Keresés

Részletes keresés

rebimano88 Creative Commons License 2013.05.24 0 0 2585

És meddig tart az a tartós szőrtelenítés? Ha egy-két évig, akkor azért megéri szerintem. A lézeres árával, ami a neten láttam. A villanófényessel már nem annyira.:)) Nekem igazából csak annyi a lényeg, hogy találjak valami viszonylag tartósabb szőrtelentítési módszert, mert az epilátort nem bírom, a borotvából meg elegem van, hogy két nap után már szúr. Más tippnek is örülnék, én igazából ezidáig borotvát használtam, epilátort egyszer próbáltam, másban viszont nincs tapasztalatom. 

Előzmény: HalmeeCat (2584)
HalmeeCat Creative Commons License 2013.05.24 0 0 2584

Részletekbe menően sajnos nem tudom véleményt mondani, nekem egy perc alatt elvette a kedvemet, amikor megtudtam, hogy végleges szőrtelenítés nem is létezik, csupán tartósról beszélhetünk... Akkor meg minek adjak ki egy rakás pénzt? Főleg, hogy nem egy alkalom az egész, hanem több hétig kell járni. Az úgy persze teljesen más tészta, ha valakinek hormonális problémái vannak, és nemkívánt szőrszálakat kell eltüntetnie, de egy láb vagy egy hónalj epilálásához szerintem megteszi a kozmetikusnál a gyanta is. Nekem legalábbis.:)

Előzmény: rebimano88 (2583)
rebimano88 Creative Commons License 2013.05.24 0 0 2583

Gondolkodom rajta, hogy csináltatnék végleges szőrtelenítést. A lézeres miben jobb, mint az IPL? Néztem a neten árakat, és a villanófényes sajnos elég drága.:( Hónaljat szeretnék szőrteleníttetni, legalábbis első körben. Melyiket ajánlanátok és mennyire tartósak? Nem igazán vagyok otthon a témában. Köszi! Rebi

Pinkie Pie Creative Commons License 2013.05.23 0 0 2582

Sziasztok,

Gondoltam leírom mi történik velem mostanában....

Nos, a hormonjaim nagyjából rendben vannak.

A PCOS beigazolódni látszik+ a D vitamin szintem is alacsony+ hozzáadódik némi inzulinrezisztencia is, ami azt jelenti, hogy a szervezetem cukorbevitelkor többszörös inzulintermeléssel próbálja helyre állítani a vércukorszintem.

Ha mindezt figyelmen kívül hagynám, nagy valószínűséggel kialakulna nálam a 2-es típusú cukorbetegség annak ellenére, hogy a családomban nem volt cukorbeteg.

Kezelés: szigorú diéta és rengeteg testmozgás+ vissza kaptam a fogamzásgátlót a PCOS-ra.

Rendületlenül járok elektrolízisre és bízom abban, hogy szépen lassan helyreáll a régi rend és végre nem kell szoronganom.

Röviden ennyi, később írok még, hogy haladok!

Szép estét mindenkinek!

klsderm Creative Commons License 2013.05.11 0 0 2581

Egy csomó rákellenes szertől kihullik a szőrzet. Még a szemöldök, a hajzat és a szempilla is.

 

Kádárdr

Előzmény: Törölt nick (2580)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.10 0 0 2580

Én azt hallottam, hogy létezik egy francia antibiotikum, amelynek a mellékhatása, hogy kihullik a testszőrzet. A kúra után sem nő  már ugyanúgy vissza.

Ismeri valaki? 

Karola80 Creative Commons License 2013.04.29 0 0 2579

Kedves Doktor Úr!

 

Nagyon szépen köszönöm részletes válaszát! Éreztem én, hogy átverés áldozata vagyok, csak nem akartam elhinni, hogy a mondás mindig igaz: olcsó húsnak híg a leve. Úgy látszik sajnos ez örök igazság marad.

Képzelje közben kiderült, hogy a kozmetika egyik napról a másikra bezárt.

Még egyszer köszönöm, hogy szánt rám időt!

