Keresés

Részletes keresés

Herold Creative Commons License 2001.10.19 0 0 36
Ezt valószínűleg csak az akkutérbe helyezett poloskával tehetik meg, mert a központi lehallgatáshoz bírósági engedély kell, amit csak úgy cégeknek nyilván nem adnak.
Ellene úgy védekezhetsz, hogy veszel a telkóba egy másik akkumulátort. Vagy veszel egy másik telefont és átrakod bele a kártyát, ez biztosabb.
Előzmény: RedMage (35)
RedMage Creative Commons License 2001.10.19 0 0 35
Sziasztok!
Mobillehallgatással kapcsolatban szeretném segítségeteket kérni, ki teheti meg? milyen engedélyek kellenek hozzá? Legális-e a saját tulajdonodban levő mobilod lehallgatását kérned? Lehetséges-e Mo.-n lehallgatni a mobilokat? S hogy minderre miért vagyok kíváncsi? A munkatársaim körében elterjedt, hogy a cég, aminél dolgozunk, lehallgatja azokt mobilokat, amelyeket a munkánkhoz adtak. Szerintem ez hülyeség, de nem vagyok biztos benne. Segítsetek... Nyugtassatok meg...
danger Creative Commons License 2001.08.14 0 0 34
Én azt hiszem, hogy az egész szabvány úgy lett kitalálva, hogy alkalmas legyen lehallgatásra is. Nem firtatom a technikai oldalát: akár belül van valami, ami rögzít és időnként küldözget, akár maga a beszélgetés többkulcsos kódolású, az már mindegy, szerintem egy állam, egy titkosszolgálat, egy erőszakszervezet nem mond le egy ennyire nyilvánvaló eszközről. Ha eddig nem, hát majd később bevezetik, hogy csak olyan mobilt lehet kapni, ami már (feature szinten!) ilyen meg olyan helyzetmeghatározóval, állandó vonali kapcsolattal, egyéb érdekességgel van felszerelve, és akkor ezzel ugye jár egy csomó pluszfunkció, a júzerek ész nélkül veszik, ugyanakkor máris mindenkinél ott a poloska, legálisan.

Nem egyszerűbb, mint versenyre kelni az ügyes egyetemistákkal, és kockáztatni, hogy kiderül valami?...

nagyfeszültség Creative Commons License 2001.07.26 0 0 33
itt van az igazság! a többin jókat kacagtam!
Előzmény: biztos_ur (26)
McAtti Creative Commons License 2001.07.26 0 0 32
Hát, nem sokat tudtam meg.
A "levegőből" lehallgatni bajos, mert a közelében kell lenned, és vele együtt mozogni. (Nem beszélve, hogy a kódolás is visszefejtendő.)
A telefonok érthetelen viselkedésére szerintem szoftverhibától ismeretlen funkciókig bármi lehet a magyarázat. (Egy-két véletlenül lenyomott gomb, amit az ember észre sem vesz.)
Lehallgatásra tényleg nagyon jó a mobiltelefon. Mint minden, amiben hangszóró/mikrofon van. Régen (és ma) ezért építették előszeretettel a telefonba (vezetéskesbe) a lehallgató kütyüket. Mert a legnehezebben elrejthető megfelelő méretű mikrofon adva volt, csak rá kellett csatolni az apparátot, ami aztán a szobából mindent közvetített. (Ugyanígy alkalmas a TV/rádió hangszórója, esetleg a hangfal.)
Hasonló megfontolásból jó a mobiltelefon: ott a mikrofon ami levett aksival is mikrofon marad. Ha bele applikálsz egy miniatűr aksis adót, amit a feltett aksi feltölt, akkor nyert ügyed van.
(A moszad készített olyat, aminek aksijában delej helyett robbanóanyag volt. A tulaj felvette, majd miután azonosították, felrobbantották. No, ezért káros a mobiltelefon.)

Hogy egy minden trükk nélküli bolti mobiltelefon helyét, kikapcsolt állapotban képes-e a központ azonosítani, ebben szkeptikus vagyok, mert ezt eddig csak olyanoktól hallottam, akik paranoiások, és szeretnek fontosnak látszani. (Bár szerintem az elvi lehetősége feltétlenül megvan, hiszen a kikapcs. után is a telefon igazából működik, hiszen érzékeli a bekapcsolást. Innen már szoftver kérdése, hogy mi fut A és mi fut B állapotban.)

