos ételt is adni, és próbáljunk 'mennyiséget' adni neki. Én tegnap kipróbáltam: kifejtem 2 dl tejet, ami hiányzott is neki, és a helyébe nagy lelkesedéssel megevett mádfél deci almás sütőtököt. Tehát ha éhes lenne, enne, nincs gondja sem az ízzel, sem az állaggal, egyszerűen csak nem éhes. Már most is rengeteget mocorog, ezért csak úgy tudnám éhessé tenni, ha a tejet kifejném. Ezenkívül nagyon szépen fejlődik, most 73,5 cm, és 8,7 kg.

A kérdés tehát: Van-e értelme a tej helyett főzeléket adni?

Köszi: Sony

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!