 

Előzmény: klsderm (2578)
klsderm Creative Commons License 2013.04.23 0 0 2578

Kedves Carola80!

 

Több kérdés is felmerül bennem: kb. egy fél tucat helyet ismerek itthon, ahol dióda lézerrel kezelnek. Olyat nem ismerek, hogy kozmetikusok kezelnének ilyen géppel. Vagy van orvosi háttér, vagy maga az orvos végzi a kezeléseket. Másrészt a dióda lézerkezelés nagyon fáj. Harmadrészt a legolcsóbb dióda lézer készülék is 10 M Ft-tól indul. Csak nagy forgalmú helyeknek éri meg befektetni ilyen készülékbe. Tehát felmerül bennem, hogy dióda lézer vagy csak annak mondják?

 

-95%, nem tudom, mert az orvosi lézerkészülékeknél a valódi értéket írják ki, például 28 Joule/cm2. Lehet, hogy a teljes kapacitás 95%-án dolgozik a gép?

 

-40 ms, ez a besugárzási időt jelöli a másodperc ezred részével. Minél nagyobb ez az idő, annál nagyobb energiát tud közölni a szőrtüszővel a fény. Általában 20 ms-tól 400 ms-ig dolgoznak ezek a gépek. Gondoljon bele, ha egy forró vasalót egy pillanatra megérint, akármilyen meleg is, nem érzi az ember. De ha odanyomja a kezét egy fél másodpercre, az bizony éget.

 

-5 Hertz, ez a másodpercenként leadott lövésszámot adja.

 

A comb az a testrész, a bikini részt kivéve, ahol a legkevésbé fáj a lézeres kezelés. Tehát a fájdalom hiánya önmagában nem perdöntő. Nálam a comb kezelés fáj, de elég jól bírják a páciensek, szemben például a bikini vonallal, mely egy túlélő kúra.

 

Mindig azt tanácsolom, hogy a kezelés elején tisztázzák, mi lesz a kúra végén. Mennyi szőr marad, milyen gyakran kell visszajárni fenntartó kezelésekre, mi van, ha nincs változás, milyen garanciát kapok, stb.

 

Az első kezelés sokszor nálam is kisebb hatásfokú, de a másodiktól már az illető páciens megkapja a maga maximális dózisát. Tehát, ha a 4. kezelés után sincs eredmény, érdemes átgondolni a későbbi kezeléseket.

 

Kádárdr

 

Előzmény: Karola80 (2577)
Karola80 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 2577

Kedves Doktor Úr!

 

Szeretném kikérni a véleményét. Járok egy kozmetikába dióda lézeres szőrtelenítésre. Már négy alkalommal kezelték a combom, de nem nagyon látom a változást, talán 10-20 %-kal kevesebb szőr nőtt vissza. Kezelés után alig pár szál hull ki. Megnéztem és a gép mindig ugyan annyira van állítva, 95% 40ms 5Hz. Nem tudom ezek az adatok mondanak e valamit? Olyan érzesem támadt, hogy talán nem jól végzik a kezelést. Én minden alkalom után kérdeztem tőlük, hogy az normális e, hogy egyáltalán nem érzek semmit a kezelés alatt, mert ők folyton kérdezik nem e fáj vagy kellemetlen. Mindig tükör simára borotvált lábbal kell menni, ha előző nap borotváltam, akkor a kezelés előtt még egyszer leborotváltatják a combom. Egy szóval a véleményére lennék kíváncsi, hogy tényleg velem van a 'baj' és ez alkati dolog, hogy nekem ennyire használ csak vagy valahol a kozmetikus lányok tévednek?

Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Előzmény: klsderm (2566)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 2576

Szia Pinkie!