Ugyanakkor az egész értelmetlen, mert magában a központban mindenhez hozzá lehet férni, igen szofisztikált szoftver "felügyeli" a beszélgetéseket. A rögzített szövegeket meg időről-időre ellenőrzik.
(Ezért használnak bizonyos [kultúr]körökben több mobilt: egy az előfizetéses, a pizza, taxi és nő rendelésére, a többi praktikum/domino, vagyis anonim, a szükséges időpont előtt egy perccel aktiválják, és csak arra az egy beszélgetésre használják. Ettől kezdve lényegtelen, hogy lehallgatják, meghatározzák a helyét.)

Attila

jgilbert Creative Commons License 2001.07.26 0 0 31
Nem tudom volt-e már taglalva, de ezek szerint némi anyagi ráfordítással akár a saját csajomat is lehallgathatom, mondjuk miután követtem verdával, stb. Egy két üzleti beszélgetés, lehallgatása már csak hab a tortára. Drog-dealerek: rajtuk keresztül eljuthatnak a nagy halig, ha bénán nyomják a mobilon. A csajomat azért lehallgatnám, ha nem kell bele nagy lé, én bizony megcsinálnám. Van aki már halgatta le bármelyik ismerősének a dumálását, persze mobile!
csubul Creative Commons License 2001.04.23 0 0 30
Sziasztok!

Egyik ismerősömet folyamatosan zaklatják mobilon pár napja.
Kérdésem a következő: le tudja-e hallgatni valaki egy másik ember mobilját, sms-eit elolvasni, elmentett számait megnézni?
Mennyire kell bonyolult szerkezet ehhez?
Mit lehet tenni ellene? A szolgáltatónál jelezni vagy mit? Nem is tudja, ki lehet...

Sunluver Creative Commons License 2000.06.03 0 0 29
Csáóóó
Őszintén szólva csak azért kukkantottam be ide, mert segítségre van szükségem. Szeretnék nyitni egy mobiltelefon és tartozék szakboltot szervizzel egybekötve, de nem szeretnék leszerződni egyik mobilcéghez sem, mert akkor mindent előírnak, még azt is, hogy a polc hány centire legyen az alapzattól. Szóval ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném, sőt, ha valaki jó infót tud mondani, akkor akár fizetek is érte. A kérdéseim, melyekhez segítség kellene:
Hol vannak mobiltelefon és tartozék nagykerek?
Ismer-e valaki egy olyan mobilszerelőt, aki másodállásban, majd ha befut a bolt akkor főállásban szerelne nekem.
És ha lehet az emilemre küldjetek választ, mert ritkán kerülök netközelbe. Sajnos :((
Előre is köszi mindenkinek, már azt is, ha vettétek a fáradtságot és végigolvastatok. :))
Jó Fórumot Mindenkinek.
Sziasztoook
Sunluver
pic Creative Commons License 2000.03.20 0 0 28
Csatlakozva biztos_ur velemenyehez, s kicsinyt kiegeszitve azt:
- mobil telefont lehallgatni legegyszerubben (civilek szamara legkonyebben) az akkumulatorba epitett lehalgatoberendezesen keresztul lehet. Ez raadasul rogziti a kornyezeti beszelgeteseket is.
- teljesseggel megoldhato es ugyanolyan egyszeru magat a mobiltelefont preparalni, s abba beepiteni a lehallgatoberendezest. Ez csak a beszelgeteseket rogziti, tobblet aramfelvetele minimalis. Kiszurni nagyon nehez, hiszen csak hivas kozban uzemel.
- helymeghatarozas lehetseges bekapcsolt mobiltelefon eseten. Erre vonatkozo szabadalmi leiras a Szabadalmi Hivatal honlapjan is feltalalhato.
- mobiltelefon lehallgatasa kozvetlenul is megoldhato a Pensionist altal emlitett - bar ismereteim szerint inkabb 150 - 200 eDM :)) - berendezessel.
Az elso ket verziot megfelelo muszerekkel ki lehet szurni.
Termeszetszeruleg a hivatalos lehallgatast - rendorseg, titkosszolgalatok - mint lehetoseget nem emlitettem.