 

Igen,sajnos ilyen rossz a helyzet,nekem az arcom problémás már nagyon sok éve kb. 12-13 éves voltam mikor ez kezdődött,de akkor még csak bajusz részen az államon kb 8-9 éve rossz a helyzet vagyis fajult el.....  sokáig kell járni a Katihoz,de ez ember függő meg nagyon sok mindentől függ! Fog majd neked adni egy papírt ahol le van írva minden a kezelésről meg mindenről! Tényleg sok türelem és kitartás kell hozzá! És amúgy az arc a legkritikusabb hely az emberen! Tényleg az visz mindent! Főleg a bajusz része sajnos! Én nem szedek semmiféle fogamzásgátlót,de szerintem úgy is az lesz a vége,hogy azt írnak majd fel! Nekem is nagyon rendszertelen a havi vérzésem,van hogy 100 napra jön meg stb... az egész családom női tagjainál is ez a helyzet! Szóval nagyon gáz! Szép napot Neked!

Előzmény: Pinkie Pie (2575)
Pinkie Pie Creative Commons License 2013.04.19 0 0 2575

Szia Beauti!

1 éve jársz? ilyen rossz a helyzet?

Nekem az államon nem sok van (kb. 15 szál, de nagyon zavar)! Szerinted az mennyi idő?

A hasamon lévő szőrök durvábbak, azzal kezdjük a kezelést!

Orvoshoz mindenképp menj el, mert az okot kikell deríteni! Ajánlom neked Dr. Tűű László endokrinológust! Nagyon sok jót hallottam róla, rendegetg betege van, nem is könnyű hozzá bejutni, de hamarabb sikerül, mint Sztk-n belül!

Minden jót;

Pinkie

Előzmény: Beautiful07 (2574)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 2574

Szia Pinkie Pie!

 

Köszönöm,hogy ilyen személyesen gondoltál rám! Bizony nekem sem ért semmit  a lézer! Nagyon bánom,hogy nem a Katihoz mentem elejétől fogva! Szívből ajánlom őt neked! Nagyon jó kozmetikus,én 1 éve járok hozzá! Az államon szemmel látható az eredmény az orr alatt sajnos csak keveset lehet kiszedni mert nagyon csúnya tud lenni lassabban gyógyul és sokkal jobban fáj mint az állon vagy a toka részen! Nagyon -nagyon sok türelem kell hozzá, (több év is akár , területtől függ...) ha ez nincs meg akkor kár is neki állni! 1 szál 40 forint nála,álltalában 100 szálat szed ki! Nagyon szigorúan be kell tartani az utasításait,nyáron nem igazán jó menni,mert körülményes! Én még egyszer megyek hozzá majd aztán már csak ősszel....  Amúgy rengeteg ember járt,és jár is hozzá,mert nagyon profi! Amúgy én még nem voltam nődokinál,meg endokrinologián sem,időhiányban szenvedek,de elmegyek majd ! Ha bármi érdekel kérdezz! Szívesen válaszolok! szép estét! Üdv.: Beauti!

Pinkie Pie Creative Commons License 2013.04.14 0 0 2571

Szia Beautiful07!

 

Nekem most kezdődtek a problémák és az enyém nem örökletes.

Már 20 évesen baj volt a vérzésemmel (volt, hogy több hónapig semmi).

Egy nagyon jó nőgyógyász rendelt akkoriban itt nálunk, akit érdekelt az endokrinológia is, ő mondta, hogy PCOS gyanús vagyok, de bizonyíték erre nem volt.

Felírta a Belara nevű fogamzásgátlót, hogy beálljon a vérzésem, lévén, hogy fiatal vagyok és ez majd segít.

5 évig szedtem, minden rendben volt, aztán remélve, hogy segített a problémán egy éve abbahagytam.

A következő tünetek jelentkeztek:

-Fél év után a hasam elklezdett szőrösödni (nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentősséget)

-Nagyjából ezzel egyidőben elkezdtem erőssen izzadni (nem gondoltam, hogy van összefüggés)

-Az izzadás fokozódott (tenyér, talp is nem kicsit)

-Decemberben megjelentek az első szőrök az államon

-A lábamon és az intim területen olyannyira erős a szőr, mint egy férfi arcán

-A hajhullásról nem is beszélve (hetente egy parókányit porszívózok fel a szőnyegről)

 

Mostanra látok összefüggést a tünetek között és elkezdtem orvosokat keresgélni, mert a nőgyógyászom erőssen elbagatelizálja a problémám!

Szerdán megyek endokrinológiára, ápr. 30-án egy sokak által ajánlott nőgyógyászhoz, aki mellesleg endokrinológiai szakvizsgára készül.

 

Igazából azért céloztalak meg pont téged, mert említetted, hogy te is vizsgálatokra mész és kíváncsi vagyok neked mit mondanak!

 

Az Aesteticát semmiképp nem ajánlom senkinek szőrtelenítésre, kolleganőm két éve odajár és semmi eredmény!

A hozászólások alapján (mindet elolvastam) az elektrolízis mellett döntöttem és Krike kozmetikusát választottam. Remélem hatásos lesz!

 

Kérek mindenkit aki még aktív a fórumon és Krike beszámolója alapján Katit választották, hogy írják le a talasztalatokat!

 

Nagyon szépen köszönöm előre is!

 

További sikeres szépülést mindenkinek!

Előzmény: Beautiful07 (2556)
iren.berenyi Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2570

szió! Anyukámnak van ilyenje, nemrég vette! Ő eddig abszolút meg van elégedve vele! :)

Előzmény: Glamour85 (2569)
Glamour85 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2569

sziasztok! vásároltam egy otthoni IPL szőrtelenítő gépet. VAN ITT még valaki, akinek van ilyenje, és van tapasztalata vele kapcsolatban? szívesen beszélgetnék vele :) köszi :)

klsderm Creative Commons License 2013.03.25 0 0 2568

Úgy érzem, amikor a kivizsgálást javasoltam, azzal már válaszoltam is..

Az orvos a kivizsgálás után eldönti, hogy örökletes a problémája, ekkor epilálási eljárásokat javasol, vagy daganatot talál, akkor műtétet, vagy hormonális okot, akkor gyógyszert is.

 

Kádárdr

Előzmény: Beautiful07 (2567)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 2567

KEdves Doktorúr!

Kérem olvassa el a 2556 os hozzászólásomat,intéztem Ön felé egy kérdést a legvégén de sajnos nem vehette észre,mert nem válaszolt nekem! Köszönöm!

klsderm Creative Commons License 2013.03.24 0 0 2566

Kedves Viva85!

 

Négyfajta lézert alkalmazunk szőrtelenítésre: rubin, alexandrit, dióda, Nd:Yag.

 

Összességében, minél alacsonyabb hullámhosszon dolgozik egy lézer, annál felületesebben hatol be a bőrbe, annál kevésbé fájdalmas, annál jobban nyelődik el a pigmentben. Ugyanakkor az alacsonyabb hullámhossz miatt nő a megégés veszélye is.

 

Rubin:

694 nm-en dolgozik és kicsiny a kezelőfeje. Ez volt az első szőrtelenítésre használt lézer. Szűk hatásspektrumú. Nagyon lassú, egy bajuszkezelés pár perc, míg egy lábszár akár két óra is lehet. Csaknem kizárólag fehérbőrűeknek és sötétszőrűeknek hatásos. De nekik nagyon. A 2-es bőrtípus még talán kezelhető vele, de a kreol bőrt mindig megégeti. Mára kiegészítő lézerkészülékként használjuk. Kiválóan alkalmas szemöldök formázásra, fülcimpa szőrtelenítésre.

 

Alexandrit:

A világon a leggyakrabban használt lézer szőrtelenítésre. Gyors és hatékony, kevésbé fáj. A legtöbb európai, kaukázusi embernek, 2-3-as bőrtípusra kiváló. 755 nm-en sugároz, mélyebben hatol be a bőrbe, mint a rubin. Szkennelhető feje nagyobb területek gyors ellátását teszi lehetővé. Főleg nagyobb, professzionális cégek használják. Az erősebben pigmentált területek kezelésére nem alkalmas. Mivel nem sugároz elég mélyre, így sok esetben nem hatásos például hónalj, mellbimbó kezelésre. Világos, szőke, vörös szőrzet kezelésére nem alkalmas.