pic

Denevér Creative Commons License 2000.03.16 0 0 27
Hi,

Igen, vannak ilyen fejlesztések... épp az egyiken dolgozom... monthatni mezei telefon lesz, azzal az apró eltéréssel, hogy képes megmutatni a képernyőjén lévő térképen egy hasonszőrű másik telefon helyét. Igaz nem bázisállomásokkal variál, hanem a műholdas helyzetmeghatározással, de ez amolyan apróbb finomság.

Ha egy távoli valakivel kommunikálsz, mindig kell minimum 1 csatorna, egy szolgáltatóval. Innentől, hacsak nem te vagy a tulajdonos, mások meghallgathatják az üzeneteid. Legfeljebb nehezíteni tudod a dolgukat.
(V)

Előzmény: DoHi (24)
biztos_ur Creative Commons License 2000.03.16 0 0 26
Kedves Lobo, te és azok járnak a legközelebb az igazsághoz, aki azt mondják, hogy akit le akarnak hallgatni azt le is hallgatják.

Ennek a mobilhoz pusztán annyi köze van, hogy vannak olyan preperált mobil _akkuk_ amibe be van építve egy mikrikapcsoló, valamint egy kisteljesítményű adó (4-500m hatótáv), továbbá mikrofon. Tehát tök mindegy, hogy az aksi a telefonon van vagy sem, ha aktiválva van ad és a közelben lévő "vevő" mindent rögzíthet.

Egy nem preparált "mezei" mobil, ha az akku csatlakoztatva van, valóban lehallgatható a bekapcsolástól függetlenűl, de nagyon beképzelt az, aki azt gondolja, hogy ezt a nem filléres módszert pont vele alkalmazzák. Egyébként egyidőben korlátozott számú vonalat képesek "levenni".

A mobilszolgáltatók sohasem fogják ezt beismerni, mert olyan titoktartási szerződések kötik őket az állambiztonságiakhoz, ami ezt nem teszi lehetővé. Ma legalábbis.

Előzmény: lobo (21)
ChaoZ Creative Commons License 2000.03.16 0 0 25
Hari!

Ezidaig en is azt hittem, hogy nem lehet lehallgatni meg semmi ilyesmit. Helymeghatarozas hulyeseg es a telefont nem lehet bekapcsolni.

Most megdobbentem. Egyik jo baratommal beszelgettem. Elmeselte, hogy mi tortent vele most februar vegen es marcius elejen. Kilepett egy cegtol es atment egy masikhoz. Az atmenetel miatt haragudott meg a ceg ahol volt, mert tobb munkatarsa is velement. Alcatel One Touch Easy telefonja van. Egyszer csak azon vette eszre magat, hogy magatol bekapcsol a telefonja. Nem tudta kikapcsolni, csak ha levette az aksit. Ha be akarta kapcsolni sokszor tobb mint fel oraig nem csinalt semmit a telefon, aztan egyszer csak el kezdett hivni keres nelkul egy szamot. Ha valamilyen szamot hivott, akkor sokszor teljesen mas szam jelentkezett be. Sokszor ugyanaz. Volt hogy budapesti szam... Ja es azota kiderult, hogy lehalgattak... most kb 1 hete megszunt a dolog. De azota mar nem mer telefonalgatni. (Nem is nagyon tud) Aksi leveve. telefon szekrenybe. Vett ujat. Mashol.

(A ceget ahol volt eddig korrektnek ismertem. Soha az eletben nem kepzeltem volna ilyet. A baratom korrekt ember. Nem haraggal ment el, csak talalt jobb munkalehetoseget.)
Ennyi, erezzetek magatokat biztonsagban:

ChaoZ ;)

DoHi Creative Commons License 1999.10.29 0 0 24
Hi,
véleményem az előzőekről:
szerintem az semmiképpen nem kizáró ok, hogy magyaro.-on vagyunk hiszen itt nálunk a volt rendszer és az emberek (akinek nem inge..) miatt még fejlettebb a vamzerrendszer mint nyugaton.
A másik, hogy a telefon tényleg a legideálisabb eszköz "lehet" a lehalgatásra és nyomkövetésre. biztosan vannak ilyen fejlesztések csak nem általában, hanem speciális esetekben (pl jusztlacika).

saját sztorim is van, ami szerintem egy lehallgatási teszt hibája során bukottt ki, vagy egész egyszerűen véletlenül keveredtem pont én bele:
szóval beszélgettem egy spanommal mobilon 3-5 percet mánememlékszem, és miután letettem kaptam egy üzenetet, azaz a telcsi jelezte, hogy hangüzenetem érkezett. ez fura volt hiszen előtte is volt térerő és be is voltam kapcsolva már régóta + a beszélgetlsem alatt sem hallottam ,hogy valaki próbálkozna a hívással.
szóval viszahallgattam az üzit és találjátok ki , hogy mit hallottam?
okos vagy...., saját magamat ahhogy a haverral dumcsizunk.... az elejétől a végéig rajta volt a hangpotámon VAZZE
még cseresznye, hogy nem vagyok bűnöző mer most biztos beszartam volna
ennyi

NeTie Creative Commons License 1999.10.29 0 0 23
Hali!

En ugyan laikus testver vagyok, de ugy tudom, hogy minden membran kicsit atveszi a kornyezete rezgeset. Ezert, mint rezgo membrant, le lehet hallgatni a szetszedett telefont is, csak iszonyatosan komoly apparatus kell hozza, ilyen szerintem nem is nagyon van Magyarorszagon. Azt kihasznalni, hogy maga a telefon forgalmaz hangot, szerintem csak olyankor lehet, amikor te magad beszelsz a telefonon, akkor viszont "egyszeruen" a radiohullamok lehallgatasaval es visszafejtesevel. Ennek is nyilvan vannak koltsegvonzatai, ezeket megtippelni se tudom. Es vegul, van, amikor a szolgaltato kozpontjaban, amin minden beszelgetes atmegy, egyszeruen belehallgatnak a beszelgetesbe. Minden szolgaltato koteles ezt lehetove tenni a rendorsegnek, igaz, nem regota. Tehat ha a rendorseg le akarja hallgatni a mobilodat, a legolcsobb megoldas a szolgaltatot kotelezni ra. Egyeb lehallgatasokra meg mar regota vannak sokkal jobb es olcsobb modszerek.

Netie, akit felesleges lehallgatni ;-))

Gently Creative Commons License 1999.10.29 0 0 22
A kikapcsolt nem???
Hát, ha leveszed a telepet, valóban nem. De egyébként...
Előzmény: lobo (21)
lobo Creative Commons License 1999.10.29 0 0 21
A leírtak alapvetően igazak, egy kikapcsolt telefon alapestben valóban nem hallgatható le.
Ha viszont egy kicsit belegondolunk, hogy mik egy sikeres lehallgatóberendezés tulajdonságai:
- a lehallgatandó személy közelében legyen, ha lehet az mindíg vigye magával
- kell legyen egy mikrofonja a kütyünek, ami a hangot érzékeli
- kell legyen egy rádióadója, ami továbbítja az információt
- kell legyen benne egy áramforrás, ami hosszú ideig képes táplálni
- nem lehet feltűnő
Ezek alapján könnyen belátható, hogy erre egy mobiltelefon ideális. Ahhoz persze, hogy így működjön, jól bele kell mászni a lelkébe, ami lehetséges, hogy programozással is megoldható, bár ezt nem nagyon hiszem.
Ezzel persze nem azt akarom állítani, hogy Juszt Lacit így lehallgatják, csak azt állítom, hogy megfelelő előkészítéssel nem lehetetlen.
Előzmény: vbali (-)
golyo Creative Commons License 1999.10.29 0 0 20
rayn:
>A GSM-Matav resznel gyenge a biztonsag. Talan 1 piacos radioval is lehalgathato.