 

Dióda:

810 nm-en dolgozik, így elég mélyen hatol a bőrbe. Nagy energiával dolgozhat a bőr megégetése nélkül, ezért sötétebb bőrűeknél is hatásos. Kicsiny a kezelőfeje, fájdalmas a kezelés. Nagy értékű, alacsony szerviz igényű gépek a diódalézerek.

 

Neodynium YAG:

1064 nm-en sugároz, a legmélyebben hatol a bőrbe, így mélyebben lévő tüszőket is támadja. A pigmentben alig nyelődik el, ezért barna bőrön is hatásos, de finom, világos szőrzetre hatástalan és a kezelés nagyon fájdalmas. Ez lenne a leghatásosabb szőrtelenítő lézer, de ennek határt szab a 960 nm körül bejövő vízelnyelődés, így a bőrben lévő víz felforrásának a veszélye nő meg.

 

Itt találhat külföldi orvosok által írt véleményeket, hogy melyik a legjobb szőrtelenítő lézer?

 

http://www.realself.com/question/whats-best-laser-hair-removal

 

 

Kádárdr

Előzmény: Viva85 (2564)
klsderm Creative Commons License 2013.03.23 0 0 2565

Kedves z328!

 

Az elektrolízis során elégetett 10 ezer hajhagyma véglegesen elpusztult, így ezek újraaktiválódásától a férjének nem kell tartania.

Azt, hogy 10 -20 év múlva a háton mi lesz - az újonnan felébredt szőrtüszőkból-, azt nem tudhatom. Minimum semmi, maximum az egész hát újból szőrös lesz.

 

Kádárdr

Előzmény: z328 (2562)
Viva85 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2564

Kedves Kádár doktor,

 

az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség az egyes lézeres készülékek között? Nemzetközi fórumokon olvastam, hogy egyénenként változó, kinek melyik készülék a legoptimálisabb. Leggyakrabban a LightSheer Duet, ND:Yag és Alexandrite 755 gépeket javasolják.

Az Ön készülékéről nem találtam túl sok infromációt. Kérem, írja meg hogy lábszár szőrtelenítéséhez melyik készüléket kinek javasolná és miért.

Köszönettel!

Gumipiac.com Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2563

Lézeres szőrtelenítés

 

Lézeres szőrtelenítés a Harmónia Szépségszalonban. Következő alkalmak: 2013 április 26. péntek, május 29. szerda.

Két testrész esetén egy harmadik ajándék! (pl.: lábszár és bikini esetén a hónalj ajándék, végig lábnál ajándék bikini, stb.)

Ingyenes próba lehetőség és konzultáció.

sminkszalon.hu

z328 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 2562

Tisztelt Doktor Úr!

 

Köszönjük válaszait! Igazából engem megnyugtatott az Ön válasza és a saját eddigi tapasztalataim. A férjemet sajnos nem… Ő most elérte a számára megfelelő állapotot, és most attól tart, hogy teljesen visszanő az évek során, illetve nem fogja tudni kordában tartani, nagyságrendileg 10 000 db ot szedtek neki ki visszanövéssel. Ön szerint milyen gyakori utókezelést igényelne a háta? Évente vagy több évente? Mekkora nagyságrendű új szőrtüsző aktivizálódhat legjobb ill. legrosszabb esetben ?

Üdvözlettel: Zoé

 

Előzmény: klsderm (2561)
klsderm Creative Commons License 2013.03.15 0 0 2561

A hát. váll mindig szőrös lesz, mert hormonálisan és genetikusan befolyásolt rész és új szőrtüszők fognak aktivizálódni. De nagyon lassan, évek alatt. Először a lapockák alatt, majd a deréktájon, később az egész háton. A hajzat meg ritkulni fog a fejtetőn és a homlok kicsit felcsúszhat (ez nem mindenkinél jön).