Mire is gondolsz? Erdekes lenne ha piacos radioval hallgatnad az MLLN 2M-t....
Mondjuk a minoseg az mas lapra tartozik.... :)

rayn Creative Commons License 1999.10.10 0 0 19
olvasatlanul

A GSM-Matav resznel gyenge a biztonsag. Talan 1 piacos radioval is lehalgathato.

3.14r Creative Commons License 1999.09.16 0 0 18
>Ez pedig az, hogy amikor kézzel akarod a szolgáltatót kiválasztani
Es miert kellen pattognia a mikor csak jelet keres? Akkor nincs aktivalva az aado resze...nem a BS miatt pattog a difu.
Degeczi Creative Commons License 1999.09.15 0 0 17
Alcatel OTE sorozat elso darabja (jo 2 eves, az aksija is) epp most nyaron volt nalam harom hetig kikapcsolva (nem volt a kornyeken GSM szolgaltato). Ujra idehaza bekapcsolva teljes toltottseget mutatott. Az a "nehany napos" lemerules nehany HOnapos a valosagban. Az aksi onkisulese miatt.
A masic topicban mar kitargyaltuk miert badarsag az elkepzelesed.
Pensionist Creative Commons License 1999.09.15 0 0 16
Fine !
De nem- "csak vizuálisan lehet meghatározni a mobiltelefon helyét",-
egy fémkeresö is segíthet...!
üdv & búcsú: Pensionist
Macika_ Creative Commons License 1999.09.15 0 0 15
Teljesen igazad van. Éjszakára én mindig kikapcsolom, és – lévén, hogy mindig ugyanott hagyom – reggelre mindig meg tudom állapítani a helyét, és megtalálom. Abban is igazad van, hogy a kikapcsolással egy készenléti állapotba kerül a mobil: arra kész, hogy bármikor bekapcsolhasd.

Komolyabbra fordítva a szót: ha ki van kapcsolva – magyarul áramtalanítva van – csak vizuálisan lehet meghatározni a mobiltelefon helyét, tehát akkor, ha látod.
Nagy vastag tévedés az, hogy egy stanby állpotba kerül a készülék kikapcsolással.
Tessék kipróbálni!
Kell hozzá egy ampermérő (érzékeny), két szál drót, és egy kis szigszalag.
Az egyik drótot a kis darab szigszalaggal az akku egyik pólusára kell ragasztani. A másik vezetéket a készülék érintkezőjéhez kell rögzíteni. Mindkét huzal belemegy az ampermérőbe, tehát rajta keresztül záródik az áramkör. Próbáld ki bekapcsolt állapotban, nézd meg, írd le, mennyi áramot vesz fel, ha hívsz, ha beszélsz, vagy ha csak úgy be van kapcsolva.
Utána kapcsold ki a mobilt, és állítsd a mérőműszert a lehető legérzékenyebbre. Aztán lehet csodálkozni a sok nulla láttán. Én kipróbáltam, próbáld ki te is, aztán várom a topicban a tapasztalatodat.
Márpedig ha nincs áramerősség, akkor nincs feszültség, tehát badarság az egész elképzelésed.

Pensionist Creative Commons License 1999.09.13 0 0 14
Hááát itt sok minden érdekes elhangzott, Kedves Lányok és Fiúk !

Csak hamarjában:

1) a kikapcsolt Handy (pl. lekapod az akkut !) semmiben sem
különbözik a dédikénk szenesvasalójától
2) ígyhát 1)-böl következöleg nehéz lokalizálni (max. ha az utolsó
felderített helyéröl NEM MENT EL a gazdija)
3) nem a bázisállomás (basic station) keresi a vevöt, hanem
fordítva
4) a chippering eljárás játszi könnyen visszafejthetö: 100.000-150.000
DM-nál kezdödnek a megfelelö készülékek (sikeres akciókról mindíg
olvashatunk,- legutóbb pl. nyárelején a Spiegel-ben... maffiózók,
stb...)
5) az ETSI kiad évente (újabban gyakrabban is) CD-ket: rajta a
TELJES GSM-doku... papíron úgy kb. 150 cm a padlótól...
érdemes belekukkantani (inkább a GSM-2 részt !)
6) na és bocsi: nem akartam belerandítani a dolgaitokba: végtére
is mindenkinek megvan a joga a saját tévképzeteihez... bár fiatal
emberekröl lévén szó, hmmm.. szóval érdemes utánna sandítani...