Nem dobták ki a pénzt, csak egy folyamatban vannak, amivel foglalkozni kell.

 

Kádárdr

Előzmény: z328 (2560)
z328 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 2560

Tisztelt Doktor Úr !

 

Köszönöm válaszait!

 

Mivel világossá vált  számomra, milyen sok összefüggés befolyásolhatja az eredményességet gondoltam írok konkrétumokat.

 

31 éves vagyok II. bőrtípusom van, könnyen leég de nehezen barnul, cca 26-29 éves koromig kezeltettem magam. Azonban férjem aki most 36 éves kedvet kapva a kezdeti sikerek láttán is belevágott. Igen gyakran előfordultak mindkettőnknél dupla szőrszálak tüszőnként.

Nála a kezelt terület váll és hát felső része, bőrtípusa ugyanaz mint az enyém.

 

A kérdésem már csak annyi, hogy ha egyikünkön sem virít a pötty 2 m-ről akkor kell e visszanövésre számítani, azaz kidobtunk egy csomó pénzt, vagy megnyugodhatok „végre” ?

 

Előre is köszönöm válaszait !

 

 

Tisztelettel:   Zoé

 

Előzmény: klsderm (2559)
klsderm Creative Commons License 2013.03.15 0 0 2559

Kedves Zoé!

 

 

Ezt írtam a hozzászólásomban:

 

„Az orvostudomány véglegesnek (permanent) a szőrszálak egyenkénti, tűvel történő (elektrolízis) kiégetését fogadja el. Ilyenkor egy vékony tűt szúrnak be a gyökérhüvelyen keresztül a hajhagymáig, majd elektromos áramot adva a tű mentén lévő szöveteket roncsoljuk, elégetjük. Az eredmény, a hajhagyma elpusztul, de a gyökérhüvely is végig megég. Egy piciny heg marad a kezelés után. Az elektromos energia mértékét változtatni lehet, így a kezelő elérheti, hogy a heg alig látható, vagy egyáltalán nem látható lesz. De ilyenkor a hajhagyma sem ég meg, tehát a szőr visszanőhet, nem végleges a szőrtelenítés. Ezen a skálán játszik a szőrtelenítő szakember. Ha nagy energiát ad, minden megég, nyom lesz, ha kicsiny energiát, úgy alig történik valami.

Kicsiny energiával akkor érhető el jó eredmény, ha a hajhagyma pont megduzzadt, növekszik, jó célpontként szolgál, anagén szakban van. A kezelő ilyenkor nem tudja megállapítani, hogy melyik hagyma duzzadt a bőrben, hanem megy szépen sorba. Tehát egy területet szőrtelenít, minden hüvelybe bevezeti a tűt és az eredmény 10-30% végleges szőrmentesség. A kezeléseket sokszor, hosszan ismétlik, míg az összes szőrtüsző el nem pusztul. Nincs heg, de a gyökérhüvely sem sérül, így a beszájadzásnál (infundibulum) lévő őssejtek levándorolva a hajhagymába, évek múltán új szőrszálat növeszthetnek. És itt jön be a lézer. A lézernél a hegképződés közelít a nullához, gyors, drága, a bőr megszépül, ugyanakkor a kezeléseket időnként ismételni kell.”

 

Ez egy általános leírás, ugyanakkor nem írtam fontos dolgokról, melyek árnyaltabbá teszik a képet:

­

 

Milyen testtájékon végezzük a lízist?
A fotón egy elrettentő példát adtam. A mellek között a legnagyobb a keloid (vadhúsképződés) hajlam, így itt csak kicsiny energiával szabad dolgozni. Itt még lézerrel is óvatosan bánunk, elektrolízist végezni próbalövés nélkül pedig műhiba.

Hormonális behatás alatt áll-e egy tájék (végtag vs. törzs, bajusz, áll)?

Milyen az anagén vs telogén szak aránya az adott testtájékon (bikinivonal vs. alkar)?


Mennyire látszik a kezelt terület (mellbimbó vs. bajusz)?

Bőrtípus (1-es vagy 4-es bőrtípus)? Egyes bőrtípusnál alig látszik a heg, így nagyobb energiával dolgozva nem valószínű a visszanövés. A sötétebb bőrnél nem adnak nagyobb energiát, hogy a heg ne legyen látható, így ott valószínűbb a vissaznövés.

Fájdalomtűrő képesség?


Milyen egy pilosebaceus egység anatómiai felépítése (magyarán egy szőrtüsző milyen mélyen helyezkedik el, hány szőrszál nő belőle)? Vizsgálja meg a hónalját tükörben! Látható, hogy csomó dupla szárszálat tartalmazó tüsző. Férfiak kezén, az ujjaknál gyakran 4 szőrszál is nőhet egy tüszőből!

Milyen életkorban történik egy kezelés? Minél fiatalabb korban kezdjük el a kezelést, akár lézer, akár lízis, annál rosszabb lehet az eredmény. Hallott már ilyenről?

Milyen energiával dolgozzunk? Fent ezt írta, alacsony és magas energia. Ezen belül nagyon nagy szóródások vannak. Még lézernél is változtatom az energiát kezelés közben. Más energiával és sebességgel dolgozom bajusztájékon vs. combon. De ugyanez vonatkozik a tűvel történő kezelésre.

 

Tehát a kérdésére nem egyszerű, nem fekete és fehér, igen, nem a válasz. Általánosságban: az elektrolízisnél igazából nem kell új szőrzet aktiválódására számítani.

 

És a hegképződésről nem is beszéltünk. Lassan körvonalazódik, hogy miért is nem foglalkozom gyakorlatban elektrolízissel.

 

Kádárdr



 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: z328 (2558)
z328 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 2558

Tisztelt Kádárdr !

 

Én külföldön dolgozom, és kint 5 éve csináltattam elektrolízises kezelést, mely kb. 2 éve eredményesen zárult.

Kezelt területeim, láb, mell hát. A kezeltetett területeken már egész fiatal koromtól kezdve (17-18) megjelentek a nem kívánatos szőrszálak

még fogamzásgátló szedésének megkezdése előtt, tehát valószínűleg genetikai a dolog nem hormonális, olyan problémám tudtommal nincsen.

A kezelt területeken  lényegében olyan eredményességet értem el mint az Ön által is megvizsgált lábszár (895, 901) képek.

 

A 2384-es hozzászólásában azt írja hogy elektrolízis kis energiával + évenként esetleges fenntartó kezelés

illetve elektrolízis nagy energiával jól látható heggel ami 2 m-ről látszik de itt nem kell fenntartó kezelés már…

 

A 2438, és 2441-es hozzászólásában is ezt írja le képpel dokumentálva

 

Az az igazság hogy, a kettő közt ellentétet érzek., ezért a kérdéseim a következőek lennének:

 

1, ha az általam kezeltetett terület hasonló mint pl. a 895-ös kép akkor én most nagy (mindent visz), vagy kicsi energiával lettem kezelve, és számítsak utókezelésre, ugyanis 2 m-ről nem látszik csak közelről és ha tudja az ember, hogy mit figyel ?

 

2., A kezelt test tájékaim közt kell-e különböző mértékű visszanövésre (ha lesz) vagy új aktiválódásra számítani  ?

 

Kérem ne tekintse kötekedésnek kérdéseim, csak mint szakember érdekel a véleménye.

Mindazonáltal tágabb ismertségi körömben nagyon sok jót hallottam az Ön munkájáról és eredményességéről.

 

Üdvözlettel:   Zoé

 

 

Előzmény: klsderm (2555)
sirious Creative Commons License 2013.03.12 0 0 2557

Tisztelt  Dr. Úr !

 

Egyenlőre köszönöm válaszait !

 

Tisztelettel: Sirious

Előzmény: klsderm (2554)
Beautiful07 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 2556

Kedves Doktorúr!