üdv Mindenkinek: egy öreg trotli (aki azért pár évet a DeutscheTelekom-nál, meg a D2-nél is lehúzott...) --- Kisunokám lektorált,- ezért így nékem megy jól... ---

qsqa Creative Commons License 1999.09.13 0 0 13
Egy ismerősöm miközben egy rádiótelefont (GSM) hívott a csengetési szünetekben hallotta hogy mit beszélnek a túloldalon. Halkan de érthetően. Mikor felvették télleg kiderült, hogy azt lehetett hallani amit ők mondtak, tehát nem csak valami áthallás volt (és persze nem is a szomszéd szobából beszélt vagy ilyesmi). Namostakkor ugyenez csengetés nélkül az már lehallgatás?
Más:
Egy másik ismerősöm (villamosmérnök) azt mondta, hogy ezeknek a modernebb készülékeknek a szoftverében elég sok "kiskapu" van. Pl. akár kikapcsolt készüléket is be lehet kapcsolni távolról.
Som-Som Creative Commons License 1999.09.13 0 0 12
2110, 8110 és egyéb őskövületekre tényleg igaz, hogy kikapcsolt állapotban is pár nap alatt lemerül az aksijuk, míg a levett aksi hónapokig, sőt évekig is bírja, de a Nokia 32xx, 51xx, 61xx, 71xx, 88xx sorozatokra ez nem igaz. Ezek kikapcsolt állapotban nagyon keveset fogyasztanak, sokáig bírja az aksijuk (konkrét számokkal sajnos nem szolgálhatok).

Ez persze most se pro se kontra nem mond semmit a lehallgatással kapcsolatban, viszont egy érdekesség van most a tarsolyomban. Ez pedig az, hogy amikor kézzel akarod a szolgáltatót kiválasztani, akkor a lehetséges szolgáltatókra való keresés közben nem zörög a rádió, magnó, TV, stb..

Tyrex Creative Commons License 1999.09.13 0 0 11
A kérdésedre a válasz, néhány nap alatt lemerül.
Próbáld ki, hagy kikapcsolva a készüléket ha nincs szükséged rá és pl egy 2110-es aksija 3- 4 nap alatt lemerül.
Lazy Cat Creative Commons License 1999.09.13 0 0 10
Hát erre kívántsi lennék, kikapcsolt adó és vevőfokozattal honnan tuggya meg a készülék, hogy keresi a bázisállomás? És ha adni kezd, az észrevehető egy AM rádióval vagy TV-vel, ami a közelében van. Szóval aki fél, hogy a telefon elárulja a hollétét, tegye a TV, rádió vagy magnó tetejére, azonnal hallani fogja, ha a teló aktívkodni kezd...
Rettenet Creative Commons License 1999.09.13 0 0 9
aha, de az még nem lehallgatás.
ráadásul a helyzetjelzésnek sincs értelme, mer ha nem akarja tudni, hogy hova megy, akkor hagyja otthon, ha meg mégis megy valahova, akkor nem hiszem, hogy sok értelme lenne a kapuban leakasztani az aksit. úgyhogy megint jól szórakoztam.
(amúgy azért abban nem lennék biztos, hogy ha ki van kapcsolva, akkor olyan nagyon bemérhető lenne. ahhoz azért rádióhullám kell, ami ugye tisztességgel merítené az aksit is. kivántsi lennék, hogy kikapcsolt állapotban mennyi idő alatt merül le)
Tyrex Creative Commons License 1999.09.13 0 0 8
Kedves kollégák az - az igazság, hogy technikailag sajnos lehetséges a kikapcsolt mobiletefont is meghatározni, hogy fizikailag hol van és nincs teljesen kikapcsolva mint ahogyan azt szinte mindenki gondolja. Csak egy készenléti állapotba kerül a kikapcsolálssal.
Rettenet Creative Commons License 1999.09.13 0 0 7
most már csak az a kérdés, hogy akkor hogyan telefonál?
mindenesetre jól szórakoztam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!