 

Nekem kb. 13 évesen kezdődött a szőrősödés,a bajusz részen,de nem bántottam,nagyon rossz volt,mert ezmiatt gátlásossá váltam,és hát had ne soroljam milyen érzés ez egy nőnek..... 15 évesen úgy döntöttem leszedem csipesszel,anyu tiltakozott,hogy ne bántsam,de 15 évesen már nem tudtam tovább így élni! Az elején évekig teljesen jó volt,szinte hetente 1 szer csipeszeltem,utána ez változott majd kb 18 -20 éves korom körül láttam némi szőrt már az államon is. Először nem bántottam de utána azt is leszedtem óvatosan,hogy a többi pihét véletleül se bántsam. szóval ez volt. 5 ével ezelőtt a toka részen is lettek szőrök. És elgem lett!!!! De már jó úton haladok! Igen ezt én is tudom,ezeket a vizsgálatokat amiket ajált nekem! Rajta is vagyok az ügyön. eddig akárhányszor voltam nőgyógyásznál azt mondta 2 különböző orvos is,hogy nincs hormonzavar! Fogamzásgátlót nem szedek,viszont az összes nő  a családomban szőrős! Ugyhogy 100% hogy én ezt örököltem! De ki fogom magam most újra vizsgáltatni! Hátha kiderül valami! Ön szerint lehet ezt orvosolni valamivel? Gyógyszer stb... Köszönettel: Beautiful!

klsderm Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2555

Tisztelt Beutiful07!

 

A szakállas hölgyek nem szakállasnak születnek, hanem azzá válnak. És nem keddről szerdára, hanem fokozatosan 20 éves kortól elkezdődve jön létre.

 

Minden héten van páciensem, aki valamilyen múltban bekövetkezett történést hibáztat a szőrösödéséért. 14 éves korában a kozmetikus legyantázta a bajszát, majd az erőteljes növekedésnek indult, vagy a lábszárát gyantázták le, és utána kifejezett szőrösödés következett be, vagy a fogamzásgátlótól beindult a szőrnövekedése.

 

Van egy kedves történetem erről: a húgomnak alig volt haja 2 éves korában. Édesapám ekkor ismerősei tanácsára leborotváltatta, és utána pár hónapra kinőtt a haj. Kislányomnak egy éves korában csak pihe volt a fején, majd két éves korára egy kicsit bebarnult, de alig volt haja. Mindenhová sapkában kellett vinni. Lásd a szőrdoki.hu honlapomat is. Látni kellett volna a keserű tekintetét, amikor egy másik kislány haját simogatta! Nem tudtunk elmenni sehová sem, úgy, hogy ne nyúlt volna más hajához: buszon, villamoson, társaságban. Elnevezte: mojókálás. A családban én nem vagyok bőrgyógyász, édesanyám megmondta, a gyermek haját le kell vágatni, hogy erősödjön. Mondtam, nem kell, mert „magától” be fog indulni a végleges hajnövekedés. Jó, hogy anyám több száz kilométerre lakott, mert megtették volna a húgommal, hogy segítsenek „szegény” gyermeken a gonosz apja miatt. Feleségem bízott bennem, a haj meg kinőtt, űgy, hogy a gyermekhez nem kellett nyúlni.

 

Valószínű, Önnek is az utóbbi időben indulhatott meg a szőrösödése, egybeesve a lézeres szőrtelenítéssel. Ha valaki meg szőrtelenítésre jár, az kifejezetten vizsgálgatja magát. Ezt vagy elhiszi vagy nem, de az Ön helyében elmennék egy nőgyógyászati és endokrinológiai és laborvizsgálatra. Nagyon ritkán előfordulhat akár egy mellékvese daganat is a háttérben.

 

Kádárdr

Előzmény: Beautiful07 (2552)
klsderm Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2554

Tisztelt Sirious!

 

A férfiaknál nem igazán a teljes szőrmentesség a cél. 3-6 kezelés után évi 1 kezelést szoktam javasolni nyár előtt. De ez csak egy ajánlás.

 

Kádárdr

Előzmény: sirious (2553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!